Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A következő felhőd otthon lesz
- Mindent a StreamSharkról!
- gerner1
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz Pepszi #43650 üzenetére
Optika helyett inkább ezek közül egy (USB-ről koax-ra átalakítók), és egy rövid, minőségi koax SPDIF kábel.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Douwd
tag
Nézd, mindenkinek van olyan haverja, akit udvariasságból meg kell hallgatni, hogy ne sértődjön meg. Egyik csés haverom valamennyit ért ehhez és megosztotta velem a véleményét. Mellesleg ő tavaly karácsonyra vett magának egy Dragonflyt és csak áradozott róla. Azért írtam be ide is, hogy kinek mi a véleménye. Mellesleg megvettem az általad javasolt Fiiot. SMSL M2 nem mertem berendelni, mert sokan panaszkodtak rá, hogy hamar feldobja a talpát.
Kérdés: Fiio E10k + Win10 64. A rendszer felismerte, nem tettem fel semmilyen drivert. foobar2000+wasapi(push) mellé kell még valamit feltenni? Minden beállítás alapon van, nem állítgattam semmit a wasapin, egyedül a high process priority mellé tettem pipát.
-
r0b1
tag
Üdv ismét!
Sikerült meghallgatni pár fejest, igazából mindegyik nagyon tetszett (hatalmas előrelépés a mostani telefon + Piston 2 kombóhoz). Kettőt sikerült kiemelni a Grado sr225 és az Audio technica ath-R70x. A keret "max kb" 200k, de nem muszáj mindet elkölteni.
Egy gondolom jóféle CD játszóról és valami 280k-s Lehmannaudio fejes erősítőről sikerült őket meghallgatni szóval gondolom ez kihozta belőlük a maximumot.
Az egyik kérdésem hogy a sr225-höz a Denon DA-300 jó lenne úgy hogy a DA300 fejes erősítőjével használnám? Ez kb kijönne 150k-ból (Denon angol amazonról, Grado Amerikából). Vagy van más alternatíva ehhez a fejeshez akár más árban, dac + külön amp?
A másik: R70x mellé van valami 100k alatt amivel érdemes lenne használni?
A Gradot könnyen hajtható lévén kipróbáltam telefonról is, hogy egy másik számot is meg tudjak vele hallgatni, viszont nagyon sziszeget, ez azért lehetett mert nem tudta a teló rendesen meghajtani (mély és hangerő is volt) vagy mert rossz minőségű tömörített formátum (320 kb/s mp3) vagy ilyennek kell lennie? Nem a magasai sziszegtek/sercegtek ami mondjuk Vsonic GR07 füles magasaira jellemző, hanem mintha az egész zene olyan zajos lenne. Egyébként ez a zene Piston 2-vel tisztán szól.
Az elsődleges cél hogy főleg a rock-os, blues-os hangszeres műfajok szóljanak jól. (Pl.: Guns n Roses, Hobo Blues Band, Mike Oldfield stb.). Eddig mp3-ban voltak a zenéim mert telefonról vagy gépről lejátszva nem lehetett érezni a különbséget a flac vagy nagyobb terjedelmű formátumktól. Ilyen rendszerrel már van értelme nem mp3-ban hallgatni a zenét? (gondolom van amennyiben az előbb leírt zajosság ennek tudható be) A Spotify ilyen téren milyen minőséget képvisel, pont ma tetszett meg.
Köszi! -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Szerintetek a felsoroltak közül melyik a legjobb választás ?? Korábban már írtam hogy egy 2.0 aktív hangfalat ( thonet & vander kürbis ) és amikor fejhallgatózok egy Superlux HD681 EVO hallgatok.
FiiO E10K Olympus2 , sound blaster x-fi hd usb , Asus xonar U7, vagy nézegettem még a Focusrite Scarlett Solo.
Nem értek hozzá, egy dolgot szeretnék hogy ne szóljon szarabbul mint a most eladott xonar d1 hangkártyám.
Itthon beszerezhető legyen.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Crondore
tag
válasz krichd1 #43658 üzenetére
Ja meg az ára is kétszerese, meg DSP is van benne de nem ez a lényeg, hanem, hogy az UR széria eléggé eltalált széria - akár zenehallgatáshoz is...., persze fülest kell hozzá válogatni - vagy fordítva. Érdemes meghallgatni, ha van rá lehetőség nem pedig kizárni a felhozatalból... ennyi!!! színesiti a figyelembe vehető imezőnyt.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz rostiron #43659 üzenetére
Ehhez a Superluxhoz az E10k-t szokták ajánlani.
(#43660) Crondore: Persze, kizárva eddig sem volt.
(#43657) r0b1: Az itteniek közül pendre54 Audio-gd NFB-15-el használja az R70x-et, kb. az is ilyen árkategória.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
addikt
Üdv!
Megerősítem krichd1 kollégát, hogy kb. két hete használom az R-70X-et ezzel[link] , és nálam ez a tökéletes páros. Most úgy kb. másfél órája nem tudtam még az államat felemelni az asztalról , hogy felraktam a ma megjelent Foobar2000 legújabb változatát, mert valami eszméletlen jól szólaltak meg azok az adók, amiket itt szoktam hallgatni.[link][ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
S. Szabi
őstag
Van annak értelme, hogy a Denon DA-300USB fejhallgató kimenete után fejhallgató erősítőt kötni?
Vagy csak az RCA-ra lenne értelme (arra nem akarok)? Vagy van olyan árkategória (fejhallgató erősítő árára gondolok) ami alatt nem, felette viszont így is van érdembeli javulás?Csak sima erősítőre gondolok természetesen és mindenképpen DAC nélkül, hozna érdembeli változást a DT770 Pro 80 Ohm-nál?
Most is egész jó, a Musiland Monitor 01-nél a Denonnal hajtva jobbnak tűnik. Ma csináltam egy rövid összehasonlítást, biztos ami biztos, ne csak emlékezetből mondjam, 3-4 számot hallgattam többször egymás után, váltogatva, Denon részletesebb, dinamikusabb, több háttérhang is hallatszik, amik a Musilanddal halkabbak, vagy "ott sincsenek", szóval a különbség egyértelmű, de nem eget rengető (annak ellenére, hogy a két cucc ára között van ~75k). Szerintem tudna ez a fejhallgató többet is
Vagy mi változna még, ha lecserélném 250 Ohm-s változatra?
-
S. Szabi
őstag
válasz EQMontoya #43671 üzenetére
Igen, azért. A legtöbbnek amúgy szintén van fejhallgató kimenete, ezáltal gondolom saját erősítője is. Amit viszont most kipróbálnék, az egy egyszerű kis cucc, amiről sok jó beszámolót olvastam, azon viszont nincs semmi extra, csak RCA bement, meg hangszóró kimenet.
Nem olyan fontos most a fejhallgató erősítő, lehet, hogy nem is válik be amit kinéztem erősítőt, de valamiért nagyon kipróbálnám, kíváncsivá tett
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz S. Szabi #43670 üzenetére
Ráköthetsz nyugodtan a Denon RCA kimenetére egy jó fejhallgató erősítőt, arról lesz majd az igazi a Beyer.
több eset is lehetséges: vagy az amit EQMontoya mond, vagy még az erősítő előtt is leágaztatható a jel pl. egy "Y" RCA-val, és mehet a fejes erősítőre. Elvileg ezek bemeneti impedanciája több-tíz kOhm, nem zavarják egymást.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Tim82
félisten
Esetleg ilyen RCA elosztó is jó lehet? (A szabályok kedvéért: nincsen közöm a bolthoz, példának linkeltem. )
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
S. Szabi
őstag
(#43673) .DLL-re akart válasz lenni
Ilyesmi pl. jó megoldásnak tűnik:
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy az UD301-en hogy lehet beállítani, hogy ne kapcsoljon ki magától akkor sem, ha éppen nem kap jelet egyik bemeneten sem?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz S. Szabi #43670 üzenetére
"Denon részletesebb, dinamikusabb, több háttérhang is hallatszik, amik a Musilanddal halkabbak, vagy "ott sincsenek"
Ez lenne a lényeg.....
"szóval a különbség egyértelmű, de nem eget rengető"
Pedig amit írsz, azt már mondhatjuk "eget verőnek", szerintem. Ha valami, ami eddig ott sem volt, de most hallatszik, azt minek nevezed?
Bocs, nem kötekedés, de ezekért a "minimális" pluszokért több pénzt kell perkálni mindenütt, illetve nem kell, ha nincs szükséged / igényed a "háttérhangokra"."csak a zene van"
-
.DLL
veterán
válasz dgyuri0123 #43686 üzenetére
Zene szól mindkettőből, így a különbség nem eget rengető Csak viccelek.
Nekem a DAC-om javulásait mindig nagy siker/élmény követte (érdekes, hogy más/egyes "hifi tweak"-ekre meg nem vagyok érzékeny). Főleg ár-érték arányban volt "eget rengető" a különbség (persze volt vele munka) de be kell látni, hogy piaci áron ekkora lépésért jóval nagyobb összeget kell otthagyni, talán ezért nem zengtek az égiek.
S.Szabi!
Ne kezdj el kábelezni! Ott ugyanennyit a kasszánál hagyhatsz kisebb javulásért. Persze azért egy racionális árú, a láncodhoz illő kábel szettet azért érdemes beszerezni![ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
S. Szabi
őstag
válasz dgyuri0123 #43686 üzenetére
Nem hinném, hogy kötekedsz Csak máshogy értelmezzük talán a jelzőket.
Azt nevezném talán eget rengető különbségnek (ezt én személy szerint erős jelzőnek találom, nem dobálgatnám csak úgy minden egyértelműen kihallható változásra ), hogy egyikről a másikra váltásnál, főleg egymás után hallgatva egyből érződik, hogy, na ez igen! De itt valahogy nem, de a javulás egyértelmű, bár nem tudom igazából mekkora mértékű javításra számítottam. Persze, nem négyszeresre, mint az árkülönbség, ez egyértelmű Még mindig csak a fejhallgató erősítő részről van szó.
Még mindig úgy gondolom, hogy a DT700 Pro tudna ennél többet is, csak kell valami ami kihozza belőle, bár sok tapasztalatom még nincs, tulajdonképpen most kezdek csak bele a fejhallgató és hifi témákba, most fogom csak össze állítani az első komolyabb rendszeremet. Még csak most indulok el a lejtőn Felfelé, vagy lefelé, az egyéni megítélés kérdése Denont sem a jelenlegi Edifierek hangjának javításának céljából vettem Amúgy azoknál nagyobb a javulás, mint a fejhallgatónál.
Aztán az is lehet, hogy a fülem nem annyira érzékeny, mint gondoltam
Lényeg végül is az, hogy tudja a dolgát a DA-300USB, meg vagyok elégedve vele.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz S. Szabi #43688 üzenetére
"nem dobálgatnám csak úgy minden egyértelműen kihallható változásra"
Ebben tökéletesen igazad van, de...egy bizonyos szint felett, már nehezen és leginkább drágán jönnek a (pozitív) változások. Szvsz.
Viszont az is igaz, hogy a DA300-nak nem a fejes erősítő a "legerősebb" eleme, így megértem, ha visszafogottan "lelkendezel". Egyszer erősítővel is hallgasd meg, ha tudod. Más lesz a véleményed, azt gondolom.
"meg vagyok elégedve vele"
Ez a legfontosabb egyébként, a többi nem számít.
(#43687) .DLL: én nagyon tudok lelkesedni, főleg, ha van rá okom. De ellenpéldám is akadna, szép számmal.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
guppy
őstag
Nincs valakinek egy jó tippje, honnan érdemes vishay-dale CMF típusú ellenállásokat (azok a barnák) rendelni ?
Sajnos pár érték kimaradt a csomagomból, amik nem az alap kit részei ...
U itt, jó-minőségű torroid trafót ? Árwillt és elektrokonthát néztem eddig.
-
Azurooandrew
tag
Sajnos nem megy a Win7-es verzióval a SBX Pro Studio szoftver
Összbenyomásom a Sound Blaster E1-ről: szerintem egy hajszállal jobb a hangja mint a X-FI-nek vagy az amúgy jól kezelhető/állítható (potméter, bass/gain miatt) ám túl világos és felül rideg hangzású E10K-nál.
Ami azonban kétségtelenül csalódást okozott az a mélyek megjelenítése. Az én felhallgatóimmal (Pro 80, Hi-2050, HD2000) semmiképpen sem nem mondanám kifejezetten sötét vagy testesnek a hangját. Szignifikánsan biztos, hogy nem tolt a mélytartományon az alaplapihoz képest … talán minimálisan annak legfelső részén. Középen szerintem jobb mint a Fiio, a magasai pedig nem annyira mesterkéltek vagy műviek mint az E10K-nak.Előnyök: A korrabiaknál nagyobb mértékű szeparáció, nem mosott hanem tisztább, részletes hangzás kisebb mértékű térérzet növekedéssel..
Nagy hangerővel lehet gazdálkodni (de ez nehezen állítható)Hátrányok: A igazán testes hangzás (mélyek) hiánya (mindegyik Takstar fejessel különböző zenékkel nekifutva)
Szinte használhatatlan hangerő állítás a rövid úton járó csúszkapotméterrel.
A SBX Pro Studio szoftver (szemben a gyári leírással, útmutatóval) nem megy Win 7-el, és ezért nem húznék egy új op rendszert a gépemre.Összkép: Egy felhasználó barátabb potméterrel, testesebb hangzással, több basszussal, nagyobb dinamikai tartománnyal beleszerettem volna és marad; de valószínűleg túl sokat akarok 15,5-ért
Szóval nem maradt, de adódik a kérdés, merre tovább, a felmerült alternatívák: xDuoo XD-03 (itt van a legnagyobb kockázat a külföldi rendelés miatt: nincs elállás, nincs hazai pályán érvényesíthető gari, vám) aztán E07K, vagy a Q1. Köszönöm, hogy elolvastál ;-) Ha van további DAC/AMP kombó ötlet szívesen meghallgatom a véleményeteket.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Azurooandrew #43692 üzenetére
Akkor én kérdeznék is.
Többször is leírtad, hogy nem elég testes, kevésnek találtad a basszust; ezt az említett másik két DAC kombónál is így érezted, vagy azoknál megfelelőnek hallottad ezt a tartományt?[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz Azurooandrew #43692 üzenetére
Összkép: Egy felhasználó barátabb potméterrel, testesebb hangzással, több basszussal, nagyobb dinamikai tartománnyal beleszerettem volna és marad
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
guppy
őstag
Este rendelek mouser-ről, be lehet társulni ha valakinek jell onnan valami, hogy felezzük a postát
-
bkercso
nagyúr
válasz Ereshkigal #43698 üzenetére
LME49990 csak 1200 Ft náluk! Máshol 3400.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
btomi9
aktív tag
válasz Krissz80 #42964 üzenetére
Nos, pár hete kértem itt tanácsot DAC ügyben. Angol amazonról sikerült rendelnem egy Denon DA-300USB -t, aztán jól alakult a használt hardvereim eladása, és úgy döntöttem, hogy feljebb lépek. A Denont eladtam, és gondolkoztam, hogy veszek egy Teac UD301 -et, erre mit hoz az élet, beesett egy másik oldal apróján a Mytek 192 DSD, amire gyorsan lecsaptam Egyelőre még csak laptopon Windows 10, Fidelizer, foobar2000 -el hallgatom firewire-n egy kitűnő fw kábellel, de már most lenyűgöz a hangja. Nagyon várom a HTPC házat, táp alkatrészeket, hihetetlenül jól fog itt szólni nálam.
Köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.