Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44151) .DLL válasza Zanik (#44148) üzenetére


.DLL
veterán

Nem akartam már akkor betenni a popcorn-os képet, pedig gondoltam rá. Ha bizonyos dolgok összeállnak, akkor már előre látható a dráma a kanyarban. :DDD

(P.H.)

(#44152) Tim82 válasza Bodz (#44147) üzenetére


Tim82
nagyúr

A listámban felsorolt többi lehetőséghez képest az M6 hova pozicionálható minőségileg?

Nem vagyok az Aliexpress-es/eBay-es rendelés ellen, de ez már az a pénzösszeg, amennyiért kifejezetten megnézem, honnan és mit veszek, illetve mennyi idő alatt kapom meg. Minden más, amit írtam, ilyen szempontból "biztonságos", azonnal vagy pár napon belül kézhez kapom, Magyarországon vagy legalábbis EU-n (UK-n) belül érvényesíthető garanciával.

Az M6-nak nincsenek tápgondjai, mint jó pár másik SMSL DAC-nak?

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#44153) Zanik válasza .DLL (#44151) üzenetére


Zanik
addikt

Én csak tanácsot akartam kérni, erre most egymásnak ugrik mindenki, hogy a DLNA szar meg hogy digit coax kimenet jobb mint az optikai vagy az USB. Atyaég! :F

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#44154) zsocy válasza dgyuri0123 (#44146) üzenetére


zsocy
őstag

dgyuri0123 és a DLNA ... csapataik örök harcban állnak :)

A DLNA az egy adatátviteli szabvány. Nem szerver, nem lejátszóprogram, csak egy szabvány ami a lánc két eleme között az adatátvitelt végzi. Jelen esetben a szerver és a lejátszó program közt. Ha azon a szerveren nem végzel transzkódolást akkor az az ég egy világon sehogy sem nyúl bele a hangba, csak továbbküldi a lejátszónak.
Funkcióban, akár hangminőségben is (ki tudja milyen motor van alatta, milyen filtereket használ) a lejátszó már beleszólhat a hangba, de nem azért mert szarabb hangot kap a DLNA szerverről.

Hidd el, ha lenne egy olyan minőségű DLNA lejátszó program mint akár a Foobar (asio vagy wasapival) nem hallanál semmi különbséget a lokálisan lejátszott és a DLNA (transzkódolás nélkül) átvitt fájlok között.

Vagy ne hidd el. Nem lesz olcsóbb a tőle a benzin és én továbbra is adni fogok a véleményedre Denon dac témában, mert abban te vagy a jobb. Béke!

(#44155) galez válasza Tim82 (#43934) üzenetére


galez
csendes tag

Helló!

Megérkezett az X-Fi HD, tényleg nem túl nagy, ilyenre gondoltam.
Szeretnék segítséget kérni a beállításával kapcsolatban, ha még jobb hangzást lehet elérni, ha nem túl nagy kérés.
Csatlakoztattam a laptophoz, felismerte, működik.
Kaptam hozzá 2 CD-t is, nemtudom, hogy érdemes-e telepíteni a drivereket, illetve letöltöttem a foobar2000-t (eddig Winampot használtam), ezzel se tudom, hogy kell-e valamit babrálni.
Ha van erről egy cikk, vagy leírás, akkor az is nagyon nagy segítség lenne.
Ne haragudjatok, hogy ennyire nem vagyok képben a dolgokkal :(

A segítséget előre is köszönöm!

(#44156) thornadoj válasza Bodz (#44147) üzenetére


thornadoj
aktív tag

nem szóltam!

[ Szerkesztve ]

(#44157) Tim82 válasza galez (#44155) üzenetére


Tim82
nagyúr

Én nem nyúltam a driverekhez, anélkül is teljesen ki tudod használni.

Én Foobar2000 + Wasapi kombóval használom most.

Ehhez le kell töltened és telepítened a Foobar-hoz a Wasapi komponenst ("foo_out_wasapi"), illetve a SoX Resamplert.

A SoX Resamplert a Preferences -> Playback -> DSP Manager menüpont alatt tudod beállítani, hogy használja a Foobar, úgy, hogy annak az Active DSPs oszlopban kell látszódnia. Utána a Configure Selected gombot megnyomva, a Resampler settings ablakban a Target samplerate értéke 48000 legyen. Ld. képernyőmentés.

A Preferences -> Playback -> Output menüpontban a Device-nél ki tudod választani a Wasapi-t (mögötte pedig az eszköznév, jelen esetben USB SoundBlaster HD). Ld. képernyőmentés #2. Nekem a Wasapi (push) van kiválasztva, mert Wasapi (event)-et beállítva pattog a zenelejátszás, amit nem tudtam kiküszöbölni - ez valószínűleg az én notim szocproblémája (Lenovo/Intel wlan driver okozta DPC latency gond, ismert probléma a Thinkpad-eknél Windows alatt).

Remélem, segítettem.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#44158) .DLL válasza Zanik (#44153) üzenetére


.DLL
veterán

Múltkor hasonló alakult ki mikor kérdeztem alternatív windows-os lejátszás (mini pc) ügyben, sajnáltam is ami történt. De azért kaptam jó tippeket, ami neked is jó lehetne egy HDMI-s Intel Atom procis mini PC stick, Win10-zel. Wifin megkapja a zenét a szerverről, USB-n rácsatlakozik a DAC. Oké, kijelzője nincs (ebből a célból kérdeztem annó az intel atom-os tableteket) de pl. a monitorod HDMI portjára dugva láthatod mi történik, de nem kell mindig mennie. És mivel bármit fel lehet rá telepíteni mivel Windowsos, ezért távvezérlő szoftvert is lehet találni hozzá, amit mobillal lehet irányítani pl.
Raspberry-hez szintén kellene valami kijelző, vagy HDMI-n vagy egy TFT-s érintőkijelzős "jacket".

(P.H.)

(#44159) dgyuri0123 válasza zsocy (#44154) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Hidd el, ha lenne egy olyan minőségű DLNA lejátszó program mint akár a Foobar (asio vagy wasapival) nem hallanál semmi különbséget a lokálisan lejátszott és a DLNA (transzkódolás nélkül) átvitt fájlok között."

DE NINCS !....... :N Ebben a mondatban leírtad a lényeget. Nekem sem a DLNA-val, mint szabvánnyal van gondom, hanem azzal, hogy nincs olyan DLNA program, ami a nyomába érne a Foobar-nak és ragozhatjuk ezt napestig, akkor sem lesz más a véleményem. Program nélkül a DLNA egy nagy nulla és bizony a létező programok nem alkalmasak zenét hallgatni. De megint ott tartunk, ahol a legelején is tartottunk.

Az meg, hogy pongyolán fogalmazok DLNA ügyben, ( meg máskor is) azért van, mert bizonyos helyzetekben, nem tartom fontosnak a részletek pontos ismertetését úgy, ahogyan a szakirodalom is megírja. ( magyarán, tojok rá )

A lényeget Te is látod, hiszen imént leírtad. :D

"csak a zene van"

(#44160) galez válasza Tim82 (#44157) üzenetére


galez
csendes tag

Helló!

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, megcsináltam mindent faszán szól!
Most akkor csak a zenehallgatás van hátra :D

Köszönöm még egyszer!

(#44161) Bodz válasza Tim82 (#44152) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Scarlettnél jobb, V90-et nem sokba nézem, Steinberget meg nem hallottam.

Valószínűleg hamar megkapnád, EU-n beül is elérhető (igaz eBay).

Attól eltekintve, hogy természetesen kapcs. üzemű tápot adnak hozzá más baja nincs. Ezzel is jól szól. A gazdája szétszedte, még csak nem is veszélyes. :D

(#44162) Tim82 válasza galez (#44160) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nincs mit, használd örömmel. :R

Bodz: V90-et nem sokba nézem - ezt kifejtenéd nekem? :B

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#44163) S. Szabi


S. Szabi
őstag

Meg tudná valaki egyszerűen fogalmazni, mi a különbség a három Wasapi között?

Vagy igazából az is elég, ha megmondja, melyiket érdemes használni, melyik a legjobb :)

WASAPI
WASAPI Exclusive (Event)
WASAPI Exclusive (Push) (Ez van most beállítva)

Aimp3 lejátszónál utóbbi kettőnél a mintavételi frekvenciát is engedi állítani 32 kHz és 352,8 kHz között (Gondolom a Denon-DA300USB-hez 192-t állítsak be) és a bitmélységet is, 24 Bit vagy 32 Bit (Denon 24-t tud, arra állítottam.)

(#44164) dgyuri0123 válasza ivógéptanács (#44149) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nem azzal van gond, hogy van véleményed, hanem azzal ahogyan tálalod. Mi lenne, ha mindenki így beszélne egymással???

"csak a zene van"

(#44165) Bodz válasza Tim82 (#44162) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Azért a 80-90000 forintért elég harmatos teljesítményt nyújt szerintem. Nem találtam a hangjában semmit, ami indokolná ezt az árat.

[ Szerkesztve ]

(#44166) Tim82 válasza Bodz (#44165) üzenetére


Tim82
nagyúr

Kb. feleannyiért tudnám beszerezni, ezért is került a kalapba, mivel még beleférne a megadott, max. 50k-s keretbe.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#44167) PuMbA válasza S. Szabi (#44163) üzenetére


PuMbA
titán

Miért nem ASIO-t használsz? :)

(#44168) S. Szabi válasza PuMbA (#44167) üzenetére


S. Szabi
őstag

Jó, hát használhatok azt is. Mostanában olvasgattam a témában, valamiért az volt bennem, hogy a WASAPI jobb. De ASIO-t nem engedi 24 Bit-re állítani, csak 32-re. Az nem gond? 192 kHz-t azt engedi.

[ Szerkesztve ]

(#44169) dgyuri0123 válasza S. Szabi (#44163) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Én Wasapi Event-et használok pár napja. Nagyon tetszik. Kissé élénkebb nekem DA300-al, mint a Push mód. De csak icipicit.

"csak a zene van"

(#44170) bkercso válasza ivógéptanács (#44143) üzenetére


bkercso
nagyúr

Arra akartam kilyukadni, hogy a jitter miatt. Míg optikánál a vevők jitteresek nagyon, addig koaxnál is jellemzője marad a jitter a rendszernek, vagyis egy koax forrásnak is van hangja, nem "csak egy híd". ;)

Amúgy a trágárság nekem is szúrja a fülem, nem szoktam. :R

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#44171) PuMbA válasza S. Szabi (#44168) üzenetére


PuMbA
titán

Az ASIO-t nem lehet állítani semennyire, mert mindig a fájl mintavételéhez igazodik. Valamiért az AIMP-ban benne maradt az állítási lehetőség :) Mármint, hogy mihez képest jobb a WASAPI? Önmagában ezek összehasoníthatatlanok az operációs rendszer megadása nélkül, mert Windows 10-en az alapértelmezett DirectSound emulált kimenet jobb, mint Win7-en a WASAPI, szóval így önmagában nincs értéke ennek az információnak.

(#44172) S. Szabi válasza PuMbA (#44171) üzenetére


S. Szabi
őstag

Windows 7-t használok.

(#44173) ivógéptanács válasza bkercso (#44170) üzenetére


ivógéptanács
tag

trágárság trágárság, hogy is mondta a dajcstomi a friderikusznál amikor a csúnya beszéd volt a téma,
"gyarló vagyok" .... jah én is
egyébként ismerek rondább szavakat is, de mindenki megnyugtatására, itt nem fogom használni :)

(#44174) h1mpi válasza Bodz (#44150) üzenetére


h1mpi
nagyúr

De érdekes lehet, ha elmegy a cucc, akkor benevezek. Tudod volt már Musiland és szépen szólt.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#44175) s4tch válasza dgyuri0123 (#44159) üzenetére


s4tch
veterán

Ehh... Ezt javaslom elolvasni:
http://www.computeraudiophile.com/content/524-complete-guide-hifi-upnp-dlna-network-audio/

A technológia itt is pont annyira limitálja az adatátvitelt és a lejátszást, mint bármilyen másik láncnál. De az, hogy az upnp/dlna technológia nem alkalmas jó minőségű zenélésre... Az Electrocompaniet, Naim, Auralic, Linn, Musical Fidelity (stb) és a kevésbé tollas közönségnek szóló Denon, Marantz, Pioneer, Yamaha, Teac (stb) eszközök gyártói is biztos rossz nyomon járnak.

"nincs olyan DLNA program"

Mi az a dlna program?! :F

A dlna/upnp az adatátvitelre, eszközök közötti kommunikációra, vezérlésre vonatkozik. Az a jó hír, hogy a control pointon futó vezérlő szoftver csak egy felület, nem szól bele a hangminőségbe, csak összekapcsolja a szervert a lejátszóval. Egyébként erre nincs is feltétlenül szükség; a control point a kényelmet szolgálja, a lejátszók nem elhanyagolható része képes közvetlenül kapcsolódni a szerverre. Szerver oldalon meg nem történik kódolás (a kulturáltabb audio rendszerek nagy részére igaz ez az állítás; a videót és a buta dac-kal szerelt, transzkódolást kívánó lejátszókat most hagyjuk), így a hangminőség az adattovábbításra szolgáló csatornán, a lejátszón és a lánc transzportot követő részén múlik. Persze egy dlna/upnp láncnak is vannak hátulütői: gyenge minőségű kábelezés (ismerős?), gyenge sávszélességű, zavart tápellátású router, lapos hangú dac, stb agyon tud vágni egy hálózati lejátszásra épülő rendszert is, de ettől még maga a technológia alkalmas jó hangú láncok építésére.

"( magyarán, tojok rá )"

Zsír. :DDD Engem nem zavar a konyhanyelv, ez tényleg nem az akadémia ülésterme. Csak ne terjesszük. :B

PS: kéne ide is egy topik a hálózati zenelejátszásnak. Egyrészt nem itt offolnánk, másrészt lenne lehetőség kibeszélni a hasonlóan homályos területeket.

[ Szerkesztve ]

(#44176) .DLL válasza s4tch (#44175) üzenetére


.DLL
veterán

Egyébként mi van az egyszerűen hálózati meghajtóként csatlakoztatott winyóval? Még nem csináltam ilyet, de melóhelyen pl. úgy van a tárhelyünk. Sima meghajtóként látszik intézőben, Total commanderben, stb. az ott tárolt zenéket pl. ugyan úgy meg lehet nyitni, mintha a helyi, gépben lévő winyón lenne.
Szóóóval miért kell /vagy/ jó DLNA-n sztrímelni a cuccot, hogyha a távoli meghajtatót így fájlszinten is el lehet érni?

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#44177) s4tch válasza .DLL (#44176) üzenetére


s4tch
veterán

PC alapú lejátszó esetében természetesen ez is opció, de egy célhardver nem tudja a sambát, cifs megosztást, és a tallózás is macerásabb, mint egy dlna szerver által előzetesen bescannelt és rendezett párszáz gigányi anyagban turkálni. Egy alap dlna szerver, pl minidlna is alapból rendez előadó, műfaj, év, stb szerint. Ilyen adatbázis egy sima hálózati megosztás esetében nem készül.

Ha valaki addig nem teszi meg, holnap nyitok egy hálózati zenélés topikot. Igény lenne rá, az itteni beszélgetés alapján számomra egyértelmű.

(#44178) bkercso válasza ivógéptanács (#44173) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nos, több féle képpen lehet reagálni a kulturális különbségekre. Kérdés, mi a célod. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#44179) .DLL válasza s4tch (#44177) üzenetére


.DLL
veterán

Várj csak, van itten egy ilyen topik, szerintem ez pont erről, vagyis célhardver építéséről és a hozzá való körítésről szól: [link]

Off az offban: mindig is utáltam ha tag-ek szerint okoskodik, rendezkedik egy program, én maradi mappanézetes fickó vagyok, ami a mappában van azt játssza le, kész. :D Lehet fokozni a hidegrázást, ha annyira okos a készülék, hogy felmászik netre, mindenféle albumborítókat szed le, meg tag-eket gyűjt, statisztikázik, ajánlásokat tesz, vagy egyből lájkolhatom az előadó fészbúk profilját. :D Brrr.
Tulajdonképpen még a fizikai korongok használata is közelebb áll hozzám, mint ez az okos világ.

De természetesen másnak más jöhet be.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#44180) #16820480 válasza .DLL (#44176) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ebben az esetben meg vehetsz audiofil sata és hálózati kábelt, nehogy azt hidd, hogy olyan könnyen megúszod :)) :P

Egyébként gondolom azért jó a DLNA, mert nem kell hozzá vezeték, és lehet fizikailag szeparált helyen is a forrásod, illetve könnyű mondjuk hordozható cuccokra (tablet, telefon) dobláni vele a zenéidet.

(#44181) PuMbA válasza S. Szabi (#44172) üzenetére


PuMbA
titán

Akkor ingyenes hangminőség javulás érdekében ajánlott egy Windows 10, mert ott kb. egy hajszálnyi különbség van az összes között és minden hangot ugyanolyan hangminőségben hallgathatsz :) Win8 és 7-nél a sorrend a legjobbtól: ASIO (az ASIO drivereket direkt az eszközhöz írják) -> WASAPI ("Windows ASIO szerűsége") -> alapértelmezett hangkimenet (DirectSound emuláció)

[ Szerkesztve ]

(#44182) Bodz válasza Tim82 (#44166) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Annyit talan meger.

(#44183) Dorian válasza PuMbA (#44181) üzenetére


Dorian
félisten

Ez a külső eszköztől is függ. Pl. Win 10 esetében is van különbség, én a korábbi és mostani hangeszközöm esetében is a Wasapit ítéltem jobbnak az eszközhöz írt ASIO-nál.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#44184) PuMbA válasza Dorian (#44183) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, ha az eszköz ASIO meghajtója nem olyan jó, ami egyébként LOL a gyártóra nézve, akkor a WASAPI nyerhet :K

[ Szerkesztve ]

(#44185) Zanik válasza .DLL (#44158) üzenetére


Zanik
addikt

Pont azt szeretném megspórolni, hogy kelljen egy külön képernyő a szoftvernek.
Ez a Raspberry Pi + Volumio pl. szerintem pont megfelelne nekem. Egy webes felületről lehet vezérelni akár mobilról is, sőt a Volumio fórumon találtam egy megoldást arra, hogy kvázi app-ot csinálsz a webes kezelőfelületből iOS alá. Ráadásul még hangerőszabályozás is megoldott, szóval még csak közelébe se kell mennem a Pi-nek és a rákötött DAC/AMP-nak, így akár fotelben ülve 3 méterről (ó, te jó ég de hosszú kábele van az AD500X-nek) is vígan irányíthatom az egész rendszert.

Amúgy elég frankó ac-s routerem van, így a sávszélesség nem gond. A DLNA-val se volt eddig problémám, még HD filmeknél sem. Ráadásul a márkásabb hálózati lejátszók is mind UPnP (vagy épp DLNA) protokoll alapján működnek, ezért nem is értem mi ez az ellenérzés a DLNA-val szemben.
Szerintem a hangra gyakorolt hatása igen kicsi annak, hogy egy közvetlenül a lejátszóra kötött pendrive-ról, USB kapcsolaton keresztül, vagy pedig egy médiaszerverről WiFi jelen át viszem a digitális adatot a lejátszóba. Ha mindkét eszköz eleget tesz a DLNA 1.5 előírásainak, akkor (elvileg!) nem lehetne különbség a két mód között.

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#44186) schawo válasza s4tch (#44175) üzenetére


schawo
titán

Azért nem ilyen egyszerű. A DLNA-nak van egy alapvető problémája, mégpedig hogy UDP protokolt használ, ami egyáltalán nem garantálja még a bitperfekt átvitelt sem.

Ezt jól meg lehet figyelni például a DSD over PCM and Ethernet (DoPE) protokollnál, és wifin szakadozik össze-vissza. Ugyanígy bukik a bitperfekt sima pcm-nél is, csak ott a vevő oldal besaccolja a hiányt,

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44187) dgyuri0123 válasza s4tch (#44175) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

" Az Electrocompaniet, Naim, Auralic, Linn, Musical Fidelity (stb) és a kevésbé tollas közönségnek szóló Denon, Marantz, Pioneer, Yamaha, Teac (stb) eszközök gyártói is biztos rossz nyomon járnak."

Azt felejted el, hogy ezek a gyártók saját fejlesztésű szoftvert használnak, nem Serviio-t, UMS-t.
Ez sem zavar ugye?

Te a büdös életben nem jutsz hozzá ezekhez a szoftokhoz, így marad a sz@r minőségű zenelejátszás.
Az is lehet, hogy ez szerencse?

Mert pl. az Auralic 10 percenként lefagyott minden bemutatón.. ;) Tök jó, egy milliós lejátszótól nem?
Amúgy a többieknél sem ismeretlen a kifagyás és reboot. Tök jó.....hajrá, csak erre vágyom, hogy 10-30 percebként valamilyen szarság miatt kelljen agyvérzést kapjak és még fizessek is érte. Alig van a piacon zökkenőmentesen működő DLNA lejátszó. Nálam is rendszeres volt a fagyogatás, leállás, szerver elvesztése, stb. Hagyjál légyszíves ezekkel. :O

Ha neked jó, hát használd, de nehogy megmagyarázd, hogy a jelenleg használható DLNA képes szoftverek bármelyike jobb, mint pl. a Foobar.

DLNA-val eleve közbeiktatsz egy plusz lépcsőt a kommunikációba, kérdem én, minek, ha direktben is el lehet érni adott zenéket?

"Zsír. :DDD Engem nem zavar a konyhanyelv, ez tényleg nem az akadémia ülésterme. Csak ne terjesszük. :B"
Erre a nagyképű megjegyzésedre meg annyit mondanék: ha kellő topikban vitatkoznék veled erről, nem fogalmaznék pongyolán, de itt szó nincs erről. Jó lenne ha nem kérnél számon, mert nem fogalmazok informatikusként, vagy programozóként. Nem is állt szándékomban, mert eleve egy hülyeség, miatt kezdtél el vitázni velem.

De végezetül megkérdezem, tudod, hogy nagyon is korlátozott a DLNA adatátviteli képessége?

Egy BD50 HD hanggal már kifekteti. Bár HD hang nélkül sem megy neki. Ergo maximalistáknak semmiképpen nem ajánlott. Hozzáteszem azonnal, tudom, hogy az FLAC nem kér ekkora bitrátát, de akkor sem értem a DLNA-val szembeni elfogultságodat. Bizonyos körülmények között használható, nem vitatom, de IGÉNYES film nézéshez, vagy zene hallgatásához már nagyon nem. Vannak DSD fájljaim 12 000 kbps bitrátával. Abba is beletörne a bicskája a DLNA-nak. Szerintem.

Én befejeztem ezt a parttalan vitát veled, mert úgy gondolom észérvekkel nem tudlak meggyőzni, amúgy meg agyonszemeteljük vele a topikot, abszolút ide nem illő témával. ;)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#44188) Kékes525 válasza pendre54 (#44041) üzenetére


Kékes525
félisten

Szia!

Te a foobar2000et milyen Playback - Output beállítással használod? A gyári ASIO-t, vagy a Windows WASAPI?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#44189) krichd1 válasza s4tch (#44177) üzenetére


krichd1
addikt

Nem kell még egy topikot nyitni a zenelejátszáshoz, ott van már a Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért topik, sőt DLNA topik is van, tessék használni.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#44190) s4tch válasza schawo (#44186) üzenetére


s4tch
veterán

Persze, ezért írtam, hogy számít a sávszélesség. De ugyanígy PC-s lejátszásnál sem mindegy, hogy milyen USB kártya van a gépben, milyen kábeleken futnak a bitek, és ahogy belemászik az ember a DSD lejátszásba, egy erős processzor sem árt. Ettől még nem mondjuk, hogy a PC alapú lejátszás nem alkalmas minőségi zenelejátszásra.

Nálam vezetékes rendszer van, egy kb. 40 MB/s sávszélességű NAS ki tudja szolgálni a 24/192 képes hálózati lejátszót, úgy, hogy szerver oldalon nincs transzkódolás. DSD-nél már feltehetően lenne gond, de egy erősebb NAS, router, kábelezés trióval feltehetően ezt is meg lehetne oldani.

(#44187) dgyuri0123 "a jelenleg használható DLNA képes szoftverek bármelyike jobb, mint pl. a Foobar"

Ha jól sejtem, te eleve PC-s lejátszásban gondolkodsz, de a dlna nem elsősorban erre való. Egy hálózati lejátszóra nem tudsz foobart tenni, így nem alternatívája semmiféle "dlna képes szoftvernek", bármit is érts ez alatt.

"Azt felejted el, hogy ezek a gyártók saját fejlesztésű szoftvert használnak, nem Serviio-t, UMS-t."

Azért szerencsére nem ennyire tragikus a helyzet. Pl. a Linn a saját honlapján ajánlja az ingyenes minimservert. Az electrocompaniet meg csak annyit közöl, hogy az ECM-2 dlna/upnp kompatibilis. Ezért jó, hogy az upnp/dlna szabványosított protokollok.

"a DLNA adatátviteli képessége..."

A helyi hálózattól és az azon lógó eszközöktől függ.

(#44189) krichd1 oké.

[ Szerkesztve ]

(#44191) pendre54 válasza Kékes525 (#44188) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Sikerült felmókolni a gyárit, ezzel most elégedett vagyok, különösen azóta, hogy itt pihen a fejemen egy ATH R-70X.

Az előző driver nem támogatta az ASIO-t, akkor Wasapi volt, de próbálgattam a KS-el is, de én nem hallottam egetrengető eltérést.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#44192) schawo válasza s4tch (#44190) üzenetére


schawo
titán

"a DLNA adatátviteli képessége..."
A helyi hálózattól és az azon lógó eszközöktől függ.

Ez igaz. Viszont például a logitech squeezebox, ami saját TCP alapú protokollt használ, bitperfektre képes mostohább hálózati körülmények között is. Ugyanazon a wifin ahol a DLNA DoPE megbukott, a squeezboxos DoP gond nélkül működött.

Kár, hogy egy videóra kihegyezett szabvány lett az audió szabvány is, mert itt csak gond van vele. Videónál nem létkérdés a bitperfekt átvitel.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#44193) .DLL válasza schawo (#44192) üzenetére


.DLL
veterán

Ó, ha ezt hallanák az aranyezüstgyémánt-HDMI-kábel hívők. :D A képnek sem mindegy!!! :D

(Jó, biztos van az a szint, szóval megértem.)

(#44180) sheratan: Egyébként sem szükséges kábel, és lehetnek külön helyen az eszközök.
NAS fent van helyi hálón, és egy adott wifis készüléken fájl szinten böngészhetem, megnyithatom ami kell, akár távoli eléréssel is egy megint másik készülékről. De ez valóban más szemlélet, mint a stream jellegű megoldások.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#44194) #16820480 válasza .DLL (#44193) üzenetére


#16820480
törölt tag

Nem hagyod magad rábeszélni az audiofil kábelekre? :N

Próbálgattam ma egy Android 6.0-t futtató telefon és az UD-301 közt az USB audió átvitelt, és pár meglepő tapasztalattal lettem gazdagabb. Eddig azt hittem, hogy az USB audió kimenet zabálja az akksit, amit egy MiPad és a Hiby Player, valamint az USB Audio Player segítségével szűrtem le. A valóság azonban az, hogy a MiPad és a fenti két lejátszó app esetében (a hidelmemmel ellentétben) nem a droid natív USB audió hangkimenete dolgozik, mivel az a tablet még Android 4.4.4-re épül, hanem a fenti két lejátszó, megkerülve a rendszer kimenetét, közvetlenül tolja ki az USB-n a jelet. Ennek következménye volt, hogy a lejátszás alatt elképesztő módon merült a tablet, kb 5 órát bírt volna folyamatos lejátszással a 6700 mAh-s akksi ellenére, ami nagyon gyatra sajnos.
A ma próbált telefonon viszont már Android 6.0 van, amiben már a rendszer támogatja az USB audio kimenetet natívan (igazából már 5.0 óta), így bármilyen lejátszóval működik a dolog. Ezzel a felállással olyan 6-7% körül merült egy óra alatt a telefon, ami több ugyan a sima lejátszás által fogyasztott energiánál, de teljesen elfogadható mértékű igazából.

Tehát a következtetés, hogy nem az UD-301 USB egysége szívja a több áramot, hanem egyszerűen a Hiby Player a közvetlen USB elérésvel. Egyébként úgy vettem észre, hogy ez a lejátszó nem is veszi figyelembe a rendszerhangerőt, hanem kvázi vonalkimenetként működik, maximális jelerősséggel küldi ki a hangot az USB-re, míg a többi lejátszó, ami a rendszer USB audió kimenetét használja, azok a rendszer digitális hangerőszabályzójával dolgoznak digitális kimenet esetén is. Tehát aki azt szeretné, hogy az Android rendszer lehetőleg ne nyúljon bele egyáltalán a hangba, annak jobb lehet a Hiby, de a hangerőn kívül én igazából nem véltem hallani különbséget.

Egyébként USB vs. koax meghajtást összevetve, én mintha jobbnak hallaném az USB-t az UD-301 esetén, de kéretik ezt a véleményemet fenntartásokkal kezelni, mert ugye ezt nem is nagyon tudom vaktesztelni, csak kicsit élénkebbnek, magával ragadóbbnak tűnik USB-ről a zene.

(#44195) s4tch válasza #16820480 (#44194) üzenetére


s4tch
veterán

"a rendszer támogatja az USB audio kimenetet natívan (igazából már 5.0 óta)"

Na ez is megér egy misét. Elvileg valóban így van, gyakorlatilag meg nem mindegyik program/DAC működik natív usb audióval akkor sem, ha 5.x alapú rendszer fut a telefonon. Saját tapasztalat: Mi3, CM12, Denon DA300, és csak a szokásos programok (Onkyo HF, Hiby, UAPP, stb) működnek a DAC-kal. Pedig a tidal és a bubbleupnp jó lenne, ha mennének. Hasonlót lehet olvasni a head-fin más típusok esetében is. Ilyen szempontból talán az iPhone-ok a legkevésbé problémás telefonok.

(#44196) Zanik válasza s4tch (#44195) üzenetére


Zanik
addikt

Pl. egy iPad-et simán rá lehetne kötni USB-n a Denon DA-300-ra? Még kamera kit se kell hozzá? :F

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#44197) #16820480 válasza s4tch (#44195) üzenetére


#16820480
törölt tag

Igen, ez igaz, nem minden DAC mgy csak úgy simán, de ez azért van, mert sokféle USB egységet használnak a gyártók. Amihez kell külön driver, annál általában nem fog menni csak úgy simán. Ami megy mondjuk linuxon plug&play módon, az szerintem menni fog droid alatt is.

(#44198) Rasiel válasza krichd1 (#44131) üzenetére


Rasiel
senior tag

Köszönöm!

Egyébként UD-301-hez volt szerencséd, esetleg tapasztalatod van ezzel kapcsolatban?

(#44199) Bodz válasza Zanik (#44196) üzenetére


Bodz
Topikgazda

De kell.

(#44200) Tim82 válasza Bodz (#44182) üzenetére


Tim82
nagyúr

Köszönöm, akkor valószínűleg V90-DAC lesz, mert limitált darabszámban elérhető termék és viszonylag egyszerűbben és hamarabb tudom beszerezni, mint az SMSL M6-ot. Ha mégsem jönne be, szerintem viszonylag kis veszteséggel tudom eladni; akkor még mindig van esélyem M6-ot venni, ami meg viszonylag friss cuccnak néz ki - ha jól látom, idén jelent meg.

Mind neked, mind krichd1-nek köszönöm az inputot. :R

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.