Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A következő felhőd otthon lesz
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
EXIEZ
senior tag
Hello.
Beyerdynamic DT 770 Pro 250 ohmos verziójához milyen erősítőt tudnátok ajánlani? Laptopos használatra kellene.
-
EXIEZ
senior tag
Az előző hozzászólásból kimaradt, hogy én erre gondoltam:
[link]amp meg dac egyben. ez milyen márka, meg mennyire jó, stb?
-
-
-
EXIEZ
senior tag
válasz schawo #43907 üzenetére
Na akkor most melyik vélemény fele hajoljak
Egy laptopos cucchoz kellene, a lényeg az lenne hogy ezt a célt szolgálja, nagyobb cucc a közeljövőben nem várható. Ha ezt sem tudja teljesíteni nem veszem meg, de ennyit csak kellene tudnia. nem profi studio tulajdonos vagyok -
EXIEZ
senior tag
Hogy érted hogy nem passzol?
Illetve árban nagyon jó szerintem, meg inkább a 40 fele hajlik, csak a 45 az inkább oylan max felkerekítés hogyha addig változna az árfolyam ( nem a 40-45 ezernek a fele, hanem hogy ezen ár körül. amúgy 40 pontosan ha most megveszem )
[ Szerkesztve ]
-
galez
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nagyjából egy éve sikeresen kitörtem a laptopom hangkimeneti foglalatát, és azóta ha hangfalat akarok használni, akkor egy eBayről rendelt párszáz forintos USB-s hangkártyát használok, vagyis használnék ha nem lenne használhatatlan
A másik dolog, hogy van egy Audio-technica ATH-M40fs fejhallgatóm, amit a digitális zongorámhoz használok, és meg vagyok vele elégedve.
Arra gondoltam, ha már vennék valami normális USB-s külső hangkártyát, akkor szívesen használnám a fentebb említett fejhallgatót FLAC formátumú zenéim hallgatására, lehetőleg jó minőségben.A fejhallgató fontosabb paraméterei (ha számít):
Type: Closed-back dynamic
Frequency Response: 5 - 28,000 Hz
Maximum Input Power: 1,600 mW at 1 kHz
Sensitivity: 100 dB
Impedance : 60 ohmsEz a fejhallgató 6.3 mm-es jackdugóval rendelkezik, nem tudom hogy létezik-e egyáltalán olyan kisebb USB-s DAC, amibe közvetlenül belemegy, jobb szeretném átalakító nélkül használni, ha lehet.
Ár szempontjából pedig mindezt szeretném megúszni a lehető legolcsóbban, sajnos nem vagyok képben az árszintekkel ilyen kütyük esetében.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
Lóránt -
Tim82
félisten
Miért nem szeretnél átalakítót használni?
Egyébként meg mennyire kicsi USB-s külső hangkártyát keresel? Pl. az X-Fi HD nem túl nagy méret és alapból 6,3-as jack kimenet van rajta. Az M40fs-sel ráadásul nem is rossz páros a tapasztalatom alapján.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
EXIEZ
senior tag
Nekem csak hobbi célra kell.
Itthoni zene iránti igényeimet teljesítse, ennyi a lényeg, mivel nem vagyok annyira ilyen téren toppon így nincs olyan cuccom aminél ez a változás olyan jelentős lehet ( szerintem ) Sima laptop a beyer meg ez az amp-dac lenne és kb ennyi is amiről beszélni kell mert mást egyenlőre nem akarok. Ha ehhez sem elegendő akkor várom a véleményed hogy mit ajánlanál helyette.Üdv.
-
galez
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Nem tudom megmondani, hogy miért is ódzkodom az átalakítótól, picit olyan tákolt érzetet kelt bennem
De amúgy ránézésre, meg árban tetszik az X-Fi HD, talán picivel kisebbre gondoltam méretben, de ezzel sincs gond. Kis jack kimenettel esetleg van ennél jobb ebben az árkategóriában? -
Tim82
félisten
Sound Blaster E1, Fiio E10K pl. kisebb, kb. ebben az árkategóriában vagy valamivel kevesebb pénzért. Nem jobbak, de kisebbek. Kis, 3,5 mm-es jack kimenettel.
Az M40fs-t én jelenleg asztali géphez, Xonar DG-re kötve használom, ilyen átalakítóval. (Az olcsóbb, nikkelezett változatból nekem kettőből kettő szar volt, azt nem ajánlom.)
Ami talán jobb lehet, de nem találtam még ilyet itthon, ilyesmiből L alakú változat.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
Sziasztok!
Lehet, hogy picit OFF, de: tudtok modani, egy könnyen használható áramkör tervező progit linuxra?
A gschem-et próbáltam eddig, de az alkatrészek közötti vezetékezést elég "egyedien" csinálja, sosem úgy, ahogy én szeretném; legtöbbször magán az alketrészen viszi át a vezetéket.
A fejes erősítőm és a DAC-om tápját szeretném megrajzolni vele.Kössz!
ON: Megjött a DAC-om.
Az általatak nem nagy számnak mondott fejes kimenetén is sokkal jobb a hangja, mint az eddigi PCM2704- em, pedig még csak USB-ről etetve tudtam kipróbálni egy CAL! fejessel.
Milyen lesz majd a fejes erősítővel és külön tápról hajtva?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
galez
csendes tag
Köszönöm mégegyszer a válaszokat!
Most a FiiO E10K és az X-Fi HD közül nem tudom eldönteni melyik lesz az igazi
A FiiO-t láttam e-digitalon, ahol holnap elvileg valami leárazások lesznek, majd kiderül hogy erre is jut-e belőle.
Nekem annyi nem egyértelmű az X-Fi HD esetében, hogy az tudja-e a D/A átalakítást, vagy egyáltalán kell-e tudnia, az oldalukon nem nagyon láttam erről információt.
Árban kb. egy szinten van mindkettő, az X-Fi nagy jack dugója, míg a FiiO kompakt mérete tetszik.
Esetleg arra tudnátok válaszlni, hogy hangzásban melyik tudna jobbat az M40fs-el?Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
-
.DLL
veterán
Az X-Fi HD egy komplett hangkártyának minősül. Termmészetesen a D/A átalakítást is végzi, USB-n bemegy a digitális zadat, analóg meg kijön a fejhallgató kimeneten vagy a hátsó RCA csatlakozókon (ezzel jobb hangfalas rendsezrre kötni)
Összességében szerintem árát jobban megéri a Creative, két hátránya van csak: usb-n nem tudja a 44,1kHz-et azt fel kell konvertálni 48 vagy 96kHz-re a gépen. 2.) hangerőszabályzó nem analóg, hanem digitális, de ez ezen a szinten nem okoz igazán különbséget.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok. Itt is megkérdezem, hátha...
Tudna valaki segíteni?
DA300-as "menet közben" 1-2-3 óra után random elhallgat és a Foobar "valami" asio buffer-re hivatkozva nem hajlandó elindulni, csak USB ki-visszadug ...követően indul el ismét.
Mi a franc baja lehet?
Mondjuk USB 3.0-ba van dugva a dac, ha ez számít valamit.Köszi a segítséget, előre is.
"csak a zene van"
-
Tim82
félisten
Esetleg arra tudnátok válaszlni, hogy hangzásban melyik tudna jobbat az M40fs-el?
Az a gond, hogy mire el tudom kérni a Fiio E10K-t (vasárnap tudnám legkorábban), addigra már lemegy a Black Friday, gondolom, annak a keretében akciózzák le az Extreme Digital-nél.
Amikor nekem volt alkalmam E10K-t és X-Fi HD-t összevetni, akkor nem volt még meg az M40fs, de szubjektíven nekem az X-Fi HD tetszett jobban.
Az X-Fi HD mérete sem vészes egyébként, 14 x 10 x 3 cm (hosszúság x szélesség x magasság - friss mérés, most mértem le mérőszalaggal ).
Ja igen, emlegetik az X-Fi HD-nál ezt a "nem tud 44,1 KHz-et USB-n" feature-t , de eddig még nem volt olyan, hogy bármit is nekem kellett volna állítgatnom miatta. Lehet, hogy a Foobar2000 (Linuxon meg a Clementine) magától megoldja a konvertálgatást, ezt nem tudom, de nem volt még olyan, hogy nem játszott le volna emiatt zenét, pedig a nekem fontos zenék túlnyomórészt CD minőségű (16 bit/44,1 KHz) flac formátumban vannak meg. Igaz, Windows-on én nem foglalkoztam a Creative driverrel, anélkül is tökéletesen használható zenehallgatásra az X-Fi HD.
demars: köszönöm a tippet, ez is jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
Akkor problémázik, csak ha ASIO-n vagy Wasapin keresztül kapja a 44.1 kHz-et , de egy jobb minőségű resamplerrel megoldható a probléma.
Az OS hangrendszerén keresztül nem venni észre, csak azon gyengébben szól mint az ASIO-n keresztül.
Amúgy jó kis cucc volt, nekem is volt ilyenem.
A használt árát biztosan megéri.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Krissz80 #43930 üzenetére
Az OS hangrendszerén keresztül nem venni észre
Jogos, az első pár hónapban Linuxos géppel használtam, Windows-on meg nem állítottam be utána sem ASIO-t, sem Wasapi-t emlékeim szerint.
Amúgy jó kis cucc volt, nekem is volt ilyenem.
Igen, tőled vettem anno.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #43928 üzenetére
Ha Wasapit használsz akkor OK?
Korábbi USB transzportom jobban szólt Wasapival, mint a dedikált ASIO-val. Denonon még nem hasonlítgattam.
(Legnagyobb sajnálatomra a klotz USB kábel egyértelműen gyengébb mint a sajátom (Cables-féle), így most megy a fejvakarás...)
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tim82
félisten
Most gyorsan kipróbáltam Wasapi beállításával az X-Fi HD-n a zenehallgatást.
Ahogy nekem most megy:
- SoX Resampler (letöltöttem, a benne lévő .dll fájlt kicsomagoltam a Foobar2000 Components nevű alkönyvtárába)
- Preferences-ben a Playback menüponton belőttem a SoX Resamplert és a Wasapi (push)-t. A Wasapi (event)-tel pattog nekem*, hiába játszottam a Windows Feladatkezelőben a Wasapi és a Foobar folyamatprioritásával és állítgattam a buffer length-et a Foobar-on belül.A hangja talán nagyon picit jobb (mintha picit "szellősebben", szélesebb térérzetet adva játszana), de nem vagyok biztos abban, hogy nem placebo... Remélem, nem hagytam ki semmit a Wasapi beállításából, a fórumtársak majd kijavítanak.
* Ez mondjuk nálam valószínűleg DPC latency probléma, Intel wifi driver miatt - eszembe is jutott, hogy miért nem fáradtam én korábban a Wasapi belövésével.
[ Szerkesztve ]
-
gOldie
tag
Sziasztok,
amatőr kérdés: szerintetek a fejhallgató erősítőt a vonal kimenetre, vagy a fejhallgató kimenetre kössem inkább? (Konkrétan egy digitális zongoráról van szó.)
Boldi
-
Tim82
félisten
Nem tudok róla, hogy többféle verzió lenne X-Fi HD-ből, úgyhogy szerintem igen, ár és garanciaidő a különbség.
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok!
Olyan ügyben kérném segítségeteket, hogy milyen dac készüléket ajánlotok 30-40 ezer forint körül.Nem kell, hogy jó legyen az erősítője, az van nekem.A lényeg, hogy ne az alaplapi hangkeltő kreálja a hangot, mivel laptop /pc ről használnám.Tudom, 30-40 ezer forint nem audiofil minőség, nem is várom ezt, azonban úgy gondolom ezért a pénzért már jóval jobb hangot lehet elvárni mint egy alaplapi cucc.
Ui.:Semmi más funkcióra nincs szükségem, csak hogy adja a hangot.Koax kimenet jó lenne.
Miket ajánlanátok?
Előre is köszi!
For Sale AKG Q701
-
Tim82
félisten
válasz GabeszHUN #43943 üzenetére
04 MX, 06 MX már megy Linux (és gondolom, OS X) alatt, a korábbi modellek nem.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Ha van kedved/türelmed szórakozni az opamp cserével, akkor 40 körül jó vétel a Prime, tehát azért teljesen nem akarlak lebeszélni róla.
De persze lehet neked alapból is tetszene a Beyerrel, ezt nem tudhatom. Nincs lehetőséged vásárlás előtt meghallgatni?(#43943) GabeszHUN: Az újabbaknak (04/06 MX, 07/08 MP, 01/02 US Mark II, stb.) elvileg nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz bkercso #43945 üzenetére
Erős kisértésbe estem, hogy építsek egy DACtron-t... De sajnos egyedül nem megy. Van ismerősöm, aki eléggé ért az elektronikához, van tapasztalata is (rádió, tv műszerész, szerelő) forrasztás, stb megy neki, Ő segítene. Ha elakadunk segítesz?
Illetve lenne egy kérdésem: jelenleg egy 01 musilandot használok Presenter2 erősítővel, mit várhatok a DACtron tól? Tudja azt nyújtani, mint a mostani láncom? Nem csak a hangminősége gondolok...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
EXIEZ
senior tag
Nincs erre lehetőségem, mert külföldi a cucc, így ez kb megoldhatatlan.
De mivel kellene szórakozgatnom? Mármint nem csak annyi lenne a dolgom többnyire, hogy összedugdosom és akkor ennyi?
Még utólag annyit, hogy van egy sima X-Fi hangkarim de nem a pro, hanem a sima ( tán x-fi surround 5.1 a neve ) Ez akkor ebbe a dologba nem tud beleszólni ugye? mert ezt laptopos filmezésre használom csak.
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Bodz javaslatára vettem egy Audio-GD NFB11 DAC-ot, ami a natív DSD64, illetve a DSD128 jelet is támogatja. Sennheiser hd 650-el hallgatom, nagyon jó. Ez az első, ami picit komolynak mondható (eddig Creative SB X-Fi XtremeMusic -ot használtam)
Segítséget szeretnék kérni a foobar2000 konfigurálásához. Nem igazán értem, a beállítást, mert nekem logikátlannak tűnik. Egyszer szól, egyszer nem az adott beállítással. Hallgatott források általában: CD(flac, ape), 24bit-96Khz(flac,ape), DSDIFF (dff), DSD (iso). A probléma a források váltása, PCM és DSD között jelentkezik. A logout cikket olvastam (DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?), az szerint jártam el, habár a foo_dsd_asio-ot nem tudom használni, mert az ASIO Driver beállítása között nincs az VIA ASIO Driver.
Holott itt látható:
Tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest