Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A következő felhőd otthon lesz
- Mindent a StreamSharkról!
- gerner1
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
válasz Krissz80 #44689 üzenetére
Jelenleg 10ezres kategóriában gondolkodom, de úgy látom, hogy ennyiért nem igazán van DAC. Ha már veszek akkor inkább DAC -ot vennék, abból is usb -set, nem pedig belső hangkártyát. Lehet, hogy majd spórolok és következő hónapban többet rá fogok tudni szánni. De ha használtan találnék egy jót 10ért az sem lenne hátrány
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
jobesz
tag
Üdv! Még mindíg az 5 voltos fejhallgató erősítő miatt írok
tda1308 helyett tda2822 bridge móddal sem járok jobban?
vagy esetleg
lm358 ból valami megoldás?0 +5 voltról üzemelő jó minőséget adó áramkört keresek, vagy akár tippet hogy merre érdemes elindulni.
muszály hogy portable legyen a cucc, ezért kell az 5 volt tápfesz
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
h1mpi
félisten
válasz HUNNIA1920 #44706 üzenetére
79-ért adtam el használtan Amúgy ez ha megnézed csak a kikiáltási ára a cuccnak ennyiért nem lehet megvenni.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Doki85
tag
Estét!
DAC usb kábelt szeretnék magamnak venni sokat nézegettem már, de hallgatás nélkül nem sok mindent tud az ember eldönteni.
a keret 10k+/-5k
Arra szeretnélek titeket kérni, hogy adjatok tippeket ki mit ajánl és melyik kábeleket próbáltátok már?? és melyik mit emel ki, vagy inkább mit hoz előtérbe??na meg miért van az ,hogy Magyarországon folyton audioquest-be botlom... pl
ÜDV: DOKI85
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Doki85 #44709 üzenetére
Bodz-nak van pár eladó USB kábele, szerintem keresd meg őt. Ő elég sok kábelt kipróbált már és nem beszél mellé.
Ha jól emlékszem 10eFt körül ezt szokta ajánlani: Supra.Az AQ kábelek nem rosszak, de ár/értékük nem a legjobb. Ha mindenképpen onnan akarsz vásárolni, akkor ajánlott a Cinnamon, Carbon kábeleket, bár utóbbi újonnan elég drága.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Bodz
nagyúr
válasz Doki85 #44709 üzenetére
Klotz, QED Performance Graphite, Supra. Nagyjából ennyi az itthoni kínálat 15-ig. Meg persze minden sarkon Audioquest terem, de az olcsóbb kábeleikből (Pearl, Forest) én inkább nem kérnék.
Szépen, csendesen csak vettem egy tápot is a Spartanhoz. Fene vigye el ezt az egészet...
-
bkercso
nagyúr
válasz jobesz #44705 üzenetére
Milyen minőséget szeretnél?
8-9V-ba (akku!) beleférne egy jó táp is elé.
Ha "lehető legjobb" minőség kell akkor rail-to-rail OPÁ-kból készítenék compositeamp-ot.A kis zajú és kis kimeneti imp-jú táp kritikus! Megoldás lehet még erre egy AIMTEC AM1S 0505 (HQ Elektronika), amivel csinálhatsz egy másik 5V-ot (földfüggetlen a kimenete, mert trafós). ezután féltáponként mehetne egy LP2985-4.5 regulátor, majd közösítenéd az egyik pluazt a másik féltáp mínuszával, ami lenne a test.
5V-ra kötött erősítőtől nem várnék sokat.
szerkesztettem
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Krissz80
senior tag
-
oba
addikt
válasz Krissz80 #44717 üzenetére
Nem ódzkodom a belső hangkártyától, eredetileg az is volt a terv... csak valamiért a hangkártyás topikból átirányítottak ide, hogy nekem bizony DAC -ra van szükségem nem hangkártyára Meg talán jó lenne kikerülni a gép belsejét a különböző zavaró jelek/zaj miatt is. De ahogy elnézem a DAC árakat, lehet, hogy tényleg jobban kijönnék egy használt de jó belső hangkártyával. A hordozhatóság egyáltalán nem szempont.
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
PuMbA
titán
Ez a példa topik a Prohardveren, semmi off topic, összezörrenés, tisztán szakmai megbeszélések
-
bazsi345
csendes tag
Sziasztok!
vettem egy erősítőt meg egy pár hangszórót, van egy keverőm az lenne a problémám, h lejátszókról keverőn keresztül masterról szól mind a két hangszóró, de ha az erősítő a géppel van összekötve csak az egyik hangszóró szól, vagy éppen a másik már az is előfordult, azt h nem tudom, de csak az egyik szól, ha keverő géppel van össze kötve ugyan ez a helyzet, illetve csak egyik chanel-t érzékeli, ha valaki tudna segíteni ebben megköszönném, vagy h mi lehet egyáltalán a probléma! Rca, jack-re átalakítóval van csatlakoztatva géphez egyértelműen!
Előre is köszönöm
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #44723 üzenetére
Jöhetne egy ilyen Sense a következő fejhallgatós találkozóra. ;D *célzás*
Presenter amúgy nem épp meleg hangú erősítő, bár Opákkal lehet befolyásolni kicsit a hangját, de mindig inkább a korrekt-őszinte vonalon fog maradni, a képességeihez mérten.
A V1 elvileg jobb, a beszámolók alapján, sajnos még nem mertem rendelni, így személyesen nem tudom.(P.H.)
-
jobesz
tag
válasz bkercso #44715 üzenetére
üdv!
Feszültségduplázáson én is gondolkodom, de csak annyiban hogy a 0 +5 volt ból csinálni akarok egy -5 öt is ezzel próbálok 2x es feszültséget előállítani, de az 5 voltos powerbank akku (3.7 ből 5v ) hoz ragaszkodnék egyenlőre.
kérdés hogy mivel lehetne simpla tápból duplát csinálni erre a célra ajánlanál erre valami kapcsolást?
0 +5 ből
-5 +5 öt
és milyen amp lenne itt a lehetőségem a már valamelyest növelt feszültésen
a musiland sorozatban tpa6120 van ott is step up olt feszültségről megy, én is ilyen és ehhez hasoló pontos megoldásban gondolkodomSony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
fericske
addikt
Mi lenne a következő lépcső amire már érdemes lenne lecserélni a FIIO E10 wolfsont (1st) a K550-hez?
Vagy kiegészíteni erősítővel.
A Scarlett 2i4-el egyszer összehallgattam, az nem lenne előrelépés pl.[ Szerkesztve ]
-
jobesz
tag
Döntöttem, tpa6120 ra épülő megoldás lesz a fejhallgató erősítő, már csak azt kell kitalálnom hogy 5 voltos powerbankból, vagy 12 voltosból hogy lehet meghajtani a dupla tápot ( test szükséges neki) igénylő áramkört.step up al.
Olvastam a step up javaslatot is, de a test előállítására más megoldást keresek még
Sony mdr cd550,,mdr-cd580 /AKG k371/ Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Bodz
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #44721 üzenetére
Fogok, de még nem kaptam meg.
(#44730) fericske: Aprón van egy HRT Microstreamer.
[ Szerkesztve ]
-
bazsi345
csendes tag
Várom a segítségetek
-
törölt tag
Elmentem ma hallgatózni azzal a céllal, hogy a K712 alá valami megfelelő erősítőt próbáljak, hogy legalább lássam, hogy milyen jellegűvel érdemes próbálkozni. Elsősorban ez volt a felhozatal, illetve egy Cayin HA-1A csöves erősítő.
Először a Matrix X-Sabre DAC és a HA-1A volt a K712 alatt. Az erősítőn két állás van. ultralinear és triode. Ezek közül szerinetm az ultralinear jobb, kicsit vagányabb hangja van úgy, bár nem olyan hatalmas a különbség azért. Összességében egy elég meleg hangú erősítő, elsőre tetszett nagyon, aztán pár perc hallgatás után kezdett feltűnni, hogy annyira azért nem tiszta a hang, néhol kicsit torzít (kb. mintha egy gitárhoz való disortion pedált kapott volna a hangtartomány egy része) is a mélyekkel, illetve azért elég sokat hazudik alul, tényleg nagyon meleggé teszi a hangot, testet ad neki, viszont nem elég transzparens, és részletes sem. Triode módban ez kicsit javul, de nem eléggé sajnos.
Ezután az X-Sabre és Yulong A28 kombináció ezzel szemben nagyon transzparens, sokkal hidegebb, részletesebb hangot adott, kicsit talán túlsúlyban is volt így a magas, de a mélyek és nagyon szépen, feszesen jelentek meg, csak nem volt olyan testük, mint a csövesről. Viszont ezzel a felállással tűnt fel, hogy a Cayin a magasokon is lágyít eléggé, is kicsit visszább is fogja őket. Az A28-ban nagyon megtetszett egyből az, ahogy pörgősen, precízen adja az összes tartományt, és mégis van benne elég erő, hogy könnyedén hajtsa a 712-t.
Ezután kipróbáltam őket egy Matrix Mini-i Proval is, az eredmény nagyjából azonos, a két Matrix DAC nagyon hasonló karater, az X-Sabre kicsit jobb, de nem annyival, hogy a dupla árat kifizessem érte, ha most akarnék venni. De az érzés pont az volt itt is, hogy a Cayin teste nagyon tetszik, és az A28 részletessége nélkül sem akarok élni.
Ezután előkerült egy Yulong DA8 is, így jött a DA8 + A28 páros, ami a K712-vel számomra tökéletesen szól. Nem annyira meleg, testes a hang, mint a Cayin, de azért van kellemes teste, kicsit harapós alul, viszont megmarad a pontosság és transzparencia. Illetve térképzésben is jobban bejött az A28, mint a HA-1A. Ami érdekes, hogy a DA8 önmagában majdnem pont úgy szólt az AKG-val, mint amikor az A28-at utána kötöttem, eléggé hasoló erősítő megoldás van bennük. Ami az A28-ban jó lehet még, csak nem tudtam most kipróbálni, hogy teljesen szimmetrikus kialakítású, így adott esetben még jobb hangot is ki lehet belőle hozni a megfelelő párosítással. Ha jól nézem, akkor az UD-301 is szimmetrikus kiépítésű, így mehetne az A28 elé akár, csak akkor még a K712-t kellene kicsit átalakíŧani, hogy szimmetrikus kábelt kaphasson.
A kérdés az, hogy vajon a TEAC is hozná-e ezt a meleg, de részletes hangot, amit a DA8 DAC része tud. -
krichd1
addikt
válasz #16820480 #44735 üzenetére
Vidd el a Teacet és hasonlítsd vele össze. Egyébként az UD-301 is meleg, testesebb hangú, a maga szintjén elég részletes is, bár nincs az a tipikus részletesség illúzióját keltő karakter meg benne, de így legalább viszonylag reális marad.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Primary92
senior tag
Ismertek valami IC-t, amivel egyszerűen lehet építeni egy fejhallgató erősítőt? Nincs nagy minőségi igény, egy TDA1554 alapú végfokozat mellé menne. 18V DC áll rendelkezésre.
-
salytmasztor
aktív tag
Tanácsot szeretnék kérni, hogy minél jobb ár-érték arányú DAC+AMP-ot vegyek asztali PC-s fejhallgatózáshoz.
Keret: kb 50ezer körül, de inkább minél jobban alatta.
Források: két gépnél lesz használva, egy Asus Xonar Essense STX-ről és egy alaplapi hangkártyáról is (később talán Xonar U5/7 vagy DG/DGX csere lesz).
Fejhallgatók: AKG 601, Audio Technica ATH AD700, Takstar HI 2050, Beyerdynamic DTX 710, Superlux HD668B, stb... Változó, hogy épp melyiket használom.
Felhasználási cél: 70% játék (aminél 40% competitive!, 30% public-fun), 30% film + zene.A mostani Emag-os FiiO Q1 + Superlux HD681Evo akció szimpatikus, mivel a Q1-ről elég jókat olvastam és a HD681-et is szimpatikus fejes.
Érdemes kb 50ezer körül / alatt ezt a Q1-et megvenni vagy esetleg jobb lehet egy FiiO E10 vagy bármi más?
Tudom ezt nem lehet nagyon számszerűsíteni, de ha százalékosan számolnánk a "hangminőséget", akkor egy Xonar Essense és alaplapi hangkártyát mennyivel dobna meg egy Q1-es vagy más DAC?
(Egy Youtube-os tester kb 20-25%-os javulást saccolt az alaplapi hangkártyához képest.)[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Lassan elő-elő tör belőlem a kíváncsiság, hogy milyen az élet a jelenlegi Musiland monitor 01 US 2012 felett, kb. 60-80e Huf határig (ha valami használt, ajánlott eszköz esne be, az még hatékonyabb lenne). Fejesnek valószínűleg Beyerek lesznek (a világ végezetéig ). A mostani párosítással sem vagyok elégedetlen, sőt kifejezetten tetszik a Musiland hangja a 250 Ohmos DT880-al, még a mélyeit sem érzem kevésnek, de rocknál meg tudnék barátkozni kicsit többel is.
Szerintetek mit lenne érdemes nézegetni (jöhet akár asztali méretű jószág is)?[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz salytmasztor #44742 üzenetére
q1 frankó kis all-in-one cucc, kicsi, hordozható, belül hasonló az e10k-hoz (nem a sima e10!), hangra is hasonlónak mondják.
pro: hordozhatóság, kis méret, erős belső akku, gain kapcsoló (kisebb/nagyobb impedanciához hasznos), bass kiemelés, analóg erősítés is, illetve van line-out is jackhez
kontra: hangerőszabályzó elhelyezése asztalihoz kicsit kényelmetlen, bass/gain kapcsoló szinténez egy kiváló mobil cucc mindenféle felhasználásra. hordozható fejes erősítő, androidon tud otg-vel külső hangkártya lenni mobilon, tudsz analóg mobil kimenetet erősíteni, mobilt hangfalakra kötni, fejest erősíteni, és mindezt még vagy 30 órán keresztül a belső akkuról.
de ez elsősorban nem asztali, bár én annak használom, meg majd laptophoz, mert hordozható külső hangkártyának tökéletes. van gyári drivere, és asio is!
nekem full bejött, a hangja is (de nincs összehasonlítási alapom), a hordozhatósága is, és a szolgálatásai is. én 20-ért vettem black friday-on, 2 év gari, nekem annyit röhögve megért, és ki is használom.
egy superlux 662b-t, egy sennheiser hd555-öt, egy audio-technica m50x-et, és most egy beyer dt770 pro/80-at hajtok vele. a superlux hangzásában megmutatja, hogy olcsó, a hd555 high gain-en, bass kiemeléssel szépen szól, az m50x-nél alapból sok volt a basszus, de nagyon tisztán szólt, a dt770 pro-ban meg nincs még 20 óra sem, ezért arról nem nyilatkozom, de kihajtja. bár csak 150 ohm-ig ajánlott!
a 681 evo-t nem ismerem, de már 2 éve is majdnem vettem egyet, csak akkor is zárt kellett, és mindenki szerint jó fejes. a q1 - nekem - a sokrétű felhasználás miatt biztosan megért 20k-t, 30k-ért már lehet, hogy a sokak által ajánlott focusrite solo-t vettem volna.
az stx meg elég drága hangkártya, annak azért már csak nem lehet annyira rossz hangja.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz salytmasztor #44742 üzenetére
Akkor megtartanád az STX-et spdif forrásnak? Mert más esetben nem sok köze lesz az új dac-hoz. Értelemszerűen így a Q1 kiesett, max ugye csak erősítőnek használhatnád az STX-hez. De minek is, ha egyszer elköltenél 50k-t? Annyiből lehet jobb erősítőt venni.
Ha viszont USB-n szúrnád a gépre a Q1-et, akkor meg valószínú, hogy semmivel se jobb, mint az STX, sőt...[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz BigBlackDog #44743 üzenetére
Piszok nagy szerencsével veszel ennyiért egy használt NAD D1050-et és baromi boldog leszel. Azt egyenesen a Beyerekhez teremtették, csak el kell találni a megfelelő firmware-t (nálam lehet jelentkezni érte).
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz BigBlackDog #44747 üzenetére
100K körül volt több is avx-en. Bodz is ennyiért adta el
Fully electric lifestyle!
-
wardemi
senior tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni DAC ügyben. Jelenleg egy alap laposom van és gondoltam, hogy ha mellé vennék valamilyen DAC-ot az azért dobna az élményen (remélem nem tévedek). Jelenleg a fülesem egy Shure SE215, fejes egy superlux hd 668B, és 2.0 nak most egy Thonet & Vander Kürbis van és mellé majd lesz tesztelve egy Microlab C6 (amelyik nyer majd az marad). Fontos, hogy minden rendszert támogasson (linux, mac, windows).
Egyenlőre a SMSL M2 néztem ki. Ha esetleg van más, jobb ajánlat ami szerintetek jobb lehet szívesen várom. Az árba körülbelül ennyit is szánnék rá egyenlőre (20k körül). Nagy igény nincs vele kapcsolatban, max annyi, hogy jó lenne ha egyszerre bent lehetne egy füles és egy 2.0. (de tudok váltogatni ha úgy hozza a sors..)
Köszönök minden segítséget.
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy tudok szerezni egy új CARAT TOPAZ-t olcsón. (70k körül)
Hozzá egy AKG Q701-et gondoltam.Nem lesz olcsó beruházás. Szerintetek jó úton járok?
Az egész egyébként egy CCA-val lesz meghajtva optikán keresztül.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest