Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71988) Steve(AMD)


Steve(AMD)
tag

Sziasztok!

Az alábbi két kérdésem lenne a tapasztaltabb kollégákhoz:
(ebay.co.uk)

1. Megnyertem egy aukciót, de még nem fizettem ki. £xx a termék ára + £6 a posta ktg. Ugyan személyes átvétel - (Cash on collection) opció nem volt, de én úgy szeretném átvenni (egy gyors teszt nem árt). Az eladó elsőre beleegyezett, de írta... nem akarja megkerülni az ebay rendszerét (nem is kértem ilyet csak felajánlottam, h kifizetem Paypal-al a teljes árat, ő pedig visszaadja azt a £6-ot.) Rábíztam, úgy csináljuk ahogy ő jónak látja. Így végül is inkább elküldené postán. Ha nem megyek bele, újra aukcióra bocsátja. (Nem dőlök a kardomba, ha nem lesz az enyém...)

Van erre valami megoldás, h hivatalosan átvehessem személyesen?

2. (Az esélytelenek nyugalmával) licitáltam egy "csak tesztelt, de egyébként új" termékre és a legnagyobb meglepetésemre megnyertem. Fizetném ki, írom a szokásos üzenetemet a fizetés résznél, jelentkeznék be Paypal-ra és ez fogad: az eladó eltávolította a licitemet / törölte a "rendelésemet".
Majd azonnal tőle egy üzenet: Nagyon sajnálja, de kivették a dobozából a boltjában és csak ez az egy volt neki. Tudja, h hamarabb kellett volna érvénytelenítenie az aukciót, de kiment a fejéből. Ellenben amint "felbukkan" a termék, kapcsolatba lép velem és csökkentett áron megkapom...

Ha jól sejtem ez bevett eljárás, vagyis törölheti ha akarja, a már lezárult aukciót? (Mivel volt már másik hasonló esetem, érdekelne.)

Jelen esetben azért a tényekhez hozzá tartozik, h. kb ~£200 difi volt a legjobb bolti árhoz képest is.

Bár a tranzakció nem jött létre, de ott van a "Leave feedback". Mit is értékeljek?? :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.