Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71970) V/


V/
Topikgazda

Fontos tájékoztatás!
Tévedtem, téves információ alapján írtam véleményt, a vámolási értékhatár és vámolás témában. :R

Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése nem csupán a kereskedelmi forgalomra vonatkozik, így ennek alapján a kis összegű, 10 eurónál kisebb, vagy az ezzel megegyező terhet valóban nem kell fizetni. Ez a jogszabályi hivatkozás a NAV álláspontja szerint vonatkozik a magánszemélyekre is, valamint a külföldről érkező küldemények után fizetendő ÁFÁ-ra is.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztálya azt a tájékoztatást adta, hogy januárban 44 USD-ig adómentes a küldemény.

Ennek megfelelően módosítom álláspontomat és ezt javaslom én is mindenkinek, hogy ha a vásárolt dolog értéke 44 $ körüli, akkor emlékeztetve a fenti jogszabályi helyre az értékigazolást bekérőt kérni kell az áfa kiszabás, a vámeljárás vámmenteskénti elbírálását.

Ezek szerint az általuk mindenhol szajkózott 22 €-os határ így helyes:

22 €-ig áfa és vámmentes, a 22 € fölötti összeg esetén, ha a meghatározott közteher (áfa, vám) mértéke nem haladja meg a 10 €-nak megfelelő összeget, akkor azt nem kell megfizetni a 2017. évi CLII. törvény 162.§.(5) bekezdése alapján.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.