Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70101) V/ válasza 8nemesis8 (#70100) üzenetére


V/
Topikgazda

Többen nem tudják, hogy GSP-n kívül is szállíthat, de akkor azt neki kell intézni ami persze Interneten nem bonyolult, még ki is mennek a csomagért. Van egy kis nyomás az eBay részéről, mert úgy fogalmaznak, hogy a csomagelvesztés esetén ha nem GSP keretei közt megy akkor ők nem vállalnak felelősséget. De ez lényegtelen mert a futár cég igen. Az ok egyébként egyszerű, a szállítási költség nem az eBay cégéhez fut be
Licitálás előtt kell megbeszélni, hogy vállaja-e így a szállítást.
Ha nincs szállítási költség megadva csak az általa küldött számlát, pénzbekérőt tudod kifizetni és arra ő azt a szállítási költséget írja be, amibe ténylegesen kerülhet. Így egyben fizetsz mindent.

[ Szerkesztve ]

(#70102) 8nemesis8 válasza V/ (#70101) üzenetére


8nemesis8
veterán

Köszi szépen.
Az a gond, hogy sok esetben nem írnak vissza az aukció lejárata előtt, ezért nem merek kockáztatni és nem licitáltam több esetben, hátha lusta elküldeni máshogyan vagy csak belföldre akar postázni!
Köszi a segítséget, azt hiszem okosabb lettem :)

(#70103) fausto


fausto
addikt

Sziasztok,

Belefutottam egy érdekes eladóba: apám kinézett magának egy motoros kiegészítőt, kérte, hogy rendeljem meg neki. Kb. fele annyi volt, mint máshol, az eladó egy frissen regisztrált tag. Miután kifizettem, írt egy üzenetet, hogy ő egy frissen indult bolt és nagyon fontos neki a pozitív megítélés, ezért értékeljem már pozitívan és akkor küld nekem valami ajándékot a megrendelt termék mellé. Ezt nem fogadtam el, másnap elvileg fel is adta. Nem kaptam meg a cuccot, úgyhogy indítottam egy case-t, vissza is kaptam a pénzem.
Nekem ez elég gyanús, szerintetek erre adhatok neutral értékelést, azzal a szöveges értékeléssel, hogy "Óvatosan, nem adjatok neki előre pozitív értékelést"?

(#70104) V/ válasza fausto (#70103) üzenetére


V/
Topikgazda

Persze, de előre nem adunk semmilyen értékelést.

(#70105) fausto válasza V/ (#70104) üzenetére


fausto
addikt

Ezt én tudom, de egy csomó olyat látok nála, hogy valaki egyik nap vett tőle valamit és másnap már ment a pozitív. Egy páran benyalták ezt az ajándék dolgot, gondolom ők futhatnak majd a pénzük után.

(#70106) optikus


optikus
senior tag

vennek egy konyvet japanbol, nem olcso, van erre vamafa? regen volt valami kulturalis ize es nem kellett (amazonrol amcsibol mikor rendeltem, de az jo regen volt).

Buy books not gear.

(#70107) V/ válasza optikus (#70106) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha az érték 22 € feletti (kb. 25,93$) akkor áfaköteles a adott dolog,a 27% itt mindenre azonos. Kifli, könyv, mobil EU-n kívülről 27% Áfa és az eljárási költség. Persze ez is át lesz világítva és ha nem dombornyomású az ár jelölés, akkor nem látszik az értéke.

[ Szerkesztve ]

(#70108) V/


V/
Topikgazda

Mai újabb szomorú postai tapasztalat. Ez szándékosan nem off.
Kaptam értesítőt, hogy 10.05-én átvehetek egy külföldi nagyalakú küldeményt. Séta a postára. de most jól időzítve így csak. 3 perc várakozás.
Megkeresi a postás kislány a csomagot és a kezembe nyomja.
Kifelé menet az ismerős postással beszédbe elegyedek, panaszolom, hogy az Egyesült Királyságból már itt kellene lenni több napja egy csomagnak és le kellene igazolnom. Felajánlja, hogy megnézi. Nemsokára hozza. :W
Posta KO-val győz V/ felett. :C

A szitu:
1. A nem könyvelt küldeményt már helyben sem írják kézbesítő könyvbe, az értesítő elkészülte nincs ráírva és könyvelve
2. Ezek a küldemények a kézbesítő körzet ládájában vannak, onnan szedik ki az értesítőre nyomott átvételi dátum alapján.

Amikor átadtam az értesítőt, amin 10.05- volt a lány csak a nevemet figyelte és ideadta a 10.06-al felbélyegzett!!! :W csomagomat, mert már az is ott volt benne. :F (Majd holnap hozzák az értesítőjét)

Konklúzió: ott hagytam azt, amit ma át kellett volna vennem és mivel nem írnak már több értesítőt 10.15-én visszaküldték volna, ha még akkor abban a kézbesítő körzet ládájában ücsörögne. Egy jó minősítéssel rendelkező eladót hozok kellemetlen helyzetbe, a meg nem érkezés miatti dispute-al.
Ők döntik el, hogy mikor is vehetem át, csak úgy 1 napot várakoztatnak, mert ők megtehetik.

Végkonklúzió: Amikor egy ilyen értesítővel vesztek át csomagot egyeztessétek a dátumokat, az értesítőn szereplő dátum legyen a csomagon is, említsétek meg annak, aki keresi, ha talál a neveden még egy csomagot, de más dátumra szól a kiértesítése, azt is hozza már magával.

1. A postás lányok a sok meló miatt már csőlátásban szenvednek a postai PTSD miatt. 2. Kérni fogok postás egyenruhát, mert most már naponta fogok kézbesíteni magamnak.

Véleményem szerint ez már a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálódási körébe tartozik, mivel egy szolgáltató nem biztosítja a szolgáltatásainak az előírt szinten való nyújtását, a nem megfelelő kezelése a dolgoknak anyagi veszteséget okoz az ügyfeleinek.

(#70109) Breki


Breki
veterán

Sziasztok

Megnyertem egy licitet egy replica concerse cipőre az ebayen.

DE miután fizettem jött ez az üzenet:

We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.

Mivel az eladót is törölték és előtte se láttam pedig figyeltem, hogy feladta volna,
bár azt írják, ha jól értelmezem, hogy ne tegyek semmit

De úgy gondoltam ezt úgyse kapom be minek várjak irány a resolution center I need to cancel a transaction. és kérem vissza a pénzem.

De mikor továbbmegyek kéri, hogy írjam be a számot
Please select your item to cancel

Ott beírom, hogy 192317870514 nem talál semmit gondolom azért mert törölték. De akkor hogy lehet visszakérni erre a termékre a pénzemet?

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#70110) V/ válasza Breki (#70109) üzenetére


V/
Topikgazda

Mikor kaptad az üzenetet? A vásárlási listából is eltűnt? Lejjebb a Canceled items vagy a Returns and canceled orders résznél sem? Ha ma kaptad akkor lehet, hogy holnap tudsz nyitni valamit az eBay-n.
Egyébként meg ott a PayPal dispute, ha az eBay-n már nincs semmi.

(#70111) Breki válasza V/ (#70110) üzenetére


Breki
veterán

A Purchase history-ban úgy látom ahogy a képen van.

Rendelés után pár napig néztem, hogy mikor adja már fel.

Aztán 3-án kaptam két ilyen levelet az Ebay-tól.

Hello n..........

We're writing to let you know that we've removed an item you recently won:
192317871415 - Women Man size US 9=EUR 42 white Low High Top shoes casual Canvas Sneakers-7

It looks like you haven't paid for this item yet, and the seller hasn't shipped the item. Since we've canceled the transaction, please don't send any payment.

We wish you all the best on eBay and hope your future experiences are pleasant and successful. If you have questions, please click "Help & Contact" at the top of most eBay pages.

If you have already filed an eBay Money Back Guarantee case for this item, the case has been decided in your favor and your payment has been refunded.

eBay still has lots of other great deals. Go to http://www.ebay.com to shop. We hope to see you soon.

Thanks,

eBay

Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email.

Szerencsére a másikat nem fizettem ki vártam, hogy az elsőt postára adja.

Az ordernél van, de a more actionnál csak a viiew Paypall transaction és a hide order van.

Azóta többször próbáltam de mivel nem találja meg ezt a számot nem tudok case-t nyitni.

Paypal-ra én is gondoltam, de nem igaz, hogy ebayen nem lehet semmit tenni, hisz ők törölték. Fura ez így, azt se értem mire kéne várnom, hogy megjön a fel se adott termék aminek már a leírását se látom, csak azt a számot amit hiába írok be.

[ Szerkesztve ]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#70112) V/ válasza Breki (#70111) üzenetére


V/
Topikgazda

Amit írnak hogy a If you have questions, please click "Help & Contact" at the top of most eBay pages. és ott megkérdezni, hogy miként kapod vissza a pénzed?
A PayPal-n meg nézd meg, hogy a vásárlásnál a dispute lehetőség az eBay-re vagy a PayPal-re ad lehetőséget, ha már mehet a PayPal akkor kezdeményezd ott.
Volt nekik egyébként olyan levelük is, hogy törölve, de küldik vissza a pénzt.Lehet, hogy egyszerűsítették, mert a pénz valószínűleg a PayPal-nál van még.

(#70113) Breki válasza V/ (#70112) üzenetére


Breki
veterán

Kösz, na most így a Help & Contact-ból eljutottam odáig, hogy tudtam indítani egy kérést, hogy mi van a termékemmel, de első lépésben csak az eladónak tudtam írni, , akit ugye kitiltott az Ebay, na kíváncsi leszek mi lesz ebből.

de legalább van nyitott kérés az ügyben

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#70114) V/ válasza Breki (#70113) üzenetére


V/
Topikgazda

Én tényleg azt nem értem, ha törlik a hirdetést, az a vásárlás ami még nincs feladva most miért nem automatikusan cancel?
Jártunk már úgy hogy az eBay a PayPalra küldött, ott meg csak az eBay case lehetőség volt az adott.

(#70115) gebro


gebro
aktív tag

Üdv!

Ha egy eladótól két különböző dolgot szeretnék rendelni, de egy csomagban, mivel a méretük ezt megengedné, akkor neki erre van lehetősége, hogy csak egy posta költséget számoljon a rendszer? Érdemes ezt megkérdezni tőle?

(#70116) gebro válasza gebro (#70115) üzenetére


gebro
aktív tag

Tárgytalan. Visszaolvastam és válaszra leltem. :B

(#70117) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Sziasztok,
ebay-en beszélgettem az egyik eladóval és email címemre küldött volna nekem plusz infót, képeket. Erre mikor el akartam küldeni az ebay kivágott és azt írta, hogy 7 napig nem küldhetek üzeneteket, mert kapcsolattartási adatokat adtam meg. WTF?!

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#70118) V/ válasza Speeedfire (#70117) üzenetére


V/
Topikgazda

E-mail címet eddig sem lehetett küldeni üzenetben vásárlás előtt, szeptember 1-től lépett hatályba az a módosítás a felhasználási szerződésbe, amely szigorúbb ellenőrzést ír elő az eBay-n kívüli vásárlás tilalmának megsértése ellen a személyes információk megosztása vonatkozásában. Erről mindenki megkapta az értesítést májusban.

(#70119) Speeedfire válasza V/ (#70118) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ez nekem kimaradt. Köszi az infót. :R

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#70120) V/ válasza Speeedfire (#70119) üzenetére


V/
Topikgazda

Engem nem tiltottak ki valamelyik nap :R .
Egy magyar eladónak írtam magyarul a hirdetésével kapcsolatban és az ékezetes karakteres szöveget is nem engedélyezett kapcsolattartási információnak érzékelte a rendszerük és figyelmeztetett.
Az ilyen szöveg már gyanús: az eBay keresője a hirdetést

(#70121) Speeedfire válasza V/ (#70120) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Hát, ez van sajnos. :(((

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#70122) menledge válasza menledge (#70095) üzenetére


menledge
senior tag

Sziasztok!

Tudnátok ebben segíteni? Valamit reagálnom kellene.

Előre is köszi! :)

(#70123) V/ válasza menledge (#70122) üzenetére


V/
Topikgazda

Isztambul és Budapest közt az utat az utasszállító gépek 2 óra alatt teszik meg, de egye fene a nyomkövető nem számolja az időzónákat és lehet hogy szerinte 55 perc.
Viszont ez nem nemzetközi postai nyomkövetési szám, ezért a megérkezést csak a szállító cég írja be, ez nem igazolja azt, hogy a Magyar Posta át is vette.
De többször le lett írva: Az arrived (megérkezés) nem egyenlő a delivered (kézbesített) állapottal, ez utóbbi ami számít, hogy kézbesítve lett-e számodra, mivel ez nem történt meg jogos a nem érkezett meg case.
De hol és mit kell ráírni? Nem kaptad meg, szíveskedjen az eladó a kézbesítést igazolni, ne a szállítást, mert szállítás közben vesznek el a dolgok.
De mikor fizetted és ott milyen feladási dátum van, az augusztus 16 beillik a képbe?

[ Szerkesztve ]

(#70124) sellerBP


sellerBP
tag

Olyan kérdésem lenne,hogy van pár cuccom amit nem tudok eladni jófogáson. Ebayen pikk-pakk lenne vevő rá. Gondoltam feldobom az ebayre,de mivel idáig csak vásároltam fogalmam sincs,hogy kell eladni.

1.

Annyi már biztos,hogy fizetni kell aukció után ez ok, de kérdés az,hogy ha Paypal-on nincs lóvé akkor hogy vonja le?

Kártyám regisztrálva van Paypal-hoz úgy letudja vonni? Feleslegesen nem töltenék pénz külön a Paypalra.
Mikor vonja le az elején amikor felraktam az aukciót vagy a végén amikor eladtam?

2.
Ha az vevő Paypal-la fizet akkor elég neki megadom Paypal-os e-mailemet az aukció listázása közben?

3 Szállítás
Magyar Postával küldeném, kérdés az,hogy árakat országokra külön kell megadni?
Azon gondolkozok,hogy megadok pár országot, és ha vevő másik országban van ami nincs listában,akkor frissítem az aukciót.
Ha valaki küldött magyar postával külföldre épségben megérkezett?

(#70125) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok

3 darab 20e Ft-s terméket szeretnék rendelni. Mennyi az esély, hogy rányomják az ÁFÁ-t manapság?

(#70126) Krogoth válasza RAiN91 (#70125) üzenetére


Krogoth
senior tag

Szinte biztos. Főleg, ha elektronikai eszköz.

(#70127) V/ válasza RAiN91 (#70125) üzenetére


V/
Topikgazda

100%

(#70128) V/ válasza sellerBP (#70124) üzenetére


V/
Topikgazda

Találsz segítséget az Összefoglalóban és a hozzászólások közt.
1. Havi számlázás van 15. a fordulója és azt követő hónap elején 1-3- a kell fizetni utólag Ha automat Payípal akkor arról vonja és ami hozzá van rakva fizetőeszközként. A PayPal rögtön vonja mihelyst a pénz az egyenlegedre megérkezik. Összjutalékot, 15 % építs be a árba.

2. Ez nem így működik, te közben nem adsz meg semmit, nem vásároltál még az eBay-n? Az hogy működött?

3. Összefoglaló 7. Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat
és ha vevő másik országban van ami nincs listában,akkor frissítem az aukciót. Ez nem így működik

[ Szerkesztve ]

(#70129) sellerBP válasza V/ (#70128) üzenetére


sellerBP
tag

Hello!
1. Paypal-on nem tartok lóvét, amikor vásároltam viszont bankkártya regisztrálva van, tehát szépen onnan levonta. Remélem ez működik aukcióknál is. Feleslegesen nem akarok pénzt rakni paypal-ra.

2. Paypal-al fizettem. Úgyhogy kiválasztottam majd szépen megadtam Paypal-os emailt nevet jelszót, és kifizettem.

De itt gondolom aukciónál is meg kell adni nem? Paypal-t kiválasztom és ott nem kell újra megadni paypal-os emailt?

3. XY országokat felveszek listába. Például Anglia,Németország stb.
De ha nem vagyok biztos posta árában és más országból is jelentkeznek pl Franciaország ami nincs listában akkor már nem lehet módosítani az aukciót?
Ez azért jobb lenne,mert föld összes országához ki kalkulálni a postaköltséget az eltartana egy jó ideig.

Asszem mindjárt csinálok egy feladást,hogy átlássam az egészet az lesz a legjobb. Ha már egyszer tudom,hogy megy onnantól nincs probléma.

(#70130) V/ válasza sellerBP (#70129) üzenetére


V/
Topikgazda

Megnézted a leírásokat?
Feladsz egy hirdetést, amikor vásárol a vevő, ő lép be a PayPal fiókjába és fizet, a rendszer küldi a pénzt a tiedre. Mivel elve össze van rendelve az eBay és a PayPal fiók.
Az analógia az lett volna, hogy te sem kapsz vásárlás esetén az eladótól semmit, hanem az eBay rendszer rendezi le.
Nincs értelme külön országokkal vacakolni.
A súly alapján van a posta díjszabása (2 kg-ig levélküldemény) annál két kategória Európai országok és egyéb külföld pl 500 g amit eladok, ha Európa akkor 3640 Ft (11.72 Euro) az egyéb külföld meg 3950 Ft (12.71 Euro) . Tehát adhatom a megfelelő díjat ilyen két kategóriára. Az Összefoglalóban lévő leírásban látható milyen bontásban történhet.
DE! 310 Ft-ért mit vacakoljak Egy szállítási költség mindenkinek 3950 Ft.
Egyébként segít a rendszwer országra menő szállítási költséget kalkulálni, de annak csak a 2 kg feletti csomagok esetén lenne értelme, mert egy 3 kg-os nemzetközi EMS németbe 12650 Ft franciákhoz meg 14550 Ft 1900 Ft úgy 6 € az eltérés, amit már nem hárítanák a német vevőre. A levélküldemény esetén meg nincs eltérés.
Lehet olyat is, hogy előre nincs fix ár a szállításra, hanem érdeklődik a vevő, de ez azért nem egészen jó, nem ajánlom.
Természetesen csak a magyar vevőket kell kizárni. Lehetne külön a magyar díjszabás szerintit beállítani, de többünknek az a tapasztalata, hogy eBay-n magyar vevőnek eladni nem egészen praktikus dolog. Arra maradjon a Vatera, vagy a másik.

[ Szerkesztve ]

(#70131) zolnagy


zolnagy
őstag

Vásároltam egy fényképezőt Franciaországból az ebayen. "Mint az új, alig használt"-ként lett hirdetve. Külsőre valóban hibátlan, de pl. nem küldte vele a hozzá való lencsevédőt. Ez a kisebbik baj. A fókuszt nehezen találja, a folyamatos fókuszmód nem is működik, zajos az LCD, EVF és darabos videokat csinál. Ez egy Fuji X30 csúcskompakt, nem kéne ilyennek lenni.
Na szóval kezdeményeztem a returnt, de nem az összefoglalóban szereplő módon, mert ott a lenyíló menüben nekem nem volt "return item", hanem volt egy nagy kék gomb. Itt kiválasztottam az okát (nem felelt meg a leírásnak), leírtam az ügyet az eladónak, videokat szúrtam be a hibákról.
Ezután az eladóval leveleztünk. A lényeg, hogy nem akarja visszavenni a terméket, mert nála még jó volt, az olyan mint az új nem azt jelenti, hogy most vette ki a dobozból (lencsevédő hiány) stb. És ő nem ajánlott visszavételi lehetőséget.
Mit tudok csinálni?
Amikor elindítottam ezt, írta az ebay, hogy 18.-ig van esélyünk megegyezni, ha nem vezet erdményre utána ők is tudnak segíteni. Akkor ezek szerint meg kell várnom ezt a dátumot?

(#70132) V/ válasza zolnagy (#70131) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem kell megvárnod, amikor megjelenik az eBay segítségnyújtás link a requestnél, viheted tovább.

(#70133) zolnagy válasza V/ (#70132) üzenetére


zolnagy
őstag

Tehát ha itt majd megjelenik?

(#70134) V/ válasza zolnagy (#70133) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem. Hanem itt a legalsó rádió gomb:

Ha a belső memóriára, nem kártyára mented a dolgokat akkor is vacakol?
Az akksija az még az eredeti? Mert néha az is bekavarhat.
De ha nem volt return lehetőség az eladó részéről, akkor legfeljebb az eBay a saját kontójára rendez veled valamit.

[ Szerkesztve ]

(#70135) zolnagy válasza V/ (#70134) üzenetére


zolnagy
őstag

Na ezt nem is tudom, hol kéne keresnem. A My ebayen belül ilyet nem találok (you sent a request)
Akksi eredeti és a belső memórián is ue.
Hát egyre jobban elkeseredek. Nem hiszem, hogy az ebaytól visszakapok 330 EUR-t.

(#70136) V/ válasza zolnagy (#70135) üzenetére


V/
Topikgazda

Kellene indítani egy return requestet, ahol jelzed a problémát, ha meg ez megtörtént akkor a Resolution Centerben ott kell lennie.
Itt a legalsó menü pont:

[ Szerkesztve ]

(#70137) zolnagy válasza V/ (#70136) üzenetére


zolnagy
őstag

Köszi, megtaláltam.
De ilyen lehetőségem nincs. Nem szerepel a listában és ha elkezdenék rá egy ügyet nyitni, mert nem felelt meg a leírásnak, akkor miután kiválasztom azt írja, hogy már nyitottam. Szerintem, mivel az eladó nem kínált visszavételi lehetőséget, várnom kell 10 napo

(#70138) V/ válasza zolnagy (#70137) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt írtam: amikor megjelenik az eBay segítségnyújtás link a requestnél, viheted tovább. Most még lehet, hogy nincs ott.
Ahogy az Összefoglalóban lévő erre vonatkozó leírásban is írtam: Amikor megnyílik ez a lehetőség a -request- probléma rendezés folyamatában kapunk róla értesítést e-mailben is.
Ez 25-én nyitva és 5 nap.
We're sorry to hear that you didn't receive the item you purchased. Your request is open, and we've asked the seller to respond and resolve your issue by Aug 30, 2017.
If you don't hear back from the seller or can't work something out, you can ask us to step in beginning Aug 31, 2017 by going to the request details from this email or your purchase history in My eBay.

A hibás dolog intézése és pénzvisszakérés is ebben a menüpontban történik, akkor is, ha nem adott meg visszaküldési lehetőséget, gondolom ha a view the return status-ra kattintasz, az a képernyő előkerül ahol az első két gomb van?

[ Szerkesztve ]

(#70139) zolnagy válasza V/ (#70138) üzenetére


zolnagy
őstag

Köszi,
akkor várok. Ha a view... gombra kattintok nem hozza azt, amit írtál, csak egy olyan felületet, ahol az eladóval az eddigi üzeneteink látszanak.

(#70140) sellerBP válasza zolnagy (#70139) üzenetére


sellerBP
tag

Bocs új üzenet, nem válasz.

Magyar postánál külföldi levélnél is él az a hülye szabályozás mint belföldinél,hogy csak egy adott méretet fogadnak el? Vagy külföldinél levélnél csak súly számít? Próbáltam utánajárni,de semmilyen információt nem találtam ezzel kapcsoltban. Az baj,hogy csomagként 10000 körül lenne feladás... Ajánlott levél 3200ft.
Vevőnek meg fontos lenne,mert érdekelné termékem 10k az még nekem is sok lenne.

Erre gondoltam: [link]

Van-e értelme ajánlottként küldeni külföldre követhető? Gondolom igen mivel van száma, vagy ha esetleg elveszik, akkor tudok mire hivatkozni szám alapján?

[ Szerkesztve ]

(#70141) faki_ válasza sellerBP (#70140) üzenetére


faki_
senior tag

Alul a csillagnál: "... a nemzetközi leveleket nem érinti a változás.". Az ajánlott követhető, érdemes még tértivevényesként feladni és számlát kérni, esetleg értéknyilvánítás.

(#70142) V/ válasza sellerBP (#70140) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt írtam az Összefoglalóban amit kértem, hogy nézz át:
Nem igazán látom azt, hogy amit leírtam azt meg is kellene magyarázni. Gyakorlati tapasztalatok, nem elmélet. (Az ajánlott lényege hogy van nyomkövetési szám és ezzel a szolgáltatással 12000 Ft átalány kártérítés jár)
Most a linkeket nem emeltem át az eredeti helyükön az Összefoglaló 7. Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat működnek.
Ne várd már el, hogy többször leírjam azt, ami segítségképp az Összefoglalóba bekerült.

Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. A szóba jöhető szállítók a Magyar Posta és a futárcégek.

Magyar Posta
A súly szerinti díjszabás a Magyar Posta internetes oldalán tekinthető meg. Általános díjak a 2. oldalon.
Feladási ajánlás: Elsőbbségi, ajánlott, tértivevényes. Értékesebb csomag esetén megfontolandó az értéknyilvánítás, de ez nem minden ország esetén vehető igénybe. 2 kg-ig levélküldeményként adható fel és ez a legolcsóbb szállítás.
Bővebb információ Magyar Posta Országlapok oldalon.
A postai kiegészítő szolgáltatások díjai külföldre szállítás esetén.
A Magyar Posta díjkalkulátora ezen az oldalon érhető el

Ezen a két oldalon futár cég díjainak összehasonlító kalkulátorai találhatóak meg.
Első link és a második link.

Ha EU-n kívülre megy a küldeményünk, csomagunkhoz mellékelni kell 1 vagy 2 db vámárunyilatkozat (angol vagy francia nyelven) ez küldeménytől függően CN22 vagy CN23. A Posta oldaláról letölthető, VÁMKEZELÉSI NYOMTATVÁNYOK, de a postán is kérhető.

[ Szerkesztve ]

(#70143) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Nyissam most a case-t vagy várjak?

(#70144) V/ válasza -secret- (#70143) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt írják ha már szállítva van és ez úgy tűnik igaz, akkor várd meg a normál folyamatot. Ha december 7-ig nem kapod meg akkor azután kérheted vissza a pénzt, ilyenkor az eBay állja a dolgokat. Mivel nem telt le a várható szállítási idő nyit sem lehetne a meg nem érkezés miatt.

[ Szerkesztve ]

(#70145) -secret- válasza V/ (#70144) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Értem. :R

(#70146) Balli


Balli
őstag

Olvastam a "konverzió beállítás bankkártyához" leírást, ami nagy segítség.
Ha PayPal-on nincs egyenlegem, és vele fizetek akkor a bankom árfolyamát használja, azaz pont annyit fizetek mintha credit card-al fizetnék?
Egyébként próbáltam credit card-al is fizetni, de nekem még sosem sikerült, viszont feleségem credit card-val meg igen még annak idején. Ez mitől függ, hogyan működik?

Athens 2004

(#70147) -secret- válasza Balli (#70146) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

1. Igen.

(#70148) V/ válasza Balli (#70146) üzenetére


V/
Topikgazda

Az 1.-re kaptál választ, de a mondat a leírásban szerintem eléggé világos.

Az hogy nem tudsz fizetni a Paypal-n kártyával így értelmezhetetlen.
Van lehetőséged a Paypal fiókhoz hozzárendelni és azután ha van rajta pénz valamint a kártya használható külföldi vásárlásokra és ha engedélyezted az Internetes használatot -ha ilyet előír a bankod-, akkor tudsz fizetni vele. Néha a Maestro kártya megmakacsolja magát, de egyébként az is működik.
Az hogy miként működik a kártyás vásárlás azt most nem részletezném, már írtam itt is néhányszor.

[ Szerkesztve ]

(#70149) Balli válasza V/ (#70148) üzenetére


Balli
őstag

Köszönöm!

Athens 2004

(#70150) Csabesz666


Csabesz666
aktív tag

Ebay vásárlásnál, miután "felafta" a terméket, az eladó,2 nap mulva törölte magát, az ebayrol. lejárt a szállítási idő, persze a cucc nem érkezett meg.... nyitottam, az ebayon egy requestet, nem jelentkezett, az eladó, majd zártam, a requestet, hogy nem kaptam vissza a pénzem illetve, a terméketsem kaptam meg..... irány a paypal, ott meg egyszerűen, a cleam nyitás végén hibaüzit kapok
Contact seller

We're sorry, something went wrong. Please try again.

Mit lehet tenni?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.