Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Én a saját tapasztalásomra hagyatkozom, Te ismerősöd ismerősére, akiről nem tudjuk élt-e benne évtizedeket. Én 25 év alatt éltem a rendszerváltás előtti és utáni hadseregben is és egy évtizedet utána eltöltöttem civil szférában is, ha neked is van ennyi saját tapasztalásod, akkor van miről beszélnünk. Amikor a sereg után elhelyezkedtem egy civil logisztikai cégnél, gyakorlatilag jó pár szakterületet össze tudtam vetni és konkrétan a sírás kerülgetett. Az átlag bunkóság meg kb ugyanaz, nem egy zárt világ már a sereg sem. Az csak egy adalék, hogy rendkívül kicsi volt a fideszhívők tábora a seregben, mikor eljöttem, bár ott konkrétan, ahol voltam utoljára, ott elég sokan voltak, lévén egy egész felcsúti bagázst helyeztek a központba, ezt gondolom nem kell magyaráznom.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz lacafaca #82247 üzenetére
Én kizárólag ezt olvasgatom, nem tudom mi megy a többiben, egyelőre nincs is rá komolyabb igényem. Amúgy is elég félős vagyok. Ja és következetes, amit hiányolok az itt háborgó mérvadóktól.
Ha én egy kocsmában átülök egy másik asztalhoz, mert elegem van az addigi társaságból és ezt a pofájukba is mondom, tuti nem fogok oda már visszaoldalogni és ráadásul még újra az észt osztogatni nekik. Persze itt az erőviszonyok másak, mivel Parci osztja a banánt. Majdnem korrekt így a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz ubyegon2 #82252 üzenetére
Ha csak az nyilatkozhat szerinted valamiről, ha neki több évtizedes tapasztalata van benne - hát akkor gyorsan ki fog halni ez a topik, és igazán nem értem, hogyan mondasz véleményt bármiről ami nem a katonaság
Szerencsére ez nem így működik, az meg, hogy valaki véleménye sérti a lelked - hát, van ilyen.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
viharhozo
addikt
válasz ubyegon2 #82236 üzenetére
Osszehasonlitast csak te vegeztel, en ket adatot irtam.
Nem tudom, mi van a katonakkal oltasugyben, de azt gondolom, a Honvedseg azon reszenek, amelyik csinal vmi ertelmeset (nem tudom, van-e ilyen, de kategorikusan kizarni sem tudom), mar regen meg kellett volna kapnia a Pfizert mindenfele merlegeles nelkul. Egeszen biztos vagyok, h erte mar oket ennel nagyobb sokk.
Aztan persze lehet, h ez igy is tortent, csak nem vertek nagydobra.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
nagyúr
válasz Ezekiell #82256 üzenetére
Ha csak az nyilatkozhat szerinted valamiről, ha neki több évtizedes tapasztalata van benne
Nem erről volt szó, hanem arról, hogy ismerősöm szomszédjának a nagynénnye másként tudja. Ha téged ez így nem zavarna a saját tapasztalati zónádban, az a Te bajod. Amúgy meg igazad van, mindenki mindenféle baromságot írkálhat ide! De ebben az is benne van, hogy én is leírhatom, ha szerintem baromság, nem? De!
Ha van kedved, írj pár tényálladékot saját területedről és beszélek a szemben lakó festőgyerekkel meg az anyósával, hogy ők hogyan látják és megírom ide. OK?
-
nagyúr
válasz viharhozo #82257 üzenetére
Nem tudom, mi van a katonakkal oltasugyben
Régebben szenzitív adat volt érthető okokból minden ht katonai eü adat(főleg aeg és egységszinten). Egyébként sok területen teljesen más az eü és oltottsági szint/állapot. Nem részletezem a miértjét, mivel mindenkinek vannak ismerősei, így nálam jobban tudják.
A pszichés okokat sem említeném fenti okokból, max annyit, ha valakinek élete során eddig minden kötelező volt.....
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz ubyegon2 #82258 üzenetére
De ebben az is benne van, hogy én is leírhatom, ha szerintem baromság, nem? De!
Itt egyedül téged zavar, hogy mások véleménye nem egyezik a tiéddel. Egyébként a szomszéd nagynénje meg a többi elég gázos ferdítés, mert szó nem volt ilyenről. Jelenleg is több közeli barátom dolgozik a katonaságnál és a rendőrségnél/teknél, testvérem pedig pár éve szerelt le. Szóval van elég infó mindkét helyről. Ha neked ez nem tetszik, az a te bajod.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Itt egyedül téged zavar, hogy mások véleménye nem egyezik a tiéddel.
Ezt honnan állítod ilyen bizonyossággal? Te is látóasszony szeretnél lenni?
Egyébként meg hol érdekel engem, mást zavar-e valami, ha engem egyébként zavar? Végezzek közvéleménykutatást, hogy zavar-e még valakit és csak utána írjak ide, ha elég sokan vagyunk?Van még egyéb marhaság, amit ma nekem szánnátok?
Jelenleg is több közeli barátom dolgozik a katonaságnál és a rendőrségnél/teknél, testvérem pedig pár éve szerelt le.
Ha ezek bunkóbbak és kevésbé IQ-bajnokok, mint a civilek, akkor miért barátkozol velük? Vagy ők persze nem azok, csak mindenki más, akivel együtt dolgoztak.....aham, értem már. Hiteles így eléggé!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #20749568 #82259 üzenetére
Mibe fogadunk, hogy ez fordított helyzetben centire pontosan ugyan így nézett volna ki?
Kizárt! De tegyük hozzá, hogy nem csapatnál voltam, de tényszerűen kiderült az említett civil cégnél, mit és mennyire nem tudtak. KB minden szakterületre igaz volt ez, ami nem spéci katonai.
De az is lehet, hogy én vagyok/voltam túlképzett ott mindenkihez képest!?
-
titán
válasz ubyegon2 #82262 üzenetére
Ezt honnan állítod ilyen bizonyossággal? Te is látóasszony szeretnél lenni?
Egyébként meg hol érdekel engem, mást zavar-e valami, ha engem egyébként zavar? Végezzek közvéleménykutatást, hogy zavar-e még valakit és csak utána írjak ide, ha elég sokan vagyunk?Azért, mert írtál valamit, amire született egy reakció és ezt nem bírod befogadni, hanem elkezdtél ferdíteni.
Ha ezek bunkóbbak és kevésbé IQ-bajnokok, mint a civilek, akkor miért barátkozol velük?
Ismét orbitális ferdítés, senki nem írt ilyet. Én ezt írtam: nincs ott semmilyen átlag feletti értelmi képesség és iq. Rendőrség ugyanez. Mindkettőnél vannak értelmes emberek és iq fighter agyhalottak.
Sorry, de ez nagyon gáz lett már. Biztos rossz napod van.
Tényleg nem bántásból, de te sem azt bizonygatod, hogy ott olyan hatalmas értelmi képességű emberek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz S e t h #82266 üzenetére
Pedig ő ferdít. Ő megírta a tapasztalatait, megírtam én is. Ezután kezdte el ferdíteni és aláásni a mondandómat, hogy az övét igazolni próbálja. Ennek én sok értelmét nem látom.
egy nem túl reprezentatív minta alapján.
Talán az én mintám reprezentatívabb, mivel több embertől érkezik és nem fordulhat elő, hogy mondjuk valaki elfogultságból nem a valóságot látja. Van rendőr ismerősöm, aki szerint az a világ legjobb munkahelye, saját rendőrautója is van otthon ladából. Totális fanatikus. Szóval vannak ilyenek is.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #82254 üzenetére
kicsit fura vagy olykor, már-már skizofrénnek tűnő. áruld el, miért kaptál most spontán idegrohamot a témában, bántott valaki?
(nincs gond a többi topikkal sem, mennek, vannak ott is szabályok és itt is, például itt az is, hogy viszonylag szabad, bárkinek. miért akarnál most innen eltanácsolni embereket? a trollkodás törölgetése pedig volt, van és lesz, mert hát az egész fórum moderált)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
válasz viharhozo #82257 üzenetére
amelyik csinal vmi ertelmeset (nem tudom, van-e ilyen, de kategorikusan kizarni sem tudom), mar regen meg kellett volna kapnia a Pfizert mindenfele merlegeles nelkul
akik eü-feladatot láttak/látnak el, azok szerintem megkapták, mintha valaki írta is volna valamelyik topikban.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lacafaca
addikt
nyugivan...még vasárnap is baszogatjátok egymást...inkább lazuljatok
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
titán
válasz Ringman #82270 üzenetére
Így van.
Az oltási sorrendben azok a katonák kaphatják meg először az oltást, akik a közeljövőben kezdik meg külszolgálati vagy missziós feladataikat. Utánuk a járványügyi védekezésben részt vevő és a kiemelt honvédelmi feladatokat, illetve az ország biztonságát garantáló készenléti szolgálatokat ellátó katonák beoltása következik. [link]
-
Gaben360
senior tag
válasz Kékes525 #82238 üzenetére
Majd ezt közlöm a párom mamájával is, aki lassan 99 éves lesz, hogy Ő egy debil antiszoc alkat, mer nem akar oltatni! Jó?
Enyhén gyerekes és bántó is amit itt néha beböffentessz ide a topikba, látom sok változás nem volt az utóbbi pár hónapban mióta nem olvastam bele a fórumba.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Floyd80
addikt
Az osztrákok január 13. óta a PCR és antigén teszteket együttesen veszik figyelembe a napi tesztszámnál (így napi 200 ezreknél járnak), így persze, hogy 1% alatt vannak a pozitívak. Van-é ennek értelme?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
nagyúr
Ez a távdiagnosztika is olyan terület, amivel még az is téved gyakorta, aki ért az adott szakterülethez, nálad kicsit túlteng ebben saját korlátaid felismerése. Még jó hogy nem kérdezed, hogy az alábbi képet homorúnak vagy domborúnak látom-e:
Alsó szomszédom említette nemrég, hogy mennyire nehéz sokszor diagnózist felállítani ezeknél a betegségeknél. (mert ugye a skizó csak laikusoknál egy betegség, egyébként inkább egy gyűjtő fogalom) Na már én is mások tapasztalataival próbálok érvelni, de szerencsére nem én praktizálok 30+ éve klinikai pszihódokiként.
Nem éreztem idegrohamnak, de kétségtelen, hogy belül össze kell adódniuk bizonyos impulzusoknak, hogy az ember valamire kattanjon. Utóbbi egy év mindenkit terhel ám pszichésen, gondolom én sem maradok érintetlen, de tuti nem vagyok még klinikai szinten kezelendő. Ráadásul, veled ellentétben, kb pontosan ismerem a korlátaimat.
Szerencse, hogy utóbbi tucatnyi hsz-ból is kiderül, vannak még páran, akik képesek jól alkalmazni a konstruktív, összetett gondolkodást. (ez másik témával kapcsolatos, nehogy magadra vedd)
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Floyd80 #82274 üzenetére
Miért ne lenne? Az antigén teszt megbízható (a pozitív biztos, fals negatív van, de olyankor küldenek PCR-re).
Nálunk is régóta beleszámolják az antigén tesztet.
Már, ha valóban antigént akartál írni és nem antitestet (gyorsteszt), a cikket nem olvastam el, nem tudok németül.
-
Ezekiell
veterán
válasz Gaben360 #82273 üzenetére
99 évesen azért már elvárt, hogy antiszoc legyél kicsit, meg talán kicsit debil is Jó egészséget a mamának, igazán szép kor, éljen még sokáig!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #82275 üzenetére
mit remélsz a(z indirekt) baszogatásomtól? futottunk már ilyen kört, látszólag akkor nem sok eredménnyel.
ami a távdiagnosztikát illeti: egészen biztos, hogy könnyebb nem segíteni. abban sosincs kockázat, az a biztos. és persze még az is lehet, hogy van, hogy ráadásul az ad jobb eredményt, szemben a jó szándékú, de rossz tanáccsal. de: majd mutasd meg, hogy hol írtam hülyeséget, hol tévedtem, ha már direkt megkerested ezt a pocsolyát, hogy jól beleb.szd a kis (epe)kövedet. csak mert amiről és amit leírtam, gondosan, azért tartom a hátam.
bónusz pont: egy jelentős különbség például a számodra nem tetsző új topik és eközött, hogy ott ilyen f.sságok miatti kört egyetlen egyet sem kellett futni. vajon miért születhetett...
[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
válasz Ezekiell #82277 üzenetére
Egyébként egyik sem, sőt jobban szeret mulatni mint mi!
Tavaly a szülinapján úgy itta a pálinkát mint én, már mondtam is neki, hogy legalább rázkódjék össze egy kicsit!Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Ezekiell
veterán
válasz Gaben360 #82279 üzenetére
Imádom az ilyen időseket Mindenki ilyen szeretne lenni, aztán meg 70 évesen lerobbanva, féldemensen fogunk vegetálni (ha egyátalán élni fogunk)...
Miért nem akarja beadatni a mama, ha szabad kérdezni?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Wanderlust
tag
Koronavírusos fertőzés esetén a szaglás/ízlelés megszűnése mennyi idő alatt következik be? Órák alatt eljut az ember a 100%-ról a 0%-ig vagy napok alatt épül le az érzékelés? Kinek mi a tapasztalata erről?
-
Rive
veterán
válasz Wanderlust #82281 üzenetére
Amennyire emlékszem a legtöbb itteni elbeszélő ~ úgy adta elő, hogy 'reggel felkeltem és...'
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
nagyúr
A távdiagnosztika inkább most kezdett zavarni jobban, mivel a világ legjobb pszichodokija sem tud ismeretlenül skizókat diagnosztizálni. A többi már kitárgyalt téma, jelenleg is ugyanaz a véleményem, mint volt. (ha már írtam, hogy következetes vagyok-talán duplán, ha már kettős személyiség vagyok)
Ami veszélyes, mikor írja az ember, hogy ezt és azt mondta a házidoki, de szerintem hülyeség, inkább benneteket kérdezlek meg! Tényleg a leglazább covidtopikban? És ebben nem láttok veszélyt? Rendben.
bónusz pont: egy jelentős különbség például a számodra nem tetsző új topik és eközött
Nem említettem, hogy amaz nem tetszik, mivel nem látogatom, no persze látóasszonyként akár én is.....jogos!
Egyébként mennyire helyénvaló topiklakót leelmebetegezni?
-
Floyd80
addikt
válasz fatal` #82276 üzenetére
Nem cikk, ez az ORF hivatalos korona statisztikái és antigénteszt (PCR- und Antigentests).
Na de akkor itt jó kis szemfényvesztés ment mikor a magyar tesztszámokat hasonlítottuk az osztrákhoz. Tehát mikor náluk napi 30 ezer volt mind PCR pl. és nálunk 20-25 ezer,/nap, az mind vegyes volt ezek szerint.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Z.É.T.
őstag
Tudom, hogy ez a legkevésbé vonzó válasz, de: bárhogy.
Ismerőseimnél:
- reggel szaglás nincs, ízlelés még van, aztán az is megszűnt
- csökkent szaglás és ízlelés, de sosem redukálódott nullára
- napokig csak csökkent mindkettő aztán kicsit jobb lett, majd teljesen megszűntek a szagok, ízek
- volt, akinek ezzel kezdődött
- volt, akinek előbb több egyéb tünete volt
- volt (van), aki tünetmentesen megúszta a fertőzést, de hetekkel később csökkent az ízlelés és szaglás is
- tünetmentesség után több héttel vegyszeríz, füstszag, vagy hasonló torzult érzékelése lett
(tuti kihagytam még pár verziót)
Bármelyik lehet.https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Wanderlust
tag
Elég fura helyzetben vagyok: szaglás/ízérzékelés 0 napok óta és lassan jutottam idáig (3 nap) de mivel hetek óta orrcseppet használtam (és valószínűleg túlzásba vittem) ez lehet a következménye.
Z.É.T. köszi a választ. A neten nem találtam semmi olyan utalást ami leírta volna, hogy órák alatt vagy napok alatt megy végbe. Egyébként más bajom nincs. Jobban vagyok, mint valaha. De azért kezdek parázni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabeee
tag
Nekem egyáltalán nem tűnt el a szaglás/ízlelés, ez nem olyan tünet, ami minden fertőzés esetében előfordul. Volt egy furcsa íz, amit éreztem pár napig, de attól még minden mást is éreztem. És viszonylag erős tüneteim voltak, tehát nem csak úgy átsuhant rajtam a betegség.
"Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan
-
Z.É.T.
őstag
válasz Wanderlust #82286 üzenetére
Az orrcsepptől teljesen megszűnt ízérzékelésről még sosem hallottam. (ettől még nem kizárt)
Gabeee: igen, azt is kihagytam, hogy sokaknak ez a tünet egyáltalán nem jelentkezik
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Drizzt
nagyúr
válasz Gabeee #82287 üzenetére
Ráadásul a brit variánsnál azt mondják sokkal kevésbé jellemző az íz/szaglás elvesztése(csak az esetek negyedében, ötödében fordul elő).
I am having fun staying poor.
-
Gabeee
tag
válasz Drizzt #82289 üzenetére
Könnyen lehet, hogy én is a brit variánsba futottam bele, most vagyok túl rajta.
+1: Szlovák határon lakom, Komárom-Esztergom megye (vannak Szlovákiából átjáró kollégáim).
[ Szerkesztve ]
"Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan
-
Wanderlust
tag
válasz Z.É.T. #82288 üzenetére
Ha jól tudom anozmia a neve és sajnos lehetséges (80%-ban az orról megy az ízlelés egyébként mindenkinél, ha nincs szaglás nincs ízlelés sem). Na mindegy. Jövő héten utánajárok mert így nem maradhatok Senkinek nem kívánom amúgy, iszonyú szar érzés...Mármint, hogy nincs érz(ékel)és.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #82283 üzenetére
hihetetlen érzékeny lettél, most, hogy nem te kritizáltál épp másokat, hanem - miután beszóltál - visszaszóltak. egyébként ez elég nyilvánvalóan nem egy diagnózis volt, hanem hangot adtam abbéli meglepődésemnek, hogy míg egyrészről napokon át teljesen nyugodtan fórumozol, addig egyszer csak nekirontasz egy témának/embernek, mint az imént. ha legalább épp olyasmit csinál az illető, hogy apropót ad rá, érteném, így marad a
egyébként meg ez egy fórum. emberek beszélgetnek akár az aktuális nyavajájukról is.
le is zárnám ezt a nem túl izgalmas szálat, igazából azért is lett másik topik, hogy ne legyen ilyen -- az én hülyeségem, hogy visszajöttem a pofonért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info