Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#82901) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Oltás infók a környezetemből:

Négy nyugdíjasnak adták be a környezetemben. Mindenkinek vannak krónikus betegségei.
Nem éreznek különösebben semmit se, az egyikőjüknek a beadás helyén fáj és másikuknál hőemelkedés. Szóval immunreakciót kiváltott.

Édesapám onkológusa szerint Pfizer lenne a legjobb, de jelen helyzetben el kell fogadni ami van, mert az új mutációktól tartani kell, elég rosszak ugyanis a tapasztalatok.
Rákérdezett apám a kínai témára is. A doki szerint, akinek a volt szegedi évfolyamtársa egyiptomi azt mondta, hogy kint elég jók a tapasztalatok, szerintük működik a Sinopharm vakcina és biztonságos. A Sinovac-cal nem voltak elégedettek, mert az állítólag teljesen lutri, valakinél működik valakinél nem.

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#82902) Kékes525 válasza zsiga_667 (#82885) üzenetére


Kékes525
félisten

" amíg ilyen viszonylag kis mennyiségben van oltóanyag"

Erről van szó, addig. De az oltóközpontok felállítása nem erről szól. Arra kell felkészülni, hogy vakcina dömping lesz. Ez már elkezdődött. Kínai már van bőven.

"Kímélj meg légyszíves az olyan magas lóról osztott dumáktól mint hogy egyszerűen nem igaz amit írok"

Pedig így van. Olvasd el azt, amit fentebb linkeltem ma. A háziorvosoknak rendkívüli terhet raktak, a rendes ellátás mellett, a nyakukba ami csak fokozódni fog a tömeges oltások beindulásával és ez már elkezdődött. A rendes rendelésük teljesen le fog állni. Pontosan az történik, ami tavasszal a kórházi elbocsájtásoknál volt. Totál rossz, szerencsétlen és káros szervezés. Az ő rendelőjük is teljes alkalmatlan a tömeges oltásokra. Szegeden nagyon sok rendelő van, pontosan ismerem őket. Hasonlóak a pestiek is. Miért építettek volna szellős, hatalmas helységeket a rendelésekhez, a normál orvosi ellátáshoz? Ott az ilyenek teljesen feleslegesek. Hát ezért kellett volna felállítani a már említett oltópontokat.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82903) bulikavagyok válasza polonic (#82895) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Faterommal kb ugyanez a helyzet! 73 éves, gyógyszerekkel kontrollált magas vérnyomás, de emellett teljesen fitt (napi hosszú séták, egészséges táplálkozás, stb).
Őt is a héten hívták kínaira, természetesen élből elutasította. Ő Pfizerre/Modernára pályázik.

[ Szerkesztve ]

(#82904) polonic válasza polonic (#82895) üzenetére


polonic
félisten

Közben már sztornózták is. Penicilin érzékeny, azt nem írtam korábban. De azt mondták neki, hogy emiatt nem kaphat kínait.

#82903bulikavagyok

így szerintem neki is az mRNS vakcina jut.

---------

Az az érdekes, hogy apám 76 éves. Őt meg senki nem kereste oltás ügyben.

[ Szerkesztve ]

(#82905) Kékes525 válasza Rive (#82898) üzenetére


Kékes525
félisten

Mondanám, hogy elírták, de nem. Azok betegek. Krónikus betegeket oltják most. Csak az akut betegeket nem lehet oltani. Ott se mindnél tilos.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82906) Soulfly842 válasza Kékes525 (#82902) üzenetére


Soulfly842
addikt

Egy dolog jutott az eszembe.

Valaki linkelte itt a hallgatóknak kiküldött levelet, mely szerint adminisztratív munkára keresnek oltáshoz hallgatókat.

Nem lehetséges, hogy őket azért is kezdték el nagy számban toborozni, hogy ezekben az adminisztratív feladatokban, vagy akár az ügyfél-megkeresésekben segítsenek?

#82870zsiga_667

Ahogy Kékes525 is írta :
Sportcsarnokokkal, csarnokokkal is lehetett volna ezt kezelni, de tovább megyek.

Az emberek megközelítése az volt, hogy "a hidegben kint álljanak" órákat.

A kormánynak filléres tétel lenne egy egyszerű szivacsa pár száz vagy pár ezer egy egyszerű masszív-strapa zacskó rá, lezárva és egy - a biztonságot szem előtt tartó - ültetési rend kialakítása - mind az oltásra várakozók esetében, mind az oltás után várakozók esetében.

Erre még plusz munkaerő se kellett volna. A honvédség szerepe a koronavírussal összefüggő veszélyhelyzet alatt definiálva van a Magyar Közlöny-ben is. Még ha minden harmadik sorba ültetnek és 3. helyre még akkor is elférnek a szép nagy magyar stadionjainkban.

A szurkolók minusz fokokban is kibírnak órákat, itt sem okozott volna gondot, főleg így....

Az emberek így már ellettek volna ájulva, hogy kalapot emelnek a szervezettség előtt.

[ Szerkesztve ]

(#82907) csurenzoo válasza polonic (#82874) üzenetére


csurenzoo
aktív tag

Ugyanezek a tünetek jöttek ki nálam is. 2-3 évente szoktam beteg lenni, gondoltam megúszom a mellékhatásokat, de most elég ramatyul érzem magam. A családban ezzel az oltásra hajlandóságot nem növeltem. ;]

(#82908) Kékes525 válasza Soulfly842 (#82906) üzenetére


Kékes525
félisten

Tudomásom szerint igen, de nincs elég jelentkező.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82909) Ezekiell válasza Soulfly842 (#82906) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nem csak adminisztratív munkára keresnek hallgatókat, hanem konkrét mintavételi munkára is (orvostanhallgatókat persze), de ez csak mellékzönge.
A hallgatókat az OMSZ "keretébe" várják, a tesztelésben fognak segíteni, szóval egyelőre nem ez a helyzet, hogy segítenének az oltásokban - de persze ez bejelentés nélkül változhat bármikor.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#82910) lacafaca válasza polonic (#82904) üzenetére


lacafaca
őstag

óóó...b+ akkor most velem mi lesz? :O :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#82911) Dottorei válasza zsiga_667 (#82896) üzenetére


Dottorei
tag

győrben is ez a helyzet

(#82912) Soulfly842 válasza Kékes525 (#82908) üzenetére


Soulfly842
addikt

Akkor itt lenne az idő arra, hogy ha közmunkára van folyamatosan hatalmas összeg, akkor most a vírus-helyzet alatt az önkormányzatok-a munkaügyi központokkal erre kezdjenek el tömegesen keresni embert.

Többet adnának valamennyivel, mint egy álláskeresési járadék esetében (vagy ha nem jogosult rá az alany, akkor a semmi helyett keresne pénzt a családjának) és még a foglalkoztatási adatokban keletkező rést helyreraknák.

Miért nem lehet ezt így kezelni?

Rengetegen, akik a turizmus/vendéglátás/szállodákból, stb kiestek két kezüket tennék össze egy ilyen lehetőségért is.

Problem solved. A kormánynak erre van finanszírozási keret, nem sokat használtak fel eddig előre az EU pénzekből. A beoltási metódus meg világszintű/világhírű lehetne.

Egy-egy szállodai recepcióst benyomnának az adatok kitöltésében segédkezni, azok úgy is kötelezően töltetik ezeket a tartózkodási-infókérő vackokat mindenhol...

Problem solved.

(#82913) t72killer válasza Asbee (#82831) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Lehet felesleges ez a kínai anyag körüli cirkusz, mert el tudom képzelni, hogy a mutánsok ellen hatékonyabb lesz, mint az only v1.0 tüskefehérjére koncentráló oltások. A kínai löttyben ott a virnyák többi alkatrésze, azokra is készíthet antitestet a szervezet, és lehet ezek közül olyan, ami a mutánsnál is ugyanolyan, mint az eredetiben.

Viszont kéne rá egy épkézláb minőségbiztosítás/tesztelés, hogy tényleg nem kínai tornacsuka kategória.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#82914) Soulfly842 válasza Soulfly842 (#82912) üzenetére


Soulfly842
addikt

A részvevőkkel, jelentkezőkkel, közvetítekkel meg nemes egyszerűséggel közölnék, hogy folyamatosan ffp2 arcmaszkokat és az arcot/szemet védő pajzsot biztosítanak - akkor mindjárt több jelentkező lenne.

Sokakban azért megfordul az is, hogy a családhoz haza ne vigyék - s ezért nem vállalnák az ilyet - ez egy olyan kifogás(csúnyán fogalmazva)/probléma kezelő intézkedés lenne, amivel máris brutálisan többen vállalnák.

Ezt hívják a védekező védelmének :D

Olyan ez, mint az Atletico Madrid 6-3-1-es felállása. :D Ha nincs kapott gól, akkor jobban érzi magát a védő és a kapus is. :D

#82913t72killer

Nekem pont ezért nincs bajom a kínai vakcinával sem (egyedül az AZ-t utasítanám el). Bevált metódus szerint készült, rohadt sok beadás is volt már, ha kárt nem okoz, akkor csak hasznos lehet. A bevált módszertanban annyira mellélőni nem lehet.

[ Szerkesztve ]

(#82915) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

BREAKING:
Sinopharm's Wuhan unit reports 72.5% efficacy for COVID shot, seeks approval in China

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#82916) Soulfly842


Soulfly842
addikt

A portfolio indított egy szavazást, hogy az olvasók milyen vakcinával oltatná be magát.
Egy válasz megadható. Ez torzíthat, mert ha valakit választás elé állítanak, hogy 'ez van, más nincs' akkor könnyen átugorhat a döntésük.

Nyilván ez egy szűk rétege a társadalomnak, aki ott kattint, mivel nem egy blikk szintű hír-közlés, de akkor is érdekes, beszédes.

Jelenleg így áll:

[ Szerkesztve ]

(#82918) Soulfly842 válasza Parci (#82890) üzenetére


Soulfly842
addikt

Értelmes alternatíva nélkül biztos, hogy nem. Demagóg kiabálások, alpári utcai stílus és sehol egy olyan ember, akinek a kiállásában, az általános megjelenésében egy nemzetközi kapcsolatban való transzparens érdekképviseletet bíznánk, amiért lobbizik, sőt, el is éri.

Hiába rossz, jelenleg Mo-n nem létezik valós alternatíva. Inkompetens ellenzék. Gyurcsányokkal, maga helyett előretolt asszonnyal, Dúrókkal, alpári kis ugató, de intelligens emberi kiállást nem képviselő Jakab-okkal.

Hagyjuk. Alacsony kritikai mércéket figyelembe vevő alsóbb szavazó rétegnek jó lesz, de ezek sosem fognak így ennyi inkompetens emberrel szavazást nyerni.

(#82919) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Kollégám felvetése:
Beoltatja most magát kínaival és három - négy hónap múlva befizet egy nyugati vakcinára.

Vélemény?

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#82920) bigdady válasza Soulfly842 (#82914) üzenetére


bigdady
nagyúr

Angolok AZ-vel oltanak, zuhan január eleje óta minden számuk és ha ott nincs brit variáns akkor hol? :)

[ Szerkesztve ]

(#82921) Soulfly842 válasza Sir Pocok (#82919) üzenetére


Soulfly842
addikt

Lehet, hogy szabályozni fogják a tapasztalatok előre haladásával, de jelenleg valószínűsíthető, hogy az a 3-4 hónap nem, de a fél év működőképes koncepció lehet.

(#82922) t72killer válasza Sir Pocok (#82919) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kb oké, én nem sietnék v1.0-ás nyugatiért, ráér jövőre egy olyan, amit eleve a mutánsokra terveztek.

#82920: nagyrészt pfizerrel oltanak a britek/legalábbis eleinte azzal oltottak.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#82923) Soulfly842 válasza bigdady (#82920) üzenetére


Soulfly842
addikt

A brit variánsról tudtuk, hogy az ellen védenek a vakcinák. De tegyük hozzá, hogy Angliában azért szigorú szabályok voltak.

Itt van a kertek alatt a dél-afrikai (ami sok EU országban már erősen jelen van) és a cseh mutáció is. Ennek jobban ki vagyunk téve, s valószínűsíthetőnek tűnik, hogy a cseh mutáció is hasonló sztori lesz, mint a dél-afrikai. Az EU meg ennek ki van téve.

Az AZ a mutációknak olyan, mint halottnak a csók. Nem angliában vagyunk. Inkább várok, ha csak azt mondanák, de valószínűleg egyébként sem azt kínálják fel.

Túl nagy ködösítés volt az alap százalékaikról is, hiába tolták a pozitív propagandát róla minden irányból.

Erről szerintem több cikk lehetet németo-ban és azért áll halmokban az AZ és azért nem kérik.

[ Szerkesztve ]

(#82924) bigdady válasza Soulfly842 (#82923) üzenetére


bigdady
nagyúr

[link] https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210222/elkepesztoen-hatekony-a-pfizer-es-az-astrazeneca-vakcinaja-jelentosen-csokkentik-a-korhazi-kezelesek-szamat-470970
Dél Afrikai a kertek alatt? Így akkor orosz is kuka az is vektor adeno :)

[ Szerkesztve ]

(#82925) Asbee válasza t72killer (#82913) üzenetére


Asbee
veterán

Én is így gondolom. Nálunk, rohannak a vakcinával, legyenek minél többen oltva. Viszont senkinek sem kötelező elfogadni a Kínait, aki nem bízik benne várjon. Én beadatnám gond nélkül. Előbb mint az AZ-t. Biztos vagyok benne, amikor elérhető minden dokumentum, átmegy az engedélyeztetésen. Ilyenekre meg magasról teszek, hogy pl a lengyelek nem fogadják el. Mire lehet majd teljesen szabadon újra utazni mászkálni, gyanítom már a következő adag fog kelleni..... Addigra meg tisztább lesz a kép. Azért oltanak már sokfele a kínaival, nem hallani gondokról. Nem tagadom pfizernek örülnék a legjobban, de ha ez fog jutni ez fog. Nagymamával is minden ok. Kicsit érzékeny a beadás helye, ennyi.

(#82926) Dottorei válasza Sir Pocok (#82919) üzenetére


Dottorei
tag

kb jó ami épp jut aztán fizetős de kérdés hogy lesz e? Választások lesznek a fidesz belebukhat a covidba....

[ Szerkesztve ]

(#82927) bigdady válasza Asbee (#82925) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kínairól nem csoda nem hallasz nagyon, mivel főleg Kínában oltottak vele, ahonnan amúgy sincs infó, és tesztek sem nyilvánosak. Astra az egyetlen európai vakcina, arról persze hogy hallani, ha lehet választani akkor én inkább ezt az európait.
Mutációk meg hát kb eddig a brit volt a sláger a médiában erre ott semmi nincs, most a másik, médiának már nem hiszek el mindent.
Az meg hogy időseknek is adják csak úgy nekem az a félelmetes, holott Kína is azt írta nem tesztelték..

[ Szerkesztve ]

(#82928) t72killer válasza bigdady (#82924) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hosszú kertje van a kollégának, még az ingatlanlufi előtt vásárolt :DD .

Viccen kívül, erre a mutánsokkal szembeni hatékonyságra tleg oda kell figyelni. Mindre, mert ha v1.0 idejött kínából, akkor v2.0 MERS-CoV3 is szanaszét megy majd Bahrein-ből...

#82926: elég ügyesen lavíroztak, nem fog bukni.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#82929) radi8tor válasza Asbee (#82925) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Vakcina egy mérőszám lett a politikában. Ettől függ minden. Erre foghatják a nyitást vagy a nem nyitást.
Ahhoz hogy érzékelhetően változás álljon be a vakcinák hatására nem ezt az oltási tervet kellene követni, hanem azokat kellene oltani, akik minden nap járják a várost.
Értem én hogy védeni kell az időseket, de nekem gyanús hogy inkább rajtuk tesztelték a vakcinákat mint hogy azért oltsák be őket hogy csökkentsék a járványt. :U

⭐ Stella

(#82930) Dottorei válasza bigdady (#82927) üzenetére


Dottorei
tag

kérdés hogy mi a jobb: válogatni és kivárni (ki tudja meddig) vagy beadatni ami jut (aztán térdre imához).

(#82931) bigdady válasza Dottorei (#82930) üzenetére


bigdady
nagyúr

Igen ez a kérdés. Várni egy biztosra vagy beadni a nem tudom mit. Egy évet már kibírtam, csak megy még pár hónap :) Nem mintha h1n1-et anno tudtam volna, és azt is beadattam kb fél éve volt kint.. de engedélye volt :DDD

[ Szerkesztve ]

(#82932) lacafaca válasza Dottorei (#82926) üzenetére


lacafaca
őstag

...ha lesznek... ;]

na offoltátok is :DDD fluimucil

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#82933) Asbee válasza bigdady (#82927) üzenetére


Asbee
veterán

Nem csak Kínában oltanak már vele. Közel kelet, Egyiptom , stb. Vannak azért már vele éles tapasztalatok. Gond lenne, azonnal híre menne, amennyire kivan élezve minden a vakcinákra. Nem hinném az Emirátusokban, csak úgy hobbiból adnák, ha semmit nem érne. Azért azzal legyünk tisztában, ha nem lenne ez a covid helyzet, kb egyik vakcina sem ment volna át még az eu engedélyeztetésen. Rohanás, nyomásgyakorlás van. Szóval tekinthetünk a nyugati vakcinákra mint a messiásra, csak lehet magunkat is becsapjuk. De mint sokszor írtam, nem kötelező az oltás, nem kötelező elfogadni. Én pfizernek örülnék a legjobban, kínait előbb elfogadnám mint az astrat-t.

(#82934) Asbee válasza radi8tor (#82929) üzenetére


Asbee
veterán

Ugyanígy gondolom én is. Ha a normális élet visszatérése, gazdaság normalizálása és társai lenne a cél, teljesen fordított oltási sorrend kellene. Csak ez egy elég kényes téma, sokan félre értik... Nem tudom, hogy lehet-e ilyen a háttérben. Csökkenni addig nem fog a járvány, amíg nem kezdik el a mindennapi életben tevékenykedő, mozgó embereket nagy mennyiségben oltani.

(#82935) Lauda


Lauda
félisten

Nem tudom volt-e már a cikk: Márciustól nem mehet ugyanahhoz az orvoshoz a beteg magán- és közellátásba. Kivételek vannak, a november közepe előtt megkezdett kezelésekre ez nem vonatkozik.

Kicsit gondolkodva, látszik, hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, ezt az orvosok simán megoldják. A magánrendelésen másik bno kóddal kezeli, az államiban meg megint egy másikkal. A magyar orvosok többsége edzett a kerülőutakra, nekik ez gyerekjáték lesz. Másrészt sok orvos csak egy sima rendelőben rendel magánban, nem egy klinikán, tehát ott maximum szemrevételezni tudja a beteget, tanácsot adni neki, egyéb ellátást nem tud nyújtani. Eszetlenség megint amit művelnek. Lehet a magánklinikákra vonatkozik ez csak, de szokás szerint tisztázva nincsenek a dolgok.

[ Szerkesztve ]

(#82936) bigdady válasza Asbee (#82933) üzenetére


bigdady
nagyúr

Közel Kelet Egyiptom ez a bajom, de persze nagy valószínűséggel már lenne híre igazad van, és a vakcina is biztos jó, de én nem merem azt beadatni.

(#82937) Soulfly842 válasza bigdady (#82924) üzenetére


Soulfly842
addikt

Dél-Afrika megszabadulna 1,5 millió AstraZeneca-vakcinától, mert rajtuk nem segít

A koronavírus-mutáció miatt nem oltanak még Dél-Afrikában az AstraZeneca vakcinával+

Tudom, hogy legalább a kórháztól megvéd, de eleve későn íratkoztam fel, mivel mérlegeltem, s vártam, hogy legyenek beoltottak (múlt hét vasárnap) és valahol szerintem nyár elejére kerülök sorra, addig már úgyis lehúzható lesz az AZ a WC-N ;]

Ha más nem is, a feliratkozók javarésze már oltva lesz, s
1, alapban kicsi az esély, hogy nekem azt adnák
2, nem hiszem, hogy akkor csak AZ lesz raktáron.

Ez személyes döntés, nekem nem kell. Nem tetszett, hogy rengeteg írásban, ami hozzá kapcsolódott sok volt a ferdítés :D sokszor a gyártó marketing-ferdítése is. Ami önmagát győzködi nyilvánosan, hogy jó az. :D

Igen, pl (bocsi, csak főszövegben ömlesztve találtam hirtelen a cikket, nincs közvetlen link):

Terjed Franciaországban a dél-afrikai mutáns

Párizs nem szeretné, ha Németország Franciaország felé is lezárná a határait az újabb koronavírus-variánsok terjedésének megfékezése céljából - jelezte hétfőn Clément Beaune francia Európa-ügyi államtitkár, miután a német hatóságok szigorították a belépést a cseh és az osztrák határszakaszon.

A francia diplomácia szerint Németország hasonló lépésre készül a következő napokban a francia határszakaszon is, miután a kelet-franciaországi Moselle megyében erősen romlik az egészségügyi helyzet a dél-afrikai variáns terjedése miatt.

A keleti régióban a járvány gyorsabban terjed, mint Franciaország más részein, itt 100 ezer lakosra csaknem 300 fertőzött jut. Az országos átlag jelenleg 205.

"Két nagy aggodalmunk van: a teherforgalom és a határmenti ingázók. Számukra a munkaképesség és a pénzkereseti lehetőség a tét" - hangsúlyozta a francia kormánytag. Moselle megyéből mintegy 70 ezer francia jár át naponta Németországba és Luxemburgba dolgozni. Clément Beaune azt is szóvá tette, hogy a Csehországból és Ausztriából érkezők számára megszigorított ellenőrzésről nem történt előzetes egyeztetés az Európai Bizottsággal. A párizsi aggodalmakra válaszul a német kormány hétfőn jelezte, hogy "továbbra is megfigyeli az egészségügyi helyzetet, s folyamatosan dönt a pandémia ellen szükséges intézkedésekről".

A francia kormány a keleti országrészben az oltási kampány felgyorsításával kíván a fertőzőbb variánsok terjedése elleni küzdeni, más szigorításokat nem tervez. Az előre meghatározott oltóanyagokon felül a hétvégén a Moderna vakcinájából 2 ezer, hétfőn pedig a Pfizer-BioNTech oltóanyagából 30 ezer dózist kapott a megye.

Ezzel párhuzamosan a korábbinál szintén fertőzőbb brit variáns az országi északi részén, a belga határ közelében lévő Dunkerque városában terjedt el, ahol az új megbetegedéseknek már csaknem nyolcvan százalékát okozza. Az egészségügyi helyzet az elmúlt napokban indult romlásnak, s a városban és környékén jelenleg 100 ezer lakosra már 515 fertőzött jut az egy héttel ezelőtti 384 helyett. A helyi önkormányzati vezetők az iskolák bezárását kérték pár nappal a február 20-án kezdődő két hetes iskolai szünet előtt, de ehhez a kormány nem járult hozzá, hanem ezen a területen is az oltási kampány felgyorsítását ígérte.
(MTI)

Lehet, hogy a szomszédban már felütötte a fejét a dél-afrikai koronavírus
Már "a spájzban" van a dél-afrikai mutáns
Még az antitesteket is kikerüli egyes kutatások szerint:
Újrafertőződött a dél-afrikai variánssal, most lélegeztetik

Gondoljunk csak bele, ha EU szerte általános hír lenne, hogy olyan mutáns is jelen van, ami ellen kevésbé hatékonyak a vakcinák, akkor mi lenne az - de utálom ezt a szót - oltakozási-kedvvel?

Hirtelen ez a cikk jut eszembe:
Kemenesi Gábor is szeretné megismerni a brit vírustörzs magyarországi adatait

"A helyzet azért is érdekes, mert a szekvenálást (tehát a törzsek felismerését) épp Pécsen végzik, de információink szerint az ott dolgozóknak sem adnak ki erre vonatkozó adatokat."

Ha még az angolt is így titkolják, valós számok szerint, akkor mi lenne a helyzet a dél-afrikaival?

A világ megőrült országok gazdasági visszaesése múlik azon, hogy mi van a médiában, kiket oltanak és, hogyan. Hogy minél többen beoltassák magukat minél hamarabb. Ilyen nagy talán még soha nem volt a tét.

Látszódik is, hogy a médiában mindenki óvatos, bizonyos híreket át sem vesznek külföldről pl. Szűrt a tartalom, a közérdek felülír mindent.

Ennyire irányított tartalom mellett a közérdek persze azt kívánja, hogy azt írják le, hogy a súlyos kórházi lefoláystól 100%-ban megvéd.

Szlovákia túl közel van hozzánk, azt nem hiszem el, hogy ami ott előfordult nagy számban, az itt Mo-n egyetlen egyszer sem. Statisztikailag lehetetlen több hónap alatt.

[ Szerkesztve ]

(#82938) bigdady válasza Asbee (#82934) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ezzel teljes mértékben egyetértek én is

(#82939) Asbee válasza bigdady (#82936) üzenetére


Asbee
veterán

Semmi gond nincs ezzel, én megértem maximálisan. Ezért is jó nem kötelező. Aki akar kitud várni.

(#82940) bigdady válasza Soulfly842 (#82937) üzenetére


bigdady
nagyúr

Dél Afrika megszabadulna egy Dél Afrikai mutációra nem működő vakcina csomagtól. Ezen nem is csodálkozom.

(#82941) bigdady válasza Asbee (#82939) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kínai vagy AZ-t kaphatok (krónikás), ezek közül nekem AZ. Ha kínait dobom remélhetőleg AZ sorrendre hamar visszakerülhetek most, pláne ha azt nem kérik sokan

[ Szerkesztve ]

(#82942) Soulfly842


Soulfly842
addikt

4385 új fertőzött :F

Koronavírus: megérkeztek a friss magyar adatok, karácsony óta nem volt ennyi új fertőzött

Ha ilyen ütemben haladunk tovább, akkor napok kérdése a további szigorítás. Nem, hogy enyhítés.

#82941bigdady

Ne aggódj, nekem is van a szívet érintő negatív örökölt genetikai 'hajlamom', de idejekorán felismert, karbantartott. Én visszadobnám neked az AZ-t. :D Megmondom, hogy te jössz érte 'felvenni'. :D

[ Szerkesztve ]

(#82943) Sir Pocok válasza Soulfly842 (#82942) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Na ilyen adatok után biztos nem fogok válogatni....

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#82945) Sir Pocok válasza Lauda (#82944) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Nem vagyok Kína reklámembere de azért ez túlzás...

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#82946) bigdady válasza Soulfly842 (#82942) üzenetére


bigdady
nagyúr

Faja..

(#82947) lacos001 válasza Lauda (#82944) üzenetére


lacos001
senior tag

Ez akkora BANt fog kapni, hogy a határon kivül fog felébredni...

(#82948) Lauda válasza Sir Pocok (#82945) üzenetére


Lauda
félisten

Mire gondolsz, hogy túlzás lenne? A kínai vakcinának nincs megfelelő dokumentálása, a magyar hatóságok kvázi hasra engedélyezték, ha engedélyezték egyáltalán.

Szerintem ha minden rendben lenne a vakcinával, akkor egyrészt lenne róla megfelelő dokumentáció, másrészt nem lenne körülötte ekkora cirkusz. Épp az adja az alapot a félelmekre, hogy még az orvosok is csak néznek ki a fejükből, hogy most ezzel a vakcinával mégis mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#82949) Kékes525 válasza Soulfly842 (#82942) üzenetére


Kékes525
félisten

Tovább nő a lélegeztető gépen lévő betegek és a halottak száma is. Ha továbbra is ezzel az ütemmel nő, akkor Márciusban elérjük az első hullám maximumát. Ideje szigorítani!

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82950) Soulfly842 válasza bigdady (#82941) üzenetére


Soulfly842
addikt

Az a baj, hogy ahogy Kékes525 is fogalmazott korábban máshol (próbálom nem ferdíteni, mert ált. kritikusabb vagyok, mint ő :D - ő tudományosan optimista (sorry)):

Nyílván nem így írta, konyhanyelvesítem, most nem keresem vissza. régebbi hsz:

Jelenleg az egész világ egy vírustenyészet, hiába lenne a legtöbb mutáció életképtelen most túl nagy a fertőzöttek száma a világon és újabb mutációk lesznek.
Ehhez az lenne a legfontosabb, hogy az egész világra kiterjedő vírustenyészet megszűnjön.

Ehhez a fő variánsok visszaszorítására lenne szükség. Bármilyen áron bármilyen megbízható, ellenőrzött vakcinával válogatás nélkül.

Én viszont, tekintettel arra, hogy tavaly szept-dec között már második olyan variánsról tudunk, ami veszélyes lehet (cseh, dél-koreai ), ezen a ponton nem vállalom a a jan-márciusi időszakról miért ne kerülhetne elő még egy-két ilyen variáns?

Ebből a szempontból tényleg a kínai jó választásnak tűnik, AZ-t kihagyom. A politika nyilvánvaló, hogy a kínai érdekeket háttérbe szorítsa. Belehalni nem fogok, egy próbát megér :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.