Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34558) Kékes525 válasza fatal` (#34553) üzenetére


Kékes525
félisten

" Ha jól tudom még sosem próbáltak éles környezetben bevetni ilyen vakcinát."

Erről szól a vakcina tesztelés III. szakasza. Most kezdték meg ennek a tesztelését, éles környezetben. Például az oxfordi vakcinát Brazíliában élesben próbálják ki.

"Ez az egyik aggályom, a másik pedig, hogy úgy emlékszem úgy működik, hogy a sejtjeid módosítja és ellenanyagtermelésre készteti."

Nagyon nagy vonalakban: Az immunsejtek reagálnak az antigénekre és az antigénnek megfelelő ellenanyagot (antitesteket) fognak termelni. Ez semmilyen veszélyt nem jelent a szervezetre nézve, mert az evolúció ezt több száz millió éve "teszteli". Az esetleges mellékhatásokat nem ez okozza, hanem az oltóanyag által esetlegesen kiváltó allergizáló hatás, bőrpír, duzzanat és fájdalom. Általános tünet a láz, a rossz közérzet, fáradtságérzés és fejfájás. Másrészt ha elölt, vagy legyengített kórokozót alkalmaznak, akkor elméletileg maga az oltóanyag is okozhat fertőzést, de a mostani vakcinák többsége nem ezt alkalmazza.

Ha valakit részletesebben is érdekel az oltóanyagok mellékhatásai, akkor olvass el ezt: [Védőoltások mellékhatásai], [A védőoltások rövid áttekintése A védőoltások hatásossága A védőoltások biztonságossága Az alkalmazás szempontjai.], Bulvárosan pedig: [Oltások mellékhatása - Melyik oltásnál mire lehet számítani?] Ez a gyerekek oltásairól szól.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.