Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17451) Memmaao válasza freeknight (#17427) üzenetére


Memmaao
addikt

"Ezt mondd már el a franciáknak/spanyoloknak/belgáknak/amerikaiknak/briteknek is, hozzák az olasz számokat már ők is"
Én azt látom, hogy ahol nincs BCG, ott mindenhol ezeket a számokat hozzák. Ahol van, ott kb az ötödét. Egytől egyig mindenhol. Átnéztem az összesítő listát,.országokra bontva és kigúgliztam, hol mióta van BCG és tényleg megdöbbentő az eredmény!

#Pollen: influenza járvány és téli időszak alatt nem mutatnak intenzív osztályokat, ez tény, mert akkor nincs média hangsúly rajta. Világjárvány van. Jelenleg persze, hogy minden coviddal van tele. Télen eddig is tele voltak az intenzívek idős, legyengült betegekkel, akik egy tüdőgyulladás, vagy akár egy E. Coli sepsis miatt feküdtek bent, mert nem cserélték le az otthonban időben a székletes pelenkát, vagy mert lett egy süllyedéses tüdőgyulladásuk a fekvés miatt, mert nem volt erejük felkohogni a nyalukat, és aspiràltàk azt. Ezek az idős emberek eddig is meghaltak, télen a légúti vírusok, nyáron a kiszáradás miatt. Szociális otthonokban 30 magatehetetlen betegre jut 1 gondozó. Mindenki alultàplàlt és ki van száradva. Legtöbb esetben ezek a betegek eddig el sem jutottak intenzív osztályra. Erre mondják azt, hogy érkezéskor gravis exsiccalt, moribund polymorbid beteg, ante finem. Papíron ez így van leírva. A valóság emögött az, hogy idős, több súlyos betegséggel bíró beteg, aki esetleg évek óta fekszik egy otthonban, így életminőség nem menthető, intenzív osztályon csak ágyat venne el attól, akinél lenne haszna az ellátásnak, így ezek a betegek BSC ellátást kapnak (basic care support), Ami infúzió, fájdalom csillapítás. Jelen helyzetben viszont ezek a betegek covid pozitívak és az intenzív ellátásra szoruló csoportot növelik....

[ Szerkesztve ]

My name is Bond, James... Dean.

(#17452) Reggie0 válasza #95561216 (#17368) üzenetére


Reggie0
félisten

Semmilyen politikai toltete sem volt az operativ torzs megemlitesenek, de sebaj. Ennyit hogy nem lehet felfogni...

(#17453) einstein válasza pilóta (#17449) üzenetére


einstein
senior tag

Ez nem igaz. Az influenza teljes halálozási rátája (beleértve az öregeket) nincs 0,2%.

(#17454) pilóta válasza einstein (#17453) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ennek sincs, a végleges halálozási arány majd a végén derül ki, a végére mindig csökken. Az elején még a koronának is 10% felett volt, most már az 1%-hoz közelít...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#17455) FattyDove válasza Memmaao (#17451) üzenetére


FattyDove
őstag

France: The BCG was mandatory for school children between 1950 and 2007,[46][47] and for healthcare professionals between 1947 and 2010. Vaccination is still available for French healthcare professionals and social workers but is now decided on a case-by-case basis.[48]

United Kingdom: The UK introduced universal BCG immunization in 1953. From then until July 2005, UK policy was to immunize all school children aged between 10 and 14 years of age, and all neonates born into high-risk groups. The injection was given only once during an individual's lifetime (as there is no evidence of additional protection from more than one vaccination). BCG was also given to protect people who had been exposed to tuberculosis. The peak of tuberculosis incidence is in adolescence and early adulthood, and an MRC trial showed efficacy lasted a maximum of 15 years.[59] Routine immunization with BCG for all school children was scrapped in July 2005 because of falling cost-effectiveness: whereas in 1953, 94 children would have to be immunized to prevent one case of TB, by 1988, the annual incidence of TB in the UK had fallen so much, 12,000 children would have to be immunized to prevent a single case of TB.[60] The vaccine is still given to at risk healthcare professionals.[61]

Spain: The BCG vaccine neither mandatory nor recommended. Past national BCG vaccination policy for all from 1965 to 1981.[37] Catalonia suspended the vaccination in 1974. In Basque Country it persisted until 2013

Plusz érdekességnek itt van irán:

Iran: Iran's vaccination policy implemented in 1984. Vaccination with the Bacillus Calmette-Guerin (BCG) is among the most important TB control strategies in Iran [2]. According to Iranian neonatal vaccination policy, BCG has been given as a single dose at children aged <6 years, shortly after birth or at first contact with the health services.

Szóval én annyira nem izgulnék rá a BCG-re.

[ Szerkesztve ]

(#17456) t72killer válasza pilóta (#17411) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Légszennyezés Mo.-gon is van, a Jan-Márc időszakban nem is kicsi, a BCG-re megváltóként nézünk, ez azért még nem 100%. Maradt az, hogy kicsit szerencsésebbek vagyunk a korlátozások időzítésével.

#17451: a 70+-os korosztály, azaz 1950 előtt születettek = idősotthonok jellemző lakóinak hány %-a lehet BCG-vel átoltva :F? ('54 óta kötelező)

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#17457) Polllen válasza t72killer (#17456) üzenetére


Polllen
nagyúr

BCG témában ez egy egészen összeszedett cikk, ha volt már, mea culpa.
Ebben az is téma, hogy miért használhat. Persze csak hipotézis.

A tuberkulózis ellen csecsemőkorban beadott vakcina valóban védhet a COVID-19 ellen - qubit.hu

Memmaao
De ez igaz az olasz, francia, brit egészségügyre is? Az ő intenzíven lévő betegeikkel van tele a sajtó és nem a magyarokkal. Amit leírtál az nekem az itthoni állapotokat idézi. Kérdezem, mert a fenti országokkal kapcsolatban nincs tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17458) Reggie0 válasza FattyDove (#17455) üzenetére


Reggie0
félisten

Del-Koreaban is beadtak kb. mindenkinek megis szepen felfutott a jarvany.

(#17459) radi8tor válasza FattyDove (#17455) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem megváltó a BCG de segíthet.

⭐ Stella

(#17460) dr.bubo válasza Reggie0 (#17458) üzenetére


dr.bubo
őstag

A BCG oltás nem azt jelentheti, hogy nem kapod el a fertőzést, hanem, hogy "enyhébb tünetekkel" megúszhatod. :F
Dél Koreában esetszámhoz viszonyítva, kevés a halott. Japánban is, ahol 1937 óta van BCG oltás.
Magyarországon is, az 1954 előtt születettek vannak döntő többségben a halálozási listán.

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#17461) NavySeal válasza FattyDove (#17455) üzenetére


NavySeal
senior tag

Az a kérdés, hogy mennyi a betegek arányában az országba később költöző más országból bevándorolt beteg. Mindegyik fent említett országban jelentős a bevándorlás.

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#17462) FattyDove válasza FattyDove (#17455) üzenetére


FattyDove
őstag

Plusz még kiegészítem azzal, hogy:

Sweden: The BCG vaccine was routinely administered to children from 1940[41] until 1975.[58] After 1975 the BCG vaccination policy in Sweden changed from routine vaccination of all newborn infants to selective vaccination of groups at higher risk.

Ehhez képest most tartanak 10k fertőzöttnél és 1k halottnál

(#17461) NavySeal : Ez egy olyan dolog, amit valószínűleg sose fogsz megtudni

[ Szerkesztve ]

(#17463) Csatravi válasza dr.bubo (#17460) üzenetére


Csatravi
senior tag

Franciaországban 2007 óta nem kötelező. Jó hosszú ideje oltottak ott is 1950-2007.
Mégis magas a halálozás.

[ Szerkesztve ]

(#17464) Memmaao válasza Polllen (#17457) üzenetére


Memmaao
addikt

Itt egy példa az egyik "jàrvànykórhàzból". TIOP pályázat keretein belül épült 36 ágyas intenzív van Szekszárdon, ami közép Európa legnagyobb intenzív osztálya ( igaz, új kora óta maximum 12 ágyon üzemelt, de ezt hagyjuk is...) Pang az ürességtől!

My name is Bond, James... Dean.

(#17465) Reggie0 válasza dr.bubo (#17460) üzenetére


Reggie0
félisten

Mondjuk a Del Koreaban azert is kisebb a halottak aranya, mert elorebbhaladott a jarvany es hat a halal jellemzoen rovidebb ido alatt all be, mint a gyogyulas ezert a korai/kozepi szakaszban rosszabbnak tunik.
Attol meg, hogy van korrelacio nem biztos, hogy van ok-okozati kapcsolat. Maradjunk annyiban, hogy talan lehet hogy segit. Sajnos az eletkor egy olyan dolog, hogy korabban kell hozza szuletni, marpedig eddig azt mar biztosan megallapitottak, hogy az idosebbekre veszelyesebb barmifele oltastol fuggetlenul.

(#17466) Rolly válasza pjen (#17437) üzenetére


Rolly
veterán

Almát pont lehet venni előre... Kenyeret nem bár fagyasztóba rakhato, illetve otthon is lehet sütni...

(#17467) Polllen válasza Memmaao (#17464) üzenetére


Polllen
nagyúr

Az itthoni állapotoknál arra gondoltam, hogy az idősek milyen állapotban vannak és milyen ellátást kapnak. A kérdés arra vonatkozott, hogy az olaszoknál, franciáknál is ez lehet? Tehát hiába kerítenénk valahonnan intenzíven ápolt beteg statisztikát azonos periódusra, nem lehetne következtetni belőle arra, hogy a covid veszélyesebb-e?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17468) Ricardo válasza pilóta (#17449) üzenetére


Ricardo
félisten

Akkor amerikában minden évben ilyen az influenza szezon? Kétlem. Lehet itt érvelni pro és kontra, de az eddig látottak alapján ez több mint sima ifluenza.

(#17469) vzsryl válasza Ricardo (#17468) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Egyértelmű, hogy súlyosabb a helyzet, mint egy sima influenzajárványnál, de az is egyértelmű, hogy a média mindenre harap, ami ezzel kapcsolatos, ezért nagyobb a füstje, mint a lángja.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#17470) Memmaao válasza Polllen (#17467) üzenetére


Memmaao
addikt

Az olaszoknál idősebb, de egészségesebb a társadalom, megtartó a családi környezet, ott több generációs nagycsalàdok vannak. Nem hinném, hogy bárhol le lenne írva, hogy a krónikusan fekvő, polymorbid betegek milyen kezelést kapnak. Nyilván ott sem kerülnek ezek az esetek intenzívre, ahogy naponta olvasod,.hogy kénytelenek voltak felső határt húzni életkor alapján, ami felett már senkinek nem adtak kezelést...

My name is Bond, James... Dean.

(#17471) bigdady


bigdady
nagyúr

[link] Németeknél már több a gyógyult mint a beteg

(#17472) Sátán44


Sátán44
addikt

Egy környékbeli szomszéd csengetett be hozzánk, hogy a számítógépe valszeg vírusos lett és nézzem már meg. Közöltem hogy ne haragudjon, de betartom a szabályokat. Mérgesen legyintett és elment.

Másik jó ismerősöm is megkért, hogy telepítsem már újra a gépüket. Vele is közöltem, hogy amíg a járvány tart addig sehova nem megyek. Szintén sértődés. :(

Párom egészségügyi dolgozó, fokozottan veszélyeztetettek vagyunk. Ha mi netán hordozók lennénk nem szeretnénk, ha más elkapná.

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#17473) Ringman válasza Csatravi (#17463) üzenetére


Ringman
nagyúr

ok, de nem tudjuk, hogy fro-uk esetén az elhunytak számának mekkora része, aki volt gyarmatokról származik, így nem volt beoltva.

szerk:
portugália is lehet hasonló

[ Szerkesztve ]

(#17474) FattyDove válasza Ringman (#17473) üzenetére


FattyDove
őstag

(#17475) radi8tor válasza Sátán44 (#17472) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Respect!

⭐ Stella

(#17476) t72killer válasza Sátán44 (#17472) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+1... Én pár éve már amúgy is leszoktam a hasonló szívességekről. Fél nap nyűglődés, aztán sikítva jön a csajszi hogy hát őneki a dokumentumok mappában volt a szakdoli egyetlen példánya, a családi fotók pedig szintén a c-n a képekben :W.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#17477) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

(#17478) pjen válasza Rolly (#17466) üzenetére


pjen
félisten

Én minden héten szoktam venn,hétvégére már elég fonnyadt.Ugyanis nincsen hűtő házam ahol tudnám tárolni.Persze meg zöldséget sárgarépát,káposztát,narancsot,banánt.Lehet mégis egyszerűb,ha 9-12 között lemegy vásárolni. :) Ezeket az elvárásokat azok fogalmazzák meg akik nem 100000Ft körül kapnak nyugdíjat,munka nélküli segélyt.

(#17479) Ringman válasza FattyDove (#17474) üzenetére


Ringman
nagyúr

köszi, akkor a volt gyarmatokon is kötelező volt, ezt nem tudtam.

(#17480) stickermajom válasza pjen (#17478) üzenetére


stickermajom
addikt

Hetente jön nyugdíj, vagy munkanélküli segély? Nem értem mi köze az előre vásárlásnak a bevételhez.

(#17481) dr.bubo válasza Ringman (#17479) üzenetére


dr.bubo
őstag

Azt sem tudni, hogy ahol kötelező volt, abban az országban tényleg megkapta mindenki. Pl. Afrikai országok, ahol szinte folyamatosak a polgár háborúk, ott mennyire oltották az embereket?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#17482) #95561216 válasza inf3rno (#17383) üzenetére


#95561216
törölt tag

Parlagfüvesek ennek örülni fognak egy felső légúti járvány közepén..

(#17483) pjen válasza stickermajom (#17480) üzenetére


pjen
félisten

Nem kívánom,de ha egyszer rászorulsz majd meglátod,megérted.Nem költheti el az egész havi jövedelmét,hiszen bármi közbe jöhet és szinte mindíg közbe is jön.Akkor hónap végén már nincs hús,gyümölcs stb.

(#17484) Kékes525


Kékes525
félisten

[Koronavírus gyorsteszt (10db/doboz) (szállítás április 30. után)-79.990 Ft]

"
IgG eredmény
Szenzitivitás: 100%
Specificitás: 98,0%
Pontosság: 98,6%

IgM eredmény
Szenzitivitás: 85,0%
Specificitás: 96,0%
Pontosság: 92,9%
"
:F

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#17485) Veron


Veron
őstag

Kedden lesz polgári esküvő a családban, kb. 10-11 fővel. Maszkot nem akarnak venni az emberek, az anyakönyvvezető is csak külön kérésre. 2x1 órát kell autózni egy családtaggal a helyszínre.
Szerintetek mennyire hordoz veszélyeket magában a részvétel?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#17486) inf3rno válasza Sátán44 (#17472) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem jó ezeket csinálni, mert rád szoknak, aztán a végén már nem tudod levakarni őket. Én is újratettem a rendszert szomszéd vírusos gépén, 2 hét múlva jött, hogy az újat is szétcseszte. Mondtam vigye szervízbe.

Buliban hasznos! =]

(#17487) #95561216 válasza pilóta (#17454) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ez nem igaz. A SARS idején 2-3%-ról beszéltek, és a végén derült ki, hogy 10%. Másrészt most honnét szeded az 1%-odat? Jelenleg az igazolt esetek alapján összes esetre vetítve 6.1%, lezártakra nézve 21%.

Egyedül Ausztriában volt egy felmérés a teljes lakosságra, ahol az jött ki, hogy az elkapotthoz képest még egyszer annyi tünetmentes fertőzött lehet. Náluk 2.5%-5.5% az igazoltak alapján a sáv, a felmérés alapján korrigálva 1.25%-3.75%. Szóval honnét szeded az 1%-ot?

(#17488) radi8tor válasza Veron (#17485) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha lesznek idősek akkor zárt térben mindenképpen ajánlott a maszkviselés.
Esetleg lebegtesd meg nekik, hogy ha nem akarnak maszkot húzni, akkor csak a két tanú jöhet.

(az anyakönnyvezető is megéri a pénzét, hogy engedi maszk nélkül a násznépet)

⭐ Stella

(#17489) #95561216 válasza FattyDove (#17455) üzenetére


#95561216
törölt tag

Kifejelted az első generációs bevándorlókat, plusz Irán esetén számold már ki, hogy hány éves korig vannak beoltva..

(#17490) Sátán44 válasza t72killer (#17476) üzenetére


Sátán44
addikt

Sajnos a környezetemben sokat tapasztalom, hogy nem veszik komolyan. Ismerős dolog, nap mint nap ezen megyek keresztül. :)

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#17491) pjen válasza Veron (#17485) üzenetére


pjen
félisten

KB mintha bemész melózni,vagy vásárolni.Kocsiban ültesd hátra,kicsit húzd le az ablakot.

(#17492) ServerWorks válasza Kékes525 (#17484) üzenetére


ServerWorks
tag

Jó drága

(#17493) radi8tor válasza ServerWorks (#17492) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem annyi mint a többi a piacon. Én csak úgy mehetnék a fogorvosomhoz ha előtte letesztelnek 25000-es teszttel. Szóval nem megyek. :D

⭐ Stella

(#17494) #95561216 válasza FattyDove (#17474) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ez a kép így félrevezet, itt az eredeti, ahol rá lehet kattintani az adott országokra is, és megnézni, hogy mikor vezették be, illetve mikor vezették ki, mert anélkül ez kb semmit sem ér.

(#17495) pjen válasza Kékes525 (#17484) üzenetére


pjen
félisten

Ezt kéne megszorozni mondjuk 300000val?

(#17496) t72killer válasza Kékes525 (#17484) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez tök jó:R És nem is extrém drága 10db-ért.

#17492: ez 10db:R. Persze, nem darabja 1$, de bármi eddiginél jobb.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#17497) inf3rno válasza pjen (#17478) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudom te hogy tudod megenni a narancsot, egyszerűen 10 éve szinte kivétel nélkül hányás íze és állaga van mindegyiknek. Vagy kiszárítják vagy szétfagyasztják a hűtőházakban, de szerintem már eleve rossz a minősége, amikor leszedik akkor is. Egyedül talán a vérnarancs, ami még elmegy, mert csak egy szigeten terem, és baromi drága. A banánból nekem az Aldis jön be a legjobban itthon. Sehol máshol nem kapni azt a minőséget. Szvsz, banán, alma, kivi, amivel ki lehet húzni a telet, a többi túlárazott, és rossz minőségű.

Aki kicsit is életképes az megfőz belőle, amikor megveszi, aztán lefagyasztja, ha túl nagy adag lett. Nem vágom egy személyre minek hűtőház amúgy, de gondolom nagyon meg akarod magyarázni, hogy miért van igazad.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#17498) inf3rno válasza #95561216 (#17482) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudom hányszor nyírtál már füvet életedben, de nem úgy van, hogyha ott hagyod, akkor csak úgy kihajt a parlagfű, aztán ellep mindent. Ennyi erővel az összes mező tele lenne vele. Amúgy meg augusztus környékén szokott lenni nálunk a szántóföldön, de ott se valami sok.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#17499) inf3rno válasza Kékes525 (#17484) üzenetére


inf3rno
nagyúr

[link]

Buliban hasznos! =]

(#17500) DarkByte


DarkByte
addikt

Stay the Fu*k at Home!

Born to Deliver - Future Imagined by Yevgeny Zubkov
Marhára bírom az ilyen képeket :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.