Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz Kékes525 #17247 üzenetére
Nagy lakosság, viszonylag kevés teszt és ahhoz képest kevés ismert eset.
1,3mrd lakos / 190e teszt / 8e eset
= arra tudok gondolni, hogy csak a kiváltságosok jutnak teszthez és őket is csak elővigyázatosságból tesztelik vagy többször.
Ha tényleg 40 teszt van egy hatalmas kórházban, akkor nem tudjuk, hogy erősödik e a járvány (számok alapján). 1,3 mrd nyomorban élő ember esetén szerintem párszáz millió ember teljesen rejtve van minden hatóság elől. (Nem csak vírus szempontból).
Vagy van valami csodaszerük.
Illetve nem szabad elfelejteni, hogy India népessége
1980: 700 misi
2020: 1300 misi
Alacsony az átlagéletkor. -
azbest
félisten
válasz radi8tor #17251 üzenetére
India egyébként nagyon nagy ország és a tartományai között akkora különbségek vannak, mint norvégia és uganda közt. Például egy ismerősöm az év felében indiában él és pont a nemzetközi helyzet fokozódása előtt jött még épp haza, múltkor beszéltem vele pár szót.
Egyáltalán nem a tipikus, médiában folyton jelen lévő, nyomor miatt tengődő emberekről beszél és a járvány kapcsán sem volt semmi különös megjegyzése. Azon a környéken, ahol ő él, ott a legnagyobb problémája az volt, hogy mindenütt nagyon fel van csavarva a légkondi, s így akár egy üzletbe bemenve is könnyen meg lehet fázni a kinti hőség után.
-
törölt tag
válasz viharhozo #17147 üzenetére
"Sokkal egyszerubb a teszteles, van rengeteg beteg, akik allapotan nem ronthatsz, mert egyebkent is meghalnanak."
Csak vigyázni kell, hogy nem esünk abba a hibába, hogy állapotromlást megakadályozó szerek felett elsiklunk, mert már menthetetlen stádiumú betegeken tesztelünk.
-
t72killer
titán
válasz Kékes525 #17247 üzenetére
Mivel tesztek nincsenek, sőt a szegényekről valszleg pontos halálozási statisztikák sem, dunsztunk/dunsztjuk sincs a valós helyzetről.
#17257: elfelejtettem reagálni az utsó posztodra. Dehogynem, csak emeltek a tőkeáttételen . Az egész növekedés befuccsol, ha elfogy a rabszolga+fogyasztóutánpótlás, horribile dictu az élhető ingatkanokért se gyilkolja egymást 120ember.
#17260: kijött az intenzívről, az olasz orvosa összerakta.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
llax
senior tag
válasz inf3rno #17243 üzenetére
A későn jött túl nagy fagy ("igazi" tél nélkül - egyébként nem lett volna gond) + egyre durvuló tavaszi aszály eleve HHH-ből indítja a hazai mezőgazdaságot. Ha erre jönnek még kis elszórt, apró megakadások (egyébként az előbbiekhez hasonló komolyságú hatásokkal) a járványhelyzet miatt, annak nem lesz jó vége. Különösen úgy, hogy máshol is gondok vannak ugyanekkor (akikkel külkereskedelmi kapcsolatban állunk).
-
Top cat
addikt
válasz Elektrosokk #17260 üzenetére
Úgy néz ki megmarad, pedig azt hittem ,hogy...
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #17252 üzenetére
cikkből:
A lényeg, hogy a cégek egy részénél a teljesítendő munkaidőt munkaidőkeretben határozzák meg. A keretnek a munkáltató által egyoldalúan elrendelhető időtartama eddig 4, speciális esetekben 6 hónapban volt maximalizálva.
utána a cikkben is, "Mi az a munkaidőkeret?" fejezetben
A munkaidőkeret tulajdonképpen egy meghatározott időszak alatt teljesítendő munkaidő tartam (meghatározott számú munkaóra), és a munkáltató a rendelkezésére álló keretből tudja kigazdálkodni, hogy hány órát és melyik napokon dolgoztassa a munkavállalót. Természetesen így is vannak korlátok, például az, hogy 6 nap munkavégzés után jár egy pihenőnap
az a módosítás azt jelenti, hogy 2 évre előre beoszthatja a munkaidőtartamodat a munkáltató (pl szabadságra küld most 1-2 hónapig, aztán nem vehetsz ki 1,5 évig szabadságot). eddig max fél év munkaidőkeretét lehetett előre beosztani.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Nna, a "hagyjukfutniagazdaságot" elvet vallóknak lesz egy példa, a Brazilok. onnan sztem jobban lesznek adatok, mint pl iránból...
Annyiban más a sztori, hogy ugyebár trópusi ország, lehet alacsonyabb r0-val.
[ Szerkesztve ]
-
llax
senior tag
válasz FattyDove #17246 üzenetére
"Ha így tenne, lenne munkás."
És masszív veszteség is. A hazai mezőgazdaságban nagyon szűk a mezsgye a zsír új X5-ös és a csőd között.
"Ha nem így tesz, akkor meg így járt."
Vagy (kisebb-nagyobb részben) profilt vált, ahogy tette azt nagyon sok termelő a környékemen, pl. az idénymunkák "kifehérítésére" tett kísérletekre válaszul. Ezen túl a közmunka is súlyos (alkalmi) munkaerőhiányt idézett elő az ágazatban.
-
Ricardo
titán
válasz t72killer #17265 üzenetére
"„kisebb megfázásnak” tartja a járványt. A brazíliai államok és a központi egészségügyi hatóság ettől függetlenül bevezették a máshol is érvényben levő korlátozásokat. "
Okos.
Így most azt éri el, hogy sehogy nem jön ki jól belőle. Vagy bevezette a korlátozásokat egy "kisebb megfázás miatt" Vagy egy komolyabb vírust elbagatelizált azzal, hogy kisebb megfázásnak nevezi. -
Csatravi
senior tag
Egy egész jó összefoglaló cikk.
Megmutatjuk, hogyan alakul a járvány Nyugat-Európában -
Alex91
félisten
[link] , 94-bol 60 fertozott... Na most akkor az orszagban hanyan lehetnek fertozottek...?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
t72killer
titán
A svédek is érdekes adathalmazt fognak produkálni
#17272: nem lep meg, hogy politikai iszapbirkózás lett a történetből
[ Szerkesztve ]
-
llax
senior tag
válasz Alex91 #17272 üzenetére
Egy zárt közösségen belüli terjedést nem hasonlíthatod össze az ország egészével. Inkább az a csoda, hogy nem (majdnem) 100%... (nem véletlenül zárták be az iskolákat-óvodákat)
A falumban több "piros lapos" volt (lejártak, pill. csak önkéntesről tudni), több, néha gyanús tüneteket is produkálót vittek el az "ufók"* tesztelni. Pozitívról eddig nem tudni.* Mentők, teljes védőöltözetben, gyakran rendőri kísérettel.
-
Kékes525
félisten
válasz radi8tor #17251 üzenetére
"Amúgy meg India nem hypolja ennyire a vírust, van nekik elég bajuk, hogy egy új vírussal foglalkozzanak."
Tehát csak az az igazi probléma, hogy sok a duma a vírus körül, a rengeteg halált is a sok duma, a vírusfertőzés felfújása okozta és nem a vírus. Ez is egy álláspont, de nem az enyém, és nem a szakembereké sem.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
titán
válasz Narxis #16806 üzenetére
Tényleg tömegsírba temetik már a New York-i koronavírusos halottakat?
Mielőtt valaki kérdezné, nem voltam ott a temetésen és nem ellenőriztem az elhunytak személyazonosságát, illetve new york polgármesterével sem beszéltem, így nem tudom alátámasztani, hogy minden tökéletesen úgy van, ahogy a cikk írja.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
"Napok óta keringenek a hírek és tegnap óta képek is érkeztek a Hart Island-en folyó tömegtemetkezésről.
A Hart-sziget egy 53 hektáros sziget, mely a Long Island-öbölben található és közigazgatásilag a Bronx-hoz tartozik.150 éve temeti ide New York City azokat az elhunytakat, akiknek nincsenek hozzátartozóik, illetve ha a család nem tudja állni a temetés költségeit. Tradicionálisan a Rikers-szigeten található börtön rabjai ássák a sírokat néhány dolláros órabér fejében. Jelenleg 1 millió New York-i földi maradványa található itt. Hontalanok és az AIDS járvány első hullámának áldozatai, akiknek temetését megtagadták a temetők. "Békeidőben" hetente állatában 25 temetést végeznek a szigeten.
A koronavírus sajnos újra a figyelem középpontjába állította New York City szegények temetőjét. A héten új tömegsírokat ástak és a héten 125 fenyőkoporsót temettek el, hármasával egymás tetejére. A járványveszély miatt jelenleg nem rabok dolgoznak, hanem szerződéses munkások, teljes védőfelszerelésben."
forrás: A Tengerentúlról jelentem FB oldala
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
t72killer
titán
válasz Jablocskov #17278 üzenetére
Nem egészen igaz: az iskolák-óvodák az egyik fő fertőzési vektor. Ezeket a svédek a végletekig nyitvatartották, a magyarok kicsit késve, de bezárták.
-
Jablocskov
tag
-
titán
válasz Motion_Blur #17280 üzenetére
Na itt megint kinek higyjen az ember. [link]
De persze a reuters is csak tolja a drámát meg kelti a pánikot. Elemennek ezek a nénikéjükbe.
-
Micsurin
nagyúr
válasz FattyDove #17288 üzenetére
Akkor a jövőben az angolszász éttermekben majd eldobják a tányérokat használat után mivel nem lesz magyar és román vendégmunkás aki mosogasson.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Kuter
senior tag
Talán nem az eü dolgozó tehet róla hogy nem volt megfelelő védőeszköz és szarnak tesztelgetni a dolgozókat. Ezenkívül részvétem. Sajnos te is bele estél abba amire szinte mindenki szemet hunyt. Mikor a nővérek, orvosok eü dolgozok próbálták figyelmeztetni az embereket a kormányt az eü ellátás összeomlására senki nem hit nekik. És csak azt tapasztalta meg hogy baj van akinek a hozzá tartozója bekerült az ellátásba.Ez nem csak a mi országunkra jellemző azt azért hozzá teszem.
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
t72killer
titán
válasz Jablocskov #17285 üzenetére
Lehet. Nem jártam pesten mostanság, nem tudom mennyire van tömeg pl a metrón...
-
forceberg
veterán
Ma voltam boltban, párom a kocsiban várt meg.
Sok tahó telefonálgat, a másik felük meg hármasával bent, röhögcsélve beszélgetnek.Zárt térben nem kellene betiltani a társalgást? + mondjuk maszk nélküli köhögés 100 ezer?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Ezekiell
veterán
Elég sokan hittek nekik, csak sajnos egyik se volt kormányoldali politikus/kormánytag, aki érdemben tehetett is volna valamit. Ne terítsük a felelősséget, nagyon jól meghatározható hogy a kormányzat az oka a nem megfelelő felkészültségnek, és az egészségügyben tapasztalható állapotoknak.
8th: részvétem.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
Azt még nagy nehezen megmagyarázom, hogy miért van a Tesco előtt sor ma, de a Bauhausnál????
https://index.hu/gazdasag/2020/04/11/koronavirus_aruhazak_boltok_tomeg_husvet/Az eszem megáll...
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest