Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17351) #95561216 válasza Ezekiell (#17350) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ezért nem egyszerre lépnek, hanem fokozatosan. Így ha túl is mennek az egyen, nem akkora mértékben, hogy megint mindent le kelljen zárni.

[ Szerkesztve ]

(#17352) sb95 válasza #95561216 (#17351) üzenetére


sb95
csendes tag

És szerinted nálunk meddig tart még ez az egész, mikor kezdődhetnek a komolyabb enyhítések? Gondolom, itt is fokozatosan fog visszaállni minden a rendes kerékvágásba, szóval: már lehet találkozni ismerősökkel, de még a szórakozóhelyek/mozik zárva. Már minden bolt nyitva, de az üzletben tartózkodók létszámát még korlátozzák, stb...

(#17353) Ezekiell válasza #95561216 (#17351) üzenetére


Ezekiell
veterán

Persze, csak azt mondom, hogy mivel nem tudod, melyik lépésnek mekkora a hozadéka (-0,2, +0,3, stb ahogy írtad is), ezért nem lehet ezt így számolni. Az egyes lépéseket és következményeiket max átfogó teszteléssel lehetne mérni, de az meg nálunk nincs ugyebár...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#17355) Polllen válasza Ringman (#17354) üzenetére


Polllen
nagyúr

Legalább tudjuk, hogy miért szajkózzák néhányan, hogy nem kell teszt, meg álbiztonság, stb-stb.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17356) #95561216 válasza sb95 (#17352) üzenetére


#95561216
törölt tag

Majd ha úgy néznek ki a grafikonjaink mint az osztrákoké vagy a cseheké, akkor lehet elkezdeni azon gondolkozni, hogy még 1 vagy 2 hét az első enyhítésig.

(#17357) tom570


tom570
aktív tag

Nekünk eddig 2 hét szabi, ez és a jövő hét pedig ledolgozós. 20-án kezdünk mert a német, és francia partnerek is akkor indulnak. A munkáltatónk példásan kezeli a dolgot. Remélem a legjobbat addigra.

/Give them nothing! But take from them everything!/

(#17358) Depression válasza #95561216 (#17356) üzenetére


Depression
veterán

[link] itthon nincs koronavírus, azt csak a migrénesek hoznák be...
Közben a mostani teljhatalmukkal a vírustól teljesen független rendeletek hoznak, amik a pofátlanság határán is túlmennek, de erről persze kuss van a médiában, mert az nem vírus.
Off, mert megint politika, de egyszerűen förtelmes, hogy azt a pénzt, amit tényleg a vírus ellen kellene költeni, azt is a saját hasznukra fordítják.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#17359) lm83 válasza #95561216 (#17356) üzenetére


lm83
őstag

Amúgy a halálozási szám kicsivel marad el a csehektől, ha abból indulunk itt is kb 5000 igazolt fertőzöttnek kellene lenni itt is...
Népességszám eléggé hasonló, a járvány megjelenése is kb ugyanakkor...

Illetve most ez az "öregek otthona" helyzet eléggé megdobta a számokat itthon

(#17360) Jablocskov válasza #95561216 (#17345) üzenetére


Jablocskov
tag

Ha ez így működne akkor az operatív törzs Nobel-díjat kaphatna. Itt annyi ismeretlen változó van, hogy a világon senki nem tudja ezt így szabályozni. Ahol sikerült csökkenteni a járvány terjedését ott szigorú intézkedéseket hoztak, és be is tartatták őket. Amikor látszik az intézkedések hatása, akkor el lehet gondolkozni az enyhítésen. Nálunk a számok csökkenésnek nyomát sem mutatják. Ahogy valamelyik újságíró írta, "mi egyelőre befelé megyünk a sötét erdőbe, elől megy a vezér és hangosan fütyörészik".

(#17362) Depression válasza Jablocskov (#17360) üzenetére


Depression
veterán

"mi egyelőre befelé megyünk a sötét erdőbe, elől megy ffp3 maszkban a vezér és hangosan fütyörészik".

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#17366) Polllen válasza #95561216 (#17365) üzenetére


Polllen
nagyúr

Mindegy, hogy ki ő, ettől még igaza van.

Ez a húzd meg, ereszd meg játék papíron nagyon jól hangzik, csak senki sem tudja megmondani, hogy melyik enyhítés mivel jár. Jogos volt a felvetés, hogy ha ez menne bárkinek, az Nobelt érne...

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17367) Ajándékok válasza Polllen (#17366) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Nem kell ehhez sok ész. Csak eleget kell tesztelni.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#17368) #95561216 válasza Reggie0 (#17364) üzenetére


#95561216
törölt tag

A szalban szo sem volt Magyarorszagrol, de egybol operativ torzsezik. Te is megprobalhatnal kettonel tobb hozzaszolast vegigkovetni es kontextusban ertelmezni, mar ha ellent tudsz allni annak a kesztetesnek, hogy jol beszolj valakinek.

(#17369) #95561216 válasza Polllen (#17366) üzenetére


#95561216
törölt tag

Pont ez az, NEM kell elore megmondani. Hanem egy-ket enyhitest bevezetni, varni 1-2 hetet az adatokra, megnezni mi valtozott, donteni a kovetkezo lepesrol. Es kozben lehet nezni, hogy mi tortenek az elobbre jaro orszagokban.

(#17371) syberia válasza syberia (#17370) üzenetére


syberia
veterán

FDA-approved drug Ivermectin inhibits replication of SARS-CoV-2

Nagyon kíváncsi vagyok-laikusként-hogy milyen eredményeket hozhat, ennek a jó ideje létező gyógyszernek a klinikai tesztelése. :K

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#17373) Kékes525 válasza Jablocskov (#17360) üzenetére


Kékes525
félisten

"Nálunk a számok csökkenésnek nyomát sem mutatják. "

A helyzet ennél sokkal rosszabb. Ahhoz, hogy a számokból bármilyen következtetést vonhassunk le sokkal több tesztre lenne szükség. Még a halottak száma sem releváns, mert azok csak az előzőleg letesztelt koronavírusos betegeket tartalmazza. Ez viszont erősen false eredményt ad. Mert: Mi a különbség egy otthon fekvő rákos beteg esetleges halála és a klinikán kezelt koronavírusos rákos beteg halála között? Csupáncsak annyi, hogy az egyiket letesztelték koronavírusra. Ugyanúgy a másik rákos beteg is lehet koronavírusos. Sőt még az sem biztos, hogy nem mutatta a COVID-19 tüneteit.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#17374) Paxker315


Paxker315
addikt

Még a járvány előtt találtam, érdekes:

Androgen Induced Immunosuppression
pár szösszenet:
"testosterone suppresses both the anti-microbial activity and the production of pro-inflammatory cytokines by human neutrophils, while promoting the production of the anti-inflammatory cytokine IL-10
androgens are immunosuppressive is by limiting myeloid cell responsiveness to pathogens.

exogenous DHT treatment has been found to either downregulate surface levels of MHC/HLA and costimulatory molecules or inhibit cytokine production in animal models resulting in reduced T cell activation, proliferation, and differentiation.
has been known for decades that the average female produces higher levels of antibodies in response to infections and vaccinations

high testosterone levels in men correlates with poorer antibody responses to vaccination

Testosterone deficient or insensitive males, due to gonadectomy or AR deficiency, experience thymic enlargement
women predisposed to produce androgens in greater concentrations due to inheritance of a polymorphism in the CYB5A gene are protected from developing RA characterized by RF and antibodies to citrullinated proteins (141); and, second, women with lower serum androgens are more likely to develop a type of RA that is not responsive to combination therapy
treatment with testosterone improved cognitive performance and slowed brain atrophy (169) and has been suggested to increase gray matter in a small cohort of men with RRMS, suggesting a direct neuroprotective function of testosterone"

Antivir védekezésről nem volt most szó, de összességében, azért esendőbbek. Meg, komorbiditásból sem állnak rosszul a férfiak (Htn, T2DM, MxS, ALD&NAFLD, CKD, COPD folytasd). hm..

[ Szerkesztve ]

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#17375) Kékes525


Kékes525
félisten

A harmadik lehetőség, ha tetszik a harmadik út.

[Augusztus előtt is visszatérhet a (majdnem) normális élet.]

"A módszer éppen ellentétes azzal, amit Magyarország csinál: a kevés tesztről éppen az április 6-i jelentés árulkodik, mely szerint hazánkban csak 11 új esetet regisztráltak, miközben a halálozási ráta viszonylag magas. "

"
1. Tömeges tesztelést
2. A munkába járó embereknek a biztosítani kell a biztonsági felszereléseket.
3. Tudni kell, kinél jelent már meg a betegség."

A tömeges teszteléssel és a felismert fertőzők elszigetelésével, tesztelés kiemelten a potenciális gócpontoknál (ilyen a munkába járó ember is), a megfelelő védőfelszerelések biztosítása (maszk, kesztyű fertőtlenítő, stb.) a járvány kordában tartható.

A munkába járó embert a munkahelyén kell tesztelni a minták összevonásával (pooling), így gyors. Ha pozitív egy munkahely, vagy egy összevont minta, akkor a felező módszerrel tovább tesztelni. A fertőzőeket otthonukban izolálni.

Nemcsak én vallom ezt. Miért kell választanom a gazdasági összeomlás(teljes izoláció) vagy a tömeg halál(nincs semmilyen izoláció) között? Van másik út. Aki ezzel nem ért egyet, az a csípőből való elutasításon túl, valami indokot, magyarázatot is mondjon, ha kérhetem. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#17376) #76500480


#76500480
törölt tag

8Siófokon is sokan voltak a boltokban(leköltöztek a Pestiek :(( :( ) szerencsére a helyi rendeletnek megfelelően mindenki maszkban rohangált. Nem hülyeség ez a maszk használat, mert terjesztést megakadályozza a helyes használat, egészséges embereknek ennyi kényelmetlenség belefér.

Utcán is a fejetlenség van... anyuka, 2hónapos babakocsiban alvó csecsemővel futott, kutyák leszoktak a pórázról, utcán tollasozó kislányok 5 éves hugicára ügyelve. :U Müller Ceci életmód tanácsadásain meg jót nevettem. (Hűtőajtó nyitogatása, mikor együnk nehéz ételt)

[ Szerkesztve ]

(#17377) pjen válasza Kékes525 (#17375) üzenetére


pjen
félisten

A fertőzöttek elszigetelésével egyetértek.A fizikai megvalósításáról írhatnál pár szót. :)

(#17378) Kékes525 válasza pjen (#17377) üzenetére


Kékes525
félisten

Ahogy másutt (vagy itthon) is csinálják. Aki fertőzött, annak nagy valószínűséggel a családtagjai is azok, ezért az otthonában elhelyezve (most is ez van), mert ha nagyon sok fertőzött van, azt nem hiszem, hogy ellehetne központilag helyezni. Ha beteg, akkor szintén az otthonában (most is ez van), ha súlyos, kórházban. Ami fontos, ellenőrizni kell a karantén betartását. Ezt is sok helyütt csinálják. Ellenőrizheti a rendőrség, polgárőrség, katonaság, tartalék katonaság, esetleg önkéntesek.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#17379) pjen válasza Kékes525 (#17378) üzenetére


pjen
félisten

Az rendben van,hogy otthonában elhelyezni a családjával együtt,de akkor miből él?

(#17380) inf3rno válasza 8th (#17281) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Részvétem.

Buliban hasznos! =]

(#17381) radi8tor válasza 8th (#17281) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Részvétem!

⭐ Stella

(#17382) Ricardo


Ricardo
félisten

Egy szombati összefoglaló.

[link]

Sajnos nem túl jó hírekkel. :(

(#17383) inf3rno válasza Ezekiell (#17309) üzenetére


inf3rno
nagyúr

+1, senki nem érti meg. Megy a barkács, fűnyírás, nézzük meg ezt vagy azt a telket, stb. nálunk is. Van 4-5 telek, de engem rohadtul nem érdekel, hogy megnő a fű, majd ősszel, vagy amikor lemegy ez az egész viszem a kaszát, aztán lecsapom a 2 méteres gazt egy nap alatt. Egyedül az ágyások miatt járok be az egyik telekre, mert ha felmennek az árak, akkor a boltból nem lesz olcsó ugyanaz.

Buliban hasznos! =]

(#17384) inf3rno válasza radi8tor (#17327) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem olyan rossz a wikipedia, sok cikkük hivatkozik tudományos forrásokra. Azért találok benne néha én is hülyeséget.

Buliban hasznos! =]

(#17385) emvy válasza #76500480 (#17376) üzenetére


emvy
nagyúr

> anyuka, 2hónapos babakocsiban alvó csecsemővel futott

Ezzel konkrétan mi a baj?

while (!sleep) sheep++;

(#17386) inf3rno válasza radi8tor (#17331) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Sajna ebből a szempontból sem vagyunk felkészülve. Nyugaton talán meg tudnák oldani, hogy fullra minden házhozszállítással megy, még a kaja, barkács dolgok, stb. is, hogy ne kelljen az üzletekben tolongani, de nálunk szerintem bedőlnének a futárszolgálatok egy pillanat alatt ekkora terheléstől.

Buliban hasznos! =]

(#17387) emvy válasza inf3rno (#17386) üzenetére


emvy
nagyúr

Én a járvány kezdete óta csak rendelek, és szépen megjön minden, pedig csomó nem triviális dolgot is kellett venni (PC, nyomtató, telefon). A környékbeli pékség, zöldséges elkezdett házhozszállítani; etc.

while (!sleep) sheep++;

(#17388) inf3rno válasza emvy (#17387) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is így csinálom annyi különbséggel, hogy a kenyeret is itthon sütöm. Csak lisztből kell venni néha nagy mennyiséget, aztán el lehet lenni. Szerintem bárhol megoldható a dolog, inkább csak azon múlik mennyire mennek egymás idegeire az emberek ebben a nagy bezártságban.

Buliban hasznos! =]

(#17389) Kékes525 válasza pjen (#17379) üzenetére


Kékes525
félisten

Az állam biztosítja a megélhetést. Még így is bőven "megéri" mert ami most van sokkal több kárt okoz a gazdaságnak. Ezt a védőoltásig fenn kellene tartani, ami nemcsak gazdasági katasztrófát fog jelenteni, hanem sokkal több halálesetet is és nemcsak a koronavírusos halálesetekre gondolok (kb. 30 ezer beteget hazaküldtek!). Nyilván az otthon fekvés a kórházi helyett, nem a legoptimálisabb nekik.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#17391) Redneck válasza inf3rno (#17383) üzenetére


Redneck
veterán

Értető amit írsz, és ha csak pázsitról van szó, veheted tárgytalannak. Ha elvadulna a kert, azért légyszíves figyelj oda, mert a súlyos, fulladó allergiások is veszélyeztetettek. :R

Egyébként én sem értem hogy miért kell most mindennel foglalkozni. Pár hónapig ki lehetne bírni, hogy ne ugráljunk...

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#17392) pjen válasza Kékes525 (#17389) üzenetére


pjen
félisten

Igen,csak nem nálunk.Ez nem a politikai topik,de nézdmár meg azt a mentő csomagot.

(#17393) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Leuven-i egyetem szimulációja a kockázatokról szabadidős tevékenységnél:

[link]

Gyalogtempóról is készült: [link]

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#17394) Kékes525 válasza pjen (#17392) üzenetére


Kékes525
félisten

Én nem arról beszélek, hogy mi van, hanem arról, hogy mi kellene. Ismerem a "mentőcsomagot", nagyon kevés. 15 közgazdász már le is írta. Pedig nem lesz választása a kormánynak, ha tetszik neki, ha nem, lényegesen fel fogja emelni a csomagot, de addigra már sokaknak késő lesz.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#17395) pilóta válasza radi8tor (#17393) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ezek tök jó szimulációk zárt térben, vagy egy totál szélcsendes hajnali órában, minden más helyen és időpontban totálisan értelmezhetetlen a légmozgás miatt. Például ha oldalszél fúj, akkor az egymás melletti egyáltalán nem biztonságosabb, mint az egymás mögötti...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#17396) pjen válasza emvy (#17387) üzenetére


pjen
félisten

Te rendelsz,viszont azokat a csomagokat emberek állítják össze,nem kevesen.Emberek szállítják az alapanyagot a raktárakba szintén nem kevesen.Emberek gyártják a tejes zacskót,a vizes palackot és sorolhatnám.És emberek viszik hozzád szintén nem kevesen.Ezeknek az embereknek nagyrészt van családjuk tehát a létszámot szorozhatjuk min hárommal.Akkor még nem írtam például a hajléktalanokról.És mindehhez még maszk sincs elég.

(#17397) radi8tor válasza pilóta (#17395) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Igen erre is felhívták a figyelmet, de szemléltetésnek jó. Mondjuk ezt szerintem sokan enélkül is tudták, elég csak arra emlékezni milyen távolról lehet érezni egy kölni illatát.

⭐ Stella

(#17398) Meggyi001 válasza pilóta (#17395) üzenetére

Te télleg pilóta vagy ;]

https://gamergep.hu/

(#17399) stickermajom válasza inf3rno (#17386) üzenetére


stickermajom
addikt

Itthon is teljesen jól működik a házhozszállítás. GLS elég sokat jár hozzánk, a futár mondta, hogy napi 160 címe van. Az autó rogyásig van általában pakolva, de mindig minden gond nélkül megjött. Mindegyik nagyobb futárszolgálat járt nálunk az elmúlt hetekben, csak pozitív dolgokat tudok elmondani róluk. Telefonálnak előre, normálisak, minden csomag sérülés nélkül érkezett meg. Még a húsvéti sonkát is netről rendeltem..
Egyszerűen az emberek nem akarnak lemondani a bámészkodásról és idegenkednek az online vásárlástól.

[ Szerkesztve ]

(#17400) pjen válasza Kékes525 (#17394) üzenetére


pjen
félisten

Ja! Akkor úgy kellene kezdeni, hogy az állam teremtse meg az otthon maradás feltételeit.Nem csak szajkózni, hogy msradjatok otthon.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.