Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16601) pilóta válasza Kékes525 (#16599) üzenetére


pilóta
nagyúr

Azok halála is pontosan olyan tragédia, mint a járvány áldozataié.
De azokat nem írja meg az Index meg a TV2 nem mondja be naponta 8x, ergo az nem hírértékű. Ennyi...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#16602) adalbert1 válasza Parci (#16591) üzenetére


adalbert1
veterán

Én abban az esetben is inkább később kapnám el, ha már muszáj, ha az általad leírt optimális kihasználtságon tudják tartani az intenzív osztályokat, ugyanis hétről-hétre (vagy inkább napról-napra) vannak új információk, új kezelésekkel próbálkoznak, stb. - szóval ha esetleg nagyon ramaty állapotba kerül az ember, lehet, hogy pont ez a pár hét fog számítani aközött, hogy sikeresen életben tartják-e vagy sem. :U
(igaz papíron alacsony kockázatú csoportba tartozom -talán a 25-30kg túlsúly miatt mégsem-, de sose lehet tudni, illetve azért félek is kicsit)

(#16603) Parci válasza Kékes525 (#16599) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lehet, hogy végül az lesz a mérleg, hogy termeltünk egy csomó kriplit és halottat "fölöslegesen". de nem értem, hogy mit vársz, itt nincs jó megoldás, csak kevésbé rossz. és mivel senki sem jós, benne van, hogy végül nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy betáraztál.

fideszességgel nem vagyok vádolható, a hazai egészségügyet is jól ismerem, ezzel együtt szerintem nagyjából oké döntéseket hoztak egyelőre.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#16604) Depression válasza orc88 (#16558) üzenetére


Depression
veterán

A nyelvtudásom köszöni szépen, jól van.
Valakinek csak az angol létezik, mint nyelvtudás, és lenéz másokat, hogy az ő általa tanult nyelvet nem beszéli olyan szinten, hogy halálos vírusokról olvasson.
Magyarok a világ minden táján élnek, és itthon is élnek a világ minden tájáról, és beszélik a nyelvünket. Közben világjárvány van.
Ha az Olaszországban, Spanyolországban, Japánban, stb. élő magyarok elkezdenének ide ottani cikkeket idézni, mindennemű komment nélkül, mikor borulnátok ki ugyanezzel a flegma stílussal?
Kaptatok egy tükröt, mégsem pörgettetek át rajta.

[ Szerkesztve ]

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#16605) t72killer válasza Kékes525 (#16599) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Lehet betelefonált egy gimis matektanár az exponenciális függvény jellemzőivel, és gyors peluscsere után nekiálltak intézkedni :F?

#16602: +1, ezért is izoláljuk magunkat tűzzel-vassal... Azért k.vára nem mind1, hogy 4-5 hónap múlva egy 5EUR-s otthoni gyorsteszttel pikpakk megvan az eredmény és alapból kap valami érdemben hasznos lélekerősítőt az ember, ami mondjuk felezi a lélegeztetőgépes túra esélyét. Napról napra kerülnek elő eredmények, ötletek.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#16606) Parci válasza pilóta (#16601) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

muszáj ezt napi 100x? :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#16607) Parci válasza adalbert1 (#16602) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

persze, az optimális stratégia szerintem is ez. vagy a legelején beszedni, mert még van kapacitás és mert bátor vagyok (helló, Narxis! :DDD), vagy minél később, lehetőleg az első hullám után.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#16608) freeknight válasza Kékes525 (#16594) üzenetére


freeknight
őstag

Én is így vélem, valószínűleg ők látják már az igazi számokat, és lehet úgy voltak vele, már úgyis mindegy, hadd menjenek az emberek.

Valami nagyon nem stimmel. Biztosra tudom, hogy nálunk borsodban találtak 3 fertőzöttet egy vegyipari multi telepén ( cég nevét nem írom, bár bekerült a hírekbe nevesítve is), illetve tegnap ugyanitt 9 pozitív tűzoltót a telephely saját tűzoltóságán. Mégis, tegnapról mára csak +2 baz megyei fertőzöttek száma, ahogy a tegnapelőttről tegnapra is csak +2, pedig +3-nak kellett volna lennie minimum.
Meg ma is volt vagy 100 beteg egy pesti idősotthonban, aztán ők sincsenek benne a statban (holnap még belekerülhetnek mondjuk).

[ Szerkesztve ]

(#16609) Ringman válasza freeknight (#16596) üzenetére


Ringman
nagyúr

politizáltak a járványkezelés helyett, ők nem szigorítanak, majd a karigeri elviszi a balhét, ha be meri vállalni.

kb így. 133 bátor ember

(#16610) Lauda válasza Kékes525 (#16594) üzenetére


Lauda
félisten

Azt gondolom (főleg így, más forrás erről sehol), a népszava híreit kezeljük fenntartásokkal. Képesek kacsahíreket is lehozni sajnos. Ettől persze még lehet igaz, csak nem feltétlen kell szerintem most ettől összekulázni magunkat.

[ Szerkesztve ]

(#16611) Kékes525 válasza Parci (#16603) üzenetére


Kékes525
félisten

Én nem táraztam be semmit, én egyszerűen nem értem. Nyugaton a számokból következett, hogy az fog történni, ami történt. Nálunk a számok nem ezt mutatják. Persze én nem ismerem a pontos helyzetet, mert azt csak az operatív törzs látja és azok alapján lehet, hogy csak ez az egy a jó lépés. Akkor viszont miért titkolják előlünk a számokat? Felnőttek vagyunk, állampolgárok vagyunk, jogunk van tudni.

(#16608) freeknight

+1

(#16610) Lauda


Hamar ki fog derülni, ha ez van.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#16612) Alex91 válasza pjen (#16560) üzenetére


Alex91
félisten

Most mit akarsz a gyerekekkel? Meg miert lennek bexarva?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#16613) Narxis válasza Micsurin (#16582) üzenetére


Narxis
nagyúr

Apu-anyu amúgy is elveszti az állását mert nem most fognak az emberek költekezni, leszámítva a kiskereskedelmet.

Thanos was right.

(#16614) Lauda


Lauda
félisten

IMF-igazgató: A nagy gazdasági világválság óta nem látott gazdasági recesszió jön

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője szerint a koronavírus-járvány olyan gazdasági recessziót okoz majd, amire az 1930-as évek elején lefutott nagy gazdasági világválság óta nem volt példa. :W

[ Szerkesztve ]

(#16615) Micsurin válasza Narxis (#16613) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Ha beleállítod a kis és közép kereskedelmi réteget a földbe akkor biztosan, ha anyu apu alapból veszti el az állását találhat másikat, ha ezt mérhetetlen tömegben kell megtenni akkor már nem biztosan...

@Lauda: na ezekkel a kijelentéssekkel biztosan elérhető lesz a dolog... :C :D

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#16616) Rolly válasza Micsurin (#16582) üzenetére


Rolly
veterán

kb 1 hónapra kellett volna szinte teljesen leállni és közben tesztelni ... 1 hónap szabija mindenkinek van amit ki lehetett volna ilyen helyeken dolgozóknak adni... majd 1 hónap múlva lehetett volna indulni csak a bevásárlást kellett volna megoldani illetve az olyan melósok munkába járását akik nem tudnak otthon maradni ...

(#16617) vzsryl válasza Redneck (#16587) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Tudjuk: [link]

(#16606) Parci: Az baj, hogy ebben nagy az igazság, és valószínűleg ez okozza a legnagyobb a problémát az egész koronavírus járvány körül.

(#16613) Narxis: Kereskedelemben dolgozom (nem élelmiszer/gyógyszer), és a korlátozások ellenére közel 100%-on pörgünk. Pedig rövidített nyitvatartás vonatkozik ránk és a vásárlók 99%-a szabálysértést követ el azzal, hogy hozzánk jön vásárolni, mivel senki sem kér számlát, illetve egyértelmű, hogy nem a munkavégzéséhez elengedhetetlen terméket vesz.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#16618) pjen válasza Rolly (#16577) üzenetére


pjen
félisten

Szerinted miből élne,mondjuk feleség+két gyerek.

(#16619) Kékes525 válasza Lauda (#16614) üzenetére


Kékes525
félisten

Simán elképzelhető, hogy nagyobbat. Ez attól függ, hogy a leállás meddig lesz.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#16620) Rolly válasza attiati (#16583) üzenetére


Rolly
veterán

márciusi összesítőben:
- fressnapf
- állatkórház és gyógyszertár
- járóbeteg ellátás
- ambulanciák
- lidl
- tesco

van csak bár még így is 800 km körül mentem párom már csak dokihoz jött velem (vagyis én vittem)

(#16621) Narxis válasza Micsurin (#16615) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ez a földbe állítástól nagyon messze van. Majd ha hónapokra lesz kényszerzárás, ami nyilván nem lesz, majd akkor térjünk erre vissza.

Thanos was right.

(#16622) arn


arn
félisten

csintaltam egy kis vizualizacios oldalt az orszagok osszehasonlitasara :)
http://kreativarc.hu/covid19/

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#16623) Alex91 válasza Kékes525 (#16589) üzenetére


Alex91
félisten

Pont ezeket kene tudni! Nem kozlik, hogy a fertozottekbol hanyan vannak korhazban, hanyan Intenziven, hanyan lelegezteton. Es ezek kormegoszlasa! Mert akkor latnank, hogy mindjuk a 65 ev alattiak milyen szazalekban terhelik az ellatast...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#16624) pjen válasza Rolly (#16616) üzenetére


pjen
félisten

Mondjuk a három millíó családnak kellett volna legalább 100000 segítő,aki bevásárol,ápolja az egyedülálló betegeket.Ehhez kellett volna közlekedés+üzletek,nagyker raktárak+ mezőgazdasági munkások+elektroműs művek+gáz+víz művek.A Tv,rádió adás az internet.És iellene még egy rakás katona+ rendőr aki mindezt ellenőrzi.Biztos kihagytam párat.Ja és a hajléktalanok?Nem olyan egyszerű ez.

(#16625) Reggie0 válasza arn (#16622) üzenetére


Reggie0
félisten

Nalunk ugy el van lapitva, hogy akar 3 ev veszhelyzet is kijon belole :)

(#16626) Rolly válasza t72killer (#16605) üzenetére


Rolly
veterán

igen csak a másik oldalon az van, hogy most még van gyógyszer és lélegeztető gép... nem lehet tudni, hogy 1-2 hónap múlva is jut-e...

(#16627) Alex91 válasza arn (#16622) üzenetére


Alex91
félisten

Nem ugy latszik, hogy ebben a vedekezesben mi vagyunk a vilagelsok...? :) Mindenkinel laposabbak a gorbeink...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#16628) #95561216 válasza Parci (#16591) üzenetére


#95561216
törölt tag

"magyarán, itt a topikból is "mindenki" el fogja kapni, ez remélem világos. a cél az, hogy ha elkapod és kell az intenzív, legyen."

Ha 2020-ban az a legtöbb, amire az emberiség képes, hogy otthon ül és várja a megfertőződést, akkor hagyjuk a francba az egész civilizációs baromságot, és menjen mindenki a pusztába kapálni. Úgy érzem sok helyen 100 éves járványvédelmi tervekkel szaladgálnak az illetékesek, és eleve meg sem próbálják megállítani.

(#16629) Rolly válasza Kékes525 (#16611) üzenetére


Rolly
veterán

hát a mai 100 új nyugdíjas otthonos beteg mellett várhatóan holnap már 200 új betegünk lesz ... és indul a ralli :( esetleg azt el tudom képzelni, hogy pár nappal késleltetik az adatokat ... de ugye itt pár nap 3-4 nap már azt jelentheti, hogy 2000 betegről tudnak és nem 1000ről ami a publikus

(#16630) Rive válasza #95561216 (#16628) üzenetére


Rive
veterán

...eleve meg sem próbálják megállítani.

Nem reális.

... na jó, esetleg egy bolsevik világkormány képes lenne rá, de arra meg én nem vagyok kíváncsi :DDD

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#16631) arn válasza Reggie0 (#16625) üzenetére


arn
félisten

ezek csak a megadott adatok :) senki sem tudja, hogy mi van tenylegesen a szamok mogott. de azert erdekes eljatszani veluk.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#16632) Parci válasza #95561216 (#16628) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

valamikor január környékén dőlt el, hogy ezt már nem lehet megállítani. azaz, nem fog elhalni magától, hanem szétterjed mindenhova. nézd, ez van, egy oltás másfél év, minimum.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#16633) Reggie0 válasza #95561216 (#16628) üzenetére


Reggie0
félisten

Sot, fekezzuk meg az esot es a napsutest is, mikor melyiket kell...

(#16631) arn: Persze. De konteo szinten: biztos orulnenek ha meg par evet lehetne rendelettel kormanyozni :)

[ Szerkesztve ]

(#16634) Rolly válasza pjen (#16618) üzenetére


Rolly
veterán

ismered a szabadság fogalmát? Arra jár fizetés s általában mindenkinek van 20 nap minimum / év ha gyerek van akkor már jóval több... idén nyaralásra nem kell plusz max karácsony körül is dolgozunk...

viszont miből fog élni így a család ha a mostani helyzetet húzzuk év végéig? (ismerős augusztusi lecsengést mondott)

(#16635) Depression válasza Reggie0 (#16625) üzenetére


Depression
veterán

Persze, mindenki nézi az esti mesét, mert hinni akar benne.
Borsodi kisvárosban is volt már kb. egy hónapja piros cetli az ajtón. De ez engem kicsit boldoggá tesz, mert a kórházak közben tényleg nincsenek tele velük.
Viszont még nem szeretnék örökölni, és a páromat is műtik 3 hét múlva, szóval marad a maszk, fertőtlenítés, távolságtartás.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#16636) Parci válasza Kékes525 (#16611) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a jelen kormány mikor és miben volt transzparens? képtelenek nem titkolni. de ettől még tényleg nincs nálunk napi több száz halott, pedig akár már lehetne is. remélem a fejeseknek legalább valami lövésük van róla, hogy miért (és nem az, hogy a híres turul gógyi, meg egyéb öntömjénező f.sság).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#16637) Rolly válasza Parci (#16636) üzenetére


Rolly
veterán

Szerintem csak a koronavírus fél a magyar kórházi fertőzésektől :D

(#16638) #95561216 válasza Rolly (#16626) üzenetére


#95561216
törölt tag

1-2 hónap múlva meg lehet nem szívatnak lélegeztetőgéppel.

(#16639) Jablocskov


Jablocskov
tag

Mi így védekezünk:

(#16640) Vladi válasza Lauda (#16614) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ez a válság tipikus önbeteljesítő jóslat.
Egyetlen kérdésem maradt: az emberiség miért állítja elő magának? :F

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#16641) pjen válasza Rolly (#16634) üzenetére


pjen
félisten

Ismered azt a fogalmat, hogy részarányos szabi.És azt, hogy rengeteg ember 2-4 órára van bejelentve,vagy egyáltalán nincs.Milió cég 3 havonta újjá alakul,vagy eleve szerződéssel veszi fel a melósókat.Az a baj, hogy sokszor úgy érzem az emberek többsége egy álom világban éll

(#16642) #95561216 válasza Parci (#16632) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ehhez képest akik a 2003-as sars tapasztalatai alapján álltak a védekezésnek sokkal jobb eredményeket értek el, mint a 'fejlett nyugat', ahol kis túlzással a spanyolnátha volt a legfrissebb tapasztalat.. és a sars is 17 éve volt, azóta rengeteget fejlődött a genetika és a számítástechnika is.

(#16643) DS39 válasza Rolly (#16637) üzenetére


DS39
nagyúr

Erről ez jutott eszembe:
Chuck Norris nem lesz koronás, a koronavírus lesz Chuck Norris-os. 😆

(#16644) #95561216 válasza Reggie0 (#16633) üzenetére


#95561216
törölt tag

"Sot, fekezzuk meg az esot es a napsutest is, mikor melyiket kell..."

Mindkettőre képesek vagyunk, a kérdés az akarat és a költségek...

(#16645) Micsurin válasza Vladi (#16640) üzenetére


Micsurin
nagyúr

A hiányzó támogatási pénzeket és hiányokat gyönyörűen belehet rugdalni vele az asztal alá. Nem most nem feltétlenül itthonra gondoltam.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#16646) Reggie0 válasza Depression (#16635) üzenetére


Reggie0
félisten

Igazabol annyira elhuzni a jarvanyt, hogy kihasznalatlanok a korhazi kapacitasok, szinten nem lenne ertelme, mert akkor a valsag fog sokaig tartani. Azt mar mindenhol megmondtak, hogy megallni nem fog a jarvany, szoval ami kesik az nem mulik, csak tulterheltek ne legyenek a korhazak.

(#16644) flimo: Hat hogyne. Azokra is max tuneti kezeles van.

[ Szerkesztve ]

(#16647) aprokaroka87 válasza Reggie0 (#16646) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Hogy semmi se jó....

(#16648) Parci válasza #95561216 (#16642) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

que? sars vakcina a mai napig nincs!

amúgy meg nem lehet szórakozni egy oltással, mert ha végigtolod vele a népet és kiderül, hogy 5 év múlva mindenkiből sorosista transzgender szőrmók lesz, akkor mi van? szóval ez nem játék.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#16649) radi8tor válasza Parci (#16648) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Jáááj :DD :C

⭐ Stella

(#16650) Micsurin válasza Parci (#16648) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Akkor hagytuk, hogy nevessen a végén... ;] :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.