Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79835) mlinus válasza TeeJay (#79832) üzenetére


mlinus
őstag

A hitron és compal modemeket gondolom valamikor 2014 táján rendelte a UPC. Ekkor még 32 csatornás modemek nem nagyon léteztek. Az arris sb6190 volt talán az első, ez publikusan 2017-ben jelent meg. Szóval a 24/8-as modemekkel semmi baj nincs. (Most azt tegyük félre hogy a puma chipset milyen szar, igazából az elérhető sebességet ez nem érinti, de biztonságban és pingben valóban gány)

Ha 1gigabitet akarnának adni 3.0-án, akkor nyilván jönnének a modemcserék megint, illetve elég keményen kéne alakítani a hálózatot, ugyanis az egy dolog hogy a modem papíron mire képes, nyilván a cmts-ek ettől még kifeküdhetnek.

Hiába nézel körbe a neten, 1-2 kivétellel nincs ISP ami meglépné az 1 gigabitet 3.0-án, még akkor se ha egy modemre kiadnak 32 csatornát. Egész egyszerűen nem éri meg.

Sokkal egyszerűbb, logikusabb és jövőtállób lecserélni a cmts-eket és a modemeket 3.1-re. Még visszirány megcsinálása nélkül is tud letöltésben 3.1 módban menni így, és egy OFDM csatornával pedig vígan mehet az 1 gbit.

A docsis 3 már zsákutca, nincs hova menni vele. Egy pár száz megabitet talán még tudnának a letöltésen tolni, de szerintem már mindegy. A versenytársak már rég elhúztak. Feltöltési irányról meg aztán ne is beszéljünk. Ha kitakarítja a UPC a frekvenciákat, akkor talán, TALÁN realitás lehetne a 40-50mbit. Míg egy 3.1-es kapcsolaton, hiába nagyobb munka megcsinálni, simán elérhető lenne akár a 150-200 mbit is a legnagyobb csomaghoz ami azért már nem rossz, sőt. Elég sok helyen versenyzik a digivel és a telekom ftth-vel a UPC, szóval nagyon számít ez.

Persze mindez csak akkor valósúlhat meg ha kidobják az analógot. Ami még nem történt meg... szóval szerintem a UPC féle 3.1 kicsit odébb van, vodafone reklámszatyor ide vagy oda.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.