Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7851) kabelmania27 válasza cAby (#7849) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ennek a tipusnak az a hátránya hogy jobban érzékenyebb a gyenge /erős jelszintre mint a sima, de valószínűleg nálad rendben vannak az értékek.

(#7852) blakey válasza kabelmania27 (#7851) üzenetére


blakey
titán

Már az is kiderült, legalábbis nálam, hogy 3925-ön belül is több típus van, nálam két különböző járt az első nem volt dualbandes, a mostani az és kevésbé érzékeny, sokkal stabilabb, de hogy ez hogyan lehetséges azt nem tudom, de tény, hogy többféle létezik.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7853) Intruder2k5 válasza blakey (#7852) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Simán lehetséges... Sok router esetén van verziószám is a típus mellett, mint ver B1, C1, esetleg simán ver.2, ver.3.3, stb..., és az egyes verziók akár tök más Chipset-re is épülhetnek! Így aztán vásárláskor erre különösen ügyelni kell, hogy tudd mit veszel meg!

(#7854) blakey válasza Intruder2k5 (#7853) üzenetére


blakey
titán

Az rendben van, de valahogy ezt sehol nem írja a upc. Viszont itt benne van.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7855) Intruder2k5 válasza blakey (#7854) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem, hogy a UPC nem írja, de ezt még a router gyártók se nagyon írják! A baj az, hogy ezekről az eszközökről hardver infó gyanánt mindenhol csak annyit tüntetnek fel, hogy 100Mbps vagy 1Gb/s portjai vannak, a WiFi-je 150/300/450Mbps, esetleg az antennák dBi számát, és még pár jelentéktelen dolgot, mint szélesség, magasság, tömeg, tápfesz, stb... Persze a profibb eszközöknél, mint mondjuk a RouterBoard, már más a tendencia, de véleményem szerint ezeket nem ártana közzétenni minden eszközről, így a SOHO cuccokról is, mert hatalmas eltérések vannak az egyes verziók közt! Ez kb. olyan, mintha a úgy árulnának PC-t, hogy sehol sem tüntetik fel, hogy milyen és mennyi CPU, RAM, HDD, stb... van benne, csak kapna egy típusszámot, 'oszt jó napot! De ott van a routerek egyik legfontosabb tulajdonsága, a WAN <-> LAN irányú throughput, azaz route-olási képesség, mert hiába van egy routernek Gbit-es LAN és WAN portja, ha a processzor típusából, sebességéből kifolyólag csak 120-130Mbps netsebesség route-olására képes! Persze tudom, manapság ez még elég minden csomaghoz, de ha lentebb megyünk, akkor a 100-as roueterek közt is találni olyat bőségesen, amik mondjuk csak 60Mbps-t tudnak route-olni! És ezek nem elavult régi modellek, hanem ma kaphatóak, szóval aki nem ért hozzá, az könnyen befürödhet egy ilyennel!

Na elég volt az OFF-ból, befejeztem! :)

(#7856) Grawens


Grawens
senior tag

(#7857) mackosajt válasza Grawens (#7856) üzenetére


mackosajt
addikt

Azért ~14e Ft-os havidíjért még mindig lehetne jobb a felfelé sáv.

Nálunk is bevezethetnék amúgy ezt a csomagot. :D

http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane

(#7858) Intruder2k5 válasza mackosajt (#7857) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Be fogják! 10 éven belül tuti... :)

(#7859) TeeJay válasza Intruder2k5 (#7858) üzenetére


TeeJay
félisten

2015 felé jósolják az DOCSIS3.1 megjelenését, ott már gigabitig is simán lehet majd menni

"DOCSIS 3.1 aims to offer speeds up to 10 Gbps aggregate discharge and 1 Gbps upstream. To achieve this, we will improve the spectral efficiency using a new channel format, from the current of the EuroDOCSIS 8 MHz to 200 MHz channels formed by subchannels (or tone) of 20-50KHz (curiously and bridging gaps, this is the way of working of ADSL). The modulations can reach 4096QAM (currently 256QAM)."

ez már azért komoly :R
addig kipucolnak még pár analóg TV csatornát hogy legyen fix 200MHz-nyi szabad sáv a koax hálózaton
aztán mehet a kánaán :C

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7860) Intruder2k5 válasza TeeJay (#7859) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azért nem kell azt annyira elkapkodni, így analóggal legalább nem kell minden készülékre külön fizetni a kábelTV-t! Amúgy is 300GB adatforgalmi korláttal b@szottul felesleges a 250Mbps, de még a 120 is! Főleg, ha még sz@r is mellette az egész hálózat... Szóval nekem ez az egész közömbös egyelőre, inkább azt csinálnák meg normálisan, ami most van!

[ Szerkesztve ]

(#7861) mlinus válasza Intruder2k5 (#7860) üzenetére


mlinus
őstag

arról nem is beszélve hogy reálisan legalább 4 év amig bejön mondjuk magyarországra, és nyilván nem mindenhol fog egyszerre indulni.. szóval még krva messze van.

(#7862) Intruder2k5 válasza mlinus (#7861) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én jobban örülnék annak, ha végre ideérne a DIGI! :)

(#7863) Puro


Puro
aktív tag

Átkábeleztem a netet, előtte ilyen volt

most pedig ilyen, kint 28 fok körül van.

Vélemény? :)

Upstream lemaradt, 1ch 39,3dBmV, 2ch 39dBmV

A splitter 4dB-t csillapít, egyik ágáról jön a net a főkoax után.

[ Szerkesztve ]

(#7864) forrest85 válasza Puro (#7863) üzenetére


forrest85
senior tag

Tökéletes. :K

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#7865) Intruder2k5 válasza Puro (#7863) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Bárcsak az én kábelezésemben lenne ennyi tartalék... :)

(#7866) TeeJay válasza Intruder2k5 (#7860) üzenetére


TeeJay
félisten

nem tudom miért emlegeted ezt a 300GB-ot...
linkeltem hogy utóbbi 1évem forgalma 1 hónap kivételével mindig legalább 5-600GB volt de akadt 1,1TB is
sosem volt korlátozás mióta UPC előfizető vagyok
téged minden hónapban fékeznek vagy mi?
az hogy jön a levél miért nem tojod le?

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7867) HofiZoli válasza TeeJay (#7866) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Így esik neki jól.. Ebben éli ki magát :)

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#7868) TeeJay válasza mlinus (#7861) üzenetére


TeeJay
félisten

a DOCSIS3 is azonnal jött amint megjelentek az eszközök rá. mivel UPC-nek nincs olyan óriási országos hálózata, szinte csak BP 1-14.ker meg pár vidéki település így első körben a fontosabb helyeken kicserélnek 1-2 eszközt meg a nagyobb csomagra előfizetőknek új modem és kész is, lehet nyomatni gigabites csomagot akár.

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7869) harry


harry
veterán

Üdv, van egy UPC FP 30-as net előfizetésünk, egy hónapja kaptunk egy levelet, hogy mivel hűséges előfizetők vagyunk, felemelik a sávszélességet 50Mb-re (ezt csak most olvastam :D egyelőre nem tudtam lecsekkolni, este ránézek).

Az érdekes a dologban, hogy csütörtökön kaptam egy SMS-t MPL-től, hogy pénteken hoznak egy csomagot. Sajnos nem tudtam átvenni, de a futár azt mondta, egy SetTopBox.

No most nem tudom, hogy csak ő tévedett, vagy tényleg azt küldtek-e, de minek az nekem? Csak net előfizetés van, nincs iptv. Igazából feltételezem, valójában az egy új modem / gateway, most egy Scientific Atlanta van, még, amit bekötésnél hoztak, talán ~3 éve.
Jól gondolom? Ide is ilyen Cisco HGW-t küldenek 50-es csomaghoz, wifivel, vagy van a jelenleg kiosztandó modemek között más típus is?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7870) Gubek-Einste válasza harry (#7869) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mostanság csak Cisco eszközöket adnak ED3-as net mellé. Te valószínűleg Cisco EPC3208 vagy EPC3212 modemet kapsz, wifi-s EPC3925 HGW-t csak kérésre küldenek.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7871) Intruder2k5 válasza TeeJay (#7866) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Amíg benne van az ÁSZF-ben - márpedig benne van -, addig azt bármikor érvényesíthetik! Ezen kívül az ismeretségi körömben van 2 ember is, akinek az utóbbi 1 évben volt korlátozása! Nem mindenki lakik a Mester utcában, vagy hol a fenében... Vidék, kisebb kapacitás, sz@r hálózat, könnyebben korlátoznak! Szóval nem kell minden hónapban korlátozni, de amíg az ott le van írva, addig sajnos úgy kell venni, hogy az van! Hiszen ezért van beleírva... Ha annyira meg akarnák szüntetni, akkor lehetne ÁSZF-et módosítani, és törölni ezt a részt, de amint látod, nem törlik!

(#7872) Intruder2k5 válasza TeeJay (#7868) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"UPC-nek nincs olyan óriási országos hálózata, szinte csak BP 1-14.ker meg pár vidéki település"

Pár vidéki település? Szerinted! Láttad már a RubiCom honlapját? Meg lehet nézni a települések listáját, ahol szolgáltattak, na most ezek nagyon nagy hányadát (vagy talán mindet?) átvette a UPC! És ez még csak a volt RubiCom terület, de ezen kívül már előtte is volt saját vidéki hálózatuk!

(#7873) Intruder2k5 válasza TeeJay (#7866) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ja, és a hálózat témához még annyit, hogy anno, amikor nálunk ezt körülbelül 12-13 éve kiépítették, 600MHz-re lett megcsinálva! Mondjuk azóta minden felújítás nélkül ráengedték 8xxMHz-es adásokat is, de ettől még nem lett 1GHz-es a hálózat, ugyanúgy tele van zajbetörésekkel, alacsony az SNR, és a vételi jelszint, az adási meg magas! Tavaly nyáron hetekig szakadozott az egész, csak analóg ktv működött, egyébként se net, se telefon, és nagyon nem kapkodtak a helyreállítással, pedig az egész település érintett volt! Néhány kép...

Vsz teljesen jól láthatóak a fél napos kimaradások, és ez így ment vagy két hétig... Szóval bocs, de én egyelőre nem vagyok hasra esve a UPC-től, csak kényszerből vagyok itt, mert az ADSL 0.4-es feltöltésére nem vágyom!

(#7874) harry válasza Gubek-Einste (#7870) üzenetére


harry
veterán

A honlapjukon láttam, hogy újonnan választott 50-es net mellé 0Ft-os díjjal van wifi. De akkor külön kell kérni? Nem tudom, mi számít újonnan választottnak, gyanítom az új előfizetőkre gondol csak. Mondjuk nem olyan fontos, mert van egy wifi router, csak épp ekkor elég lenne egy eszköz.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7875) Intruder2k5 válasza harry (#7874) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Tudtommal új előfizetőkre vonatkozik, és azokra is, akik felfelé váltanak! És igen, külön kell kérni, de szerződéskötéskor rá szoktak kérdezni!

(#7876) harry válasza Intruder2k5 (#7875) üzenetére


harry
veterán

Nos ez 30 -> 50, szóval elvileg működhet... mondjuk mivel ők kezdeményezték, mint egyfajta 'jutalmazás', így hűségnyilatkozat hosszabbítás, vagy új szerződéskötés nem történt (szóban sem), de mivel ez számunkra kedvező irányba történt, ez nem probléma. Wifire majd lehet rákérdezek.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7877) Intruder2k5 válasza harry (#7876) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én tavaly nyár végén kötöttem új szerződést, hűséggel, felfelé váltással, akkor akartak adni, de nem kértem! Isten ments, van nekem saját routerem! Arra figyelj, hogy csak akkor kérd, ha egyébként jó a hálózat felétek, mert tapasztalatok szerint a 3925 érzékenyebb a túl gyenge, és a túl erős jelszintekre is, mint mondjuk a 3208-as, csak modem rokona! Ahol utóbbi még vígan működik, ott a 3925 már sokszor szakad, és akkor csak neked lesz bajod vele... Lehetőleg se mínuszba, sem pedig pluszba ne menjen a jel 10 fölé!

(#7878) TeeJay válasza Intruder2k5 (#7872) üzenetére


TeeJay
félisten

egy T-com-hoz képest nincsenek annyi területen nem kell annyi eszközt cserélni
a gyorsabb csomagok amúgy is pesten meg pár vidéki megyeszékhelyen szoktak először megjelenni
ahol van potenciális vevőkör aki hajlandó fizetni nagyobb összeget gyorsabb csomagra

DOCSIS3 is fokozatosan jött be, főleg pesten először és vele egyidőben pár vidéki városban
pl Eger és környékén szinte egyidőben jött be a Fiber power anno
vélhetően egy DOCSIS3.1 váltás is így menne

a Rubicom területtel meg nem tudok mit kezdeni, majd ott is fejlesztenek hogy legyenek komolyabb eszközök és nem lesz gond
én a UPC által fektetett hálózatoknál írtam hogy nem kell foglalkozni a 300gigás ÁSZF korlátozással

ráadásul most nézem a listát
Hever megyében tőlünk nem messze
Mónosbél, Bélapátfalva Bekölce és környező települések optikával vannak kiépítve ám
azt tudod ugye? ott még jobb a helyzet csak max uplinket kell nagyobbat tolni

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7879) Intruder2k5 válasza TeeJay (#7878) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát ez az, hogy Te arról beszélsz, én viszont nem ott lakom, így én erről beszélek... A fejlesztést már többször is ígérték az elmúlt egy évben, szinte folyamatosan szó van róla, de konkrétum az semmi... Olyan az, mint a luca széke, soha nem lesz kész!

[ Szerkesztve ]

(#7880) harry válasza Intruder2k5 (#7877) üzenetére


harry
veterán

V. kerület, eddig nem volt gond, majd megnézzük, az újjal mit sikerül alakítani. Igazából nem szívesen nyúlnék hozzá, mert jelenleg semmi gondom nincs vele, majd megpróbálok mérni egyet, hogy jelenleg mekkora sebességgel is megy, no mondjuk nekem elég a 30 is, főleg, hogy javarészt wifin vagyok.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7881) TeeJay válasza Intruder2k5 (#7879) üzenetére


TeeJay
félisten

oké de ezért írom hogy a felvásárolt hálózatokat nem kell kapásból UPC-nek tekinteni mert attól az még olyan mint amilyennek az előző tulaj kiépítette.
a gyárilag UPC által létrehozott hálózat na azzal semmi gond nincs
Eger és környező településeken 10-11éve fektették le, GHz-es koax, új hálózat
semmi gond nincs vele, meg nem is lesz a jövőben sem, bőségesen sokáig ki fog még szolgálni minket
optika meg 2020 előtt kétlem hogy bejönne a vidéki településekhez
még szerintem budapesten sem sok lesz sajnos bár mivel a koax elég így nincs is rá szükség még :B

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7882) Intruder2k5 válasza TeeJay (#7881) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mi az, hogy nem kell kapásból UPC-nek tekinteni? UPC előfizető vagyok, oda fizetem a havidíjat, semmivel sem vagyok kevesebb, mint aki mondjuk Pesten lakik, vagy éppen Egerben! Ráadásul az, hogy egy hálózat régebbi, elavultabb, még nem indokolja, hogy két hétig tartson a UPC-nek, még hajlandóak egy egész települést érintő hibát elhárítani! Lásd fentebb, tavaly nyár... Szóval, amíg a UPC nem mondja azt, hogy elnézést, de a hálózat állapota miatt Önnél nem tudunk olyan rendelkezésre állással és üzembiztonsággal szolgáltatni, mint a régi UPC-s területeken, így a havidíjból x Ft kedvezményt adunk a korszerűsítésig, addig úgy gondolom, hogy nekem nem kell szolidaritást vállalni a szolgáltató irányába, és ez itt éppen olyan UPC hálózatnak tekintendő, mint bármely másik!

(#7883) TeeJay válasza Intruder2k5 (#7882) üzenetére


TeeJay
félisten

akkor lenne origi UPC hálózat ha fognák és az összes cuccot lecserélik sajátra
gondolom ott a koax sem GHz-es így nehéz ugyanazt adni rajta mint ahol GHz-ig lehet gazdálkodni
itt főleg a digitális SDTV és HDTV csatornák számára, analóg csatornák számára
meg a netes DS és US stream-ek számára gondolok

bár 8MHz-es DS frekivel végül is 72MHz-et foglalnak le meg párat még US-re
éppenséggel össze lehetne hozni ha kicserélik a fő eszközöket netán a modemeket is rendesen

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7884) Intruder2k5 válasza TeeJay (#7883) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Úgy látom elbeszélünk egymás mellet! Te megkülönböztetsz egymástól UPC hálózatokat, még én ezt nem vagyok hajlandó elfogadni, amíg ugyanazt a havidíjat fizetjük itt is! Ezen kívül mellékes, hogy Te miként látod ezt az egészet, mert amíg a UPC nem mondja azt, hogy az itteni hálózat nem teljes értékű, addig az bizony az! Már pedig ilyet nem fog mondani, mert akkor alapból kedvezmény járna a havidíjból, hiszen akkor a saját hálózatuk, a saját bevallásuk szerint is alkalmatlan a szolgáltatás nyújtására! Ilyen helyzetet pedig nyilván nem fognak előidézni maguknak!

[ Szerkesztve ]

(#7885) Puro válasza Intruder2k5 (#7865) üzenetére


Puro
aktív tag

Én erre számítottam is, mert az előző koax kb a 80-as években lett lehúzva és azon az antennától kezdve ment minden felváltva.

(#7886) dodopek


dodopek
addikt

Bakker! Ilyet még nem láttam! Családi házban lakunk, albérlővel. Náluk saját előfizetésű UPC kábeltv, én meg most mondtam le a saját előfizetésem. Ami ugye két ügyfélszám, két külön kábel, stb. Erre jött valami egyszámjegyű IQ-val rendelkező póznabetyár, és nem kérdezett semmit, az egész házat úgy ledobta a hálózatról, mint a szél! Most lehet rohangálni, mint a mérgezett egér, hogy hogy fogják visszakötni az albérlőnek... :( :W :W :W

(#7887) mackosajt válasza dodopek (#7886) üzenetére


mackosajt
addikt

simán felhívjátok őket, és leb@sszátok őket, ahogy kell.
Nálunk is volt ilyen anno, hogy jöttek, felmásztak, és a szomszéd helyett minket lőttek ki.
Aztán kijöttek, és elnézést kértek.
Utána volt olyan, hogy hibát jelentettünk, kijöttek, és a szomszédot kötötték ki, mert hát nem találták a szerelők a rendszerben. Persze, mert akkor éppen valamit variáltak a szomszédban, és rosszul mutatta a rendszer.
Az volt a szép, hogy az oda tartozó email-t is lenyalatták, anyázott is rendesen a szomszéd.

http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane

(#7888) kabelmania27 válasza TeeJay (#7883) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Origi UPC hálózat a kábelkom és kábeltel hálózatokból jött létre 1998-ban. A szolgáltatási területet növelték a Fibernet hálózatának 1/3 részének megvásárlásával. Az ex Rubicom hálózat technikai színvonala nem egyezik meg a budapesti vagy más "ős" UPC területeken található hálózatokkal, Rubicom topicba poli27 leírta, mi a gond az említett hálózattal, pl messze vannak egymástól az erősítők. Intruder2k5nél gyenge a bejövő jelszint kettes splitter után csak télen pozitív a vételi, így kevés a tartalék nyárra pl dtv esetében már volt nála probléma pár héttel ezelőtt, ahol lehetett feltekerték maxra, sajnos ennyit tud ott a hálózat, SNR értéken is lehet látni sokáig 33körüli értékei voltak.
Intruder2k5: Érthető a felháborodás, Rubicom idején nem szakadt a net pedig akkor is gyenge volt a vételi, ugyan olyan előfizető vagy mint bárki más, ugyan az az ÁSZF vonatkozik rád, elvárhatja az ember hogy csinálják meg rendesen a hálózatot, nekik is jobb lenne egy üzembiztosabb hálózatot üzemeltetni.

[ Szerkesztve ]

(#7889) TeeJay válasza kabelmania27 (#7888) üzenetére


TeeJay
félisten

erre mondtam hogy egy átvett hálózat nem ugyanaz mint amit alapból UPC tervezett és épített (építtetett) ki.
majd ha átvette, átnézte hogy hol kell változtatni rajta és változtattak is akkor lehet UPC hálózatnak tekinteni.
addig csak átvett átkeresztelt szerintem.
Eger és környéke illetve IX. ker ahol két helyen használom mindkettő új építésű tehát nem átvett átadott átkeresztelt hanem UPC megbízásából bekábeleztek mindent ráadásul föld alatti kábelezéssel
új eszközök erősítők kábelek modemek minden.

majd ha azon a területen is változtatnak nem lesz gond
végül is annak is örülni kell hogy átvették és van esély a komolyabb szolgáltatásra mert gondolom a rubicom
még ennyit se fejlesztett volna ha már alapból ilyen gyengécske hálózatot adtak el

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7890) Intruder2k5 válasza TeeJay (#7889) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát eddig konkrétan a UPC sem sokat fejlesztett... Azaz semmit! Egy év alatt annyira nem jutottak - pedig erről is már többször volt szó, és ígéret is volt rá -, hogy idejöjjenek egy-két napra, és beszintezzék az erősítőket a településen! Pedig ez még csak komoly anyagi ráfordítást sem igényelne, mindössze pár felműszerezett technikus kellene hozzá!

[ Szerkesztve ]

(#7891) szallasi007


szallasi007
őstag

sziasztok,

2 és fél hete haldoklik a csoda 50 megás UPC-m (VIII.kerület - Üllői út eleje). A kérdésem az lenne, hogy másnál is van szívás vagy csak az én idegeimmel játszanak? Kb. 5 perce google.hu 404 erro page not found minden más oldal bejön (a sebessége most is fergetegetes... :O )

[ Szerkesztve ]

(#7892) TeeJay válasza szallasi007 (#7891) üzenetére


TeeJay
félisten

modem adatok esetleg?

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7893) szallasi007 válasza TeeJay (#7892) üzenetére


szallasi007
őstag

egész pontosan mit kell leírjak, megnézzek?

a történethez hozzátartozik hogy pénteken egy szakember jött volna szétmérni a világot, mert a központból is láttak hogy gubanc van. 10-kor hívtak hogy nem jön szerelő mert megjavították az utcában lévő szerkezetet (switch - router - nem tudom mit) és most már jó lesz. Hát sz@r@bb lett mint volt :(((

(#7894) Intruder2k5 válasza szallasi007 (#7893) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

google.hu 404-es hibaüzit ad? Egészen véletlenül nem valami vírusod van? Ez a hibaüzi nem éppen arra utal, hogy nincs netkapcsolat...

(#7895) szallasi007 válasza Intruder2k5 (#7894) üzenetére


szallasi007
őstag

Vágom ám :D gondoltam hogy az lesz, meg is lett a hiba okozója :D Elnézést :R

Viszont a netem tényleg rosszalkodik :( 3500 csomagból 8% elveszett, ami nem a "vírustól" volt. Azért kérdeztem mert reménykedtem hogy szerelnek a bányában a fiúk és ezért mondjuk a dns szolgáltatás leállt vagy a google adta meg magát - ha ip-t írtam be mondjuk bejött a gugli csak a névvel volt gondja neki.

Mindenesetre az továbbra is érdekel hogy Bp-n a VIII. kerület Üllői út elején másnak is van-e gondja a nettel vagy csak engem szeretnek :F

(#7896) kabelmania27 válasza szallasi007 (#7895) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nézd meg a modem jelszint értékeket a 192.168.100.1 címen.

(#7897) hesszan


hesszan
aktív tag

Csak 1 gondolat az ászf-es 300gb-hez.
Amíg ez benne van minden hűséges előfizetőt le tudnak húzni egy nagy csomó pénzzel, kötbérrel mert Ők felmondhatják a szerződést emiatt. (25ös net listaár kb8500? kedvezményes kb3300? azaz ~5e fttal nő havonta a kötbér)
Bízok benne, hogy ez jelenleg nem céljuk, mert fizetjük a havidíjakat, és (elméletileg) egy "élő" fizető ügyfél jobb mint egy kötbéres volt előfizető.

Valószínűtlen, de előfordulhat olyan piaci csillagállás, amikor ők kivonulnak (vagy mesterségesen kiszorítják őket lásd: vezetékadó, különadó stb) , mert már nem éri meg nekik, ekkor amit/akit lehet meg fognak kötbérezni.

+ Valahol olvastam, hogy a forgalom 80%-át az előfizetők 20%-a generálja. (nem upc stat, és ezek csak kb számok, de szerintem hihető)
Elég csak ez a 20%ot kizárni, és máris felszabadul rengeteg szabad kapacitás (lehet sávszélt duplázni, új akciókat hirdetni stb) Erre most az ászf szerint megvan a lehetőségük.

u.i.: hűség nélkül pedig emelhetik a havidíjakat a listaárig is akár. (szerencsére nálam most akciós +300ft a különbség a hűség nélküli árnál)

Sungdurung

(#7898) TeeJay válasza hesszan (#7897) üzenetére


TeeJay
félisten

szerintem nem kell betojni
sokkal több azon előfizetők száma aki a csomagjának képességét 1%-ban sem használja ki...
pl egy 50megás ügyfél naponta 540000megabájtnyi adatot tudna lehúzni azzal a sebességgel
ez egy hónapban kb. 16TB
ha 1%-ban használod ki a csomagot akkor 160GB-ot forgalmazol lefelé legalább
nos hány előfizető van aki még ezt sem éri el sőt ennek inkább a negyedét...
az otthoni csomagunk csak 25/1,5megás
és ez az utóbbi 1évünk adatforgalma ha csak anyum meg öcsém használja
ennél a csomagnál 1% kihasználás havi ~80GB körül lenne, látszik hogy annak még néha a harmadát negyedét sem érjük el pedig öcsém még tölt is ezt azt bőven.
el lehet képzelni másoknál mennyire van kihasználva akkor

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#7899) Criton válasza TeeJay (#7898) üzenetére


Criton
veterán

én be sem merem rakni, nálam mennyi a havi forgalom... :DDD de legalább már nem figyelmeztetnek.

(#7900) Gubek-Einste válasza Criton (#7899) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Lássuk-lássuk

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.