Hirdetés

2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7351) Gubek-Einste válasza hesszan (#7343) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A figyelmeztető levelek elvileg a UPC-s fiókba érkeznek.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7352) pjen válasza kabelmania27 (#7349) üzenetére


pjen
félisten

szia.ilyen csillapító van alul áteresztő szűrős is?nálam a kettes osztó egyik ágában van és azon az ágon egyáltalán nincs net,ha a modemet oda kötöm meg se nyekken,viszont a tv kiváló.

(#7353) kabelmania27 válasza pjen (#7352) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Az nem csillapító hanem visszirányszűrő, arra való hogy a modem feltöltési frekitartományára ne engedje a tévé felől zajt.

[ Szerkesztve ]

(#7354) pjen válasza kabelmania27 (#7353) üzenetére


pjen
félisten

bocsi.leírom részletesen.utcáról koax 2es osztó,egyik ág egyenesen a modembe,másik ág egy hármas osztóba,az osztó két ága egy egy hd-s upc beltéribe.Ha bármelyikre rákötöm a modemet a beltéri helyére van net ,viszont a harmadik kimenetre ahol a henger van rákötöm a modemet meg sem nyekken viszont a tv vétel kiváló,azért gondolóm,hogy aluláteresztő szűrő?

(#7355) kabelmania27 válasza pjen (#7354) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, az a szűrő. A kettes osztó splitter vagy tap way? A hármas splitterr mindhárom kimenetére egyforma csillapítás van írva?

(#7356) pjen válasza kabelmania27 (#7355) üzenetére


pjen
félisten

a kettes fent van a padláso,de úgy emlékszem tap way,a hármas osztó három kimenete egyforma,ha kiveszem a szűrőt ott is van net.Mondjuk nekem jó igy,csak egyszer átakartam rendezni a kábelezést,akkor derültki.Egy tv-t tettem a végére.

(#7357) kabelmania27 válasza pjen (#7356) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Majd nézd meg valamikor milyen osztó van a padláson és melyik kimenetbe van kötve a modem. Milyen nálad a modem jelszint?

[ Szerkesztve ]

(#7358) blakey


blakey
titán

Na leírom, hogy mi történt. :D Karácsony előtt be lett "kötve" a tv mellé a net és a telefon, úgy nézett ki, hogy minden működik, persze már akkor voltak apró jelek, hogy valami nem oké, de végül nem tűnt komolynak. Eltelt 3 hónap és kezdődött a net "dobálás", telefon akadozás, tv-vel nem volt gond. 1,5 hét után betelefonáltam, másnap jöttek, méricskéltek, a szekrényhez mentek, kicserélték az összes csatlakozót, de továbbra sem volt valami oké, lementek a pincébe, megállapították, hogy a bejövő kábel is rossz, cserélni kell, valamikor kicserélik, de addigra csináltak valamit, mindezek után elmentek. persze volt net, további 10 percig, másnap felhívtam őket, hogy a lakásba bejövő kábelen is rossz a csatlakozás, ma kijött a szerelő, kicserélte a csatlakozást, persze mondta, hogy ez egy nagyon régi kábel (1X árnyékolású), de azért az értékek jók, a modem továbbra sem akarta az igazat. :) Lement a kocsihoz és hozott egy másik modemet, a tápkábel nem volt eredeti a régihez, egy kisebb modemhez való (ezt én nem tudtam), megnéztük először az új tápkábellel, továbbra sem akar működni, kicseréltük a modemet és … voilá… máris csatlakozott. Amit észrevettem az új modemnél, hogy van 5 GHz-es mód ami az előzőn nem volt és a DHCP tartomány 155 és nem 119, mint a régin. Sokkal gyorsabban csatlakozik és egyelőre stabilabb. Az értékek 1 dbmV-t csökkentek, kb.

[ Szerkesztve ]

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7359) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Kerepes és környékéről van valakinek valami infója?
Kb. 10 perce elment minden szolgáltatás (kábel tv, internet).
Előre is köszönöm a segítséget :R

(#7360) Jim74 válasza Jim74 (#7359) üzenetére


Jim74
nagyúr

Megjavult :D

(#7361) pjen válasza kabelmania27 (#7357) üzenetére


pjen
félisten

Hát padlásra nemtom mikor megyek.25 megás netem van amely a begin test szerint fel mindig 1.5 le:25mb átlag 14 es pingel,tehát minden jó csak akkor sem értem.

(#7362) Jim74 válasza Jim74 (#7360) üzenetére


Jim74
nagyúr

Még annyit szeretnék leírni a történetből, hogy a bejelentés után 1,5 órával felhívott a UPC, hogy központi hiba volt és elhárították. Ezt a hozzáállást szeretem, piros pont :R

[ Szerkesztve ]

(#7363) TheHardOne válasza Jim74 (#7362) üzenetére


TheHardOne
tag

Kerepes és környéke az utóbbi időben különleges elbánás alá esik, például napközben (reggel 6 és este 11 között) nem nagyon emlékszem üzemzavarra vagy kimaradásra az utóbbi fél évből, modemet se kellett azóta újraindítani.

Na most vagy a DIGI itteni terjeszkedése miatt állnak így hozzánk, vagy sok főnökük lakik erre, vagy így akarják jóvá tenni a Fibernetes átállás utáni 1-1,5 évig tartó káoszt :)

(#7364) Jim74 válasza TheHardOne (#7363) üzenetére


Jim74
nagyúr

Az ok nekem teljesen mindegy, a végeredmény számít :K
Vagy be van mikrofonozva a lakás és meghallották, amikor mondom a feleségemnek: "Ha itt hagynak minket az ünnepek alatt kábelTV és internet nélkül, akkor kedden első dolgom lesz felmondani a szerződést" :DDD
Mondjuk az is igaz, hogy egyszer már összeakasztottuk a bajszunkat, amiből NFH lett a vége és a javamra ítéltek és lehet, hogy ez miatt meg vagyok jelölve a rendszerükben, mint "problémás ügyfél, csínján bánni vele" :DDD

Nem vagyok függő, de pont azt terveztem, hogy kicsit multi F1-ezek a hosszú hétvégén, ami net nélkül nem igazán lehetséges... :B

Ettől nagyobb üzemzavar sose legyen (évente egyszer max :DDD)

(#7365) Criton válasza Jim74 (#7364) üzenetére


Criton
veterán

nem csak ti vagytok így megjelölve a rendszerükben :DDD

(#7366) Gubek-Einste válasza Jim74 (#7364) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ezt a beszólást véletlenül nem ereszteted meg a Facebook-on is mert nagyon ismerős onnan?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7367) Jim74 válasza Gubek-Einste (#7366) üzenetére


Jim74
nagyúr

Kizárt, mert távol tartom magam a "fácsé"től, mint ördög a tömjénfüsttől :DDD. Nem írom, nem olvasom ("...magyar nemes vagyok...") az FB-t :DDD

(#7368) blakey válasza blakey (#7358) üzenetére


blakey
titán

Egy picit tovább javult a helyzet, ma kijöttek (bár elfelejtettek előtte szólni) és a bejövő kábel "sérüléseit" kijavították, de csere lesz, addig is kevésbé zajos és egy picit csökkent az adási szint, az SNR meg 39 és 40,2 dB közé állt be. az új modem meg jobb, firmware ua., viszont a wifi erősebb.

[ Szerkesztve ]

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7369) TheHardOne válasza Jim74 (#7364) üzenetére


TheHardOne
tag

Nekem régi összeesküvés elméletem, hogy a STB-okban lehallgatóegység (is) van... :)

(#7370) Criton


Criton
veterán

Engem a mai nap folyamán lekorlátoztak, nem is kicsit. Az feltöltési sebességem maradt 1MB/s de a letöltésemet is levették 1MB/s. Mondtam ugye, hogy nem kaptam levelet, csodálkoztam is, mivel mióta előfizetésem van be sem jelentkeztem a upcmail-re és most megtettem mivel gyanúsan lassú lett a net. Az elmúlt 4napban küldtek nekem levelet minden nap az alábbival (Téma: Fair Use P​olicy​):

Tisztelt Előfizetőnk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy internet szolgáltatásunk használata során az Ön adatforgalma elérte az Általános Szerződési Feltételeinkben (ÁSZF) meghatározott túlzott mértékű használatnak minősülő forgalom 100%-át . Ezen túlmenően, az Ön adatforgalma már a feltöltési (upload) irányban is elérte ezt az ÁSZF-ben meghatározott mennyiséget (egymást követő három hónap átlagában a 900 Gigabyte forgalmi mennyiség), mind az aktuális hónapot tekintve, mind a legutóbbi három hónap átlagában egyaránt.

A hatályos upc internet ÁSZF 10.1 pontjában foglaltak szerint "a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja".

A túlzott mértékű adatforgalom a felhasználók széles körénél eredményezheti az adatforgalmi sebesség és az átviteli minőség csökkenését, és ezáltal a felhasználói élmény romlását. Ezért - miként azt az ÁSZF is tartalmazza - a szolgáltatás minőségének az összes felhasználó számára történő, széleskörű, folyamatos biztosítása érdekében lehetőségünkben áll meghatározott intézkedést tenni. Ennek megfelelően az Ön által előfizetett internet-hozzáférési csomaghoz rendelt sávszélességet csökkenthetjük, azaz adatátviteli – jelen esetben különösen a feltöltési - sebességét maximum 90%-os mértékben lassíthatjuk az adott hónap végéig.

Kérjük, vegye figyelembe a fenti szerződési feltételeket és mérsékelje internet-hozzáférése során a túlzott mértékű feltöltési adatforgalmat.
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon (a http://forgalom.upc.hu címen) folyamatosan nyomon követheti havi adatforgalmának alakulását.

Amennyiben kérdése vagy észrevétele van az általunk mért forgalommal kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot helyi ügyfélszolgálati irodánkkal vagy telefonos ügyfélszolgálatunkkal, a 1221-es telefonszámon!

Ügyfélszolgálati irodáink címeit megtalálhatja az alábbi elérhetőségen:
http://www.upc.hu/ugyfelszolgalat/kapcsolat

Tisztelettel:
UPC Magyarország Kft.

[ Szerkesztve ]

(#7371) Intruder2k5 válasza Criton (#7370) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Tehát a 120/10 csomagból lett 8/8? Ugyebár Mbps-ben számolva...

(#7372) Criton válasza Intruder2k5 (#7371) üzenetére


Criton
veterán

Igen. DE! a Vicc az, mivel nagyon sokat problémáztam az első három hónapban mikor nagyon rossz volt a net a mai nap felhívtak meg levelet is küldtek, hogy meghívnak engem egy upc nyílt napra ahol megmutatnak mindent... lehet elmegyek és viszem magammal a NAS-t :DDD :DDD

Most hogy jó a net, persze , hogy kihasználtam a sávszélt 100%-ban :D most meg nekik ez a bajuk...
Ennyire lekorlátozhatnak?

[ Szerkesztve ]

(#7373) Intruder2k5 válasza Criton (#7372) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem talán nem, mert az ÁSZF-ben 90% van meghatározva, ami a 120-as csomagnál 12/1 lenne! Na persze ha azt vesszük, felfelé nem is korlátoztak! Ha azt megtennék, akkor nem sokat seed-elnél... Illetőleg holnap után itt a hónap vége, és talán akkor feloldják!

(#7374) Criton válasza Intruder2k5 (#7373) üzenetére


Criton
veterán

Hétfőn kiderül :U - de ez a 300GB limit nagyon kevés...:D max három nap alatt lazán összejön...

[ Szerkesztve ]

(#7375) Intruder2k5 válasza Criton (#7374) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát igen... Így felesleges ilyen csomagokat értékesíteniük, ráadásul korlátlannak reklámozva! Szerintem ha valaki ezt megkapargatná, lehet ez is a fogyasztó megtévesztése kategóriába esne! Ezen kívül vicces, hogy akinek 4-8Mbps UPC nete van (volt RubiCom területeken van még talán ilyen), annak is 300GB a limit, meg az 50-es és 120-as FP-seknek is 300 a limit! Lehet három nap alatt jön össze a 300GB, de elvileg néhány óra alatt elérhető a 120-as csomaggal! Na már most azt nem értem, hogy így hogyan lehet értékesíteni valamit? Ezt miért engedi vajon az NMHH? Ez olyan vedd meg, fizesd ki, de ne használd helyzet!

[ Szerkesztve ]

(#7376) Criton válasza Intruder2k5 (#7375) üzenetére


Criton
veterán

Igaz, volt olyan nap, hogy 1 nap alatt 400GB volt a letöltésem... 120as internetre nincs adatforgalom korlátozás ezt telefonon is anno megkérdeztem.... de ezek szerint még is van! A nyílt napon lehet a vezetőket kérdezni, lehet tényleg elmegyek ha már ennyire hívnak és ott személyesen a főnöknél rákérdezek erre a korlátozásra, hogy ez most mégis hogy...

[ Szerkesztve ]

(#7377) Intruder2k5 válasza Criton (#7376) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én úgy tudom, hogy az valami üzleti előfizetésre nincs! De gondolom annak nem ennyi a havidíja!

szerk.:
http://business.upc.hu/szolgaltatasaink/internet/fiber-power-business/

[ Szerkesztve ]

(#7378) Criton válasza Intruder2k5 (#7377) üzenetére


Criton
veterán

A honlapon a 120as netre sehol sem írják a korlátozást, és telefonon is úgy kérdeztem rá, hogy magán előfizető. Arra meg nem térnék ki, hogy telefonon, emailben és facebookon is megkerestek, hogy vegyek részt a nyílt napukon.

(#7379) Intruder2k5 válasza Criton (#7378) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A honlapon szerintem egyikhez sincs odaírva, nem lesznek akkora hülyék, hogy ezzel riasszák el a leendő előfizetőket! Ezt jól eldugták, az ÁSZF sokadik pontjába, ami csak egy pdf-ben fellelhető valahol, és úgyse olvassa el senki!

(#7380) Criton válasza Intruder2k5 (#7379) üzenetére


Criton
veterán

Fiber Power 10-nél ki volt írva.... de ott is most az van, hogy "Jelenlegi promóciónk keretén belül minden új és meglévő előfizetőnk számára eltöröljük a Fiber Power 10 szolgáltatás 5 GB-os forgalmi korlátját. A promóció visszavonásig érvényes."

(#7381) Gubek-Einste


Gubek-Einste
Topikgazda

A korlátlanság időbelire értetendő, ezt még nagyon régen írták :DD :DD :DD :DD

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7382) Jim74 válasza Criton (#7370) üzenetére


Jim74
nagyúr

Megkérdezhetem, hogy mennyivel forgalmaztál túl? Azért vagyok kíváncsi, hogy mennyire szigorúak, mert néha 30-50 GB-vel túlforgalmazom a 3 havi 900 GB-t és érdekelne, hogy mire számítsak a jövőben.

Előre is köszönöm az infót :R

(#7383) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#7375) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Régen, amikor még chello light medium és professional volt, nem egyforma volt a korlát, pl a professionalnál 30Gb volt a határ és több mint 1Megabitre lassították a letöltést, amikor emelték 2007 körül a sebességet egységesen 300Gb-re emelték a korlátot, emlékszem ismerős ekkor váltot T-online adslről chello extreme-re.

[ Szerkesztve ]

(#7384) Criton válasza Jim74 (#7382) üzenetére


Criton
veterán

Ebben a hónapban olyan 2.4TB -nál tartok. Szóval nem kicsit túl...:DDD

(#7385) F_Zolee


F_Zolee
veterán

Azért 300gb-ot havonta forgalmazni nem éppen egy átlag user mennyisége. Mit tudtok ennyit tölteni?

(#7386) club1 válasza F_Zolee (#7385) üzenetére


club1
veterán

Ha az átlag user nem tölt le/küld tovább havi 20-40 db HD minőségű filmet, akkor tényleg nem. Ha viszont igen, akkor a 300 GB még kevés is lehet.

(#7387) Intruder2k5 válasza club1 (#7386) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

1 db HD filmet sem töltök, soha! Ha nézek valamit, akkor nekem tökéletes az xvid! Esetleg ha ilyen formában nem találom a keresett anyagot, akkor dvd. Fiam elég sokat youtube-ozik, nekem pedig a torrent megy de 90%-ban ez korlátozva van 100K/sec-re felfelé, lefelé meg 500K/sec-re! Megjegyzem nem érzem úgy, hogy sokat töltenék le, vagy akár fel, tekintve, hogy én is 50Mbites csomagot fizetek, de ennek ellenére engem is fenyegetnek a leveleikkel!

Két kép itt, mert a ph sajnos megint szar!
http://s7.postimg.org/nnpi55adn/daily.png
http://s7.postimg.org/ry460qfgr/mounthly.png

Én úgy gondolom, ha már értékesítenek ilyen netcsomagokat, akkor a pofátlanság teteje, hogy ilyen kis limiteket akarnak betartatni! Akkor ne adjon el 10Mbps-nél nagyobbat, oszt jónapot! De hát ugye kell neki a marketing... Invitel ilyet sosem alkalmazott, sem DSL-en, sem optikán! A DIGI-nél szintén nincs ilyen korlátozás!

(#7388) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#7387) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, nagyobb limitet kellene meghatározni, főleg a 120asnél. Kábelneten sem alkalmaz Invitel korlátozást

[ Szerkesztve ]

(#7389) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#7388) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Jó persze, lehet az kimaradt a felsorolásból, de úgy gondoltam, hogy sehol sem alkalmaz ilyet! Sőt a T sem! OK, tudom, volt akinek volt belőle nagy balhéja, de ott ha ott ha jól rémlik, akkor napig többszáz GB-ról volt szó!

(#7390) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#7389) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ha jól emlékszem páréve amikor elkezdte kiépíteni a DIGI a lannetet társasházakba, sokan a korlátozás miatt váltottak, miután lezajlott a nagy váltási hullám kevesebbet lehetett olvasni korlátozásról. Valaki korábban írta, hogy inkább a leterhelt területeken korlátoznak. Nálam sem jó a PH, egy gombra sem reagál, ha belépéskor csak akkor lehet továbbmenni hogy valamelyik topic linjét hívom be, hsz írásakor is így lehet továbbmenni.

[ Szerkesztve ]

(#7391) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#7390) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én is váltanék azonnal, ha lenne itt DIGI! Sőt akkor is, ha lenne Invitel optika! Sajnos azonban csak ADSL van... Akkor UPC-től csak a TV-t tartanám meg, és esetleg a telefont!

[ Szerkesztve ]

(#7392) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#7391) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Jaja, sokan váltanának, mindkét (illetve minden) szolgáltatónál van pro és kontra.

[ Szerkesztve ]

(#7393) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#7392) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A jelszintekről már nem is beszélve...

Erre is magasról tesznek rá! Még alig van kint 10C fok, és máris -9 körül van! Nyáron simán nem lesz net! Mindegy, én már felkészültem, vettem egy másik routert, amit beállítottam WiFi kliensnek a szomszéd netére, így ha a UPC felmondja a szolgálatot, akkor csak kihúzom a modemből a kábelt, átdugom a kliens routerbe, és tudok legalább böngészni, és email-ezni! Na persze az egy másik kérdés, hogy akkor a UPC csekket sem fogom befizetni!

[ Szerkesztve ]

(#7394) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#7393) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, egy kettes után többnek kellene lenni a vételi szintnek, igazán beállíthatnák már a korábbi szintre.

[ Szerkesztve ]

(#7395) pjen válasza club1 (#7386) üzenetére


pjen
félisten

szia.honnan,hová a a 20-40 hd film,mert én nemnagyon látok ilyeneket? :F

(#7396) Criton


Criton
veterán

Ez csak a mai, és korlátoznak, lehet nem véletlenül: (és akkor még vége sincs a napnak)

[ Szerkesztve ]

(#7397) Intruder2k5 válasza Criton (#7396) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hát ez az, én emellett sehol se vagyok, és mégis fenyegetnek! :)

(#7398) STC Speed válasza Intruder2k5 (#7391) üzenetére


STC Speed
őstag

Invitel van nálam,lehet váltanék,előző szolgáltatom a rubicom is optikai volt és nem volt modem,csak bejött a lakásba az utp,pingem 1-2 volt Bp-hez,és 3 év alatt 1 nem volt net 1 óráig:)
Invitelnél van modem?

(#7399) Gubek-Einste válasza STC Speed (#7398) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ez a UPC-s téma, az Invitel-es ITT van.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7400) Intruder2k5 válasza STC Speed (#7398) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen van!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.