Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7401) STC Speed válasza Intruder2k5 (#7400) üzenetére


STC Speed
őstag

:R

(#7402) Intruder2k5 válasza Intruder2k5 (#7393) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A BOX sincs éppen a toppon...

(#7403) Criton válasza Intruder2k5 (#7402) üzenetére


Criton
veterán

Most nálam is nagyon rosszak az értékek, de lekopogom a működésben eddig nem tapasztaltam semmi rosszat.

(#7404) Intruder2k5 válasza Criton (#7403) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mondjuk én nem nagyon szoktam nézni, de most az este párom nézte ezt a szombat esti láz, vagy tánc, vagy mi a franc műsort, és én hallottam közben, hogy néha egy pillanatra megakadt, és bezizzent a hang is! Ilyen szinten még nem zavaró, na de ez már tuti a gyenge jelszintre vezethető vissza!

Majd ránézek napközben, melegebb időben is, akkor szerintem még rosszabb, és ha így van, akkor azzal a lendülettel be is jelentem hibára! Nehogy már csak ők írogassák a szaros fair use policy email-jeiket!

[ Szerkesztve ]

(#7405) blakey válasza Intruder2k5 (#7402) üzenetére


blakey
titán

Be se merem tenni az értékeket, pedig a lakásban 1X árnyékolású kábel van, modem jelszintek mondhatni tökéletesek (5,9-7,3 dBmV/45,6-47 dBmV, SNR 39,6-40,2), boxok, egyik 92%-os jelerősség és 100% jelminőség, másik 63%-os jelerősség és 100% jelminőség, igaz itt azért van gyengébb is 1-2, 3 tv van a lakásban, úh. van elágazás rendesen, figyelembe véve a körülményeket nagyon jónak mondható, szerintem.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7406) blueT válasza Intruder2k5 (#7404) üzenetére


blueT
csendes tag

Gödöllő Szőlő utca... Február eleje óta 3x jelentettem be Interneten azt, hogy kb. este 7-től este fél 9, 9-ig az Internet akadozik, nagy mértékű csomagvesztés van, távmunkára alkalmatlan. Mind a 3 bejelentésre azt válaszolták, hogy központi hiba van. Ezek után telefonon is bejelentettem kötbéres esetre az előbbiekkel együtt. A központban látták, hogy a modem jelszintek rendben vannak, a körzetben viszont látnak valami problémát az esti időszakban. A szerelővel csak a telefonos bejelentés után beszéltem, ő ki sem jött, mivel a körzetből kb. 5-6-an már ugyanezt jelezték feléjük. Feladta a hibát felsőbb szintre. Több hét eltelt, sajnos nem tapasztaltam semmilyen javulást. Ezek után kaptam egy "nyugtató" levelet az UPC-től, az Interneten bejelentett hibáimat mindig központi hiba okozta, amit elhárítottak, ezért arra kötbért nem fognak fizetni. Erre megírtam nekik, hogy mind a 3+1 bejelentés ugyarról a hibáról szól, amit még nem hárítottak el. Most ott tartunk, hogy ma (Húsvét vasárnap!) felhívtak, hogy küldenek ki szerelőt keddre. Mondom a kollégának, hogy este 7-re jöjjön lehetőleg. Nem, ő nem tud, csak délután 4-től este 8-igos időpontot adni. Én meg kéreckedjek el megint a mulahelyről... Ez az egész úgy ahogy van felháborító. Ráadásul a múltkor sem jött ki az szerelő, révén, hogy körzeti probléma van... Persze kiderült, hogy a digit TV adása is akadozik ugyanebben az időszakban, meg valószínűleg a telefon is akadozna, ha lenne...
Ha jól emlékszem talán vannak még itt a körzetből, de gondolom ahogyan engem is kezelnek, nemsokára nem lesz itt UPC-s. Nekem úgy tűnik, mintha feladták volna a hiba megkeresését, mivel minden körzetbeli előfizetőt egyenként végig kellene nézni, nem egy konkrét előfizető berendezése, bekötése okozza-e a probémát...

(#7407) club1 válasza blueT (#7406) üzenetére


club1
veterán

Nem kell mindenkit végignézni, elég az utcán (vagy valahol) ilyenkor rámérni a hálózatra. Az más kérdés, hogy a nem folyamatosan működő jelbetöréseket akkor lehet felfedezni, amikor az azt okozó eszköz működik. Ez pedig időszaktól függő, ráadásul időigényes művelet, amire az alvállalkozókat nem fizetik meg.

(#7408) Intruder2k5 válasza club1 (#7407) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez műszakilag érthető, ámde az előfizető fizeti a havidíjat, amiért működő szolgáltatást vár cserébe, és mondjuk úgy, finomkodás nélkül, hogy ezek a UPC problémái, és mint előfizető magasról teszek rá! Oldják meg, legyen megfelelő a jelszint, és minden működjön stabilan!

Nem kell 26 alvállalkozó, nem kell 26 vezetőségnek meg tudom is én kinek lehúzni a hasznot, vegyen fel a UPC szerelőket, és oldják meg azok! Érdekes módon, a RubiCom-nál ez jól működött!

[ Szerkesztve ]

(#7409) Intruder2k5 válasza blueT (#7406) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nekem szerencsére még nem ilyen komoly a gondom, minden szolgáltatás működik, net és telefon is, csak a digit tv-ben tapasztaltam tegnap ezt a néhány reccsenést! De tudom, hogy ha tovább melegszik az idő, akkor a jelszintek tovább fognak romlani, és előbb-utóbb itt is baj lesz!

(#7410) Intruder2k5 válasza blueT (#7406) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

De most nézem, hogy valamit buzerálhattak éjszaka is, mert volt egy rövid kimaradás...

És miután helyreállt a szolgáltatás, az a CADANT eszköz, ami itt az alapértelmezett átjáró szerepét tölti be, más IP címmel tért magához...

(#7411) blakey válasza blueT (#7406) üzenetére


blakey
titán

Nálam is hasonló volt, annyi eltéréssel, hogy normálisan álltak a dologhoz és orvosolták. Konkrétan bemérték, hogy hol a hiba, megtalálták (valami megrágta), javították, mindez 3 nap leforgása alatt, de közben még mást is csináltak, ha vissza olvasod egy-két hsz-emet akkor látni fogod.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7412) Gubek-Einste válasza blueT (#7406) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nálam tavaly pont március 15.-én kezdődtek el gondok, csütörtökön és pénteken csak este indulgatott újra a HGW 5 percenként majd szombaton estétől állandóan. Hétfő jöttek és elkezdték keresni, hogy hol van a gond, 2 napig csinálták de végül megoldották. Hétfői munka eredményeként "csak" óránként egyszer indult újra a HGW, kedden végleg megcsinálták de a jelszintek elég rendesen estek.
Mindeközben a tévé kifogástalan volt, még a Videótár-t is lehetett normálisan használni, csak egyszer-kétszer volt egy-egy képi ugrás a Videótár-as műsornál.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7413) poli27 válasza Intruder2k5 (#7408) üzenetére


poli27
veterán

Mert a Rubicomnál számítottak az előfizetők,ami a UPC esetében nem mondható el sztem!Pedig a Rubicomnál mii is alvállalkozók voltunk, de mégis érdekel és megcsináltuk ahogy tudtuk...... Ők meg leszarják....

(#7414) Tadi02 válasza blueT (#7406) üzenetére


Tadi02
csendes tag

Nálam is ugyan ez a probléma, Deák téren lakom. Pénteken kint járt nálunk egy szerelő aki természetesen semmit nem tudott csinálni, de legalább nem hivatalosan elmondta hogy mi okozhatja a dolgot. Alapjaiban szidta az egész hálózatot mondván hogy a Fibernet a felvásárlása előtti években semmit nem költött a hálózatra. Elmondása szerint a mi környékünkön a tetők között mennek a kábelek a szigeteletlen csatlakozóik pedig folyamatosan szétáznak random zavarokat okozva a hálózaton, erősítők túlmelegszenek mert kispórolták a hőfokszabályzót stb... A UPC ezt a hálózatot úgy vette meg hogy nem kalkulált semmilyen felújítási költséget évekre... Szóval jelenleg mindig csak az éppen hibás részeket cserélik, állítólag nyáron számíthatunk valami nagyobb felújításra. Péntek éjfélkor cserélték a Pestről jövő jelet Gödöllő és Csömör fele osztó eszközt, mely után el tudják kezdeni keresni a mi hibánk okát. Sajna én nem tapasztaltam semmi javulást péntek óta. Egyébként a szerelő valami olyasmit is magyarázott hogy ez a minden este jelentkező hiba simán lehet egy renitens user is aki pl. egy másik szolgáltató jelét kötötte a hálózatra. (volt már rá példa a környéken) Lényeg az hogy az amúgy is *** hálózaton, elég nehézkesen tudják behatárolni a hibát. Nekem pedig kezd már nagyon elegem lenni az 1 hónapja esténként használhatatlan netből...

(#7415) Criton


Criton
veterán

A UPC megemelte minden 120as csomag előfizetőjének a feltöltési sebességét 20MB/s -re, jeeee.

[ Szerkesztve ]

(#7416) MasterDeeJay válasza Criton (#7415) üzenetére

Igen valóban, rekordokat döntögetnek sebességben!

Nekem meg már 2 napja csomagvesztésem van erezel pedig a jelszintek jók.

Channel 1: 2.2 dBmV 41.4 dB
Channel 2: 1.2 dBmV 39.9 dB
Channel 3: 1.8 dBmV 40.6 dB
Channel 4: 2.4 dBmV 38.4 dB
Channel 5: 3.4 dBmV 40.8 dB
Channel 6: 3.3 dBmV 37.9 dB
Channel 7: 3.3 dBmV 41.9 dB
Channel 8: 0.8 dBmV 39.2 dB

Upstream Channels

Power Level:
Channel 1: 50.0 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 50.5 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

Leszámítva azt hogy az upstream chanels percenként mást ad ki, volt hogy 3 csatorna ment volt hogy egy sem.

Ja és persze a upc box által adott tv jel is szakadozik meg.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#7417) kabelmania27 válasza MasterDeeJay (#7416) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Milyen osztóval van elosztva a koax? Csillapító van a modemnél vagy az osztónál?
Médiabox jelszintet nézd meg: menü 1789 page down többször, frekivizsgálat utána page gombokkal tudsz lapozni, kilépés back/menü/upc gomb.

[ Szerkesztve ]

(#7418) MasterDeeJay válasza kabelmania27 (#7417) üzenetére

Nyomtam rá egy tesztet, és azt írja hogy ellenőrizem a csatlakozást. Csillapító nincs, osztó a szomszédban (szó szerint) gyártott elektronikCATV típusú. Az itthoni másik netnek is ugyan ez a baja.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#7419) Intruder2k5 válasza Criton (#7415) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azért "rendes tőlük", hogy csak a 120-ast emelik! Mellesleg ha a 300GB-os limitet nem emelik, akkor sokra nem mész vele...

(#7420) Kami11 válasza Criton (#7415) üzenetére


Kami11
őstag

Mbit-nek is jó lesz az! ;]

[ Szerkesztve ]

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#7421) bolha23 válasza Intruder2k5 (#7419) üzenetére


bolha23
aktív tag

Ne vedd komolyan, emlékezz milyen nap is van ma :DDD

(#7422) poli27 válasza Criton (#7415) üzenetére


poli27
veterán

hol találtad az infót?

(#7423) Intruder2k5 válasza poli27 (#7422) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Sehol! A naptárban! Április 1. Így jártunk!

Köszi bolha23! :)

(#7424) poli27 válasza Intruder2k5 (#7423) üzenetére


poli27
veterán

Pff ezt el is felejtettem,mivel nem nagyon szokott húsvétra esni :DD

[ Szerkesztve ]

(#7425) Slyer


Slyer
senior tag

Sziasztok!

Jelenleg t-home előfizető vagyok, de már nagyon tele a bili, és elhatároztam, váltok. most van a UPC-nél duo csomag kedvezmény. DUO XL-en gondolkodom. Olvasgattam vissza itt a topicban, és vannak negatív, de pozitív kritikák is a szolgáltatással kapcsolatban, de mindenkinek nem lehet hibátlan...

Amire nem kaptam választ a upc oldalán az az hogy a digital tv-t egyszerre hány tv-n lehet nézni? úgy értem hány set top boxot (vagy nem tudom upc hogy hívja) lehet egyszerre használni? t-homenál 3 a max, de nkem 4 kéne. az megoldható?

(#7426) blakey válasza Slyer (#7425) üzenetére


blakey
titán

Tudtommal nincs meghatározva, hogy hány darab használható, amennyihez ki van építve a hálózat, ha elég az analóg kiosztás is, akkor el lehet dönteni, hogy mennyi box kell.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7427) Gubek-Einste válasza Slyer (#7425) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Max 3 db box-ot/Mediacard-ot lehet kérni de az analógot annyi felé osztod ahány felé szeretnéd.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7428) Lest4t


Lest4t
aktív tag

Sziasztok!
Hétvégére hazamentem és ezért minden elektromos dolgot kikapcsoltam, amit tudtam. Így tettem a modemmel és a routerrel is. Mikor visszajöttem és bekapcsoltam, nem működött. Cisco epc3212 a típusa. Mikor bekapcsolom, az összes kis lámpa világít - mind a 7 db -, pedig szerintem nem kellene, bármit csinálok nem igen reagál. Szerintetek mi a gond? Mi a teendő?

(Lehet teljesen alap szitu, csakhát kezdő vagyok ilyen téren)

[ Szerkesztve ]

(#7429) Intruder2k5 válasza Lest4t (#7428) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Reset gomb a hátulján? Ha van, tartsd nyomva ~10mp-ig!

Mondjuk tény, hogy nem normális jelenség!

[ Szerkesztve ]

(#7430) Lest4t válasza Intruder2k5 (#7429) üzenetére


Lest4t
aktív tag

Próbáltam, semmi sem történik akkor sem.

(#7431) Slyer válasza Gubek-Einste (#7427) üzenetére


Slyer
senior tag

köszi!

akkor azt meg lehet oldani hogy kérek 3db boxot, ott digital jön, és egy tv-n meg analóg?

(#7432) Gubek-Einste válasza Slyer (#7431) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Természetesen, analógot annyi felé oszthatod amennyire szeretnéd.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7433) Intruder2k5 válasza Lest4t (#7430) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor az a modem meghalt!

(#7434) kabelmania27 válasza Lest4t (#7428) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nézd meg hogy a 192.168.100.1 címen bejön e a modem oldala.

(#7435) Gubek-Einste válasza kabelmania27 (#7434) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Biztos, hogy nem jön be mivel a modem már rendesen bootolni sem képes.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7436) Intruder2k5 válasza Lest4t (#7430) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Még annyit, hogy ugye a reset-et áram alatt nyomtad?

(#7437) Lest4t válasza Intruder2k5 (#7436) üzenetére


Lest4t
aktív tag

Mikor ujraindítom. Akkor az első lámpa a power folyamatosan vilàgít majd utána a 2. 3. 4. Villog egyszerre néha utána az 5. Majd az összes kigyullad majd előről. Ezt eljátsza párszor majd beáll úgy hogy az összes folyamatosan világít. Ötlet?

(#7438) Intruder2k5 válasza Lest4t (#7437) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Hmmm... Akkor ez még hálózati hiba is lehet! Szerintem mindenképpen jelezd a 1221-nek, mert ezt Te nem fogod tudni megoldani! Ha csak nem Te estél orra a kábelben befelé jövet, és ettől szétcsúszott a toldás! :)

KábelTV-d nincs UPC-től? Azon van adás? Esetleg a szomszédoknál UPC net?

[ Szerkesztve ]

(#7439) Lest4t válasza kabelmania27 (#7434) üzenetére


Lest4t
aktív tag

Értelemszerűen nem jön be.

(#7440) Criton válasza Intruder2k5 (#7423) üzenetére


Criton
veterán

:C :DDD :DDD bocsi srácok :R

(#7441) horseface77


horseface77
tag

Sziasztok. Tegnap cseréltük le a médiaboxunkat hd-képes boxra.Az eszköz aktiválása megvolt, csatornákat kiírja viszont órákon keresztül azt írja, hogy pár perc és ön is élvezheti a upc digitális tv- t. Innen azonban nemmegy tovább nem ad képet. Van ötletetek esetleg, vagy kérjek műszaki segítséget? Köszönöm.

"Szívritmus pihenés közben 42,megterhelés alatt 43"

(#7442) club1 válasza horseface77 (#7441) üzenetére


club1
veterán

99%, hogy a UPC oldalán nincs a kártya beaktiválva. Hívd a telefonos ÜFSZ-t és aktiváltasd.

(#7443) horseface77 válasza club1 (#7442) üzenetére


horseface77
tag

Köszönöm szépen, hívom őket.

"Szívritmus pihenés közben 42,megterhelés alatt 43"

(#7444) blakey válasza horseface77 (#7443) üzenetére


blakey
titán

Esetleg egy kikapcs/bekapcs lehet, hogy megoldaná, nálam is az volt mikor aktiváltuk, nagyon sokáig tartott, mert frissített valamit. Ha a ki/be nem segít akkor upc.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#7445) descence válasza blueT (#7406) üzenetére


descence
tag

Nálunk is pontosan ez a hiba. Délután 5-től negyed 10-ig hol jó, hol nem alapon működik ez a sz@r. Többször felhívtuk őket, sokadszorra már ki is jöttek, megállapítani, hogy a házban minden rendben. Hiba megvan, telefon elő, újra kihívtuk a jobbágyokat.
Házon belüli jelszintek jók, hiba az utcán van. Aznap (~2 héttel ezelőtt, kedden) délután Népmese alapokra helyeződött a net (Hol volt, Hol nem...). Azóta a hiba megvan, továbbra is. Megvárjuk a levelet (hiba elhárítva, vagy valami ilyesmi), és akkor mehet majd az anyázás újfent. FŐLEG, hogy amióta beköltöztek (Rubicom helyére), azóta (~Augusztus) szar a net.

Egyébként a jelenség Vácrátóton van (volt Rubicom előfizető (Velük érdekes módon semmi ilyen probléma nem volt))

(#7446) Criton


Criton
veterán

Most erre a hónapra is megkaptam a figyelmeztetést :Y -és még csak 4.-e van...
Mondjuk elég gyorsan el is értem a határt...

[ Szerkesztve ]

(#7447) Gubek-Einste válasza Criton (#7446) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nekem már hétfő(!) reggel megjött a 100%-os levél.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#7448) Criton válasza Gubek-Einste (#7447) üzenetére


Criton
veterán

:DDD

(#7449) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az ilyenek miatt lassú a netünk... Felháborító! :)

De tényleg, nem is tudom, hogy akkor engem miért zargatnak ilyenekkel, mikor sehol sem vagyok!

(#7450) blakey


blakey
titán

Szerintem egy kicsit túlzásba viszitek.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.