Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31244) kezo0


kezo0
addikt

Sziasztok,
kicsit hosszú leszek, de talán érdekelhet mást is a történet.

Pont egy hete személyesen felkerestem egy UPC ügyfélszolgálatot, mivel nemrég vettem egy CI+-os kártyafoglalattal rendelkező tévét, és gondoltam, igényelek hozzá egy médiakártyát.
A probléma csak annyi, hogy nálam már van 3 db box, és azt mondta az ügyintéző, hogy 4 db eszköz nem lehet egy előfizetésen, ezért ha ad nekem egy kártyát, akkor le kell tiltaniuk az egyik boxot a háromból... Nem túl nagy meggyőződéssel próbáltam játszani az értetlent, mondván, én fizetni szeretnék ezért az új, negyedik eszközért is, pluszban az eddigieken felül, hát miért nem jó ez nekik? Vagy kössek külön a kártyára egy másik előfizetést? Na, azt sem lehet, mondta az ügyfélszolga, mivel egy lakcímre csak egy előfizetés köthető. Szóval patthelyzet, nekem kéne az a 3 db box + 1 db kártya, de ő nem adhatja; a "RENDSZER" nem is engedi, hogy egyszerre négy eszköz legyen beregisztrálva.
Mondtam, OK, szívesen lemondanék 2 db Cisco boxról, amelyek ugyanabban a szobában vannak, ha kapnék helyettük 1 db Philips-et, ami tud szimultán két műsort is rögzíteni, mivel nekem csak ezért kellett ebben a helyiségben megdupláznom a boxokat, mert a régi Philips-em elhalálozásakor már csak Cisco-t tudtak adni, abból meg kettő kell, hogy tudja ugyanazt, amit a Philips tudott (már ami az egymást időben átfedő műsorok rögzítését illeti). Szóval így rögtön eggyel kevesebb boxom lenne, összességében pedig máris nem lépném túl a 3 db-os limitet. A válasz: sajnos Philips-et nem tudnak adni, ezeket már selejtezik le, ahogy kerülnek vissza a céghez...
Végül nem volt mit tenni, kénytelen voltam belemenni az alkuba: azt mondtam, elviszem a kártyát, mert mindenképpen ki szeretném próbálni, hogy mit tud egy ilyennel az új tévém, és ha minden szépen működik (pl. tudok külső HDD-re műsort is rögzíteni, épp úgy, mint egy box-szal), tehát kiderül, hogy a kártya ki tudja váltani egy box funkcióit, akkor megtartom a kártyát, és majd az egyik boxot valamikor leadom az ügyfélszolgálaton. Ha valami nem működik megfelelően a médiakártyával, akkor viszont a kártyát fogom nekik visszavinni.
Rendes volt az ügyintéző, mert elvileg az eszközcserének lenne egy kétezer-valamennyi forintos egyszeri díja, de azt mondta, hogy méltányolva az általam felvázolt "speciális" helyzetet, ezt az egyszeri díjat elengedi.
És most jön a történet csattanója: a kártyát hazahoztam, működik a tévémben, és a három boxom is megy mind a mai napig, egyiket sem tiltották le az eltelt egy hét alatt. Szóval a jelek szerint a "RENDSZER" mégis engedi, hogy egyszerre legyen beregisztrálva a nevemen 4 db eszköz. Ami érdekesség, hogy a MyUPC-n a szolgáltatásaimnál 2 db box és 1 db médiakártya van felsorolva, de a készülékeim menüpont alatt 3 db box jelenik meg. :) Nagyon kíváncsi vagyok, a következő hónapban mi fog a számlán szerepelni. ;)

Kérdéseim: szerintetek az ügyintéző direkt variált valamit a nyilvántartásban, hogy valahogy mégis teljesíthesse az eredeti kérésem (vagyis, hogy a 3 db boxon felül legyen egy működő kártyám is), vagy ez csak valami adminisztrációs hiba a rendszerben, és majd előbb-utóbb kiszúrják, és korrigálják (vagyis letiltják az egyik eszközt a négyből)? Ha ez utóbbi fog bekövetkezni, származhat-e valamilyen hátrányom/károm abból, hogy megtartottam mind a négy eszközt, és nem adtam le / küldtem vissza nekik egyiket sem...?
Egyelőre ennyi, aztán majd lesznek további kérdéseim a kártya működésével ill. a lakáson belüli optimális koax-elosztással kapcsolatban is, de nem akarok most még annyira előreszaladni. :)

Köszi, hogy végigolvastátok (már aki), és előre is köszi a válasz(oka)t.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.