Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31251) canniball válasza kungzi (#31246) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem "csak boxon", hanem "csak ugyanazon az eszközön".

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#31252) kezo0 válasza club1 (#31245) üzenetére


kezo0
addikt

De miért kéne kötbért fizetnem? A box nálam van, nem veszett el, bármikor vissza tudom adni, ha kérik... De az, hogy nem teszik inaktívvá, számomra azt jelenti, hogy nem kérik. ;)
(És amúgy mennyi lenne az a kötbér? Szerepel az ÁSZF-ben erre vonatkozóan egy naponta fizetendő összeg, ha késedelmesen szolgáltatsz vissza egy eszközt? És hány nap után kezd ez a számláló ketyegni? Mert az ügyintéző nem mondta egy szóval sem, hogy az átvett kártya helyett már másnap le kéne adnom egy boxot, csak annyit, hogy az egyik boxom inaktív lesz. De nem lett az. Ez az én hibám?)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31253) Gubek-Einste válasza kezo0 (#31252) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Azért pár nap/egy hét után illene leadni a lecserélt eszközt.
A kötbér pedig az ÁSZF-ban meghatározott kártérítési díj lesz, úgy veszik, hogy elloptad a le nem adott box-ot.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31254) kezo0 válasza kungzi (#31246) üzenetére


kezo0
addikt

Külső HDD-re simán működik a rögzítés. Csak amikor egy csatorna műsorát rögzíti a tévé, közben nem lehet más csatornát nézni. Ilyenkor az összes többi csatornánál azt írja ki, hogy "kódolt adás", mintha nem lenne betéve a kártya. Ez ugye máris egy csökkentett funkcionalitás a boxhoz képest. Ennél is nagyobb baj, hogy amikor a tévé rögzít egy adást, olyankor néha a HDMI-bemenetre sem lehet átváltani, és nézni egy külső forrás jelét, mert ilyenkor azonnal megáll a műsor rögzítése a saját tunerről. Ezt viszont nem értem, miért van... Nem logikus. Ráadásul véletlenszerűen fordul elő, mert pl. tegnap du. sikerült felvennie egy műsort a saját tunerről, miközben a HDMI-bemenetén keresztül végig egy másik programot néztem, aztán este már azonnal megállt egy másik műsor rögzítése, amikor a tévé HDMI-bemenetére kapcsoltam a műsorrögzítés közben. Na, ezt fejtse meg valaki.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31255) kezo0 válasza khorvat (#31250) üzenetére


kezo0
addikt

Igen, csak azon a tévén lehet visszanézni, amelyiken rögzítetted a műsort, de ez nem a UPC miatt van, hanem azért, mert az összes okostévé úgy formázza le saját magának az USB-n rádugott HDD-t, hogy csak így működjenek. A felvett műsort még egy másik, pont ugyanolyan márkájú és típusszámú tévén sem lehet megnézni, hiába dugnád át arra a winyót. A tévé lényegében "párosítja" magához a HDD-t.

Nem értem, mi olyan meglepő azon, hogy néha egyidőben megy két olyan műsor is a százvalahány elérhető csatornán, ami engem érdekel, és mindkettőt fel szeretném venni, mivel mondjuk épp nem vagyok otthon akkor. Az utolsó mondataiddal meg végképp nem értem, mire utalsz... (Azért rögzítek ennyi műsort, mert másnap feltöltöm őket valami fájlmegosztóra? Szó sincs ilyesmiről, egyszerű tévénéző vagyok, de számomra a műsorrögzítés napi gyakorlat. A sporteseményeket kivéve eleve nem nézek élőben semmit, mert a felvett műsorokban át tudom pörgetni a reklámokat, így sokkal rövidebb idő alatt megnézhetők. :) )

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31256) kezo0 válasza Gubek-Einste (#31253) üzenetére


kezo0
addikt

Ez így szerintem elég erős megfogalmazás, tekintve, hogy eleve azzal mentem be az üfsz-ra, hogy nekem a meglévő boxaim mellé kéne pluszban még egy kártya is, és ezért hajlandó vagyok plusz havidíjat is fizetni. És még egyszer: az ügyintéző nem mondott semmilyen határidőt arra vonatkozóan, hogy mikor kell visszaadnom az egyik boxot az átvett kártya helyett, vagy visszavinnem a kártyát, ha az mégsem felel meg. Hol van az leírva, hogy mennyi idő múlva illik visszaadni egy eszközt, ami ráadásul nincs is letiltva? Eleve, mi az, hogy ILLIK? Nem hiszem, hogy ez a szó szerepel az ÁFSZ-ben. Ha viszont van egy konkrét határidő, akkor arról miért nem kaptam tájékoztatást? (Az ügyintézővel folytatott beszélgetésről hangfelvétel készült.)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31257) kezo0 válasza kezo0 (#31256) üzenetére


kezo0
addikt

Amúgy azonnal leadnám én az egyik boxot, ha a kártyával simán menne ugyanúgy a műsorrögzítés a tévére dugott HDD-re, mint ahogy a box tud műsort felvenni. De ahogy kicsit előbb írtam, ezzel vannak problémák, és még nem jöttem rá a megoldásra. Ha úgy tetszik, egyelőre "tesztelem" a kártya által biztosított lehetőségeket a tévémen.
Először is, azt vettem észre, hogy a tévének erősebb jel kell, mint a boxnak. Sokkal erősebb. A boxok egy hármas osztó -7,5 dB-es ágain vannak, és tökéletesen veszik az összes csatornát, míg a tévé ugyanannak az osztónak a -3,5 dB-es ágán van, és egyes csatornák még így is kockásodnak.
Azt meg végképp nem értem, hogy ha a tévé HDMI-bemenetére váltok, akkor miért kap a tunerje még gyengébb jelet. (Van a tévén kép-a-képben üzemmód, és ha az egyik ablakban a HDMI-bemenet jele megy, a másikban meg a saját tuner képe, akkor a saját tunerrel vett adások szinte mindegyike szétesik.)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31258) club1 válasza kezo0 (#31257) üzenetére


club1
veterán

Mondjuk a kérdéseid inkább a tv-det gyártó cég támogatás oldalain tenném fel, ezekhez a funkciókhoz ui. nem sok köze van a UPC-nek.

(#31259) kezo0 válasza club1 (#31258) üzenetére


kezo0
addikt

Teljesen jogos, csak ugye UPC-s történetből indulva alakult ki a diskurzus. Nyilván érdeklődni fogok a Panasonicnál is, ill. ha esetleg van ilyen ügyeknek megfelelő PH-topik, azt ne tartsátok előttem titokban, köszi!

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31260) HofiZoli válasza kezo0 (#31259) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Mediacarddal, 1 azaz egy darab csatornát tudsz nézni. Ha azt rögzíted akkor csak azt amit rögzítesz. A kártya 1 azaz egy darab csatornát kódol ki egyszerre. Mivel egyre felveszel, így az lefoglalja a kikódolt egy darabot. Az, hogy ha rögzítesz és nem enged a tv kimenetet váltani (scart,hdmi) az már a tv sara. :U

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#31261) Mate válasza kezo0 (#31256) üzenetére


Mate
nagyúr

Bementél az ügyfélszolgálatra és mondtad, hogy 4 eszközt akarsz.
Ő erre egyértelműen mondta, hogy nem lehet. Ekkor te kikönyörögted, hogy elvihesd kipróbálni és megígérted, hogy valamelyiket leadod.

Ezek után azzal jönni, hogy nem tiltották le, vagyis nem kell visszavinni.....

(#31262) Intruder2k5 válasza laci laci (#31249) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

t-home nem számít, mert az árai nem versenyképesek, és ezt a upc is tudja, ennek megfelelően leginkább csak DIGI-s területen kaphatsz kedvezményt...

(#31263) kanyez


kanyez
tag

olyan kérdésem lenne, hogy upc tv appson, a youtube alkalmazásnál, hogy lehet a videón minőséget állítani?

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal."

(#31264) PonPon


PonPon
senior tag

Sziasztok!

Budapest 7.kerületben van UPC-s internet előfizetésünk.
Elég megbízhatatlan a szolgáltatás, viszonylag sokszor előfordul hogy belassul vagy egyáltalán nincs internet. Ha működik akkor hibátlan, szó nélkül tudja a 120mbit-et.

Kérdésem, hogy ha váltanánk upc business internetre akkor akármi pozitív változás várható volna?
Az ügyfélszolgálatos szerint nagyobb a rendelkezésre állás business esetén, de én nehezen tudom elképzelni, hogy akármi változna.
Egy irodáról van szó ahol fontos volna, hogy mindig száguldjanak a bitek.
Vélemény?

[ Szerkesztve ]

(#31265) mlinus válasza PonPon (#31264) üzenetére


mlinus
őstag

nekem az elmúlt 1 évben 1x volt leállás kb fél órára hogy bővítsék a hálózatot, és az is be volt előre jelentve. nyilván hibás működés ha többször is gond van. másrészt.. irodába illik már üzleti előfizetés, és igen, azok más frekvencián vannak mint az otthoni, így nem lassul, nagyobb a prioritás és a rendelkezésre állás.

(#31266) Mate válasza PonPon (#31264) üzenetére


Mate
nagyúr

Sima előfizetésnél is elvárható, hogy ne legyen vele gond. Jelentsd be hibára.

Üzletire max. akkor éri meg váltani, ha eltudod számoltatni. Másképp baromi drága. Már az is nagy csoda, hogy engedtek neked lakosságit. Sok helyen már csak üzletit engednek.

(#31267) PonPon válasza Mate (#31266) üzenetére


PonPon
senior tag

kb. a duplája az ár ahogy nézem, annyira azért nem vészes. egy vállalkozás bírja el :)

(#31268) kezo0 válasza Mate (#31261) üzenetére


kezo0
addikt

Nem könyörögtem, és szó sem volt kipróbálásról. Azt mondta az ügyintéző, hogy mire hazaérek, már le lesz tiltva az egyik box, és ha ez valóban így történt volna, akkor nem is lenne okom azt a boxot megtartani. Csakhogy nem tiltották le, és ezzel megvalósult az az állapot, amit eleve szerettem volna, amiért eleve bementem az üfsz.-ra. És én arra tippelek, hogy az ügyintéző valahogy megkerülte a rendszert a kedvemért, megértve a problémámat, és mégis megoldotta, hogy úgy működjön minden, ahogy én, az előfizető szeretném. Havonta több mint 18e Ft-ot fizetek nekik, de tényleg én vagyok a szemét csaló tolvaj...

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31269) HofiZoli válasza kezo0 (#31268) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Havonta 18 ezer? Az nem semmi, nekem 500as net, HBO maxpak sincs annyi.. Mindent meg tudnak oldani, ha felülről engedélyezik. Olyan csomagot raknak össze amit akarnak. A félreértések elkerülése végett én bemennék rákérdezni, és egyedi elbírálás alapján megengedik. Viszont ha nem, akkor azt ott közlik is egyből, nem lesz további költséged, károd a dologból.

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#31270) kezo0 válasza HofiZoli (#31269) üzenetére


kezo0
addikt

Nyilván be fogok menni, és vagy leadom az egyik boxot, vagy visszaadom a kártyát, de most még nem tudom eldönteni, hogy melyik nem kell. Jó lenne, ha az egyik boxot adhatnám vissza, de egyelőre sajnos vannak problémák a kártya használatával, ahogy írtam. Lehet, hogy át kell kábeleznem a lakást, hogy a tévé erősebb jelet kapjon, plusz a tévé gyártójától is meg kell tudnom pár dolgot (de ez itt ugye már OFF).

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31271) kezo0 válasza kezo0 (#31270) üzenetére


kezo0
addikt

És akkor elő is hozakodnék a kábelezési gondommal, hátha valakinek van rá jó ötlete.

Jelenleg az ábrán látható módon mennek a lakásban a koaxok. Ebben a leosztásban a jobb alsó sarokban látható TV-készülék sajnos nem kap elég erős jelet, több csatorna is kockásodik.
Mit tehetnék, hogy a többi eszközhöz ne menjen gyengébb jel, mint amennyit most kapnak, de a tévé valahogy mégis többet kapjon? Az osztók jó minőségűek, szerintem a kábelek és a csatlakozások is jók, csak úgy tűnik, a tévé előtt túl sok az osztás...
(És szóljatok, ha ez más topikba jobban passzolna, köszi!)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31272) Mate válasza kezo0 (#31271) üzenetére


Mate
nagyúr

Ezért nem vállal a upc 4 eszközt. Rengeteg helyen nem bírja a hálózat.

Osztókról egy képet tehetnél be.
Illetve modem jelszintet, hogy lehessen látni mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#31273) kezo0 válasza Mate (#31272) üzenetére


kezo0
addikt

A "box 1." és "box 2." is egy-egy Cisco HD DVR, ha azok helyett 1 db Philips HD DVR lenne (ahogy régebben volt is, míg tönkre nem ment), az kiváltaná őket, mivel tud két műsort rögzíteni egyidejűleg. És akkor máris csak 3 db eszközöm lenne. És akkor a 2. osztó lehetne egy 2 x -3,5 dB-es fajta is, de a tévé előtt sajnos akkor is ugyanúgy 2 db osztás lenne, összesen pont ugyanannyi csillapítással, mint most... Továbbá ha visszaadnám az egyik boxot, akkor is ugyanez lenne a helyzet.

1. osztó:

2. osztó:

A modem jelszint nem tudom, miért érdekes, az internettel (FP 120) nincs problémám, az 1. osztóból rögtön megy egy külön ág a modembe, ami nincs befolyással a többi ágra, amelyeken a boxokhoz és a tévéhez megy a jel. Ráadásul nem is tudom, hogy kell a jelszintet megnézni. (A modem egyébként Motorola gyártmány.)

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31274) Gubek-Einste válasza kezo0 (#31273) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A második osztóból a két dugós csatlakozó kábelt cseréld le F csatlakozósra. Ezen kívül mást nem lehet tenni, teljesen optimális a rendszered.
A modem jelszint azért kell mert annak az értékből lehet következtetni a bejövő jel nagyságára így kiszámítható, hogy mennyit is kapnak a tévék/box-ok. 192.168.100.1 címen kellene megnézni ha tényleg még a régi SB6120E modemed van.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#31275) Zitronensaft válasza kezo0 (#31273) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Én is csak azt tudom mondani,hogy teljesen feleslegesen van dugó-f csatlakozó átalakító a második osztó bemenetén. De ennél is nagyobb baj,hogy a tv-be menő kábel,valami előregyártott cukorspárga,ráadásul az is f csatlakozó-dugó átalakítóval.
Szinte biztos vagyok benne,hogy ha valamelyik boxba menő kábelt dugod a tv-be,nem fog szakadozni az adás.

(#31276) bb71 válasza khorvat (#31250) üzenetére


bb71
őstag

Hááát azért ez nem teljesen így van!
Mondjuk macerás, de a pendrive-ról Linuxos gépen le lehet szedni a felvett anyagot, majd pl. Samsungoknál van egy Destroi nevű progi (E-F-H szériához PVRDecoder), amivel ki lehet kódolni windowson a videót, és így már ott nézed, ahol akarod. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#31277) kungzi válasza kezo0 (#31273) üzenetére


kungzi
veterán

A cisco is tud egyszerre kettőt venni, ha nem nézel rajta mást. ;) nekem legalábbis megy :P

(#31278) poli27 válasza kezo0 (#31273) üzenetére


poli27
veterán

Cseréld ki a két alsó kábelt a második képen mindkettő fojtogatós szexre alkalmas csak másra nem....

[ Szerkesztve ]

(#31279) kezo0 válasza Gubek-Einste (#31274) üzenetére


kezo0
addikt

A második osztóból kimenő kábelek közül csak a fekete színű dugós/átalakítós (tény, hogy pont az megy a tévéhez...), a másik, a fehér, ami szintén dugósnak látszik, az nem az. Az valójában egy gyári kábel, az osztó felé eső végén F-csatlakozóval, a másik végén, ami a boxba megy, pedig dugóval. Még UPC-s szerelő kötötte be, és gond nélkül működik vele a box.
Viszont akkor a fekete kábelt tényleg kicserélem egy rendes F-csatlakozós végűre, de momentán nincs itthon ilyen, szóval vennem ill. gyártatnom kell majd. Remélem, ez tényleg segít valamennyit, bár elég hihetetlen, hogy 1 db passzív átalakító olyan sokat levenne a jelből...

A modem jelszintek így néznek ki (legalábbis a "Signal" menüpont alatt ez látható):

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31280) bogabi válasza kungzi (#31277) üzenetére


bogabi
senior tag

Pont ezt akartam írni én is. Nálam is tud felvenni két műsort szimultán a Cisco HD DVR, de akkor 3. már nem nézhető. De erre valahogy még nem volt igény. Tányéros UPC sem tudott mást, ott is max. 2 műsor felvétele volt lehetséges egy időben. Ha több boxod van, akkor nyilván több műsor is felvehető.

Eladó ASUS RT-AX58U v2 router. A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#31281) kezo0 válasza Zitronensaft (#31275) üzenetére


kezo0
addikt

Egyedül a tévébe menő fekete gyári kábel a sajátom (épp nem volt itthon másmilyen), minden más kábelezést - beleértve az átalakítókat is - a UPC-s szerelő végzett még régebben. De OK, akkor a feketét biztosan cserélni fogom.
Sajnos a második osztó bemenetéhez érkező kábel megkerüli szinte az egész szobát, mivel a rövidebb út egy ajtó előtt vezetett volna, ahol nincs mód eldugni. Igy ehhez legalább egy olyan 18-20 méteres új kábel kell majd, mindkét végén F-csatival. Bárcsak tudnék szerelni, mert akkor egyszerűen csak levágnám a dugót a kábel végéről, és felszerelném rá én azt az F-csatlakozót...

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31282) kezo0 válasza kungzi (#31277) üzenetére


kezo0
addikt

Úgy is, ha mindkét felvétel előre időzített? Mert nekem ilyenkor csak azt a műsort veszi fel a box, amelyik előbb kezdődött, a másikról nem vesz tudomást. Elég, ha egy perc átfedés van a két rögzítendő műsor között, ilyenkor már a programozás során is jelzi a sárga háromszöges felkiáltójellel, hogy az egyik programot töröljem, mert nem tudja mindkettőt rögzíteni.
Volt már erről itt szó korábban, mások is írtak róla, de az ügyfélszolgálatos is elismerte ezt. Azt mondta, hiába van két tuner a Ciscoban, az egyiket csak az éppen nézett műsor megállítására/visszatekerésére lehet használni, szóval az nem teljes értékű. Ő úgy fogalmazott, hogy lényegében csak "másfél tuner" van ebben a boxban. :)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31283) kezo0 válasza bogabi (#31280) üzenetére


kezo0
addikt

Talán az működik, hogy rányomsz egy felvételt az épp nézett műsorra, majd átkapcsolsz egy másik csatornára, és ott is elindítod a felvételt. Gondolom, ilyenkor a box feldob egy üzenetet, hogy kapcsold ki, mert csak így tudja mindkét műsort rögzíteni. Na, én meg ezt nem próbáltam még, mivel számomra nem ez a tipikus felhasználás: én előre szoktam programozni a felvételeket olyankorra, amikor nem vagyok otthon. És ilyen módszerrel nem enged két, egymást átfedő műsort rögzíteni a box. 3 db Cisco-m is van, és mind így viselkedik, szóval ez nem valami egyedi hiba.
Hát ezért van több boxom, kénytelen-kelletlen vállalva az extra boxokért fizetendő havi 2050 Ft-os plusz díjat is. Mondjuk nem könnyű megoldani, hogy két egymás tetejére pakolt box közül mindig csak az reagáljon a távirányítóra, amelyiket épp vezérelni szeretném: egy félbehajtott fekete névjegykártyát tologatok az IR-vevőjük ablaka előtt, ami nem túl kényelmes megoldás, és némileg átértékeli a TÁVirányítás fogalmát... :)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31284) bogabi válasza kezo0 (#31283) üzenetére


bogabi
senior tag

Mondjuk ez lehet. Majd kipróbálom otthon.

Eladó ASUS RT-AX58U v2 router. A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#31285) HofiZoli válasza kezo0 (#31283) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Azért ez így nem egyszerű.. Komolyan, archiválod egy-egy nap összes műsorát vagy mi a szösz?? :D :Y

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#31286) kezo0 válasza poli27 (#31278) üzenetére


kezo0
addikt

OK, mindent cserélek, ami nem elég vastag, és nem F-csatlakozós. Tudtok olyan helyet, ahol nekem méretre legyártanak olyan kábeleket, amilyenekre szükségem van? Az sem ártana, ha helyben megvárható lenne. Én Bp. XIII. ker.-ben lakom, tömegközlekedést használok, szóval jó lenne, ha nem a város másik végén lenne.
Tudom, sokat kérek. :F

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31287) HofiZoli válasza kezo0 (#31286) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Nem tudom a 13. kerület melyik részéről indulsz, EZ a bolt nincs messze, és minden van. Újpest városkapuig metro és séta, vagy városkaputól busszal 2 megálló.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#31288) kezo0 válasza HofiZoli (#31285) üzenetére


kezo0
addikt

Áh, ehhez bőven elég, hogy az esti főműsoridőben a hét 4-5 napján is előfordul, hogy két-három olyan műsor megy egyidőben, ami érdekel. (És az "egyidőben" alatt itt ugye azt kell érteni, hogy még nem ér véget az egyik, amikor a másik már elkezdődik.) Azért is szeretek rögzíteni mindent, ami érdekel, mert így lejátszáskor át tudom tekerni a reklámokat, és sokszor jóval rövidebb idő alatt megnézhető a műsor, mintha élő egyenesben nézném. :D

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31289) kabelmania27 válasza kezo0 (#31286) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Az osztókkal nincs gond, -3,5be van kötve a második osztó és a tévé, ezért kábelcserével javulni fog a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#31290) kezo0 válasza HofiZoli (#31287) üzenetére


kezo0
addikt

Köszi, tőlük valamit rendeltem is már régebben a neten, szóval ismerem a céget, csak még személyesen nem bumliztam ki hozzájuk soha. Végül is, a metró közelében vagyok, úgyhogy ha nincs még közelebbi üzlet (lusta vagyok, na :) ), akkor felkerekedek, és megpróbálom majd náluk.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31291) kabelmania27 válasza kezo0 (#31290) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Közelebbi üzletbe nem találtam trishield kábelt, ha nincs kedved átszállni ülj be egy taxiba.

[ Szerkesztve ]

(#31292) kezo0 válasza kabelmania27 (#31289) üzenetére


kezo0
addikt

Úgy legyen, köszi neked is.
Modem jelszintjeim milyenek? Vajon miért mutat mind a négy downstream csatorna nullát?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31293) kabelmania27 válasza kezo0 (#31292) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Azért mert 60dB-t kap a modem ami megfelelő kb a tévé is ennyit kap, így az alacsonyabb frekiknél a gyenge minőségű kábel okozhat vételi problémát.

(#31294) kezo0 válasza kabelmania27 (#31291) üzenetére


kezo0
addikt

Szuper, akkor tehát fontos, hogy tripla árnyékolású legyen, értem.
És ez nekem busszal/villamossal is jó helyen van, köszönöm. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31295) kabelmania27 válasza kezo0 (#31294) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Okés, nincsmit.
Modemet indítsd újra egyik us freki nem succes státuszú.

[ Szerkesztve ]

(#31296) kezo0 válasza kabelmania27 (#31295) üzenetére


kezo0
addikt

Megtörtént, most már mind a négy success! :R

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31297) Zitronensaft válasza kezo0 (#31281) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Hát,felesleges is cserélgetni tizen-valahány méter kábelt a végén levő csatlakozó miatt. Nem a passzív elem az igazi gáz ,hanem az a fekete kábel....
Én a helyedben hívnék egy upc szerelőt. Ahogy nézem neked a pénz nem számít,1500ft-ot megér hogy kicserélje a csatlakozót,meg az összekötő kábelt...annyit egy üzletben is levesznek rólad,plusz ki se mennek lecserélni a bemeneti csatit.

[ Szerkesztve ]

(#31298) kabelmania27 válasza kezo0 (#31296) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nincs mit, Zitronensaft által leírtakat is érdemes megfontolni.

(#31299) kezo0 válasza Zitronensaft (#31297) üzenetére


kezo0
addikt

Hát az relatív, hogy a pénz számít-e nekem, de ha tényleg nem számítana, akkor mondjuk nem BKV-val közlekednék, meg esetleg dohányoznék is. ;) Viszont a szórakoztatóelektronikára tényleg nem sajnálom: mit tegyek, ez a hobbim, erre költöm, amit más autóra és/vagy cigire. Legalábbis ezzel hitegetem magam. :P

Szerelőt most inkább azért nem hívnék, mert amíg nem dől el végérvényesen, hogy megfelelően erős jel esetén működik-e rendesen a kártyával a műsorrögzítés a tévére dugott HDD-re, addig inkább nem hívnám fel rá a figyelmet, hogy momentán 4 db eszköz van nálam.

(Esetleg ha Te valamikor erre tudnál kanyarodni... Bár gondolom, eléggé be vagy táblázva...)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31300) Zitronensaft válasza kezo0 (#31299) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Én roppant mód örülök ha a fővárosba nem kell betennem a lábam...
Valószínű elég az összekötőkábelt kicserélned,hiszen a boxok így is mennek gond nélkül.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.