Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#144853) tuto558 válasza bandeevw (#144847) üzenetére


tuto558
tag

Hello,

Nekem is ilyenek vannak, minden probléma nélkül üzemelnek, ugyanúgy mindkettő kábelen van a HGW-hez kötve, mint nálad is.

A webes felületen hasonlítsd össze a beállításokkal, ezzel nekem tökéletesen megy (band steering is be van kapcsolva, ezen eszközöknél teljesen felesleges szétválasztani 2 külön SSID-re a 2.4 és 5 Ghz sávokat):

Valaimint:

A képek a master device-ról vannak. (mindig az, amelyiken kék led is világít)
Band steering bekapcsolás mellett a channel selection-t is érdemes automatán hagyni a manuál állítás helyett.
A második képen a "Mesh Devices"-nál ott kell legyen a slave(másodlagos) eszközöd MAC címe, és connected állapotban. Ha az nincs ott, akkor az valami félrecsúszott az telekom által leírt telepítési folyamatban, manuálisan add hozzá akkor a másik eszközöd MAC címét (Add Mesh Device, második kép)

Illetve ha használsz Android 11 vagy 12-es mobilt/tabletet, akkor az első képen levő WPA2/3 authentication-t érdemes átállítani WPA1/2-re, mert olyat csinálnak a mobilok, hogy pár másodpercre elmegy a Wifi, és emiatt átvált mobilnetre, majd vissza (jó esetben, rossz esetben manuálisan kell újracsatlakoznod), de ez nem a Kaon hibája, hanem az Android-os mobiloké, van egy kis kompatibilitási problémájuk. A jó hír, hogy ezt Android 13-ban már javították, a mi telefonjaink/tablet december elején frissültek Android 13-ra, azóta 0 wifiszakadás, atomstabil, WPA2/3 beállítással is.

[ Szerkesztve ]

T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.