Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#135201) PuMbA válasza #54715584 (#135199) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, Windows média megosztás vagy média adatfolyam továbbítás néven van :)

"Létezik, hogy jobb a kép, mint a 7 éves médialejátszómmal? "

Persze. A mai TV-k médialejátszója az alsó / közép kategóriás lejátszókat verik, a régebbi lejátszókat meg pláne.

[ Szerkesztve ]

(#135202) #54715584 válasza PuMbA (#135201) üzenetére


#54715584
törölt tag

Hát, nem tudom a mede8er hová tartozott, de tisztább a kép a tévé lejátszójával.

(#135203) BuFFyKaa94


BuFFyKaa94
csendes tag

Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot visszafelé, de eléggé elveszettnek érzem magam a témában és a vásárlással kapcsolatban is, hogy mi lehet számomra a legmegfelelőbb.
Tudom, van "Milyen TV-t vegyek?" topik, de a kínálatban főleg Samsung van, így gondoltam, egyszerűbb lenne ide írni.
A UPC-n keresztül szeretnék egy TV-t vásárolni a már meglévő előfizetésem mellé.
A felhasználási területek a következők lennének: laptopról való filmnézés, PS4 Pro-n játék. Vagyis nem lenne rákötve kábel TV, stb., ez a része nem is érdekel.
Elsőkörben ezt néztem: Samsung QE49Q60RATXXH Olvastam róla hideget-meleget, MM-ben megnéztem, nekem személy szerint tetszett.
Vagy esetleg más, jobb ajánlás a upc kínálatából? [link]
(Ha mégis inkább a másik topikba kellene írnom, akkor töröljétek.)
Válaszaitokat előre is köszönöm! :R
üdv! BuFFyKaa

[ Szerkesztve ]

Republic of Gamers

(#135204) Gauguin válasza BuFFyKaa94 (#135203) üzenetére


Gauguin
tag

Üdv!

A Q60 és a Q70 között komoly szakadék van, ha belefér, akkor a Samsung QE55Q70RATXXH ajánlhatóbb. Rákeresel, van is itt tulaj, biztosan elmond pár infót, tapasztalatot.

(#135205) oimuka


oimuka
tag

Sziasztok! Új tévét szeretnék vásárolni a 78 éves apámnak.
Inkább Samsung érdekelne. További szempontok: 32-es képátló (nagyobb nem fér el), full HD, hagyományos távirányító (nem smart), 2x10 wattos hangszórók. A smart funkció nem szempont, de nem is kizáró ok. Ha jobb verzió csak smart-ban van, akkor azt veszem. Mit ajánlotok? Amiket nézegettem az N szériából, csak 2x5 wattos hangszórói vannak. Az N széria az tavalyi vagy idei kiadás? Ha nincs megfelelő Samsungban, Lg vagy Sony is szóba jöhet, de csak legvégső esetben.

(#135206) mokus1


mokus1
addikt

Sziasztok!

Van egy tizenes NU szériás Tv-m. Eddig ment rajta az rtlmost de már nem mert azt írja elavult a böngésző. Frissíteni nem tudom de más böngészőt tudok használni?

(#135207) elder troll


elder troll
senior tag

Sziasztok!

Apámék vettek egy samsung ue32n5302 tv-t, és vásárlás után derült ki, hogy semmilyen módon nem lehet analóg hangot kicsikarni belőle 3,5 jack és scart hiányában. Este szeretné fejhallgatóval nézni, amikor az asszony alszik. Milyen lehetőség van erre?
Illetve a házimoziján nincs hdmi és optikai bemenet, így akkor azt sem tudja használni?
Idáig csak egy típust kaptam (holnap megyek megnézni), túrtam a netet ezzel kapcsolatban, de a media markt-os okospultos próbálta félrevezetni, hogy bluetooth-on keresztül megoldható a fejhallgatós témakör új fejessel, de nem találtam kékfog opciót a specifikáicókban.
Nagyképűen mondtam, hogy megkapja ajándékba a két évvel ezelőtt beszerzett black friday-es lg-t, de azon sincs scart és jack kimenet, szóval para van. Már csomagoltam volna el, amikor koppantam...

Előre is köszönöm a válaszokat :R

[ Szerkesztve ]

(#135208) nismoka válasza elder troll (#135207) üzenetére


nismoka
addikt

Optical to Analog RCA konverterrel meg lehet oldani a házimozira kötést.

[ Szerkesztve ]

(#135209) #54715584 válasza PuMbA (#135201) üzenetére


#54715584
törölt tag

Flefedeztem a DLNA világát. :D Lenne pár kérdésem:

1, Ha a házimozi erősítő ARC képes, van olyan opció a digitális hangkimenetnél, hogy Bitstream?

2, Ha az erősítő nem ARC képes, van olyan megoldás, amivel mégis továbbítani lehetne a Bitstrean hangot az erősítő felé?

3, Vannak más lejátszó programok? Applikációk között nem találtam, csak sok orosz online tévét.

[ Szerkesztve ]

(#135210) Fr3eWar válasza #54715584 (#135209) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Itt legtöbben a PLEX-et meg a Serviio-t használjuk szerintem.
Ezek jól kezelik a feliratokat is, szépen borítót raknak a filmeknek sorozatoknak stb.

(#135211) Mankó


Mankó
veterán

Ígéretemhez híven egy hosszabb összehasonlítással jelentkezek. Az összehasonlítás 2 szereplője a Samsung Q80 Qled és a Panasonic FZ800 Oled tv-k 65 colos példányai.

Előzmény: Egy 55 colos Sony HX751 lcd-ről váltottam a 65 colos Samsung Q80-ra. A tv magasan hozta ugyan az elvárásokat, de a mozgás megjelenítésével nem tudtam megbarátkozni. 1-2 hónapos folyamatos állítgatás, tesztelgetés után az eladás mellett döntöttem és váltottam egy 65-ös Panasonic FZ800-ra.

A tv-ket otthoni körülmények között használtam, a készülékek nem voltak kalibrálva. A vélemény szubjektív, főként érzésekre, benyomásokra támaszkodva próbáltam megfogni a lényeget. Egymás mellett nem volt lehetőségem tesztelni őket.
Belső lejátszójukat egyiknek sem próbáltam, külső média boxxal rendelkezem, a filmek NAS-ról érkeznek.

Samsung Q80 Qled:
Képernyő: Várakozásaim ellenére a képernyő csak kis mértékben tükröződik. Még verőfényes napsütésben is lazán lehet filmezni rajta, mindennemű zavaró tükröződés nélkül. A képernyőn lévő plusz rétegnek köszönhetően a betekintési szögei tökéletesek, semmilyen torzulást nem tapasztaltam még egészen elképesztő szögből nézve sem.

Megjelenítés: Teljesen fekete képernyőn tesztelve semmilyen bevilágítással, felhősödéssel nem találkoztam, képe teljesen homogén. Filmbeli sötét átvezető képeknél a tv mintha teljesen lekapcsolna, semmilyen háttérfényt nem látni rajta, ekkor sem tapasztalható felhősödés vagy bárminemű bevilágítás. Local diming-ja erőteljes, amely nagy feliratoknál körben ellipszis alakban megvilágítja a szöveg környezetét. Színei gyönyörűek, természetesek, kívánatosak. Feketéje gyönyörű, mély, már-már oled szintű. 4k filmek gyönyörűen részlet-gazdagon jelennek meg, HD adások szépek, sd adások átlagosak. Felskálázás jól működik, de sd adásnál csodát ne várjunk.

HDR: óriási fényerő, retina égető képek, full sötétben lévő derengő avagy fényárban úszó képrészletek.

Mozgása: A Sony-hoz képest darabos, a 24p recegése nagyon keményen érződik, erőteljesen rángatja a körvonalakat. Interpolációval a jelenség valamelyest simítható, a svenkelési akadást megtudtam szüntetni, viszont ennek vonzataként megjelentek az artifact-ok, amelyek főleg a mozgó élek, ember alakok körvonalainak elmosódásával, kockásodással, csúszó képi hibákkal, idegesítő rángatásokkal jelentkeztek, amelyek nem csak gyors jeleneteknél, de egyszerűbb mozgásoknál is mutatkoztak.
Sok helyen zavaró képzajt is láttam, melyeket ugyan el lehet tüntetni a zajcsökkentő beállítás növelésével, de ez a részletek rovására megy.
Rengeteg beállítási verziót próbáltam végig, de nem sikerült megbarátkozni még a legjobbnak vélt beállítással sem.

Hang: 4.1-es hangrendszere egy olcsóbb soundbarral simán felveszi a versenyt. Meglepően tisztán szól még 100-as hangerőn is, nem recseg, nem torzít, le a kalappal előtte. Sok zenénél még némi mélyet is kihallani véltem, erőteljes közepei, szép magasai vannak. Tv-éshez, youtube videókhoz bőven elegendő, de egy komoly házimozival nem kelhet versenyre.

Külső megjelenés: Talp: hajlított elegáns darab, jól tart, nem billeg. Ha nem a falra ment volna, simán maradhatott volna a gyári talpán.
A tv kinézete elegáns, a vékony kávák, acél szürke élek modern megjelenést kölcsönöznek neki. Alsó káváját ledek nem tarkítják, kikapcsolt állapotát a Samsung felirat alól sugárzó halvány piros fény jelzi, bekapcsolt állapotát jelző fény nincs.
Csatlakozói a hátoldal egy bújtatott bemélyedésében találhatók, ezért nehezen hozzáférhetők, ha falon van a tv. Tápkábelét a tv hátoldalának réseiben bújtatva lehet elvezetni.

OS: TizenX, Menüje gyors, egyszerű, átlátható. Netflix, Youtube, Spotify HboGO, Plex alkalmazások alapból megtalálhatók rajta.
Okostávirányító jár hozzá, pofás, hangfunkcióval, nincs túl bonyolítva, sötétben is jól használható, világítása nincs.
Netre 5 Ghz-en csatlakozik, a router a másik szobában van, sebességével nincs gond, semmilyen problémát, akadást nem tapasztaltunk

Egyéb: Optikán csak a Dolby megy ki, HLG-t, HDR10-et támogat csak.

Panasonic FZ800 Oled:
Képernyője közepes mértékben tükröződik. Nappali tv-zés során fellelhetők tükröződő elemek a képi megjelenítésben, ajánlott a redőny, függöny elhúzása. Betekintési szögei tökéletesek, nincs torzulás kisarkított pozícióból sem.

Megjelenítés: Bevilágítás, felhősödés a technológiából fakadóan nincs. A tv első bekapcsolásakor olyan kellemes színhű kép fogadott bennünket, hogy azt mondhatom, hogy már a kezdeti gyári beállítás is messze túlmutatott a Samsungon sokadszorra összelőtt képen. Kis finomítással, - ha mondható -, még szebb képet kreáltam egy youtube videó segítségével.
Elképesztő színek, sosem látott árnyalatok, részletesség jellemzik a képét. Feketéje bámulatos mélységű, a Samsungon látott fekete csak köszönő viszonyban lehet ehhez képest. Szavakkal nehéz ezt leírni, mintha egy baljósan csillogó fekete anyagra hasonlító massza, vagy tátongó mély lyuk színét kellene leírni (ezt valószínűleg a képernyő tükröződő mivolta adja sötétben, amely ahelyett, hogy elvenne a szépségéből, inkább hozzáad). A Samsungon a fekete egyszerűen fekete volt, de itt valahogyan ez másabb. Több, jobb, szebb, élhetőbb.
A jobb részletesebb fekete, tisztább árnyalatokat hozott magával, ezáltal olyan részletek is láthatóvá váltak, amelyeket a Samsungon nem láttam. Már az első filmes tesztnél voltak olyan érzéseim, mintha más felbontásban vagy több színnel nézném ugyanazt a filmet, amit már ezerszer láttam. Máskor meg annyival szebb, több szín átmenetesebb egy vihar jelenet pl, hogy csak rácsodálkozok a képre, hogy 'jézusom ilyen is van? Mintha egy másik szűrőt, optikát húznál egy addig teljesen tisztának tartott képre. Egyszerűen hihetetlen. S ezt nem úgy kell elképzelni a valóságban, mintha egy Opelből egy Ferrariba ülnél át. Nem, inkább úgy tudnám jellemezni, mintha néznénk egy tájképet 4k-ba lefényképezve, ami gyakorlatilag részletes és csodaszép, de a másikra nézve meg, mintha egy folyamat pillanatképét látnád. Az egyik "mű", de csodaszép, a másik meg valóságosabb, életszerűbb.
Azt azért nem mondanám, hogy a Qled után elsőre az volt az érzésem, hogy „na ez a tuti, ez életem tv-je”, de ahogy használom, egyre többször van úgy, hogy a látott kép jól eső érzéssel tölt el. Nem mutatkozik meg ez a különbség mindig ugyanazzal az intenzitással, de vannak olyan pillanatok, amikor megütközöl a különbségen.
Lassan kezdem érteni azokat a hozzászólásokat, hogy oledről már nem térne vissza semmi pénzért ledre. Ha valaki hozzászokik egy ilyen élményhez…
Képzaj nincs, 4k, hd gyönyörű, sd jobb az átlagnál.

HDR: Ebben a tekintetben azért szkeptikus voltam, hogy egyáltalán élvezhető lesz e a hdr, mert a Qlednek ugye dupla fényereje van az Oledhez képest. De bőven elég az Oled fényereje is a hdr-hez, s legalább nem kell vaksin fényfoltokat vizionálva pislogni 1-1 fényesebb jelenet után, cserébe jóval több sötét részletet kapsz az adott jelenetből. A Qled véleményem szerint összemossa a finomabb képrészleteket a kitörő élményhez, míg az Oled több részletet enged láttatni ugyanannál a képkockánál, finomabb, csillogóbb átmenetekkel.
De úgyis fogalmazhatnék, hogy a Qled a jóval nagyobb fényerővel manipulál, míg az Oled a sötét részek finomabb visszaadásával jeleníti meg ugyanazt a képet. És ez nem csak a HDR-re igaz. Emiatt a Qled képe kicsit túlszaturáltnak tűnik, az Oledé meg dinamikusabbnak hat.

Mozgás: A 24p recegése itt is jelen van, de összességében jobbnak érzem a Pana mozgás megjelenítését. Interpollációval majdnem tökéletes, de mindenképpen fogyaszthatóbb összképet sikerült beállítanom.

Hang: 2 x 20 w, tiszta, az átlagtól jobb hangzás, de a Samsunggal nem veheti fel a versenyt ilyen téren.

Külső megjelenés: Robosztus egyszerű, stabil talp. Csak képen láttam, mert egyből falra került a készülék. A Samsung talpa modernebb, szebb kialakítású.
Konzervatívabb kinézet, vékony fekete kávák, nekem ez a kinézet is be jött. Alsó káván visszajelző led található, működés közben sem zavaró.
Bal oldalon található csatlakozóit egy levehető panel takarja, a bementek könnyen hozzáférhetőek.
Távirányítója nagy robusztus darab, a régi kort idéző sok gombbal. Nyomáspontjukat szokni kell, ahogy az elrendezésüket is. Világítása nincs. Jobban szerettem volna egy kis, fickós, kézreálló okos távirányítót, de ennek is meg van a maga varázsa, mivel minden funkcióra külön gomb van. Hatalmas pozitívum, hogy azonnal kezelte a média boxom összes funkcióját és az erősítőt is lehet vele vezérelni. Egy távirányító kiváltja a 3 eddigit, hibátlan.

OS: Egyszerű, gyors, de felejthető, egyszer be kell állítani jól és ennyi. Főbb funkciók kitehetők kezdő képernyőre. A főbb alkalmazások itt is megtalálhatók, Youtube, Netflix nekem bőven elegendő volt.
Netre 5 Ghz-en csatlakozik, sebességével nincs probléma.

Egyéb: Optikán csak a Dolby megy ki, HLG-t, HDR10-et, HDR10+-t támogat.

Összességében azt lehet mondani, hogy mindkét készülék egy felső kategóriás jó tv a maga nemében, de mégis más világ. A Samsung Q80 Qled tv-jét nagy családosoknak, világosabb nappaliba való általános használatra ajánlanám főképp, ahol a család szereti birizgálni a smart rendszer adottságait és nincs lehetőség külön dedikált házimozit használni. Az Oled pedig azon házimozi szerelmeseknek ajánlott, akik főként sötét szobákban mozizva a legjobb, legrészletesebb képminőségre áhítoznak, a hanghatások megszólaltatását pedig komplett házimozirendszerre bízzák.

Nekem 100 ezrembe került, hogy a Qledről Oledre váltsak és bár a mozgás megjelenítését nem sikerült 100%-ban tökéletesre kihozni, mégis elégedett vagyok. A mozgás jobb, elfogadhatóbb lett, s mellé kaptam bónuszba egy sokkal jobb, szebb, valósághű, részletesebb, mozisabb képi megjelenítést, amely már magában is megérte volna a cserét.

[ Szerkesztve ]

(#135212) nash1


nash1
tag

Sziasztok,
szeretnénk Samsung R60 TV-n filmet nézni és két fejhallgatón hallgatni.
A korábbi Samsung tévénken volt jack kimenet, amit elosztóval ketten tudtunk hallgatni egyszerre.
Az új tévénken nincs jack ezért vettünk 2 bluetooth-os fejhallgatót, de csak 2 eszközt lehet egyszerre csatlakoztatni.
Tudtok mondani valami megoldást?

Köszönöm a segítséget.

(#135213) #54715584 válasza Fr3eWar (#135210) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nem próbáltam még ezeket. Lényegében az asztali médialejátszót szeretném kiváltani, a tévé jó ötletnek tűnt, de hiányoznak funkciók belőle.
Ha a Plex vagy Serviio tudja ezeket, akkor az jó lenne.
A lényeg az lenne, hogy a képet és hangot érintetlenül küldje át az erősítőn keresztül, vannak mappák az asztali PC-n is megosztva és van 3 NAS is, amit használok még.
A borítós megoldás nagyon jó dolog, tetszik a jelenlegi lejátszón is (+egyéb infók, trailer), kellene hangsávváltás (+megjelenő információk), feliratváltás és beállítások.
És persze egyszerű kezelhetőség távirányítóval (egyszerű kicsi gombok nélküli Samsung) vagy tablettel akár.

[ Szerkesztve ]

(#135214) Fr3eWar válasza #54715584 (#135213) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Az a baj, hogy az erősítő PLEX meg beépített lejátszó esetén is csak "szolga" amit ARC-on visszakap azt játssza le, és mivel a TV-k nem támogatják a DTS hangot, így csak DD 5.1-amit ki lehet szedni belőle, a beépített lejátszó ha ha DTS hangsáv van akkor néma filmet játszik le, azaz nem konvertál semmit sehova. Ha pl PLEX-et használsz az viszont ha DTS hangsávot játszol le, akkor konvertálja DD 5.1-re, ami valamekkora veszteség (én a 3-400 ezres HM szettel nem hallom a különbséget (PC-ről HDMI-n erősítőn keresztül átengedett DTS hangsáv, és TV-n PLEX-el lejátszott ARC-n visszaküldött PLEX által DTS-ből DD5.1-re konvertált hang között, de ez lehet hogy csak az én szegénységi bizonyítványom).

(#135215) Mikemend válasza #54715584 (#135209) üzenetére


Mikemend
senior tag

DLNA kijátszásra Universal Media Servert (UMS) használok. Ingyenes, sokat tud, még webes linkeket is kezel elvileg (nem használom), és ismeri a feliratokat (még az MKV-ba csomagoltakat is, ha jól emlékszem, bár én srt-t használok).

[ Szerkesztve ]

(#135216) #54715584 válasza Fr3eWar (#135214) üzenetére


#54715584
törölt tag

+(#135215) Mikemend

Igen, ezt tapasztaltam én is, UMS-sel is, konvertál DD-re. A tévé lejátszója megy DTS-ig, de baromi lassú. Viszont ha ARC-on működik a Bitstream (ezt valaki meg tudja erősíteni?), akkor a következő tévé + erősítő kombónál már valószínű nem lesz probléma. A filmek egy részénél és a sorozatoknál valószínűleg nem lesz probléma.

Ha jó az rendszered, akkor állítólag azonos forrás esetén nem hallod a különbséget a különböző tömörítések között. Ez tapasztaltam én is másnál, de nem nálam. :D

(#135217) ΞΔGLΞ válasza #54715584 (#135216) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ha jó az rendszered, akkor állítólag azonos forrás esetén nem hallod a különbséget a különböző tömörítések között. Ez tapasztaltam én is másnál, de nem nálam

Ha a szar a rendszered, helyesen így kellett volna írni, főleg egy DTS esetében. :)
Illetve még a hallás a legfontosabb tényező, ha az nincs már, akkor felesleges audio-ra sok pénzt elcseszni. De DTS ÉS DD közt (minőségi kódolásról van szó), ott össze sem lehet hasonlítani a kettőt a DTS térben lévő dinamikusabb hangzására.

[ Szerkesztve ]

(#135218) djnice válasza #54715584 (#135213) üzenetére


djnice
veterán

Miért nem veszel 10-15k körül egy 4K HDR-t tudó lejátszót? Elfér a TV mögött és probléma megoldva.

(#135219) t-bali3 válasza stilo18 (#135174) üzenetére


t-bali3
senior tag

Fogalmazhatunk úgy, hogy ha az ember a legjobbra törekszik, de azért nem a saját pénztárcájának az ellensége, akkor idén a 85-ös szériát kell venni Samsungból?

Egyik rokon szeretne vásárolni és próbálnám a 950-ről lebeszélni. Mert egyrészt, neki semmi értelme nincs a 8k-nak, de még a 4k-nak sem. Ragaszkodik ahhoz, hogy a "legjobb" legyen.

(#135220) XZoli


XZoli
aktív tag

Sziasztok

Nézegetem a TV menűjét találtam a Gamma beállítást
HLG
ST.2084
BT.1886
2.2
a HLG ezt mikor lehet kiválasztani a többit már sikerült :DDD :DD

üdv Zoli

[ Szerkesztve ]

Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram

(#135221) stilo18 válasza t-bali3 (#135219) üzenetére


stilo18
addikt

Biztos majd más megcáfol vagy "betámad", de szerintem a felső kategóriában "ár/érték" arányban a Q85 a legjobb idén a Samsungnál.

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#135222) Mankó válasza stilo18 (#135221) üzenetére


Mankó
veterán

Ez így van, ha az Oled nem szempont, és a Q85-öt a 65 colost 600 koruli áron eltudod hozni.

[ Szerkesztve ]

(#135223) lowphas válasza t-bali3 (#135219) üzenetére


lowphas
tag

Akinek a legjobb kell, vegye. Nem szabad lebeszélni róla. Ha az általad ajánlott valamiben nem felel meg neki, máris az lesz, hogy te ajánlottad, de persze, amit ő nézett másik lehet, pont ebben is jobb lett volna kicsit. Ez ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#135224) t-bali3 válasza stilo18 (#135221) üzenetére


t-bali3
senior tag

Köszönöm!

lowphas: jogos, már meg is kaptam, hogy a 85 nem jó, mert nem két oldalról van a talp felfogatva és így biztos nem elég stabil... :))

[ Szerkesztve ]

(#135225) stilo18 válasza t-bali3 (#135224) üzenetére


stilo18
addikt

Hát ilyen nyomós érvek után nem szabad a Q85-öt ajánlani, az biztos :C :))

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#135226) mikk2000


mikk2000
őstag

Sziasztok, a szoftverfrissítés mennyire biztonságos Samsung tv-n? Én nem próbálkoztam volna vele, de látok olyat a tv manuáljában hogy "másik szoftver" (biztonsági másolat) amivel akár vissza lehet térni az előző verzióra.

Másik kérdés, a frissítő fájl nyelvéhez (magyar oldalon betallózva a tv-t) ANGOL van írva, akkor ez azt jelenti hogy a tv menürendszere angol lesz?

TV: [link]

(#135227) PuMbA válasza mikk2000 (#135226) üzenetére


PuMbA
titán

Szerintem felesleges frissítened, ha 6 éves a legutolsó verzió is :)

[ Szerkesztve ]

(#135228) mikk2000 válasza PuMbA (#135227) üzenetére


mikk2000
őstag

Ha egyezik a verzió nyilván nem, de a kérdés nem ez volt :)

(#135229) PuMbA


PuMbA
titán

Újabb TV-ken biztonságos, régebbiekben még nem volt annyira nagy védelem, hiszen alig jött ki frissítés (mire jött volna? Se SMART rendszer nem volt a TV-ken, a médialejátszó is nagyon korlátozott volt és kevés formátumot ismert) és a tárhely a TV-ben sem volt sok. Az én TV-mnél Többnyelvű van írva, nem Angol, szóval valószínű, hogy ehhez a régi TV-hez csak Angol nyelvű van.

[ Szerkesztve ]

(#135230) ΞΔGLΞ


ΞΔGLΞ
nagyúr

Egy kis off:

Tegnap nézem unalmas tv csatorna váltogatás közben, hogy leadják 21:00-kor a film+hd-én, A Mélység Titka cimű filmet.
Nekem nagy kedvenc ez a film a mai napig. Na ezt megnézem, aztán mikor elindult, nem akartam hinni a szememnek. Kb, mint egy agyonmásolt VHS kazetta és 4:3-ban totál szar hanggal.
Nekem gyári VHS kazettán valahol ott van a padláson, de az jobb minőség szerintem még mindig a mai napig, mint amit tegnap kiokádtak a tv képernyőre. Élvezet volt nézni az AG9 77-es Sony-n, de 10 perc múlva elkapcsoltam a csába.
Mégis, hogy gondolják, hogy 2020 derekán lenyomnak egy filmet így? Nem is értem...

(#135231) stilo18 válasza ΞΔGLΞ (#135230) üzenetére


stilo18
addikt

Én is elkapcsoltam :F

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#135232) Adama123 válasza ΞΔGLΞ (#135230) üzenetére


Adama123
tag

Ebből a filmből sajnos nem létezik HD minőség. DVD-n is úgy jelent meg anno hogy 4:3-as tévére optimalizált 16:9-es képpel és nagyon gyér minőségben.

De állítólag már készül a 4k remaster.

(#135233) Partizan182 válasza ΞΔGLΞ (#135230) üzenetére


Partizan182
senior tag

"Tegnap nézem unalmas tv csatorna váltogatás közben .... 2020 derekán"

Valahol itt történt az első elhibázott lépés :)

(#135234) ΞΔGLΞ válasza Adama123 (#135232) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Azt nem tudom, de találtam ilyet, átcseszés lenne, főleg a majd 14GB méretű?

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#135235) mikk2000 válasza PuMbA (#135229) üzenetére


mikk2000
őstag

Például arra, hogy digitális csatornakereséskor szolgáltatónál nem lehet UPC-t választani...

(#135236) PuMbA válasza mikk2000 (#135235) üzenetére


PuMbA
titán

Kérdezd meg a Samsung ügyfélszolgálatot, hogy felteheted-e ezt a frissítést egy magyar TV-re, de lehet, hogy fogalmuk sem lesz, mert annyira régi TV már.

(#135237) francz'70


francz'70
aktív tag

Sziasztok.
Tévé csere előtt állok és a legnagyobb problémám az, hogy az utóbbi egy-két szériában nincs DTS! Kérdésem az lenne, hogyan tudnék DTS-t a házimozimra varázsólni? DE, kimondottan a tv adást (pl.rtl, tv2, stb) szeretném így megoldani! Ezt úgy értem, hogy eddig a DTS Neo 2:5-öt használtam, az adás set top box-on keresztűl megy a tv-be es onnan a házimoziba, mindeggyik hdmi kábellel (tudom ez nem az igazi DTS, de így sokkal élvezhetőbb, dinamikussabb a tv adás mint a dolbyval!)
Tulajdonképpen ez a butított DTS is elég lenne a tv adáshoz! Ja, a mostani tv-m ue50mu6102 amivel megvagyok elégedve csak nagyobbat szeretnék! A segítséget előre is köszönöm! :)

(#135238) PuMbA válasza francz'70 (#135237) üzenetére


PuMbA
titán

"tudom ez nem az igazi DTS, de így sokkal élvezhetőbb, dinamikussabb a tv adás mint a dolbyval!"

A DTS "dinamikussága" már rég tudható, hogy miért van. +6dB-t rárak a mélytartományra a DTS kodek, szóval ugyanott vagy ha Dolby vagy PCM-et nyomsz ki az erősítődnek és felnyomod a basszust. Valós hangminőségbeli különbség nincs ezek között, csak aki nem figyel eléggé az bedőlhet, hogy mennyivel "dinamikusabb", pedig csak az agyunkban az. Amint rájössz erre, már nem fog jobbnak tűnni a DTS, mint bármi más.

[ Szerkesztve ]

(#135239) francz'70 válasza PuMbA (#135238) üzenetére


francz'70
aktív tag

Ez mind igaz azokra tv csatornákra ahol a beltéri AC3 digital hangot jelez(pl: HBO, Viasat, M4, stb)
de a többi, szerintem csak "sztereó" csatornáknál a DTS Neo 2:5 sokkal de sokkal dinamikusabban és tisztábban szól.Dolbynál hiába állítgatok bármit, nagyon gyenge a dts- hez képest! Igazából erre keresnék valami megoldást, mivel az új tévékben már nincs dts. :(((

(#135240) Foglalt név válasza PuMbA (#135128) üzenetére


Foglalt név
addikt

Az idézett részre továbbra sem találok sehol használható választ. Ezért továbbra is nagyon hálás lennék. :R
Amikor bekapcsolom a tv-t, a körbefutó gyöngysor mutatja, milyen is lehetne a fényereje, de nem hinném, hogy láttam ilyennek használat közben.

A hálózati jóságok nálam kiesnek, mert a 7.1 analóg van rádugva a számítógépre. Különben sem vagyok nagy barátja a túlbonyolított dolgoknak, ha úgyis össze vannak kötve egy kábellel már.

(#135241) #54715584 válasza francz'70 (#135239) üzenetére


#54715584
törölt tag

Miért nincs az új tévékben DTS?

(#135242) hjtz4t3wrseg válasza ΞΔGLΞ (#135230) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

Samsungon kellett volna nézni ! ;]
Egyébként már '89-ben is gagyi film volt .
A múltat ne bolygassuk ! Én is próbáltam újranézni a régi (80'-as évek)nagy kedvenceit,de az idő csak rontott az emlékeken.
Magyarul : Ma már nem élveztem úgy azokat a régi mozikat mint anno !
És ez nem a TV hibája !!!

(#135243) gduck válasza #54715584 (#135241) üzenetére


gduck
addikt

Mert a Samsungnál valami nagyokos 2018-ban eldöntötte, hogy a DTS és a DIVX már elavult technológia. Vagyis pontosabban fogalmazva MEGFIZETHETETLEN technológia, mert hiába veszel egy autó áráért Samsung TV-t, akkor se kapsz DTS támogatást :W

De ha visszaolvasol itt a fórumon, rengetegen egyetértenek ezzel... Ki érti ezt? :F

[ Szerkesztve ]

(#135244) hjtz4t3wrseg válasza gduck (#135243) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

Már Veled vagy a Samsunggal ? :F

(#135245) mikk2000 válasza PuMbA (#135238) üzenetére


mikk2000
őstag

Hát izé.

[link]

(#135246) PuMbA válasza francz'70 (#135239) üzenetére


PuMbA
titán

Az erősítődben nincs DTS Neo 2:5? Szokott lenni és akkor ez megoldaná. Amit mikk2000 linkelt abban van az igazság, a DTS Neo nem csak basszus emel, mint a sima DTS a Dolby-hoz képest, hanem sztereó tér széthúzást csinál meg 2-ből találomra 5 csatornára alakítja a hangokat (ezért van benne a nevében a 2:5 :D), szóval baromi sok feldolgozást végez, hogy valami csilli-villit tudjon mutatni egy sz*r forrásból, de ugye több részletességet meg valós teret nem meglévő adatokból akkor sem tud csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#135247) gduck válasza hjtz4t3wrseg (#135244) üzenetére


gduck
addikt

A Samsunggal :(

(#135248) ΞΔGLΞ válasza PuMbA (#135238) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Mi van? Ezt a totális baromságot, hogy sikerült ide bevésned? Áruld már el komolyan, honnan a francból szedsz ekkora ökörséget és ráadásul azt még le is írod. Szóval DTS és DD ugyanaz, csak több hangerő a DTS-nél cakumpakk, amit leírtál.

[ Szerkesztve ]

(#135249) ΞΔGLΞ válasza hjtz4t3wrseg (#135242) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

És mi van, ha a samsung-on nézem? Azon is ugyanolyan gáz lett volna.
Attól, hogy neked már akkor is gagyi volt, attól még másnak nem az. Milyen múltról irkálsz?
Ezt csak megemlítettem, film hd+ ide, vagy oda, lenyomnak filmet még 4:3-ban is. Az viszont elég szánalmas, ha meg nincs meg nekik másképp, turkáljanak valami másik után.

(#135250) RudY válasza PuMbA (#135238) üzenetére


RudY
addikt

A fő különbségek a tömörítési szintek és a bitráták. A Dolby Digital az 5.1-es digitális hangot 640 kb/s bitrátára tömöríti (Blu-ray lemezeknél). A DTS kevésbé tömörített és támogatja a magasabb bitsebességet is (akár 1,5 MB/s). A DTS "reálisabb" filmélményt nyújt, a bitráta különbségét azért nemcsak az audiofilek hallják teltebbnek és dinamikusabbnak. A Dolby Digital egy normális térhatású rendszeren kétségtelenül jobban kalibrálhatóbb és jobb a jel/zaj aránya.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.