Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#134351) pilóta válasza pilóta (#134329) üzenetére


pilóta
nagyúr

Senki?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#134352) fila válasza lacko6 (#134346) üzenetére


fila
senior tag

Ez nem kicsit felhősödik.
Visszavinném simán.

5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546

(#134353) Yager01


Yager01
senior tag

Na megjött ma az RU7402. Mit érdemes megnézni rajta a kijelzőt tesztelni ? Írtatok fentebb pár youtube videót amit nem néztem meg....úgy vettem hogy elég spec cuccok ... Sima tévé Thome adással egyébként viszont nem látok semmit ....

mikor bekapcsoltam akkor elkezdte felismerni ezt az okos távirányítót de valamiért nem futott végig szerintem a rendes beállítás. Kérdezte hogy irányíthatja e a Thome nak a beltérijét amit engedélyeztem is neki viszont utána valamiért nem találta ezt a Cisco beltérit a saját listájában. Most van egy kicsit több időm szerettem volna beállítani de sehol nem találom a menüben ezt a lehetőséget

(#134354) Batib válasza pilóta (#134351) üzenetére


Batib
őstag

Magyarországon a gyártók és szolgáltatók valamint a magyar állam közötti megegyezés alapján kötött a csatorna sorrend. Tedd be a kedvencekbe, ott szerkeszthető a sorrend (a szám asszem nem). Vagy használj számítógépes lista szerkesztőt (chansort), a legújabb tévéken nem tudom, működik-e.
Esetleg költözz el, mondjuk Észtországba, ott engedélyezett ez a funkció. Régebbi tévéken ha a felhasználás helyének nem Mo.-t adtuk meg akkor működött a listaszerkesztés.
(Amúgy a forumkeresőt is használhatod, elég sok találatot ad.)

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#134355) zsamiatt válasza ΞΔGLΞ (#134340) üzenetére


zsamiatt
őstag

FR?

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#134356) pilóta válasza Batib (#134354) üzenetére


pilóta
nagyúr

A csatorna sorrend, amit a szolgáltató ad, az rendben van, hogy kötött, de még nem találkoztam olyan TV-vel, ahol ne lehetett volna szabadon állítani, hogy melyik csatorna legyen elöl, melyiket akarod egyáltalán nézni, melyiket nem. Még a 40 éves fekete-fehér képcsöves is tudja ezt, nehogymár egy modern okostv ne tudja! Az itthoni 1 éves LG 4k okostévém is tudja, a T-home-os settopbox is tudja, a Samsung nem? A kedvenceket próbáltam, de valamiért akkor sem jó, mert ha beírod a számot, akkor a kedvenceken kívülit is beadja, szóval ez nagyon gáz (tehát ha az 1-es számút a kedvencekbe nem tettem bele, de megnyomom az egyest, akkor bejön a csatorna, hiába nincs a kedvencekben benne).
Keresőt használtam, nem találtam semmi értelmes választ, azért kérdeztem rá...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#134357) Zoller83


Zoller83
kezdő

Sziasztok!

Próbáltam vissza olvasni, de sajnos holnap már rendelném a TV-t, így csak pár oldalt tudtam :)
Segítséget szeretnék kérni tőletek: 43" -os 1,5 éves, hibátlan MU6102 -t cserélném 55"-os RU4702-re.

55 colban jellemző a felhősödés ennél a típusnál? Illetve ez is tud külső HDD-re felvenni? (timeshift/felvétel)
Olvastam pár helyen, hogy a betekintési szöge nem az igaz, de mi főleg szemből nézzük.

Van esetleg valakinek tapasztalata konkrétan az 55 colos RU7402-vel?

Köszönöm az építő jellegű válaszokat előre is! :)

Üdv
Zoli

(#134358) kokokka válasza zsamiatt (#134355) üzenetére


kokokka
őstag

Factory reset. Gyári visszaállítás.

(#134359) bozont válasza pilóta (#134351) üzenetére


bozont
veterán

Szerintem ez nálad is működni fog (még ha máshogy is néz ki a menü). Sajnos már nekem is Telekom IPTV van, így nem tudom megnézni az újabb modelleken hogy működik pontosan. De egyszerűbb a PC-s programmal.

(#134360) pilóta válasza bozont (#134359) üzenetére


pilóta
nagyúr

Sajnos nem megy így. Hasonlóképpen kellene a kézikönyve szerint, de kevesebb a menüpont. Például ahol a videóban van "törlés", nálam az hiányzik.

Kipróbálom ezt a pc-s dolgot, hátha az megy, de azért agyrém, hogy ennyire alap dolgot nem lehet a távirányítóval megoldani...

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#134361) Csepy válasza pilóta (#134360) üzenetére


Csepy
senior tag

Tele van vele a kereső, nagyon sokat beszéltünk erről, én, semélyesen is.

1. TV factory reset
2. Észtország beállítása (lehet mellette magyar nyelv)
3. csatornasorrendet úgy állítod, ahogy akarod.

Nem atomfizika, de sokadszorra írom le. Tényleg. :W

[ Szerkesztve ]

Regards: Csepy

(#134362) pilóta válasza Csepy (#134361) üzenetére


pilóta
nagyúr

Köszi, kipróbálom! :R

(esküszöm először a keresőt vettem igénybe, de nem találtam ezt)

Aki él és nem boldog, az téved!

(#134363) zsamiatt válasza kokokka (#134358) üzenetére


zsamiatt
őstag

Azon már túl vagyunk. A samsungos "szakértő" belépett a TV gyártói menüjébe is és onnan is végzett vissza állítást.
Valamiért a smárt hub nem talál ki a netre. Lehet ezekbe külső wifit dugni?

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#134364) Batib válasza pilóta (#134362) üzenetére


Batib
őstag

Ugy látszik nekem nem hitted el. Talán az Ő hangja mélyebb?
link

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#134365) ΞΔGLΞ válasza pilóta (#134362) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A tkm szórakozna ezzel, komolyan a péróm tele van, hogy ezt az országot mindig át kell b@aszni, meghekkelni etc, hogy valami normálisan működjön, ami pl a fentebb említett Észtben IS alap. Itt B+ minden tiltva van, de ígéretek vannak rá, hogy bevezetik a közeljövőben, mégsem történik semmi. Nem csak a samsung-ra értem.

Pölö egy MI9-cen USA, hon kong vagy a több száz ország valamelyikére kell állítani, hogy elérd a milliós nagyságrendű témát, egyébként magyaron csak három fos elérhető, de a többi szolgáltatás is ilyen moslék módjára működik(?). Ez, mint írtam csak példa volt. A google pay nem működik 2019-ben ebben az országban. Store-ból le sem tudod tölteni, de külső APK-val már telepíthető! De HAMIS, ismétlem hamis, pl angol címmel és mögé berakva egy revolut mastercard-ot már simán fizethetsz 1 perc múlva NFC-vel egy érintő modulon, ami lényegében már legócskább eldugott falusi abc-ben is elérhető. És amit ugye pont a gugli nem látna, mi? Lehetne regényt írni, hogy miben van még szándékosan visszatartva az ország, pl ebben acsatorna kiosztásban is teljesen egyértelmű.

Lehetne folytatni, bár ez már mindenkit érint, pl 2018 után a samsung-nak mindennél fontosabb lett, hogy évi "500 milliárd USD helyett, 7-800 jöjjön a kasszába", ezért olyan brutális minőség csökkentésbe kezdett és olyan mérhetetlenül gagyi sz@rokat állít elő, amire soha nem volt példa. Egy alsó kategóriás tévének sem szabadna felhős lenni napjainkban, ehhez képest a jobb középkategóriásokba is ocsmány paneleket tesznek és lerázzák a tulajt azzal, hogy technológia velejárója. Már többször írtam, pl Németországban nem tudnák, hogy nyaljanak segget, miközben azonnal cserélik a tévét, de oda nem készülnek ilyen ocsmány minőségek.

Ez is csak ebben az országban van megengedve (nyilván lehet még egy pár a földön), ahol csak a legkitartóbbak érnek el eredményt, ha bizonyítani kell az igazukat, pl Celtis fórumtárs. És majd 1 év harc után kap pár filléres kiengesztelő ajándékot. Nem hiszem el, ami itt történik évek óta és egyre rosszabb lesz. Ez is csak azért lehet, mert megvan nekik engedve, hogy itt szopatni lehet a népet, de szinte mindennel. Nem kell messzire menni és megnézni egy Bolgár! telenor oldalt. Lényegében fillérekért vehetsz telefont és ehhez potom havi előfizetési díjként automatikusan jár a korlátlan telefonálás, a gyors net, sms, ami 2019-ben már alap.

Itthon pl xs max még mindig 350 ezer náluk, de csak a legdrágább havi 19 ezres csomaggal. Egyébként minél lejjebb mész, annál drágább lesz, akár felfuthat még előfizetéssel és két év rablánccal ez fél millióig is.

Régóta kartelben működik a három szolgáltató, mert engedve van nekik. És akkor csodálkoznak a rokonaim, hogy miért vagyok többet kint, mint itthon, miért nem veszek már samsung-ot etc...

Mielőtt valaki azt hinné, mert ugye csetben nem lehet érzéseket produkálni, hogy ezt fröcsögve idegbajosan írtam le, nem ezt ilyen unalmas szánalommal pötyögtem be.

-----------

A helyedben nem szórakoznék ezzel, csinálnék egy kedvenceket, vagy többet és beraknám, ami kell, a többi "kötelező" csatorna meg rohadjon meg ahol van. :)

[ Szerkesztve ]

(#134366) ΞΔGLΞ válasza zsamiatt (#134363) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Arra azért kíváncsi lennék, hogy távsegítséggel valakinek oldott-e már meg valamit a "hozzáértő munkatárs".
Te csinálj FR-t, akár kettőt is egymás után, de a szerviz menüben.

[ Szerkesztve ]

(#134367) ΞΔGLΞ válasza lacko6 (#134346) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Három választási lehetőséged van, vagy addig küldözgeted vissza, míg nem kapsz egy homogént, vagy letojod, megtartod és nézed éveken át így, vagy váltasz másik típusra, de akkor muszáj lesz elmenni és üzletben tesztelni előtte.

(#134368) kokokka válasza ΞΔGLΞ (#134365) üzenetére


kokokka
őstag

Tudom, nem vagyunk egyformák de az biztos, hogy az egész szolgáltatás nem ér annyit, hogy a sorrenden keseregjek, vagy azt próbáljam állítgatni. Főleg úgy, hogy az adások 95%-a (akár képminőség, akár bármilyen más szempont alapján) annyit nem érdemel, hogy oda kapcsoljak a távírányítóval. És ez igaz minden magyarországi szolgáltatóra!

(#134369) Atlantisz48


Atlantisz48
őstag

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy egy QE65Q7FAM Samsung TV-re mekkora külső HDD-t csatlakoztathatok a műsorok rögzítéséhez? Pl egy 3TB ost elbír? Samsung a User Manual-ba nem írják.
Van esetleg ebben valakinek tapasztalata?

Köszönöm.

(#134370) zsoltip válasza sandró60 (#134343) üzenetére


zsoltip
őstag

Nos, ez kellemetlen.
A Milyen billentyűzetet vegyek? topicban a HID szabvány, gyártótól függő felhasználását említi egy fórumtárs oknak.
Milyen billentyűzettel kompatibilisek a mondjuk 2017+ Samu TV-k?

(#134371) Lackooo84 válasza Csepy (#134361) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Én anyum nemrég vett NU7102 tévéjén akármilyen országot állítottam, nem volt lehetőség sorrend állításra. De a chansorttal megoldottam szerencsére. Ja és valaki írta, hogy az LG-n lehet, na az volt előtte anyumnak 1 éves készülék (csak leverte a macska :DDD ) és azon még ennyit sem lehetett állítani, ahhoz is chansort kellett.

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#134372) zsoltip


zsoltip
őstag

MU6102 készüléken nem jelenik meg a csatorna törlés, vagy akár "rejtés" lehetősége. Hogy amiből van analóg és digitális is, abból csak az egyiket lássam pl. Vagy hát ne jelenjen meg adott csatorna. Ennyit szeretnék. Más tévén (J5500, vagy akár LG LA620) simán ment. A kézikönyv és leírások alapján itt is lennie kell ilyen opciónak, de nincs.
Szoftver update, csatorna lista frissítés, újrahangolás, megvoltak. De nincs.

Hogyan lehetséges ez, és miként tudom elővarázsolni?

(#134373) ΞΔGLΞ válasza kokokka (#134368) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Egyetértek. Nálam ömlesztve egyszer ott van a majd 190 db körüli csatorna (UPC premium vagy mi a lófütty a neve most), amit az első beállításnál/keresésnél megtalált, ebből csináltam egy kedvencek 1, ahol semmi más nincs csak HD, de az "emmesek" alapból nincsenek benne, viszont ide még betettem a discovery-t is, amit a mai napig nem értek, hogy egy ilyen csatorna, hogy a redvába mehet még mindig SD-ben 2019-ben... :U Az egyik legtöbbet nézett csatorna nálam a Discovery, de a hányinger kerülget, hogy 4K tévén ilyen gané minőségben kell nézni.

Szóval, nálam csak ez a kedvencek 1 megy és abból is a természeti csatornákon kívül, talán 3-4 másik agymosóra elszoktam kapcsolni. + HBO, de azt is olyan ritkán nézem már. Netflix is talán azért megy többet, mert ott a minőség (4K HDR Doly vision miatt), egyébként egyre hülyébb tartalmak kerülnek oda is mostanában.

[ Szerkesztve ]

(#134374) zsoltip válasza zsoltip (#134372) üzenetére


zsoltip
őstag

Mókás...megkaptam a választ a Samsungtól.
Észtországra kell állítani hozzá a lokációt. :DD :))
Erre valóban nem gondoltam. :U

(#134375) kokokka válasza ΞΔGLΞ (#134373) üzenetére


kokokka
őstag

Telekomos vagyok, itt egyszerűen csak visszafele kell lapozni az 1-esről és ott van sorban az összes HD. Nekem ez így bőven jó :)

(#134376) Yager01


Yager01
senior tag

Szerintetek mennyire gáz hogyha a 65" tévét egy olyan konzolra rakom föl amin van egy matrica hogy maximum 20 kg ig terhelhető. A régi ue58mu6122 -21kg volt és ezzel használtam. A mostani állvány nélkül legalább 25kg. Egyébként elég masszív a falra rögzíthető rész. A képen is látszik a 6 felfogatási pont....

(#134377) Yager01 válasza Yager01 (#134376) üzenetére


Yager01
senior tag

(#134378) zsamiatt válasza ΞΔGLΞ (#134366) üzenetére


zsamiatt
őstag

Hogy tudok belépni a service menube?

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#134379) Celtis válasza Yager01 (#134376) üzenetére


Celtis
veterán

A fő kérdés, hogy milyen távolságra lesz a TV súlypontja a fal síkjától. A TV tömeg és a távolság szorzata határozza meg a forgatónyomatékot, ami itt a legfőbb terhelést jelenti ebben az esetben.
Minél nagyobb az erőkar, annál jobban húzza kifelé a falból a felső csavarokat és csavarja tartó karját. Ha ez a konzol akár 20-30 centire is kihúzható, forgatható, akkor arra egy cserép muskátlit sem tennék ilyen pirincka csavarokkal nemhogy egy 65-ös TV-t.

A fal miből van, talán gipszkarton? Tegyél fel képet az egész konzolról.

(#134380) Yager01 válasza Celtis (#134379) üzenetére


Yager01
senior tag

maga a konzol egy kihajtható karos konzol de mindig alap állapotban van gyakorlatilag pár centiméterre a fal síkjától.

(#134381) Csepy válasza zsamiatt (#134378) üzenetére


Csepy
senior tag

kereső

Regards: Csepy

(#134382) $atirka válasza lacko6 (#134346) üzenetére


$atirka
senior tag

Szia. Mi lett a felhős tévével? Vissza küldted, vagy együtt lehet vele élni? Amúgy épp ilyen Q60-ra várok Telekomtól, csak épp nincs raktáron.

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#134383) lacko6 válasza $atirka (#134382) üzenetére


lacko6
senior tag

Varok meg.

(#134384) ΞΔGLΞ válasza lacko6 (#134383) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Komolyan érdekel, hogy mire, amikor át lettél b...va és egy hibás képernyőt kell nézned?
Nyilván, ha nem zavarna, nem kérdezted volna meg képekkel alátámasztva, hogy sz@r panelű tévét vettél , vagyis "sikerült venni".

Nézd meg ezt a képet, max fényerőn egy Q6 FAM típusba ilyen panelt raktak két éve, ezért is írtam már többször, hogy ezt a technika velejárója bullshit szöveget senki ne nyalja be. Ezen a tévén a fekete néha már-már oled szintű, csak a feliratozás kavar be néha este, sötét szobában, sötét helységű tartalomnál, mert akkor a ledek megvilágítják azt is, amit nem kellene, amíg látható a fehér színű felirat, mivel nem direct ledes, de ettől függetlenül ebben a tévében a panel korom fekete mindenhol...

klikk ide

[ Szerkesztve ]

(#134385) Celtis válasza Yager01 (#134380) üzenetére


Celtis
veterán

Erre én nem akasztanék egy 65-ös TV-t. Egyrész ez a tipli-csavar nagyon karcsú, másrészt a konzol csavarodik, imbolyogni fog a TV. Valószínűleg nem szakad le, csak bizonytalan lesz.
Rádaásul ahogy nézem ezen a konzolon nem állítható a magasság, és az sem bizos, hogy stimmelnek a TV felfogatásával.

Vegyél egy ilyen jellegű konzolt és szereld fel 12-es tiplivel és hozzávaló állványcsavarral.

[ Szerkesztve ]

(#134386) lacko6 válasza ΞΔGLΞ (#134384) üzenetére


lacko6
senior tag

Megvagyok löve.Akciosan vettem mm akcio 150 volt.
Ha vissza viszem bukom az akciot.210 t mar nem er meg.
Nincsen valasztek 43" ban,csak a 7402 johet szoba.Ami meg mar 130 es nem lenne nagy elorelepes az f6500 utan. :W
Marad a szerviz.

(#134387) Celtis válasza lacko6 (#134386) üzenetére


Celtis
veterán

Ismét ez a Galla idézte ugrik be: "Vegyenek szart, amíg a készlet tart!"

(#134388) Peace válasza Celtis (#134387) üzenetére


Peace
nagyúr

Jah elég gusztustalan. Megkapod boldogan a 150-200ezres tv-det és fos. Visszataszító.

(#134389) Mankó válasza lacko6 (#134346) üzenetére


Mankó
veterán

Brutál, csere egyértelműen. Esetleg a local dimming-ot vedd lejjebb pl Normalra. Teljesen fekete képnél a Q60-nál is kihuinynak a ledek, mintha kikapcsolt állapotban lenne a tv?

Én is akcióba vettem, s nálam tökéletes, csak az a fránya mozgás. Szervíz menüben nincs valami bekapcsolható mozgásjavító?

[ Szerkesztve ]

(#134390) Mankó válasza lacko6 (#134386) üzenetére


Mankó
veterán

MédiaMarktba 60 napig vissza viheted. A 60 nap alatt még belefuthatsz egy akcióba, amikor lesz esélyed adott modelt cserélni, max nagyobb típusra cserélsz.
Másrészt nem buksz semmit, amit fizettél az meg vissza jön.
A szervíz az szervíz, ha kevésbé felhősre tudsz cserélni, annál meg lehet más lesz a bibi.

(#134391) ΞΔGLΞ válasza lacko6 (#134386) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

AZ MM-nak kutya kötelessége (jogszabály szerint), cserélni a tévéd, minden féle többlet költség nélkül.
De az MM nem is fog ilyen miatt sz@rakdoni.
Viszont...
Ha ebbe belemész, már most borítékolom neked, hogy a pénzt fogják visszaadni, amibe került a tévéd. Arra fognak hivatkozni, hogy az akciós termékek kifogytak és ez valószínűleg így is van, vagy nem, de tök mindegy.

Én biztos nem tartanám meg ezt a tévét, még akkor sem, ha fájna az akcióban elvesztett forintok.
Ugyanis, nem tudom, hogy tisztában vagy-e vele, de ez csak rosszabb lesz, javulni nem fog. Akár már pár hónap után is nézhetetlenné válhat. Akkor meg lehet a szokásos idegtépő garanciával elcseszni a drága idődet.

(#134392) kokokka válasza ΞΔGLΞ (#134384) üzenetére


kokokka
őstag

:K

(#134393) blizzrd válasza ΞΔGLΞ (#134384) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Ezt a tesztet mivel lehet elővarázsolni?
Nemrég vettem egy RU8002-est, és kíváncsi lennék mit mutat.

(#134394) kokokka válasza blizzrd (#134393) üzenetére


kokokka
őstag

(#134395) Yager01 válasza Celtis (#134385) üzenetére


Yager01
senior tag

Ez sajnos pont nem oké nekem. VESA 400X400 kéne...
Egyébként a Mediaban van szinte ugyanaz mint amit fényképeztem. A felfogatás, minden ugYanaz...

klikk ide

(#134396) gyeniko válasza Yager01 (#134395) üzenetére


gyeniko
őstag

Ez pl. jó lehet.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#134397) flash-


flash-
veterán

régi samsunghoz (Le32a451) hol tudnék szerezni-találni kalibrációs beállitásokat?
legalább nagyjából?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#134398) blizzrd válasza kokokka (#134394) üzenetére


blizzrd
aktív tag

Köszi!
Gondolom csak TV-ről megnyitom és kész.

[ Szerkesztve ]

(#134399) $atirka válasza ΞΔGLΞ (#134391) üzenetére


$atirka
senior tag

Vagy annyira nem fosch, tehát elfogadható így is!
De most komolyan, ez a Q60 ennyire trágya, vagy ez csak egy kivételes eset?

Mankó:
Mi a baj a mozgással??

[ Szerkesztve ]

"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D

(#134400) Celtis válasza lacko6 (#134386) üzenetére


Celtis
veterán

Mindazonáltal neked kell eldönteni, hogy mennyire zavar a jelenség. Semelyik LCD sem homogén. És egy fotó sem mond semmit. Egy jelentéktelen felhősödést is erősen kiemelhet a telefon kamerája. Tudom, mert a saját TV-mről is csináltam képet és magam is megijedtem, mennyivel rosszabb fotón mint a valóságban, pedig nem is este készült a kép.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.