Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
Van köztetek valaki, aki rendelkezik Digi (TV) előfizetéssel?
A kérdésem az lenne, a Digi-Online.hu HTML5-ös oldala működik-e a Tizen böngészőjén (elindulnak-e a videók). -
$atirka
senior tag
válasz Akellla #134950 üzenetére
Szia. Én nagyon megszerettem a 55q60-at!
Biztos jobb a q70, de nem akartam többet erre áldozni.
A színei tényleg kitűnőek, a mozgás folyamatos, semmi zavaró hiba nincs, vagy nem veszem észre. A bekapcsolás, a menüje kellően gyors, egyedül a műsor guide (EPG?) belépésnél áll meg 1-2 másodpercre, de szerintem ezt a többi tévének is be kell tölteni.
A táveszt én konkrétan kifejezetten szeretem, nem értem miért jó, ha ~30 gomb van, mindent el tudok gyorsan érni, ami kell, pedig én is szeretek 2 kattintással elérni dolgokat. Pont jó, letisztult.
Sosem láttam előtte Tizen os-t, de mégsem volt idegen, gyorsan megszoktam."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
MODERÁTOR
Üdv!
Adott egy Samsung UE32-5000W televízió.
Csatlakoztattam hozzá egy Raspberry Pi-t, de sajnos nem működik a CEC.
Hogy lehetne a távirányítást megoldani?20 éve a Prohardveren
-
Fr3eWar
őstag
válasz Black-core #134955 üzenetére
A Q60RA idei modell, a Q6FN tavalyi, a tavalyi jobb volt. Idén ez a full belépő széría és idén ismét gyengítettek a TV-ken.
A 49" egyébként is kerülendő méret, mert hiába Q-led, kényszer panellel gyárják, így a nagyobb tesókhoz képest csak 60hz-es nem 120.A tavalyi Q6FN belépő qled széria is 55" és afeletti méretben 120Hz-es panelt és valódi 10bites színmélységet kapott, emellé normális HDR képességet 900nit körüli peak brightnessel.
Ezzel szemben amit idén kiadtak az úgy néz ki, hogy
49" esetén 60hz panel, kamu 10bittel és 800-as HDR brightnessel
55" esetén 120 panel, kamu 10bittel, és nevetséges HDR-nek nem nevezhető 400 peak brightnessel.Gyakorlatilag kiadták a tavalyi Q6FN modellt idén Q70R néven, talán gyorsabb SOC-al. Ez volt a fejlesztés, a Q60R-r meg kb megfelel a tavalyi belépő szériás NU7000/7200-nak csak csillámporral meghintve.
A Q60 esetén a 65"-os méret már ismét kapott elfogadható HDR fényerőt, csak a panel maradt kamu 10bit.
[ Szerkesztve ]
-
malacka87
őstag
Van egy UE48H64003d tv-m és a HBOGO appot nem tudja elindítani. Most találtam egy frissebb szoftvert mint ami rajta volt de az se segít. 2890-es van rajta. Tud valaki megoldást vagy ez ennyi?
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
stilo18
addikt
válasz Fr3eWar #134959 üzenetére
Prohardver tesztben, meg Rtings - en is 10 bitet írnak, azért dobtam csak be.
"Gyakorlatilag kiadták a tavalyi Q6FN modellt idén Q70R néven"
Plussz kapott local dimming-et, hogy a HDR ne csak csillámpor legyen
[ Szerkesztve ]
#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
salapp
addikt
válasz stilo18 #134961 üzenetére
Ez engem is rohadtul meglepett, és tényleg, displayspecifications.com-on natív 8bitesre írják a 65Q60R paneljét is. Azért az durva, tényleg butítottak. De lehetett bármikor 315-ért kapni az istenített 65Q6FN-t? Ahogyan én látom, normális boltokból is inkább 400 körül volt kifutáskor idén kora tavasszal.
Szóval szerintem olyasmi történt, hogy árban lejjebb vitték a 6-ost, de közben a 7-es széria lett az igazi QLED belépő mindenes, ami már az összes lényeges paramétert tudja, a 6-os nagyok meg csak szódával, de legalbb QLED-nek mondhatják magukat.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
stilo18
addikt
válasz PuMbA #134964 üzenetére
Nehogy Te is már semminek nézd a FALD Led - et...
Hogyan old meg egy annyira egyszerű képet egy Edge Led, mint pl tájkép, alul árnyékos erdő, felül vakító nap? Sehogy...
Megküldi 800 nittel az egész képet aztán menjen a pincébe a kontraszt....fényerő legyen, a többi nem számít..#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne egy egészen hülye kérdésem.
Adott egy Samsung UE50HU6900 50" UHD LED TV. Nem mai darab, de szolgál szépen gond nélkül (kopp-kopp). Szereztem hozzá használtan, de megkímélt, újszerű állapotban egy Samsung VG-KBD1500/XH billentyűzetet. Szépen fel is ismerte, működik is frankón minden. Egy bökkenő van, hogy nem ír a billentyűzet "z" betűt. Először QWERTZ/QWERTY problémára gyanakodtam, de nem találtam opciót a váltásra.
Amúgy QWERTZ magyar ékezetes a billentyűzet kiosztása. De mégis a z helyén ír y-t, és az y helyén kéne z-t írnia, de azt nem írja. A poén az egészben, hogy ha benyomom a CAPS-ot, vagy a SHIFT-et akkor nagy "Z"-t írja, csak simán a kicsi z-t nem.
Ebből is, és abból is ha nyomogatom az y-t (z-t) akkor villog a bluetooth kapcsolat visszajelző ledje, tehát a billentyűzet szerintem jó, és írná is a z-t, küldi is a jelet a TV-nek, csak a TV nem veszi az adást, gondolom valami nyelvi beállítás miatt.
Vannak ötletek a probléma orvoslására? Előre is köszi!"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Fr3eWar
őstag
válasz stilo18 #134965 üzenetére
8 bit hw panel van szoftveresen feljavítva 10-re.
FALD miatt valószínű jobb mint az egde led-es variánsok, viszont a nagyon kevés ~50 zóna miatt eléggé nagy a blooming, egy fekete jelenetnél átvilágíthat olyan helyre is a fény ahova nem kellene neki.
Egy egde led dimming esetén (ami a tavalyi NU7-8000 meg Q6-7-8FN esetén volt) zavaróbb, hogy egy fényes részlet miatt sávosan az egész kijelző "kifakul". -
stilo18
addikt
válasz Fr3eWar #134969 üzenetére
Amúgy nagyon sok tesztben írják 10 bitesnek, nem 8Bit +FRC - nek 55-től a Q60R-t..
Vagy a displayspecification - on kívül, ami egy szimpla tech gyűjtő oldal le van ez még írva valahol? Én még nem láttam...Igen, ezt írtam én is, hogy jobb a FALD Led...
-
Fr3eWar
őstag
válasz stilo18 #134970 üzenetére
Ebben a tesztben 8+ftc-t írnak, de lehet tévednek, meg a disp spec is, kellene egy LCD part number és megnézni a Samu origi partson mit dob rá.
-
mikk2000
őstag
Sziasztok!
Adott egy Samsung LE32D403E2W tv. UPC CI kártyát berakva, szinte minden megy, csak épp nem engedi digitális csatornakereséskor szolgáltatónak kiválasztani az UPC-t, így aztán a csatornalista összevissza lesz, ami azért gáz, mert két tv van a házban, és szeretnék, ha a csatornalista egyforma lenne. Elvileg ez a tv támogatja a CI+ -t, tehát nem tudom mi a gond.
Ha erre senki, akkor nézegettem a menüket, és az újabbik tv-ről (UE43KU6000), amin digitális csatornakereséskor ki lehet választani az UPC-t, a csatornalista rendben jön, lehet csatornalistát exportálni (kulcsra), csakhogy ezt aztán az előzőleg említett tv (LE32D403E2W) nem ismeri fel. A kulcs ntfs-re van formázva, a leírás szerint a tv ismeri az ntffs-t szóval nem tudom mi van. Samsungon belül csak kéne tudnia a csatornalistát importálni-exportálni, nem? Ötlet? A lényeg hogy a régebbi tv-re menjen fel az UPC szerinti csatornasorrend.
-
$atirka
senior tag
134965 stilo18:
Bocs, hogy belevau, egyértelműen Ti sokkal jobban értetek hozzá, de ez a "tájkép, alul árnyékos..." eszmefuttatás nem inkább egy ips panelre inkább felróható hiba, mintsem egy va panelesre??
Oké, hogy q60 edge led, de a tapasztalatom nem azt adja, amit fentebb körülírtál, sőt! Sötétben nézem a filmeket és nyoma sincs erős fehér mellett közvetlen feketén fátyolosodás, meg ilyesmi..[ Szerkesztve ]
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
$atirka
senior tag
Más:
Csatorna infónál eddig a hd adásokat 720p-nek írta, most a napokban volt valami szoftver frissítés (nemtom van-e köze hozzá), azóta minden hd 1080p.
Hibásan jelzi másnál is (55q60r) vagy azóta upgrade-elt a szolgi?"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
stilo18
addikt
válasz $atirka #134979 üzenetére
A "fekete mellett közvetlen fehér, nagy fényerőn fátyolosodás" a gloowing effekt, amikor nincs a panel mögött elég zóna, hogy az adott területre ne világítson át/be...
(Ezért annyira erős HDR - ben az OLED, függetlenül, hogy hány nites)Lehet rosszul, félre érthetően írtam, picit pontosítok..
Legyen egy egyszerű kép, azt könnyen körbe tudom írni.
Teljesen fekete kép, közepén egy apró égő gyertya.Egy Edge ledes panelnél, mivel a tv közepén lévő gyertya fényét elő kell varázsolni, bekapcsol az egész panel, és a HDR miatt a fényerő is maxon lesz, kimossa a feketét, kicsit szürkés lesz az egész..
(függvénye ugye, hogy milyen kontraszttal rendelkezik a tv)
Egy FALD - os tv-nél a gyertya fényénél bekapcsol a zóna:Ha sok zónás, drága LCD - vel van dolgunk, egész pofásan megtudja oldani, a láng szélén látható egy kicsit a gloowing effekt.
40/50 zónánál, már valószínű 1-1 zóna is világit mellette...
Az oled pedig megjeleníti tökéletesen, mivel pixelenként külön világít mindegyik...
Ezért mondom mindig, hogy ha valakinek fontos a HDR, akkor ezeket szem előtt kell tartani... (persze vannak még mások is)
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok.
Németországból kaptam egy Samsung UE40ES8090 típusú TV-t. Magyarul tud menü szinten, de a digitális automatikus hangolásnál Magyarországot nem adja ki, csak Ausztria, Németország és Svájc választható, emiatt rendesen az UPC-s csatornákat nem is találja meg, illetve a műsorújságban sem jelenleg meg az ékezetes karakterek.
Segítsetek, hogyan tudnám rávenni az eszközt, hogy kiadja az országot?
Köszi 
-
stilo18
addikt
válasz stilo18 #134985 üzenetére
Ezt a képet meg csak úgy itt hagyom, minden látszik rajta amiről beszéltem, local dimming, bevilágítás, és egy közel referencia kép, hogy hogyan kell a HDR - nek kinéznie.
Akinek meg frankó a tv-je, nincs semmi problémája a képpel, annak
-
kokokka
őstag
A fotóból ítélve ez egy roppant szarul legyártott TV képe lehet, mert az edge led ha normálisan meg van csinálva (mégha tudom is a hátrányait) ilyet nem mutathat! Nem lehet azt mondani, hogy nincs bevilágítás, mert ilyen a technológia, de ha az én TV-m csak fele ilyen lenne, soha be sem kapcsolnám! Ez ugyanis konkrétan nézhetetlen az én szótáram szerint....
-
Batib
őstag
A szervízmenüben kell a helybeállítási adatot (local_set) módosítani. A helyes beálltás nálunk asszem "pan-eu". Viszont ennél a modellnél nem tudom elég-e a "normal" szervízmenü, vagy kell egy speciális távszabi a kiterjesztett szervízmenühöz. Talán pont határeset, hogy engedi vagy nem.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
szasza_1
senior tag
válasz stilo18 #134989 üzenetére
Hát itt mind a kettő kép hibás. Az egyiknél (=közel referencia kép) eltűnnek a sötétebb részletek. Ezért nem jó ez az egész ki-be kapcsolgatom területenként a háttérvilágítást. Ha a sötétebb részeket az LCD panel ugyan úgy jeleníti meg, mint a többit, és kikapcsoljuk vagy lejjebb vesszük a háttérvilágítást a sötétebb részeken, akkor már nem olyan lesz a kép, mint ahogy annak ki kellene néznie. Itt lényegében a kép fele eltűnt. Ahol tartalomnak kellene lennie, ott feketeség van. Ilyen fajta HDR élményre én nem vágynék...
-
gabigyerek
senior tag
Sziasztok,
Black friday-es tv vásárlás előtt állok és nézelődök a piacon, ami már meghaladja a képességeimet, ezért hozzátok fordulok. Ha van valakinek ötlete az alábbi kritériumok alapján, hogy mit lenne érdemes, azt megköszönném.
- Nappali közepe lenne, 138 cm-ben gondolkoztam
- Jó minőségben szeretem letölteni a filmeket, örülnék 4k-nak (külső vinyóról)
- Gyűröm a PS konzolt és az online játékokat, így jó lenne ha kis response time-al üzemelne és elmosódás mentesen (ezek szakszavait ti biztosan jobban ismeritek)
- Nem vagyunk horror falók, így a fekete megjelenítése nem a legfontosabb szempont
- Az árcédula ideális esetben 200-300 közötti összeget mutatna
- Kötnék hozzá valami 2.1-es hangrendszert isElőre is köszönöm, ha van valakinek javaslata.
PS4
-
stilo18
addikt
válasz gabigyerek #134997 üzenetére
Ha szerencséd lesz egy Sony 55XF9005, vagy 55Q70 becsúszik oda BF-kor. (Sony most sincs nagyon messze tőle)
Ezekkel nagyon nem lősz mellé.#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest