Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#135401) Dareiosss válasza PuMbA (#135396) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Igen, az ő beállításaik alapján, színhelyesen be lehet állítani a tvket, akár műszereres kalibráció nélkül is, én is mindig ajánlgatom őket, sztem az rtings a legjobb tv teszter oldal. Pl a sonyk képén az ő beállításaik után nincs hatalmas különbség, mert azoknak eleve jó a gyári beállításaik, de a samsungnak jócskán megváltoznak a színei. Mind a kettőnél film módról beszélve.

(#135395) kokokka:
Sajnálom, hogy zavarlak, biztos igazad van hisz neked van egy Q6 od. :U

[ Szerkesztve ]

(#135402) #54715584 válasza PuMbA (#135396) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nekem ez nagyon fura. Átállítottam a Film módra, és visszakerestem az Rtings-es beállítást, és nálam olyan az összes kép, mintha barnább lenne az egész, némelyik elég színtelen, de eléggé sötét és a részletek elvesznek. Pedig nem vagyok híve a nagyon csili-vili nagyon világos képnek, mert a szemem sem bírja, de ez most eléggé megváltozott. Kicsit olyan, mint amikor a PC-n a beállítások rosszak, vagy egyszerűen elveszik valami az RGB-YCbCr átalakítás között. Ez a mai napig nem is tiszta, de sokszor a kép sem. Próbáljak nyomni egy teljes gyári resetet és utána próbálgassam a beállításokat?

[ Szerkesztve ]

(#135403) junior19 válasza ΞΔGLΞ (#135397) üzenetére


junior19
senior tag

A film mód van legközelebb a szabvány értékeihez, ezen kár rugózni, ezt el kellene fogadni.
De ha az is pontatlan, pláne olyan színezéssel, ami az ember számára jobban észrevehető, akkor zavaró is tud lenni.
Ha eleve a bejövő jel is sárgás barnásra van színezve, erre még rátesz a film mód alacsony színhőmérséklete, az már zavaróvá tud válni. De a többi képmód pedig már annyira magas színhőmérsékletű, hogy pont az eredeti képi világból fog elvenni.
Csak próbáld ki, hogy az említett sorozatnál a film módban nem a meleg 2 színhőmérsékletet használod, hanem a meleg 1-et. Ez már csak egy picit teszi hidegebbé a színhőmérsékletet.

codec project

(#135404) kokokka válasza Dareiosss (#135401) üzenetére


kokokka
őstag

Nem egy Q6-om van. Egy 2017-es Q6-om van és ez a nem mindegy! Ez az amit te nem értesz meg, vagy nem fogadod el. Pláne annak függvényében amit nagy szakmaiasságod közepette írtál :

Az első 2017 es Qled széria egy vicc volt...

Ezt egyebként hol olvastad éppen?

(#135405) ΞΔGLΞ válasza junior19 (#135403) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Na erre voltam kiváncsi, hogy ami már eleve ilyen, azt már simán elronthatja a film mód. Konkrétan az említett Mindhunter már nézhetetlen sárgás- barnás -zöldes lesz ettől, bár nem minden filmkockája.

(#135406) Dareiosss válasza kokokka (#135404) üzenetére


Dareiosss
senior tag

:) Ja értem, az stikában egy oled panellel szerelt Q6 volt, csak nem verték nagy dobra. :D
Ja nem... Csak valaki elkezdte hypolni, hogy milyen jó, aztán közben közel sem volt az. Volt szerencsém anno 2 éve látni a Q6Fam tvt, arany áron adták a semmit.

(#135405) ΞΔGLΞ
Te abszolút nem érted miről szól ha be van kalibrálva egy tv látom. Az azt jelenti, hogy színhelyes lesz a tv, már amennyit a panel enged. Így az említett sorozatod is pont úgy jelenik meg ahogy a készítők kitalálták. Az hogy neked az nem tetszik az már a saját véleményed.

[ Szerkesztve ]

(#135407) ΞΔGLΞ válasza kokokka (#135404) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

“Ezt egyebként hol olvastad éppen?”

Cöhh, röhej az egész :DDD

[ Szerkesztve ]

(#135408) Zigi válasza #54715584 (#135402) üzenetére


Zigi
senior tag

Felesleges resetelni, a Film mód nem egy megváltó beállítás ami mindig a legjobb képet produkálja. Először is erős megszokást igényel. Én pl. csak mozizáshoz használom teljes sötétségben és akkor is csak meleg 1-en, minden másra, tvadás, pc, youtube normálon vagyok. Egyszerűen a világos nappaliban hiába emelem a háttér világítást barnára f*sott fakó a kép nekem. Másnak meg ez az isten, szóval a saját szemednek kell elégedettnek lennie, nem pedig egy ratings vagy egy másik fórumtárs beállításait magadra erőszakolni, mert az az etalon. Ezzel nem azt mondom, hogy nem hitelesek ezek az oldalak, vagy nem jók az ott megadott értékek, hanem azt hogy nyugodtan el lehet térni annak érdekében, hogy neked megfeleljen a kép.

(#135409) kokokka válasza Dareiosss (#135406) üzenetére


kokokka
őstag

Nem az a szerencse, hogy te akkor láttad, hanem az, hogy én több
mint egy éve nézhetem ezt a remek TV-t.
Egyébként a hsz-ed eleje kissé furcsa, de oda se neki, ez biztos a szakmaiasság része :) Így aztán nem értem az OLED poént sem, mert senki sem mondta, hogy OLED képe van. De nem baj, ezt a hasonlatot is elnézem neked. Írj bátran, mert ha ezen a szinten nyomod, akkor még lesz néhány vidám percünk itt....

(#135410) Dareiosss válasza kokokka (#135409) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Te is vidám perceket okozol nekem, :K :C Köszi

(#135411) kokokka válasza Dareiosss (#135410) üzenetére


kokokka
őstag

Akkor legalább mindenki örül. Már megérte, hogy ide tévedtél. :C

(#135412) gyeniko válasza Dareiosss (#135410) üzenetére


gyeniko
őstag

Hadd kérdezzem meg barátságból, hogy neked voltak/ vannak Samu TV-id is a Sony mellett, vagy csak trollkodni jársz ide? Ha voltak/vannak Samu TV-id, megosztanád velem, hogy a láthatóan hatalmas tapasztalatodat mely konkrét modellek hosszú idejű használatával szerezted?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#135413) Dareiosss válasza gyeniko (#135412) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Nem trollkodni járok ide. Az egész vita abból eredt, hogy szidni mertem az első szériás Qled sorozatot.
Amit a Samsung arany áron adott, úgy mutatta be, hogy egy új technológia (mármint a kvantumpötty, amit a sony talált ki jóval a samsung előtt, és triluminos néven rakta a tvkre), arany áron adta, és a legszebb az egészben, hogy semmivel nem volt jobb a konkurenciától. Ez pedig láthatóan sok ember önérzetét bántja, mivel otthonra ebből a szériából vettek tvt.
Tavaly már javult a Samsung, idén pedig már közel a legjobbak az LCDkből mivel már a többiek oledekre koncentrálnak.

Egy 65Q80 am van.

[ Szerkesztve ]

(#135414) kokokka válasza Dareiosss (#135413) üzenetére


kokokka
őstag

Egy 65Q80 am van.

Gondolom ezért szar az összes ettől régebbi...

[ Szerkesztve ]

(#135415) szasza_1


szasza_1
senior tag

Nem értem ezt a film módot. Jártam már pár (elég nagy és modern) moziban, külföldön is. Mindig DELL (U szériás) monitorokat használok, Oázis Computerből kalibrációval rendelve, van is colormunki kalibrálom. Ami alapból a film módban van, annak köze nincsen ahhoz, amit a készítők akartak. A legegyszerűbb: tegyél ki egy fehér kört a TV-re: fehér lesz, vagy barna? Egy profi géppel csinálj egy havas tájról egy fotót. Nézd meg több helyen, több eszközön. Mindenhol fehér lesz a fehér (a hó), kivéve itt Film módban. Én csak egy valamire használom a Film módot, olyanra állítva a szineket, mint egy kalibrált monitor lenne: csak film módban megy 960Hz-en a háttérvilágítás. És ez számomra nagyon érezhető...

(#135416) Dareiosss válasza kokokka (#135414) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Persze ezért írtam a tavalyik Q9FN re, válaszul, hogy az egy nagyon jó tv azt kell venni, szemben a 2017 es Q9 el ami szar volt, látom nagyon visszaolvastál. Senki nem beszélt itt a Q80 ról. De ha már a Q80, ez se oled szint, közel sem.

(#135417) Dareiosss válasza szasza_1 (#135415) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Ezért kell beállítani a 20 pontos fehéregyensúlyt is. Pont erről beszéltem, hogy hiába film mód, attól még gyárilag nem pontos.

[ Szerkesztve ]

(#135418) PuMbA válasza ΞΔGLΞ (#135397) üzenetére


PuMbA
titán

"Tehát, itt mi a teendő szerinted, ha eleve ilyen a film képi világa?"

Tőled függ, de az biztos, hogy a Netflix-en futó Mindhunter sorozatot is kalibrált kijelzőn készítették el, tehát ha kalibrálva van a TV-d és nagyon sárgás-barnás, sötét a kép, akkor így akarták, mert egy már nem ultragagyi minőségű (99% sRGB lefedettség és válogatott IPS panel, kalibrált) kijelzőn nem kaphatsz rossz végeredményt.

szasza_1: Természetesen nem tökéletes a dolog minden esetben, de engem egyáltalán nem vágott mellbe a különbség, mikor megjött a kalibrált Dell Ultrasharp-om. Igazából nagyobb különbségre számítottam, de ez is TV modelltől eltérő. Az én Samsung TV-m már 3 éves.

[ Szerkesztve ]

(#135419) kokokka válasza Dareiosss (#135416) üzenetére


kokokka
őstag

Lefikázhatod azt a szériát, de nem értelek! Nem neten vásároltam a TV-t. Személyesen, többszöri megnézés után vettem meg úgy, hogy két stand volt egymásstól kb. négy méterre : a QLED és az OLED. Én vittem a meghajtót a teszteléshez mindenféle formátumú képanyaggal. Előttem QLED melletem OLED. Nappali fényben nem volt képminőségbeli különbség a két technika között. Oldalról nézve igen, de ezt le is teszteltem, tudtam is amikor végülis megvettem. Láttam elsötétített szobában is, ott persze kibukik, hogy a technika hátránya, de szinte nulla volt a felhősödés is. HDR anyagon összetéveszthető a két TV. De ezek szerint nem az én QLED-em jó, hanem az összehasonlított OLED volt a sz@r. Ugye?

(#135420) Dareiosss válasza kokokka (#135419) üzenetére


Dareiosss
senior tag

két stand volt egymásstól kb. négy méterre

A különbséget egymás mellé téve sötét vagy sötétített szobában látnád igazán, plusz bekalibrálva. 2017 ben a Q6Fam egyárban volt a Sony XE90 el, ami minden szinten jobb tv volt nála (igazából az XE90 a 2017 es Q9 től is jobb volt, pedig akkor közel sem az volt a sony csúcsa) és ott volt abban az évben a Sony XE85 is ami jóval olcsóbb nála és közel azonos volt a Q6 2017 el.

A Samsung 2017 ben csak marketingben volt baromi erős.

[ Szerkesztve ]

(#135421) ΞΔGLΞ válasza kokokka (#135409) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Mielőtt feleslegesen koptatnád a karaktereket, mert már kicseszettul kezd elegem lenni belőle.
Csak úgy megjegyzem...
Keresés szerzőre: 2016-ban zöldfülűként irt ide és átlag típusokról érdeklődött, mert annyi fogalma nem volt az egészről. Következő hsz... Már nekem szólt néhány napja. :DDD [link]
Tehat 2016-ban foszlányokban sem ismerte a típusokat, de rá nem egész 1 évre 2017-ben már szakértőként szarozta a q6 fam típust. Manapság meg Isteni magasságokba emelkedett, mint tv szakértő. Általában mindig az mondja a másiknak, hogy kamuzik, aki ezt is teszi. A pali egy hazudozó troll, nulla szakmaisággal, neten olvasott elméleti specifikációkkal önhatalmúlag kinevezte magát szagértonek. Elmehet a ...ahova gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#135422) ΞΔGLΞ válasza PuMbA (#135418) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Márpedig nem lesz jó, ahogy Junior 19 is írta, már-már nézhetlen színek kavalkádja lesz a képernyőn. Főleg sárgás-zöld.

(#135423) PuMbA válasza ΞΔGLΞ (#135422) üzenetére


PuMbA
titán

Van fent erről YouTube-on vagy Vimeo-n részlet?

(#135424) Dareiosss válasza ΞΔGLΞ (#135421) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Ez így van 2016 ig teljes megelégedéssel használtam a Pana G20 plazmát. 2016 ban cseréltem le, hosszas utánajárás után egy 55W755 re, amit rá 2 hónapra egy 55X85Cre. Az elmúlt 3 évben további 6 tv fordult meg a kezeim között, haverok, család vásárlása kapcsán. Sokat olvasgatok a témában, mivel érdekel.

Te viszont 2019 ben ott tartasz hogy fingod sincs mi a színhelyes kalibrált kép, és a tv topikokban garázdálkodsz, ez nem az én szegénységi bizonyítványom.

[ Szerkesztve ]

(#135425) ΞΔGLΞ válasza Dareiosss (#135424) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Rólam akadj le, eleget hazudoztál itt össze-vissza, meg aztán ezt is írtad, hogy többet nem írsz. Nem kell itt tovább magyarázkodnod, bár lehülyéztél, de legyen elég annyi, hogy neked zoknid nem lesz annyi az életben, ahány tévét én már sok év alatt "tesztelgettem". És nem azért van Q6 fam tévém is, mert én azt mondtam, hogy jó. Én még este zárás után is visszamentem tesztelni több napon át, mert megtehettem elég sok tévével.
Áhh nem is érdekel...

(#135426) ΞΔGLΞ válasza PuMbA (#135423) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Áhh, hova gondolsz? :)
Ez jogvédett film, csak a netflix-en érhető el 4K dolby vision-ban.

[ Szerkesztve ]

(#135427) #54715584 válasza Zigi (#135408) üzenetére


#54715584
törölt tag

Rtings beállításai anno jók voltak, most megnéztem őket és nem egyeztek.
Beállítottam őket újra, ami a legszembetűnőbb volt, hogy kicsit vesztett a kép az élességéből. Most a kontrasztot visszavettem valamennyire és az élességre adtam rá kicsit, nem tökéletes, de jó.
Ami fura volt, hogy ha közben váltottam forrást vagy módot, akkor az előző beállítások nem maradtak meg.
A meleg1 nekem is jobban tetsző, a meleg2 nem volt jó, színközt hagytam automatikus beállításon. Nem minden tökéletes így sem, de sokkal jobb, mint előtte volt, persze forrástól függően.
Délelőtt még vakító napsütésben próbálgattam a beállításokat, most vártam kicsit és jobbak a részletek, még este megnézem, amikor már kicsit sötétebb van. A sötétebb részleteket megoldotta a gamma beállítás.
A színek élénkek így is és néha a háttérvilágítás is, de azt automatára tettem.
Szóval nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik jó lesz.

Más: Mindhunters: az a sorozat különleges színvilágot kapott, mert így tudják érzékeltetni, hogy 20-30-40 éve történtek az események, ez sok sorozatnál volt így, amikor visszaugrottak az időben, de filmeknél is megfigyelhető.

(#135429) junior19 válasza ΞΔGLΞ (#135405) üzenetére


junior19
senior tag

Igen elronthatja, de ezt írtam is.
De a normál képmód magas színhőmérséklete még jobban elrontja.

Ez a szabvány által előírt D65 színhőmérséklet szabvány által rögzített különböző telítettségi pontok helyzete. A 6 szín mindig keresztezni fogja azt a középső ívet, az a színhőmérsékletet jelzi.

Ez ugyanaz, csak a gyári beállítások mellet a film képmód kb. 6100K színhőmérséklet érték mellet így mennek el a színek a piros, sárga irányába. De jól megfigyelhető például a piros és cián színeket összekötő vonal még azért nem sokat mozdult el.

Ez pedig mondható a normál képmód színhőmérsékletének, ami általában 9000K vagy felette is lehet. Látható, hogy itt azért lényegesen nagyobb az eltérés a szabványhoz képest, mint a film képmód alacsonyabb színhőmérsékleti értéke mellett. Megint érdemes figyelni a piros és cián színek tengelyét.
Egyébként is értelmetlen ez a normál, illetve film képmód elnevezés, mert a videómegjelenítésnek egy szabványa létezik, nincs sport, film, természet, zene, színház.
A normál képmódot is be lehetne hasonlóra állítani, mint amilyen a film mód. Csak azért szokták a film módot ajánlani, mert az pontosabb a szabványhoz, s azt sokkal pontosabban is lehet beállítani( a normál képmódban csak 2 pontos fehéregyensúly állítási lehetőség van, s nincs színkezelési állítási lehetőség sem).
S senki, aki kalibrál, nem nehezíti meg a saját dolgát, hogy azt a képmódot kalibrálja, ahol kevesebb opció áll a rendelkezésére, s sokkal nagyobb értékeket kellene igazítania, már amennyiben lehetséges.
Ha valaki mégis a normál képmódot választaná kalibrálásra, akkor is az első lépése a színhőmérséklet meleg1 vagy meleg 2 választása lenne.
Adja magát a kérdés, hogy jó, rendben, de válasszunk egy köztes értéket, legyen 7500K, mert az neked jobban tetszik. Be lehet kalibrálni ilyen értékre is, s nagyon jó mérési eredményeket is kaphatsz, a megjelenítő akkor sem lesz színhelyes. Mert a bejövő jel ha a szabvány szarint készül az anyag, akkor az 6504K színhőmérsékletű lesz.
Érdemes a három képet egymás mellet megnyitva a változásokat összehasonlítani.

[ Szerkesztve ]

codec project

(#135431) Dareiosss válasza junior19 (#135429) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Minden elismerésem, nagyon jól összefoglaltad. Nem kevés időt el is ment ennek megírására. :R :R :R

(#135433) hjtz4t3wrseg válasza kokokka (#135409) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

Jobbat se nézz soha ! :R

(#135434) hjtz4t3wrseg válasza PuMbA (#135423) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

Csak a NF-en elérhető ! :DDD
[link]

(#135437) Bogyi007 válasza szaszapi (#135375) üzenetére


Bogyi007
veterán

Amikor két éve megvettem az UE50MU6122-es tévém tudtam hogy messze nem csúcskategóriás tévét veszek, de azért mégis arra törekedtem hogy ne is gagyi legyen. Akkor abból a keretből szerintem kimaxoltam azt amit a felhasználási igényeimnek legjobban megfelelt. Korrekt fekete szín ábrázolást kaptam kompromisszumos megjelenítést sportközvetítésekhez (foci meccsek esetében azért a 60 Hz annak számít, de az F1-esetében rendben van) a konzolokhoz SDR-ben patent a kép, Hdr-t kóstolás szintén lehet vele használni.
Csatlakozók terén minden van ami kell, a hangzások esetében még van DTS is.

Igazából ha most kéne választanom tévét az akkori vételárat tekintve (22x7610=167420 Ft) nem is tudom hogy most mit választanék. Lehetséges hogy nem találnék jobbat nála most.
De szerencsére nem is tervezem a tévé cseréjét még.

[ Szerkesztve ]

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#135438) PuMbA válasza ΞΔGLΞ (#135426) üzenetére


PuMbA
titán

Megnéztem YouTube-on a hivatalos Season 2 trailert a kalibrált monitoromon :) Értem, hogy mire gondolsz. Alapból sárgás / barnás a kinézet, de ha sárgás fények vannak egy jelenetben, akkor a bőrszín is tiszta sárga lesz ettől, ami ritka a filmekben. Viszont engem nem zavar. Úgy néz ki, mint egy régi filmszalag, amivel valami történt. Ezt tuti így akarták.

(#135439) Batib


Batib
őstag

Van itt valaki aki látta már élőben a Samsung Frame sorozatát? Pl qe55ls03r
Kb melyik egyéb modellnek felelhet meg, ha a sallangoktól eltekintünk?
Az a helyzet, hogy most már kissé el vagyok maradva a most futó modellektől, s jó volna a segítség. Kis szerencsével elég olcsón hozzá tudnék jutni. Vagy inkább maradjak valami hagyományosabbnál?

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#135440) bombibmw


bombibmw
veterán

Sziasztok!
Adott egy régi LE32B530P7W TV és a bal felső sarokban, ahol a csatornákat mutatja, 5-1-ig visszaszámol folyamatosan újra meg újra és nem reagál semmire.
Ez valami meghibásodást jelent?
Találkozott már valaki ilyesmivel?
Köszönöm a választ!

(#135441) PuMbA válasza Batib (#135439) üzenetére


PuMbA
titán

Q60R :)

(#135442) Batib válasza PuMbA (#135441) üzenetére


Batib
őstag

öööö... Ennek felel meg vagy ilyet vegyek?

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#135443) PuMbA válasza Batib (#135442) üzenetére


PuMbA
titán

Ennek felel meg, szóval 2x-es ár van a Frame miatt :)

[ Szerkesztve ]

(#135444) Batib válasza PuMbA (#135443) üzenetére


Batib
őstag

Szomorú vagyok. Bár valahol sejtettem, hogy így van. Annak idején a Serif tv-be is egy elég alap modellt bujtattak. Ezek közül melyiket?

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#135445) kokokka válasza ΞΔGLΞ (#135421) üzenetére


kokokka
őstag

Be is fejezetem. Biztos, hogy mindenben igaza van....

(#135446) Bogyi007


Bogyi007
veterán

Jó árat akartok egy nem rossznak tűnő tévéért? Tessék:

SAMSUNG UE65NU8502TXXH ívelt 4K UHD Smart LED televízió

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#135447) szasza0608


szasza0608
csendes tag

Sziasztok!
Ki hogy oldja meg azt, hogy pl. letöltött filmeknél (dolby true hd, dolby atmos stb) legyen hang? Mert úgy látom ezeket már nem támogatják az új samsung tv-k. Külön lejatszót nem szeretnék venni. Esetleg vmivel át lehet konvertálni pc-n mielőtt lejátszom a tv-vel vagy más márkát vegyek, azok támogatják?

(#135448) znorbika


znorbika
csendes tag

Sziasztok!
Adott egy 65RU7102 tv,ami kb.3 hetes és már a kezdetektől fogva recseg a hátulja szerintem,de nálam főleg akkor jelentkezik,ha be ill. ki kapcsolom majd amikor sötét lesz a filmben egy jelenet,akkor szintén olyan a hangja,mint amikor hűl lefele.A tv konzolon van a falon,próbáltam már a felfogató csavarokon lazítani,egy fokkal jobb lett,deígy sem az igazi.Ezt így kell elfogadni a mai tvk-nél?Másnál is van ez a jelenség?

(#135449) hjtz4t3wrseg válasza szasza0608 (#135447) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

A letöltés nem legális !
Inkább támogatni kéne( pl: lemezvásárlással ) az alkotókat,készítőket,és nem rinyálni hogy nem vagyunk kellően megbecsülve mi Magyarok akár a szinkronok akár a feliratok terén!
És ez érezhető nemcsak a filmeknél,hanem a konzolos játékoknál is !
Sok esetben azért nem készítenek egy-egy játékhoz /szerencsére mára azért van már egy pár/ Magyar feliratot.
Az a vélemény,hogy a Magyar az "warez" ország ,úgysem vásárolnak, inkább lelopják a tartalmat.
Tudom hogy drága egy-egy film vagy játék megvétele blu-ray-en (a hazai bérekhez képest)de néha azért beleférhetne .
És ezt nem én találtam ki
Remélem nem bántottalak meg. :R :R

(#135450) Zigi válasza szasza0608 (#135447) üzenetére


Zigi
senior tag

Én pl. egy házimozi erősítővel + hangfalszettel ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.