Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79601) Lackooo84 válasza Kendek (#79599) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Hát én elég nagy rajongó rajongó vagyok, de engem eléggé lelombozott a látvány.

The Truth is out there...

(#79602) Banis válasza opr (#78416) üzenetére


Banis
kezdő

No a múlthéten sikerült néhányat kipróbálnom (jelenleg Grazban élek, itt a Media Markt-on kívül más boltot, ahol sorra kipróbálhattam volna a kiszemelteket, nem nagyon tudok. Minden korán zár, illetve egy értékelhető eladót nem tudtam fogni, hogy kikérdezzem, bár úgyis az aktuális legdrágábbat ajánlotta volna :DD )

Beleástam magam "mélyebben" is a témába (így egyre nehezebbé válik a választás...), redditet túrtam, valamint youtube-n néztem review-okat stb... Merem ajánlani az Oluv's gadgets nevű csatornát. Kollegám ajánlotta, egy osztrák pali, kicsit nyersen fogalmaz néha, de őszintén és profin (hangmérnök) mondja el a véleményét, ráadásul Binaural felvételeket készít. Bár már egyre kevesebb videót tölt fel, mert saját pénzből finanszírozza magát, így nem igazán éri meg neki a Covid óta (megszűnt a munkája).

Próbálgatás után az alábbi kettőn gondolkozok (tekintve, hogy egy Mediaban JBL, SkullCandy-k stb-k vannak főként, amiket inkább fel sem próbáltam):

Sony WH-1000XM4: Kényelmesnek kényelmes volt, a hangzása alapjáraton nem a legjobb (Oluv konkrétan leszarozta :D), viszont EQ állítgatás után egész jóra belőhető, nekem ez már megfelelő szint lenne. Tetszik a sok feature, ami benne van, kinézetre is korrekt. Ahogy írtad is a NC-e az egyik legjobb, viszont ami miatt nem tudnám nyugodt szívvel most azonnal megvenni, az a mikrofon minősége. A legújabb Firmware update-l sokat javítottak rajta, de zajos környezetben, ha tényleg igaz amiket a videókban hallani, akkor elég gyengén szerepel. Ez most kb 290 €.

Bose NC 700: A hangzás itt gyengébb talán, viszont ez is belőhető viszonylag elfogadhatóra. A NC itt is korrekt, viszont kevesebb feature-t, illetve kevesebb üzemidőt ad. Kinézetre/kényelemre ő is tetszett, talán stabilabban állt a fejemen, mint a Sony. Ami viszont nagyon tetszett benne, az a call quality. Videók alapján bőven veri a fentit, sőt az összes hasonló kategóriát. Nyilván a zajos/ szeles környezet a lényeg, mert csöndes szobában mind korrekt hangot adott. Ez az amiért a Bose bent maradt, ez kb 240 €.

+1 Reméltem, hogy ma már erről is írhatok személyes véleményt, de ez holnapra marad. Csak mozgatta a fantátziám a B&O, annyira írtad, hogy jó minőségű. Ma böngésztem a térképet és megakadt a szemem egy Bang & Olufsen márkabolton. :D Az eladó nem nagyon tudott angolul, így mondta hogy holnap jöjjek már vissza, bármit is kipróbálhatok!

Tőlük a HX-et fogom megnézni (ahogy nézem, a Portal kb ugyanez, csak az inkább gaming + Xbox-ra való). Alapjáraton nem szeretem az ovális fülpárnás fejhallgatókat, de kinézetre tényleg nagyon minőségi összhatást kelt. NC-re kíváncsi leszek, elvileg annyira nem nagy durranás, illetve a mikrofonok minősége itt is aggaszt picit. Hangzásra mindenki egyet értett a neten, hogy eléggé jól szól. Az ára az azért borsosabb kb 400 €, ehhez a modellhez már adnak tokot is, ha itt is fennáll az akksi + fülpárna csere lehetősége, akkor az egy jó nagy + pont. Viszont kérdés, hogy érdemes-e ennyit kiadni egy olyan fülesre, aminek az ANC-je annyira nem jó. Fontos lenne, mert egy 11 fős irodában vagyok, ahol random Nerf gunozások bármikor kitörhetnek :D

Holnap többet fogok tudni a B&O-ról, tényleg kíváncsi vagyok rá! :D

+2 Másik kollegám most vett egy Audeze Mobius-t a PS 4-hez, főként játékra. Odáig meg vissza volt a 460€-s gamer fülestől, de nem akartam szegényt elszomorítani, hogy sztem jó-jó, de nekem valahogy nem igazán jött be. Az egész egy nagy műanyag doboz érzetét kelti, elvileg zárt, de ha hangosabban hallgatja mellettem, akkor simán hallom stb...

(#79603) EnterR válasza KaitouP (#79589) üzenetére


EnterR
veterán

Ehh.

PSN ID: marquuard

(#79604) KaitouP válasza EnterR (#79603) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Same, bár nálam okés a helyzet, csak páromnál nem.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#79605) Kendek válasza Lackooo84 (#79601) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Pl. a Prince of Persia az tényleg lelombozó volt, de ez még nincs azon a fejlesztési szinten, hogy temetni keljen.

<-ƘƘ->

(#79606) dunc


dunc
nagyúr

Srácok hang beállításoknál és azon belül a beszélgetés csúszka miért inaktív?

(#79607) dunc válasza dunc (#79606) üzenetére


dunc
nagyúr

Újraindítás után jó lett a party alatt.

(#79608) opr válasza Banis (#79602) üzenetére


opr
veterán

Irodai hangokat kb mindegyik normális nc-s füles simán megoldja, még a vadabb, nerf gun-ozósokat is. Inkább olyanokkal van probléma, mint metró, vonat, útmunkálatok, stb.
Amúgy igen, a sony hangzása nekem se tetszett.
Mikrofon: b&o h7-re még nem volt panasz, csak egyszer, de akkor brutális szélben használtam, kb én se hallottam mit beszélek. :D
Kíváncsi leszek, holnap mit mondasz próba után, anno nekem az állam leesett kb, hogy mekkora a minőségi különbség a b&o és a többi között.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#79609) Eliott


Eliott
tag

Gyors helyzetjelentés amíg friss az élmény: ahogy korábban írtam, tegnap fél 2 környékén rendeltem meg a MM-ból (köszi annak, aki bedobta a linket) és ma reggel 7:59-kor hívott a futár, hogy itt áll az ajtó előtt. Beüzemelni csak most, este 10 órakor tudtuk. Barátnőm az Astro cukiságától, én a kontrollertől ájultam el szinte (de persze ezt szerintem mindenki elmondja magáról). Bár amennyi panaszt olvastam a rugók élettartamáról az utóbbi pár hónapban, már most - fél naposan - is attól parázok, hogy vajon mikor éri el ezt is a végzet.. :))

VÉGRE kipróbálhattam a Wreckfestet (valamelyik hónapban kaptuk Pluszhoz), a FlatOut 4 óta vártam erre a játékra.. :R Perpill a HZD 60-as változata folyik le épp a képernyőről.. hiába játszottam ki 4 Pro-n, ez így teljesen más érzés. Ami még érdekel, az a Days Gone szintén 60-as változata.

Kérdés 1: Megvan a GT Sport és a Driveclub is, de már régen nem játszottam velük. Kapott valamelyik komolyabb ráncfelvarrást az 5-ösre, hogy érdemes legyen megint elővenni? Ha nem, akkor marad a Wreckfest kocsikázás terén.

Kérdés 2: A 18-as Spider-Man PS5-ön ugyan úgy 60 fps mint a Miles M, vagy az megragadt 30-on?

Kérdés 3: Veszünk majd mellé egy fekete kontrollert is, illetve így hozzájuk egy töltőállomást. Ha nem az eredetit vesszük (~10-12k), hanem pl a Venomot (~6k), akkor az ugyan úgy ajánlható?

[ Szerkesztve ]

Metin2 is the best game ever. Change my mind.

(#79610) formula01


formula01
aktív tag

Ha valakit érdekel, alzán elég sok játék akciós, pl Ratchet 17k, mellé miles morales 8.5k ha együtt rendeled. Demon souls, Returnal szintén 17k ,TloU 9k.

(#79611) Kendek válasza Eliott (#79609) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Kérdés 1: [link]

Kérdés 2: Lásd előbbi link. Csak a Remastered ami 60 fps.

Kérdés 3: Gondolom amelyik szimpatikusabb. A Venom az Type-C porton keresztül tölt, de nem közvetlen, hanem ezt kell ráaggatni hozzá a kontrollerekre. Ha ez nem zavar, és gyerek sincs aki véletlen kitörheti, akkor jó.

<-ƘƘ->

(#79612) Derron válasza Eliott (#79609) üzenetére


Derron
aktív tag

Kérdés 1: Nekem ez volt az első játék amit kipróbáltam, elsőre nem láttam nagy különbséget (A menüben) aztán mikor elkezdtem játszani elő jöttek az apróbb részletek. A rázókő használata érződik a kontrolleren, ez nagyon meglepett.
Egyenlőre csak FullHD tévém van HDR nélkül. 4K HDR ben gondolom még brutálisabb.

Ami negatívum, hogy a garázsban nekem nem tölti be az összes kocsi képét, ez lehet csak nálam van így, de érdekes hiba.

Egyébként azt hol tudom megnézni, hogy egy adott játékhoz le van e töltve a PS5 frissítés?

(#79613) adamssss válasza Eliott (#79609) üzenetére


adamssss
veterán

Neked melyik futarszolgalat hozta?
en hetfon reggel 9-kor rendeltem es meg mindig semmi…

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#79614) Wolfy33 válasza Eliott (#79609) üzenetére


Wolfy33
senior tag

Töltő pad az eredeti legyen, sokkal praktikusabb és 10-ert van már.

(#79615) penge111


penge111
addikt

Sziasztok sikerült tegnap az utolsó darabot megcsípni a Pillars of Eternity 2 játékból. Ez az alap verzió, van ennek egy Ultimate kiadása, ami tartalmazza a három megjelent "story" Dlc-t. Kérdésem ezt, hogy tudom esetleg majd a storéból beszerezni, mert Ps5-ön nem találtam sehol season passt ehhez a játékhoz, ott már csak eleve a teljes kiadást (Ultimate edition) lehet megvenni.

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#79616) Peace


Peace
nagyúr

3L1T3! Nincs valami belsős infó arról, hogy holnap leleplezésre kerül és megrendelhető lesz a Forbidden West Collector's Edition Nálatok? :P :R

(#79617) .LnB válasza Peace (#79616) üzenetére


.LnB
titán

Mi lesz holnap?

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#79618) blckhm válasza Chalez (#79600) üzenetére


blckhm
tag

Köszi, hogy szóltál - ment is egy Zsákfiú és egy Recsit a kosárba. :)

Akinek még nincs meg, most 8500 HUF-ért lehet Alzán az Ultimate verziós MM-t bezsákolni a R&C mellé, illetve még mindig jár az ingyen bögre is.

(#79619) Peace válasza .LnB (#79617) üzenetére


Peace
nagyúr

Szeptember 2-tól indul a Forbidden West elővásárlás. Azt harangozták be 1 hete. Azért reménykedem, hogy esetleg lehull a lepel a CE-ről ,mert sima verziót elővásárolni eléggé értelmetlen. Ettől függetlenül hónapokkal ezelőtt előrendeltem már természetesen a KV-tól. :DDD

(#79620) Lackooo84 válasza Peace (#79619) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Van már megjelenési dátum tán, vagy hova akarjátok ennyire előrendelni?

Ja de hülye vagyok... ez am totál kiment a fejemből, hogy pont szülinapom után jön... :DDD

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#79621) TBT válasza Lackooo84 (#79620) üzenetére


TBT
addikt

Van igen!

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#79622) Peace válasza Lackooo84 (#79620) üzenetére


Peace
nagyúr

Persze, hogy van: [link]

Én csak tudni szeretném, hogy milyen szobrot kap a CE. Space Marine óta nem vettem semmiből CE kiadást. A TLOU2-nél rezgett a léc, de csak lebeszéltem magamat végül. :(

[ Szerkesztve ]

(#79623) .LnB válasza Peace (#79619) üzenetére


.LnB
titán

Azt hittem lesz valami Sony event.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#79624) Peace válasza .LnB (#79623) üzenetére


Peace
nagyúr

Nem tudok róla.

(#79625) Derron


Derron
aktív tag

TLOU2 különálló történettel rendelkezik? Vagy végig kell játszanom az 1 et (Remasted?), hogy megértsem a történetet?

(#79626) BusinessGuy válasza Derron (#79625) üzenetére


BusinessGuy
őstag

Nem kell de célszerű mert a 2 az első rész pár évvel késöbbi folytatása - és következménye. Valamint az első rész is kiváló játék.

[ Szerkesztve ]

(#79627) saelin válasza ProEvoFan (#78534) üzenetére


saelin
veterán

Egy PS4 Pro hangjához képest egy lopakodó repülőgép és egy utasszállító gép közötti különbség van, szerintem. A pro veszettül hangosan tudott süvíteni, míg a PS5 a legújabb játékok alatt is alig hangosabb mint a menüben. Én nagyon megvagyok vele elégedve ilyen téren.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#79628) light1994012 válasza Derron (#79625) üzenetére


light1994012
tag

Igen végig kell játszani, ahhoz hogy megértsd mivel annak a folytatása. Az 1 nélkül sok mindent nem fogsz érteni, hogy mi miért történt.

Sony Xperia 1, Playstation 5, Asus ROG Zephyrus GX701GV

(#79629) ProEvoFan válasza Derron (#79625) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

A lényeg benne lesz a második részben is.
Kellően adagolja az előzményeket, tudod mi merre hány méter. :K

(#79630) TBT


TBT
addikt

Ha esetleg találtok ma valamilyen webshopban eladó lemezes PS5 konzolt (ami raktáron is van), ne tartsátok magatokban! :DDD

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#79631) Peace válasza Derron (#79625) üzenetére


Peace
nagyúr

Nem is csak azért, hogy tudd mi történt. Hanem hogy meglegyen a kellő érzelmi kötődés a karakterekhez! Ez a sorozat nagyon erősen épít erre!

(#79632) ImACeltic válasza Derron (#79625) üzenetére


ImACeltic
őstag

Szerintem kötelező az első rész a Part 2-höz több szempontból is. Maga a sztori kapcsolódás és a karakterek miatt főleg.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#79633) .LnB válasza Derron (#79625) üzenetére


.LnB
titán

Kell az első rész.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#79634) VTom válasza EnterR (#79603) üzenetére


VTom
veterán

Nekem is ez volt. Egyszer akartam játszani a héten.. :(((

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#79635) 3L1T3 válasza Peace (#79616) üzenetére


3L1T3
addikt

Nincs még semmi infónk róla. De az elmúlt megjelenésekből se volt collector's , azt például kifejezetten tudom, hogy a Square nem is akar már nagyon hozni, mert nem éri meg.

Ha kapunk bármi infót, akkor úgy is kikerül a webre. ;)

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#79636) F-ECT$ válasza ImACeltic (#79632) üzenetére


F-ECT$
titán

Nem kötelező, de sokkal többet ad, ha mindkettőt végigjátssza az ember.

Dive ever, work never.

(#79637) Derron válasza BusinessGuy (#79626) üzenetére


Derron
aktív tag

Köszönöm mindenkinek :R

(#79638) saelin válasza Kendek (#79077) üzenetére


saelin
veterán

Mondjuk ezt nem értem hogy a digitális kiadás hogy lehet veszteséges. Csak a Sony áruházából lehet játékokat venni rá. Gyakorlatilag ahány digitális gép annyi eladott digitális játék.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#79639) Peace válasza 3L1T3 (#79635) üzenetére


Peace
nagyúr

Ohhhh......ez eléggé lehangoló. Én titkon reménykedek egy első részhez hasonló szobros kiadásban!!! 2017-ben még nem volt PS-em. Na meg nem is tudhattam előre, hogy ekkora lesz a szerelem! :(

(#79640) Madwe válasza Derron (#79625) üzenetére


Madwe
nagyúr

Egy karakterközpontú, erősen sztoriorientált játék.

ha szoktál sorozatokat a 2. Vagy 3. Évadnál kezdeni amik történet központúak s ezt élvezed, akkor hajrá :)

röviden: rengeteget elvesz az értékéből ha kihagyod az első részt

(#79641) Peace válasza Peace (#79639) üzenetére


Peace
nagyúr

Bezzeg ha lenne felesleges 730.000 Forintom, rendelném is őket! [link] :P

(#79642) saelin válasza jkrisztian (#79305) üzenetére


saelin
veterán

A motion blur ami rossz érzést kelt 30 fps alatt... Legalábbis anno így könyveltem el magamban (mint a Hellblade 30 fps módját). Most kórházban vagyok, de biztos csak a kíváncsiság kedvéért ránézek a HZD-re amint kikerülök.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#79643) balazs025 válasza saelin (#79638) üzenetére


balazs025
senior tag

Mert mondjuk az már csak közvetetten következik a gép jellegéből. Az a lemezolvasó meg nem kerül $100-ba a sony-nak. Az egyértelmű, hogy mindent figyelembe véve jobban megéri nekik, különben nem is létezne.

[ Szerkesztve ]

(#79644) zozika84 válasza saelin (#79642) üzenetére


zozika84
őstag

Jobbulást :R

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#79645) formula01


formula01
aktív tag

Egyébként annak mi az oka, hogy nem minden esetben, de általában a lemezes játékok újan is olcsóbbak, mintha a PS Storeban venném meg? A józan ész alapján pont az ellenkező lenne indokolt.

(#79646) ImACeltic válasza F-ECT$ (#79636) üzenetére


ImACeltic
őstag

Pont ezért fogalmaztam úgy, hogy kötelező, mert rengeteget elvesz az össz élményből, ha kimarad az első rész.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#79647) Szabi® válasza formula01 (#79645) üzenetére


Szabi®
addikt

Az is indokolt, sokszor több ezer forintos difi van, + a lemezest fizikailag birtoklod, el tudod adni, kölcsön tudod adni, magyarán szabadon rendelkezhetsz vele.A digitálissal nem, és ha ne adj isten egyszer valami miatt nem tudsz belépni a profilodba, és ugrik az email cím, akkor a digit játékok mennek a levesbe (sajnos én így jártam) :)

(#79648) drachoHUN válasza Derron (#79625) üzenetére


drachoHUN
senior tag

Kötelező. De nem úgy fogalmaznék, hogy "kell", hanem örülj, hogy végigjátszhatod.

Forza JUVE!!!

(#79649) Deck válasza saelin (#79642) üzenetére


Deck
titán

Jobbulást! :R (már azt hittem meghaltál, hogy nem vagy Discord-on ;])

Jó lett a 60fps módja neki. Amúgy a Motion Blur 60fps mellett is undorító... :D

PS5

(#79650) .LnB válasza saelin (#79642) üzenetére


.LnB
titán

Jobbulást főnök! Remélem csak szülsz, vagy valami vidámabb dolog miatt. ;)

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.