Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
totalwarrior
tag
válasz N.YCityBoy #66553 üzenetére
Ha meg mégis, akkor valakinek 7 db jut valakinek meg egy sem
-
MODERÁTOR
Amúgy a teljesítménybeli valós vagy vélt hardveres problémák okán nem várható a PS5-ből Pro variáns. Eddig egyedül a PS4-ből jött ilyen, de az sem emiatt, hanem az UHD (4K) tévék térnyerésére reagáltak vele.
Ha valami nem fut jól, annak szoftveres okai vannak a játék oldalán, és a fejlesztőket kell okolni. Itt adott, fix hardver van, ilyenformán nincs mentség rá ha tényleg rosszul fut valami. Egy erősebb, Pro konzol erre nem jelent gyógyírt, mert attól még az alapgépen is remekelnie kell mindennek. Csak plusz egy vas ami extra teher a játékfejlesztők számára. Vagyis összességében még rosszabb lenne a helyzet, mert még több fele kellene elosztani az erőforrásokat. -
Pferi
senior tag
válasz ProEvoFan #66558 üzenetére
Hát ja... 185.000-ból most kb. egy 1660 Ti-t lehetne venni, és akkor még nincs alaplap, cpu, ssd, memória stb...
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
-
BusinessGuy
őstag
válasz AuraSync #66523 üzenetére
Subnautica mint mérce? Ezt te sem gondolhatod komolyan hogy egy olyan látványvilágú játék mint az ha nem fut jól ps5-ön arról a hardware tehet... Azzal a látvánnyal bármelyik új konzolon 120fps-el kéne hasítania.. Tipikus esete a fakezű fejlesztőnek.
Ráadásul mindezt berakod egy teljesen más műfajú játék mellé játékidő szempontjából... Nem tudom eldönteni hogy totális hozzánemértés vagy szimpla trollkodás amit tolsz..
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
De ezt mire alapozzátok? Arra, hogy a PS4-hez is jött egy Pro variáns, és akkor most biztos trend lesz belőle?
A PS4 Pro hardverét nem általánosan gyúrták ki, hanem egyetlen célja volt a magasabb renderelési felbontás elérése, az UHD tévék miatt. Ezért nincs kiegyensúlyozva a teljesítménye, hiszen sosem volt célja az alapgép leváltása. Arra egy teljesen új konzolgeneráció való.
Most itt a PS5-nél szükség van ugyanerre? Nincs.
Létezik, hogy a generáción belül általánosan kigyúrják a hardvert, csak azért, hogy jobban futhassanak a játékok? Erre még nem volt példa, sőt, éppen abban van a játékkonzolok ereje, hogy fix a hardver.Egy picit átgondolva a helyzetet, én azt mondanám, hogy nem terveznek Pro-val. Esetleg csak akkor lesz ilyen, ha a konkurencia ezt kikényszeríti. De alapvetően csak negatív hatásai lennének a Sony és a játékfejlesztők szemszögéből.
-
Wesder
félisten
válasz kriszpontaz #66569 üzenetére
Mondjuk inkàbb úgy hogy az MS mindkét One gépre csinàlt egy 9. generàciósat, a Sony meg csak a PS4Pro-ra.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
munky
őstag
Néhány bicskanyitogató hozzászólást elolvasva az jön le, hogy pár embernél túl nagy a rajongás mértéke. Lassan ott tartunk, hogy kritikát megfogalmazni vagy rámutatni a gép bizonyos gyengeségire olyan szintű szentségtörés, amit csak is virtuális kövezéssel, torllozással, károgással, mindent keresztülmaró cinizmussal, esetleg "menjé pécézni!!!" felkiáltással lehet jutalmazni. Fél brigád felhorgad meg magát érzi sértve, ha kiderül, hogy a kedvenc gépével nem mindenki van maradéktalanul megelégedve.
Frankó cucc a PS5, de nem (mind) hibátlan. Nálam a 17 lapátos ventilátor után érezhetően halkabb a 23-as. Előbbit sem nevezném hangosnak, de van különbség. Eddig összesen 4db géphez volt szerencsém az ismerőseimét is beleszámolva, és olyan nem volt közte, ami ne lett volna coil whine-os. Méterekről hallani és igen, be van kapcsolva a hangfal és szeretem, ha kitölti a Z906 a szobát, úgyhogy hangerő is van. Viszont ettől függetlenül pl. a Control-ban, amikor azzal akarnak atmoszférát teremteni, hogy az üres irodákban futkosol és nincs akció vagy átvezetőt nézel, akkor simán hallom a CW-t. Aki erre érzékeny annak ez tré. Nem szeretem és nem örülök, hogy ilyen. Együtt élek vele és örülök, hogy egyáltalán van PS5 és játszhatok. Nyilvánvalóan ez nem tragédia, de ettől még tudom, hogy ilyen téren _lehetne jobb_ is a gépem.
Az FPS téma is olyan, hogy valaki simán átsiklik felette, de másoknak meg 60fps után tényleg gyötrelem tud lenni visszatérni fele akkora képfrissítésre. A Ratchet & Clank egy jó példa. Mikor először próbáltam annyira darabos és nehézkes érzetet adott, hogy fél óra után elment tőle a kedvem. Megkapta a 60fps-t és olyan pörgős, könnyed kikapcsolódás lett, hogy másodszorra is végig akarom játszani és az új részt is megveszem.
Biztos vagyok benne, hogy akad, akit ezek a dolgok egyáltalán nem érdekelnek. Viszont nem kellene rögtön lehurrogni, akit esetleg zavar.
Az is igaz, hogy felesleges azt várni tőle, mint egy milliós PC-től. Egy csomó játék eleve csak azért fut most PS5-ön, mert az architektúra a PS4-hez hasonló és most végre van visszafelé kompatibilitás. Előző generációs, 4-5 éves konzol játékoktól, amik ~30 frame-re és gyengébb hardverre lettek fejlesztve kár csodát várni. Örülni kell, ha néhány kap 60fps-t, a maradéknál meg annak, hogy egyáltalán futnak. Ebben a generációban olyan trend kezd körvonalazódni, hogy valamivel kisebb grafikai részletesség mellett opcionálisan a legtöbb játék tudja majd a 60fps-t. Talán ez a legjobb megoldás. Ilyen téren bizakodó vagyok és várom mit hoznak ki ezekből a konzolokból.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
munky
őstag
Ezzel nem vitatkoznék, tényleg az volt. Viszont ez pár hozzászólás, a keménymagból meg néhányan jóval szofisztikáltabb kommentelőket is "helyreigazítottak" már nem egyszer.
KRoy19: Azért, mert a negatív tapasztalat is tapasztalat és semmivel nem ér kevesebbet, mint hogy a másiknak meg hibátlan a gép és hangtalan.
[ Szerkesztve ]
-
the_mad
aktív tag
Delekik!
Az elképzelhető, hogy a péjes öt nem tölti rendesen fel a kontrollert USB-n keresztül?
[ Szerkesztve ]
“God made men, but Sam Colt made them equal.”
-
MODERÁTOR
Hogy a hűtés hangereje függ az alkalmazott ventilátortól, és az esetleges Coil Whine olyan dolgok, amiket szerintem itt senki sem tagad vagy kicsinyít le. Ezek a problémák tényleg zavaróak tudnak lenni.
De az, hogy van aki a hardvert okolja az egyes játékok rossz - vagy rossznak gondolt - futási teljesítményéért, és ennek megoldásaként várják a Pro konzolvariánst, szerintem tényleg trollkodás. Mert a hardver képes lenne mindent megfelelően futtatni, akár 4K felbontásban és 120 fps-sel. Azt pedig a játékok készítői döntik el, hogy ebből mit hoznak ki. Ha valami 30-ra van limitálva, akkor arról nem a PS5 hardvere tehet. Lehetne akár tízszer is erősebb, akkor sem biztos, hogy a jobb futási sebességre helyeznék a hangsúlyt.
A PS4 és a megelőző konzolgenerációk után itt csak előrelépés történt. Még a BC játékok is jobban, illetve stabilabban futnak. A magam részéről én ezt pozitívan fogadtam. De irreális elvárásaim azért nincsenek.
Azt azért elhiszem, hogy egy ütősebb PC-ről áttérve, ebből a szempontból kicsit csalódott lehet valaki. Viszont ez ilyen, ezt el kell fogadni. -
Wesder
félisten
Ha PaH keretei közt behúztuk a Subnautica-t, akkor ingyen frissül PS5 verzióra.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
MODERÁTOR
válasz the_mad #66578 üzenetére
Igen, elképzelhető, hogy a konzol USB portjai nem töltik rendesen a kontrollert. 1,5 ampert igényel a DSe a működés melletti töltéshez, amit egy hagyományos USB port nem képes leadni. Ha ilyet tapasztalsz, akkor érdemes inkább egy töltőadaptert használni, pl. amit a telefonodhoz is adtak.
[ Szerkesztve ]
-
Elderath
őstag
Szerintem eddig csodálatos ez a gen. Halk gép, jó kontroller. Gyönyörű játékok, 0 töltés, 60 fps. Rendesen fura volt, amikor néztem a nagy streamereket a 10k dolláros PCvel mikor tolták a resit és kemény töltőképernyők voltak, mikor én PSen olyat egyszer se láttam
Nemsokára itt a ratchet, év végén is jön jó pár cucc. Én személy szerint az új BFet nagyon várom
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
penge111
addikt
Én akkor kiválasztott vagyok, nekem semmi CW, illetve tegnap került bele az első lemezes és egyúttal az első igazi Ps5 játék is, Demon Soul's. Fostam itt attól, hogy írták, hogy brutálisan hangos a lemez pörgetés, hát sokkal csendesebb, mint a Ps4 prom volt, van hangja, de szerintem bőven távol áll az elviselhetetlentől. Lehet én vagyok az egyetlen ilyen szerencsés? Na, gyerekek csodagép eladó, 400k!
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
KRoy19
őstag
válasz Kendek #66579 üzenetére
Én például egy elég erős gépről tértem át PS5-re (16gb ram 2080 ti, i7 10700) és nekem abszolút nem csalódás, sőt le vagyok nyűgözve, hogy mit tud ez a kis masina 185k-ért.
Csak lestem, hogy hogy tud tartani a gép beton stabil 60 fps-t olyan látványvilágú játékok esetében, mint a Days Gone, a Ghost of Tsushima, vagy a God of War. Ráadásul úgy hogy ezeket a játékokat nem is erre a hardverre fejlesztették. Alig várom, hogy láthassam, hogy mit tudnak majd kihozni a PS5 exkluzív címekből. (Az új Ratchet and Clank már elő is van rendelve )
Az meg, hogy néha halattszik egy kis ventillátor zaj azt olyan magasról leszarom, hogy az nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
munky
őstag
válasz Kendek #66579 üzenetére
Igazad van, helyén kell kezelni az elvárásokat.
Amúgy kifejezetten nem örülnék neki, ha ismét lenne félgenerációs váltás. A különféle gyártás hatékonyságát elősegítő revíziókkal nincs bajom, ilyen apró módosítások a motorháztető alatt folyamatosan történnek egy konzolgeneráció életciklusa során. Slim verzió megjelenése is tök oké, de 3 évente nem akarok konzolt venni. PS5 Pro esetén megint az lenne, hogy ha a "maximális élményt" szeretnéd, akkor hardvert kell venni az eddigi életciklus felénél.
-
MODERÁTOR
válasz Wesder #66584 üzenetére
PC-n játszhatod akár gyorsabb SSD-vel is mint ami a PS-ben van. Mert a PS5-ben 5,5 GB/s RAW sebességre képes SSD található, míg PC-be szerelhetsz ma már ~7 GB/s-os M.2 SSD-t is. De nem, illetve nem csak ezen múlik a dolog. Szoftveres megkötések vannak, illetve olyan nagy a hardvervariancia, hogy nem lehet erre a 7 GB/s-ra építeni. Mert egyelőre ezt nem tehetik meg minimális hardverkövetelménynek.
-
balázs1991
csendes tag
Megkérdezhetem mikor hívtak rendelés egyeztetés miatt? Engem múlthét Pénteken hívtak egy Digital gép miatt, de sajnos még nem kaptam e-mailt, hogy átadták volna a GLS-nek. 2hetet mondott kb az ügyintéző, de azt hittem nem lesz annyi, mert általában ahogy olvastam pár napra sokszor küldték is a konzolt.
-
Elderath
őstag
Resi 8 amúgy bitang jó volt. Neki is álltam NG+nak meg tolom merc módot is. Van benne bőven content első végigjátszás után is. Ahogy elnéztem platina nem lesz belőle, mert beteg dolgokat kér
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
balázs1991
csendes tag
válasz noblem1983 #66497 üzenetére
Megkérdezhetem mikor hívtak rendelés egyeztetés miatt? Engem múlthét Pénteken hívtak egy Digital gép miatt, de sajnos még nem kaptam e-mailt, hogy átadták volna a GLS-nek. 2hetet mondott kb az ügyintéző, de azt hittem nem lesz annyi, mert általában ahogy olvastam pár napra sokszor küldték is a konzolt.
-
Wesder
félisten
Biomutant 1080p@60 lesz BC módban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest