- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Tannen #31463 üzenetére
Rear: 1920*1080P
Igen a hátsó karán volt előre felragasztva kétoldalas, lehúztam a védőfóliás és felragasztottam( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
-
Tannen
tag
Kösz, ez nem olyan rossz, nekem hátra nem kell csúcs minőség, csak valami ilyesmi, hogy a lényeget lehessen látni. A kamera lencséje ennél a videónál kb. hány centiméterre volt az üvegtől, illetve a fűtőszáltól? Igazából azt szeretném kérdezni ezzel, hogy milyen messze kellene lennie a lencsének, hogy ne a fűtőszál legyen fókuszban? Vagy ez kamera típus függő?
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
Tannen #31457 üzenetére
Egy régebbi DDPai Z40 hátsó kamera videóm
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
klaya86
senior tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani valami jó autós kamerát, lehetőleg szettben, első+hátsó. Fontos lenne, hogy razkódásra kapcsoljon be. Panel parkoló, elég sok a fax... Árban ilyen 50e Ft , amit rászánnék.
-
Tannen
tag
Kezdő kamerásként kérdezném hogy mi a tapasztalat, a hátsó szélvédőre rakott dash cam képébe mennyire zavar be a fűtőszál?
-
-
jano_77
nagyúr
Azt hol vagy hogy kell beállítani, hogy ne indítson el minden ajtó csukásnál egy védett videót a kamera!?
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #31437 üzenetére
Na sikerült bekötnöm a kamerát direktbe az akksira. Nem panaszkodott, hogy nincs hardwer kit, tehát sikerült is.Abban kérnék kis segítséget, hogy a 3 féle opció - parkoló módnál - mit is jelent pontosan, mindet érdemes bekapcsolni vagy ha nem, akkor melyiket igen? Most az ütközés észlelést kapcsoltam be egyelőre.
Mozgás érzékelés az nem tudom, hogy érdemes-e vagy ha bekapcsolom, akkor minden mozgásra majd bekapcsol és vészhelyzeti videót fog készíteni?
Illetve a Time-Leaps mód az pontosan mit csinál, érdemes bekapcsolni?Köszönöm szépen az eddigi segítségeket is.
-
Sziasztok!
Vettem egy 70mai M200-as kamerát' (Ha már az szerepel az összefoglalóban, hogy ez az ajánlott gyártó.)
Leszedtem az appot is hozzá.
Amikor meg akarom nézni, hogy mi van a kártyán, újraindul a kamera.
Mit lehet ezzel csinálni?Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
bazsy1981 #31450 üzenetére
Néha nem ártana a keresőt használni, vagy csak visszaolvasni.
Nincs két hete, hogy erről volt szó. -
bazsy1981
tag
illetve még egy kérdés. Mi a különbség az RC11 és RC12 kamera között. Valahol 11-el valahol 12-vel adják az a810-et.
Hiteles épületenergetikai tanúsítvány készítése rövid határidővel! [www.energetikatb.hu]
-
bazsy1981
tag
válasz
sambenez #31447 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Ha akarom a parkoló őr funkciót használni, azt csak a menűből lehet aktiválni, vagy esetleg van rá gomb is? A kocsi nagyrészt otthon parkol az udvarban, olyankor nem akrom, hogy menjen ez a funkció, viszont jó lenne ha gyorsan be lehetne kapcsolni ha esetleg leparkolok a városban valahol. Vagy akkor lehet a menüben turkálni?
[ Szerkesztve ]
Hiteles épületenergetikai tanúsítvány készítése rövid határidővel! [www.energetikatb.hu]
-
bazsy1981
tag
válasz
sambenez #31445 üzenetére
nem veszi el, legalább is nem vettem még sose észre. MEg akkor mindig meg kéne hülyülnie a kamerának nem csak néha nem?
a500S-1 is usb-c már. Akkor csak átrakom a másik szettet és azzal is kiprobálom majd. Foglalata is ugyanaz?
-
bazsy1981
tag
válasz
sambenez #31443 üzenetére
az a baj nem ilyen egyszerű sztem a dolog. amikor beszállok a kocsiban az autó a szivargyújtóra ad áramot és a kamera el is indul. De valamikor pár perc után nem világít zölden a visszajelző led és látom hogy lekapcsolt, valamikor meg megy gond nélkül. Ráadásul amikor lekapcsol ha rányomok kézzel a bekapcsolóra utána sose kapcsol már le. Kipróbáltam töltőről de ott nyilván nem tudom több órán át tesztelni, mivel csak ritkán csinálja, ott még nem jött elő.
Beállítás beli dolog nem okozhat ilyet ugye?
Rendelni akarok belőle mégegy settet(a másik autónkba), de az 810-es lesz, annak a kábelezése megegyezik az a500S-1 -el, ami már usb-c csatlakozós? Tesztre fel akarom majd cserélni, hogy vajon az is csinálja e?Hiteles épületenergetikai tanúsítvány készítése rövid határidővel! [www.energetikatb.hu]
-
bazsy1981
tag
sziasztok!
vettem egy 70mai Dash Cam Pro Plus set-et. Jelenleg szivargyújtótól üzemel, de rendelni fogok hozzá beszerelő kittet. Olyan gondom van vele viszont, hogy random kikapcsol a kamera. A szivargyújtón gyújtás után folyamatos az áramellátás az tuti. A fura az, ha látom hogy nem üzemel és benyomom kézzel akkor akár több órán át is üzemel hiba nélkül. Ezt mi okozhatja? Hardwer kit lehet megoldja majd? Vagy hibás lehet a kamera és küldjem vissza? Szerintetek?
Pontosan ez a típus:
model: A500S-1, ez már USB-c csatlakozós.
Ez max 128GB-os sdkártyát tud kezeli?Köszi a segítséget előre is!
-
Lacc
aktív tag
Sziasztok,
Létezik a 70mai M500-as készülékhez hasonló ami ugyanúgy könnyen "eltávolítható" a tartóbol/konzolbol?
EU-ban vannak olyan országok ahol sajnos nem lehet ott a kamera és szeretném ha egyszeruen ki- vagy levehető a szélvédőről... Ezért nem jó nekem az odaragsztott verzió.
-
jano_77
nagyúr
válasz
sambenez #31436 üzenetére
Tehát a kék 30A bizti az, aminek a helyére bedugom az elosztót és a piros 20A biztit rakom a kamerának - ami PeterPH szerint bőven elegendő egy 5A-es bizti.
Nagyon köszönöm szépen!
Közben rátaláltam ERRE a videóra, amiben elég jól elmagyarázza a fickó és illusztrálja is a kábelezést illetve, hogy hogyan találjuk meg a megfelelő biztit a bekötéshez. Hátha segítség lehet másoknak is, itt hagyom.[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz
jano_77 #31429 üzenetére
Ahogy írták is, az általad választott elosztóba 2 db biztosítékot kell rakni, ha egy meglévő helyére akarod bekötni. Az egyik értelemszerűen a meglévő biztosíték legyen, a másik pedig a kamera leágazásához szükséges. Mivel 5V-on vesz fel max 2 A-t, ezért 12V-ról sem fog 1 A-nél többet felvenni. Minél kisebb biztosítékot rakj bele, amit találsz.
-
jano_77
nagyúr
Illetve még azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy a 4G-s modulhoz nano SIM kártya kell ez tiszta. Milyen kártya kell bele, csak adatforgalomnak kell lenni rajta? Mennyi adatcsomagra van szükség a működéshez (1GB, 5GB, 10GB vagy ?) Sima feltöltőkártyás sim kártyát veszek vmelyik szolgáltatótól - akár Auchan, tesco pénztárnál leakasztva az megfelelő lesz?
-
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #31428 üzenetére
Műszaki adatok
Termék: Dash Cam
Modell: A810, A810-2
Bemenet: 5 V 2 A
Akkumulátor kapacitása: 500 mAhjól értelmezem, hogy 2A amit a kamera felvesz? Vagyis akkor akár 7.5A, akár 10A biztihez rakom, akkor nem kell plusz bizti csak, amit kihúzok és ami helyére az elosztót teszem!?
-
jano_77
nagyúr
válasz
sambenez #31423 üzenetére
Szia. Pont ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni, hátha tudsz nekem segíteni Te vagy bárki, aki kötött már akksira 70mai A810+RC12 szettet?
ILYEN segítségével szeretném majd a rákötést elvégezni.
Az lenne a kérdésem, hogy attól függően, hogy milyen bizti helyére fogom tenni - kimérve melyikben van folyamatosan és melyikben csak gyújtáskor feszültség - és hogy hány Amperes a kamera hány ampert vesz fel, ezt tudja esetleg vki? A használatiban benne van? Illetve, hogy ha teszem azt 10A helyére teszem és a kamera csak mondjuk 2.4A vesz fel, akkor elegendő ebbe az elosztóba az eredeti 10A biztit beledugni és nem kell plusz!?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
pixelhuszar
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni egy 70mai A810 + RC12 kamerát és hozzá egy 70mai battery pack-ot amit egy 70mai 4g hardwire kit up04-el összekötnék az autó akksijával.
Kettő kérdésem lenne ezzel kapcsolatosan, hátha valaki tud nekem segíteni.
1. Még nem tudom, hogy honnan tudnék ehhez sim kártyát szerezni, addig sim kártya nélkül is fog tudni működni ez a hardwire kit?
2. Reddit-en írta valaki, hogy nincs a 70mai kamera menüjében nincs lehetőség kikapcsolni az akkumulátor védelmet és így a 70mai battery pack-ot nem tudja lemeríteni teljesen mert azt hiszi a készülék, hogy az autó akksijához van csatlakoztatva nem pedig egy külső akksihoz.
Esetleg akinek ilyen hardwire kit-el van összekötve az A810 vagy A510 megnézné, hogy a menüben ki lehet-e kapcsolni az akksi védelmet?
Előre is köszi aki tud segíteni! -
BBéci
legenda
Rendben, elfogadom.
De nem az olyanok alkalmasak külső rögzítésre, amelyek még 10000 forintba sem kerülnek.
Valamint az általad mutatottak inkább parkolást segítők, mint menetrögzítők. Ott az "oldalkamera" megnevezés. Nedves, sáros úton haladva az autók hátulja szinte szívja magára a kerekek által felvert koszt, amitől a kamerák szinte használhatatlanná válnak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
at11
aktív tag
Vannak azért vízállóak, külső szereléshez is , A BlackVuenak meg a Thinkware-nek is van.
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, úgy néz ki túlaggódtam a dolgot a garival kapcsolatban; Annyit írtak hogy ellenőrizzem a kábelt és mindkét végén a csatlakozásokat. Ha nem látok semmi defektet, küldenek egy hátsó kamerát.
De vszínű beltérben kell keresnem neki helyet. Rémálom lesz a hátsó ajtóra átfűzni.
Mégegyszer köszi!
Üdv! -
sasquach
csendes tag
Sziasztok!
Octavia Mk4 FaceLift-be vettem egy 70mai 810 kamerát, összekötöttem a tükörben találaható USBC csatlakozóval (nem gyári kábellel) és a kamera nem kap elég teljesítményt a csatlakozóból.
Találkozott valaki ilyennel?Kábel hiba lenne vagy az USB-nek nem elég a teljesítménye?
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Van egy 70mai A800 autós kamerám, egy 32GB-os kártyát ( perpill csak az volt itthon ) próbáltam bele tenni. Windowson leformáztam a kártyát, majd betettem a kamerába, és ott is kérte a formázást. Arra is rá nyomtam, de utána se működött.
Mit ronthattam el? Exfat és FAT 32 formázást is próbáltam -
p5quser
tag
Sziasztok!
Az alany egy Wolfbox 840s. Egy Fiat 500-ba lett a a HW-kitjével bekötve. Kb. 1,5 hónapig működött a hátsó kamerája, azóta nem érzékeli. A lökösre lett felerősítve alulról, de a csatlakózója beltérben van, a pótkeréknél.
Mivel nehézkes lesz a gariztatás (UK, Amazon, ajándék), előtte lefutnám a tesztköröket. A kábelen végigmentem, a csatit széthúztam, de semmi látható hibát nem találtam. A fő egységet reseteltem, az sd-t formáztam. Van egy ezer éves - szintén jack dugós - hátsó kamerám azt is csatlakoztattam, de ugyanúgy nem érzékeli.
Jó lenne tudni hogy a fő egységgel van-e para, vagy a kamerával, mert abban nem vagyok biztos hogy az ezer éves is jó.
Megpróbálnám kimérni a hátsó csatit, de jó lenne tudni hogy hogyan. 4-es pinoutokat találtam ugyan, de nem ehhez a típushoz (ha egyátalán különbözik).
Előre is köszi ha valaki tud segíteni! -
bul07
nagyúr
válasz
jano_77 #31409 üzenetére
Mivel használni kell biztosíték elosztó vezetéket(olyat kell venni amilyen az autóhoz kell, ilyenből [link]) az eredeti biztosíték marad a eredeti funkciónak, ehhez rendesen kell használni ezt az elosztót
Általában a piros a fix/állandó 12V, és a sárga a vezérelt a gyújtásra kapcsolt 12V
Egy kiéget/szakadt biztosítékkal ki lehet mérni hogy melyik lábon érkezik a 12V a biztosítékra, és az elosztót úgy kell bedugni hogy a közös pontja arra a lábra essen ahol jön a 12V
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Bármilyen memóriakártya használható ha megy vele a kamera.
DE...
De hamarabb elhasználódik a memóriakártya mert nem arra lett tervezve hogy folyamatosan írják.
Más gyártás miatt az arra tervezet memóriakártyák jobban bírják az extrém körülményeket, a tartós meleget hideget mondjuk ami érheti egy kocsi szélvédője mögött.( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
xors
senior tag
Igen olvastam. Jól írtad, "ajánlott".
Itt a kompatibilitásra voltam kiváncsi. És igen megnéztem a kamera leírását is, ahol mindössze ennyit írnak:
"The dash cam supports standard microSD cards. Please use memory cards with capacity of 32GB ~ 256GB and rating of class 10, U1 or higher."Ez alapján pedig mindkét kártyának kéne működnie. És láss csodát működik is, csak le kellett formáznom számítógépen előre.
-
bul07
nagyúr
válasz
jano_77 #31404 üzenetére
Én ezekre kötném
Fix 12v -> Interior Lamp, ezek gondolom mennek gyújtás nélkül is, és ha gond van nem is létszükséglet ezek a funkciók
Vezérelt 12v, csak gyújtásra -> legjobb lenne a Power Outlet 1 vagy Power Outle 2, ezt csak akkor jó hogyha csak gyújtásra van feszültség a szivargyújtóban elől vagy hátul, és gyújtás levéve megszűnik( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz
jano_77 #31397 üzenetére
Azért egy pontos autó infó, kép a táblázatról hogy melyik biztosíték mihez kapcsolódik, úgy esetleg lehet segíteni hogy melyik biztosítékra érdemes
-
BBéci
legenda
Olvastad a topik összefoglalót? Szerintem nem, mert akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést.
Menetrögzítő kamerákhoz olyan kártya használata ajánlott, méghozzá nagyon erősen, amiket kifejezetten erre a célra terveztek és gyártottak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jano_77
nagyúr
válasz
simonjoe #31400 üzenetére
Köszi, keresek majd ilyen kiszedőt.
4G-s kit esetében tud nekem segíteni vki, hogy hogyan működik pontosan?
Milyen nanoSIM kártya kell hozzá? Teljesen új száma kell legyen vagy az én telefonszámomhoz kapcsolódó? Ne nevessen ki senki, tényleg fingom nincs hogy működik.
Vegyek bármelyik Auchan, Tesco vagy bármilyen boltban egy pre-paid kártyát és azt tegyem bele? Hogyan csatlakozik a kamera hozzá? Ez nincs benne a 4G kit leírásában."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- RAM topik
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ukrajnai háború
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS Kijelző, AMD Ryzen 5 Pro 2500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27%
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest