Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- VHS digitalizálás
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
-
LOGOUT
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
FireFox1996
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
Ha "igénytelen" vagy, akkor semmi extra kábelezés nincs. Én így csináltam meg, amikor lusta voltam kábelezni: A oszlopon, lefelé a padlón keresztül, ott végig tudtam eldugni a kárpit alá. Aztán leghátul a D oszlopon felfelé, és ment a hátsó kamerába. Ahol szükséges 2oldalú ragasztóval rögzítettem a kábelt a műanyagra.
(2 év után, amikor volt lehetőségem átkábelezni, akkor megcsináltam rendesen) -
amargo
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
Én sem akartam hátra kamerát pont a kebelezés miatt aztán rájöttem, hogy érdemes nekem Viofo A229 plus van, jó a képe, tud mindent amit kell a hardwire kit + powerbank-al a kocsit sem fogja leszívni (bár nálam 4 óránként tölti a nagyaksi).
Én sem fűztem még be, de legalább megvettem
-
bul07
nagyúr
válasz
Corsa02
üzenetére
Itt a fórumba tömegesen két márka kamerái fordulnak elő
70Mai ez a legfelkapottabb A510 és A810 (Ezek beépített akkumulátorral oldják meg a videó végi lezárást, akku miatt lehet félni, de még a neten keresve se találni rá példát hogy kárt okozott volna a kocsiban)
Viofo ez az ára miatt kevesebb van itt választva.De mára tanácsos olyat venni ami Sony STARVIS 2 van szerelve, persze ehhez kell még rendes háttér is hogy kihozza amit tud (egy nevesincs gyártó berakhatja ezt a szenzort de ha nincs rendes háttér akkor nem lesz olyan a minősége a felvételnek)
-
bul07
nagyúr
válasz
Corsa02
üzenetére
Ha már befektetsz egy nem olcsó kamerába akkor érdemseb olyanba aminél megvan a lehetőség a hátsó kamerára is.
Hogy később ne keljen kamerát cserélni ha felmerülne a hátsó kamera meglétének a fontossága.Sok olyan videó van hogy hátulról csat majd tolatás és megfordulva elhajt, na ha csak előrefelé van kamera ebből az nem fog semmit felenni.
Meg ezeregy szituáció van ahol a hátsó kamera felvétele nagyon fontos.Attól hogy mini lehet nem sokkal kisebb mint amelyikhez lehet hátsó kamerát is csatlakoztatni
-
pooty
tag
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Valakinél volt korábban ilyen Aprilboy márkájú(~10e), és nagyjából ajánlott volt. Nem tudom azóta van-e újabb tapasztalat erről a típusról.
-
Sziasztok! A Viofo A119 Mini2 -vel van valakinek tapasztalata? Szimpatikus kamera lenne, árban is kb beleférbe, teszteket néztem, de érdekelne személyes tapasztalat is. Köszi
-
FireFox1996
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Közben meg is találtam a választ aliexpressen: kapható (RCA) AHD-USB adaptert.
-
FireFox1996
addikt
Egy kérdés: a kamerám RCA-s csati (sárga csati a képen, pirosan karikázva). Viszont az android monitorom nem tudja már kezelni, hiszen már van 1 kamera bekötve, és csak 1 rca fogadó inputja van (ami AHD típusút kezeli). Mivel van USB bemente a monitornak, arra gondoltam, hogy veszek egy USB-RCA adapter, és ezzel az adapterrel összekötöm a kametát+monitorral.
Szerintetek tud működni? Csak egy megfelelő android app kell neki, hogy felismerje a kamerát?! Tudotok ilyen app-ról?
Vagy az egyik analóg (RCA), a másik meg digital (USB), és simpla adapterrel nem fog működni, kell vmi spec adapter?(Ha gyárilag USB-s kamerát dugom be, és hozzájárt app-ot teszem fel, akkor jól működik. De amit szeretnék kötni a monitorral az meg RCA-s)
Ez elől parkolást segítő kamera lenne, nem kell rögzítés. Csak képet mutasson, amikor az appot elindítom.Ha rossz helyen kérdezem, kérlek irányítsatok a jó topikba!

-
Directors
senior tag
-
sambenez
Topikgazda
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Sajnos ilyen áron nem tudok ajánlani semmit, nézz szét hardveraprón hátha van valami használt de elfogadható kamera.
Azt is kalkuláld bele kell SD kártya is valami endurance, annak az árát ha hozzáadod nem marad a kamerára egy fillér sem. -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Faternak kellene kamera.
Idézem:
"Kéne valami kamera. 7000ft-ért láttam a neten. Csak előre, mer a hülye szomszéd majdnem nekem jött."
Na, szóval ebből kellene főzni.
Néztem a 70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S-t ami kb 35e-ből meglenne mindennel is, de valószínű annyit nem ad érte. Mondjuk ha előre veszem csak az 22e.
Milyen olcsóbb megoldások vannak 10e, 20e, 30e-ig? -
válasz
sambenez
üzenetére
Végre néma lett a 70mai A500s kamerám, hurrá.

Nem reseteltem (hiszen 1 hete kapott új firmware-t és akkor volt reset), csak többször áramtalanítottam és egyszer csak néma lett.
Ez szerintem egy szoftveres bug.
Piac vezetőnek mondják a 70mai-t, de a Viofo A129-es kamerám 7 éve működik hibátlanul és már akkor be lehetett néma módra állítani...Köszi és neked is köszi gulyasa.
-
BaLee
addikt
Ti a szélvédő melyik részére tettétek a kamerát?
Jövő héten lesz felszerelve, középen a szenzorsziget körül van egy árnyékoló bevonat (fekete pöttyös) arra nem biztos, hogy merném tenni az öntapadó talpat, nem tudom esetleges levételnél nem szedi-e fel az árnyékoló részt.Kb így néz ki, most jobb képet nem találtam róla:

A jobb oldalon (anyós ülés előtti részen) gondolkodtam, mert valamennyire látni is de félek ha a vezető oldalra a fekete részen kívül tenném akkor sokat kitakarna. Középre alacsonyra sem raknám.
-
B.i.L
senior tag
válasz
koxminator
üzenetére
Most akartam írni hogy nekem A229 Plus 3ch -hez van, de az is fordítóval készült. Korrekt egyébként,semmi flanc,jó kép,beszél, a hangutasítást még nem próbáltam. A márkához hű maradok . 129 duo gps van a másk kocsimban,ott is még minden ok. HighEndurance kártya ment bele. Beszereltettem 35 ezer forintért,nem szenvedek vele.
kb mind ugyanaz némi módosítással -
-
sambenez
Topikgazda
Ha kérhetem bele se kezdjetek ebbe a vitába 100x lerágott csont, és semmi értelme.
-
at11
aktív tag
válasz
mghltm
üzenetére
Arra gondoktam, hogy a li-ion akku tűzveszélyes,
a li-fe-po nem. Az nem gyullad ki, ahogy a szuperkondenzátor sem. Tehát biztonságosabb. Van akit nem érdekel a biztonság, lakásbiztosítása sincs mindenkinek, mert neki nem szokott leégni a lakása, meg a szomszédé sem, így úgy gondolja, ilyen eset nem fordulhat elő vele. -
bul07
nagyúr
"komoly kamera gyártók"
Hagyjuk már, kb ez is addig tartana nálad is míg az adott márka ki nem ad egy akkumulátoros verziót.
Nagyon emlékeztet ez a szöveg a sok almás hívő szövegére hogy minek egy Iphone telefonba Oled kijelző tökéletes a LCD, Oled milyen sok hátránnyal bír. Aztán behozta az oledet és szépen ezek a hívők nagyon nem ismerték el hogy mi van.És amúgy is nincs mérhető veszélye ennek, mert egyszerűen annyira kevés eset esik meg.
Robotasszony is egy találatot talált, a világon.
Sokkal több tűzeset van hibás bekötés miatt. -
mghltm
addikt
csacsisagot ne terjessz! nem az akku miatt haltak meg emberek, hanem az elbaltazott nyitorendszer miatt. ha a propelleres markan hasonlo megoldas lenne, mindenki a dizeleiben vegezne.
gugli elso talalat:
Electric vehicle (EV) fires are significantly less common than fires in internal combustion engine (ICE) vehicles. For example, data from the U.S. National Fire Protection Association shows that EVs have about 25 fires per 100,000 vehicles sold, while ICE vehicles have around 1,530 fires per 100,000.
-
at11
aktív tag
válasz
Honda567
üzenetére
Szuperkondenzátorost keress. Az hogy valaki nem látott még akkumulátor tüzet, az nem azt jelenti, hogy nincs is, ha csak azt hisszük el, amit láttunk már, vagy azt sem, akkor az a józan paraszti ész megnyilvánulása, ami viszont korlátolt. (Márpedig iylen állat nincs - mondta a parasztbácsi a zsiráfra az állatkertben
) A komoly kamera gyártók mind szuperkondenzátort használnak, vagy a Vueroid még azt sem, inkább kitaláltak egy új fájlrendszert. Azért néha a Teslában és Xiaomiban és egyéb drága villanyautókban is bennégnek emberek, ha li-ion akksis. Nem láttam még ilyet, de én úgy gondolom, a LiFePo biztonságos, autós kamerában ez a szuperkondenzátor. (Villanyautóban meg nem vennék újként li-ionost ezért, hiába nem látok naponta lángoló villanyautót az út szélén.) -
at11
aktív tag
válasz
koxminator
üzenetére
Kérj egyet, ahol vetted, Maximum a HK4 - HK6 kábelhez kellhet, hogy melyik a gyújtás, melyik a fix 12V és melyik a test, de rá van írva a kábelekre egyébként.
-
Köszi, még akkor utánajárok

-
gyuszos
tag
válasz
koxminator
üzenetére
Akinek ehhez magyar nyelvű kell azzal én nem szereltetném ...
-
gulyasa
őstag
válasz
koxminator
üzenetére
Magyar nyelvűt nem találni, de az elérhető doksikban eléggé egyértelmű, melyik "drótvég" hova való...
Ennyit bárki megért.
Viofo oldal - Manuals - Accessories:
https://www.viofo.com/pages/manual?srsltid=AfmBOooG-H_o_237gSctbGNr4b2B11iZQOnz9NhQIWHdqzlvolU_wDZy -
Sziasztok,
Van valakinek esetleg Viofo A329S 3ch változat? Ha igen, van hozzá magyar nyelvű beszerelési leírás? Vagy kérdezzem meg a boltot, ahol venném? Felhasználói útmutatót látok a csomagban, de ahol beszereltetném, ott kérték, hogy legyen hozzá rendes magyar nyelvű beszerelési útmutató is.
Köszi előre is a választ.
-
gulyasa
őstag
A kulcs mondatod:
"A 70mai-n friss firmware van és ki/néma állapotban van a hang, de ennek ellenére full hangerővel csipog."A probléma az, hogy új fw-nél már nem működik és elvileg már nem is lenne szükség erre a megoldásra.
Esetleg csinálj a kamerán egy factory reset-et - figyelj rá, hogy visszaáll majd a wifi jelszó is alapra, ha meg lett volna változtatva. -
válasz
sambenez
üzenetére
Ma a feleségem telefonjával is próbáltam, de ezzel se sikerült csatlakozni.
Nincs hibakód, csak annyit ír, hogy Failed.
Két telefon: Honor 400 android 15 + Google Pixel 7 android 16
Próbáltam a 192.168.0.1 és 192.168.0.20 ip-vel is (telefon szerint ez a kamera ip címe).Esetleg a mobile telnet fejlesztőt kérdezzem meg?
-
bul07
nagyúr
Nálunk egy 2018-ban beüzemelt 70Mai (D01) (a 70Mai 1S (D06) elődje) megy gond nélkül, és még rendesen le is zárja a felvételeket bírja annyira az akku benne
-
sambenez
Topikgazda
Ehhez képest a régi A800-am sokkal több mint 2 év után köszöni jól van az új gazdájánál. De az előtte használt YI dashcam kb 7 évet volt a kocsimban, aztán autóval együtt eladtam mert akkor is tökéletes volt. Azóta persze tönkre mehetett.
Pedig minden autóm a napon áll nyáron télen meg a hidegben. -
BaLee
addikt
válasz
Honda567
üzenetére
Elég sok véleménnyel találkoztam beépített akksis kamerákkal, nem is feltétlenül a tűzzel van gond (bár én sem tennék lítium akksis cuccot a kocsiba, még fejlámpát is sima elemeset vettem emiatt) hanem, hogy a téli hideg és a nyári forróság (ha kint áll a napon) kb. 2 év alatt simán kinyírja az akksit. A normális működési hőmérséklete 0 és 40°C között van.
-
Midway
senior tag
válasz
Honda567
üzenetére
Mi a cél , attól függ. Az akkura kötve mindig működik a kamera , amíg le nem merül a kocsi akkumlátora.
A hardwire kit esetén a 3. vezeték gyújtásra kötve indíthatja a felvételt, leállításkor leállítja.
A kamera készentléti állásban marad utána . Ha merülne az akkumlátor egy bizonyos feszültség alatt lekapcsolja a kamerát. -
válasz
sambenez
üzenetére
A mobile telnet alkalmazást nem tudom működésre bírni.
Hiába írom be a 192.168.0.1 ip-t, nem tud csatlakozni a kamerához.
A telefon wifi kapcsolatánál megnéztem és az ip cím 192.168.0.20 és az Árjáró 192.168.0.1A 70mai-n friss firmware van és ki/néma állapotban van a hang, de ennek ellenére full hangerővel csipog.
Valakinek ötlete, hogy mit csinálok rosszul? -
sambenez
Topikgazda
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A kérdés jó. Úgy látom a 800se-ben már kondi van, viszont nem találtam sehol milyen szenzorral szerelték. Az 510 starvis2 szenzoros. Ha a 800se csak a kondiban különbözik az eredetitől akkor starvis1 szenzora van.
Ha nem kell a 4K és nem zavar az akku akkor szerintem sz a510 jobb választás, kivéve ha a 800se is starvis2-es de szerintem nem, mert akkor mindenhol leírnák -
Honda567
tag
70mai Smart dash cam 1s a gyári micro USB kábelével akkura is rá lehet kötni azt hallottam?
Most melyik a jobb megoldás átalakító kábel 6ezerért vagy
akkura rá kötni? -
MediaMarktban most 45 eft a 70mai 800SE kamera. Érdemes ezt venni, vagy inkább az az 510-sre ruházzak be?
-
gulyasa
őstag
Nálam a A810-es szoftver frissítésével bekerült a menübe a "csipogás" kikapcsolásának lehetősége - pontosabban hangerőt lehet 1-2 fokozatban állítani, akár némára.
Ha esetleg az A500S-odon már a legfrissebb fw lenne és továbbra sincs benne ez az opció, akkor nézz be a topik összefoglalójában a "Technikai segítség" részbe és megtalálod a megoldást.
-
Sziasztok.
70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S
A bekapcsoláskor hallható erős csipogó hangot ki lehet kapcsolni?
(beállításokban nem találtam erre opciót)? -
Mano66
senior tag
Hír levél feliratozás első vásárláskor. Úgy 30% a kedvezmény.
-
válasz
sambenez
üzenetére
Ha felmész az oldalukra és berakod a kosárba akkor 264 EUR...ami kicsit 100K fölött van.
256GB belső tárhellyel... mi mellé nem feltétlen vennék rögtön SD kártyát is. HW kit benne van az árban...
Amúgy hónapok óta tolják az akciót... Több teszt alapján nem tűnik rossznak. Ár/érték arányban szerintem erősen megfontolandó választás. Szóval akciós vagy sem...ez így elég versenyképes.Mano66 : Köszi az értékelést!
-
sambenez
Topikgazda
válasz
Mano66
üzenetére
Nem a kamera ellen beszélek, de amikor árat hasonlítasz össze akkor ne akciós árat hasonlíts normál árhoz.
Ez a kamera 352 euro HW kittel, és 256MB SD kártyával, jelenlegi áron ez kb 138e ft.
Az A810 ugyanebben a kiszerelésben 100e alatt marad. Ez 38% felár.
Így érdemes mérlegelni a különbségeket. -
Mano66
senior tag
Pár nap teszt után nálam ajánlott kategóriába került a Redtiger F77 V2. A csomag amit kaptam abban minden benne volt. A hardware kitt is. Igy ~100 ezer Ft volt. Ebben az ár sávban a 70Mai 810 van. Ha meg veszed hozzá a hardware kittet és egy 256 Gb sd kártyát árban ez is ott van (vagy még drágább is). Amiben a Redtiger jobb az a hátsó kamera. Az első és a hátsó is 4K. Amiben elmarad a 70Mai-tól. Nincs magyar nyelv és nincs magyar garancia (mivel itthon nem kapható). Akit nem zavar ezek nem léte egy jó választás a Redtiger.
-
dethroner
veterán
Hali!
Ritkán szedem ki a kártyákat a kamerákból, és ilyenkor mindig van valami meglepő. Most pl az A800-ban lévő EVO Plus 128GB szolgáltatja a meglepit. Az első kamera 4K képe szaggatva megy, míg az 1024x576 felbontású felvételek folyamatosak, ahogy a hátsó kamera FHD felbontású képe is folyamatos. Csináltam egy sebességtesztet a kártyáról, ezt mutatja:
Az írás nem tűnik túl acélosnak. Ha a potplayer vagy vlc médiával játszom le, akkor ahogy mondtam, nagyon szaggat. Viszont ha kodival, vagy a windows beépített lejászóit próbálom, akkor nem szaggat. Eddig mindig a potplayer használtam, és jó volt hozzá. Ez a sebesség nagyon rossz? -
sambenez
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Ez azért érdekes mert sehol nem találok A810S kamerát bárhogy keresem.
Itt ugyan azt írják, de a leírásban már A810-ről van szó.
70MAI SMART DASH CAM A810S 4K GPS -
sambenez
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Xiaomi A810S-ről tudtok vmit?
Létezik ilyen?
Mindenesetre ha lenne akkor is gyengébb lesz mint az A810 ha abból indulok ki az A800 esetében hogyan volt. -
FireFox1996
addikt
Xiaomi A810S-ről tudtok vmit? És használja vki a T800E-t, tapasztalatok?
-
Kronk
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Én is root nélkül találtam meg, Samsung Z Fold 6, Android 16
-
Kronk
őstag
Akinek van újabb innen töltse fel valahová PLS
-
Kronk
őstag
Töröltem az applikációt, eltávolítottam a kamerát, újra hozzáadtam, de továbbra is csak 1.7.102ww-t látja, és nincsen újabb.
Akinek A810 van meg tudja nézni hogy melyik van fennt neki? -
gulyasa
őstag
Kamera fw: v1.8.108ww 2025.08.08
Érdekes... Dátumot nálad mit ír a fw-hez?
Ha tényleg igaz amit írtál, akkor elvileg az enyém régebbi fw, de mégsem jelez újabbat...
Nem lehet, hogy csak véletlenül mellégépeltél egy plusz "1"-est a "7" elé?
Egyébként jól mutatja a dátum/időt. A mobil appban is megnéztem a szinkronizált vezetési útvonalakat és azok idő adatait és vasárnap óta mindnél a téli időszámítás szerinti időpontot tárolta el indulási időként.
-
Mersant_le
csendes tag
A810-en a kamera menujeben be lehet allitani, hogy gps-rol szinkronizalja az idot. alapbol ki van kacspolva. asszem valahol a rendzserbeallitasoknal volt...
-
gulyasa
őstag
Na most reggel felcsatlakoztam a kamerára a telefonnal, de az én 70mai alkalmazásomban a rendszeridő beállításnál nincs DST kapcsoló.Úgy tűnik, eddig is automatikusan működött.
Az én (androidos) app verzióm: V3.13.0. Úgy emlékszem, valamikor a múlt héten frissült.
A tied melyik verzió? -
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Star Wars Outlaws teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
- Unihertz Tank 3 Pro 8849 5G, 100 lumen / 120 Hz DLP projektor, óriási 23 800 mAh 16/512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest