Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz Nemir Ombe #4152 üzenetére
Helyes. Minimum.
-
majorbe
csendes tag
válasz torma1981 #4155 üzenetére
Jaja azért a HD is jó😋. Most nézem a film +HD-n a Felaldozhatokat. Jó ki sötét jelenetekkel tele film. Lehet élvezni.😋Ilyennek kellene lennie a minimum tv adás minőségnek.( persze basz.tom a beallitasokat egyfolytában.🤡Pl bekapcsoltam a sátáni tru motiont elénk módban
Mértékletesség mindenben, a többi csak duma..............................
-
majorbe
csendes tag
válasz dgyuri0123 #4148 üzenetére
Küldd el melyik csatorna vagy sorozat az és odakattintok, bár........focit nézek és ez hatalmas áldozat tőlem😋
-
majorbe
csendes tag
válasz dgyuri0123 #4160 üzenetére
Na szerintem teljesen jó, jobb, mint az LCD-n, de holnap megnézem azonos műsornál, most éppen Ciprust mutogatták. De ezer százalék hogy jobb lesz. Mondjuk nem is értem miért nem HD. A spektrum hd igen szép.
-
Migee
tag
Sziasztok.
Kérdezném, hogy 2015 óta mi változott Oled fronton ? Elsősorban LG-re lennék kíváncsi.
Amit tudok, hogy a fényerő növekedett.
Mozgásmegjelenítésben javult ? Illetve a Tru Motion mennyire dolgozik precízen ? (Képkocka röccenésre gondolok.) -
allein
addikt
Sziasztok. Azért nem semmi milyen gyönyörű minőségben tudja lejátszani a 4K filmeket a beépített lejátszó uhhh, gyönyörű, mindaddig amíg nincs valami komolyabb UHD asztali lejátszó, megteszi a beépített lejátszó is
-
törölt tag
Akkor miért ilyen drága? "Mivel az OLED-eket a tintasugaras nyomtatáshoz hasonlóan egyszerű technológiával lehet a hordozórétegre feljuttatni, ezért elméletben olcsóbban gyárthatók, mint a folyadékkristályos vagy a plazma képernyők"
-
Partizan182
senior tag
válasz dgyuri0123 #4170 üzenetére
35 ezer
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #4171 üzenetére
Kösz.
Ez nálam kb.12-13 év lenne. Max 4-6 évesen úgyis eladom... ha tudom.
"csak a zene van"
-
Madwe
nagyúr
válasz dgyuri0123 #4172 üzenetére
Az említett 35ezer s a frissebbeknél a 100.000 óra az a felezési idő, azaz ekkor feleolyan fényes lesz, mint elötte volt. Egyrészt amíg eljut ide, addig is romlik valamennyit, másrészt utána is használható bőven
-
Gaben360
senior tag
Na,úgy néz ki,hogy jövő héten belépek a klubba,egy 910v-vel,lesznek majd kérdéseim,hogy mit hogy merre érdemes állítani.Remélem tényleg áll-leejtős lesz egy VA-s lcd után is.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4182 üzenetére
Ahoz az kéne hogy hazaerjek amikor süt a nap de valóban, fényben én is feltolom valamennyire...
-
Batyops
aktív tag
Üdv. Mindenkinek!
Tegnap este néztem A galaxis őrzői 1080p 10bit Hdr-es verzióját . Aki még nem látta mindenképpen nézze meg Hdr olyan benne mintha az ember végig egy HDR-es demót nézne (legalábbis szerintem). Nagyon jóóó -
-
Madwe
nagyúr
válasz Batyops #4188 üzenetére
Nagyon sok hdr anyag van fent netflixen, gyk. minden saját gyártású sorozatuk (amiből kb hetente jön ki 3 új) hdres már egy ideje. Mondjuk van ami azok közül elég szar minőségű (marvelesek pl, ez a defenders meg az iron fist is) van ami pedig rendes minőségű (pl marco polo)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Batyops #4188 üzenetére
Én tegnap néztem meg az Ének az esőbent ami egy nagyon régi film, de még így is hihetetlen volt, hogy mennyivel jobbnak hatott mint régebben az LCD-n. Klasszisokkal jobb volt a minőség. Szerintem ez a tv tényleg addig marad amíg ki nem rohad. Egyszerűen nem tudok belekötni. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs jobb de nekem ez is untig elég főleg azt figyelembe véve, hogy mit néztem eddig.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Batyops
aktív tag
válasz Pro Koryak #4194 üzenetére
1.resz
-
Madwe
nagyúr
válasz daneel_hu #4195 üzenetére
Biztos jön, bár a 2000nitet túlzásnak érzem h nemsokára jönne, mikor még lcd consumer piacon sincs...
mindenesetre nézzük nálam mi érdekelne ebből:
120hz: nem, nem kötök rá gamer laptopot, vagy ha rá is kötök, 60hz elég, nem fogok competitive játékot 55"on tolni...
2000nit: nem érdekel, már a jelenlegi is ki tudja égetni a retinmat, köszönöm
BFI: ok, ez érdekelne, s emiatt jó lenne a 2000nit is mellé, de ez a következő 5 évben baromira meglepne ha bekövetkezne (a 2000 nit) mert mondom még lcdnél sincs megoldva... pláne egy organikus anyagnál, valszeg elég hamar feleződne a fényereje ekkora mértékben...
HDR pedig már gyk. sokmindenben nem változik, ok, a színtér lefedettség javulhat majd, meg több nit lehet, de kb ennyi
HFR: totál hidegen hagy a szappanopera effekt miatt. Lényegében nem jobb mint a trumotion, kivéve h nem artifactol...Szóval ezek nagyrésze olyan dolog ami szép és jó, nem árt ha van. De egy sdr fhd lcd-oled uhd hdr ugrás hatalmas, addig ezek annyira nem számítanak, szvsz. Nem azt mondom, biztos van aki majd lecseréli, biztos lesz képminőségbeni javulás. Csak azt mondom, h aki egy fhd sdr lcdről oledre váltott, hiába sok pénz, s a cutting edgeben mindig jön vmi új, ő lehet (mint pl én is ilyen vagyok) h a többi újdonság miatt jódarabig nem fog váltani. De a mostani ugrással úgy volt, h hűhúbazz ez megéri a pénzt most h már ma ilyen faszányos legyen a fekete, vegyük meg
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
1080@120hz-et már az idei LG-k is tudják, egy kipipálva. HDMI 2.1 meg a variable refresh rate (kvázi GSync tévére) lesz majd a tuti még + 1000 nit kalibrált hogy ne kelljen tone-mappinggel szarozni azt kész, lehet elfelejteni az egész tévé-tech baszakodást, megvan a tökéletes kijelző (villogást a pokolba kívánom személy szerint).
Még 2 év...
-
Madwe
nagyúr
válasz Partizan182 #4199 üzenetére
Mondjuk most h belegondoltam, a variable refresh rate hfrnek lehet értelme. Normális 24ps anyag megy, s gyors kameramozgásokat pedig mondjuk 48 vagy 60hzre lövik be: nincs szappanozás normálisan, de abban a 2percben összesen a 2 órás filmből, ami miatt mindenki truemotionözik agyba szájba, sem kell aggódni, mert ott nagy lesz a mozgóképfelbontás szintúgy De ehez spéci kamerák kellenek stb, ez se hiszem h a következő 5 évben elterjedne ha egyáltalán... mindenesetre lehet mégis érdekel majd a hfr, változo hzen. de ezzel is úgy vagyok, h emiatt én nem feltétlen rohannék váltani, mert baromira nem zavar, már ezer éve megszoktam... tone mapping és abl se zavar, de persze pl tone mappingra nem lesz szükség az se rossz.
(hozzáteszem amíg 4000 meg 10000 nitre kalibrálnak, addig tone mappingra is szükség lesz, amíg nem tudja azt a nitet kiadni magából )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Napelem
- PlayStation 4
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mazda topik