Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3151) #94529552 válasza Ijk (#3148) üzenetére


#94529552
törölt tag

Az elektronikai része szerintem sok 100 ezer forintot ér. Mivel az hajtsa az egészet. De ha neked az semmi, akkor nem kell használni. :O

(#3152) Ijk válasza #94529552 (#3151) üzenetére


Ijk
nagyúr

Több szazezret medialejatszoert nem adnék, nem hogy egy ilyen androidos játék rendszerert. Meg kadenciahelyes lejátszást sem képesek produkálni. Egy 30k-s medialejatszo sokkal többet tud.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#3153) #94529552 válasza Ijk (#3152) üzenetére


#94529552
törölt tag

Félreérted, az egész elektronika a tv része, nincs külön médialejátszó. Csomagban adják és benne van a tv árában. Ha kell, ha nem. A saját lejátszójuk pedig annyit tud, amennyit akarnak a készítői, hogy tudjon.

(#3154) nobeige válasza Ijk (#3150) üzenetére


nobeige
tag

Kifejtened ugyanezt 50 Hz-es jelre is? Érdekelne a gondolatmeneted.

(#3155) krx21 válasza Ijk (#3150) üzenetére


krx21
nagyúr

"Marad a plazma mint referencia továbbra is."
A mozgás megjelenítésben... ;)

(#3156) Strezi


Strezi
őstag

Én is megkukkoltam ma a Sony A1 OLED-et.
Kapcsolgattam mindent a motion menüben, de nem halványodott a kép. A Motionflow Smooth beállítással szép röccenesmentes volt a kép, de avval az LGn is az ;]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#3157) krx21 válasza Strezi (#3156) üzenetére


krx21
nagyúr

Akkor nem is kapcsoltad be! Egyedire kell tenni a motion-t és a tisztaságot magasra... Akkor múkod! :K

(#3158) Strezi válasza krx21 (#3157) üzenetére


Strezi
őstag

Jóleldugták :DDD

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#3159) krx21


krx21
nagyúr

Megszereztem a Sony féle üveg fújós oled demót. Hát mit mondjak, sőtét szobában nagyon jó. A sakkos után a 2. kedvencem...

(#3160) Piftuka válasza Morph76 (#3139) üzenetére


Piftuka
veterán

Értelek, és nem tudtam a BFI aktiválásának ilyen kritériumairól. Majd később még azzal együtt is letesztelem.

Ennek ellenére, ill. ezzel együtt is, változatlanul azt tartom lényegesnek, hogy teljesen megegyező körülmények között az LG készülékei kapcsán csak azt sajnáltam, hogy nem tudom megvenni őket, a SONY A1E esetében pedig elmaradt a "varázslat".

"Én meg azt mondom 1.2 millióért kapjunk már csak egy tökéletes megjelenítőt és ne egy média playert,set top boxot,és böngészőt egyben."

Bizonyos szemszögből vizsgálva jogos elvárás, de el kell fogadni, hogy a világ megváltozott azóta, hogy a televízió egy szigorúan funkcionális céleszköz volt.

Manapság egyre inkább arrafelé mutatnak a fejlesztések, hogy a jövő okos tévéi a lakás többi részével is kommunikálnak majd; főzés közben, a konyhában, a hűtőszekrény kijelzője figyelmeztet, amikor a kedvenc műsorod kezdődik a nappaliban. Vagy éppen a kedvenc főzőműsorod küldi át direktben arra a kijelzőre a kedvenc receptedet...

Minden kapcsolódik mindenhez, és az internet egy kattintással elérhető az összes elektromos eszközzel... Ez a jövő.

Szerintem a "pusztán" televíziónak használható tévé készülékek kora véget ért. Én sem tartom fontosnak az ún. "okos tartalmakat", de a fent említett folyamat eléggé irreverzibilisnek tűnik számomra.

(Egyébként olyan, hogy "tökéletes kijelző" nem létezik.)

"Aquila non captat muscas."

(#3161) Ijk válasza Piftuka (#3160) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ezekre a "fejlesztésekre' amúgy hatalmas nagy szükség van. Főleg ha majd tolják a reklámokat az arcodba folyamatosan. És a parszt még örül is neki hogy kiírja a tv hány százalékon áll a mosás, 13 mosóporreklámmal. Mert a jövő marhája már annyira multitaskingos lesz, hogy filmezés közben legalább 6 dologgal kell foglalkozni, ebből lehetőleg 2 közösségi média legyen, amire főleg tv-n van szükség.

A véleményem az hogy nem kell tv-t nézni. Nem kell tv előfizetés, nem kell a 130 hulladék csatorna, hogy a paraszt egész este ott tátsa a száját ahelyett hogy valami értelmeset csinálna. És ezt nem kell tovább fokozni felesleges kütyübuzi funkciókkal. Meg kell nézni a filmet, sorozatrészt, ismeretterjesztő anyagot, egyben és csak arra figyelni. Megtervezni, előkészíteni, rászánni az időt, figyelmet. Ezt hívják házimozizásnak, amire egy felső kategóriás tv való vagy egy projektor. Nyilván projektort nem szívesen kapcsolagat az ember egy 40 perces sorozatrészért, vagy sportműsorért, ezért van tv.
Átlag heti 4-6 órát ülök a tv előtt, és csak azzal foglalkozok. Abban a 2x2 órában csak az a film létezik amit nézek, még a mobil sincs a közelben.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#3162) krx21 válasza Ijk (#3161) üzenetére


krx21
nagyúr

+1
Én is így filmezek. Az esti háttér TV-zéshez van egy 32"-os LCD, az csak úgy mehet...
Rendes programként visszont én is előkészülők, telefon ki, redőny le, stb...

(#3163) Strezi válasza Ijk (#3161) üzenetére


Strezi
őstag

Kivételesen 100%-ban egyetértünk :DDD
Én 2005-óta nem nézek tv-t előfizetéssel. Most meg hogy van flix, prime meg téka(:)) már abszolult jóság van...

.. ahogy nézem elmúlt a prémium(fizetős) tagságom, pont egy "témábavágó" (?) hozzászólással :) ...

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#3164) #94529552 válasza Ijk (#3161) üzenetére


#94529552
törölt tag

A véleményem az hogy nem kell tv-t nézni

Szerintem vakvágányra tévedtél, inkább hagyjuk meg mindenkinek, hogy eldöntse maga, hogy mikor és mit néz a szabadidejében.
A tv minden egyes funkciójának(smart, lejátszó, stb. pedig működnie kell, ha már belerakták, ezzel ne akarjuk el mismásolni a funkciók jelentőségét.

(#3165) Madwe válasza Ijk (#3161) üzenetére


Madwe
nagyúr

Én is filmet nézek, ha filmet nézek :D

Node, amit a webos nyújt, az nekem tökéletesen elég. Netflix app tökéletes netflixre. Xplay app tökéletes plexes saját állományom lejátszására. Youtube app tökéletes youtubera. Ha gépem kötném rá, miracasttal wireless ráküldöm a laptop képét a tvre, hang se csúszik el. Egyedül a spotify app az, ami használhatatlan sajnos. Mindezeket kadenciahelyesen lejátsza, nem értem miért írtad azt, h nem tud kadenciahelyesen lejátszani tartalmakat, mikor de.

Innentől kezdve pedig eladhattam a popcorn houromat, így eggyel kevesebb eszköz eszi az áramot, valamint nem elhanyagolható módon elég egy távirányító az egészhez (+1 az erősítőhöz, ha épp hangrendszerre küldeném ki a hangot, mert filmet nézek, nem sorozatot) innentől kezdve pedig se univerzális távot/logitech harmony hubot, se 3-5+ távirányítót nem kell üzemeltetnem.

Én eléggé techb*zi vagyok, s valamennyire video és audiophil is a magam limitált módján, s így is gyk. minden igényemet ki tudja elégíteni a webos 3. A régebbi okostv rendszerektől nekem is felállt a hátamon a szőr, de a maiak azért az általános igényeket bőven kielégítik, gyors, reszponzív, könnyen kezelhető, s elég sokoldalú usecase-eket lefednek már! Részemről konkrétan mindent (kivéve azt a tetves magára hagyott spotify appot... legalább a spotify connectet beletennék, ha már ennyire szar - pl ha rákeresel előadóra/számra akármire, akkor az csak addig megy, amíg szóközt nem teszel bele, amint beleírsz egy szóközt, egyetlenegy találatot nem ad ki :D ami nem lenne baj, ha legalább a playlisteket rendesen kezelné, neadjisten a connecttel telefonról vezérelhető lenne...)

(#3166) Ijk válasza Madwe (#3165) üzenetére


Ijk
nagyúr

Elég szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban hogy az a beépített lejátszó kadenciahelyes, meg hogy hozza egy popcornhour minőségét. A kadenciahelyességet nem tudom hogy tesztelted le vagy hogy ez valami hivatalos tesztből származó infó, mert az emberek túlnyomó része nemhogy a nem kadenciahelyes 24p-t nem veszi észre, de sokan még azt sem ha 60p-ben játsza vissza a 24p-t. Bár ez utóbbi már csak nagyon laikusnak nem tűnik fel.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#3167) Madwe válasza Ijk (#3166) üzenetére


Madwe
nagyúr

A kadenciahelyességet szemre mondom. Én ki szoktam szúrni ha 24be játsza s valami nem stimmel emiatt... De kérdem én, ha esetleg nem az, de nem tűnne fel, akkor miért lenne baj:D? ha egyszer úgyse látnám a microlagokat:D?

A PH minősége meg, valóban, 100" projektoromnál, főleg gyatrább minőségű anyag esetén kellett. De 55"on nem kell. Eleve jó anyag mellé nem kell, csak szar minőségű mellé. Arról nem beszélve, h az már a képi adatok machinálása, ami megint nem szempont, főleg jó adatforrás esetén. Anno nem véletlen választottam PH-t, ahogy az se véletlen, h le tudtam róla mondani :)

[ Szerkesztve ]

(#3168) #94529552 válasza Madwe (#3167) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ezt már többektől is olvastam, hogy kadenciahelyesen játszik a beépített a webos 3-0-ban.

(#3169) Ijk válasza Madwe (#3167) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az a helyzet hogy megerősíteni és megcáfolni sem tudom hogy kadenciahelyes, az elmúlt években mindig megoldották a gyártók hogy azért vedd meg a médialejátszót ha minőséget akarsz, meg ha le akartál játszani minél több formátumot.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#3170) Archttila válasza Ijk (#3161) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

"A véleményem az hogy nem kell tv-t nézni. Nem kell tv előfizetés, nem kell a 130 hulladék csatorna, hogy a paraszt egész este ott tátsa a száját ahelyett hogy valami értelmeset csinálna. És ezt nem kell tovább fokozni felesleges kütyübuzi funkciókkal. Meg kell nézni a filmet, sorozatrészt, ismeretterjesztő anyagot, egyben és csak arra figyelni."

+1000

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#3171) junior11


junior11
veterán

Panasonic TX-65EZ1000 OLED TV review [link]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#3172) Archttila válasza junior11 (#3171) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Ha már Pana: az árukon kívül van bármiféle hátrányuk az LG modelljeivel szembe?

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#3173) krx21 válasza Archttila (#3172) üzenetére


krx21
nagyúr

Ha drágább az nem elég hátrány? Ilyenkor én inkább előnyt keresnék, ha van... Talán a THX...

(#3174) Piftuka válasza Ijk (#3161) üzenetére


Piftuka
veterán

"A véleményem az hogy nem kell tv-t nézni. Nem kell tv előfizetés, nem kell a 130 hulladék csatorna, hogy a paraszt egész este ott tátsa a száját ahelyett hogy valami értelmeset csinálna."

Elég furcsa ilyet olvasni, egy televíziókról szóló témában...

Egyébként nagyon "sarkosan" látod a dolgot. Egyrészt nem kötelező mindegyik csatornát nézni, a ~130 csatornából pedig azért lehet találni egy tucatnyit, amit érdemes.

(Azon persze lehet sajnálkozni, hogy Magyarországon nem tudjuk a szolgáltatónknál egyesével, saját ízlés szerint összeállítani az előfizetői csomagunkat. Tőlünk nyugatra ez bevett dolog... csak kis hazánkban működik az összes szolgáltató kb. 20-30 év lemaradással... :U )

"Értelmeset csinálni" pedig ezzel együtt, illetve emellett is lehet. Aki nem találja fel magát, annak úgyis mindegy... nem az előfizetett tévécsatornáktól függ.

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#3175) Piftuka válasza #94529552 (#3141) üzenetére


Piftuka
veterán

"Ne bagatellizáljuk el a dolgokat. Ami benne van, annak működnie is kell, az összes felsorolt funkciókkal együtt, ez ennyire egyszerű."

Egyetértek. Ez a televízió egy kisebb vagyonba kerül. A médialejátszó képessége viszont egyelőe megbukott. Ezen nincsen mit szépíteni.

Különösen annak függvényében, hogy szúrópróba szerűen egy LG 49UH661 készülékre is csatlakoztattam az ominózus USB kulcsot, és az bizony gond nélkül, rendkívül gyorsan, és áttekinthető módon beolvasta, majd megjelenítette a mappákat, és zökkenőmentesen játszotta le róla a különféle tartalmakat.

Az ominózus "LG HDR Chess" demó is természetesen makulátlan futott rajta. (Nem mellesleg kifejezetten tetszetős, szép képet produkált vele, pedig a készülék IPS panellel rendelkezik.)

Mindezt a ~160.000-180.000 forintos árkategóriában! Nem mindegy.

"Aquila non captat muscas."

(#3176) Archttila válasza krx21 (#3173) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Félreérthetően fogalmaztam, elnézést. :R Talán itt olvastam, hogy a NIT is alacsonyabb mint az idei 2017-es LG OLED modelljein.

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#3177) Piftuka


Piftuka
veterán

Szerintem már egyértelműen kijelenthető, hogy a "nagy durranás" a 2017-es OLED tévék esetében egyelőre elmaradt.

Majd talán 2018-ban... Addig is maximum a dizájn szólhat amellett, hogy valaki feltétlenül, és csak és minden áron ezek közül válasszon egy jobban sikerült 2016-os ellenében.

"Aquila non captat muscas."

(#3178) dom1n0


dom1n0
aktív tag

Kijott uj fw elvileg.
Tudtok rola valamit?

(#3179) Piera23 válasza dom1n0 (#3178) üzenetére


Piera23
tag

04.05.56 "To improve issue that the number of the user-modified HEVC channel is automatically recovered to the original number"

(#3180) nismoka válasza Piftuka (#3174) üzenetére


nismoka
addikt

Aki milla feletti tv-n a beépitett lejátszón akar filmezni az inkább ne vegyen ilyen kalibert mert felesleges....
Egy jó külső lejátszót érdemel a tv, ha oledre van igénye akkor legyen külső lejátszóra is.

[ Szerkesztve ]

(#3181) -NRGyP- válasza Piftuka (#3174) üzenetére


-NRGyP-
tag

Na én meg Veled értek maximálisan egyet. Én pl. este lefekvés előtt amikor már tényleg semmi dolgom, a család is alszik már nagyon szeretem nézni a NatGeo-t, History-t, ViasatExplorer-t stb. Persze tudom, hogy mindenféle szuper ismeretterjesztő film/sorozat elérhető online is reklámok nélkül, de akkor este abban a fél órában nem akarok gondolkodni, hogy mit is néznék, hanem kiválasztom abból a kb. 10-12 kedvelt csatornából ami éppen megtetszik, aztán úgy is fekvés :DDD

Hogy ON is legyek.

Eredetileg Full HD felbontásban gondolkodtam és sima "nem ívelt" kijelzőben.
Már korábban megbeszéltük, hogy egyelőre nincs ilyen a piacon ésszerű keretek között, és ha ki is jön az új modell, azon az áron jobban megéri egy UHD.
A kérdésem arra irányul, hogy milyen egy ilyen UHD-n sima HD/FullHD (már amelyik csatorna valóban úgy sugároz) tv adást nézni? Persze láttam már egy rakat natív tartalmat, azok gyönyörűek, de otthoni környezetben nem volt még alkalmam nézegetni/tesztelgetni, az áruházi körülmények meg hát...
Sajnos nincs a közeli ismeretségi körömben még senkinek ekkora felbontású kijelzője.
Feleségem a közeljövőben viszonylag sokat lesz otthon (bébi projekt) és nem lesz egybefüggően sok ideje egy egész filmre, de azt sem akarom, hogy egy elmosódott masszát nézzen tévézés gyanánt.

Hú ez hosszú lett kicsit bocs.
Szval összefoglalva, milyen tévézni egy UHD felbontású kijelzőn? :))

[ Szerkesztve ]

(#3182) Morph76 válasza -NRGyP- (#3181) üzenetére


Morph76
aktív tag

"Szval összefoglalva, milyen tévézni egy UHD felbontású kijelzőn?"
Ha HD adás ,akkor jó,az sd-t meg ,amúgy is kerüljük már...

(#3183) Madwe válasza nismoka (#3180) üzenetére


Madwe
nagyúr

Na azért ez szerintem továbbra sem ilyen egyszerű. Nyilván pl azt szó nélkül aláírom, h minőségi tv mellé dukál a rendes hangfalszett is, az egyértelmű, nade lejátszó?
Persze az, h pl az android tv az szar, s az van a sonyban, az más kérdés. Ahogy pl a tizent se ismerem. Az alábbiakat webos alapján írom - ha az ilyen, akkor igenis elvárás lehet, h másba is ilyen legyen, így feleslegessé téve a külső médialejátszókat...

Mit vársz el egy lejátszótól?
Egyen meg minden formátumot - iso kivételével webosnél pipa
Kezeljen feliratokat - pipa
Kezeljen smb-t is, ne csak ótvar dlna legyen benne - pipa
Kadenciahelyes legyen - pipa
Ezeket pl PH is tudja mind amiket írtam, nade folytassuk:
Legyen gyors s felhasználóbarát az ui - webosnél pipa, PHnál nagyon nem, s a legtöbb médialejátszónál sem, nyögvenyelős lassú s körülményes. Arról nem beszélve h a beépített nem fogyaszt pluszban, elég egy távkapcs hozzá ami amúgy is a tv-t irányítja, jó a multitaskja stb.
Legyenek rá videozáshoz fontos appok - netflix, hulu, amazon, youtube, plex stb - webosnél pipa, legtöbb médialejátszó ebben is gyenge

Na és akkor hozzunk fel jó médialejátszónál jelenlévő dolgokat is: PH chipje pl belenyúl a képbe s javítja. Ez egy sd adás vagy szarul tömörített adás esetén lehet szempont, normális minőségű anyagnál kerülendő! Ugyanúgy ahogy a webosen is kapásból le kell venni a sok szart - élességjavítás stb - mert normális anyag esetén NEM LEHET CÉL ezekbe belenyúlni, hiszen nem így álmodta meg a készítő, amúgy is rendben van, s ha belenyúlsz, akkor inkább csak rontasz a helyzeten.

Mondtam a fentieket úgy, h mindig is volt minőségi médialejátszóm, de webos 3al pl már rég elértünk oda, h előnye nem (vagy nem nagyon) csak leginkább hátránya van.
De szívesen várom a véleményeket, h mi pluszt ad egy médialejátszó! Kicsit ilyen hszek esetén mindig az az érzésem, h ezt azok mondják, akiknek még régebbi tvjük van - ahoz valóban kell médialejátszó, nekem is volt. De ma már ez közel sem igaz!

[ Szerkesztve ]

(#3184) Petykó78 válasza Madwe (#3183) üzenetére


Petykó78
tag

Nem ismerem a web os-t, azért kérdezem.
A belső lejátszó tud HD, netán Atmos hangot kezelni?
Hogy áll a külső felirat megjelenítéssel? Ha a film mellett van, felismeri?

(#3185) Strezi válasza Petykó78 (#3184) üzenetére


Strezi
őstag

Ezeket nem tudom, viszont pl. Netflix app alatt az elsők között volt UHD és HDR tartalom...
Ugyanúgy a mediaplayere is pöccre vitte ezeket a formátumokat két éve, amikor még kb. csak az akkori legfrissebb Nvidia kártyák tudták dekódolni a 10 bites formátumokat.

Szóval evvel a "külső lejátszó kell.." kommenttel LG/Webos vonatkozásban nem értek egyet!

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#3186) claire78 válasza Petykó78 (#3184) üzenetére


claire78
senior tag

Biztosan nem tud.
Az Atmos is HD egyébként, TrueHD. ;)

(#3187) Petykó78 válasza Strezi (#3185) üzenetére


Petykó78
tag

Köszi a gyors választ. Viszont engem az audio és feliratkezelés része érdekel. Azokkal, hogy áll?

Claire78
Az Atmos külön kódolású nem?

(#3188) claire78 válasza Petykó78 (#3187) üzenetére


claire78
senior tag

TrueHD a mag. DD, max. DTS hangon kívül általában semmi nem jön ki belőlük.
Feliratokkal nem szokott gond lenni.
Ha komolyabban szeretnél házimozizni, akkor egy olcsóbb médialejátszó is jobb élményt ad.

(#3189) -NRGyP- válasza Morph76 (#3182) üzenetére


-NRGyP-
tag

Köszi!

Igen 99%-ban HD adás menne ha tévézésről lesz szó.

(#3190) Petykó78 válasza claire78 (#3188) üzenetére


Petykó78
tag

Ettől tartottam, köszi.
Egyelőre marad a Popcorn.
Azonban aki csak szinkronos fimeket néz, tényleg nem szükséges külső lejátszó. Elfogadom ezt az álláspontot is.

(#3191) Joco_77


Joco_77
aktív tag

Sziasztok!

LG 55EG910V Erről a tvről mik a vélemények? 3.8 méterről lenne nézve 1080p anyaggal, tehát SD tvzés(T-Home) nem annyira szempont.
Használt panasonic plazmát szerettem volna mindenáron venni(ilyet vagy nagyobbat) de asszony nem hajlandó partner lenni garancia nélküli tv vásárlásában(jelenleg egy 42G20 van). így marad az OLED, a hajlított képernyőtől mondjuk cifrát hányok, de a képminőség/mozgásmegjelenítés érdekel jobban természetesen.
Meglátjuk a hajlított képernyővel megbarátkozom e(ha úgy döntök).
Ja és azis érdekelne, hogy van e akinek már évek óta(2015 ös ha jól sejtem) megy a tv hibásodás/beégés nélkül, tehát hogy időtálló kütyü e mint a pana plazmák.

Köszi előre is :R

[ Szerkesztve ]

(#3192) claire78 válasza Petykó78 (#3190) üzenetére


claire78
senior tag

Sorozatok, szinkronos filmek. Igen, ezzel én is egyetértek, ezekhez nem kell külső lejátszó, de házimozi sem. :)
Popcorn? Az teljesen jó. Eszem ágában sem lenne lecserélni bármilyen belső lejátszóra. :N

(#3193) claire78 válasza Joco_77 (#3191) üzenetére


claire78
senior tag

Hajlítottal megintcsak ne foglalkoz. Észre sem veszed tv-zés közben. Amúgy meg jól néz ki. :D

(#3194) Joco_77 válasza claire78 (#3193) üzenetére


Joco_77
aktív tag

Amit még olvastam ,és picit elrettent, hogy ez a tv (és ha jól látom a többi LG OLED is hasonló árkategóriában) jelenetenként változtatja a kontrasztot.
Ez nem tudom menynire zavarna filmnézésnél.

Itt írja a srác a kommentben egyébként:
Youtube

[ Szerkesztve ]

(#3195) claire78 válasza Joco_77 (#3194) üzenetére


claire78
senior tag

Ez mind kikapcsolható.
Nézz meg jó alaposan egyet és sokkal okosabb leszel. Ha lehet otthoni körülmények közt. ;)

(#3196) Madwe válasza Petykó78 (#3184) üzenetére


Madwe
nagyúr

A külső felirat megjelenítése problémamentes.

Azonban a HD hang, amit kihagytam a felsorolásból (mert nálam nincs még ilyen erősítő, s nem is foglalkoztam vele, de a probléma valós, igazatok van!!!!) az valóban problémás, ráadásul ott még rosszabb a helyzet. Szóval ha van olyan hangfalszetted aminél már érdemes azt használni, valamint van olyan erősítőd, ami kezeli, akkor valóban kell külső médialejátszó. Azonban ott se bárhogy, ugyanis passthrought sem tud ezekre kb egyetlen tv sem. Azaz a külső médialejátszód kénytelen leszel az erősítődbe dugni, nem lehet a tvbe (illetve lehet, de akkor csak a mag lesz meg, nem hd) Innentől kezdve viszont már mint külön bemenet se tudod majd ezeket menedzselni, azaz kb elkerülhetewtlenül 3 távirányító kell majd, a tv, az erősítő és a lejátszó távkapcsa is. Persze nem nagy érvágás, ha már annyi pénzt kiadott az ember a hd hangért, akkor megéri.

Ha már hang, azt is sokan elfelejtik, hogy pcm hang optikain nem fér el csak 2.1ben, pcmhez már hdmi kábel kell!

(#3194) Joco_77 Majdnem minden tvnek van dinamikus kontrasztja, s mindnél ki kell kapcsolni :D
Ami inkább jogos, az az ABL, de az se zavaró igazából filmeknél, főleg a szélesvásznuaknál, ahol eleve van alul felül fekete sáv, így eleve kisebb a lehetséges max fehér window mérete, így eleve kb sose kapcsol be az ABL. Játékoknál pl zavaró lehet.

[ Szerkesztve ]

(#3197) Joco_77 válasza claire78 (#3195) üzenetére


Joco_77
aktív tag

Otthoni körülmények között esélytelen, de egy nagyáruházban megnézegetem az OLED tvket.
Bár gondolom esélytelen 2015 ös modellt keresni ilyen helyen, de a lényeget látni fogom talán.

[ Szerkesztve ]

(#3198) nismoka válasza Madwe (#3196) üzenetére


nismoka
addikt

Nem kell 3 távirányító, az erősítőm távkapcsolója programozható tehát kezel minden készüléket de van egy logitech mindenes távkapcsom is. A képlet egyszerű a lejátszó be az erősítő hdmi csatijába, a tv meg az erősítő hdmi kimenetébe, nem egy új dolog, igy van HD hang, kadencia helyes lejátszás, és minőségi kép.

(#3199) Petykó78 válasza Madwe (#3196) üzenetére


Petykó78
tag

Köszi a korrekt választ. Ki tudom használni a HD hangok előnyeit, úgyhogy egyelőre maradnék a külső lejátszónál. Viszont a kűlső felirat helyes kezelése mindenképpen előrelépés.

(#3200) Strezi válasza Petykó78 (#3199) üzenetére


Strezi
őstag

:))
És nem is lennénk magyar topicban, ha a lopott tartalmak lejátszása, "igényes" hangrendszereken nem lenne elsődleges szempont egy jellemzően millás tévénél :C

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.