- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Batyops #66164 üzenetére
Nem kell PC mód PS5-höz, főleg akkor nem ha nem csak játékra használod, hanem mondjuk filmeket is nézel rajta.
Vincent azért ajánlotta mert csökkenthető vele a poszterizáció.PC módnak akkor van nagy haszna, ha szöveg van valamiylen színű háttér elött, ha nem vagy pc módban akkor olvashatatlan lesz.
-
janos666
nagyúr
válasz
Batyops #36019 üzenetére
DV módban a Dolby saját chip-je keveri a színeket, ezért van kiszürkítve és zárolva a Színtér kapcsoló (SDR-ban és HDR10/HLG módban az LG SoC intézi).
A Színház mód a helyes, az Otthon a túlvilágosított. Utóbbit világos szobához használhatod, míg előbbit enyhén világított és sötéthez.(#36022) renatto - Hát, nekem a vendégeknek szánt FHD plazma is képjavítók nélkül tolja a TV adást is (DVB-C). Szerintem semmi gond nincs vele, a HD adók még szépek is, az SD-k pedig "olyan, amilyen". De ha most nekiállnék végignézni egy VHS-en master-elt DVD-t (pl. valami régi "kult sci-fi") az OLED-en, akkor is kikapcsolt képjavítókkal tenném (kivéve, hogy madVR-al nagyíttatnám fel SD-ből UHD-ba valami komolyabb scaler algóval, mint a TV-é, de azt is fűszerek nélkül, semmi szűrés, extra élesítés...). Bár talán már csak a nosztalgia miatt is így tennék, ha létezne valami csoda varász algoritmus, ami tényleg javítja a képet (muhaha).
(#36028) szente80 - Ezt én erősen ellenjavallom, használd a (#36026) Fisha linket.
(#36055) krx21 - Mikor a C7-em adtam el, találtam 2-3 halott piros alpixelt (korábban sohasem tűnt fel, csak mikor eladás előtt átnéztem, a bal felső sarok közelében voltak nem túl közel egymáshoz). Letoltam rajta egy kézi frissítést, és eltűntek (vagyis újra működtek).
(#36083) dh66e - Szerintem leginkább attól és úgy lesz belőle népi kálvária, hogy minden, csak picit is hibás TV-re (ahogy írták is lentebb, a legtöbb átlagfelhasználó ezt észre sem venné soha, amiről itt sokszor szó van) jut legalább 3-4 élcelődő komment, hogy melyik gyártó milyen minőséget képvisel, és hogy milyen sok a gond az OLED technológiával úgy általában és hogy ha kellett egy panelcsere, akkor biztos kell még három.
-
Fisha
őstag
válasz
Batyops #36019 üzenetére
Szerintem nem sokat számít, hogy DV vagy HDR10, de majd legfeljebb megcáfolnak.
Színhőt oda állítsd, ahol neked tetszik a kép. Nekem a warm2 jött be a legjobban.
Ettől színház, otthoni mozi fordítástól mindig megőrülök, ha látom. Ehhez vajon milyen drogon kellett lenni.
- Home Cinema. Hmm legyen mondjuk otthoni mozi.
- Cinema: Na ezzel bajban vagyok, ez mi legyen? Talán a színház? Igen, ez az.Amúgy szerintem főleg azért van a két mód, hogy mennyire van sötét a szobában. Egy moziban teljesen, otthon meg azért van hogy világos szobában néznek filmet, még ha blaszfémia is. Szóval eszerint állítsd.
-
alaves
addikt
válasz
Batyops #31888 üzenetére
Az a helyzet, hogy nálam is rendben van jelenleg az 55B7V. Nagyobbra cserélés kapcsán valóban csak a Q90 jöhetne szóba, de csak akkor ha az adott OLED-nél egy mérettel nagyobb lenne, amely kompenzálhatná a hátrányát. Jelenleg pl. 65B9 700eFt, míg a 75Q90 1.3mFt. Vagy pl. 55C9 530eFt, míg 65Q90 800eFt. Továbbra is az OLED a jó megoldás (kivéve aki csutka fényerőt szereti, mert akkor QLED).
-
-
Ano
senior tag
válasz
Batyops #24846 üzenetére
Azt értem, hogy a beégést nem fogom abból megtudni, de a működési időből meg a "beégetős" tesztekből kijött időből már tudok esetleg következtetni, hogy eljőn lassan az idő vagy még aludhatok nyugodtan
Btw.: nekem csak 1 év garit adtak rá és külön kellett fizetnem az extra garira ...
-
SaitoX
tag
válasz
Batyops #24199 üzenetére
Levettem a fóliát
Pont a védelem miatt gondoltam, hogy rajtahagyom egy darabig, de mvvel többen is mondtátok, így leszedtem.
A fényerőt biztosan leveszi egy idő után a PS4, viszont akkor a képernyőkímélő beállítást majd megnézem, jó ha van az is.
A 40-es fényerő egyébként még nem számít túl magasnak, nem? Olvastam, hogy 100-on nem érdemes hagyni, mert akkor hamarabb tönkremehet. De nekem így elsőre a 40 tűnik ideálisnak. Majd azért próbálkozok 25-30-al is.
ui: akkor azt mondjátok, hogy ebédidő, meg hasonlóknál ne kapcsoljam ki a tv-t, csak menjen képernyőkímélő vagy valami változó tartalom?
@w333: 49KS7500-ről váltottam, ami kategóriájában egy elég jó TV szerintem, meg tesztek alapján is sok jót olvastam róla, viszont ez az OLED képélességben, kontrasztban, feketében és mozgásban is úgy érzem hogy óriási előrelépés
Na meg méretben is! (49" helyett 55")
-
Interceptor
addikt
válasz
Batyops #21219 üzenetére
Nem, dehogy. Nálam az segít a helyes döntésben és úgy látom meg az ellentmondásokat és összefüggéseket ha minél több infót szedek össze
Ez eddig mindig bevált, sohasem lőttem mellé. Egyedül az idő szoríthat, mert most "jó áron" van sok minden, bár lehet ez kitart most már végig az idei generációknál.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Batyops #21076 üzenetére
János666 szerint ha HDR-t tolsz 100-as oled fényerővel az nagyjából megegyezik ha SDR-ben 20-25-ös fényerőt használsz. Mivel ilyenkor a tévé a fehér alpixeleket is bekapcsolja = ezért olyan hatalmas a fényerőkülönbség.
Amúgy logikusnak tűnik, bár a számokkal senki nincs tisztában.Ha viszont a fenti dolog nagyjából reális, akkor a panel nem fog szenvedni 100-as oled HDR esetében sem.
-
mugencivic
tag
válasz
Batyops #19486 üzenetére
OK. Nem annyira aggódom azért, tudom, hogy nem olyan rossz a helyzet, csak kíváncsi voltam van -e esetleg valami tapasztalat kifejezetten HBO ügyben.
Korábban egyébként két vagy három plazmát (Pana és Samsung is) égettek be a családtagok (RTL Klub logóval, meg Lego Harry Potterrel, vagy mondhatnék LOGO Harry Pottert is
Akkoriban nagyon mérges voltam és megfogadtam, hogy soha többet semmit nem veszek, ami be tud égni, ez is egy előzmény.. Azóta csak LCD-k voltak, de azért ez más élmény... még egy kis kockázatot is megér.
-
mugencivic
tag
válasz
Batyops #19460 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat.
A játékok miatt alapvetően nem aggódok, mert úgysem játszik az ember a végtelenségig ugyanazzal, így annak nincs elég ideje beégni, legrosszabb esetben is pár száz óra, az meg kevés. Sőt aki komolyabban/sokat játszik ugyanazzal, főleg ha kompetitív FPS-t tol, úgyis monitoron teszi, ahogy én is.
A tv csatornák közül egyiket se nézzük már pár percnél többet, így tényleg most az HBO az egyetlen olyan dolog, ami elviekben évekig menni fog és ami kicsit aggaszt.
De úgy gondoltam én időnként ránézek teszt ábrákkal, és ha bármi jelét adja beégésnek, akkor eldöntöm hogyan tovább.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Batyops #19460 üzenetére
AVFORUMS-no van szavazás, többszáz tulaj ikszelt eddig.
A 2016-os modelleknél azért bőven van beégés (közeledik a 10%-hoz!), 2017-eseknél talán 3db-ra emlékszem, 2018-asoknál pedig konkrétan 1 eset van.Azért ez mutatja, hogy jó irányba halad a gyártó, viszont a 2016-osoknál láthatóan ketyeg a "bomba".
10%-hoz közeli beégés azért nagyon-nagyon sok, az nem = elvétve előfordul. -
Partz
senior tag
válasz
Batyops #18938 üzenetére
Január első hetében CES-en mutatják be a tavaszi modelleket. Ezeken hdmi 2.1 nem hiszem hogy lesz, révén tavasszal érkeznek az első ilyen chipsetek. Hdmi 2.1 inkább jövő év második felében a csúcsmodelleken várható, ez után 2020-ban robbanásszerűen elkezdhet terjedni a 8K az olimpiáig.
Illetve megint felröppent hír a QD-OLED-ről Samsung fronton, talán erről is láthatunk már valami előzetest januárban.
*B7-tel én még biztos várnék pár évet, érdemi fejlődés nem volt azóta.
-
-
BReal
addikt
válasz
Batyops #18890 üzenetére
Sony STRDH770 7.2 erősítő Emag villámakcióban most 100e Ft. Atmoson és DTS:X-en kívül kezel minden hangformátumot. 7.x erősítő nincs 130e alatt, ha jól látom, Atmost támogató erősítőt pedig fogalmam sincs, milyen minimum áron kapsz.
-
Partizan182
senior tag
-
ottofon
csendes tag
válasz
Batyops #9101 üzenetére
Igazad van, de új tv -t hasonlítottam újhoz. A használt telefon példa csak arra volt hogy vannak olyan termékek amik mindig is túl lesznek árazva és ezeket amúgy sosem venném meg újonnan. Még akkor sem ha nagyon gazdag lennék. TV-t se vennék fél milla felett. Egyszerűen zavar hogy át akarnak verni és pazarlásnak érzem.
sakal83: EMARKT-ban vettem. Csomagolás sérült.
Van egy tényleg jómódú barátom aki alsó hangon havi 2-3 millát keres. Ő például sosem adna TV-ért 200e-nél többet. Viszont vett jetsky-t 4 millióért pedig egész nyáron csak kétszer használta. Most meg akar venni mégegyet mert párban jó vele hasítani.Szóval nem vagyunk egyformák. (Szerencsére)
Mindenesetre most jó 8-10 évig nem veszek új TV-t ez szinte biztos. Ilyen szempontból majdnem mindegy mennyiért veszem csak az nem mindegy mi másra kellene a pénz ami esetleg fontos. Ahogy látom itt a legtöbb OLED tulaj azért nem "kaja vagy oled" szinten él és mégsem akar még 50 plusz ezret sem kiadni inkább vár egy akcióra. Ami lássuk be csak arra jó hogy megnyugtassuk a lelkiismeretünket hogy "jó áron vettük". -
madgie
titán
válasz
Batyops #8087 üzenetére
Nem OLED ugyan, de a VA paneles LG tévémen én se tudok normális bőrszínt beállítani. 20 pontos fehéregyensúllyal se, mert ha nagyon eltekerem ott, sávosak lesznek az átmenetek. Igazi LG magentás finoman minden arcbőr, és erősebben LG magenta a pirosak egy árnyalata.
Miután megvettem, vagy egy hétig állítgattam, éjszakákba nyúlóan, méricskéltem Colormunki Display-jel. Azóta lesz*rom.
szerk: de amúgy bármikor egy az egyben elcserélem a fent említett olcsó OLED-re
-
Madwe
nagyúr
válasz
Batyops #8074 üzenetére
Hát ha valaki tökéletesnek nevezi a sugárzott tévé minőségét (dehát HD szóval tuti jó
), s mindenféle kép"javító" szart bekapcsol hozzá, akkor miért lepődjünk meg?
A kedvencem h a zajosodásra panaszkodik, ami pont h a szar sugárzott tömörített vacak képnél jön elő, minőségi paneleknél nyilván jobban kijön. Mondjuk kiváncsi lennék a képére, ha meglátna rajta egy BD filmet, mindenféle képbelenyúlós vacak nélkül...
Az biztos mindenesetre, h csak tévé adáshoz oled felesleges - más kérdés h szolgáltatónként változik, pl nálam upcnél kábelen tök rendben van a képe - de ha csak tévét néznék, tuti nem vennék hozzá oledet - főleg miután az agyontömörítés miatt a fekete zajosodik, ami oleden valóban zavaró, mert van ahol kikapcsol a pixel, van ahol nem, s ezt zajosodva nem jó nézni... Nyilván normális minőségnél ez a probléma nem áll fenn. Tévézésre IS alkalmas, node csak arra...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Batyops #7294 üzenetére
A 25 mégsem 40 vagy 60.
Azt még én is elviselném, bár még mindig picit sok egy sötét szobában (szerintem). De a 40-es oled fény már annyira bántó, hogy elképzelni sem tudom, miért lehet jó.
Napsütésben elvből nem nézek semmilyen filmet, így nem is kell ide-oda tologatnom az oled-fényerőt.
Tévéadásnál meg tökmindegy, hogy az a szar amit nézek, épp milyen kontrasztú.
-
Joshi
titán
válasz
Batyops #7248 üzenetére
A segítséggel nincs gond, de a fölösleges ficsöröket amit senki nem vesz észre ne erőltessük. Ha pedig jó tévét akarsz akkor ne LG-t vegyél. Na nem a Sony A1-re gondolok itt mint jó tévé, mert a Pana és Philips is jobb mint az LG. Az meg hogy valaki tudományosan megmagyarázza a baromságot, az megint csak vicces.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Batyops #7040 üzenetére
Bocs, én nem tudom így értelmezni. Vagy sötét a szobád, vagy világos. Ha azt írja, hogy világos szobában adj rá kakaót, azt úgy értem, hogy eleve sötét szobához ajánlja a beállítást, nem napfényeshez. De szerintem ostoba, aki napfényes szobához kalibrál bármilyen kijelzőt. Moziban sem verőfényben úszva nézel filmet. De inkább elengedem ezt a témát, mert látom, "nem megy a dolog"...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Batyops #6854 üzenetére
De hogy kicsit "on" is legyen: pont 1 éve éppen a győri MM-ban sétálgattam és pont akkor árazták le a 910-es OLED-et, na mondom akkor szülinapomra meg is lepem magam .... cca. 400e volt akkor 5 év garival (akkor a B6 még 700+e volt).... akkor amennyi 4K (a HDR-ről meg nem is beszélve) tartalom volt (de még ugye most sincs "dömping" belőlük) teljesen jó választás volt ....tehát 1 éve használom úgy, hogy nem hiányzik a 4K sem a HDR (persze lehet ha játszanák vagy "demókat nézegetnék" rajta, akkor hiányozna), de tavasszal azért "hazacipeltem" egy B6-ot próbaképp, de (lehet csak az én szegénységem) semmi annyival több "pluszt" nem kaptam tőle (szigorúan filmeknél, a "demók" azért tényleg piszok látványosak voltak rajta) amennyivel magasabb volt az árcédula, így ment is vissza .... ekkor el is döntöttem, hogy inkább megvárom a "4K mizéria" végét (kb. 2020 az "igéretek" szerint) addig az FHD is kiszolgál, ha minden jól megy .... persze azóta az UHD OLED-ek ára is beesett időnként, de ugye (ha még és amíg kapni) az FHD is ment vele, számomra a "4K felár" még mindig nem ér annyit, amennyi (ráadásul ilyen "félkész állapotban") .... inkább még kicsit kivárok, de addig is OLED-et nézek ....
.... a 4K OLED tulajokat pedig megkérném, hogy ha lehet mellőzzék a "szélsőséges" megnyilvánulásokat a fentiekkel kapcsolatban, ez mindössze a saját véleményem és a saját felhasználási körülményeimre vonatkozik ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Batyops #6852 üzenetére
Ne irigykedj.... "pár éve" volt még (deviza) lakás + autóhitelem is .... rendesen "megfizettem" azért, hogy most ilyen "szerencsés" legyek .... most már tényleg csak akkor veszek valamit, ha valóban szükségem van rá .... vagy csak épp' megtetszik valamiért ....
Joshi:
Az FHD pl. már nem "fejlődik" de a 4K-ból még sok minden "hiányzik" .... tudom "maradi vagyok", de ugyanigy nem veszek pl. elsőszériás autót vagy még fel nem épült házat sem .... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Batyops #6842 üzenetére
Lehet érdekes a felfogásom, de 1Ft hitelem sincs, mióta ezt "vallom" .... a másik "érdekes hobbim", meg az, hogy bemegyek boltokba, megnézek 3-4 új, trendi és drága dolgot, elégedetten nyugtázom, hogy akár minegyikből tudnék venni egyet azonnal és kp-ra .... majd megfordulok, hazasétálok úgy hogy nem vettem semmit és sz@rok a "fogyasztói társadalom elvárásaira" és a rengeteg "túlárazott kütyüre" ....
Joshi #6841:
Nagyon helyes, jól teszed .... nem úr aki nem pazarol.... különben is mire gyűjsön az ember manapság .... özönvízre....?? világvégére.... ??
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Batyops #6303 üzenetére
Jah csak tényleg nagy a difi... minimum 200K-t rá kell dobni... Magyar fizetésekhez még a 300K-s TV is sok. Nem is ismerek nagyon senkit, 25-45 közötti társaságból akinek lenne, kb a max a 150 ezres 4K LCD kb... Jó legtöbb jómódú ismerősöm nem videofil, és azt se tudják mi az OLED : d
A lényeg, hogy megéri a 4K a jövőre nézve, de csak akkor ha nem hiányzik máshonnan a cash, és "befektethetsz" a jövőbe fájdalom nélkül +200-at
Mod.: Nekem a B7 mellett inkább az új elektronika szólt és a csökkentett input lag pl. 4K inkább a későbbiekben lesz fontos ha lesz rá anyag + Volta
-
janos666
nagyúr
válasz
Batyops #6256 üzenetére
Régen voltak TV-k, amik vagy egyáltalán nem tudták rendesen kezelni a Full RGB-t (csak nagyjából lehetett odakalapálni Kontraszt/Fényerő csúszkával, de az nem az igazi, csak közelítő megoldás), vagy nem minden képmódban engedték ezt állítani (pl. csak PC módban ment jól így), vagy látszólag be lehetett állítani, de hibázott vele a színkezelés (legtöbbször még ma is visszakonvertál a TV odabent valami YCC szerű színtérbe a képfeldolgozáshoz, és ez nem mindig sikerült jól, már csak azért sem mert sok volt a paraméter, amit csak a legvalószínűbb értékre rögzítettek előre, nem lehetett felismerni a jelből...).
"Igazi" filmlejátszókból érdemes YCC-t kiküldeni, mert a videók mind abban vannak és nem veszteségmentes az YCC és RGB közti konvertálás. De ezt is nehéz így megfogni, mert nem tudatod, valójában mi van a "dobozban" és mit csinálnak vele (lehet hogy teljesen általános jellegű, PC-szerű SoC-ból építenek médialejátszót, lehet hogy videós célokra optimalizált SoC van benne, de lusták voltak speciális API-kat használni natív YCC-hez és mégis RGB-n keresztül megy).
-
Madwe
nagyúr
válasz
Batyops #6256 üzenetére
Azért írták ezt, mert a médialejátszók nagy része limitedben küldi ki a jelet, s nem monitor meg tv volt a diferenciálfaktor szerintem, hanem pc és film
A konzolok, pck pedig fullra is képesek, ami jobb is amúgy, így ott ha abban küldi, arra kell tenni. A lényeg ha automatán hagyod s nem hibázik (nem szokott) akkor minden rendben
-
janos666
nagyúr
válasz
Batyops #6251 üzenetére
Játékhoz a Full RGB (teljes, 0-255) az ideális, ami a TV-n a High (magas).
(... aminek semmi értelme, mert 0-255 skálán a 16 magasabb, mint a 0, de...)
PC módban jól működik az Auto is a TV-n (legalább is ha Full RGB jön PC-ből).De a fontosabb, hogy a két oldalon mindkettő ugyan oda legyen beállítva (azt nem biztos, hogy külön alapos vizsgálódás nélkül észreveszed, hogy oda-vissza konvertálgat-e full/limit vagy akár RGB/YCC közt, de az általában feltűnő, ha nem ugyan arra vannak beállítva), illetve hogy ha Auto-n hagyod, akkor ellenőrizd le, hogy tényleg jól működik-e (és ne a Kontraszt / Fényerő csúszkákkal próbáld ezt helyre tolni).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Batyops #5620 üzenetére
3D-jük is jobb?
Web os inkább ficsör. Néha YT-ozok de az pont penge gyors. A többi meg nem érdekel. Netflixre soha nem fogok előfizetni, tehát az is kihúzva, a többi szirszar szintén nem érdekel, mert dedikált médialejátszóm van, aminek a képe köröket ver a beépített lejátszóéra. El is jutottunk oda, hogy marad a 4K meg hdr kérdése, de nincs 3D.
Hát...akkor inkább legyen 3D, ha rajtam múlik... Ha lecsengett nálad (is) a 4K láz, térjünk rá vissza később, hogy mennyi 4K-s filmet néztél meg (nem demókat) és van-e külső 4K-s forrásod és elegendő filmanyag is hozzá ? Meg, hogy tartalmilag mitől lesz jobb egy olyan film, ami 2 fillért nem ér FHD-ben, vagy SD-ben?
(#5619) Madwe : Te keverted ide a CRT monitorokat, aminek a 910 3D képességéhez sincs sok köze...
De jó néhány képet tudnék linkelni 16-17-es modellekről, amik "nem túl szépek". Tehát úgy jön ez is ide, hogy nem feltétlenül rosszabb valami, csak mert 2 éves "technika". Az újabbakat kizárólag "test a test ellen" lehet tesztelni a régiekkel szemben, nem úgy, hogy elhisszük, minden jobb, mint a 2 évvel korábbi volt és mert ezt sulykolják beléd mindenhonnan. A Panasonicnak is volt olyan szériájú plazmája, amit az ellenségemnek sem kívánnék, pedig akkor már 20 éve gyártották a plazmákat...
-
krx21
nagyúr
válasz
Batyops #5432 üzenetére
Ott leginkább az LCD vs OLED különbséget láttad... Önnönmagában a HDR a 10bit színmélységgel több...
Ezt nem mindenki látja meg. A legtöbb ember a HDR séma beállításai és a normál séma közti különéget látja. Én a B6-on elindítok egy HDR youtube videót, ami ugye a B6-on nem HDR-ben megy... Ott nemigen van különbség... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Batyops #5376 üzenetére
"Pedig amiota megvettem eleg sokat ment ps4 proval szinte kizarolag hdr-ben max fenyeron max kontrasztal."
Tényleg nem kekeckedés részemről a kérdés, de hogy a fenébe nem ég ki a szemetek ilyen irgalmatlan fényerőtől és kontraszttól? A sajátomon nem bírom egy percig sem, ha maxra van húzva, nemhogy 4-5 órát.
-
majorbe
csendes tag
válasz
Batyops #5340 üzenetére
Hali.
Neked nem akad a menü a beállításoknál? Amikor bekapcsolom a pixelfrissítő időzítőt kikapcsolás utánra, akkor a futó szöveg akad.
Néhány tapasztalat:
A B7-en a pixelfrissítést be kell kapcsolni (többi típusnál nem tudom), magától nem indul el, akkor sem, ha kikapcsolod a TV-t.
a, bekapcsolod, hogy kikapcsolás után fusson le, majd ha másnap, vagy kb. egy óra után bekapcsolod, jobb felül kiírja, hogy a pixelfrissítés kész.
b, bekapcsolod azonnalira, kikapcsol a TV és egy óra kb. míg frissít.
A boltokban ezt bizos, hogy nem csinálják meg, plusz lebszák a kismegszakítót, oszt joccakát.
Semmi képhibával nem találkoztam eddig.(vagy nem veszem észre, bár belebámulok közelről néha, ha olvasok valamit)
Egyébként nekem 2 hónapja van meg, kibtt szépa kép, be kell állítani a TV-t normálisan (köszi titkos segítő. Bár én tartalomtól függően belenyúlok azért.
Az SD szar (kell állítani, ha fix műsort nézel), de a trükkk erre, hogy megnézem a régi LED/LCD képét ugyanannál a műsornál, hányok egyet és elégedetten leülök az OLED elé.
A sport is adásminőség, szolgáltrató kérdése szerintem.
Az Eurosport 1/2 HD fasza, M4 HD fasza, Sport 1/2 HD néha hagy kívánnivalót maga után. (ez esetben az SD adásoknál alkalmazott módszer a javallott). Az SD sport adások egy rakat szar (beállítás segít), Spíler, Digi 1,2,3. Összehasonlításként a Superbike az Euro HD-n király, a Moto GP a Spíleren fos.(kell állítgatni, hogy jó/jobb legyen, ha gyors vagy a felvezető kör alatt megvan, LED/LCD módszer beválik itt is). A lekkirályabb a Sport TV-n az NFL közvetítés. Összességében fasza a sport, leginkább azt nézek, mint TV műsort.FHD, HD fasza, a 4K, HDR az seggreülős. Sőt a retek, régi DVD lejátszón, ami felskáláz 1080P-re, normális HDMI-vel a DVD is sokkal, de sokkal szebb.
A gyerekek XBOX ONE X SE-t kértek karácsonyra(bár ők ezt még nem tudják, ha megvan, akkor lesz csak nemulass.(igen, azt veszek, sőt, lemezeket is fogok venni, maga vagyok az elavultság, lehet a főtéren meg fognak kövezni, vagy meglemezezni. "felhúzós óra, egy digitális világban" )
És végezetül:
Amiket olvastam, hogy ki és milyen célból fesz vélten, vagy valósan feleslegesen 4k, HDR és még sok 3,4,5 betűs rövídített elnevezésű cuccal ellátott TV-t, szerintem senkinek semmi köze hozzá.
Pénz megvan? igenElképzelés megvan? igen(és igen, az is elképzelés, hogy megveszem, mert sok-sok betű van rajta, nagy stb. TV-t nem csak szakértőnek lehet eladni, illetve venni)
Akkor? Hozzám bejönnek, megnézik, kurva szép a kép, seggreülnek, de hogy mi mit jelent fogalmuk sincs, jön az ó, hát drága volt. Pont leszarom, nem loptam az árát, lehet utánam csinálni, a lehetőség adott. Az meg, hogy valaki az alapján minősít valakit, hogy mit és miért vesz, az saját magáról állít ki szergénységi bizonyítványt.
Summa summarum: Aki B7-et, vagy egyéb OLED-et (bármennyi rövidítéssel) akar venni, vegyen, mert k. jó.
-
perecKING
senior tag
-
Batyops
aktív tag
válasz
Batyops #4874 üzenetére
Meg kulfoldi forumokat is bujtam ez ugyben de nem igazan talatam semmit. Meg youtubon is neztem videokat igaz ott C7-es alitgatak hdr game modba ps4-hez de mindegyik videoban a bemenet nem pc-
re volt elnevezve ugyhogy ezzel sem jutottam sehova. Valszeg amugy ha pc- t kotnek ra nem lenne itt a szinekkel semmi gond valszeg a ps4 felol van valami gebasz. De hat az nem is pc :-). Mindenesetre azert kivancsi lennek ez mitol van. -
Batyops
aktív tag
válasz
Batyops #4617 üzenetére
Na kozben valszeg rajottem hogy mi okozza ezt a fakobb szineket mondjuk en hulye hamarabb is megnezhettem volna a ps4-nel a video infokat. Szoval color formatra azt irja hogy limitalva van a hdmi2.0 miatt yuv422/420- ra. Akkor gondolom ez lehet a gond ez hdmi kabel vagy maga a ps4 pro tud ennyit? Ja egyebkent jatekkonzol modban meg mindig szinesebb amit nem nagyon ertek de lehet ott mar tenyle csak valami beallitas vagy ott jobban belenyul a kepbe a tv mert pc modban pl.a szinmelyseget sem engedi allitani. Persze ezek mind csak a hdr modban igazak.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Batyops #4608 üzenetére
Nem lehetséges, hogy PC módban akkor natív 4K/HDR a kép amit kiküld a tévére?
A játék módban hajtott pedig valójában csak egy FHD felbontás? (amit persze a tévé felskáláz 4K-ra, de a színek nem HDR-ben vannak)Amúgy ha HDR a forrásanyag, akkor azt ki kell írni a tévének. Ha nem, akkor kérj a távirányítóval infót a képről, elvileg kiírja mivel eteted éppen.
Szóval ez az egész cucc hány FPS-t tol ki magából?
HDMI 2.0 = 4K/30fps (RGB 4:4:4)
HDMI 2.0a = 4K/60fps (RGB 4:4:4)Magyarán lehet, hogy nem minden felel meg a HDMI 2.0a-nak, így 30 fps / 4K felbontás felett lesznek fakó színeid.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Batyops #4605 üzenetére
"Olyan lehetséges hogy Hdr tartalom esetén Pc módban nem jeleniti meg a teljes 4:4:4 szint?
Mintha ezt olvastam volna talán a rtings oldalán a teszt után ezt kérdezte valaki. Igaz az C7 de kb ugyan az a ketto tv.Mert akkor ez megmagyarázná hogy miért olyan fakobbak a szinek. Mert ha nem Pc modban van akkor durván jobbak a szinek."Lehetséges... sajnos nagyonis.
Azt most így hirtelen nem tudom, hogy a B7 esetében maga a HDMI bemenetek milyen paraméterekkel bírnak, de érzésem szerint 2-esnek kell lenniök.
Szerk.: megnéztem, LG 55B7V mind a 4 port = HDMI 2.0b, tehát ezek képesek ezt az adatmennyiséget fogadni.Valahol máshol keresd a hibát.
Annyiban tudok segíteni, hogy amennyiben 4K-s felbontást etetsz a tévével, akkor kell a HDMI 2.0-ás kábel és a PC-n (VGA?) is HDMI 2.0-ás kimenet kell legyen. Amennyiben ezek közül valamelyik csak 1.4-es, akkor bukod a HDR-színeket, fakó lesz. -
válasz
Batyops #4188 üzenetére
Én tegnap néztem meg az Ének az esőbent ami egy nagyon régi film, de még így is hihetetlen volt, hogy mennyivel jobbnak hatott mint régebben az LCD-n. Klasszisokkal jobb volt a minőség. Szerintem ez a tv tényleg addig marad amíg ki nem rohad. Egyszerűen nem tudok belekötni. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs jobb de nekem ez is untig elég főleg azt figyelembe véve, hogy mit néztem eddig.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Batyops #4188 üzenetére
Nagyon sok hdr anyag van fent netflixen, gyk. minden saját gyártású sorozatuk (amiből kb hetente jön ki 3 új) hdres már egy ideje. Mondjuk van ami azok közül elég szar minőségű (marvelesek pl, ez a defenders meg az iron fist is) van ami pedig rendes minőségű (pl marco polo)
-
Partizan182
senior tag
válasz
Batyops #4097 üzenetére
Hehe, Isten hozott
Képeket lőttél esetleg side-by-side? Persze egy kamera képe nem hozza vissza a valóságot, de poén lenne egymás mellett látni.
És igen, mostantól az LCD képe a bélsárral lesz egyenértékű számodra, asszony járt így pár hónapja a Média Márktban, eltorzult arccal nézte a milliós kuledeket/top Sony-kat, hogy ő erre már nem is emlékezett hogy az LCD-nek ilyen tré a képe, és hogy mégse volt olyan nagy hülyeség beletolni azt a félmillát a nappaliba tavaly év elején
-
majorbe
csendes tag
válasz
Batyops #3938 üzenetére
Na beuzemelve. Nos hát beszarás. Bakker, az a fekete, a színek, kontraszt stb. Gyönyörű. Az SD tv az fos, de az az előzőnél is fos volt(lb 650v), persze azt még talán lehet beállítással korrigálni. Még kell állítanom, de a HD adások is remekek. Indítottam 4K demokat illetve blue ray filmeket, hát az valami elképesztő.
Kicsit filóztam az árán mert csak egy tv, de aki szereti az igényes és minőségi filmnézést és nem egy telefonon akar filmet nézni, akkor csak Oled.
Ja és a tv hangja sem olyan rossz. Szerintem kifejezetten kellemes, persze tűz rá a házimozi. -
Partizan182
senior tag
válasz
Batyops #3918 üzenetére
Game Mode -on kívül a bemenetek listájában a használt HDMI ikonját/típusát át kell állítani PC-re, csak így lesz meg a full 4:4:4 chroma és a legkisebb input lag.
Rtings tesztjében vannak recommended settingsek, fehéregyensúlyt nem kell babrálni (azt csak műszerrel) de a többit használhatod.
ISF/Haladó világos/sötét defaultok nagyon jók, bár én 90-re felhúzom a kontrasztot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Okos Otthon / Smart Home
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Jamo HCS 606 5.1 házimozi hangfalszett
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Ibasso DC Elite
- HOPPÁ! Samsung QE65Q8FAAU - 65" (163cm) QLED - 2025-ös modell - 4K Q8F Vision AI Smart TV
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest