Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Az Lg c1-en a Ps5 bemenetet Pc modba kapcsolva mi az ami valtozik! Ugye a tv automatikusan jatekkonzolbak ismeri fel. Amit tudok hogy csak pc modban van meg a full 444 chroma de ez mit takar a valosagban illetve van e érzékelheto kulonbseg a ketto bemeneti mod kozott ha a tv game modban van. Azert kerdem mert én nem láttok semmi különbséget A tv-n a tone mappingot Hgig- re raktam és igy kalibráltam a tv-t a Ps5 hrd beállitásokban. Szóval arra lennék kiváncsi hogy mi indokolja hogy a tv-t pc modba kell rakni? Többek között azért is kérdezem mert anno az Lgb7-es tvmen pl. A hdr game modban nem volt az igazi pc modban a Hdr jatek mod. Gondolom itt már nincs ilyen de ha esetleg van köztetek valaki aki tüzetesebben megvizsgalta a két mód közötti különbséget és megosztaná itt a tapasztalatokat az jó lenne mert szemre én nem veszek észre semmi különbséget.
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Több mint 3 év után lecseréltem az 55"-os Lg b7 tévémet egy 65"c1-re. Ebben a több mint 3 év használatban volt minden ps4,ps5 játékok Hbo go, netflix,youtube hasznalat, tv adások. Semmi beégés nincs. Ezt csak azért irom le mert ennyi idő használat azt hiszem már bőven elég ahhoz hogy véleményt tudjak mondani a témában. Szóval szerintem ettől nem kell nagyon parázni. Gondolom a most vásárolt C1 pedig még jobb lehet ebből a szempontból. Nekem mondjuk a pixel eltolas a B7-en vegig be volt kapcsolva és ez igy lesz a C1-en is + itt mar van ugye logo dimming is amit szintén használni fogok. Gondoltam leirom a tapasztalataimat mert ugyis mindig visszatér a beégés kérdése.
-
Batyops
aktív tag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
3 éves lesz a B7-es soha nem nagyítottam rá a tv műsorokra. Abban az esetben ha valami irgalmatlan nagy színes logo van akkor esetleg lehet zoomolni de szerintem egyébként fölösleges.
-
Batyops
aktív tag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Fura egy tűz fétised lehet
Én most játszok a horizon-nal ott teljesen jó tűz szine olyan amilyennek lennie kell. -
Batyops
aktív tag
válasz
PlanetDada
üzenetére
Ahogy itt már más is írta az Rtings oldalán találsz ajánlást a beállításokhoz azokkal jónak kellene lenni , de vannak olyan beállítások amit műszer nélkül nem szabad piszkálni. Amúgy azt nem értem hogy tudna itt neked bárki is segíteni mi nem látjuk azt amit te. Ezt igy kb lehetetlen megoldani.
-
Batyops
aktív tag
válasz
PlanetDada
üzenetére
Régi Pana IPS-t megtartani Oled helyett. Na ilyet se hallottam még.
-
Batyops
aktív tag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Ott nálad akkor beállítási gond lesz. Az említett játékok közül a Horizon zero dawn és a God of war de még a Cod is kifejezetten jobbak HDR-ben mint SDR-ben. Vannak olyan játékok amiknél nem működik jól a HDR pl.Red dead redemption. Ha tólszaturált a kép akkor ott színbeállítási gond lesz. A Auto-n van? Illetve a színmélységet 50-55-re vedd le alapból 60-on van aszem.
-
Batyops
aktív tag
Az új Oled szériáról Cx vannak már tesztek? MM-be láttam hogy már megvásárolható de még teszteket nem találtam róluk.
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Most lett netflix előfizetésem a Dv módok közül a szinház vagy az otthoni mozit használjátok? Az egyik mintha sokkal világosabb lenne ez miért van. Lg55 b7-es tv-m van. A színhőt Meleg2-re raktam képjavítókat kilőttem. A szintér meg nem állitható szélesen van miért használ itt széleset ? Úgy tudom az nem igazán jó , vagy Dv tartalmaknál ez a helyes? Elnézést ha sok a kérdés de most nézék először Dv tartalmakat amióta megvan a tv. Eddig csak Hdr10 ment.
-
Batyops
aktív tag
Jövőre 65"-ra váltok és már most azt tervezgetem hogy kéne átvariálni a dolgokat. Most kettő variáció van az egyik hogy kukázom a tv asztalt és csinálok egy média falat ami mögött futnak a vezetékek és így a falra kerül a tv illetve a falon a megfelelő helyekre elhelyezett polcok és arra rá a cuccok Ps4 ,erősítő hangfal stb. Fater asztalos vele csináltattam tehát egyedi úgyhogy nem szívesen dobnám ki meg szerintem ő is hülyét kapna. Az átalakításról már beszéltem vele megoldja. A média fal viszont jobban tetszene csak hát az meg sokkal melósabb szóval még én sem tudom mi lesz. Na de van még jó pár hónapom kigondolni.
-
Batyops
aktív tag
Akkor én is bejelentkezek.2 éves múlt a tv-m LG55B7 tegnap néztem tesztábrákat beégés nincs , banding nem javult ,de nem is lett rosszabb. Sokat játszok rajta filmezek és megy rajta tv adó is ,bár igaz hogy inkább HBO. Szóval remélem ez még igy is marad egy darabig. Jövőre véltok 65 collra , remélem jót fogok ki bár az utóbbi időben nem túl sok jót olvastam pl.tinting probléma. Kicsit el is bizonytalanodtam mondom lehet egy Q90-et kellene venni ááá de tuti Oled lesz ebből. C9-el van tapasztalat ,hogy azok ilyen szempontból milyenek?
Más: tegnap vettünk a hálóba egy Lcd tv-t nem voltak nagy elvárások csak ne legyen drága meg azért ne a legalja legyen meg úgyis ritkán nézzük. Namármost egy LG50UM7450 lett a vége húú de ne tudjátok meg rendesen öklendeztem miközben beállítottam
-
Batyops
aktív tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ps4-nél a kép beállításoknál mindent tegyél autómatikusra. A játékon belül is ki lehet kapcsolni a Hdr-t nézd meg hogy ott be van e kapcsolva. Illetve a Video kimenet infoba ha belemész akkor ott irja ha valami nem oké.
-
Batyops
aktív tag
válasz
sebesvarib
üzenetére
LG vagy Panasonic. Én az Lg-t venném már csak a kezelőfelület és a távirányyító miatt is , de ezt neked kellene személyesen megnézni valamelyik boltba hogy neked melyik jön be jobban. Az Lg több HDR formátumot támogat. Képminőségben nagy különbség nem lesz a készülékek között.
-
Batyops
aktív tag
Üdv. HDR Játék modban használom. Igy teljesen jó nekem. Az élénk mód egyébként se jó. Azzal viszont számolni kell hogy ilyenkor nagy lesz a lag mert nem játék modba vagy.
Próbáld a Technicolor modhoz hasonlóan belőni a játék modot. Nekem ez nagyából sikerült és igy közel egyforma a kettő modban a kép. Egyébként élénk módban sem szebb csak nagyobb a fényerő meg a szinek fel vannak húzva szóval szerintem az a mód használhatatlan. Egyébként a Játék mod valamivel sötétebb nem olyan mint a többi , itt esetleg a dinamikus kontrasztal tudsz játszani de közepesnél ne vedd feljebb. -
Batyops
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szóval ha itt a fórumra beir valaki hogy Sony vagy Pana tv-je meghibásodott akkor már az is közel lesz az 50%-os meghibásodási arányhoz tekintve hogy pár emberen kívül mindenkinek Lg van.

-
Batyops
aktív tag
válasz
Krisztian101
üzenetére
1 ev 5 honapos lesz a B7-es tv-m napi szinten megy rajta a jatek + film meg tv musor nincs beeges.
-
Batyops
aktív tag
válasz
SaitoX
üzenetére
Szia! A fényerő sötét szobában szerintem olyan 25-30 körül SDR játék módban. Egyébként már 20-25 körül is jó. Sokáig ne legyen kint a tv-n statikus tartalom ezt kerülni kell. A Ps 4 menüben be tudod állítani ha otthagyod és nem piszkálod akkor bekapcsol a képernyővédő és visszaveszi a fényerőt a menüben , de ha hosszabb időre otthagyod akkor inkább tedd pihenő módba vagy kapcsold ki a tv-t . Én van hogy otthagyom a menüben 20-30 percre is nekem még nem volt gond igy hogy visszaveszi a fényerőt a menüben. Fóliát szerintem le kell venni mert az nem tesz jót a képernyőnek ha rajta hagyod.
-
Batyops
aktív tag
SDR játék mód Pc cimke nélkül mondjuk játékkonzol cimkével
Oled fény:25-30 sötét szobában (világosban 50-60 körül)
Fényerő:50
Kontraszt:90
Színmélység :50 ( A wide szintér miatt én visszavenném olyan 42 körülire akkor közelebb van az auto szintérhez)
Szintér: Wide (zárolva van nem állítható)
Képjavítók ki már amit enged játék módba
Dinamikus kontraszt: Ki
Dinamikus szín : Ki
Szinhőmérséklet: W45Pc cimkével pedig isf sötét vagy világos szoba módok
Itt annyi a különbség hogy a szintér Auto legyen mert itt nincs zárolva tudod állítani, a szinhőmérséklet pedig Meleg 2
A többi kb ugyan az.Hdr game mod ( pc cimke nélkül)
Oled fény:100
Fényerő:50
Kontraszt: 100
Színmélység :55
Szintér: Auto
Képjavítók ki már amit enged játék módba
Dinamikus kontraszt: Ki ( bekapcsolható max közepes állásba magas állásban már elég csúnyán hozzányúl a képhez a szineken is látszik)
Dinamikus szín : Ki
Szinhőmérséklet: W45A tv belső lejátszója teljesen jó winyóról vagy pendriveról. Ha kell a Hd hang akkor meg külső lejátszó de hát ahhoz nyilván komolyabb hangrendszer is kell. Ha jó a sima 5.1 akkor jó a tv belső lejátszója. Sok formátumot ismer én még nem birtam megfogni. De külső lejátszókkal nincs tapasztalatom ,de annak is vannak előnyei csak kérdés hogy áldozni akarsz e erre. Hogy képminőségben mit tud egy külső lejátszó a tv beépített lejátszójához képest az passz én sose használtam.
Ja és ami kimaradt a Ps videó beállításokban mindent tegyél autóra majd vált felbontást vagy ha Hdr jelet kap akkor is vált automatikusan.
Tv menüben a Hdmi deep colort kapcsold be azon a bemeneten amire kötötted. -
Batyops
aktív tag
válasz
germànmagyar
üzenetére
Ps4 mellé nyugodt szívvel ajánlom azzal nem lesz gondod legalábbis én ezt tapasztaltam. a Tv-m lassan másfél éves és szinte minden nap pörög rajta valami játék. A múltkor ment 8 órát volt hogy ott is hagytam a Ps4 menüjében ahol aztán van statikus tartalom Hdr játék módban. Kiléptem a menübe otthagytam 15 percre majd vissza és megint játék. Mielőtt lekapcsoltam volna a tv-t néztem több színű teljes képernyős képet és még képvisszamaradásom se volt abszolút semmi. Szerintem a csatorna logók ha sokat megy egy csatorna és a logó piros vagy sárga az sokkal veszélyesebb a beégésre nézve mint a játék. Pc-vel nincs tapasztalatom azzal nem használom.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Az a baj hogy minnél többet fogsz utánna olvasni kb. annál bizonytalanabb leszel mert biztos beleszaladsz majd sok beégéses sztoriba.
-
Batyops
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Ennyi erővel mindenkinek kockázatos az Oled vásárlás mert még a csatorna logó is beéghet. Mondjuk én itt a fórumon még pc monitorként használva nem hallottam senkit beégésre panaszkodni. Sajnos az oled beéghet és nem kell hozzá monitornak használni , de jelenleg a legjobb megjelenítő. Játékra se ajánlott mégis egy éve nyúzom több fórumtársammal egyetemben. Hdr játékok mennek főleg és semmi nyoma beégésnek. Viszont aki fél a beégéstől és állandóan ezen fog pörögni annak tényleg nem ajánlott ez a Tv. Amúgy kicsit vicces hogy itt sokan a beégéstől rettegnek bezzeg az Lcd felhősödése ami meg gyárilag olyan és még nem is garanciás kb szerencse hogy az ember milyet fog ki még a prémium kategóriába is az le van tudva annyival hogy ez ilyen mert a technológia velejárója. Jó mondjuk extrem esetekben ha nagyon felhős akkor lehet cserélik azokat is.
-
Batyops
aktív tag
válasz
szelence82
üzenetére
Hali! Én úgy emlékszem hogy én sem csináltam semmi bejáratást. Hdr tartalommat is néztem rajta bőven a beüzemelés után persze azért nem éjjel nappal de ment rajta Hdr játék bőven. Igazából szerintem nem kell bejáratni , de ez csak az én véleményem. Nállam nem okozott gondot hogy mindjárt az elején ment rajta Hdr film meg játék is.
-
Batyops
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Hát ez sem jöhet be mindenkinek ,ahogy a tv beállításoknál is van aki az élénkebb színeket szereti. Nekem különösebb bajom nincs a Hdr-el csak akkor ha az egy tartalomnál el van baszva mert ilyen is van. Bár az is igaz hogy filmeknél kevesebb a tapasztalatom a Hdr-el inkább játékoknál tapasztalom az Sdr és Hdr közötti különbséget.Pl. ha olyan lenne a Hdr a filmekben mint a demo anyagokban na az ütne igazán nagyot.
-
Batyops
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Vannak filmek amik nahyon ütősek Hdr-ben vannak amik viszont nem ez sajnos ilyen de ez ugyan úgy a játékokra is igaz, viszont ahol jól meg van csinálva ott nagyon ütős tud lenni. Nincs itt a Hdr-el semmi baj.
B7, B6-nál még az ajánlott Hdr beállítás a 100 oled fény és kontraszt volt , lehet a C8, B8-nál már ez is változott. Egyébként fasza lenne ez a Hdr csak ki kellene rendesen használni. -
Batyops
aktív tag
válasz
mugencivic
üzenetére
Egyébként nagyon ne pörögd túl ezt a beégés dolgot. Egyébként az Lg gari időn belül cseréli a panelt , de szinte tuti hogy ilyen felhasználás mellett nem lesz probléma. Én mióta megvan kíváncsiságból azt hiszem kétszer néztem meg szóval nem igazán foglalkozok vele. 2017-es , 2018-as modellek meg elvileg nehezebben is lehet beégetni. Én nagyon nem vigyázok rá. Amúgy az Hbo logó fehér meg nyilván ilyen szürkés vagy világos kék azt hiszem ráadásul átlátszó is szóval ne agódj.
-
Batyops
aktív tag
válasz
mugencivic
üzenetére
1 éves múlt a tv-m Lg55B7 leginkább én is Hbo go-t és Hbo Hd nézek + játszok is rajta Hdr-be ott Oled fény ,kontraszt 100. Gyakran van hogy több mint 5 órát egyhuzamba ott pedig van statikus tartalom pl. a Hud ami némelyik játéknál szines is pl.minimap. Tegnap néztem több szinű teszt ábrákat beégésnek semmi nyoma. Szóval szerintem az Hbo go-val és egyéb nem szines logókkal nem lesz gond. Azt még hozzá kell tennem hogy nállam a ha nem Hdr tartalom megy a tv-n akkor az oled fény 25.
-
Batyops
aktív tag
Hd hangot szerintem csak akkor tudsz ha külső lejátszót használsz de szerintem a hd hanghoz mar illő lenne egy jó hangrendszer erősítővel mer hát biztos ki lehet küldeni egy soundbara is de minek?. Előrelépésnek előrelépés lesz , viszont én inkább egy jó erősítőn gondolkoznék a helyedbe + hangfala.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Szatura
üzenetére
Igazából a képminőségben olyan nagyon durva eltérések nincsenek különböző márkájú Oled tv-k között. Itt ami inkább döntő az ár illetve a kezelőfelület tehát milyen okos tv szoftver fut a tv-n. Ebben véleményem szerint az Lg Webos a legjobb + a távirányítója valami fantasztikusan jó. Persze ez csak az én véleményem. Valaki az androidra esküszik. Illetve az sem mellékes hogy sokáig az Lg oledeknek volt a legjobbb ára még talán most is mivel ők gyártják a panelokat ,bár most már ki lehet fogni jó árakat a többi gyártónál is főleg ha akciózzák őket. Igazából sokaknak az android adta nagyobb szabadság ami számít mármint több alkalmazás érhető el hozzá csak nem egy olyan zárt rendszer mint a web -os. Valakinél viszont csak a márkahűség dönt van ilyen is. Szóval nézz rólla teszteket , de legoinkább szerintem az ár a döntő illetve a kezelőfelület+ még a szervizhálózata milyen,
-
Batyops
aktív tag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Nallam igy van es van 5.1 illetve nallam se volt csak stereo addig amig ki nem kapcsoltam a dolby atmost a hangbeallitasokbam igy most szimultan tv hangszoro + optika es a hangsav aszem autora van allitva. Igy a forras hangsavjatol fuggoen automatikusan valt 5.1 es stereo kozott. Pl. ha kulso vinyorol jatszok le 5.1-es filmet akkor megy ha pedig tv adasra valtok akkor stereoba megy. Igaz mondjuk hogy nekem B7 van de szerintem menni kellene C8-on is.
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Van egy 5.1 erősítőm elég régi szóval nem tudja az újabb hangformátumokat vagy szabványokat Hd hang ilyesmi ehhez nem nagyon értek. Szóval nekem elég a sima 5.1 úgy gondoltam hogy optikai kábellel kötném össze a tv-t az erősítővel illetve össze is kötöttem . A kérdésem az lenne hogy a hang beállításoknál mire kellene állítanom a tv-t ? Optikai/Hdmi arc vagy pedig van ilyen szimultán Tv hangszóró + optikai. Melyik lenne a helyes beállítás. Plusz még van egy Ps4pro is a rendszerbe aminél szintén szeretném hogy 5.1 legyen ebben az esetben külön kell rákötnöm az erősítőre optikaival vagy az úgy jó hogy a Tv-Ps4 pro Hdmi-vel és a tv -ből meg megy az optikai az erősítőbe.
-
Batyops
aktív tag
A technicolor az van talan legkozelebb a jo beallitasokhoz. Ott a szinhomerseklet aszem warm 2 on van. Egyebkent ez a helyes ha kalibralva lenne a tv-d valszeg meg azon is emelni kene. Valoszinu ezert latod zoldesebb vagy sargasabb arnyalatunak eloszor szokni kell. Egyebkent az teljesen jo Hdr filmezesre vagy meg aszem a szinhaz se rossz persze ezeken meg lehet finomhangolni
-
Batyops
aktív tag
válasz
Partizan182
üzenetére
Most azon gondolkozom hogy esetleg Home cinema HDR modban megpróbálom úgy hogy az összes képjavítót kikapcsolom hátha úgy nem olyan vészes az input lag. Azért ha megnézed hogy kapcsolgatsz a Hdr Game mod és a home cinema vagy a technicolor között azért eléggé szembetűnő a különbség. Nem azt mondom hogy sötét a hdr game mod csak pl. a pont a pókembernél voltam még az elején egy irodaházban és a sarokban volt egy iroasztal na mondjuk az a sarka a szobának totál sötét volt és olyan érzésem volt hogy egy csomó részletet bukok a kép ezen részén. Igaz hogy mondjuk a legtöbb jelenetnél egyáltalán nem érzem ezt , de mégis érdekelne hogy ez miért van még akkor is ha csak egy egy résznél észrevehető a dolog. Aztán persze lehet csak túl gondolom mert nem tettem át mondjuk home cinema módba hogy úgy több részlet látszik-e.
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Hdr game modban mit csinál a dinamikus kontraszt? Ugyanis azt olvastam hogy Game modban nem működik az Aktív Hdr.
Azt olvastam hogy ha alacsonyra vagy közepesre van állítva akkor az segíthet a sötétebb jeleneteknél. Ti milyen beállításokkal használjátok Hdr-game modban? -
Batyops
aktív tag
válasz
Szoke1982
üzenetére
Szia ! Én elég sokat játszok Ps4pro-val Hdr-ben nekem eddig semmi gond nem volt. De itt többen is használják játékra és még tudtommal nem nagyon panaszkodott senki ez miatt kép visszamaradás lehet de az el is tünik ha négy óránál tovább használod lefut a kompenzációs ciklus és törli a kép vissza maradást de lehet manuálisan is elindítani. Nekem egyébként B7 van. Az is igaz viszont hogy elvileg megtörténhet de szerintem a végleges beégésnek kicsi az esélye .
-
Batyops
aktív tag
Pc bemenetre cimkezed fel a bemenetet akkor biztos hogy az input lag alacsony és ezt használhatod a haladó sötét vagy világos beállításaidhoz is az input lag alacsony marad. A többi cimkének szerintem igazából nincs jelentősége.Azt hiszem hogy pc cimkénél egy pár dolgot nem enged ilyenkor bekapcsolni pl.tru motion.
-
-
Batyops
aktív tag
-
Batyops
aktív tag
válasz
envagyok
üzenetére
77 colos oled mar van akkor neked az kell es mar nezheted is 3 m-rol:-). Ja hogy az meg arany arba van hat ez van ez nem fog valtozni meg egy darabig. Ez a meret velemenyem szerint meg eleg sokaig rohadt draga lesz. Az lcd led tv-k mar egy ideje piacon vannak de egy csucs keszulek 65-os meretben ott is draga es az nem egy viszonylag uj technologia hanem egy lcd. A 4k-s tvkrol meg annyit hogy nekem 4 k-s tv van es barmilyen hihetetlen itt nehany ember szamara gyonyoruen festenek rajta a full hd filmek is de ha ugy tartja kedvem tudok rajta nezni 4k hdr-es filmet.
-
Batyops
aktív tag
válasz
newclass
üzenetére
Konzollal használom a B7v-t még nem vettem észre semmit bár igaz csak egyszer néztem konkrétan ilyen szürke full képernyős képpel ,de akkor már vagy 2 hónapja használtam. Szóval még olyan régóta nem nyúzom de ha nállam játékkal megy akkor kb 90%-ban Hdr-ben ott meg Oled fény meg a kontraszt 100.
-
Batyops
aktív tag
Annak a Hdr- nek pedig jonak kellene lennie foleg konzolon. A game modban a dinamikus kontrasztal tudsz kicsit huzni ha nem eleg vilagos. Egyebkent vannak jatekok ahol a menuben van kulon a hdr-re vonatkozo beallitas itt tudod allitani a sotet es vilagos reszeket asszem hogy mennyire legyen sotet vagy vilagos.
-
-
Batyops
aktív tag
A 100-as fényerőt nem a Hdr Game modban nézted? Ha a jatek Hdr-es automatikusan átvált Hdr Game módba ott meg a oled fény meg a kontraszt is 100. Persze lehet hogy alap Sdr Game módban is 100-on van alapértelmezetben a fényerő már nem emlékszek. Amit viszont tényleg nem érteg az Lg részéről hogy Sdr game modban miért van lokolva a szintér beállítás widera. Amúgy én szinte Hdr-es gamekkel tolom amióta megvettem a Tv-t és az én véleményem az hogy kicsit túl van lihegve ez a beégés téma.
-
Batyops
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nálam a B7-es sötét szobában oled fény 25-re van állítva 85-ös 90-es kontraszt mellett. Számomra ez igy teljesen jó. A világos szoba beállításnál van olyan 40-50 között ,de azt szinte nem is használom mert ha filmet nézek úgyis besötétítek szóval nem is használom a világos szoba beállításokat.
-
Batyops
aktív tag
Szerintem Janos666 forumtars hozzaszolasai nagyon hasznosak. Tobbek kozott nekem is segitett mar itt a forumon. Az pedig kifejezetten tetszik hogy szakmai szemmel vizsgalja az adott oled tv-t ezzel is ramutat annak esetleges hibaira ami egyreszt pl. egy frimeware frisitessel meg orvoslohat az lg. Gondolok itt a 4k hdr pc modra ahol tenyleg el van csuszva valami. Szoval szerintem nem akar o bizonygatni semmit. Raadasul ezeket adott esetben muszeres meresekkel is ala tudja tamasztani. En mindenesetre remelem hogy itt a forumon meg sok erdekeseget olvasok tolle. Jo dolog ez hogy ennyire izekre szedi azt az oled tv-t sok hasznos info van az irasaiban.
-
Batyops
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Pontosan vilagos szobaban novelni kell az oled fenyerot. Sotet szobaban pedig csokkenteni kell.
-
Batyops
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Gondolom azt a 45-ös oled fényt világos szobába ajánlották.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Ertelek! En is szivtam hitel miatt rendesen de hat ez van. En sem veszek olyan dolgot amire nincs szuksegem de ami meg kell abbol probalom a leheto legjobbat megvenni es sajnos az eletben a jo dolgoknak megkerik az arat.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Akkor te a szerencsesebb magyarok koze tartozol. Attol hogy te ezt megteheted meg a tobbseg nem. En orulok neki hogy neked 1 ft hiteled sincs es azt kivanom hogy barcsak mindenki megtehetne ezt.
-
Batyops
aktív tag
Na megneztem a heten hogy van e valami image retention. Egy szinu full kepernyos kepeken. Hat semmi nulla!! Nallam eleg sokat megy a tv ps4 proval mondhatni olyan 80-90%- ban raadasul szinte Hdr-es jatekokkal ahol ugyebar a fenyero es a kontraszt 100.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
" ilyen dolgokra csak annyit erdemes kolteni ami akkor sem hianyozna ha elveszne". Hat erdekes felfogasod van. Na de ilyennek is kell lenni valakinek:-D. En kicsengettem kp- ra a tv arat, de pl. ha egy kocsit veszek akkor abban tuti lesz valamennyi hitel az mas kerdes hogy persze jobb lenne mindent kp.- ra venni.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Hát nem igazan ertem mi a bajotok a 0% thm-el de ti tudjatok. Szerintem mindenki dontse el maga hogy mikent szeretne megvenni a tv-t, vagy kocsit, barmit.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Lattam en mar olyan Hdr-es filmet a a demok szintjen volt. Pl Galaxis orzoi vagy a Logen 4k hdr az odabasz rendesen.
-
Batyops
aktív tag
Azért kérdezem ezeket mert régebben azt olvastam ( ez már nem most volt kb 2 éve) hogy full rgb-t csak monitornál kell használni Tv-nél meg a limited , de akkor ezek szerint ez már nem igy van mert ahogy nézem a Ps4 automatikusan Full rgb jelet küld a Tv-re. Akkor gondolom a Tv már alkalmas a Full rgb jel fogadására. Nekem ezek a dolgok nem tiszták úgy is mondhatjuk hogy hülye vagyok hozzá

-
Batyops
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Ha pc modban jol mukodik az auto akkor a magas lesz a nekem megfelelo beallítás , mert ha auto helyett magasra teszem nem változik semmi viszont ha alacsonyra akkor joval sotetebb lesz a kép igazábból úgy jobban tetszene kontrasztosabb meg minden ,de gondolom akkor a sötétebb részeken elvesznének a részletek.
-
Batyops
aktív tag
válasz
ottofon
üzenetére
Sziasztok! Ps4 pro konzolhoz van kötve a B7-es. A ps4 pro-nál az rgb automatikusra van állítva ahogy néztem ez esetben full rgb jelet küld a tv-nek. Ebben az esetben a tv-n az a jó beállítás ha a feketeszintet magasra teszem? Ha az automatikusról fullra teszem nem változik semmi , de ha limitedre akkor meg igen ezért gondolom hogy full rgb jelet küld a tv-nek.
-
Batyops
aktív tag
Valaki esetleg erre tudja a valaszt?
https://m.prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_5993-5993.html -
Batyops
aktív tag
Sziasztok! A szintérrel kapcsolatba lenne kérdésem. Láttam sok külföldi fórumon hogy a Széles vagy bővített szinteret használják a B7-et főleg HDR játék vagy film esetén. De arra sehol egy tesztben sem térnek ki vagy csak én nem látom hogy van e értelme mert a tesztekben azt irják hogy az auto szintér a legjobb leg szinhelyesebb. Akkor ezek csak azért vannak benne hogyha valaki színesebb képet szereti vagy miért? Lehet hogy hülye kérdés de tényleg kiváncsi vagyok. Pl. a Hdr otthoni mozi beállítás amit én Hdr filmekhez használok ott a bővített van alapból beállítva.
-
Batyops
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Én játékkonzolal használom (Ps4 pro) és azt vettem észre hogy ha játékkonzolnak cimkézem fel a HDMI bemenetet akkor jobb színeket kapok mert ott a Pc moddal ellentétben tudom állítani a színt mert Pc modban ez le van tiltva legalábbis Wide-on van ,de ezt nem is tudom állítani és ahhoz képest igy is fakóbbak a színek. Viszont game modban Hdr-hez én a bővített szinskálát használom nekem ez adta a legjobb szineket persze csak szemre az auto az kissé telítetlen. Legalábbis Játékkonzol/Game mod/HDR game modban én ezt tapasztaltam illetve igy használom. Neked erről mi a véleményed? Illetve az még érdekes hogy nem HDR-es játék esetén a szinskála wide-on van és nem állítható.Ja és Pc modban csak Hdr-nél van ez a gond hogy valami nem stimmel a színekkel ezért is használom játékkonzolként felcimkézve a bemenetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én most játszok a horizon-nal ott teljesen jó tűz szine olyan amilyennek lennie kell.
. RTL klubra meg ilyenekre meg ez is jó