Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22301) janos666 válasza renatto (#22298) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Jah, de mikor legutoljára néztem (bár érdekel, ha a legutolsó firmware már esetleg más), a C7 még nem tud Rec709 színeket keverni 1080p120 SDR-ban (bár ez a túlszaturáltság játékokban van akinek még tetszik is, lényegében ezeket a színeket kapod Játék képmódban is az ott befagyasztott Széles színtér állásban) és totálisan használhatatlan 1080p120 HDR-ban (nem működik a HDR tone-mapping, ami nélkül nézhetetlen a HDR).

Viszont nem tudom, hogy akár csak a box menüje elmegy-e addig. Nincs játékkonzolom, de hírből azt hiszem van egy-két játék, amin nincs framerate cap, de fogalmam sincs melyek azok.
Szerintem a lag sem csökken. PC-n ennyi előnye is van a 120Hz-nek, hogy jelentősen kevesebb a Vsync lag, de box-on szerintem nem DirectX Vsync van, bár fene tudja (talán pár játék DX-et használ box-on is, és akkor talán ugyan olyan lagos a Vsync).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#22302) Gazsika66


Gazsika66
újonc

Sziasztok,
sony kd55a1baep oled Tv-m van és tegnap óta elmegy a kép rajta és csak hang van kb 1 perc után.
Egy bravia feliratot mitat és ha megnyomok egy gombot visszajön minden.
Mintha valami képernyővédő lenne.
Segitségeteket előre is Köszönöm egy nem hozzáértő :(

(#22303) AkosKJ válasza Callisto (#22258) üzenetére


AkosKJ
tag

Semmit se "kell" gariztatni. Azért csinálod mert neked nem felel meg vagy zavaró hibája van , ha jobban belemegyünk itt kb 50% a tvknek nem "kellet" volna gariztatni vagy 14 napon belül visszakülddni, banding vagy egyéb dolgok miatt, csak mivel tudjuk hogy cserélik mindenki beprobálkozik jelzem ilyen értéknél jogosan és eddig sikeresen, illetve a gyártó is tudja hogy ilyen probléma van amit effektíve jobb gyártással vagy tesztel ő is kiküszöbölhetne.

A 2016 oled tv miért cseréli mostanra, vagy esetleg te meg itt a 70% miért fogja lecserélni mert olyan tartós meg fasza lesz 2 év múlva is, a technika fejlődéséről ne is beszéljünk, szerintem ezért is gyártanak mindent 1-2 évre mert jön majd a jobb meg az újabb és egy szóval sem mondtam hogy, ez így jó, de ez van sajnos ☹️.
Örülj neki hogy neked még nem kellet, Asus gamer fejhallgató 70 ezer másfél év után tört el egy müanyag pánt benne ami hogyha fém soha az életbe nem megy tönkre jah és ezt erre tervezték 😂 corsair mechanikus billentyűzet 40 ezer erre tervezve 1,5 után szétment a gomb alján a rögzítő rész rész olyan betűkön amit nem is hasznátam, Hollandiából új billentyűzet ami szoftver hibás, aztán kaptam megin egy újat ami most jó.

[ Szerkesztve ]

(#22304) AkosKJ válasza Pro Koryak (#22275) üzenetére


AkosKJ
tag

Ezt mondanám. Itt látottak alapján írtam az LG nek mellékeltem fényképet, simán mondhatta volna hogy bocs de ez ilyen, nem cseréljük. Nem mondta, jött a LG szerelő lefotózta megnézte, meg kérdezte az LG szervíz főnököt mondta ott a fönök hogy teljesen homogénra nem kell számítani, de ez ami most van az durva.
Nem akartam mindenáron cseréltetni, ha nem cserélték volna is együtt tudtam volna élni vele, volt hogy zavaró volt full sötétben mert direkt figyeltem, de ha a tesztet nem nézem lehet észre se veszem.
Sony árához képest dizájnban nem tetszett meg azért akkor egy saját rendszert már igazán tehetne mellé[ pl megveszi az web OS azt Sony OS lesz ha már a panel onnan jön🤣😂] , Panasonic sem, meg elhiszem hogy jó a termékeik, de tvbe előbb vennék LG, Samsung, Sony, hármasból.

[ Szerkesztve ]

(#22305) AkosKJ válasza Gazsika66 (#22302) üzenetére


AkosKJ
tag

Talán a Sony-s kollégák tudnak valamit vagy az ügyfélszolgálat esetleg Sony centert ha felhívod.

(#22306) janos666 válasza Gazsika66 (#22302) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Próbáltad már a "gyári beállítások visszaállítása", vagy hasonló reset-et?
Ezeken az Androidos Sony TV-ket elképesztő dolgokat láttam már előjönni a rutin rendszerfrissítés után, de egy reset általában megoldott mindent.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#22307) Cypresss válasza Cypresss (#21772) üzenetére


Cypresss
senior tag

Uraim,

Megvolt a körút, baromi sok időt töltöttem sötét szobákban, próba és promó videók nézegetésével és végül a Sony KD-65AF9 mellett tettem le a voksot.

Segítségképpen - nagyon röviden - egy VT30-as plazmán szocializálódott vásárló szemével (tehát nem kell a sav, hogy milyen dillettáns béna láma vagyok) felsorolnám a miértre a válaszaim:

- Az LG-hez (C8-at néztem) képest sokkal természetesebbek a színei és észrevehetően jobb a mozgásmegjelenést. Az LG képe nekem kicsit túlszaturált minden módban.

- felskálázásban messze a legjobb az AF9 azok közül amiket próbáltam (640-es, 720-as és 1080-as tartalmakat vittem, illetve néztünk tévéadást is.)

- a center hangsugárzó (Acoustic Surface) kurva jó, totál olyan élményt ad, mintha moziban ülnék. :K

- HDR-ben kifejezetten jól teljesített, e tekintetben a Pana nálam elvérzett, pedig nagy márka rajongó vagyok közel tíz éve.

- a smart rendszere, közel sem olyan borzasztó és lassú, mint vártam, bár azt közben megtudtam, hogy az AF9-ben ezen a részen elég sokat dolgoztak a 8-as szériához képest. Mondjuk ebben az LG még mindig sokkal jobb... :U

- végül, de nem utolsó sorban, egy barátomnak köszönhetően megtudom venni 950-ért, ami még így is 150k-vel több, mint a C8, de szerintem annyival jobb is.

Egy dolog nem tetszett, de az nagyon, ez pedig a távirányító minősége, hát ezen a területen, úgy kb százezer fényévvel van lemaradva a Samsunghoz és az LG-hez képest a Sony. Egy kb 200k-s LCD tévénél jobb minőségű a távirányító, de a tervek szerint a képernyőt fogjuk bámulni, nem a távirányítót, szóval ezzel a problémával hosszútávon is együtt tudok élni.

Január második hetében érkezik a vas, majd beszámolok az első tapasztalatokról (ha érdekel valakit), bár tudom, hogy itt a többség LG-s, de talán van/lesz néhány márkatársam a topikban. :R

A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

(#22308) daneel_hu válasza Cypresss (#22307) üzenetére


daneel_hu
addikt

Gratulálok a tévéhez, használd egészséggel. :)
Jó olvasni, hogy egyre több plazmás vált, ez azt jelenti, hogy azért mégsem olyan szar ez az oled.

Én is majdnem elcsábultam a sötét oldal irányába (SONY ;] ), de aztán a józan ész visszarántott. :)
(vicc)

(#22309) daneel_hu válasza Cypresss (#22307) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Egy dolog nem tetszett, de az nagyon, ez pedig a távirányító minősége, hát ezen a területen, úgy kb százezer fényévvel van lemaradva a Samsunghoz és az LG-hez képest a Sony. Egy kb 200k-s LCD tévénél jobb minőségű a távirányító, de a tervek szerint a képernyőt fogjuk bámulni, nem a távirányítót, szóval ezzel a problémával hosszútávon is együtt tudok élni."

Ebben már az LG is ócsít' sajnos. :(((
Az E6V-nek a csomagolása és a távirányítója is prémium kategória volt, az E8-nál visszavettek nem kicsit, kb az egész cucc egy 10 eurós műanyag darabka lett. A gombok 1/3-a eleve eltünt. Egyértelmű a visszalépés, csomagolástechnikában is sokat spóroltak.
És bár tudom, hogy ez csak egy tévé, így a csomagolás nem számít... de szerintem egy közel 1 milliós műszaki cikk azért legyen már rendesen becsomizva. :)
Viszont legalább a tévé jobb mint a két évvel ezelőtti modell.

(#22310) #72042496 válasza daneel_hu (#22309) üzenetére


#72042496
törölt tag

Miben más? A B6 és C8 csomagolása gyakorlatilag ugyanaz volt. (A távirányítót nem tudom, az újracsomagolt B6-hoz nem kaptam.)

(#22311) daneel_hu válasza #72042496 (#22310) üzenetére


daneel_hu
addikt

Az e6-oson nem volt fólia (ez mondjuk pont hátrány), de összességében minden alkatrész amit hozzá adtak külön be volt csomagolva nylon-ba, nem csak bele volt b***va egy kartondobozva. De nem csak egy sima zacskóban voltak ezek a dolgok hanem spéci méretre gyártott nylon tasakban, vinil fülecskékkel. Az e8-asnál már nincs külön póttávirányító (csak 1 van, az e6-osnál 2 volt), a manual és minden ami a tévéhez tartozik egy sima kartondobozva van beszórva.

De hát tömegtermék lett, el kell fogadni. :)

(#22312) #72042496 válasza daneel_hu (#22311) üzenetére


#72042496
törölt tag

Jaja, a B6 és C8 képernyője kapott egy nagy zsákot és a talp talán egy másikat, befogták az egészet pár méretes hungarocell közé, és rá a doboz. Tényleg nem egy hűde valami, a célnak viszont megfelel. :)

Hmmm, tartozékokat meg kéne nézni, hová raktam el. Nem is emlékszem.

[ Szerkesztve ]

(#22313) alaves válasza daneel_hu (#22243) üzenetére


alaves
addikt

daneel_hu kolléga legyél szíves megnézni, hogy a Logo Luminance Adjustment legnagyobb védelemre állítva mennyit vesz el a statikus képi elem fényességéből. Azt kérném, hogy off és max helyzetben nézd meg, majd megint off és csak az OLED fény csökkentésével elérhető-e hasonló eredmény.

B7V panelemet próbálnám óvni. Előre is köszi!

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#22314) daneel_hu válasza alaves (#22313) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ok rendben megnéz(ném).
De.
Mégis mi a búbánattal mérjem meg? :)
Szerintem a komplett fényerőt visszaveszi, az egész panelen.
Saccra lehúzza olyan sötétre, amennyire amúgy is kéne állítani alapban.

(#22315) Pro Koryak válasza AkosKJ (#22304) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Hát pont ez a lényeg! Csak és kizárólag az LG szerviz jófejsége miatt tudod csak ezt állítani. Majd megunják és úgy állnak hozzá, ahogyan elvileg kellene és elő van írva, nem ezt fogod. :Y

(#22316) daneel_hu válasza Pro Koryak (#22315) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ez nem "elő van írva", hanem inkább úgy fogalmaznék, hogy a termék tökéletlensége végett próbálnak kibújni a felelősség alól. Ezért gumiszabályokat fogalmaztak bele a garancia füzetecskébe.

Értheted így is, értheted úgy is - mi majd eldöntjük, hogy kell értened. ;]

(#22317) alaves válasza daneel_hu (#22314) üzenetére


alaves
addikt

Persze, csak szemre gondoltam sacc/kb. Akkor gyak.csak annyit csinál hogy kb.20-ra leveszi, ha mondjuk amúgy 80...

[ Szerkesztve ]

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#22318) Locutus válasza janos666 (#22294) üzenetére


Locutus
veterán

Az a baj, hogy ezt már utólag nem igen tudom állítani.

A desktop ugye 4K60, és úgy van rgb teljes 8 bitre állítva most, illetve HDR bekapcsolva. Ezt nem váltogathatom vissza 1080p-be, mert akkor összebassza a desktopot, így is egy pár program kihívásokkal küzd a 200% dpi miatt.

Kipróbáltam BF5-öt: 1080p120 simán beállítható benne menüből, majd a HDR-t is engedi bekapcsolni. Igaz kellett neki egy újraindítás. Viszont a biteket innentől már nem tudom hol kezelni, gyanítom 8-on marad. A betűk és szövegek élessége miatt viszont nem gondolom, hogy itt a 4:4:4-ből elvenne. A színek jónak tűnnek, élénk is minden, de érdekes módon a távoli objektumok mosottabbnak tűnnek, mint amikor FHD plazmán játszottam 1080p-ben. Nem színben, hanem élességileg.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#22319) daneel_hu válasza alaves (#22317) üzenetére


daneel_hu
addikt

Igen, azt gondolom így működik.
Ha statikus elemet észlel a szoftver akkor leveszi a képet kb 20-as oledre. (azt nem tudom mást levesz-e...)

Ez sötét szobában amúgy fel sem tűnik amennyiben jól van beállítva a tévé. :)
Úgy lenne jó ha csak a logó fényességét venné le, de gondolom egyelőre ez nem lehetséges valami miatt.

A legeslegjobb pedig az lenne ha a magic remote-vel ki tudnék jelölni egy téglalapot amit váltakozó tartalommal feltöltene a képből. :C

(#22320) Callisto válasza daneel_hu (#22316) üzenetére


Callisto
őstag

Érdekességképpen a füzetbe azért kerültek bele a beégésel kapcsolatos dolgok, mert egy emberke akinek beégett és nem akarták javítani pert indított az LG ellen, amit meg is nyert.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#22321) daneel_hu válasza Callisto (#22320) üzenetére


daneel_hu
addikt

És a többi is megnyerné. ;]
Szerintem gariidőn belüli beégés mindig is cserélve lesz. (itthon és másutt is)

De pont a fenti dolog miatt nem számítok jelentős árcsökkenésre... mert mindenképpen a felhaszánló állja a számlát.

(#22322) alaves válasza Callisto (#22320) üzenetére


alaves
addikt

Aha, azt is beleírhatták volna, hogy aki hosszabb ideig jelenít meg statikus elemet a panelen, az vegye le 20 környékére az OLED fényt, így jelentősen csökken a degradáció veszélye.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#22323) Harti


Harti
senior tag

Sziasztok!

Csak egy gyors info hatha nem hangzott meg el.

11 honap utan beegett a B7-esem es most cserelte ki a panelt a szervizes srac.

Kiderult, h a TV egesz elete soran csupan egyszer futtatta le az automatikus beeges elleni programot.

Allitolag 1000 orankent fut le...ami TV nezeshez elegendo, de barmilyen mas tartalom, konzol, Youtube stb. art neki.

A lenyeg, h hetente futtatni kell a menubol a programot, mert minden hireszteles ellenere, BE FOG EGNI ha nincs karbantartva manualisan!

(#22324) sakal83 válasza Harti (#22323) üzenetére


sakal83
addikt

Ez erdekes mert automatikusan le kellett volna futnia a pixelfrissiteseknek surubben. Lehet vmi nem volt okes. Bizton mondom hogy panelfuggo is a beeges. Most csereltek nekem nemreg es egy folt van a kozepen zoldes arnyalattal. Benyomtam egy jatekot es a felirat tobb mpig ott volt meg az eltunes utan. 100% h rossz a panel. Elotte SOHA nem volt kepvisszamaradas.

[ Szerkesztve ]

(#22325) Callisto válasza daneel_hu (#22321) üzenetére


Callisto
őstag

Akiknek még nem tartalmazza ezt a füzet, azok igen. De a többiek már nem. Éppen azért került bele.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#22326) krx21 válasza alaves (#22313) üzenetére


krx21
nagyúr

"Logo Luminance Adjustment"
B7-en van ilyen? :F

(#22327) tothl válasza krx21 (#22326) üzenetére


tothl
addikt

Nincs, pedig jó lenne. :D

(#22328) Pro Koryak válasza daneel_hu (#22321) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Érdekes, Pana/Sony/Philips ...stb gyártó ez miatt nem cseréli.
Egy idő után az LG sem fogja!

(#22329) daneel_hu válasza Callisto (#22325) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ez az amit nem hiszek.
Ez kőkemény kapitalizmus, multicég satöbbi...
Itt nagyon-nagyon durván számolnak hitelromlással, esetleges felhasználói elégedetlenséggel stb.

Érdeke a cégnek, hogy cseréljen, minden esetben.
Ha pedig nem tenné akkor sok sok sok sok vesztett pere lenne.

Samsung kúledre 10 év gari van beégés ellen.
Az egyik legnagyobb konkurens termék és cég.
Ez bőven elég az LG jelenlegi hozzáállásához.

[ Szerkesztve ]

(#22330) daneel_hu válasza Pro Koryak (#22328) üzenetére


daneel_hu
addikt

Dehogynem.
Majd meglátod.

(#22331) Callisto válasza daneel_hu (#22329) üzenetére


Callisto
őstag

Nyilván amiatt cserélgetik most, amit mondasz de ugye azt tudod, hogy csak nálunk: máshol ez nem ilyen megszokott. Sőt máshol ritka példa van csak rá (kivéve a hiányos füzettel rendelkezőket) az arányokat nézve. Ne élj álomvilágban, mert csak addig érdeke, amíg nem veszteséges a cserélgetés aztán felébredünk.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#22332) Pro Koryak válasza daneel_hu (#22330) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ha így megy tovább és a Samu nem villant valamit a qled helyett, az oled 2-3év és teljesen lenyomja.
Akkor bőven fölényben lesz az LG ... azt csinál, amit akar.
Persze, ha nem lesz más gyártó valami jobb panellel.

+1 Callisto:
itthon kizárólag az LG jóindulatából valósultak meg az eddigi javítások és panelcserék.
Pl. pixelhibára is elő van írva mennyi felett számít hibának.

(#22333) Secretknight:
lehet, ott már csak a gyártási minőség lesz kérdéses. Ott tuti nem lesz pl. a sávos panel cseréje szó nélkül, telefonhívásra.

[ Szerkesztve ]

(#22333) Secretknight válasza Pro Koryak (#22332) üzenetére


Secretknight
aktív tag

Kína ,ebben biztos lehetsz! Pár év és LG lejjebb adja,muszáj lesz nekik.Mondom úgy hogy most vettem LG-t ,de már nem akarok tovább várni.

(#22334) bandi0000 válasza Secretknight (#22333) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Ugyanezt mondták a samu telókra is az Oled panel miatt, hogy majd nem cserélik, de a mai napig cserélik őket

Xbox One: bandymnc

(#22335) energomatt válasza alaves (#22322) üzenetére


energomatt
senior tag

Ennek így semmi értelme. Természetesen nem az OLED fényerőt veszi le, hanem csak annak a területnek a fényerejét ahol a statikus tartalmat észleli. Nyoclvanas fényerőnél ezt nem próbáltam, mert 21 max 30-ast használok, ott ez így is működik.

(#22336) Secretknight válasza Pro Koryak (#22332) üzenetére


Secretknight
aktív tag

Ez igaz, és 200 alatt lesz az ára. :) Kövezzenek meg ,én már évek óta mindent onnan rendelek.A laptopot,telefont minden xart. A minőségben nagyot ugrottak ,és ez kb. 5 évvel ezelőtt kezdődött.Én úgy 10 éve aktívan rendelek onnan, több milla értékben. Ha garis gondom volt még a telókból is küldtek újat,vagy olyan visszatérítést kaptam hogy a kishibás termék szinte ingyen volt.Persze tudni kell honnan és mit és hogyan ,mert nem mindegy.Nem minden kicsi kínai a lehúzásra megy a xar termékekkel ,ez nagy tévedés!

(#22337) sakal83


sakal83
addikt

Ne féltsétek már egyetlen nagy MULTi céget sem. Kiszámolták ezt a megfelelő osztályok. Az LG gyártja brutál haszonnal ap anel, a versenyelőnye az is, hogy cseréli, ha gond van. A többinek a csere meg drágább lenne, ezért ne mis terjeszti ki öt évre a PANA sem a garit Oledre. Benne van ez az árakban:)

[ Szerkesztve ]

(#22338) janos666 válasza Harti (#22323) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az IN-START menüben tudod követni, hogy hányszor futott a kétféle kompenzálás és azt is láthatod, hogy hány üzemóra után fut le automatikusan (hibátlan működést feltételezve, amihez hozzátartozik pl. az is, hogy nem áramtalanítod a készüléket kikapcsolás után egy órán belül).
Ezek a nálam megfordult C7V-n és B8PLA-n is 4, illet 2000 órára voltak állítva (a korábbi, FullHD típusokon azt hiszem ez még 2 és 1000 óra volt).
Mikor párszor néztem a C7-en, és körülbelül 5 óra adódott, ha leosztottam az üzemórát (a menü szerint végrehajtott és elnaplózott) az RS kompenzációk számával.

A szervizes szerintem csak meg akart nyugtatni téged, hogy "ez nem normális" (nem rutinszerűen megy tönkre idővel a panel, ne parázz, vegyél nyugodtan újra LG OLED-et...), vagy nem egészen azt akarta mondani, amire te gondolsz, hogy célzott (vagy csak tippelgetett és gőze nincs ... ezek nem akadémikusok, hanem technikusok, nem ért mindenki mindenhez, amihez igazából nincs szüksége a munkájához, ő pl. panelt cserélni volt ott, nem feltárni valami rejtélyes szoftver bug-ot, így elég ha annyit tud ezekről, mint pl. mi itt).

Balra lent az UTT az üzemóra, a Comp Count a kompenzálások (a kétféle perjellel elválasztva). Jobb oldalt pedig látod, hogy hova vannak ezek időzítve órákban (az RS az, ami sűrűn fut, a JB ami ritkán, de utóbbit tudod kézileg futtatni).

De ezek nem megelőzik vagy megszüntetik a beégést, hanem segítenek, hogy ne lássuk a kis mértékű kopást (míg ez megoldható).

Ha átállítanád az időzítőket 1 és 10 órára (nem próbáltam, fogalmam sincs tényleg elmenti-e, ha átírod ott - NE PRÓBÁLD KI), és minden nap csak az RTL Klub-ot néznéd napi 5 órán át (csak példaként, hogy akkor lefut felváltva mindkét féle kompenzáció, 1-2 naponta) 100-as OLED Fény-el, akkor is beégne előbb-utóbb az RTL logó.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#22339) daneel_hu válasza Callisto (#22331) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Nyilván amiatt cserélgetik most, amit mondasz de ugye azt tudod, hogy csak nálunk: máshol ez nem ilyen megszokott. Sőt máshol ritka példa van csak rá (kivéve a hiányos füzettel rendelkezőket) az arányokat nézve. Ne élj álomvilágban, mert csak addig érdeke, amíg nem veszteséges a cserélgetés aztán felébredünk."

Nem úgy tűnik, legalábbis a külföldi fórumok alapján máshol is panelcsere zajlik ha baj van.
1mm vastag jégen táncol az LG.

A garanciafüzetben van némi tájékoztatás arról, mi van akkor ha statikus képekkel, tartalommal operál az user.
De ez a "'tájékoztatás" köszönőviszonyban nincsen a reklámmal és egyéb promóciókkal :) És ez a baj.

Persze ha promóciós szinten felhívnák a figyelmet erre a veszélyre, akkor tizedennyien vennének ilyen masinákat. EZt meg nem akarja a gyártó.
Ezért marad a magasabb ár, és a csere ha gebasz van.

Ráadásul egészen addig még a garifüzetben sem kapsz róla információt ameddig meg nem veszed a tévét. ;]
Azzal nem lehet jönni ilyen esetben, hogy tájékozódj vásárlás előtt a neten. Leszarják ha per van...
De nem akarom 1000x lefutni ugyanazokat a köröket.

Itt páran azt hiszik, az a normális ha PH-fórumon tájékozódsz mielőtt tévét veszel, de ez az álomvilág szerintem. :)

(#22340) Callisto válasza daneel_hu (#22339) üzenetére


Callisto
őstag

Igen. Külfölid fórumokon van pár példa, hogy cserélik és mint mondatm, ha figyelmes vagy írtam is: tulajdonképpen csak azon darabokra, amikben még nem volt benne a garifüzetben ez a dolog.
Ja és van 100x több példa arra, hogy nem cserélték ennek ellenére. Szóval. Ahogy mondod, nem fórumokon kéne tájékozódni. Nekem személyesen is van több közeli ismerősöm, akinek nem cserélték (kint)... Arról nem is beszélve, hogy vannak országok ahol a törvény miatt cserélniük KELL (pl. ausztrália).

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#22341) lisiczki


lisiczki
csendes tag

Csáó!

Találkoztatok olyan jelenséggel (LG B8 készülék), hogy adott tartalmaknál (van, hogy egyöntetű fekete, vagy akár világos háttér) mintha változtatná a fényerőt. Jelen esetben a beállított fényerőtől picit világosabb lesz az egész tartalom, majd pár másodperc elteltével vissza is áll a beállítottra.

(#22342) krx21 válasza lisiczki (#22341) üzenetére


krx21
nagyúr

Frissítsd a firmware-t és olvass vissza..

(#22343) lisiczki válasza krx21 (#22342) üzenetére


lisiczki
csendes tag

Legfrissebb firmware van rajta (04.10.20). Visszaolvastam valameddig, sajnos nem találtam érdemi választ a problémára, remélem valaki letudja majd írni.

(#22344) AkosKJ


AkosKJ
tag

Csak nem értem hogy másnak miért fáj hogy ilyen az LG ügyfélszolgálata. Sonyi meg a Panáé hol van, senki nem reklámozza hogy, ha a gáz van mi van kíváncsi lennék rá egy próbát megérne, aztán elvileg ők is nagy gyártók csak az LG től vesznek mindent.
Amúgy 4 pixel hibánál cseréli az LG ha minden igaz még a monitorok terén is, talán náluk van egyedül 3 napos pixelhiba garancia, de lehet ebbe tévedek ők nagyon rugalmasak ebben,de ha nem ilyen az ügyfélszolgálat, akkor is LG vettem volna mert a mostani kínálatban a Pana meg a Sonyi sem tetszik, ennyi 😁

[ Szerkesztve ]

(#22345) Pro Koryak válasza AkosKJ (#22344) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nekem meg pont a Pana és a Sony tetszik, de a gari miatt az LG felé hajlok... :Y :B

(#22346) AkosKJ


AkosKJ
tag

Nekem meg az E8 tetszett de azért hogy C8 át kapják szebb dizájnnal 150-200 többet az nekem nem éri meg de mindenkinek más ami tetszik én elégedett vagyok vele.

(#22347) ImACeltic


ImACeltic
őstag

Mivel ártok kevésbe a TV-nek? Ha 2-3 óra használat után kikapcsolom, vagy a 2-3 óra használat után bekapcsolva hagyom a TV-t amíg elmegyek itthonról és addig megy az alap képernyőkímélő,(tűzijátékszerű valami) hogy meglegyen a 4 óra és majd a kikapcsolás után letudja futtatni a pixel frissítést?

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#22348) bandi0000 válasza ImACeltic (#22347) üzenetére


bandi0000
nagyúr

összesíti szerintem, bekapcsolva semmiképp sem hagynám, nincs értelme, akkor se lesz semmi ha csak 2-3 naponta jön össze a 4 óra, bár ha meg ennyit TV-zel, akkor kár a TV :D

Xbox One: bandymnc

(#22349) daneel_hu válasza AkosKJ (#22346) üzenetére


daneel_hu
addikt

A C8 szerintem nagyon szép, talán a talpa kevésbé minimál, de design-ban nem gyengébb mint az E8... viszont utóbbinak jobb az anyagfelhasználása. Az egész panel egy vastag, merev üveglapon csücsül.

(#22350) ImACeltic válasza bandi0000 (#22348) üzenetére


ImACeltic
őstag

Azért használom sokat, csak az ilyen rövidebb ciklusokkal nem tudom, hogy trükközzek-e, de ha összesíti az órákat és úgy frissít minden 4 óra után, akkor tényleg fölösleges bekapcsolva hagynom.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.