Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22338) janos666 válasza Harti (#22323) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az IN-START menüben tudod követni, hogy hányszor futott a kétféle kompenzálás és azt is láthatod, hogy hány üzemóra után fut le automatikusan (hibátlan működést feltételezve, amihez hozzátartozik pl. az is, hogy nem áramtalanítod a készüléket kikapcsolás után egy órán belül).
Ezek a nálam megfordult C7V-n és B8PLA-n is 4, illet 2000 órára voltak állítva (a korábbi, FullHD típusokon azt hiszem ez még 2 és 1000 óra volt).
Mikor párszor néztem a C7-en, és körülbelül 5 óra adódott, ha leosztottam az üzemórát (a menü szerint végrehajtott és elnaplózott) az RS kompenzációk számával.

A szervizes szerintem csak meg akart nyugtatni téged, hogy "ez nem normális" (nem rutinszerűen megy tönkre idővel a panel, ne parázz, vegyél nyugodtan újra LG OLED-et...), vagy nem egészen azt akarta mondani, amire te gondolsz, hogy célzott (vagy csak tippelgetett és gőze nincs ... ezek nem akadémikusok, hanem technikusok, nem ért mindenki mindenhez, amihez igazából nincs szüksége a munkájához, ő pl. panelt cserélni volt ott, nem feltárni valami rejtélyes szoftver bug-ot, így elég ha annyit tud ezekről, mint pl. mi itt).

Balra lent az UTT az üzemóra, a Comp Count a kompenzálások (a kétféle perjellel elválasztva). Jobb oldalt pedig látod, hogy hova vannak ezek időzítve órákban (az RS az, ami sűrűn fut, a JB ami ritkán, de utóbbit tudod kézileg futtatni).

De ezek nem megelőzik vagy megszüntetik a beégést, hanem segítenek, hogy ne lássuk a kis mértékű kopást (míg ez megoldható).

Ha átállítanád az időzítőket 1 és 10 órára (nem próbáltam, fogalmam sincs tényleg elmenti-e, ha átírod ott - NE PRÓBÁLD KI), és minden nap csak az RTL Klub-ot néznéd napi 5 órán át (csak példaként, hogy akkor lefut felváltva mindkét féle kompenzáció, 1-2 naponta) 100-as OLED Fény-el, akkor is beégne előbb-utóbb az RTL logó.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.