Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81027) Stauffenberg


Stauffenberg
nagyúr

Most jutottam el oda, hogy hallgatózzak a kiszemelt fejhallgatók között. De nem vettem még semmit, kell egy újabb kört futnom, vagy talán tudtok még ajánlani valamit, amit meghallgathatok.

A forrás minden esetben a telefonom volt (Spotify Premium), mert aztán amúgy is sokat lesz hajtva róla (meg PC-ről is).

Audio-Technika M30x

Ő volt az elsőszámú kiszemeltem. Öcsém javasolta, aki nagy AT fanatikus. A felsoroltak között talán ő volt a legkényelmesebb nekem, jól felfeküdt és nem nehéz. A hangja meglepett igazából, de inkább vegyesek az érzéseim. A közepek nagyon szépek, a vokálokat szépen kihozza a dalokból, magasak is úgy aránylag jól elvannak. Viszont a mélyekkel nem tudok dűlőre jutni, oda tud csapni, de olyan mintha a hangjában jelen lenne egy kis (tök felesleges) mélykiemelés, mintha lenne rajta egy filter ami rátelepít egy mélyről jövő bőgést, ami mindig ott van, ha kell ha nem. Ez azért lepett meg, mert a tesztek alapján nem erre számítottam. Nem tudom rá tudna-e állni a fülem vagy EQ-val kicsit megigazítanám az alsó tartományt. Versenyben maradt.

Shure SRH440

Második számú kiszemelt. Kényelemben a nagyobb tömeg ellenére ez is rendben van, de huzamosabb fejen viselésnél már lehet mást mondanék. Na ennek a hangjában nem hallottam semmi nem odaillőt, alapvetően szerethető volt, de ezt már inkább mondanám mélyekben kicsit erőtlennek. Egy komolyabb forrással vagy fejhallgató erősítővel már lehet mást mondanék, csak én nem feltétlenül így fogom hajtani. Versenyben maradt.

Sennheiser HD 280 Pro

Nem tudom miként került a kezem ügyébe, nem is ez az árkategória, csak oda lett adva. Könnyen hallgatható, de semmi truváj. Jól kizárja a környezetet, de ez nekem amúgy sem a legfontosabb tényező, cserébe olyan erővel szorítja a kagylókat, hogy ez nem olyan, amit 1-2-3 órára a fejemen hagynék. Kiesett, de nem is volt versenyben.

AKG K92

Nem. Nem és kész. Felraktam és levettem. Egyáltalán nem jött be, nem is akart normálisan felfeküdni és ez a hangján is érződött, szerintem én sem tetszettem neki, olyan volt mint aki menekülni akar a fejemről. Kiesett teljes kiütéssel.

Audio-Technika M20x

Ha már ott volt, kíváncsi voltam rá, hogy milyen az M30x-hez képest és meglepetésemre eltűnt belőle az a folyamatos bőgés ami a nagyobb tesó hangjában ott volt, a basszusok inkább feszesebbek, kevésbé rátelepedősek. Cserébe a közepek is kevésbé hatásosak. Viszont ennek kisebb a fülkagylója, éppen csak belefértek a füleim, ez méretben sajnos kicsi lesz. Kiesett a versenyből.

Hát nekem az ideális valami az M30x és az SRH440 között lenne félúton... :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.