Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ideálisak... Milyen szempontok szerint?

-
Xero
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kinovod
-
Csandi
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ebben nem tévedsz, de ez nem zárja ki, hogy igaz legyen a másik komment tartalma is. Teljesülhet mindkettő.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ha az oktatast teljesen leepited, vagy nincs, akkor a termekenysegi rata felmehet, amig a kornyezetszennyezes ezt nem akadalyozza, emelle az orszagod teljesen versenykeptelen lesz, mert a lakoi butak lesznek. A kozepesen fejlett orszagokban (nem nagyon jo eletszinvonal!) az emberek eleg tanultak ahhoz, hogy ne vallaljanak plusz terhet az amugy is terhelt eletukbe, ahol a rendszer miatt nem tudjak sosem magukat megvalositani, es mindig vmilyen tekintely elv szerint vannak bsztatva. Ez a kornyezet miatt van, amiben elunk, nem azert, mert finnyasak az emberek. Ez a kornyezet nem jo, pl nezd meg, hany ember van megelegedve azzal, amit csinal, vagy amit dogozik. Az emberek nagy resze nem azert dolgozik, mert az jo. Ez egy elhetetlen kornyezet.
De van errol konyv: why nations fails.
Kgazdasagi nobel dijastol -
csongi
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Mondjuk itt mar reszletesen ki kellene nyitni, elektromos, hibrid...stb
Motorknal a magasab Eu norma tovabb fogja bonyolitani a rendszert Gyorsabb elktronika, halozat kell.Ecu,szenzorok, vezerlo egysegek. De ezekbol jobb es fejlettebb kell a szigorodo rendszer kiszolglalasagoz.Euro 6 meg mit fog szulni? 2-4 ev es meg lesz az is szerintem.
Amit korabban irtak, hogy a nagy fehasznalok vannak elorebb besorolva a gyarto sorokon.
illetve a 2025 ben homologizalt keszletet is el kellene adni.
Nagy konteot ebben en sem latok. Kapitalizmus van.
A vilag, az ujabb es tobbet rendszerenek vergodeset eli meg. Ennek a fajta fejlodesnek ez az ara.
Ebbol a cgip hiany, vagy problema az IT szektorba, vagy nyersanyag problema...stb, mind egy pici reszlet. Barmelyiknel van gond, a vegtermek araban jelentkezni fog
Egy taiwani politikai helyzet is kihatassal van. Befktetok, gyarto sorok fejlesztese,bovitese,vamok...stb. Komplex a rendszer.Azt, viszont en is vitatom, hogy ezt miert kell ilyen modon leverni a mobilitason?
Igaz, csak Europa, de megis kihatassal van a vilagra.
Mikozben eu "tisztul" a gyarmatokat belefolytjak a mocsokba.Nah mindegy is. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Tobbek kozt ez is az a deglobalizacios folyamat amit emlitettem, ez megneheziti az ellatolancok folyamatossagat.
Szoval a jovoben ez valoszinuleg rosszabb lesz. -
bacus
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Gyakorlati ismereteim nincsenek, soha nem dolgoztam tömeggyártásban, azaz teljesen igazad van. De miért kéne ismerjem? Vagy miért kéne mindenkinek ismerni?
Menjünk vissza az eredeti kijelentésemhez: számomra elfogadhatatlan ez a hosszú várakozási idő mind az autó mind a motor vásárláskor ! Nem értem miért ilyen sok, nem is érdekelnek az okok, csak azt tudom, hogy elfogadhatatlan. Ennyi.Még jó, hogy egy mikrohullámú sütő vagy mosógép v. tévére nem kell ennyit várni, szerintem ezekbe is kell elektronika, sőt, némelyikbe sztem komolyabb van mint egy autóba kell.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
" gyár minden egyes autót egyedi rendelésként gyárt le"
Asszem ez már 2007-ben is így volt, amikor én a KIA-t vettem.
Nekem jó volt a raktáron (vagy a magyar értékesítőnél készleten) lévő felszereltség is, így rövid időn belül megkaptam.
De akinek ilyen-olyan felszereltség kellett, egy bizonyos színben, satöbbi, és nem volt elérhető, annak akkor is sokat kellett várni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ha mar bmw. Csak ugy kivancsisagbol raneztem a regi k1600gt re. (Alapvetoen a v2 es motorokat sem szeretem, de a 2 szelep miatti nyomatgorbejevel meg vagyok elegedve. Ekkor kerestem ra, hogy van-e soros motor amelyik ilyen jelleggel bir. Es a k1600gt mar 1400 fordulattol ~120Nm tud. Tehat vegre nem kell uveghangon turaztatni kanyarbol kifele) hasznaltpiacon ~5000€ ert lattam 100 000km felett futott peldanyt, minden szamlaval, rendszeresen karbantartott. Szoval 6 hengeres motorra ilyen olcson raulni, komolyan elgondolkodtam rajta egy ideig
ha nem lenne tele a garazs motorral, egy-ket szezont biztos mennek 6 hengeres motorral, annak ellenere hogy ahogy kinez, az szamomra nem jo. -
bacus
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Szerintem a fokozatosság félreérthető sőt félre is értik. Nem azért jó a fokozatosság, mert meghalsz a nagyobb motorral. A kis motornak, sokkal kisebb a súlya, könnyebben meg lehet vele tanulni a motorkezelést, illetve sokkal jóindulatúbban viselkedik a hibákkal szemben.
A nagyobb ccm önmagában nem számít nagyobb motornak. A v-strom 650 és a bmw gs között, bár a gs 2x olyan erős, közel 2x akkora ccm-el, mégis a v-stromot mondanám "nagyobb" motornak, a rosszabb fék, rosszabb futómű, magasabb súlypont, stb miatt.
Forgalmi szerint mindössze 10 kg volt a különbség, de a vstrom sokkal többnek érződik !
Megvettem 2017-ben a vstromot az első hónapban 3x dőltem el vele álló helyben, mert nagy volt, magas és nehéz a rutinomhoz. És tuti maradt bennem rossz beidegződés, mert a jobbos lassú nagyon kis ivű kanyarokat rendre el tudom rontani. (lehet hiányzik nekem is, egy 2 év 400cm kb 160kg motorral való első fokozat..) -
Csandi
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
15-20 év múlva lehet én is olyasmire ülök át, most nem lehetne lerobbantani a 600RR-ről, max egy Firebladel vagy Panigale V4 el
de azokhoz úgyis kevés vagyok, 600-ast se fogom tudni kimotorozni valszeg soha ha csak nem fektetek sokkal többet a fejlődesembe de még akkor is lehet, hogy sosem. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nalam mindig elfelejti, hogy mit kertem tole, ugyanugy piktogrammokkal valaszol es osszefoglalasokat ir, pedig be vagyok jelentkezve.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Napokban azt vettem észre, hogy a Magentásoknak járó Perplexity Pro nagyon nagyot ugrott előre, és most jobban megszerettem, mint a pucér chatgpt-t. Magyarul is, angolul is.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
De csak a motorosok elol van lezarva a kozkedvelt motoros utvonalak, ahol a svajci nyuggerek egy kanyart nem tudnak bevenni ugy, hogy az autojuk orra ne terjen at a szembesavba. (Egyebkent motorral sem, nezz egy kanyarfoto osszeallitast az instan) Emellett 30km/h nal osszeszarjak magukat a kanyarban. nalunk mar 2 lambós egyenesitett ki egy kanyart ott ahol csak a motorosokat tiltottak ki, es egy rendor, nem szolgalatban kezdemenyezett egy audi tt vel egy versenyt, ahol letarolt egy szembejovo autot (bar ez meg joval regebben tortent) szoval miert nincs mondjuk suly-loero arany meghatarozva, vagy sportautokkal ne lehessen felmenni, miert csak a motorok vannak kitiltva?
Emelle megvaltoztattak nemetorszagban a jogszabalyt, hogy versenyzesnek titulalhatjak azt is, ha te egymagadban motorozol, az is kozuti versenyzesnek szamit, ha gyorsabban mesz a megengedettnel. Szoval ez a tokeletes sertett egobol rendelethozas. A nincs ertelme, de rohaggyámeg.
A szemlelettel van bajom. Amit te is mondasz, hogy nem erted a dolgot, de egy szigoru rendparti rendelet biztosan megoldast jelenthet A valosagtol teljesen elrugaszkodott, egyfajta elite projectionben letezo donteshozok, akik nem is akarjak megerteni, mi mitol van, es mi lenne a megoldas. Mert ők amugy sem akarnak egy kanyart normalisan bevenni egy motorral, az tul veszelyes. Legalabbis ugy nez ki.
Milyen vitat tudunk igy folytatni ha abban nincs ismerete a masik felnek, hogy hol vannak a hatarai egy motornak, es mennyire veszelyes ez egyaltalan?
a valosagot vegyuk figyelembe. Ne legyunk svajci nyugdijasok.
A masik hszedben felsorolt versenypalyakat mar most januarban le kell foglalnod, es csak egy szervezon keresztul. Nincsenek nyilt napok. 1000€ egy hetvege valoban, ha egyaltalan eljutsz oda, hogy nem jon kozbe semmi fel ev mulva. Szoval az emberek ugy altalaban, ha valami ennyire meg van nehezitve, szerinted mit fognak csinalni?
Vagy tenyleg szamitasba johet, hogy az emberek azt mondjak, hat jo, akkor inkabb nem motorozok, vagy: hat vegulis 208 loeros naked motorommal 60 al fogok menni a rosso corsa2 vel. Ennek nem indoka van, hanem oka.Egyebkent nem csak nemetorszagrol volt szo, altalaban a kornyezo orszagokrol, en csak egy svajci nyuggert hoztam fel, amin elkezdodott itt a vita.
Magyarorszag nagyon jo gokart es versenypalya szempontjabol, gokartpalyara legallabbis beesel es mehetsz, a nagy palyak itt is szervezokon keresztul megy. viszont mas lehetoseged kozuton nincs is motorozni kb, annyira nincs infrastruktura. Vagy csak enduroval. A kipufogot is irtad korabban, sztm ez magyarorszagon meg problema, de ha igy megy, nem sokaig, de svajc ausztria, nemetorszagban mar egy evtizede lerendezett ugy, annyira a satuban van a tokuk a motorosoknak.
Ahogy nezem ez a 25 eves film kulturalis beagyazottsagat is taglaljuk, ebben a scenaban en nem vagyok benne, nem tudom, hogy ezek az autos balesetek hany szazalekaert felelosek, de en nem erre a retegre ertettem, hogy ki kellene szolgalni az igenyeket, hanem alapvetoen arra, hogy a motorok kurva erosek. Ha kepzett vagy, kevesebb bajt csinalsz, mint egy nehany szezon ota motorozo rendparti svajci nyugdijas. Ahhoz, hogy kepzett legyel kellenek legalabb a gokart palyak. Igy kevesebb baj lesz az utakon is.
Evolucios rendszeruseg, hogy mindig lesz egy reteg, aki feszegeti a hatarokat, ezt betiltani nem lehet soha. Az ember igy lett megalkotva, ez viszi elore a fejlodesben.
Felvilagositassal, oktatassal mindig tobbet lehet elerni, de az oktatasi rendszer annyira elavult, lassu, (mindenhol) hogy nem tud naprakesz lenni, es nem tud mit kezdeni ezekkel az uj helyzetekkel, mert a donteshozok csak a tekintelyelvuseg keretein belul tiltani tudnak, a valosag tekintetbe vetele nelkul (tipik rideg gerantokracia) de hozzaadni nem. -
yodamastah
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Amennyiben az a cél, hogy az utcai motoroddal közút helyett pályán csapass egyet, akkor nem olyan drága. Elgurulsz egyik közeli pályára, és elkoptatud az utcai sport gumid szélét. 20 éve még lábon jártam pringre is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
És még el sem csúszott...
-
bardi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Pont ez az, hogy kurvára nincsen versenypálya, ahova kimehetsz motorral, vagy bármivel. Vagy szimplán nevetséges ára van. Balatonparkon ment munkatársam autóval, 20 perc 50 euro.
-
bigrob
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Itthon volt főnököm családtagja nem állt meg a pirosnál, halálra gázolt egy hölgyet, szűk egy évet csücsült a kecskeméti parkettásban, nettel és telefonnal, majd kijött, beült az autóba és ismét nem tűnt fel a piros lámpa, itt csak rommá törte egy ártatlan ember kocsiját amivel a munkáját végezte, továbbá szabályosan közlekedett.
Pénzzel sok mindent meg lehet úszni, ha én csináltam volna még mindig ott rohadnék valamelyik böriben..
-
macilaci78
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Én valahol igen. Oké, az bicskanyitogató, hogy a médiában csak a rossz hír a hír és szomorú.
Viszont minél többször hallatják, motorosok, annál több autósnál esik le a tantusz, hogy jé, tényleg...
És minél többször hallatják, hogy motoros baleset, talán egyre több motoroshoz jut el, hogy ki-ki magáért.
Sajnálom, hogy ehhez olyan szükségtelen eseményeket használnak, mint egy akármilyen kimenetelű motoros baleset.
Motoron az elsődleges védvonal a megelőzés. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
On es kozveszelyesek... hmm. A svajci nyugdijas egy 400 loeros autoban ugyanannyira on es kozveszelyes, de ugye mit hasonlitunk mihez. csak a kulturankban az elfogadhato, hogy az az ember ne adja le a jogositvanyat. A motorosok ellen a mediaban propagandaszeru uszitas is van. A motoros balesetekrol mindig ertesulsz radioban, tvben. Illetve sajat tapasztalatom, hogy reszt vettem egy motoros megmuzdulason. A demonstracio utvonalan az emberek tobbsege pozitiv volt, a lakosok kijottek a hazakbol es integettegettek, tamogatasukat jelezve. az osszes medium ugy hozta le, hogy mit hoborognek a motorosok mar megint. Az en penzembol propagandat gyartottak ellenem.
Ez olyan ellenteteket szul az utakon, hogy peldaul ha elore hajtok egy autosorban, akkor a ven svajci nyugdijas mellemcsorog a panemareval, es mutatja, hogy lehet hatra menni. Egy felvak venember. Nem siet sehova, a reflexei mar joforman nincsenek. En pillanatok alatt eltunok, nem tartok fel senkit. de az ego. Minel oregebb vki, annal inkabb rideg, es serulekeny lesz az egoja, amit kivisz az utra. Pontosan ott helyezkedik el a baleseti haranggorbeben, mint a 18 eves friss jogositvanyosok. Pontosan ott.
A kovetkezo elmenyem, hogy egy piaggio ape-val jartam dolgozni rossz idoben. Ez egy smkp, ami kb 50 el megy. Az auto vezetok pontosan ugy viselkedtek az utjaim soran, mint az on es kozveszelyes motorosok. Zarovonalon turelmetlen elozes, rosszul megvalasztott hely az elozesre, a kornyezet teljesen rossz felmerese. On es kozveszelyes manoverek, csak mert egy 50 el kozlekedo jarmu nem haladhat elotte. Szoval ez nem autos-motoros kerdes. ferfiak nok- csaladanyak. Turelmetlenek. Az emberek ilyenek, ha egy lassabb jarmuvel talalkoznak es van egy gyorsabb jarmuvuk.
Emelle, mint mindig, a primitiv erzelmek kibontakozasa nem pedig a megoldas keresese jellemzi a donteshozokat.
Emelle sok ember szemet szurja, hogy sokkal kevesebb penzbol vehetsz egy sokkal gyorsabb motort, mint autot, es nem tudjak feldolgozni a kozlekedesben ezt.Szoval a kovetkezo problema, miert kell szerpentinre menned motorozni, vagy miert kell versenypalyakent hasznalni azt?
Mert meg a gokartpalyak sem tehetik meg nemetorszagban hogy a motorosokat felengedjek a palyara, mert a jogi szabalyozas olyan, hogy a palyatulajt veszik elo barmilyen baleset eseten.
Tehat elsokorben teret kellene biztositani, hogy ne a motoros utvonalon kelljen az embereknek fel-ala menniuk, versenyszeruen. Lehet udvozolni a semmire nem jo azonnali rigid tiltasokat, amik nem a problemat akarjak megoldani, hanem csak egobol, felbaszta magat egy donteshozo, es azonnal tilt mindent, gondolkodas nelkul.
De ez nem a megoldas. Es a mesterseges ellentet kepzes rasegit arra, hogy a donteshozoknak ne kelljen a problemat orvosolniuk. csak egy cselekvokepes politikuskent tudjak magukat feltuntetni mert tiltani tiltanak mindent, az meg azt jelenti, hogy valamit megis csinalt. Szoval azert ezen a trenden nem csodalkozni, hanem szornyulkodni kell, es nem elfogadni kritika nelkul, plabe ha motoros is vagy.Egyebkent nem a terden fordulok szoktak benezni a kanyarokat, hanem epp a kepzetlen pilotak, vagy svajci felvak venemberek az gs en. (Oke, oke, a haranggorbe miatt a fiatalok is, csak gondoltam piszkalodok egy kicsit)

-
Csandi
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Szabályok nagy része azért van, hogy büntiből minél több pénzt húzzanak be. Megértem aki ezeket nem akarja betartani. Kevés ami tényleg racionális és a jólétért van.
-
Mentolka
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nekem az R1300RS felizgatta a fantáziám. De annyi pénzem nem lesz...
-
bardi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Köszönöm, inkább a fizikai kell, de már mára jobb lett minden.
Csandi: jött ki rendőr is, abszolút jó fej volt amúgy, a minimumot adta.
Amikor mondtam, hogy nem ütközünk, húzta a szemöldökét, hogy ebből sehogy se tudok jól kijönni.
Elvileg ha az autó első harmadát találod el, a másik a hibás, a hátsó két harmadnál meg te. Meglehetősen ostoba szabály. Gyakorlatilag azt védi, aki hibázik, és tükörbe nézés nélkül kezd előzni. -
dellfanboy
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Érdekes gondolat. Általában azok jönnek evvel akik már túlhízottak. De mi van akkor, ha az egyén egészségtelen életmódot folytat, ami hosszú távon árt neki és a környezetének? Akkor sem szabad semmit mondani?
Mondjuk ha dohányzó életmódot folytatsz és mellém állsz füstölögni, van hozzá közöm. Szerencsére egyre több helyen van tiltva. -
Csandi
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Aki cérnatangában megy a strandra az kirakta mindenét közszemlére, akkor a köz beszélhet is róla.
-
vlevi
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igen, én is ezért szeretem.
Szerencsére sem a mostani, sem a korábbi sisaknál nem volt probléa az, hogy egy nagyon kis részen nem takart, és az nem zavar, hogy ott bejön egy kis fény.
Amúgy sem olyan brutál erősek ezek a sisakba szerelt napszemcsik, nem egy UV CAT4 hegesztő (vagy napfogyatkozás néző) fényszűrése van.
Tény is való, egy valamirevaló, főként, ha polarizált napszemüveget fel tudsz venni, az jobb.
De ott meg az a probléma, hogy, ha a szemüveg formája olyan, hogy beleér a sisak peremébe, akkor hamar az őrületbe kerget, mert nagyon nyomni fogja az orrnyergedet.
Akkor pedgi másik, sokkal kisebb napszemüveget kell venni
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / 27%-os ÁFÁS
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Beszámítás! Asus ROG Strix Scar Edition G533Z notebook-i7 12700H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ha nem lenne tele a garazs motorral, egy-ket szezont biztos mennek 6 hengeres motorral, annak ellenere hogy ahogy kinez, az szamomra nem jo.