Hirdetés
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- bkercso: Társadalmi stabilitás az AI szemszögéből
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smeló
tag
válasz
.: endi :.
üzenetére
köszönöm!
-
csendes tag
Ha ennyire az üzemidő van a fókuszban, akkor egyértelműen az X300 - OP15 kettős közül egyértelműen utóbbi fog nyerni (bár nem hiszem, hogy az X300 túl nagy kompromisszum lenne az egynapos üzemidő szempontjából, már HA egyáltalán).
Érdemes megnézni a gsmarena -n a tesztek 3. oldalán található üzemidő összehasonlítást, itt hozzá tudsz adni a számodra érdemes telefonok közül jónéhányat, valamint egy csúszkán be tudod állítani a te használati profilodnak megfelelően a használat jellegét (telefonálás / web böngészés / videonézés / játék). Szerintem ez egy jó kiindulási pont lehet ahhoz, hogy melyik felel meg legjobban akkuidő szempontjából az igényeidnek. Itt a képen az X300-as a nagyobb akkukapacitású, Global ROM-os verziót tesztelték.
-
Smeló
tag
válasz
üzenetére
Jelenleg egy Poco F4-em van. A játék már nem opció, viszont hosszútávra terveznék. A jelenlegi telóm üzemideje már elég gatya. Elvárás lenne, akár aktív használat mellett is 1 napos biztos üzemidő.
-
Smeló
tag
Gondolkodok ezen telefon vásárlásában, egy dolog ami elbizonytalanít, az az akksi/üzemidő mértéke. A OP15 van még vele versenybe. Szempont a fotózás is, de ha az üzemidőben túlzott kompromisszumot kellene tennem, inkább a fotózási képességét engedném el. Mit gondoltok?
-
Cruzolka
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a gyors választ
A Priorítás első sorban a kompakt méret.
Jelenleg 3és fél éve egy S21 Fe -t használok, előtte Szifont használtam.
A Samu OneUi elég egyszerű, de megbízható, még a középkategóriás telómon is évek óta.
A Szifon iOS ugyanolyan megbízható( ok a 26 most még nem százas)
Az adatvédelem mindkét gyártónál kiemelkedő szerintem.
Más OS-t eddig nem próbáltam, így nincs nagy tapasztalatom.
-
csendes tag
válasz
Cruzolka
üzenetére
Attól függ, számodra mi a fontos szempont. Nekem ezek voltak a döntő szempontok:
** max Huawei P40 Pro (előző telefonom) méret, de inkább kisebb
** legalább 4-5 évig kiszolgáljon
** jó akkuidő
** min felső-középkategóra (hosszú távon megbízhatóbbnak találtam ezeket a telefonokat)
** 512GB+ tárhely, lehetőleg 16GB RAM (egyáltalán nem játszom, viszont mivel több évre tervezek a telefonnal, jobb belőle a több)
** jó fényképezőképesség.Tesztek, videok alapján nálam az X300 és a "sima" Find X9 maradt versenyben, nyers számokban az X300 nyert. Tapasztalatom még nincs vele, első benyomások nagyon pozitívak.
Néhány gondolat az általad felvetett alternatívákra:
- OP15 --> 1cm-el magasabb, 0,5cm-el szélesebb (de ha OP15, akkor már az X300 Pro is játszhat, vagy az Oppo Find X9 Pro, és a három közül - megint csak tesztek alapján - utóbbi a jobb választás)
- Samsung S26 (gondolom az S25 és nem az Ultra) --> kisebb akku - rövidebb üzemidő, visszajelzések alapján gyengébb kamerateljesítmény, csupán árat figyelembe véve valszleg ez nyerne
- Iphone --> szoktál telepíteni a telefonodra bármilyen, nem Store-ból származó appot? (pl ReVanced / Morphe reklámmentes YouTube, stb miatt, a régióban nem letölthető appok?) Én igen, nálam ezért nem játszik egyáltalán.Szerintem nagyon egyikkel sem nyúlsz mellé, de előbb a prioritásaidat írd össze és az alapján könnyebb dönteni.
-
Cruzolka
aktív tag
válasz
F.tibooo
üzenetére
Üdv
Én is belefutottam az Alzás árcsökkenésbe
Nagyon remeg az ujjam a megrendelem gomb felett, csak sajnos még soha nem volt Vivo telóm, és nem tudom mennyire megbízható...
Olvastam/néztem teszteket, és igen meggyőző, sőt az 5 év android frissítés is bőven jó...
Mégis, lehet várok még, a Samu S26 csikol még, esetleg One+ 15, ha esik az ára...(vagy Szifon 17)
Nehéz a döntés
Mik az eddigi tapasztalatok az X300-ról, a Color Os teszi a dolgát?
Előre is
-
MLA
aktív tag
Amit írtam arra volt kihegyezve, hogy vajon miért nincs a vivo.comon a nagyobb tárhelyes teló.
De ha már árazás azért nem annyira nagy az az ár különbség. A vivo.comon 419.900-100€ cca. 385.000.- a 12/256, az Alzánál meg 440.000.- de a 16/512 változat. A szerviznél jobban megbizom az Alzában (csak pozitív tapasztalatom van) a vivo a TMX-el szervizel annak nincs túl jó híre. Amit a vivo ad pluszban, a tok hát az nálam kuka, a töltőállomás jó, de ha nincs se dölök a kardomba. Szóval én ezeket mérlegelném.
Ja most nézem az Alza ár lement 360.000 -
nagyra
tag
válasz
üzenetére
Hmm, az indiai variánsról nem tudtam eddig. Elvileg az indiai és a hong kongi verzió között az a különbség, hogy az indiaiban nincs eSIM - de a nagyakksi van benne:
https://www.kimovil.com/en/compare/vivo-x300,vivo-x300-16gb-512gb-in,vivo-x300-hk -
MLA
aktív tag
Fura, hogy az európai vivo.com-on csak 12/256-os változatot lehet kapni, holott még az Alzánál is van 16/512.
-
csendes tag
Sziasztok,
nem az ultimate megoldást hozom, de néhány tippet megpróbálok adni, amivel - talán - valamelyest olcsóbban hozzá lehet jutni a global ROM-oshoz.
=== 1. lehetőség: Ausztria, Németország ===
Én év végén jutottam el oda, hogy az addig használt és szeretett P40 Pro-t lecseréljem és az X300 volt a kiszemelt. Németországban élek, az itteni (és az osztrák) jofogas.hu megfelelőjét nézegettem, elég kedvező árakon lehet mindkét oldalon találni, de vagy CN ROM, vagy kisebb akku kapacitásúakat. Osztrákoknál ráadásul nagyon sokan kapnak mostanában szerződésmegújításkor X300 Global EU készüléket (12/256GB), amit igen-igen jó áron adnak tovább az eladók. (Az én Huawei-em is ilyen készülék volt Németországban vásárolva, így ha jól megnézed az eladó megbízhatóságát illetve a profil regisztrációjának időpontját, nagy valószínűséggel kellemetlen meglepetés nem fog érni.)
--> www.kleinanzeigen.de
--> www.willhaben.at=== 2. lehetőség: India, ismerős lévén, esetleg "pont arra járok" ===
DE én 16/512GB akartam, ráadásul lehetőség szerint szintén a nagyobb akkuval. Ekkor láttam meg a fenti oldalakon egy hirdetést, ahol az indiai modellt (piros hátlap!) hirdetett egy eladó global ROM-mal. Mire ráírtam, már eladta. Szerencsém volt, egy volt kollégám indiai származású és pont indiában volt, úgyhogy megkértem, hogy vegyen nekem egyet és hozza el (a hétvégén érkezik). Boltban vette (https://shop.vivo.com/in), jelenleg ~820EUR-nak megfelelő INR-be kerül a 16/512, 6040mAh, Global ROM-os verzió.=== 3. lehetőség: India, Ebay ===
ÉS ha nem lett volna ez az indiai kollégám, akkor valszleg ebbe az irányba lépten volna tovább. Ebay-en X300-ra keresve találtam néhány (régóta regisztrált, friss visszajelzésekkel is rendelkező, külföldre is postázó) üzleti eladót. Például nekem ez lett volna a kiszemeltem (eladó: one.stop.shoppeey).
--> https://www.ebay.de/itm/177660812673
--> https://www.ebay.de/itm/187801195963Az importhoz kapcsolódó költségekről (vám, áfa stb.) sajnos nincs információm, DE a visszajelzéseket olvasva, illetve nyilván előzetesen az eladóval leegyeztetve a részleteket szerintem még mindig kb ott landol az ember (a nagyobb konfigurációval!), mintha magyarországon újonnan megvette volna boltban.
A másik kérdés: garancia. Nekem ez nem prioritás, soha életemben nem volt még garanciális problémám mobillal, emiatt nem is foglalkozom vele. Ha neked az EU garancia alapkövetelmény, de mégis spórolni szeretnél, akkor az 1. lehetőség lehet a megoldás.
Remélem valakinek tudtam segíteni!
-
nagyra
tag
Korábban is hallottam már róluk, illetve emlékeim szerint a Mobilaréna is adott valamelyik telefonhoz kupont hozzájuk, szóval megbíztam bennük, de kb. 1 éve volt már negatív tapasztalatom: egy Redmi telefont nem adtak fel vagy 3 hétig (ami szintén Stock állapotban volt), majd pár email után bevallották, hogy hát most épp nincs raktáron, várjak még... de közben sürgőssé vált, így visszamondtam a megrendelést, a Gshopper nem, de a Revolut pillanatok alatt intézkedett!
Szóval ezért mertem berendelni most is, mert ha ciki lesz, majd elintézi a Revolut 😁
Hát eddig még csak "Shipment information received" látható a YunExpress-nél, de majd meglátjuk, ha megérkezik a telefon, tolok ide egy update kommentet
-
nagyra
tag
December 22.-én rendeltem a Gshopper-ről, elvileg ma indították el a csomagot... (Hetente pingeltem őket, hétfőn kaptam azt a választ, hogy a héten feladják)
HK global verzió (a.k.a international), szóval nagy akksis + esim és teljes Google támogatás (amik a kínai modellben nincsenek meg):
https://www.gshopper.com/pre-sale-global-version-vivo-x300.html -
kopidoo
senior tag
Sziasztok!
A nagyobb akksis verziót honnan lehet beszerezni. (Lehetőleg ne kínai rom-os legyen)
-
pengwin
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A GSMArena azonos körülmények között tesztel minden készüléket, és pont ez a lényeg, mert így összehasonlíthatóak az eredmények. Szóval kár a szörszálhasogatásért, ez sokkal értelmesebb és hitelesebb adat, mint az ilyen random empirikus adatok amikkel itt a mobilarena vagy az első vásárlók dobálóznak.
#75 manokaki
Ez valószinüleg nem SoC hanem mobil modem probléma. Ha az SoC lenne a probléma forrása, akkor más kategóriákban is hasonló lenne az eredmény. Jó eséllyel javítható majd szoftverfrissítéssel, ha meg nem, akkor meg a nagy akksi elviszi a hátán ezt a "hibát". -
ati3738
aktív tag
Saját tapasztalat. Nekem bőven megfelel internet, fotózás, beszélgetés, este nincs kikapcsolva.
. -
mhydas99
senior tag
Nem a procin mulik elsosorban, hanem a twlwfon rendszerenek optimalizaltsagan. Ezert van az, hogy egy ujabb iPhone nagyon jo uzemidot hoz, hazon belul fejlesztve, vagy a Samsungok is a rendszeruk miatt. A kinaiak, mivel tobbfele processzorgyartoval dolgoznak nehezen optimalizaljak a rendszeruket mindegyikre jol egyforman.
Az ujabb Dimensityk is nagyon szep izemidoket hoznak, ha hozzajuk van reszelve az oprendszer (lasd Nothing). -
manokaki
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ezek után nem gondolom , csak eddig számomra az volt az evidens ha van két ugyan olyan auto ( teljesitményre sulyra, stb , ) akkor a nagyobb üzemenyag tartályuval nagyonb utat teszel meg
.Igaz ezek a telefonok nem egyforma hardverrel rendelkeznek , a mostani " csucs hardverhez " már sokkal nagyobb kapacitásu aksikra van szükség .. Bár továbbra is azt mondom az SD procik sokkal sporolosabbak az aksival !!
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha adott 5000 és 6000 mah akkumulátorral ellátott telefon, miért gondolja bárki is azt hogy majd a nagyobb akkumulátor kapacitás majd többet fog hozni minden esetben?
-
manokaki
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
én többet vártam , de szerintem a procival van itt a gond az SD proci sokkal jobban birja , mondjuk a telefonálást
, de mondhatni bármit.. 
-
TODI1111
veterán
Igen, a teszteket egyforma körülmények között csinálják. Ez amúgy nekem is feltünt. Használtam egy vivo X300 pro készüléket amiben 5440 akku volt és nem tudott többet mint az S25 ultrám 5000 akkuval. Ugyan azokkal az alkalmazásokkal, ugyan azzal az e-Simmel, ugyan azokon a helyeken használva.
-
manokaki
addikt
Különben nekem kicsit furcsák ezek a joval nagyobb aksival rendelkező mobilok , pl vivo x200 Fe . kiprobáltam a 6500 mAh és a 5300-as aksist is és én legalább is ugyanazokkal a feltételekkel használtam mindenkettöt , kb 2 hétig , joformán ugyan az a SOT jött ki mindegyikkel , mintha tökegyforma aksi lenne bennük...
-
manokaki
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Gondolom a Vivo-val nem a sivatag közepén csinálták a tesztet a Samuval , meg a Xiaomi-val meg a belvárosban
Azért valamelyest hasonlo helyen , és ugyanazokkal a körülményekkel csinálják a tesztet , ennyi eszük csak van ... -
aprokaroka87
nagyúr
Ki az aki folyamatosan beszél egy telefonon ilyen hosszú időt?
Illetve azt is vedd figyelembe hogy ez a mérés amit a gsmarena végez, teszt körülmények között történik.
Sokat számít hogy a beszélgetés milyen hálózaton történik ( 5G, 4G, 3G ,2G )Milyen az aktuális térerő?
Ha gyenge a térerő akkor elvileg jobban fogja zabálni az akkumulátort. -
manokaki
addikt
Valaki mondja el nekem , hogy egy Vivo X300 50%-kal nagyobb aksival miért csak bő egy órával tud többet beszélgetési időben ,mint mondjuk egy S25 ? Ha ez köthető a Mediatek Dimensity proci-hoz akkor valami nem okés !
Kiegészitésnek !
A Xiaomi 15 meg 1000mA-rel kisebb aksival elveri messze az X300-at beszélgetési időben !!!

-
Én nevezem szarnak, mert szerintem az. Persze egy SD-hez képest. Saját tapasztalataim:
Rohadtul melegszik, teljesítmény hektikus, gyenge energia menedzsment. Tökre nem zavar ha az A sorozatban árulják, de az hogy Európát teszt környezetnek nézve azt teszik az S flagshipnek nevetett modellbe, nettó pofátlanság. -
mhydas99
senior tag
Na majd meglatjuk.
Kivancsian varom. Mondjuk nem hiszem, hogy pontszamokban megszorongatna a QC vagy Mediatek uj procijait majd, de az amugy is hidegen hagy. Ha mindent teljesit es raadasul jol, ahogy irjak, akkor ez lesz az egyik legjobb valasztas.
Persze ettol meg az Eclipse GPU-ra nem lesznek annyira jol optimalizalt jatekok, mint Adrenokra, de vinni biztos fogja azokat. -
sfefe
addikt
Dehogy felez semmit sem... Volt erről már több cikk.. régen még lehet használt ez a töltési mód vmit de már semmit....
6 év után cseréltem akkut..akkor ezek szerint 12 évig ment volna?? Te sem hiszed el...
Full baromság 80ig tölteni egy akkut ma már...Ja landolt vízben ( kádban ) a teló semmi baj nincs
.. -
manokaki
addikt
Hát komolyan sose vettem a pontokat , itt van most a Pixel 10 Pro , Benchmarkban kb 1.500.000 csak mint mondjuk egy SD. 2 de mégis villám gyors , legjobban optimalizált telefon talán az Androidok kőzött , nekem ez elég , nincs az a sok boatloader amit tilthatok le , Samunál volt ,hogy kb 100 ilyen szart tiltottam

-
mhydas99
senior tag
Pixel 9-et azert irtam, mert hiaba kozepkategorias a hardver, a szoftver felrepiti sebessegben es kamerakban a felsokategoriaba. Raadasul kismeretu, azokbol meg meg mindig nem sok van a piacon.
A toltes sebessege nem igazan befolyasolja a degradalodast. Tapasztalat. Par ev utan igy is ugy is erezhetoen farad a telep minden telefonban. Az uj SiC akksiktol meg meg nincs relevans hosszutavu tapasztalat, de a kapacitast figyelembe veve a sima Li-ion akksik jobban birjak. Persze azoknal mar 30-50%-kal nagyobb telepet kinalnak az uj tipusuak, de az uzemidejuk nem 30-50 %-kal jobb.
A vizallosag meg hiaba nincs megbontva a keszulek, par ev alatt igy is ugy is ugrik, mert a ragaszto elfarad idovel. Szinten tapasztalat. Mar lassan 8 eve csak vizallo telwfonjaim vannak es ez az igazsag. A hohatasok, vezetekes es nelkuli gyorstoltes mind kinozza a ragasztot, meg mostanaban a forro nyarak is, egyszeruen elenged idovel.
-
pengwin
addikt
Pixel 9-em van, nem is értem hogyan kerülhet szóba egy csúcskategóriás telefonokról szóló beszélgetésben. Ez egy középkategóriás készülék, csak az árazása van brutálisan félre csúszva - köszönőviszonyban sincs egy ilyen Vivoval.
#21 sfefe
Mert kb. felezi az akkumulátor töltés miatti elhasználódását, és tipikusan nem az az extra 20% jelenti a különbséget az 1 vagy 2 teljes napnyi használat között.#57 Bferibörs
Igen, egy akksi csere 15-25 ezer ami nem sok karbantartási költség mondjuk 3-4 év használat után, csak hát a szereléssel általában ugrik a vízállóság. -
Bferibörs
addikt
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Mondjuk én nem cserélném le az x300 promat, s25 u- ra az biztos.
-
Lehet, viszont az biztos hogy soha többé nem lesz exynos procis telefonom. Ha azzal nyomulnak, nem kell agyalni rajta. Ha nem lesz kamera update, nem kell agyalni rajta. A mérete és lcd aránya nekem negatívan változik, az sem erőlteti a váltást. Elszuttyogok az S25-tel egy ideig még ha kell, majd a Xiaomi 17-re tervezek ránézni (ami ugye szinte full ugyanaz mint az X300, majd a HyperOs viheti pozitív irányba a dolgot) de ugyanúgy kritikus leszek vele mint a vivoval. Azért mert a hw szuper, még nem fogok egy gyenge szoftver miatt szívni. 15 éve még bármilyen kényelmet dobtam volna a jobb hardverért, de a régi szép rom főzős idők elmúltak.
-
Megy a minden évben gerjesztett "Exynos vagy Snapdragon?" szappanopera, közben a kamerákról meg kussolnak. Egyre nagyobb rá az esély, hogy a nemultra S-ek ugyanazokat a tré kamerákat kapják, amiket már az S22-től folyamatosan adnak az S szériában. A 4000-es akku is borítékolható a sima S-ben. Talán az S26 már képes lesz 45 wattal töltődni, bár túl nagy összegben nem fogadnék arra sem.
Újabb nyomós érvek a Vivo X300 mellett. -
mhydas99
senior tag
Samsung S25 erzesre lassabb, mint a Vivo?
Nekem S24-em van de leveve az animacios sebessegeket 0.5-re villamgyors. Egy-egy kisebb doccenes ha 3 naponta van 1-2-szer akkor sokat mondok. De az appok megnyitasa, billentyufelugras, taskvaltas villamgyors. Es az 8 elite meg meg pattogosabb. De nyilvan te hasznalod, elhiszem.
Amugy az S26 szeriaban mar nagyon eros pletykak szerint csak Snapi 8 elite Gen 5 procik lesznek minden szinten. -
A nova sem tudja ezt az igény listát:
- App drawerben mappák létrehozása
- Ikonok és mappák vegyesen sorrendbe helyezhetőek legyenek tetszés szerint.
- Lefelé söprésre értesítési sáv jöjjön le. (Microsoft launcher nem tudja)
- Balra lapozás ne működjön, Google panel és kereső offolható legyen.
- Calendar+ widget fusson gond nélkül (S10to24 launcher itt bukott el)Na ezt a listát nem ugrotta meg semmi.
+1 vivo x300 funos (onjúáj) pl bill elrejtése gombot balra teszi, ami lol, mert minden normális rendszer jobbra, hiszen akkor egy kezes módban és simán is eléred.
-
Nem hiszem hogy az S25 lenne az ellenfele, nem egy liga a kettő. Az árazáson és a megjelenési időn is látszik. Inkább egy pixel 10 pro vagy iPhone a valódi kompetitor. Samu majd tavasszal jön az új sorozattal (ami ha tényleg exynos alapú lesz, sose jön a zsebembe).
Mindenben nem jobb a vivo, de sokkal jobb hardveresen. Szerintem egy kisebb akkuval és kiegyensúlyozott tömeg eloszlással, ügyesebben adaptált szoftverrel sokkal jobb telefon lenne. Előbbi engem nem érdekel, céges telefon lett volna. Viszont pont emiatt megy vissza a vivo, mert bár a Samu lassabb, de én gyorsabb vagyok rajta. Ez persze egyéni probléma, de nekem a saját problémám sokkal fontosabb mint másoké.
Búcsúzóul:
-
-
Megvettem, kipróbáltam, de lehet megy vissza az Alzának és marad a Samsung S25.
Amiben köröket ver a Samsungra:
- Fénykép minőség. Egyszerűen a Vivo nem egy liga, nem túlzok kb mint egy Swift és egy 5-ös bmw a különbség a vivo javára. Eddig azt hittem az s25 jó fotókat lő, hát nem.
- Rendszer smooth érzés. Nem érdekelt sose az antutu és egyéb pont, de a vivo érezhetően gyorsabb.
- Ultrahangos ujjlenyomat olvasó: egyszerűen gyorsabb és pontosabb.
- Kijelző: forma - forma, kicsit a vivo szebb nekem, de ez szubjektív.
- UFS: na most vagy jobban optimalizált, vagy a fene tudja de érezhető mennyivel gyorsabban indul minden. Bár ez lehet a RAM miatt is.
- A dobozban lévő gyári üvegfólia és a tok szuper!
- Akku: még a butított új akku is köröket ver a litiumra. Sok kört.
- Saját AI tényleg jól működik.Ami miatt mehet vissza:
- Nehéz. Rohadt nehéz a Samuhoz képest.
- Képtelen vagyok normális launchert találni rá a saját igényeimhez. A gyári egy ergonomiai rémálom, testre szabhatóság közel nulla. A mai third party appok pedig valamin mind elvéreztek. Konkrétan mindet teszteltem.
Mivel nekem a telefon munkaeszköz is, a fotós képesség nem minden. Rohadt jó fotókat készít, tényleg. Ah... -
Ez is úgy néz ki, mint egy elemlámpa...

-
Hogy lehet a telefotó kamera képe szarabb mint a főkamerából croppolt digi zoom?
-
sfefe
addikt
Szintén S10e és egész életébe 100ra volt töltve... Nem azért van, hogy 80on használjam..
De több cikk is foglalkozott már vele, hogy semmi értelme..
Én azt hiszem idén nyáron cseréltettem talán az akkut...
Az meg, hogy kinek mennyin áll a nap végére ez használat függő tök mindegy ki mennyire tölti fel meg mekkora akkus telója van..haver pl hiába 5000es egy nap 2x is tölti mert használja... -
Az S10e egy remek példa. A tesztjében is említik, hogy ritka gyenge üzemidőt tud 100-0 százalék között. Akkor mit tudott 20-85 százalékra korlátozva ami a teljes kapacitás 65 %-a. Másfél óra Sot-ot talán... Tudom, mert abban az időben amikor megjelent (2019) kerestem telefont és az S10e kiesett a gyatra üzemidő miatt. Helyette Huawei P30 lett ami kétszer annyi SOT-ot tud mint az S10e. Azt a P30-at használtam 4,5 évig, minden éjjel végig a saját töltőjére dugva 100%-ig töltve általában 5-15 százalékról indulva. Aztán eladtam és az új gazdája is éjjelente tölti 100 százalékig. Biztos nem százas az akkuja, de neki még megfelelő, mert kibirja estig a 6 éves telefon.
Ennek az egész akkukímélő százalék korlátozásnak a gyorstöltések megjelenése óta semmi értelme, mert azóta léteznek aktív akkuvédelmek a töltőkben és a telefonokban. -
Domestos
tag
Köszi, akkor valószínűleg a rendszerük tudja a többinél is!
sfefe, cs.zs.: Minden telefonomat sok évig használom. Nagyon sokáig úgy használtam őket, hogy 0-100% töltéssel minden esetben. Aztán a Samsung S10e-mmel tértem át a 20-85% használatra, nekem még így is bőven megvan egy nap egy feltöltéssel, úgy, hogy az AccuBattery szerint még most is 86%-os az akkum. Viszont azt láttam, hogy ahogy áttértem a 20-85% használatra, radikálisan lelassult az akku degradálódása. Amúgy még most is teljesen jól elvagyok az S10e-vel, csak már kezdek aggódni a kora miatt, és nézegetem a lehetséges utódokat. A nagy kérdés, hogy újabb Samu Sxx vagy esetleg valami más ebben a méretben (Vivo, Google Pixel, Xiaomi, Moto Edge).
-
mhydas99
senior tag
Antutuban meg ne bizz, egyebkent is teljesen felesleges a benchmarkokat nezni. Ha ugyanazon a telefonon zsinorban 5-szor lefuttatatsz barmilyen tesztet, mindig mas eredmenyt fogsz kapni. Ennyire megbizhatoak...
Osszehasonlitasnal meg nem csak a proci, de a memoria mennyisege es minosege, tarhely nagysaga, UI optimalizaltsaga es a grafikus mag teljesitmenye is szamitanak. Hiaba van peldaul ugyanaz a UI az X200-on meg az X300-on is, ha valamiert az utobbire jobban sikerult az optimalizacio, akkor arra is tobb pontot ad es igy tovabb.
A benchmarkok arra jok, hogy egy nagyjaboli kepet kapsz a telefon teljesitmenyerol, kb. Tupontosan ezt figyelni viszont baromsag... -
válasz
Bareszotron
üzenetére
Nem csak játékok izzasztják meg a telefont.
4K 60-as videók, videohívások, streamelés, navigáció+online zene. Az okát nem tudom miért melegszik ezektől egy mai csúcstelefon, amikor ugyanezeket a funkciókat középkategóriás telefonok és évekkel korábbi csúcstelefonok is tudják fele ekkora teljesítményű processzorokkal. Én azt gondolnám, ha egy egymilliós antutura képes telefon ezektől forrósodik, akkor a 2,5 milliós antutura képes legfeljebb csak langyosodik.
mhydas99
Mindegy, hogy 70 vagy 80 százalék, a lényeg, hogy van benne ilyen korlátozási lehetőség. Annyira nem nézegettem, hogy ez milyen egyéb korlátozásokat jelent mint pl. csak 60 Hz-en megy a kijelző. -
manokaki
addikt
Valaki árulja el miért csinál több össz pontot az X200 mint az X300 ?
AnTuTu: 2632874 (v10) vs AnTuTu: 2346352 (v10), ???
-
mhydas99
senior tag
A Samsungokon az 70% nem 80 es a baj az, hogyha be van kapcsolva, akkor a 120Hz kepfrissites nem mukodik, csak 60 Hz-re megy le. Emiatt nem aktiv nalam, pedig eleg lenne a 70% is. Hozzateszem nagyon ritkan melegszik. Csak frissiteskor/folyamatos kamerazaskor meg tolteskor.
-
Érdekes dolog ez. Egyesek attól félnek, hogy az akku gyengülni fog és a teljes kapacitásának csak 80%-át fogja tudni esetleg egyszer, ki tudja mikor. Ezért már az első naptól azon a csökkent kapacitáson használják, amit szeretnének elkerülni.
Mintha én attól félnék, hogy egyszer elfogy itthon a kaja és éhes leszek. Ezért minden nap alig eszek valamit és folyamatosan éhes vagyok, de nyugodt a lelkem, hogy nem fenyeget az esetleges kajaelfogyás veszélye. A telefonokban és a töltöikben már elég régóta vannak akkuvédő megoldások, pl. ha eléri a 100%-ot, akkor lekapcsol a töltés. Ma már nem a töltés az akku ellensége, hanem a forróság. Tűző napon hagyva, autó ablakában navigál és közben töltőre is dugva stb.
Mellesleg ha már 80%, inkább a processzor teljesitményét lehessen maximalizálni 80%-ra, akkor nem fog annyira melegedni és merülni (pl. Samsung telefonokon van ilyen lehetőség), kiegyenlítettebb lesz a teljesitmény, kevesebb lesz a throttling. -
cs.zs.
veterán
Van, de mi értelme?
Éjjel-nappal konnektorba dugva tartod a telefont?Az akku elhasználódás a ciklusszámoktól függ.
Ha 80-ról merítesz 30-ra, az is fél ciklus,
meg ha 100-ról merítesz 50-re, az is fél ciklus.
100 nap alatt mindkét esetben 50 ciklus megy bele.
A terméked adatlapján megtalálod, hány ciklusra hitelesített akku van benne. (1000-2000 szokott lenni)Ezt a 80%-os dolgot sokan összekeverik azzal, ami leginkább laptopoknál van, hogy folyamatosan be van dugva, és az már nem szerencsés az akkunak, hogy az idők végezetéig folyamatosan 100-on van tartva. Ilyen használat mellett javasolt a "szállítási/tárolási mód" bekapcsolása, és akkor nem töltődik 80% fölé akkor sem, ha folyamatosan töltőn van.
-
mhydas99
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
1 ev mulva ilyenkorra sem fog 260 ala esni az ara, ez biztos.
-
Méret miatt érdekes lenne, de számomra felesleges a kas kamera, meg ez a hátlapi dizájn kemény.
Meg az árazás durva, pár hónap múlva kíváncsi leszek hova pozícionálják.
-
Domestos
tag
Sziasztok! Ezekben a Vivokban van töltés limitálás? Pl. 80%-ig töltsön?
-
mhydas99
senior tag
Viszonylag azonos specifikaciok mellett (tarhelyet ertem), ha mondjuk 20-50 ezer a difi, akkor is jpbb vetel az X300 mindent egybevetve, szerintem. Szeretem a Samsung szoftveret, ki is hasznalom a Dexet es a rutinokat, meg a testreszabhatosaga is tetszetos a GoodLockkal, de amit eddig az OriginOS-bol lattam, tetszett. A hardveres kepessegei a Vivonak meg utik az S25-ot szvsz. Ez most az egyik legjobb kompakt telwfon, amit kapni lehet, adatokat osszehasonlitva is jobb, mint az S25, Xiaomi 15 vagy Pixel 9/10. Persze mjndenki maga dontse el, mire van szuksege es mennyiert. De tekintve a piacot hiaba draga, ha a konkurenciahoz kepest jol lett arazva.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Most ezt, amit kaptál (telefon, kiegészítők, garanciák) hasonlítsd össze pl. egy S25-el. Az nem ad 1 év képernyővédelmet, szilikon tokot, töltőpadot. Viszont ad három közepes kamerát amiket már az S22 óta minden S-be beleraknak, tehát már 4 éves cucc. És azt is ugyan ennyiért adták kezdőáron. De legalább kevesebb ram van benne.
-
ati3738
aktív tag
Az én egyszerű paraszti tapasztalatom. Régóta keresek minőségi kompakt telefont, ezért vettem X300-at a Vivo Magyarországtól(ami lfasz csak nem magyar vivo). Az üzemidő nem mérések alapján ha nem ahogy használom telefonálás, internet, bekapcsolva NFC, helymeghatározó stb. bő 2 nap. Nagy előnye a hátlap nem csúszik. Amit ad 3 év készülék garancia, 5 év akku élettartam, 1 év képernyővédelem+gyári vezeték nélküli töltőpad+gyári tok ami gyerekeknek való mintás. Ezeket a készülékre felhelyezett fólia, szilikon tok, és adatkábel mellé 380000Ft-ért. Nem mondom, hogy ennyit megér de ez van
-
p2pp
őstag
Maradok a X200 FE.
De most sokan rendeltek Oppo Find X9 Pro. -
Tschubi
aktív tag
Csak a pontosság kedvéért.
A 12/512-es S25-t jelenleg 370eFt körül lehet megvenni. A cikkben szereplő Vivo 16/512-es, tehát több a RAM benne.
A 12/128-as S25 "normális" bolti ára 280eFt-tól indul, de a legolcsóbb is 228eFt, ami szintén nem a fele ár. Ennek a kiszerelésnek az induló ára 380eFt volt, míg 12/512-es S25-nek bőven 400eFt felett volt.
-
novinyul
veterán
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Fele árban kapsz S25-t. De nem egy liga a két telefon.
-
mhydas99
senior tag
válasz
Kecskedémon
üzenetére
Ennek jobb a kameraja, gyorsabban tolt vezetekkel es nelkule, nagyobb az akksi, szebb a kijelzo (Dolby Vision is), erosebb a proci es tobb a memoria. Gyakorlatilag minden teruleten jobb ez, mint az S25...
-
Kecskedémon
újonc
Ennyiért kicsit meredek. S25-öt is lehet kapni hasonló áron 7 év támogatással.
-
mhydas99
senior tag
Nemreg vettem egy S24-et, amivel ugy voltam/vagyok, hogy most ez jo lesz a kovetkezo 5 evre....hat lehet, hogy jovore, ha lemegy ennek az ara, akkor valtok a 300-ra.
-
realist
őstag
Ha üzemidőben nem lenne lemaradva a xiaomi 15-től, akkor érdekes telefon lehetne. Így viszont úgy 150-170e felárral nem összemérhető opció.
Find X9s meglátjuk mit tud, jön-e EU-ba. Persze lehet pl. Xiaomi 17/pro akku is kisebb lesz mire ideér és akkor akár versenyképes is lehet -
janeszgol
félisten
Ideje kipróbálnom egy Vivot. 2026-ban lehet megveszem ezt.
-
joelke HU
őstag
Nagyon vártam ezt a telefont, de az ára... Huhh... X200 fe ára viszont már sokat javult. Per pillanat inkább venném azt.
-
"Dimensity 9500 van olyan erős, hogy még csökkentett órajel mellett is kiszolgálja az ilyen irányú igényeket"
Szerintem ebben a kompakt(abb) méretben senki nem háborodna fel, ha a csúcsproci teljesitményét alapból korlátoznák pl. 80%-ra.
3,3 milliós antutu esetén még mindíg maradna 2,7 millió. Akinek az nem elég, annak a 3,3 millió se lesz elég. De 2,7 milliós maximummal kevésbé melegedne, később és kevésbé throttingolna.
Örülök ennek a telefonnak mert ez végre azt adja amit a Samsung S sorozat 4 éve képtelen adni: felsőkategóriás kamerákat. Kicsit mérséklődik az ára és már cserélem is az S23-at egy Vivo X300-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bkercso: Társadalmi stabilitás az AI szemszögéből
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Honor Magic8 lite 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.