Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43876) gyulaipal válasza AVhelper (#43855) üzenetére


gyulaipal
tag

Most tényleg tömören:

- NEM vagyok DLP hívő. Jó kép hívő vagyok. A Sony 870 is pl. jó képet vetít ... csak megfizethetetlen (9 milla környéke). Az LCD hibái javíthatóak, de ma még csak az ultra drága gépekben figyelnek oda erre...

Az F22 product sheet amiben a SÁVOSODÁST említik (ezt kompenzálja a dithering) és a 3. oldal közepén van említve a VIDI előnyeként:

[link]

Az Epson 840 lumen fényárama valóban meglepett. Ez KALIBRÁLT fényáram? Mert akkor még mindig meg vagyok lepve... de akkor elismerésem az Epson-nak.

Az LCD pixel-közi problémáját valóban kompenzálják, de ezt majd akkor lesz érdemes megtárgyalni, ha már mindenki hinni fog egyáltalán a probléma létezésében.

A Sony piaci részesedésével kapcsolatban valóban túlzás volt az 1% de az Általad említett értékek is nagyon alacsonyak. Ha a gépek jók lennének, már ki kellett volna halni a DLP-nek a 4K mozikból (is).

A pixel-tologató rendszert valóban megemlítettem és részletesen lekörmöltem a megoldást az avx-en a "Mindent a projektorokról" témában (ezért nyittattam ezt a topic-ot annak idején). Fényképek az eredményről, komplett műszaki leírás, a képfeldolgozó script-ek ott vannak publikálva. Azért nem használom, mert a jelenlegi projektorom natív 2,66K felbontása (1440p) elég a gyakorlatban, az 5,33K (virtuális) felbontás nem látszott normál nézési távolságból. Nagyon közel menve a vászonhoz szépen látszott, hogy a dolog műküdik (meg tesztábrán is) de olyan közelről, ahonnan látszott az előnye, már nem jó élmény filmet nézni. Mivel valóban építettem ilyen rendszert, "bit-szinten" ismerem a buktatóit és így látom a gyári megoldás gyengeségeit is ... de ezt is majd később lesz érdemes tárgyalni.

Rövid voltam?

Örülök ha már benzines vagy, innen már csak egy lépés a láng felgyulladása ... és ki tudja, lehet, hogy a végén lesz haszna a dolognak, hogy egy kicsit "felpiszkáltam" Benned a tüzet? Lehet, hogy a végén majd együtt építünk olyan projektort amivel forradalmasítjuk a házimozit? :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.