Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33001) Janaboy válasza BBéci (#32999) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

BBéci: ez minden más területen így lehetne, de mivel mindig is lesznek olyan emberek, akik a legolcsóbban pár 10eből akarnak kihozni vmit, ami az ő igényüknek megfelel.
Ugyanúgy megveszik az olcsó LCD tv-t, pedig azok minősége sem éri el a 3x-5x annyiba kerülő tv szintjét, mégis boldog vele.
Én nem ítélem el azokat, akik nem akarnak/fognak/tudnak többet költeni a dologra és még is elfogadják/élvezik amit látnak.

Az egyértelmű, hogy annyira nagy a kontraszt a témában, hogy ezek egy topikban nem férnek meg.
Ettől persze még lehet terelni az újakat egy jobb/komolyabb/költségesebb irányba.

Janaboy

(#33002) cinemazealot válasza BBéci (#32999) üzenetére


cinemazealot
addikt

Tegyük fel, hogy a teljesen kezdő, aki áldozna a dologra, betéved a mélyvíz topicba. Rögtön megtalálja a számítását, mindenki örül. Ha viszont az alap topicba néz be előbb, venni fogja a fáradtságot, hogy elolvassa az összefoglalót (hiszen komolyan veszi a témát), ahol látni fogja, mi várja itt, és mit találna a másik topicban. Ha meg néhányan a mélyvízből továbbra is benéznek ide, felkarolhatják őt és invitálhatják a mélyvízbe. Win-win. :)

(#33000) c4
Az már csak a topiklakóktól és a topic (lakók által elfogadott) szabályzatától függ.

[ Szerkesztve ]

(#33003) BBéci válasza Janaboy (#33001) üzenetére


BBéci
titán

Elítélésről részemről szó sem volt, nem is lehet.
A tévés topikokban mindig, mindenkit lebeszélnek a nevenincs olcsó vackokról.

(#33002) cinemazealot
Ezt elfogadom.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#33004) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Azt mindenképp érdemes tisztázni, hogy a topikok szétválasztása nem azt célozza, hogy legyen egy elit "csapat", ahol a milliók röpködnek.
A cél az lenne, hogy mindenki az igényének megfelelő topikot válassza. Tehát ha lenne egy olyan topik, ahol a low budget is elfogadott és úgy érzi vki, hogy az semmit nem ér, akkor az nem látogatja/ír a topikba.
De semmiképpen nem szeretném azt (és sztem senki sem), hogy lenne 2 topik és továbbra is a fikázás menne az olcsó projektorokra ész érvek nélkül. Ezt amúgy is szeretném kivédeni a megfelelő összefoglalóval.

Akkor ha jól értelek benneteket, a jelenlegi topik neve ne változzon és e mellett lenne egy mélyvíz.
Pl. Házimozi projektorok és kiegészítőik haladó (vagy mély-víz)(?)

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#33005) liszi70


liszi70
nagyúr

Elég régóta olvasom a projektor topikot, és úgy látom, hogy valójában csak két embert zavar rendszeresen az alsóbb kategóriák jelenléte. Jómagam, és szerintem sokan, szívesen olvassuk a különböző kategóriákat és megközelítéseket, vetítés-értelmezéseket. Azt gondolom, nem olyan nagy itt a forgalom, hogy zavarná a közlekedést a több sávon haladás. Nem egymást letúrva, hanem egymás mellett is lehet menni, mindössze minimális toleranciára van szükség, persze ez nem mindenkinek sajátja.
A házimozi topikban sem oldott meg semmit a szétválasztás, a belépőbe is bejárnak a térítők, és a haladóban is ugyanúgy előkerülnek alap kérdések és rendszerek. Arra volt jó, hogy némi szakmaiságnak álcázott dölyffel legyen hová átküldeni a kompakt szettekről érdeklődőket. :)
De ha már szétválasztás, akkor szerintem is az a jó, ha ez a topik marad ahogy van, és induljon egy "mélyvíz"-jellegű mellette. Kár, hogy azután nem összességében és együtt lesz olvasható a téma, meg az is kár, hogy elég nehezen behatárolható, hogy mi a haladó szint. Mert ez ugye mindenkinek mást jelent. Aki a jelenlegi topikban felháborodik az alsó kategória jelenlétén, a "haladó" topikban simán kerülhet az alsó perifériára a saját rendszerével és vetítés-értelmezésével. :)

[ Szerkesztve ]

(#33006) cinemazealot válasza Janaboy (#33004) üzenetére


cinemazealot
addikt

Visszább írtam néhány cím ötletet:
- "Projektorok otthoni moziterembe",
- "Projektor már-már a mozigép kategóriában",
- "Projektorok 2. - a diavetítőn és a falravetítésen túl..."
- "Vetítés haladóknak"

(#33007) gyeniko válasza liszi70 (#33005) üzenetére


gyeniko
őstag

"Aki a jelenlegi topikban felháborodik az alsó kategória jelenlétén, a "haladó" topikban simán kerülhet az alsó perifériára a saját rendszerével és vetítés-értelmezésével."

Hehehe, akkor indítunk egy "Csak csilliárdosoknak", vagy "Csóringereknek kuss", netán "Gagyik kíméljenek" topikot!
Engem rettentően irritálnak a felsőbbrendűséget sugárzó, másokat meg nem értő (sőt, megérteni sem akaró), leértékelő hozzászólások. Akkor is, ha szakmailag önmagában esetleg helytálló is. Megvetem és elítélem a sznobizmus minden fajtáját (így a szakmai sznobizmust is). Mindenki elkezdte a vetítést valamikkel, valamilyen körülmények között. A tanulás-tapasztalás egy folyamat, mindenki eközben alakítja ki (át) a saját realitását. Közben olvasgatja a szakirodalmat, az olvasottakat összeveti a tapasztalataival és így tovább. Nettó bunkóság beszólni olyanoknak, akik ennek az útnak még csak az elején járnak.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#33008) c4 válasza cinemazealot (#33002) üzenetére


c4
őstag

Tegyétek meg tippjeiteket, hogy jelenleg hány olyan topiklakó olvas, ír a topikba, akik 10.000 eurós vetítővel tengetik otthon mindennapjaikat... (Egyről biztos tudok. Tudtam még egyről, de ő downgradelt. :) )

Többeknek még vetítőjük sincs. A használt piacon imádkozni kell lassan egy-egy márkás, valamikor több milliós készülék megvásárlásáért. Lásd: Runco QuantumColor Q750i, Sim2-es gépek...

(BBéci biztos ott volt az A-B teszten, mikor a Quantumcolor vs. C3X 1080p versengett... :)
Ha ott volt, az eredményt is tudja.

Ha meg beszélgetni szertne valaki a készülékekről, ott vannak a szakfórumok. AVX, AVHome... Panganak a téméban, ott is max. a farokméregetés megy néha...

[ Szerkesztve ]

(#33009) liszi70 válasza gyeniko (#33007) üzenetére


liszi70
nagyúr

Minden szavaddal egyetértek. :K

(#33010) devil-k válasza liszi70 (#33005) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem az alsó kategóriák jelenléte a zavaró, hanem az, hogy egy bizonyos minőségi szint alá akar menni folyamatosan jó pár ember. Mint ahogy a TV vásárlásnál is mindenki azt ajánlja, hogy minimum FHD felbontásút vegyen az ember, itt is azt kellene ajánlani (többek között), de ezt sokan képtelenek megérteni és azt is, hogy a vetítés nem egyenlő azzal, mintha TV-n nézném a filmet...

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#33011) c4 válasza devil-k (#33010) üzenetére


c4
őstag

Na de most komolyan. Mi bajod a 720p-vel? Csak a vetített kép nagyságától és a nézési távolságtól függ, mennyire látható a csirkeháló. Na persze a technológia sem mindegy a kitöltési tényező miatt.
Persze az ennél alacsonyabb felbontás már necces a mai 4K-s világban...
Amúgy mindig leírja valaki tízezredszerre is, hogy a 800x600 natív képpontszámú 1 LCD paneles kínai vetítők nem igazán ajánlott kategória. Ha meg ennek ellenére valaki bevállalja, és megosztja tapasztalatait, akkor az ilyen készüléket keresők is információhoz jutnak. Aztán csak kiderül, hogy kidobott pénz volt-e az egész vagy nem...

Az elmúlt években nem emlékszem az ilyen jellegű kérdésekre:

"Sziasztok!
Házi-mozi létesítésén töröm a fejem, lenne rá 30-40 millióm, mit tanácsoltok, mit vegyek, hogy a létező legjobb eredményre jussak az üggyel... Természetesen a legmagasabb THX minősítés mellett gondolkodom, mind vetítő, hangrendszer, helységakusztika terén.

Köszi a válaszokat.

Üdv... MZ/X"

De lehet, csak átsiklottam az ilyen beírások felett.

[ Szerkesztve ]

(#33012) gyeniko válasza devil-k (#33010) üzenetére


gyeniko
őstag

"Nem az alsó kategóriák jelenléte a zavaró, hanem az, hogy egy bizonyos minőségi szint alá akar menni folyamatosan jó pár ember."

Mindenkinek más az a "bizonyos minőségi szint". Ha már itt tartunk (a saját realitásnál): nekem pl. már ingyen sem kellene (BBéci szavaival élve: akkor sem, ha fizetnének érte :DD ) pl. műanyag optikás "homály zóna" vetítő (lehet nézegetni és azonosítani a sok Eisa díjas gépezetet, hadd ne nevezzem nevükön őket), mégsem szólok be, amikor valaki ilyesmivel vetít és nagyon meg van elégedve vele. A farok méregetést pedig nem ezeknél a csirkehálós, opálos képű masinák szintjén kellene kezdeni, mert az igen szánalmas volna. Akkor is, ha ezek új ára 1 m Ft körül (felett) van!
Ja, a vetítési környezetről: az előző logikát folytatva, "mindenkinek kuss", aki nem full sötét falú-födémű-padlójú és nem 100%-ban sötétíthető helyiségben (ilyen már csak dedikát mozi szoba lehet), vagy pedig világos nappaliban, de nem 5.000.- €-s Black Diamond vászonra vetít? Hányan vannak itt ilyenek?! Igen unalmas volna, ha össze-vissza 2-3-an polemizálnánk itt...
Peace! :R

[ Szerkesztve ]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#33013) BBéci válasza gyeniko (#33012) üzenetére


BBéci
titán

A mostani vita szpali kérdésére adott válaszom után alakult ki. Annyit írtam, hogy tapasztalatom szerint akkor lesz arányban a kép és a hang minősége, ha legalább egy bizonyos összeget kiadunk érte.
Mivel a hangrendszer alapja egy 300000 Ft feletti erősítő lesz, ahhoz viszonyítottam.
Nem volt ebben fikarcnyi lenézés sem senki iránt.
Tőlem mindenki azzal és oda vetít, ahová akar, de akinek semmi tapasztalata nincs, azt fel kell világosítani a minőségi szintekről és a lehetőségekről. A végén úgyis Ő dönt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#33014) gyeniko válasza BBéci (#33013) üzenetére


gyeniko
őstag

Yesssssss!!! :R

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#33015) c4


c4
őstag

Ez a kínai kacat azért lehet érdekes kezdőknek...

(#33016) liszi70 válasza devil-k (#33010) üzenetére


liszi70
nagyúr

Megérteném a szétválasztási törekvéseiteket, ha olyan zsúfolt lenne a topik, hogy a nagy tülekedésben már nehezére esik a tagoknak kiszelektálni a rengeteg ingerküszöb alatt lévő hozzászólást, és a felső-szakmai értekezéseket, műszaki elemzéseket konkrétan hátráltatná az alsóbb réteg. De én semmi ilyet nem látok.

Még azt megérteném, ha a prezentációs vetítéseket kívánnátok külön szedni, mert az tényleg más műfaj, mint a házimozis. De abból meg olyan kevés van, hogy amiatt tök felesleges egy külön, valószínűleg legtöbbször pangó topikot létrehozni. De hogy a házimozis vetítés növekvő, de azért még mindig elég kis számú tábora nem tud megférni egy topikon belül, amikor kizárólag ilyen viták esetén megy napi 10 fölé a hozzászólásszám, az nemigen fér a fejembe. :D

(#33017) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Ha csináltok új topicot, valahogy szabályozzátok plz az ebből élők szavának súlyát.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#33018) goldenfish7 válasza krisz242 (#32936) üzenetére


goldenfish7
tag

Köszi! Most próbáltam, PC használat közben előjött, aktiválódott ez a PC/DVD kép beállítási opció, de nálam úgy tűnik mindkettő hasonló nagyon picit nyújtott képet mutat.

(#33019) liszi70 válasza BBéci (#33013) üzenetére


liszi70
nagyúr

"A mostani vita szpali kérdésére adott válaszom után alakult ki."

Szerintem nem amiatt alakult ki. Az egy másik vadhajtás. :D A mostanában elég gyakran előkerülő olcsó kínai vetítők miatt alakult ki, olvass vissza.

(#33020) BBéci válasza liszi70 (#33019) üzenetére


BBéci
titán

Szpali is említett olcsó kínai vetítőt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#33021) liszi70 válasza BBéci (#33020) üzenetére


liszi70
nagyúr

Igen, de nem az általad előbb említett hangrendszer-vetítés árának aránya volt a kiindulás.

(#33022) Szabi_82


Szabi_82
tag

Hi Mesterek!
Tapasztalatomat osztanám meg veletek. Lassan 3-4 éve használom filmezéshez a LG hw300g projektort.
Több mint 100" vetitek vele 720P felbontással, tökéletes (nekem s aki eddig látta).
Hátrány: nincs zoom s hogy sötétíteni kell a szobát. Együtt lehet vele élni ennyi pénzért (120e ft újonnan)
Azért vettem ledest mert ~ 3e óra után nem kell fényforrást cserélni, ami maga a vetítő árával vetekszik néha.
Most már létezik jóval nagyobb fényerejű led projektorok is. Kíváncsi lennék rá :)

Az első képnél nincs besötétítve:

[ Szerkesztve ]

(#33023) goldenfish7 válasza Szabi_82 (#33022) üzenetére


goldenfish7
tag

Igen, ahogy már tapasztalom iskoláknál használt (talán halogén izzós, de nem ledes) projektork esetében is, a projektor ára nem áll meg abban, hogy kihozod a boltból, hanem évente vagy ahogy alakul karbantartást (tisztítást) igényelnek, illetve izzócserét. Az intézményeknél pályázatokból vettek, illetve telepítettek be tantermi interaktív táblákat és most kicsit szívnak, hogy viszonylag hamar "elromlanak"...gondolom a diákok a teremben a port erősen túlgenerálják...
Ezeknél a ledes modelleknél ezt akár el is lehet felejteni szerintem, mert ahogy fejlődik a technika már-már lehet cserélni újabbnál újabbra a talán kicsit alacsonyabb áruk miatt. Valahogy ezt érzem az androidos mini pc-k területén is, szemben az asztali pc-kel/laptopokkal, bár itt is függ a tétel, hogy ki mire használ mit. Na jó, egy kis túlzás itt azért volt, mert Te is már 3-4 éve használod. :) Nem tudom, volt már nálad szükség valamiféle tisztításra, beállításra, karbantartásra a projid esetében?

[ Szerkesztve ]

(#33024) motoroskanál válasza c4 (#33011) üzenetére


motoroskanál
tag

Sonynál konkrétan semennyire nem látható csirkeháló, mivel nem képezi le élesen a pixelek határait, mint a dlp. Analógos jellegűnek is szokták nevezni emiatt. Egyébként jónéhány 720p sorozatot néztem már vele, semmi gondom nem volt a 720p-vel sem.

(#33025) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólást!

liszi70, gyeniko: Valóban igazatok van abban, hogy a topik nem pörög úgy, továbbá miért nézik le a másikat, mert olcsó projektort venne vagy falra vetíteni stb.
Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a másik milyen mozgást eredményezne, mivel biztos voltak olyanok, akik azért fordultak ki a topikból, mert állandóan lehurrogták azokat, akik olcsóért akartak projit és biztos van ellentéte is.

Az a baj, hogy mindenki kontrasztosan gondolkozik. Van akik úgy vélik, hogy lehet olcsón is vetíteni azt gondolják, hogy a másik tábor csak 30-40e millió forintban lát komolyabb vetítést, pedig erről szó sincs.

A minőségben is vannak szintek. Pl itt ritkábban beszéltünk róla, hogy milyen módszerekkel lehet elsötétíteni egy szobát. Nem csak festés van, lehet használni erre speciális függönyöket is pl.

Szerintem az itteni véleményekből egyértelmű vált, hogy a jelenlegi forma nem fenntartható. Aztán, hogy a másik topik mennyire lesz pörgős az majd idővel kiderül.

Bajnokpityu: Tudod jól, hogy ez azért nem ilyen egyszerű, amíg nem hirdeti a saját termékét addig nehéz mit tenni, max megcáfolni lehet.

Janaboy

(#33026) #95590400 válasza c4 (#33015) üzenetére


#95590400
törölt tag

én simán bevállalnám... bár 16:10. :hányósszmájli:
az lg pf1500-re kellene már valami minőségibb kínai válasz. és ne portable, meg kis doboz, könyörgöm, olyan csendessé lehetne varázsolni az egészet ledben, egy normálisabb házban, nagyobb ventikkel.

[ Szerkesztve ]

(#33027) c4 válasza #95590400 (#33026) üzenetére


c4
őstag

Emlékeim szerint a régebbi LG modellek is 16:10-es DLP chippel készültek... Az új modellek kaptak már nem trapéz alakú tükrökkel szerelt 16:9-es DLP chipet. Lehet pár hónap múlva a kínaiak is előjönnek a frissült DLP chippel.
Az a baj, hogy viszonylag nagy dobozban sem halkulnak a ventik, sőt, inkább egyre hangosabbak a modellek.

Az LG is elsütötte az európai modellekre a nagy lebutítást... Nevetséges üzletpolitikának tartom.
Na de majd az új lézerprojijuk...

(16:10-re meg egyszerű a megoldás, ki kell maszkolni.)

A dolog már csak azért is érdekes, mert nemrégiben notit cseréltem.. Erősebb konfiggal halkabb ventilációval adták a készüléket... és terhelésen pörög 3500-at a Sunon venti, de hangja nem nagyon van...

[ Szerkesztve ]

(#33028) .DLL válasza liszi70 (#33005) üzenetére


.DLL
veterán

"[. . .] a saját rendszerével és vetítés-értelmezésével. "

A vetítés értelmezése azért nem olyan nagy wasistdas, a szemléletben van a lényeg. Más ha valaki házimozit szeretne készíteni, és más ha havonta kb. 3-szor vetítene, vagy ha átjönnek a haverok. Nekem is volt ilyen időszakom, és a kis HP mp3130 tökéletesen jó volt a célra, kis méretű, könnyen felállítható, jó képű (jobb mint egy 30-40k-s kínai...) De aki házimozit szeretne napi, vagy heti többszöri használatra, normálisan, abban megvan a törekvés arra, hogy kialakítsa a vetítési környezetet, függetlenül attól, hogy első projektora milyen árkategóriába tartozik. Az teljesen rendben van, hogy mondjuk első gépnek egy használt régi modellt választ valaki, addig is amíg az szolgálja őt, mehet a szoba kialakítása, és az eredmény megfigyelése.

(#33027) c4: De, a nagyobb méret azért járhat halkabb működéssel, mert nagyobb méretű ventilátorok is kényelmesen elférnek a házban, amik ugyanakkora szégszállításhoz kevésbé kell, hogy pörögjenek, nem harcol annyira a levegővel. Ezen kívül a nagyobb ház lehetőséget ad passzív hangszigetelésre is, pl. Benq W9000 plafonjára ujjnyi szivacsréteg van ragasztva, és így ez a szendvis-szerkezet elnyel egy csomó rezgést, hangot. A gép belsejének nagy része "üres levegő", szerintem majdnem a felét a hűtés út teszi ki, és így nem csak 25dB a hangja, hanem mély tónusú is, nem ilyen visítós ffffffffffff, hanem inkább agy lágy HHH... :)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#33029) c4 válasza .DLL (#33028) üzenetére


c4
őstag

Mindezek ellenére a neves gyártók a 30-35dB-es hangorkánt részesítik előnyben. ECO módban 28... Nagy ventikkel. Szóval csak a hangmagasságban van eltérés. És a választott példámban egy kis venti volt említve, ami nem magas hangon sivít 3500-as fordulat mellett, hanem kifejezéseddel élve: "HHH..." :)
Mindegy, ezen mi úgysem tudunk változtatni. A DIY megoldás a hush box...

(#33030) .DLL válasza c4 (#33029) üzenetére


.DLL
veterán

"Mindezek ellenére a neves gyártók a 30-35dB-es hangorkánt részesítik előnyben."

Ez miért volna jó nekik? :D és a nézőknek...

De konkrét példát tudnál mondani ami ilyen hasonlóan nagy (pl. JVC-ből, Sony-ból, nagyobb Epson-ból) és 30dB feletti hangorkánt tol?

A hűtés út kialakításától és a ház szigetelésétől is sok függ, a példádban lévő notebook-nál valószínűleg nagy figyelmet fordítottak erre, de ugyan az a hardver/alaplap, nagyobb házban méghalkabb tudna lenni. (A nagy és megfelelően kialakított házat tekinthetjük egy gyári hush box-nak)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#33031) c4 válasza .DLL (#33030) üzenetére


c4
őstag

DLP vonalról írtam, az LCoS, LCD vonal drágább modellek esetén halkabb. De vannak kivételek DLP fronton is, amik erősítik a szabályt. :) Egyes modellek akár 25 dB-es hanggal is működnek...Dobozuk sem igazán nevezhető nagynak... Szóval szerintem csupán akarat kérdése lenne ez is, mit az izzók élettartalmának növelése. 1000 óráról indultunk annak idején.

[ Szerkesztve ]

(#33032) Hooper


Hooper
őstag

Sziasztok,

Jelenleg fehér falat festenék a vászon mellett hogy ne verjen vissza annyi fényt.

Szürke árnyalataiban gondolkozok..Sötétebb színek (bordó, barna, fekete, sötétkék) kiesnet mert nappali egyben.

Ha valaki esetleg festett szürkét ami bevállt egy színkóddal megdobhatna.

Köszönöm!

(#33033) péjé


péjé
őstag

sziasztok,
Bp-n vagy környékén van olyan megbízható/kipróbált szaki akinek oda lehet adni nagytakarításra egy projektort bátran?
köszi előre is.

(#33034) lemmy9 válasza péjé (#33033) üzenetére


lemmy9
őstag

Van, keresd "batyo"-t.
diybulbs.com

Szerintem!

(#33035) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok! Projektort hol érdemes javíttatni? Eldőlt állványostul, és azóta be sem kapcsol a lámpa. Maga a projektor beindul, de a lámpa nem kapcsol be, és a "lamp" felirat villog rajta. Talán nincs komoly baja, csak kivillant az ütődéstől... Zörögni nem zörög benne semmi (legalábbis rázogatva nem hallani.)

Batyo vállalhat ilyesmit is?

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#33036) RoyalFlush


RoyalFlush
őstag

Sziasztok!

Ha a projektorba beépített digitális tv tuner van akkor koaxos megoldásnál is működik a tv adás?

Köszönöm! :R

Mod.: erről a projektorról mi a véleményetek?

http://ledprojektorok.hu/110-lcd-projektorok/cheerlux-c6-led-projektor-digitalis-tv

[ Szerkesztve ]

“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein

(#33037) dunkel válasza pocokxx (#33035) üzenetére


dunkel
őstag

Persze, Batyo javít is projektorokat. Hívd fel.

(#33038) Janaboy válasza RoyalFlush (#33036) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Az ilyen felbontasu, olcso projektorok sajnos nem kepviselnek szinvonalat. Komoly sotetites is kell nekik, de a minoseguk akkor is gyenge.

A tv tuner fuggvenye a dvb-c megleten mulik. Ha tudja, akkor viszi, ha nem akkor nem.
Dvb-tnel pedig mpeg4

Tvt nehezen valtanak ki, esetleg egy led projektor.

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#33039) cinemazealot válasza RoyalFlush (#33036) üzenetére


cinemazealot
addikt

"Koaxos megoldás" alatt mit értesz? Ha a projektorban van egy kábel sávon működő digitális tuner (DVB-C) és egy megfelelő koaxiális bemenet, akkor az annak megfelelő kódolatlan digitális adást képes kell legyen megjeleníteni.

A linkelt projektorról ez az információ nem derül ki, csak az, hogy "ajándék beépített digitális TV tunerrel" adják. Ez a megfogalmazás... milyen egy ajándékba adott beépített alkatrész? :B A vélemény róla pedig szerintem továbbra is pont olyan, ami az elmúlt napokban megjelent hozzászólások alapján a topic kettészakadását fogja eredményezni. :D Túl sokat nem szabad az ilyenektől várni, de ez kizárólag a felhasználási igényeidtől függ.

(#33040) ferkomes


ferkomes
csendes tag

Hi Mindenkinek,

A napokban megjelent pár pixelhibának tűnő fehéren világító pixel az Optoma HD66-om képén, majd, egyre több... utána olvastam és valószínűleg DLP chip probléma lesz.
Csatoltam egy képet ami kb érzékelteti a problámát. Használom azóta is, mert per pillanat nem tudom eldönteni, hogy ilyenkor mi lenne a jobb megoldás, egy új készülék vásárlása, vagy ezt javítani. Eddig nagyon meg voltam elégedve a projektorral.
A döntést nehezíti, hogy nemrég vettem hozzá egy új izzót is, mert a jelenlegi az élettartama végefelé jár.
Amit olvastam még későbbi lehetséges hibaforrásként, az a color wheel, nem tudom ennyit megéri-e kockáztatni egy elég idős cuccon.

Ha bárkinek van tapasztalata vagy javaslata, azt köszönöm előre is, elég tanácstalan vagyok!

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#33041) a2d2 válasza ferkomes (#33040) üzenetére


a2d2
addikt

Ezt rakd be a gyereknek estére égbolt vetítőnek és vegyél egy 3 LCD-st legközelebb :)

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#33042) .DLL válasza ferkomes (#33040) üzenetére


.DLL
veterán

Egy DMD chip kb. 60e lesz bele, pl.: [link1] [link2]
Hány óra van a jelenlegi lámpában? Nagyon régi lámpát nenagyon használj, mert az életciklusa végefelé egyre több infra fényt (vagyis hőt) is sugároz ki magából, ami okozhatja a DMD túlmelegedését.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#33044) ferkomes válasza a2d2 (#33041) üzenetére


ferkomes
csendes tag

Remek terv ilyen hideg estékre, összebújhatnak és a csodás látvány mellé halkan duruzsol is neki.

(#33045) .DLL válasza ferkomes (#33043) üzenetére


.DLL
veterán

Nem feltétlenül a te hibád, gyenge széria is lehetett a DMD-ből ilyen előfordul, de tény, hogy nem kell megvárni amíg az izzó megdöglik. :) El lehet érni 4-5 ezer órát is, de amire felfigyeltem, hogy pl. a Benq W9000-nél 2/3 ezer (normal/eco) óra van megadva utána szól a projektor, valszeg nem véletlenül. Ebben sincs más izzó, mint a többiben, elérhetne több üzemórát is, de inkább idejében szól. És így van az, hogy majd' 10 évesen még pixelhiba mentes, pedig ebben apróbb képpontok vannak (vagy nagyobb DMD, ezt nem tudom), szerencsére az előző tulaja is idejében cserélt izzót, mikor kellett.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#33046) Janaboy válasza ferkomes (#33044) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Kerlek keruld a hirdeteseket! Koszonom!

Janaboy

(#33047) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Tekintve, hogy egy fejlődő témával nézünk szemben és az utóbbi időben egyre jobban képbe kerülő olcsóbb kategóriás projektoroknak is meglegyen a helye, továbbá az otthoni, minőségi vetítésre vágyók is megtalálják a helyüket, úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy házimozi haladó topikot is:
Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak

Ez lényegében annyit jelenti, hogy ebben a topikban szabadjára engedjük a témákat (és elfogadottabb lesz a falra vetítésről vagy akár az olcsóbb kategóriás projektorokról is beszélni).
Kérek mindenkit, hogy ellenérveit szakmai érvekkel támassza alá!

Akik úgy érzik, hogy ilyen témákról nem szívesen olvasna, azokat kérem, hogy használják a másik topikot erre a célra.
Egyúttal szeretném kérni a szakmai körökben jártasabb fórumtársakat a másik topik megfelelő összefoglalójának kialakítására.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#33048) adamcsik


adamcsik
aktív tag

Üdv!
Van egy Benq TW523P típusú projektorom. A menüjében nem tudom kiválasztani az "AUTO" beállítást 3D-ben. Mi lehet a gond. Utoljára mikor néztem nem volt vele gond. (kb. 3 hete)

(#33049) eumano válasza adamcsik (#33048) üzenetére


eumano
tag

Szia!

Feltételezem, hogy csak akkor aktív a menü amikor 3D tartalmat észlel a projektor (Frame packed, SBS, HO)

(#33050) adamcsik


adamcsik
aktív tag

Ha beteszek a BD lejátszóba egy 3D-s filmet, akkor is ugyanez a helyzet.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.