Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) Balázs05 válasza yodamastah (#6000) üzenetére


Balázs05
csendes tag

Köszönöm a segítséget! Úgy döntöttem, várok még egy kicsit és majd inkább 200 ezer körül nézelődöm.
Nem kötözködni akarok, de mi a helyzet a fekete vászonnal? Vagy az csak városi legenda?

[ Szerkesztve ]

(#6002) yodamastah válasza Balázs05 (#6001) üzenetére


yodamastah
őstag

Hat 150 vagy 200e az kb mindegy A jo hazimozi projektorok 700tol kezdodnek. Bar igazabol most eleg jol el vagyunk latva, mert amit a 700e-1200e kozotti kategoria nyujt az nagyon jo ahhoz kepest ami 4-5 eve volt. Termeszetesen megssze nem ez a teteje, de itt vannak a legjobb ar/teljesitmenyt nyujto modellek. De 150-200 kozt lehet talalni hasznalhatot, csak nem ujat.

Fekete vaszon alatt nem tudom mire gondoltal, de remelhetoleg nem fekete anyagra, hanem a specko fokuszalt szurke vasznakra. Talan a BlackDiamond lenne a legjobb ezek kozul, kerdes hogy szerzed be. Na meg egy normalis meret 600e-1000e ft.

[ Szerkesztve ]

(#6003) szaszlaci válasza Balázs05 (#6001) üzenetére


szaszlaci
addikt

Úgy fekete, mint fekete nincs. Ezek vannak:

-matt fehér, 1.0 gain. Sok vászon mellett gyakorlatilag ilyen a fehér fal is, szinte mindent visszaver, nézési szög szerint egyenletesen elosztva.
-szürke: 1 alatti fényvisszaverés, tehát csökken a visszavert fényerő. Nézési szög nem számít. A kontrasztot nem növeli!
-polarizált: ez a szembe ülőkhöz fókuszálja a fényt, így látszólag többet ver vissza, mint a sima fehér fal. Így 1 fölötti gain lesz, akár 8 – 10-ig is el lehet menni. Oldalról viszont már jóval kevésbé látszik, innét szerzi a nyereséget.
-"fekete": ez is polarizált, és mellé fekete is, tehát pluszban az igaz rá, hogy külső zavaró fénynél jobb lesz az eredmény, illetve a falra is kevésbé szórja a fényt (hisz polarizált), ezért ez valóban jobb ANSI kontrasztot fog eredményezni. Jellemzője, hogy drága, de nagyon :) Bővebben.

Meg akkor említeni kell az ezüst vásznat, polarizált 3D vetítéshez kell, de ez a lineáris és cirkuláris polarizációra vonatkozik, tehát a fény rezgésére, és nem a visszaverési szögre. Szakszerűbben nem tudok fogalmazni, de szerintem érthető. Az IMAX moziban is ezt használják.
Illetve a hátulról vetítős vásznakat.
Remélem, semmi fontosat nem hagytam ki.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6004) yodamastah válasza szaszlaci (#6003) üzenetére


yodamastah
őstag

Az emelt fenyereju vasznak nem polarizalt fenyt vernek vissza. Nemtom ezt a polarizalast honnan szeded, egyszeruen csak fokuszalva veri vissza a fenyt. Lehet csak rosszul fogalmaztal :)

A szurke noveli az ansi kontrasztot fokuszalas nelkul is. (a szobabol erkezo reflexiok kevesbe adodnak ossze rajta)

1.0 matt feher vaszonra tokeletes kep veittheto, csak jo szoba kell :)

[ Szerkesztve ]

(#6005) szaszlaci válasza yodamastah (#6004) üzenetére


szaszlaci
addikt

Természetesen csak rossz szót használtam! :D Nem tudom egyébként, honnét vettem..

A szürke (tehát nem Black Diamond, hanem amit akár sima szürke festékkel a falra kenek) miért is növeli az egyidejű kontrasztot?
Hisz lehet, hogy a nem kívánatos visszaverődés kevésbé látszik rajta, de a közvetlen vetített kép is kisebb fényerővel, ergo a kontraszt változatlan, ha jól sejtem.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6006) yodamastah válasza szaszlaci (#6005) üzenetére


yodamastah
őstag

Azert mert eleve a szobaba is keveseb fenyt szor szet. Pl 0.5 gain matt vaszonra vetitesz egy ANSI teszt abrat, akkor a szobaba fele fenyt szor szet mint az 1.0. Es ez utan a fele feny a 0.5 gain vasznon a fekete reszeket ismet fele annyira vilagositja mint az 1.0-an. Persze ez csak saccolt ertek, csak akkor igaz ha csont feherek a falak. Ahhoz hogy latvanyosan jobb legyen az ansi kontraszt, nagyon sotet szurke vaszon kellene. Ilyen meg mattban nincs is :)

Szoval jobb lesz az ansi kontraszt szurkevel, de sokkal jobb eredmenyt lehet elerni ha a szoba van jol megcsinalva.

(#6007) #95590400


#95590400
törölt tag

viszont a szürke vásznon jelentkezhet foltokban fényesedés, van rá valami műszakszó, de elfelejtettem, és lehet hülyeséget tippelnék. nekem szerencsém van, mert ahonnan nézem, ott a bal alsó sarokban van. kb. 3 tenyérni, nem zavaró, de lehet találni olyan helyeket, ahonnan jóval nagyobb folt jelentkezik.
igaz, ez valami eredeti kínai vászon, ráadásnak leértékelve vettem.
ellenben az összhatás miatt megéri.

(#6008) szaszlaci válasza yodamastah (#6006) üzenetére


szaszlaci
addikt

A gain érték ugye egy viszonyszám.
Akkor a falról visszavert zavaró fény 0.5-ös értékű vászonnál 0.5 x 0.5 = 0.25. Ezt látjuk, mérjük.
Ehhez hozzájön, hogy a vetített kép is 0.5x-ös fényerő nyereségű. (Azaz veszteséges.)
Tehát a kontraszt javulás 0.25 x 0.5 = 0.125, azaz 12.5 % lesz? (Plusz így az érzékelési küszöb alá eső értékek.)

Míg ha a szoba fala 1.0 helyett 0.5, akkor a kontraszt javulás 50 % lenne, ha a vetítő saját értéke nem rontaná. (Akárcsak az szürke vászon esetén.)

Jól értelmezem?

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6009) yodamastah válasza #95590400 (#6007) üzenetére


yodamastah
őstag

Hotspottingra gondolsz. Attol hogy szurke meg nem lesz hotspot. A fokuszalas miatt jelentkezik a hotspot jelenseg. Altalaban s zurke vasznak fokuszaltak is, ezeken valoban van hotspot, es a vaszon texturaja is sokkal jobban latszik mint matt feheren.

(#6010) yodamastah válasza szaszlaci (#6008) üzenetére


yodamastah
őstag

Ilyesmi. De matt 0.5 vasznat nem fogsz talalni. Nem veletlenul :)

(#6011) Gh0sT


Gh0sT
addikt

Sziasztok!

Szerintetek érdemes beruházni:
a.) egy teljesen alap, belépőszintű projektorra, amit céges prezentációkhoz, illetve karaoke partykhoz használnék, vagy
b.) nincs akkora árkülönbség és célszerűbb egy olyan rendszert venni (akár használtan), ami kiszolgálja az otthoni filmnézést is

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#6012) #95590400 válasza yodamastah (#6009) üzenetére


#95590400
törölt tag

igen és igen, az anyaga is jobban látszik. nem zavaró (annyira), már megszoktam, csak homogén, világosabb felületeknél csodálkozok rá, jellemzően animációknál, rajzfilmeknél.
egyszer majd átrendezkedek, és akkor távolabbra kerül a dolog, meg nagyobb lesz a kép is. a falak is kapnak némi színt, és a plafon is. fal nagy része fedett, a plafon az, ami sokat kinyír a kontraszton. meg persze vetítőt is cserélek. ja, meg nyílászárót, ami majd kiváltja mindezt. na nem mostanában lesz, de előbb-utóbb bekövetkezik a dolog. azért is lett ez a most óriási, kihasználatlan motoros vászon.

[ Szerkesztve ]

(#6013) yodamastah válasza Gh0sT (#6011) üzenetére


yodamastah
őstag

Ceges prezentaciokhoz meg karaokezni nagy fenyereju projektor kell, a szinek pontossage es a kontraszt itt lenyegtelen. Itt a hordozhatosag ami fontos.

Hazimozira kozepes fenyereju projektor kell minel jobb szin pontossaggal es kontraszttal. Hordozhatosag lenyegtelen, a halk hutesi zaj fontos.

A fenti ketto ritkan talalkozik. Vannak azert olyan modellek amik mindenesnek egesz jok, de igazabol ezek hazimozira nem a legjobbak.

[ Szerkesztve ]

(#6014) #95590400 válasza yodamastah (#6013) üzenetére


#95590400
törölt tag

azért a mostani 3d-s projik full fényereje egy homályosabb teremben is megállná lehet a helyét. legalábbis, ha abból indulok ki, h a benq w100 prezis beállításon, full fényerőn használjuk épp prezentációkra, és egyelőre a nem telibenapozott helyiségekben nem volt vele különösebb probléma. persze, nem is nagyon-nagy átmérőjű kép lett kivetítve. most így fejből nem tudom, h itt az 1300 lumen az eco vagy full fényerő.
hm-nek meg valami nd szűrőt elé.
nagyapám szokta mondogatni, az igazán univerzális szerszám igazából semmire sem lesz jó a végén. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6015) Gh0sT válasza yodamastah (#6013) üzenetére


Gh0sT
addikt

Esetleg lenne valami javaslatod, hogy milyen típust nézegessek? Maradnék akkor a prezentáció/karaoke/hordozhatóság vonalon.

Szerk: felbontás fontos valamennyire?

[ Szerkesztve ]

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#6016) yodamastah válasza #95590400 (#6014) üzenetére


yodamastah
őstag

Van hazimozi 1-2 proj ami hasznalhato lenne, de nem jok hordozni. Az epson tw9000 pl cinema filter nelkul eleg szep fenyerot tol ki magabol, na de hurcold mar az a dogot magaddal :D

W100-al is az a baj hogy a kepminoseg nagyon alap. Van kep, meg a piros az piros. De ha leulsz melle mozizni, akkor igen gyorsan rajossz hogy ezt a projektort nem erre talaltak ki. Mindenesnek nem rossz, de igazabol ez sem jo mindenre.

(#6017) yodamastah válasza Gh0sT (#6015) üzenetére


yodamastah
őstag

"felbontás fontos valamennyire?" Ezt neked kell tudnod. 1080p mindenestre jo dolog, de lehet sosem hasznalod ki. Ha prezentacios modellek kozul valasztasz, en nem tudok ajalnani semmit, szamomra egyforma hulladek mind :D

Esetleg valami jo nagy fenyereju 1080p DLP lehetne mozira is. Van par DLP-s modell Optomanak, Acer-nek Benq-nak ami relativ olcso es hasznalhato.

(#6018) #95590400 válasza yodamastah (#6016) üzenetére


#95590400
törölt tag

5-6 évvel ezelőtt a hazalopkodott levetett prezis projektorok után nekem igenis jó volt a képe... eszembe sem jutott volna prezire használni. csak vagy fél évet töltött szervizben meg vitázgatva, és közben lett helyette az acer.
most cégen belül hordozzuk, h kevésbé kapjak miatta agybajt. évi 20-30 óra, ha belemegy. ha most kellene házimozira, akkor azt mondanám rá hangos, nyúlós szürkéje van (színei szerintem rendben voltak-vannak), és nagyon kevés a felbontása. ja és a szerviz végül úgy adta vissza, h beletüsszentette a göncöl szekeret. is.

[ Szerkesztve ]

(#6019) tom_77


tom_77
tag

Sziasztok,
Ha esetleg van valakinek [Epson EH-TW6000] projektora, akkor irhatna egy rövid, de őszinte véleményt :)
Köszi előre is.

(#6020) tokesz86


tokesz86
csendes tag

Sziasztok!
Korábban már kértem segítséget Tőletek projektor vásárlással kapcsolatban, kaptam is. Akkor az ACER H5360-nál ragadtam le, de végül nem vettem meg, hagytam még érni a dolgot, mostanáig.
Újra elkezdtem nézelődni, és felkeltette az ACER H6500 a figyelmemet. 222e-ér már hozzá lehetne jutni, ami szimpatikus a paramétereit nézve. Szerintetek? :)
Van esetleg valakinek tapasztalata az ACER H6500-al?

(#6021) tokesz86


tokesz86
csendes tag

Illetve egy konkrét kérdésem is lenne, remélem annyira nem off (viszont laikus az biztos)...

Ha ezzel a H6500-al 4,8 méterről vetítek (mert ott lenne a helye), 337cm lesz a képátlóm az alábbi kalkulátor szerint.
Viszont nálam csak 233 cm átlójú vászon fér el. Tudom-e a projival hozzá kicsinyíteni a képméretet? Lejátszó progival tudom, hogy lehet. De ha a projival akarom, lesz-e ilyenre lehetőségem?

http://www.projectorcentral.com/Acer-H6500-projection-calculator.htm?remove_compare_list=6843

(#6022) kisgyerek85 válasza tokesz86 (#6021) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

4,8m-ről 306-367cm képátlót tudsz vetíteni. Ott van feljebb a zoom.

Ha kisebbet akarsz vetíteni akkor meg kell oldani, hogy kevesebb legyen a távolság. Mennyezetről lelógatás? vagy olyan oldalfali tartó ami sokat kitart. pl ez

Ekkor 4.14m -re lesz a vetítő és ekkora távolságnál már belefér a te képátlód.

(#6023) tokesz86 válasza kisgyerek85 (#6022) üzenetére


tokesz86
csendes tag

Ettől féltem :/ Kár hogy csak ennyit enged az a fránya zoom... Tervem az volt, hogy szekrénypolcra teszem a projit, és a szemközti falra meg a vászont, de túl nagy a távolság... Úgy néz ki hogy egy állványt kell szereznem, vagy a plafonról lógatom le. Köszi a választ!

(#6024) kisgyerek85 válasza tokesz86 (#6023) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Ne is mond. Én is a napokban szívtam a méret miatt, mert lecseréltem a hullámos vásznamat egy fehér bútorlapra amit plusz még lefestettem fehérre. De mivel a vászon nekem a fali távtartón volt és most átkerül ugye a falra a bútorlap ami kb +1 méter így a vetített képem is megnőtt, de két bútor közé kellett beférnie. Hát centizgetni kellett rendesen.

Itt a végeredmény.
Ha már így felhoztam akkor leírom a tapasztalatomat.
Végre megszűnt a hullámosodás :C
anyagköltség 10K huf. Kezdésnek alapozóval kellett volna lekennem a bútorlapot, hogy a festék jobban tapadjon rá. Viszont a festék boltba azt mondta az eladó, hogy ők nem tartanak, mert nincs rá kereslet. Ok akkor mondom megpróbálom egyből festeni.
3. réteg felkenése után oldalról nézve ilyen
volt az eredmény. Szemből tökéletes volt, de innen ocsmány. Ezután elmentem egy másik festék boltba. Eladónak vázoltam a szitut, de alapozó és bútorlap megfordítása helyett azt tanácsolta, hogy fessem még le vagy 3-4x és hadjak hosszú száradási folyamatot.
Szóval lekentem még párszor és most már szinte 100%-os oldalról is. Egy picit lehet látni, hogy nem egybefüggő helyenként, de én ezt így hagyom most már :)

(#6025) tokesz86 válasza kisgyerek85 (#6024) üzenetére


tokesz86
csendes tag

Hát elég necces...de befért, az a lényeg! :) Viszont ha mellette van a szekrény akkor már nem törik meg rajta úgy a fény abból a szögből, mivel árnyékba került (legalábbis egy része).

Amúgy számolgattam még egy kicsit. egy mérettel nagyobb vászonnal (213 x 120 cm ->átló 245cm). Persze még ez is kicsi :S De ekkora a falam sajna...
Szóval a gyári adatból, miszerint 762cmt lő ki 10méterről, akkor a 245cm-t 3,8 méterről lövi, feltéve ha lineárisan változnak az értékek a távolság függvényében. (vagy négyzetesen változik???) Na mind1, majd kiderül,ha itt lesz a cucc és vászon a helyén. Elvileg csütörtökön jön... Aztán lehet agyalni, hogy plafon, vagy egy talpas állványon ami kicsit 'gagyi' lehet...:/

[ Szerkesztve ]

(#6026) kisgyerek85 válasza tokesz86 (#6025) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Sotetbe mozizok :-) viszont a butoron csillog a feny. Ez biztos nem tesz jot neki, meg a feher szonyeg es szinten feher kanape sem. De hat az asszny faktor :-)

Most amugy is meg atalakitasokon megy at a nappali es par honap mulva mar nem lesz ott az a ket szekreny. Helyette allo hangfalak lesznek. Egy masik butor meg atkerul a masik oldalra.

[ Szerkesztve ]

(#6027) yodamastah válasza tokesz86 (#6020) üzenetére


yodamastah
őstag

"Újra elkezdtem nézelődni, és felkeltette az ACER H6500 a figyelmemet."

Megprobalok kerni egyet tesztre, de kb 2-3 het mire lesz belole valami. A 9500as volt nalam de az eleg gyenge lett. Legalabbis az arahoz kepest harmat.

(#6028) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Sziasztok,

céges prezentáláshoz keresek megbízható projektort a korábbi Toshiba TDP-S8 DLP leváltására. A készüléktől a megvilágított felület kb 4-5 méterre lenne, valamint a készülék egy oldalsó vagy hátfalon lévő konzolon kap helyet. Alkalmi használatról van szó, havonta 2-3x. A terem elég világos, így kontrasztosabb és nagyobb fényerejűt keresek. Felbontásban lehet a korábbi 800x600-nál nagyobb, de nem wide.
Szemezgettem wifi megoldásokkal a kábelek csökkentése érdekében, ez nem tudom mennyire javasolt megoldás.
200eFt környékén milyet ajánlatok?

Előre is köszönöm! :R

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6029) szaszlaci válasza Real_Necro (#6028) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szia,

ha a teremben van bármennyi fény, akkor a kontraszt lényegtelen, mert úgyis nagyon lerontja. A fényerő, ami minél nagyobb legyen!
Viszont az elég világos jellemzésed nem ad okot bizakodásra, be kellene minél jobban sötétíteni.

Pl. BenQ MX514.

Ahogy tudom, WiFi-sek inkább 200e fölött kaphatóak.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6030) Real_Necro válasza szaszlaci (#6029) üzenetére


Real_Necro
veterán

Szia,

sötétítés nem nagyon lehetséges, mert az ablakon nincsen semmi. :) Kb amennyit a fák eltakarnak. Annyira azért nem vészes a dolog, a jelenlegi projektort is tudtuk azért használni.

Sony és Epson márkák mennyire ajánlottak?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6031) szaszlaci válasza Real_Necro (#6030) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ezen az áron nem szabad csodát várni egyik prezentációs modelltől sem tartósság szempontjából, de nagy eltérés nincs közöttük. Valamint hulladékot sem tudsz vásárolni.
Van esetleg konkrét kinézetted?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6032) Real_Necro válasza szaszlaci (#6031) üzenetére


Real_Necro
veterán

Konkrét nincs, Epson, Hitachi márkákat nézegettem, meg most találtam még egy Sony VPL-EX175-öt.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6033) szaszlaci válasza Real_Necro (#6032) üzenetére


szaszlaci
addikt

Hitachi -> Japán. Én ilyet vennék, ha találnék :)

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6034) Real_Necro válasza szaszlaci (#6033) üzenetére


Real_Necro
veterán

Gondolom az rendelésnél nem derül ki.

Ezt néztem még: [link]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6035) szaszlaci válasza Real_Necro (#6034) üzenetére


szaszlaci
addikt

A cég, ami Japán székhelyű. Nem mindegy.

Amit néztél, egyrészt 177 ezer ott, amit mutattam kicsit 100 fölött kapható.
Másrészt az LCD-s jóval kényesebb, mint a DLP technológiát alkalmazó készülék.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6036) epzon válasza szaszlaci (#6033) üzenetére


epzon
őstag

Az Epson is japán :)

(#6037) Real_Necro válasza szaszlaci (#6035) üzenetére


Real_Necro
veterán

A BenQ, amit ajánlottál is jónak tűnik, garancia is szimpatikus, meg ahogy nézem csereizzó sem vészes áron van bele.
Ha oldalfalra szeretném konzolra helyezni, mire érdemes figyelni? Esetleg tudsz megbízhatót ajánlani? Így beleférne bőven az összegbe az is. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6038) _Smooth válasza kisgyerek85 (#6024) üzenetére


_Smooth
senior tag

Atyaég, mekkora felület :D

Nem lett volna költségkímélőbb a gipszkarton? Vagy az nem jó ilyen célra?
Amúgy f@sza lett, nagyon! :)
Biztos nagy élmény ;)

# I got bored one day and put everything on a bagel...

(#6039) kisgyerek85 válasza _Smooth (#6038) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Nem olyan nagy ez, csak 190cm szeles. Masik forumon ebbol csinaltak, meg a faroslemezt szoktak ajanlani. Gibszkarton elvileg valami miatt nem jo. Mintha ezt olvastam volna valakitol.

[ Szerkesztve ]

(#6040) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Miből tudom azt meg, hogy egy projektort x távolságra helyezve mekkora falfelületet (y*z) világít meg?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6041) kisgyerek85 válasza Real_Necro (#6040) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

6021 postbann van egy link. Itt kivalsztod a kiszemelt projektort es megmutatja mit tud.

(#6042) szaszlaci válasza epzon (#6036) üzenetére


szaszlaci
addikt

Tényleg az, nem is tudtam.

Real_Necro: konzolt ajánlani nem tudok, de nem hinném, hogy bármelyik is letörne a 3 kiló alatt. Legalábbis amin nem látszik, hogy mondjuk préselt papírból van :)
Havi 2 – 3 alkalmat írsz, úgy szerintem nem kell szempont legyen a cserelámpa ára.
Inkább a minél olcsóbb, minél fényesebb DLP-t kell megvenni, mert a minősége nem lesz kritikán aluli egyiknek sem, viszont a drága is megadhatja magát, mert ezek mind érzékeny rendszerek.

kisgyerek85: pedig az hittem, az én heppem csak a farost.. Gipszkartonnal az a baj, hogy nehéz illeszteni pontosan, főleg, hogy később ne repedezzen ki a fugázó. (Meg felrakni sem biztos, hogy olyan nagyon egyszerű.)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6043) Shummo


Shummo
aktív tag

Kicsit összezavarodtam. A nativ felbontás mikor jut szerephez? Nyilván egy windows ablak megjelenítésénél, azon a méreten fog, torzítás nélkül megjeleníteni. De pl egy 720p-s film vagy 1080p hogy jelenik meg egy SVGA/SXGA projektornál, ha kezeli azokat a formátumokat( pl. amikor a maximális felbontáshoz van írva mondjuk hogy 1600x1200)?

(#6044) szaszlaci válasza Shummo (#6043) üzenetére


szaszlaci
addikt

A natív felbontás akkor jut szerephez, mikor be van kapcsolva a vetítő :)
Ennyi pixel van fizikailag kialakítva a készülékben, ennyit fog tudni megjeleníteni, vagyis alapvetően ez határozza meg mennyire lesz részletes a megjelenített kép.
A max felbontás csak azt jelenti, hogy mit tud fogadni, amit aztán leskáláz natívra.
És most nem CRT vetítőről beszélünk.

A képarány egy másik dolog, ha nem akarsz torz képet, akkor pl. egy SXGA projektornál alul és felül fekete csík lesz, ha 720-as vagy 1080-as filmet nézel. (Vagy ránagyítasz, és kilóg a két széle.)

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6045) Shummo válasza szaszlaci (#6044) üzenetére


Shummo
aktív tag

Vagyis ha PCről játszok le egy filmet ami 1080p/720p, az szebben fog kinézni egy WXGAn, mint egy svga-n? (az mindegy hogy van e a szélén csík van nem. A lényeg, hogy ha 720p-es filmet nézzek, akkor a kivetítő pl ne csak 480p-t jelenítsen meg.)

[ Szerkesztve ]

(#6046) szaszlaci válasza Shummo (#6045) üzenetére


szaszlaci
addikt

Így van, hisz több pixel lesz fizikailag.
Főleg, hogy az SVGA felbontású projektorok általában amúgy sem filmezésre lettek tervezve.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6047) Real_Necro válasza szaszlaci (#6042) üzenetére


Real_Necro
veterán

Köszönöm a segítséget, megrendeltem még csütörtökön a Benq-t egy hozzá való fali állvánnyal. :R

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6048) szaszlaci válasza Real_Necro (#6047) üzenetére


szaszlaci
addikt

Igazán nincs mit. Valami tapasztalatot azért írj már légyszíves, ha használatba vetted!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6049) Real_Necro válasza szaszlaci (#6048) üzenetére


Real_Necro
veterán

Igyekszem. Egyelőre hétfőre várjuk, aztán gyors felszerelés, mert a vezetőség szerdán már használja.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#6050) Phoenix89


Phoenix89
csendes tag

Sziasztok!
Mennyitől kezdődnek a wifis projektorok?
Egy tárgyalóterembe kellene prezentációk megtartásához, közepes fényerősségű elég, mivel a sötétítés megoldható.
Előre is köszönöm!
Üdv.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.