Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43401) CsodaPOK válasza AVhelper (#43400) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Húúú, ez nagyon korrekt leírás. Köszönöm szépen!!! :R :R :R

Vászonból van ajánlott márka típus?

[ Szerkesztve ]

(#43402) Ijk válasza péjé (#43397) üzenetére


Ijk
nagyúr

16:9-re, de 2.40:1-re inkább azt mondanám a kép magasságának 2x-3x közötti tartománya ízlés szerint.
Ez a bajom a 65"-os plazmával, egy szélesvásznú 3D-s filmhez 160 centire kell ülnöm.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43403) péjé válasza Ijk (#43402) üzenetére


péjé
őstag

A kép szélessége x 1.5 az kb a magasságának a háromszorosa...:-)
Erre írtam hogy ez egy bevált ajánlás de van aki ettől eltér...3D-hez pl. a vászon szélességének x 1.1 az ajánlás. 4K filmekhez szintén jóval közelebb kellene ülni hogy a részletességet a szem egyáltalán tudja kezelni.
Én kb. 3.3m-ről nézem, innen nem tudna a szemem különbséget tenni már fhd és 4K között ezért egy pengeéles fhd kép tökéletes nekem.

(#43404) kokokka válasza péjé (#43403) üzenetére


kokokka
őstag

Így van! A 4K-nál különösen fontos a közelség, különben valóban úgy van, ahogy írod. Én is nézek sok FHD filmet a mai napig, bár én látom a különbséget. De ennek az az oka, hogy közelebb ülök a TV-hez, mint Te. Érdekes módon még így is van olyan FHD film, aminél bizony ki kell nyitnom a szemem rendesen, hogy lássam, ez valóban csak 1080p :)

(#43405) weinmaker válasza kokokka (#43404) üzenetére


weinmaker
őstag

Én pl picit több mint 5 méterről nézem a 240cm széles vásznat, de bevallom, hogy minimális különbséget látok egy sima sd és fullhad film között. Nem azt mondom, hogy nincs, de nincs az a hűb@zdmeg effektus. Lehet, hogy csak én vagyok a vaksi, vagy a cuccokon egyszerűen nem jön ki, de a lényeg, hogy nekem tökéletesen megfelel a látvány. :)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#43406) kokokka válasza weinmaker (#43405) üzenetére


kokokka
őstag

Hát, nem tudom. Azért SD és FHD között egyszerű észrevenni a különbséget még öt méterről is szerintem.

(#43407) weinmaker válasza kokokka (#43406) üzenetére


weinmaker
őstag

Lehet rosszul fogalmaztam. Inkább úgy kellett volna, hogy teljesen nézhető volt az sd-is 1,5 gigás mkv. ;)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#43408) Ijk válasza péjé (#43403) üzenetére


Ijk
nagyúr

2.40:1-es vászonnál 2,5x a magasság a szélességhez viszonyítva, szóval ott kicsit borul ez a dolog, én már mindenképp abban gondolkozom hogy 2:40:1-es vászon, állandó képmagassággal, mert annak a képaránynak kellene a legnagyobbnak lennie. Persze hogy tovább bonyolódjon az amúgy sem egyszerű helyzet, bejött az IMAX, ami ugye a 2:40:1-nél is nagyobb képméretet biztosít. Tehát elvileg 4 oldalról maszkolható 16:9-es vászon kellene, vagy 2-3 vászon különböző filmekhez, de ez már nagyon a magas szint.
Szvsz 4k-t jelenleg csak IMAX ad felbontásban, egyébként csak a pixelrács csökkentésében látom értelmét, ill. ha valaki játszik. Bár biztos adhat a hagyományos 35mm is fullHD feletti részleteket, de nem gondolom hogy sok gyakorlati előrelépés lenne. HDR-ben meg projektor szinten nem nagyon hiszek. Fontosabb a natív kontraszt.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43409) AVhelper válasza CsodaPOK (#43401) üzenetére


AVhelper
senior tag

Tudnod kell, hogy egy 2 m x 3,2 m körüli látható képméretű vetítővászon közel annyiba kerül, mint a vetítő.

(#43410) péjé válasza weinmaker (#43407) üzenetére


péjé
őstag

Mivel fhd vetítőd van ha lehetséges akkor 1080p filmeket nézz hogy a tudását teljesen ki tudd használni, legjobb a BD ISO, a 720p-s sorozatokat is elég szépen meg tudják azért jeleníteni.
Persze azt nézel amit szeretnél de ha már fhd a gép....:-)

(#43411) weinmaker válasza péjé (#43410) üzenetére


weinmaker
őstag

Persze, így van. Mostantól azokat töltöm le. ;)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#43412) Apicius


Apicius
tag

Sziasztok!

Nézegettétek a hamarosan érkező Benq W2700-et (HT3550)? Normális tesztet nemigen találni még róla (csak videót), de érdekelne, hogy megéri-e várni még rá, vagy jobb vétel a TK800-as majdnem fele annyiért?

''Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló.''

(#43413) Márton válasza Apicius (#43412) üzenetére


Márton
nagyúr

Még mindig több mint 4kg.
2 kilósat akarok :))
Vajon mi az okat a +2kg-nak? Nagyobb chipfelület, nagyobb hűtés?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#43414) Apicius válasza Márton (#43413) üzenetére


Apicius
tag

''Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló.''

(#43417) Gomba1974


Gomba1974
tag

Sziasztok.
Van valakinek Pana6000E masinája?
Be szeretném kalibrálni, hogy szép éles és fényes legyen. Azért mert vettem 1 Benq1070 et és annak nagyon éles és fényes a képe nagyon nagy különbség van a kettő között.

(#43418) péjé válasza Gomba1974 (#43417) üzenetére


péjé
őstag

Nekem volt pana6000...:-)
A dlp vetítők élességben rávernek az LCD-re de ezt sztem igazából csak közelről nézve lehet meglátni meg ha vmi számítógépes szöveget vetítesz...a mozikép éles és szép, látszik az utolsó hajszál is az lcd.nél is.
A különbség abból adódik hogy az lcd a pixelek kitöltöttségét nem tudja olyan hatékonyan a képre vinni mint a dlp + a pana6000-nél van még vmi "smooth" szűrő ami esetleg ezt a nem éles érzést neked felerősítheti.
Üljél le kb. 3 méterre a képtől és nem fog zavarni film közben ez. A pana kontrasztban ráadásul biztosan hogy jobb képet tud mint a benq, a fekete, sötét jelenetek részletessége biztosan hogy jobb.
Ezt a bizonyos "végpontozást" csináld végig mind2 gépen ha nem lett volna meg...[link]

(#43419) weinmaker válasza péjé (#43418) üzenetére


weinmaker
őstag

Nekem is csak annyi a bajom (de elfogadtam), hogy lehetne egy picit élesebb a kép. De akkor ez lehet, hogy az lcd technológia velejárója?

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#43420) Gomba1974 válasza péjé (#43418) üzenetére


Gomba1974
tag

Köszönöm az infót.
Nem közelről nézem hanem távolról és csak filmet vagy a youtube-ot 4-5m -ről. Látszik a hajszál csak nem az igazi. A Benq még világosban is látszik rendesen míg ebből szinte semmi. Teljesen sötétben már jól lehet látni a pana képét is. Holnap este megcsinálom a végpontozást, kíváncsi leszek a változásra.
Viszont amit észrevettem teszt ábrán, hogy függőleges rácsozat homályos míg a vízszintes éles. Ez mitől lehet?

(#43421) thomasrc


thomasrc
tag

Sziasztok!

BenQ W1070-el egy érdekes problémám akadt: Újabban kb. fél óra használat után mindig kigyullad a TEMP felirat és kikapcsol a projektor. Utánaolvasva azt írják, hogy ez ventilátor probléma lehet, de én akárhogy nézem mindegyik rendben működik: nem lettek zajosabbak, nem állnak meg és a "rejtett menüben" (menu+source gombot nyomva tartva hozható elő) is azt látom, hogy a "target rpm" körül forog mindegyik +/- 10%.

Most ideiglenesen kikapcsoltam az "error chek detect"-et, így nem kapcsol ki, de nem tudom, hogy mennyre biztonságos ez? A Temperature #1-nél 250-260-at ír (feltételezem, hogy ez Fahrenheit) és 90 perc használat után sem ment ennél feljebb eddig, de most igyekszem figyelni, hogy növekszik-e, illetve hogy a ventilátorok rendben működnek-e.

Szerintetek ezt hagyhatom így, ha egyébként nem látok problémát? Mekkora lehet a max. Temperature #1, ami még elfogadható?

(#43422) cinemazealot válasza thomasrc (#43421) üzenetére


cinemazealot
addikt

Két gondolat:
1. Teljesen lehűlt állapotból frissen bekapcsolva olvasd ki ezt a "Temperature #1" értéket. Ha épp hogy több mint 20°, akkor az Celsius lesz, ha viszont rögtön 70° körül indít, akkor valóban Fahrenheit. (Csak a mihez tartás végett.)
2. Az, hogy nem hangosabbak, gyorsabbak a ventilátorok, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs gond a hűtéssel. Mikor volt legutóbb portalanítva? Szerintem érdemes volna kitakaríttatni, mint letiltani a hibajelzést.

(#43423) péjé válasza thomasrc (#43421) üzenetére


péjé
őstag

Van vmi lámpajelzés a gépen? villog vmi led vilyesmi...

(#43425) thomasrc válasza cinemazealot (#43422) üzenetére


thomasrc
tag

Szia,

Legutóbb másfél hónapja lett portalanítva, ezért is furcsállom a dolgot. A hiba különben ezen a héten jött elő, ahogy bejött a meleg idő, de hát annyira meleg még sincs a szobában, hogy ne bírja, hiszen tavaly a 30 fokos hőségben is gond nélkül üzemelt. :(

@péjé: Igen, a power+temp felirat villog pirosan. Utánaolvastam avsforumon, ott port vagy ventilátor hibát említenek erre az esetre (a túlhevülést kizártam, mert az nem tűnik soknak, pl. van aki írta, hogy nála a temp #1 az 310-ig is felmegy gond nélkül). Portalanítás nemrég volt, a ventilátorok pedig jónak tűnnek. Viszont az érdekes, hogy a fan #1-nél az error count az nem 0, tehát a projektor szerint valami hibádzik vele, gondolom ezért kapcsol le. Csak nem látom, hogy mi (esküszöm 1 órán keresztül figyeltem tegnap éjjel kikapcsolt error check mellett, de a fordulatszáma 10%-nál nagyobb mértékben nem tért el a target értéktől és a hangja sem változott, ami ugye hibára utalna). Bónusz, hogy ECO módban úgy néz ki, hogy nem kapcsol ki, de ezt még tesztelgetem.

@beluudj: Ha nem jutok másra, megpróbálom az ismételt portalanítást.

[ Szerkesztve ]

(#43427) hjtz4t3wrseg


hjtz4t3wrseg
senior tag

Epson EH-TW6000 -hez milyen vászon a megfelelő ?

(#43428) Mik76 válasza hjtz4t3wrseg (#43427) üzenetére


Mik76
senior tag

Zold. Selyem.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#43429) hjtz4t3wrseg válasza Mik76 (#43428) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

zold ?
az milyen ?
Ha már vicces szeretnél lenni,legalább ügyelj a helyesírásra ! :K

[ Szerkesztve ]

(#43430) Roudi


Roudi
újonc

Sziasztok,

Házimozi rendszer és projektor adat átvitellel kapcsolatos a kérdésem.
Adott egy Panasonic SC-BTT885 házimozi rendszer és egy Optoma HD 26 projektor. Mi lehet az oka, hogy egy év után a hétvégén egyik estéről másnap reggelre megszűntek egymásnak?

Azt hiszem minden beállítást teszteltem.
Panasonic -> Optoma nem működik (házimozin hang van)
Ugyanazon a kábelen PC -> Optoma működik
Panasonic -> TV működik
Gyári beállítások visszaállítva, hálózatból minden kihúzva egész napra.

HDMI kábel 20méter, nem tudom ez számít-e.
Eddig minden hatástalan. Van valakinek ötlete?

(#43431) péjé válasza hjtz4t3wrseg (#43427) üzenetére


péjé
őstag

Neked kellene kitalálni hogy elfér-e a fix vagy mondjuk motoros/manuál kell. Az alap vászon filmezéshez 16:9-es, matt fehér 1.0 gainnel...itt van pár infó anyagokról....[link]
A méret : nézési táv 16:9-nél a vászon szélessége x 1.5-1.6...ez ajánlás, kb. ez működik általánosságban.
Sajna a túl olcsó kínai megbosszulja magát, üvegszál erősítésest keress, jó lehet az optoma, grandview, drágábban a projecta. Használtan elég jó vásznakat lehet kifogni csak keresgélni/várni kell. Ezt is lehet fokozni persze a csillagos égig, azt még vedd figyelembe hogy egy vászon több vetítőt is kiszolgál, érdemes kicsit jobbat szerezni.

(#43432) péjé válasza Roudi (#43430) üzenetére


péjé
őstag

szia,
az optomán van 2 hdmi bemnet, egyiken sincs jel? próbaképp egy másik hdmi kábelt is megnéznék. A 20m hdmi már eléggé határeset, 15m felett erősíteni szokták a jelet bár érdekes ha eddig ment akkor most miért nem. A vetítők érzékenyebbek a jelerősségre mint a tv-k, esetleg megtört a kábel vhol, stb.

(#43433) M@trixfan válasza Ijk (#43408) üzenetére


M@trixfan
addikt

Fénykép esetén 20-30 Megapixel információ siman van egy 35mm-es filmen. A 4K pedig csak 8MP. Igazi 4K master vagy 65mm film esetén projektorra nagyon is való a 4K. A gond a 24p miatt van leginkább, amint megmozdul valami nézhetjük a pacákat...

Maszkolás brutálisan sokat számít az észlelt kontrasztban. Sugár moziban maszkolt a Spielberg terem, kb megváltás, hogy nem kell nézni a világosszürke sávokat állandóan. Ha valakinek van referencia plazmája vagy OLED tévéje amellett nagyon meg kell tervezni a vetítést. Én kb. most vagyok már az őrület határán, hogy a plazmát váltsam nagy OLED-re, vagy a vetítést nyomjam meg. A maszkolás kapcsán és a kontraszt megőrzése kapcsán egyre jobban gondolkodom egy SI Slate 1.2 vászonban mint egy motoros maszkolható fehér vaszonban. Amint nem tökéletes egy moziszoba rögtön profitál a rendszer az ALR-ből. A szitu ott keményedik fel, hogy a SI vászon egy projektor ára és azért csak egy JVC-vel kéne megvetíteni. Namost ehhez képest a 77-es OLED egy nyugodt budget megoldás... :DDD

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#43434) Vikthor válasza M@trixfan (#43433) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Valóban, de egy 77" mégsem 100 vagy 120", ami nagyon nem mindegy.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#43435) BBéci válasza Vikthor (#43434) üzenetére


BBéci
titán

Méretet tekintve nem mindegy, de a képminőség szerintem fontosabb.
Gonoszkodás: fehér falak és plafon esetén tök mindegy, milyen vetítőd és milyen vásznad van, egy OLED nagyságrenddel jobb képminőséget ad. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43436) Roudi válasza péjé (#43432) üzenetére


Roudi
újonc

Mindkét bemenetet próbáltam.
Az utóbbi időben, ha házimoziról néztünk filmet többször előfordult, hogy elsötétült a projektor és kereste a jelet.
Holnap már nyitva lesznek a boltok, megpróbálkozom egy rövidebb kábellel, hátha az is gond, de az, hogy ugyanazon a kábelen laptoppal összekötve normálisan működik elég furcsa.
Lehet, hogy a házimozi nem ad olyan erős jelet, mint a számítógép?

(#43437) xenon2 válasza BBéci (#43435) üzenetére


xenon2
senior tag

Nekem még mindig világosak a falak,és van egy 120 cm-es tv-m,ami sokkal jobb képet ad,mint jelen feltételek mellett a projektorom. Mégis a projektort használom,mert a vetített kép mérete,többet ad,mint az a minőség,amit a tv képvisel. Biztos sokan vagyunk így vele. Lassan festeni fogok. :D

ForzaHorizon1-2-3-4-5 - XENON010101

(#43438) péjé válasza Roudi (#43436) üzenetére


péjé
őstag

Nem kizárt hogy a házimozi hdmi kimenete rendetlenkedik...a kábelcserét azért nézd meg mindenképp.

(#43439) BBéci válasza xenon2 (#43437) üzenetére


BBéci
titán

Nincs ezzel semmi baj, mindenki azt néz, amit akar, ami neki tetszik.
Sokan rajonganak a hatalmas műmellekért, mások a kisebb, de természeteseket imádják.
Szerintem nem kellene a méret miatt kompromisszumba beletörődni, ám ezt nem akarom másokra ráerőltetni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43440) hjtz4t3wrseg válasza péjé (#43431) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

:R :R :R

(#43441) hjtz4t3wrseg válasza BBéci (#43439) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

Van benne némi igazság,de azért ne felejtsük el,a mozizást, még ha "házi" is, a hatalmas képméret emeli a tévézés fölé !
( Na és persze legalább akkora mértékben a jó hangzás is.)
Szerintem.

(#43442) BBéci válasza hjtz4t3wrseg (#43441) üzenetére


BBéci
titán

Igen, de nem mindegy, mekkora kompromisszumot nyelünk be a képminőséget illetően. Sajnos az igazán jó minőségű vetített kép baromi sokba kerül.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#43443) hjtz4t3wrseg válasza BBéci (#43442) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

Sajnos!
De ugyanakkor, egy felső kategóriás UHD TV -ért is mélyen zsebbe kell nyúlni !

(#43444) weinmaker válasza BBéci (#43439) üzenetére


weinmaker
őstag

Igaz! Rendkívül érdekes és összetett kérdés. Én teljesen elégedett vagyok a epsonnal (tw3200), és egy gagyi vászonnal, olyannyira, hogy bánom, hogy nem hamarabb vettem, mert annyira tetszik. Pedig sokszor csak sima hbo-go-t nézek rajta, ami nem egy atom minőség és mégis. Lehet, hogy van aki erre azt mondja, hogy igénytelen vagyok, én inkább azt mondom, hogy a nagy méretű kép teljesen beszippant. ;)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#43445) Ijk válasza BBéci (#43442) üzenetére


Ijk
nagyúr

Kár hogy tv-ből sincs messze házimozira alkalmas, kompromisszum mentes készülék.
Jelenleg még mindig nem találnék VT60-nál jobb megjelenítőt képminőséget illetően (kivéve ha HDR lenne az új hobbim). Jelenleg projektor alternatívaként egy 100"-os 21:9-es OLED-et, esetleg csúcskategóriás QLED-et tudnék elképzelni. OLED-ből is inkább ha feltekerhető, van benne normális BFI, 3D és sikerült megoldani a near black bandingot. Meg lehetne nézni az árát.
Projektorból újonnan azért 1,5-2 millióból igen jó képminőséget ki lehet nyerni (megfelelő szobában), ennyiért esetleg egy 85"-os QLED-et vagy 77"-os OLED-et kapsz, de sehol nincsenek méretben még egy 100-110"-os 2.39:1-es képtől, de sokszor inkább 120-130"-ról beszélünk. [link]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43446) G-Bali


G-Bali
senior tag

Sziasztok mitől lehet az hogy nem tudják kihúzni a a kellő helyre a pirosat és a zöldet példa(a kép csak illusztráció)fel le tudták húzni de a "élénkíteni"sajnos a calman program a műszert nem tudom,egy Epson 6700 el lett csinálva (természetes color mod-nál)

(#43447) LanyUs válasza weinmaker (#43444) üzenetére


LanyUs
senior tag

Teljesen egyetértek Veled. Fél éve odáig jutottam, hogy ha 315cm-ről 106" a maximum 1 millió Ft-ért, akkor inkább benevezek egy LG 86"-ra akcióban 750e [link]. Most, hogy egy olcsó projektorral megláttam mit is jelent a valóságban 120-130", már tudom, hogy kell ez a méret :) Kimérni a falon, olvasni róla és megnézni egy áruházban sem ugyanaz. Én a leendő helyén akartam tesztelni mielőtt végleges döntés születik. A fórumtársak óva intettek a teraszos vetítéstől. Igazuk volt :R Alkonyattól használható csak, hiába akár az 5000 lumens + a rovarok is probléma.

A méret az elsődleges, különben mi értelme? Közelebb ülök egy 55" tévéhez és meg lenne oldva. Ez a fogalom, hogy "igénytelenség" meg eszedbe ne jusson. Már van egy géped és vásznad! Minden relatív! Lehetne akár fekete-fehér tv-d is :) Természetesen Mindenkinek más az elsődleges. Én pl. a projektorra félretett pénzből vettem a belépő szinthez képest négyszeres árba kerülő minőségi klímákat, amit a projektornál nem biztos, hogy kifizetek, mert "nem látom/érzékelem". Ez még nem jelenti azt, hogy igénytelen lennék, pusztán annyit, hogy más érték rendszerben gondolkodunk.

(#43448) péjé válasza G-Bali (#43446) üzenetére


péjé
őstag

szia,
a kalibráláskor megnézik hogy a vetítő a referencia vagy ha az nincs akkor mozi módban mennyire pontosan tudja megjeleníteni a referencia pontokat. Belépő és középkat gépekben nem mindig találsz teljes értékű CMS-t ami segítségével oda tudod állítani a vetített kép értékeit ahova szeretnéd. Az is lehet hogy van CMS de a gép képességei esetleg nem engedik a pontos beállítást.
Itt találod ezt pontosan kirészletezve...[link]
Nem ismerem ezt az epsont, lehet érdemes lenne keresned vkit aki be tudja kalibrálni műszeresen.

(#43449) hjtz4t3wrseg válasza péjé (#43448) üzenetére


hjtz4t3wrseg
senior tag

Nálam ez adja a képet
[link]

Be kell kalibráltatni,vagy a gyári képbeállítási sémákkal is használható ?
Az én laikus szememnek így is megfelelőnek tűnik.(magyarul : szép képe van !)
Ha nem is műszeresen, de valami beállítási útmutató létezik hozzá ami alapján akár én is be tudom állítani ?

(#43450) péjé válasza hjtz4t3wrseg (#43449) üzenetére


péjé
őstag

Ha nincs műszer akkor a " végpontozás" marad, ez a kb. szemre beállítás máris sokat dob a képen....[link]

Általában az AVforum cikkeit is elolvasom ha keresgélek, sok gépet megnéznek és korrekt elemzéseket adnak, nem csak reklám van...[link]
Azt írják hogy műszeres kalibrálás után minden érték a helyére került, jól kalibrálható ez a gép így lehet nem árt neked is keresni vkit műszeresen beállítani. Ha bp-i vagy ez nem okoz sztem gondot, van ahova el is lehet vinni a gépet de persze legjobb otthon beállítani ahol használod.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.