Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) Dexar007 válasza AVhelper (#26996) üzenetére


Dexar007
veterán

Azota jott ki valami erdemleges ami kontrasztban,fenyeroben,elessegben alazza az ott emlitett gepeket? Mert en meg nem talaltam. Apro valtoztatasok vannak,amiert nem feltetlenül muszaj uj listat szerkeszteni.A w1070 is mar 3 eves gep..

Give me your cum,bull!

(#27002) AVhelper válasza kokov (#26994) üzenetére


AVhelper
senior tag

Abban tökéletesen igazad van, hogy egy ehhez hasonló videónál nem kell jobb.

(#27003) Gigi01 válasza StLui (#26997) üzenetére


Gigi01
őstag

Nem ismerem a Bécinél lévő vetítőt,de gondolom,hogy úgy van neki elrendezve,hogy a szellőzését,hűtését ne akadályozza.

(#27004) kokov válasza A`rpi (#27000) üzenetére


kokov
tag

„Te nem fórumozóknak akarsz összefoglalót írni, hanem vásárlóknak szeretnél írni valamit, amitől megjön az önbizalmuk a vásárláshoz.”

Úgy veszem észre ezt a mondatom félreértetted és védekezni próbálsz, amikor az érdekeltségeidet hozod szóba. Nem támadtalak vele.
Úgy értettem sem a potenciális vásárló sem az érdeklődő nem fog neked segíteni összefoglalót írni. Azok az emberek szoktak összefoglalni, akik tudást cserélni járnak fórumba.A tudás cseréje lehet szakmai vita vagy élménybeszámoló, szakmai mese.
Szóval elbeszélünk egymás mellett, amikor a fórumozókról beszélünk. Azok az emberek akiket te említesz valóban írnak hozzászólásokat, de milyen eredménye lenne annak, ha ők keresnének például best buy terméket?
A legtöbb embertől megkapnánk a műszaki specifikációk éktelen túlértékelését az azokban szereplő pofátlan hazugságok fel nem ismerése mellett (hemzsegnek a lódítások és a féligazságok a gyári adatlapokon is a legtöbb esetben). A másik fele egy hatalmas adag ember, már vásárolt, önigazolás kereső hozzászóló, aki jól tette, hogy azt vette ami neki van és inkább győzne meg mindenkit arról, hogy biztosan nem tévedett mint, hogy beismerje, hogy jobbat is választhatott volna. Stb.
Ki van jelen bemutatótermekben és szerez valós tapasztalatot és az ő véleménye hogyan lesz hangsúlyosabb a többiekénél, akik letöltenek egy pdf-et és abból osztják az észt neki, hogy ő higgye el, hogy a másik típus a jobb nem az, amit ő lát a saját szemével? Ezeket letojva hogyan találja meg a másik területen, például gyártásban dolgozó fórumtársát, akivel beszélgetni tud? Sehogyan. Nem alakul ki szakmai fórum. Sok lúd disznót győz. Emberünk legyint egyet és azt mondja, hogy akkor vegyétek azt a típust, ha nektek az kell. Igaza is van, ha így tesz csak abban a pillanatban a szakmai fórum reményének is vége és marad a farok méregetés.

(#27005) AVhelper válasza #95590400 (#26999) üzenetére


AVhelper
senior tag

Ezen praktikus kérdések megválaszolásának valóban több haszna lenne.

A projektor megvétele előtt ugyanis azzal kell kezdeni, hogy egy adott helyiségben a megfelelő funkcióhoz (prezentáció, házimozi, stb.) honnan (és hányan) nézve és pontosan hová, mekkora képet kéne/lehetne vetíteni, hol és hogy kéne/lehetne a vetítőfelületet és a vetítőt elhelyezni. Ha ezt a nem is olyan egyszerű feladványt sikerült megoldani, na akkor kell keresgélni a megfelelő eszközöket (projektort, vetítőfelületet, tartókonzolt egyebeket).

(#27006) A`rpi válasza kokov (#27004) üzenetére


A`rpi
addikt

Én általánosságban leírtam néhány dolgot.

Ha te nem akarod ennek a lényegét érteni kérlek ne írj. :R

(#27007) kokov válasza A`rpi (#27006) üzenetére


kokov
tag

Értem a lényegét és nem rosszból írok. Tényleg utoljára egy gyakorlati példán keresztül:

Ha például egy iskolában egyszerre ég ki 3 projektor, az egyikben 1200 óra van, a másikban 1800 a harmadikban meg a duplája és egy napon égnek ki,ráadásul mindhárom különböző típus, akkor már egy ott dolgozó technikus is elkezdi vakarni a fejét, hogy azért ez csak nem lehetett véletlen. Valami csak történni tud, amitől a gép maga nem megy tönkre, de az izzó kiég és elkezd fórumozni. Na neki kéne itt fórumozni, őt kéne tudni megfogni az összefoglalóval, hogy itt tegye fel a kérdését, mert két tucat kivetítőt tart üzemben és nem egyet. Nem elfogult, legtöbbször nem a sajátjáról ír stb.
Ne csak abból indulj ki, hogy valaki arra ébred, hogy kéne egy nagy kép a falra és akkor ő elkezd fórumozni aztán vagy vesz valamit vagy nem.

(#27002) AVhelper

Nem hát, csak ezekből sem derül ki, hogy egy műanyag vacak optikával mire eljut a vevőhöz miért homályos a kép széle, amikor a közepe éles lásd LG ledes újdonságai.
Nem derül ki, hogy a Casio nem azért van 300k fölött, mert abbad nem megy tönkre a DMD chip. Ötöt vettünk munkahelyemen, 3-ban már csillagos az ég. Gyönyörűek.

[ Szerkesztve ]

(#27008) A`rpi válasza kokov (#27007) üzenetére


A`rpi
addikt

Ha például egy iskolában egyszerre ég ki 3 projektor, az egyikben 1200 óra van, a másikban 1800 a harmadikban meg a duplája és egy napon égnek ki,ráadásul mindhárom különböző típus, akkor már egy ott dolgozó technikus is elkezdi vakarni a fejét, hogy azért ez csak nem lehetett véletlen.

Jelen esetben erre van itt a legkevésbé igény.
De tényleg nem szeretném a témát firtatni.

Annyi derült ki számomra, te nem segítesz az összefoglaló készítésében,
és különben sem használnád.

Más pont ennek a vélemények a szöges ellentéte. :R

[ Szerkesztve ]

(#27009) BBéci válasza StLui (#26997) üzenetére


BBéci
titán

A nagyobb Epsonok egyik kellemes tulajdonsága a szellőzésük módja. Az objektív egyik oldalán szív, a másikon fúj, ezért remek hely számukra egy olyan polc, ami a képen látható.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#27010) c4 válasza A`rpi (#27008) üzenetére


c4
őstag

Annak idején el lett kezdve ez a dolog.. írtam is valamat hozzá, de már a fene se tudja, hol van.

Szóval:

Mekkora képet, mekkora helyiségben, milyen fényviszonyok közé, mire... stb.
Amíg nem tudjuk, mekkorát vetítenénk, ajánlani sem lehet készüléket.
Az alapoktól kell felépíteni a bevezetőt.
És mivel házi-mozi alapjaiban a topik irányvonala, ezért erre kell fókuszálni.
Az üzleti és egyéb vetítéstechnikára nyugodtan hozzon létre mondjuk AVhelper egy külön topikot.

(#27011) Rick4


Rick4
félisten

Hogy a topiccímmel egyező hozzászólás is szülessen.

Van egy Benq W1070-esem, az ismerősnek tetszik a képe, szeretne egy hasonlót, normál elvárásai vannak 100 rugó a lélektani határ, ninc slövése se a kontraszt, se a fényerő, se a képfrissítés fogalmáról, be tudja kapcsolni, és nézni, tehát amit ő tud, az a vételnél kevés. Kinéztem neki egy LG PA70G típusú LED-es megvilágítású DLP projektort, dobozával, mindenével, kevés üzemórával, szemüveggel a lélektani határ alatt lenne. Aki látott már ilyet, az jónak tartja, pl egy W1070-es mellett a képét, tulajdonságait? Mit fogok látni, ha elmegyek megnézni, ill mit nézzek, ha megnézem? A LED üzemidő csábító, a 700-as fényerő nem annyira, de úgyis este lesz egy egy film erejéig használva.
Nem az űberbrutál legjobb kell, hanem egy minden nap használható, nem drága, nem problémás, nem zajos darab. Első proji lesz, gyanítom a nagy kép úgyis megveszi a tulajt, de én azért szeretném, hogy összességében is elfogadható választás legyen. Tartalékban van egy Epson EH TW490, ha az LG bármi miatt is rossz vétel lenne. A fókuszhibás optika hibáról tudok, azt elvileg 2013 év közepétől már javították.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27012) Kiskopika


Kiskopika
senior tag

Én is újra kérdezném, esetleg hátha valaki...

Keresek univerzális, vagy kifejezetten grandview vászonhoz fali kiemelőt min. 40-45 cm kéne kiemelnie.
Amit találtam mind márka specifikus (pl.:MW-SCREEN universal - PREMIUM)

És keresnék még w1070hez fali konzolt is, ebből mi az ajánlott márka típus?

(#27013) StLui válasza BBéci (#27009) üzenetére


StLui
veterán

Sejtettem, hogy nem véletlenül van úgy ahogy. Nagyon jól néz ki az összkép is!

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#27014) BBéci válasza StLui (#27013) üzenetére


BBéci
titán

Nem tudnám elviselni plafonra szerelve a vetítőt, hideg ráz a gondolatától is. Moziszobában, ízlésesen elrejtve talán, de ott is inkább külön gépházban, üveglappal a hátsó falon.
Ízlés dolga.

Ez sem mutatott rosszul:

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#27015) StLui válasza BBéci (#27014) üzenetére


StLui
veterán

Hát valóban, nálunk is odaver a nappalinak rendesen (negatív értelemben), de az ülőgarnitúra középen, onnan kell vetíteni is, mögöttünk 3 méterre az ablakok, így nem is merülhetett fel más megoldás, majd egyszer lesz szépészeti beavatkozás.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#27016) DjKoxi válasza BBéci (#27014) üzenetére


DjKoxi
senior tag

Ahogy egy tv a falon, úgy egy projektor a mennyezeten sem égbekiáltóan ronda látvány... A sok hangfal meg hifi állvány amúgy is megadja az alaphangulatát a nappalinak.

(#27017) gabika1969 válasza Janaboy (#26973) üzenetére


gabika1969
aktív tag

:C :C Én is gratulálok! Így karácsony előtt kösd fel a gatyát!!
Azért Dexar-nak is +1 :DD Vannak poénjai!!!

Üdv Mindenkinek!

(#27018) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

gabika1969: Köszi!
Dexart ahogy elnézem így kell elfogadni :D

Más: Nagyon szívesen fogadok segítséget a különböző technológiák kifejtésében/pontosításában, amennyiben kihagytam valamit, az is jöhet! :)
Már elkezdtem, ha láttok benne hibát, akkor szóljatok nyugodtan!

Köszönöm!

Janaboy

(#27019) Janaboy válasza Kiskopika (#27012) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Nincs konkrét konzol, ami ajánlott kb 7-8eFt-tól több tízezer forintig vannak, érdemes valami jófajta stabilt keresni. Esetleg hátha kapsz tippet arra, akiknek olcsóbb van és bevált, az se árt tudni hány cm-re akarod leengedni!?

Janaboy

(#27020) cinemazealot válasza Kiskopika (#27012) üzenetére


cinemazealot
addikt

Én egy ilyesmit hajtogatnék le laposvasból.

Az oldalnézeti vázlaton látható cucc 45 cm távolba emeli el a vásznat a fal síkjától, a falra 30 cm hosszan fekszik fel. A csavaroknak szánt furatok pontos helye testre szabható, és a vászon felerősítéséhez szánt lyukak is az adott vászontól függnek. Szemből nézve még szükség lesz egy kb. 10 cm-es oldalirányú támasztékra is, hogy elkerülhető legyen a fal síkjában az oldalirányú kilengés.

A cucc statikus, tehát használat és a vászon visszahúzása után nem lehet becsúsztatni a fal síkjába. Anyagszükséglet: 2 x 80 cm (konzol) + 2 x 57 cm (merevítő átló) + 2 x (10 + 8) cm (oldalirányú támasz) 20x2-es laposvas, 4 db csavar + tipli (a falra felerősítéshez), 4 db metrikus csavar + anya + alátétek (a vászon felerősítéséhez), valamint némi alapozó és festék.

Természetesen a pontos méretek és anyagszükséglet változhat a vászon méretének, súlyának és kialakításának függvényében.

[ Szerkesztve ]

(#27021) sagit


sagit
addikt

Sziasztok

Vettem egy vásznat és így kisebb lett a kép mivel kb 20 cm-el közelebb van a felület a projektorhoz mint a fal amire eddig vetítettem. A vászon és a projektor is a plafonon lóg, a projektort viszont kerek 10 cm-el tudom még hátrébb rakni , annyi hely van még a fal felé. Érdemes ezért új lyukakat fúrnom, a régit eltüntetnem stb? Érződne valami? Jelenleg 300-310 cm a vetítési távolság ( projektor lencsétől a vászonig)

Projektor: Acer H5380BD

[ Szerkesztve ]

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#27022) Kiskopika válasza cinemazealot (#27020) üzenetére


Kiskopika
senior tag

koszonom

Ha mas nem !arad kenytelen leszek barkacsolni, de azt gondoltam esetleg van valami "kesz" megoldas.

(#27023) AVhelper válasza Janaboy (#27018) üzenetére


AVhelper
senior tag

Díjazva lelkesedésedet és a bántás legkisebb szándéka nélkül, de amit leírtál, azzal kapcsolatban csak az jutott eszembe, hogy ami nem megy, azt ne erőltesd!

Ha már mindenáron le akarod írni a különböző vetítési technológiák működését - amit egyébként feleslegesnek tartok, mert például a belinkelt videód is sokkal alkalmasabb erre, és ajánlottam egy hasonlót a #27002 bejegyzésemben -, akkor keress a világhálón egy erről szóló hozzáértő cikket és másold be, vagy add meg a linkjét, de Te ne fáradj vele. Ja, és ne alkoss termékkategóriákat, főleg olyat ne, ami nem is létezik, mint a "LED LCD projektor". Amúgy vetítőkben fényforrásként alkalmaznak a halogénlámpán és a LED-en kívül még Xenon lámpát és lézert is.

Ugyancsak felesleges felsorolni az általad ismert vetítőmárkákat, főleg hogy a Philips és az Asus mellett még nagyon sokan kínálnak LED-es zsebvetítőket, a Mitsubishi már felhagyott a vetítőgyártással és a listád hiányos (a legfontosabb hiányzók: Canon, Casio, Dreamvision, Eiki, Geha, JVC, Sharp). Az csak apróság, hogy egy ilyen felsorolást illik betűrendbe szedni, vagy esetleg a piaci részesedés szerint, ami jól mutathatná az egyes márkák fontosságát.

[ Szerkesztve ]

(#27024) #95590400 válasza Rick4 (#27011) üzenetére


#95590400
törölt tag

a fényerőt felezheted. :DDD 160-180 cm széles kép max. és azt is inkább 1,2 gain-es vászonnal.
3d-re meg szerintem elég se lenne a fényerő. max feleakkora képen.

[ Szerkesztve ]

(#27025) #95590400 válasza sagit (#27021) üzenetére


#95590400
törölt tag

ha nem zavar a kép mellett lévő fehér terület... és nem zavar, hogy kisebb a kép...
ezek mind megmaradnak valamennyire, ha hátrébb is viszed.
optika így is úgy fullon lesz. ahogy fogy a lámpa, úgy a kisebb képen kisebb lesz a fényerő veszteséged is.
mondjuk a fehér felületre nyomhatsz valamilyen maszkot, vagy vízbázisú festéket...

(#27026) sagit válasza #95590400 (#27025) üzenetére


sagit
addikt

á, akkor nem furkálok, hagyom a szomszédokat ;]

mondjuk azt jó lenne tudni pontosan h mennyit növekedne a képméret ezzel a kis hátra tolással, de ha nem számottevően akkor nem koszolok itthon

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#27027) c4 válasza Janaboy (#27018) üzenetére


c4
őstag

A technológiákról a projektor.hu-n remek leírások vannak.
Beteszed a linkjét és kész.

(#27028) kokov válasza sagit (#27026) üzenetére


kokov
tag

Itt meg tudod nézni.

Ha picit görgeted lefelé a lapot minden ott lesz. Ne felejtsd el bepipálni az eco-t, ha használod, a vászon erősítését állítani, ha az nem 1 és a zoom-ot. Ha minden stimmel a tiéddel, akkor a vetítési távolság csúszkát húzva fogod látni, hogy változik a képméret, mivel picit nehéz húzni rajta a csúszka mellett a +/- gombbal 10cm egységben tudod növelni, alatta látod centire, hogy mekkora a kép.

(#27029) Janaboy válasza AVhelper (#27023) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Először is köszi a hozzászólásod!

Másodsorban leírtam, hogy nem vagyok a téma feltétlen szakértője, de úgy gondolom, hogy a Topikgazda rendszer nem feltétlenül erről szól, hanem hogy segítse a téma fejlődését!
A külső linkek/hivatkozások/cikkekkel elég szigorú szabályzat van és mivel nem szeretném minden egyes oldalon böngészni, hogy milyen módon használható fel az ott található iromány, továbbá egyetlen oldalnak sem kívánok reklámot csinálni, így inkább a közösség szavaival próbálnám megírni az összefoglalót!
Azt írtad, hogy fölösleges a technológiák leírása, ebben abszolút nem értek veled egyet, sőt az ide tévedő kezdők számára szerintem hasznos lehet, hogy egyáltalán a különböző technológiák hogy működnek, milyen előnyük és hátrányuk van! Az eddig leírt pár mondatnál többet erre nem is kívánok szánni, aki mélyebben bele szeretne merülni, úgyis keresőt fog használni!
A gyártók felsorolásnak szükségességén én is gondolkoztam, az egyetlen célom az vele, hogy mely projektor márkák közül érdemes választani, amennyiben a közösség úgy látja, hogy ez fölösleges bele (tehát nincs értelme), úgy kiszedem belőle!
Az összefoglaló fő célja, hogy az ide tévedő emberek kapjanak egy képet a kezdetekről, a meglévők pedig gyorsabban hozzáférjenek egyes információ forráshoz, például a kalkulátorok!

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#27030) Norbi 72 válasza Janaboy (#27029) üzenetére


Norbi 72
veterán

Ezt miért írtad Off-ba?

(#27031) Janaboy válasza Norbi 72 (#27030) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Gondolkoztam, hogy mibe tegyem :)
Mivel nem igazán része a témának (inkább egy általános leírás), úgy gondoltam, hogy nem kell hogy ON-ban legyen!

Ha már itt tartunk Norbi összedobhatnál egy leírást a vásznakról :D :P

Janaboy

(#27032) Norbi 72 válasza Janaboy (#27031) üzenetére


Norbi 72
veterán

Ha már itt tartunk Norbi összedobhatnál egy leírást a vásznakról

Grandview CNV 106 1.0 gain,motoros.

Nagyon baba. ;] :P

Jöhetnek a többiek. :DDD

(#27033) AVhelper válasza sagit (#27026) üzenetére


AVhelper
senior tag

Mivel az Acer H5380BD vetítési aránya 1,55 ~ 1,7:1 (ez a vetített kép távolságának és szélességének aránya), ezért a 10 cm képtávolság növekedés maximum 10/1,55, azaz 6,45 centivel növeli a kép szélességét és persze vele arányosan a magasságát is.

[ Szerkesztve ]

(#27034) bsuli76 válasza Janaboy (#27029) üzenetére


bsuli76
csendes tag

Szia Janaboy.

Sok szerencsét az új missziódhoz.

Az emberek nem tudnak vagy nem akarnak olvasni. Sokuknál egyszerű szövegértelmezéssel is problémák vannak.
Azok az emberek, akik kétnaponta megkérdezik ugyanazt a kérdést (mit vegyek x forintból, hogyan szereljem fel a plafonra, feketére fessem-e az egyszobás albérleti szobámat, jobb-e a harmincezer forintos kábel, mint az ötezer forintos, stb), azok *nem* fogják elolvasni az összefoglalódat.

Kik olvassák el? Azok, akik rendszeresen idejárnak, és már vagy tudják, vagy azt hiszik, hogy tudják a tutit.

Egyetértek abban, hogy felesleges egy bibliát írni. Úgysem éred el a célközönségedet (akikről most azt hiszed, hogy elérnél vele), ugyanakkor akiket elér, azoknak meg felesleges, nem elég részletes, hiányos.

Amit érdemes lenne tenned:
Tegyél rendet a folyamatos fikázók között. Elég az elmúlt pár nap eseményeit visszanézni.
Tudod, miről beszélek.

Üdv,
Balázs

(#27035) AVhelper válasza Janaboy (#27029) üzenetére


AVhelper
senior tag

De hiába próbálod "a közösség szavaival" megírni azt, amihez látható módon tényleg nem értesz. Azt kellet az általad leírt pár mondatból megállapítanom, hogy csak nagyon felszínes és sok tekintetben téves elképzeléseid vannak a vetítési technológiák működéséről, előnyeiről, hátrányairól, tudásod alig. Ezért tanácsoltam azt, amit.

Valahol megértem a szándékodat is, de ez így vak vezet világtalant.

[ Szerkesztve ]

(#27036) Rick4 válasza bsuli76 (#27034) üzenetére


Rick4
félisten

Ezt totál felesleges volt leírnod, az egyik része semmitmondó közhely, a másik része meg bizonyíték, hogy nem értetted meg az elmúlt napok történéseit, szóval vagy olvasási, vagy értelmezési problémával küzdesz. Ha az eddigiek során prezentáltál volna valamit éleslátásból, a tények korrekt megítéléséből, vagy csak legalább egy józan paraszti gondolkodásmódot fel tudtál volna mutatni, akkor téged kértek volna fel, viszont nem így van, tehát kérés nélkül nem kell tanácsot adnod, főleg ilyeneket nem. Szóval ezek után nem kell másokat megítélni, köszönjük, illetve meg lehet, de ennek fényében amúgyis nevetségesnek hatna. Remélem érted miről beszélek, és nem próbálsz meg visszaírni. Köszi!

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#27037) kokov válasza BBéci (#26966) üzenetére


kokov
tag

Te már tényleg csak egy lépésre vagy, ritka.
Neked szerintem már csak az lenne hátra, hogy tényleg készen legyen a szoba, hogy egy lapszabászaton méretre szabott üveges ajtókat készíttess a könyvespolcra, hogy ne legyen ilyen lomos.
Úgy leszabatni az ajtóméreteket, hogy azt a sort kihagyni középen és nyitott könyvespolcnak meghagyni, amiben most a projektor van és abba tenni az egyforma kötésű sorozatokat. Így az ajtókat bezárva ízléses dísze lehetne a könyves szekrény a nappalinak, ami igazából a könyvek száma miatt könyvtárszoba stílusban mutat, de a kanapé abszolút elfér egy könyvtárszoba stílusába, szóval egyben van.
Ebben a stílusban, ha sok könyv nyitott polcokkal, akkor vagy színben passzoló kötést rendelve a könyvekhez (bútorárakhoz képest filléres megoldás, csak munkás összeírni a címeket és a borító méreteket), vagy minden könyv marad tarka, de akkor keskenyebb felületen a fal síkjába süllyesztve, hogy valami tarka „kép” legyen a falon a könyvek összessége. Minden más megoldás nagyon lomos a könyvek miatt. Ajtókkal lenne az igazi valami picit füstösebb üveggel, ami ápol és eltakar.
Tényleg célegyenesben vagy. Nem semmi :R

(#27038) synar válasza kokov (#27037) üzenetére


synar
őstag

Összefoglalóba vele. :DDD

(#27039) c4 válasza kokov (#27037) üzenetére


c4
őstag

Akusztikailag halálos lenne az üveges ajtó. :) A puha bőrkötéses könyvek még jót is tennének. :)
Na meg milyen elegáns lenne...

(#27040) Gigi01 válasza kokov (#27037) üzenetére


Gigi01
őstag

Na az vágná pofán az egész hangzást! :C

BBéci véleményére kíváncsi vagyok.

(#27042) #95590400 válasza kokov (#27037) üzenetére


#95590400
törölt tag

lomos... ilyet szól a könyvekre... hátö... szerintem az a könyvespóc kifejezetten szép. bár ln elfogult vagyok, a könyvtári meg magyartanári múltammal, de szerintem minden könyvespolc szép...
egyszínű borítóval, füstüveggel ésatöbbivel csak a lelket lehet kiölni a könyvespolcból. bár tény, hogy az az olvasósarok a képen is szép.

[ Szerkesztve ]

(#27043) kokov válasza c4 (#27039) üzenetére


kokov
tag

Miért annyira High-End millás Hi-Fi-je van vagy arra gondolsz, hogy a hangerőtől zörög az üveg? Én egy darab hangszórót sem láttam a képen, nem tudom, miről beszélünk, annyira nem olvastam vissza.
Az üveg viszont nem zörög, mert az üveges ragaszt a belső felületének a szélére a bútorlappal egyező színű fóliát és rendesen a laphoz szorítja.
Nem eszik azt a hangzást olyan nagyon forrón szerintem, végtére is az üveg felület sem lenne olyan veszélyesen sok, hogy ne lehetne akusztikai csillapító anyaggal kompenzálni. Ennek a felületnek hány százaléka üveg (?) mondjuk, úgy a fele és ez gyakorlatilag tele üveges szekrénynek számít, ettől csak kisebb üvegfelület lehet, ha valami íves ablakos ajtót választ.

Egyébként amivel egy színre hozod a könyveket, az egy ilyen „bugyi” amibe belebújtatod a gyári borítót. Olyasmi papírból van, mint amiből a jobb reklámújságok vannak. A bőrkötéshez köze sincs. A bőr persze nagyon szép, de az egy vagyon.

(#27042) avman
Egy értékesebb könyvet a szegény ember még maga is beköti, hogy megóvja. Mitől olyan lélekölő halálos vétek az?

[ Szerkesztve ]

(#27044) devil-k válasza Janaboy (#27029) üzenetére


devil-k
nagyúr

Egy csomó olyan téma, amit nem érdemes szakmai szemmel megközelítened, mert úgyis belebuksz, mivel nem ezzel foglalkozol te sem, nem ez a munkád. A száraz szakmai monológ helyett érdemesebb inkább a "gyakorlatra" helyezni a hangsúlyt, ugyanis akit érdekel egy-egy téma közelebbről, az úgysem a topik összefoglalójából fog majd tanulni.

Mire gondolok?
Pl.: vászonítpusok

Fix vászon előnye, hátránya
Motoros vászon előnye, hátránya....stb.

(#27034) bsuli76
Ne felejtsük el, hogy a topikgazda az nem moderátor.

- mozi bolondéria -

(#27045) c4 válasza kokov (#27043) üzenetére


c4
őstag

Minden nagy felületű kemény felület káros visszaverődést kelt, növeli a visszhangot. ezért rossz, ha tök üres a szoba. A napokban pont valaki linkelt egy videót, hogy milyen faxa, ha hangelnyelőpaneleket helyezünk el a lakótérben. :) gondolom egy vagyonka volt... Be kell rendezni a szobát puha hangelnyelő anyagokkal. A falakat is lehet kárpitozni...

(#27046) AVhelper válasza kokov (#27037) üzenetére


AVhelper
senior tag

Isten ments üvegajtókkal befedni azt a könyvfalat. Az pont így jó akusztikai szempontból, mert remek diffúzorként szolgál a frontból érkező hangok szórására.

(#27047) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat az összefoglalóval szemben és ez alapján fogom módosítani/felépíteni az összefoglalót!

Janaboy

(#27048) devil-k válasza Janaboy (#27047) üzenetére


devil-k
nagyúr

Szerintem töröld az egészet és ess neki máshogy!

- mozi bolondéria -

(#27049) AVhelper válasza c4 (#27045) üzenetére


AVhelper
senior tag

Akkor végre tisztázzuk: visszhang, az ami Tihanyban van (illetve ott is már csak volt). A nem hang-csillapított szobában utózengés (reverberation) van.

(#27050) kokov válasza c4 (#27045) üzenetére


kokov
tag

Nálunk a stúdióban parafával és monitorokkal operáltak, illetve egészen pontosan nem tudom milyen akusztikai csillapító anyag, de szemre és tapintásra parafának tűnik.
Hallottam a stúdiót upgrade előtt is és utána is. Nem mondom, hogy nincs különbség, de egy film az egyrészt nem zene, másrészt eleve egy megosztott figyelemről beszélünk, mert az ember inkább a képre figyel.
Az házimozis sok hangszórós szettek és aktív sub-ok sem arról híresek, hogy ne emelnének ki valahol a kelleténél jobban vagy éppen vágnának egy frekvenciatartományban. Szóval picit meglep, hogy a projektor topicban ez hangzás dolog ez ilyen szinten ügydöntő.

Ha már egy kis üveg akusztikai szerepe számít akkor hogyan békülsz ki a projektorhűtés hangjával?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.