Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44902) Ijk válasza Cypresss (#44900) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ha 80" kell miért nem 77"-os oled inkább?
Vetítő 100"-tol buli.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#44903) péjé válasza Cypresss (#44900) üzenetére


péjé
őstag

szia,
a szoba hosszában vagy keresztben lesz berendezve? a vetítési táv miatt fontos ez...a 3 hdmi-t felejtsd el, erre való a hdmi switch. A 80" tényleg kicsi, 100" alá inkább ne menj. A plazma tv képét ne keresd vetítőnél mert olyan nincs...de azért akad jópár tényleg kiváló gép, ne aggódj. A szoba falait vedd minél sötétebbre ha már dedikált moziszoba lesz.
Használtból a keret kb. felééért már komoly vetítőt/vásznat lehet beszerezni....ilyen jöhet? Célszerű lenne megnézni pár vetítőt, pl. gyulaipali dlp gépet, Hiccus új gépeit....olvass sok tesztet leírást mielőtt döntesz.
alapfogalmak

[ Szerkesztve ]

(#44904) kkari válasza BBéci (#44896) üzenetére


kkari
csendes tag

Köszi az infót én is így tudtam, de vmiért a 4K Apple TV-n nem adja be ezt az opciót... csak az 50 illetve 60 HZ-et... Mit csinálhatok rosszul?
A RUNCO infójában is csak 1080/60 HZ szerepel mikor lejátszok egy filmet...

(#44906) gyulaipal válasza Cypresss (#44900) üzenetére


gyulaipal
tag

Hej,

remélem tudatában vagy, hogy gyorsan jót nehéz csinálni. Ha holnapra kell készen lenni a szobának, akkor nincs sok ötletem, de én inkább javaslom az első körben több gondolkodást és utána az évekig tartó élvezetet, mint a kapkodást és utána az éveken át való idegeskedést. Ez saját tapasztalat ... de szerintem a többiek is megerősítik...

A gondolatok amelyek az Általad említett "peremfeltételek" alapján az agyamban születtek (első körben és "kizárásos alapon"):

> szoba mérete 3,5x2,5 méter...

Ez egy elég kicsi helyiség. Nagyobb projektor használata lehet, hogy csacskaság lenne, különösen mivel a képméret sem indokolja a hatalmas fényerőt.

> legalább 3 HDMI bemenet kell, mert néha játszom is

A sok-sok HDMI bemenetnek az AV erősítőn kell lenni. A projektoron egy-két HDMI bemenet szokott lenni, a legprofibb gépeken általában csak DVI van, mivel az a profik technológiája (a HDMI inkább csak otthoni játék, kicsik az elektromos érintkezők, a csatlakozás nem rögzíthető csavarral, így bármikor kieshet a csatlakozó, ez nagyon nem a profik "játéka"). Ez azonban nem gond, a HDMI és a DVI egymásba alakítható simán (kivéve, hogy a DVI-on nem megy át hang, de az nem is kell nekünk).

> amennyire lehet, magas legyen a fényerő és olyan szép és homogén a kép, mint a plazmákon

Ez nem gond, minden komolyabb projektor ilyen.

> alacsony zajszint

Ez simán megoldható, vagy spéci halk ventillátorok beépítésével vagy a projektor hangcsillapító dobozba építésével. Tegnapelőtt láttam egy baba-Barco-t aminek a dobozból csak a lencséje lógott ki és olyan halk volt, hogy onnan tudtuk, hogy be van kapcsolva, hogy fény jött a lencséből. És ez egy teljesen csendes pincehelyiségben történt ...

> 4k (de ehhez nem ragaszkodom feltétlenül)

Na, ez nehéz ügy! Jelenleg csak LCD gépek vannak natív 4K felbontással, de azok képe még így is homályosabb, mint amit egy valóban jó DLP vetít. A bolti DLP projektorok közül kb. 10 milliós árszint alatt nekem egyik sem kéne. Ha komolyan gondolod, hogy 2K felbontás Neked kevés, akkor a 2,66K felbontás működik nagyon komoly (de használt) DLP-ben, de kb. egy milla az ára és a gép nem igazán kicsi, de legalább a hangját le tudjuk halkítani (viszont ez is majdnem a pesti IMAX mozi felbontása egy 2,5m széles vásznon, nem gondolnám, hogy ez kevés!!!). Ráadásul ekkora képméretnél simán meg lehet csinálni a natív DCI-P3 színteret is, úgyhogy lenne 2,66K felbontásod nagymozis színtérben ... de ehhez kötelező egy HTPC. Ha ez kizárt, akkor nincs értelmes ötletem 1080p felbontás felett, mivel amikor ezeket a sokmilliós gépeket építették, még nem létezett 4K ezért ilyen jelet ezek nem is tudnak fogadni. HTPC nélkül csak a mai, bolti gépeket tudod használni, az meg azért kompromisszum ...

Folyt köv...

[ Szerkesztve ]

(#44907) gyulaipal válasza Cypresss (#44900) üzenetére


gyulaipal
tag

Folyt:

> - 3D-képesség (ehhez viszon igen, mert sok ilyen filmünk van)

Ehhez ha jót akarsz, akkor két projektor kell ezüstvászonnal és polárszőkkel meg egy HTPC. Így ugyanolyan lesz a 3D, mint a nagymoziban (annyira, hogy a nagymozis szemüvegekkel kell nézni). Ez a legjobb, de itt is kötelező lenne a HTPC használata. Enélkül csak valami mai, gyári, 3D képes projektor lehet megoldás ... vagy esetleg egy nagygép ami tud 120Hz-en vetíteni, de ilyet még nem csináltam, ráadásul ekkor a nehéz, LCD paneles szemüvegek kellenének, attól meg én megőrülök (a nagymozis szemüveg könnyű, nem nyomja az orrát az embernek).

- kb 80 col környékén legyen a képméret, a 65 már nem elég

80 coll átló vagy szélesség? Persze mindkettő sima ügy fényerő szempontjából...

Igazából 2 milliót nem is tudom mire lehetne elkölteni, ha nem ragaszkodsz az 1080p feletti felbontáshoz, mert az ilyen pici szobába való, ma létező legjobb minőségű DLP projektor 300eFt használtan, szóval ebből kettő is csak 600eFt. Nem hiszem, hogy párszáz rugónál többe kerülne egy ekkora, de komoly minőségű ezüstvászon még motoros változatban sem, 2D vetítésre meg lehet használni egy másik, sima fehér felületű vásznat (mindig azt a vásznat engeded le, amelyik a programhoz "passzol"). Viszont a "leeresztős" vásznakról és kb. semmit nem tudok, mivel aki dedikált szobát épít, az tipikusan fix vásznat szokott használni, így ebben mások segítségét kell kérnünk. Az én világom tipikusan ott ér véget, hogy a lencse utolsó optikai felületén kilépnek a fotonok... :-)

Ha viszont a 4K kell, akkor a képminőségben fogsz kompromisszumot kötni, de ettől még ez is lehet jó irány.

Nézz meg élőben pár rendszert és dönts a saját szemed által látott tények alapján!

(#44908) Ijk válasza gyulaipal (#44907) üzenetére


Ijk
nagyúr

Simán tudna 100"-t vetíteni 1,24-es szórású lencsével. Mondjuk két egyforma Barco-t, 1,24-es optikával nem egyszerű összehozni használtan.
Szerintem 3,5m-re nem nagy a 100", pont jó méret. De minimum 92" kellene oda, 80"-al én nem bajlódnék.

Vagy vesz egy JVC-t, ami plazma szintű feketét tud, 3D-t is, 4k-t valamilyen módon, viszont mozgókép élességben nyilván nem lesz DLP szint, azzal még egy 96"-os képet tudna vetíteni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#44909) zsoika válasza kkari (#44904) üzenetére


zsoika
addikt

Próbáld ki úgy, hogy ha a TV-lejátszó kapcsolatában indítod a filmet (természetesen a tv-nek és a lejátszónak is támogatni kell a 24p-t) és csak utána dugod be a konnektorba a projit és átkapcsolsz.

Nekem 30,50,60Hz et ajánl fel a lejátszó ha a proji áramot kap (kommunikál HDMI-n) ,de ha ki van húzva akkor TV-vel simán megeszi a 24p-t. Elindítom a filmet, majd a projit és végül átkapcsolom az erősítőn HDMI 2 kimenetre.....ekkor már a proji is "megeszi" a 24p-t.

[ Szerkesztve ]

(#44910) robi-k válasza gyulaipal (#44906) üzenetére


robi-k
őstag

HTPC helyett 4K->SDR konverzióra inkább OPPO, Cambridge vagy Panasonic lejátszót javasolnék.

Vajon milyen DLP chipeket alkalmaznak ebben a projektorban: Érkezőben az LG ultrarövid vetítési távolságú, 4K-s okosprojektora?

(#44911) kkari válasza zsoika (#44909) üzenetére


kkari
csendes tag

Szia, köszi az ötletet, ki fogom próbálni. Az biztos, hogy TV - lejátszó kapcsolatban megy a 24p mert eddig úgy csináltam... De akkor ezt minden egyes film indítása előtt így kell csinálni? hmmm....

(#44912) zsoika válasza kkari (#44911) üzenetére


zsoika
addikt

"De akkor ezt minden egyes film indítása előtt így kell csinálni? hmmm...."
Nem, ha egymás után nézed a filmeket. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#44913) AVhelper válasza Cypresss (#44900) üzenetére


AVhelper
senior tag

Üdv!

Ez a szoba valóban elég kicsi, de ha tényleg mozizásra építettétek, akkor tudnod kell, hogy a vetített kép minőségét (kontrasztját, fekete-szintjét) alapvetően határozzák meg a vetítési körülmények. Az optimális vetítési környezetben a vetítőfelületet csak a projektor fénye világítja meg. A helyiségnek nemcsak elsötétíthetőnek kell lennie, de azt is meg kell oldani, hogy a vetített kép helyiségbe szóródó fénye a lehető legkisebb mértékben verődjön vissza a vetítőfelületre. (Ezt ez a videó jól illusztrálja.)

A forráskészülékeket az AV vevőerősítőhöz csatlakoztatod nem a projektorhoz, így nem indokolt a 3 HDMI bemenet.

Azt, hogy mekkora legyen a vetítő által előállított fényáram a vetített kép mérete, a vetítőfelület fényvisszaverő képessége (ez az un. gain érték) és az elérni kívánt képfényesség (fénysűrűség) határozza meg. Az utóbbira vannak szabványok, ajánlások, de ezt nem részletezném. A magas fényerő és az alacsony zajszint azonban egymásnak ellentmondó követelmények, mert az előbbihez szükséges nagy teljesítményű fényforrás veszteséghőjének vetítőből való elvezetéséhez sok levegőt kell megmozgatni, ami bizony zajjal jár.

A szükséges képmérethez igazából a nézési távolságot kéne tudni, de ha valaha 4K felbontású tartalmakat vetítenél és érzékelni is szeretnéd ennek előnyét, akkor 2 méterről nézve már legalább 240 cm széles képet kéne vetítened.

A 3D vetítéshez természetesen nem kell két vetítő, ezüst vászon meg HTPC (ez amúgy sem férne bele a keretbe). Kell viszont valamilyen az adott 3D vetítési rendszerhez való képzáró szemüveg.

Ha a szoba mozizásra szolgál, akkor nem motoros vásznat, hanem fix keretes vetítőfelületet kéne alkalmazni, amit el lehet függönyözni, ha zavaró a látványa.

A keretből megvehető egy Sony VPL-VW270 és marad kb. 250.000 Ft vetítővászonra.

[ Szerkesztve ]

(#44914) Vhiktor válasza AVhelper (#44913) üzenetére


Vhiktor
veterán

Vegyük például azt, hogy a szobát teljesen be lehet sötétíteni, viszont a falak egyáltlaán nem optimálisak, viláűgosak, akkor a nagy fényerővel rendelkező projektor csak ront a képen a több visszaverődő fény miatt?
Tehát ilyen szobába jobb vétel kisebb fényerővel rendelkező proji?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#44915) Ijk válasza Vhiktor (#44914) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem, kevesebb fényből is ugyanannyi százalék verődik vissza adott felületen mint nagyobb fényerőből.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#44916) thomasrc válasza Vhiktor (#44914) üzenetére


thomasrc
tag

Szórt fényekre vannak speciális felületek, pl. én most vettem szepitől (az ő ajánlására) egy ilyet, mert nem tudtam megoldani, hogy a szoba full sötétre legyen festve, így inkább ezt az utat választottam.

Egyébként érdekes kérdés és engemet is érdekelne: Egyáltalán létezik házimozi célra olyan projektor, ami túl fényes képet vetít? Gondolok itt arra, hogy ha műszerrel kalibrálva van, akkor úgyis lehúzható a contrast csúszka annyira, hogy szabvány közeli értékre kerüljön a kép fényessége, nem? Vagy van ilyen, hogy sem az ECO mód, sem a contrast lehúzása nem elég? (tekintsünk el az ilyen abszurd helyzetektől, hogy pl. valaki fél méterről piszlicsáré méretű képet vetít 3000 lumenes projektorral)

(#44917) AVhelper válasza Vhiktor (#44914) üzenetére


AVhelper
senior tag

Mit ront a képen a falakról visszaverődő fény? A kép feketéit és sötét árnyalati részleteit, méghozzá minél több ez a "fényszennyezés", annál inkább romlanak ezek.

Mi határozza meg ennek a fényszennyezésnek a mértékét? Nyilván a fényvisszaverő felület nagysága, reflexiós képessége, közelsége és főleg a képtartalom. Minél több a világos képrészlet és azok minél fényesebbek, annál több fény kerül a falakra, s azokról vissza a vetítőfelületre.

Ha a nagyobb és a kisebb fényerejű projektorok ideális vetítési körülmények között azonos ANSI kontrasztarányú képet tudnak vetíteni, akkor indifferens a projektor fényereje. A nagyobb fényerővel vetített világosabb kép több fényszennyezése egy magasabb fekete szintet ront, a kisebb fényerővel vetített kevésbé világos kép kisebb fényszennyezése a mélyebb feketén ront arányosan.

A legjobb ANSI kontrasztarányú vetítő képének aktuális kontrasztaránya is ugyanolyan silány lesz egy fehér falú és mennyezetű szobában, mint egy gyengébb kontrasztú vetítőé.

(#44918) Vhiktor válasza thomasrc (#44916) üzenetére


Vhiktor
veterán

Erre én is kiváncsi lennék :)

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#44919) Ijk válasza thomasrc (#44916) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem így működik. Adott fényerőhöz tartozik egy kalibrált kontraszt, fényerő szint, amivel nem ég ki a világos részlet és nem bukik be a sötét. Nem nagyon érdemes ezekkel a beállításokkal kompenzálni a fényerőt.
Szerencsére a vetített kép fényereje elég tág határok között elfogadható. Töksötét szobában 10-12fL a minimum szabvány, aztán mehet fel akár 40-50-ig is, ideális a 12-24 közötti tartomány sötétben filmezésre.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#44920) Vhiktor válasza Ijk (#44919) üzenetére


Vhiktor
veterán

Az miért van, hogy tv-nél a sötétóben való filmezésre 120cd/m2-t ajánlanak ami átszámolva 35fl.
Ehhez képest projektornál a 16fl kb 54 cd/m2.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#44921) Ijk válasza Vhiktor (#44920) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nekem mondjuk 120cd/m2 még környezeti fénynél monitoron is sok, sötét szobában inkább 60-80cd/m2-re volt állítva a tv.
Gondolom azért mert a régi filmes projektorok 12fL-t vetítettek befűzött filmmel, 16-ot film nélkül.
Persze ez SMPTE ajánlás, nincsenek ezek az értékek kőbe vésve, ezért is tartományt ad meg. Mint ahogy nézési távra is.
De ne aggódj, nem nagyon van olyan házimozira alkalmas projektor amivel nagyobb képátlót 30 feletti fL-el lehet vetíteni, ezek a 2-3 ezres lumen értékek még sokszor kalibrálatlanul sem jönnek ki a gépekből, kalibráltan meg 500-1000 közötti érték általános.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#44922) Vhiktor válasza Ijk (#44921) üzenetére


Vhiktor
veterán

Amikor teszteknél megadják, hogy mekkora lumen értéke tmértek az egyes módokban, akkor azt közvetlenül a lencsénél márik vagy magán a vásznon?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#44924) BBéci válasza Vhiktor (#44920) üzenetére


BBéci
titán

A 120-as ajánlás butaság! 80-ra van kalibrálva a plazmám, mert sötétben nézek filmeket, pont jó, egy hangyányival sem kellene több fényerő. A 120 nappalra jó.
A 16 fl inkább alsó határértéknek megfelelő, mint általánosan ajánlottnak. De akár elegendő is lehet, mert hatalmas, sok négyzetméteres a vászon, nem valami 55 colos tv.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44925) FireFox1996


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

Sziasztok! Otthoni házimozihoz 50-70" méretű vásznat tudtok ajánlani? 15-20e ft között van ilyen?

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#44927) AVhelper válasza Vhiktor (#44922) üzenetére


AVhelper
senior tag

Definíció szerint: 1 lux = 1 lm / 1 m²

A projektorok ANSI lumen fényáramát megvilágításmérővel mérik. Ezzel 9 helyen megmérik és átlagolják, hogy hány lux a vetítőfelületnél a megvilágítás mértéke, s ezt megszorozzák a megvilágított felület négyzetméterben mért nagyságával.

Egy 1,3333333 m x 0,75 m, azaz pont 1 m²-es 100% fehér képet vetítve a luxmérőről lumenben olvasható le a vetítő fényárama.

[ Szerkesztve ]

(#44928) Vhiktor válasza AVhelper (#44927) üzenetére


Vhiktor
veterán

Egyre jobban azt érzem , hogy otthon, otthoni körülmények között kellene megnéznem a 2 kiszemelt projektort, mert így számok és definició alapján nem jön át, hogy melyik lenne ideálisabb a szobába.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#44930) M@trixfan válasza Vhiktor (#44928) üzenetére


M@trixfan
addikt

Ezt könnyen rövidre lehet zárni; a jobb feketét tudó gépet vedd meg! Milyen gépek közül választasz?

Úgy gondolj a szobára mint egy rendszerre aminek van egy gerjesztés-válasz kapcsolata, ami visszahat a képre. Minél rosszabb a szoba annál nagyobb a válasz, pont ugyanúgy mint az akusztikában, hisz fizika :) Ha teljesen kezeletlen a szoba akkor csak a sötét jelenetekkel tudsz operálni, azaz minél kevésbé gerjeszted a rendszert. Ugyanannál a jelenetnél a jobb feketét tudó gép helyesebben, kevesebb fényből oldja meg, ergo kevesebb fény szóródik. Nagy fényerejű jelenetek kimosódnak, el kell engedni. Tökéletesen analóg azzal amikor a borzalmas akusztikai viszonyokat hangerővel akarja valaki megoldani. Már görcsöl a füled de még mindig szarul szól. Belegondolva a kisebb fényaram ugyanolyan reflexiós utakon még hamarabb el is veszti az energiáját, még lehet arányaiban sem ugyanannyi fény verődik vissza kis és nagy fényerőn... :U Hmmm, ez csak most jutott eszembe :)

Azt vedd aminek jobb a valós használható on/off kontrasztja és minél kisebb fényerővel vetíts! ANSI az nem nagyon lesz, de sokan meglepődnének ha tudnák, hogy a filmek zöme bőven 20% ABL alá esik. Ha az első 1,5-2 métert tudnád sötétíteni az már sokat hozna, megfognád az elsődleges nagy energiájú reflexiókat. Ha alacsony a belmagasság (265 cm átlag) akkor még szerintem ALR vászon mellett is kell valamennyit sötétíteni.

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#44931) sg22 válasza sg22 (#44152) üzenetére


sg22
senior tag

Hi!

Szoval azt tanacsoltatok h vegyem meg azt ami ott van, meg is tettem. Rakotottem a gepre:

es ahogy latjatok nem tolti ki a vasznat. namost az a kerdesem hogy csakugy lehetne allitani ha hatrebb szerelem ap
a projektort?

what should I do about this?!

(#44932) cinemazealot válasza sg22 (#44931) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ez furcsa. :F A volt tulaj is így nézte volna a filmjeit? Kipróbáltad/kipróbáltattad, mielőtt megegyeztetek, hogy otthagyja Neked?

Vagy neki kitöltötte a teljes vásznat? Mert ha igen, akkor csak valami beállítási gond lesz Nálad.

[ Szerkesztve ]

(#44934) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Sziasztok!

Hozzám fog kerülni a napokban egy Epson EB-2247U projektor, szigorúan szakmai felhasználásra ;] .
Arra gondoltam, nem lenne baj, ha beszereznék egy kisebb vásznat, hogy ne a falra kelljen vetítenem, ha itthon szeretném letesztelni, hogy fog-e működni másnap, ha elutazom.
Adott egy falrész, ami 165 cm széles (magassága még több, de az gondolom mindegy). Szeretném olcsón megúszni, nem kell hordozható vászon, sem nem muszáj, hogy összecsukható legyen, szóval akár lehet fixen feszített is, ha létezik olyan. Milyen ajánlanátok, vagy mire figyeljek oda nagyon?

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#44935) sg22 válasza #99499520 (#44933) üzenetére


sg22
senior tag

optoma uhd40 ez a projektor neve. bemtudom hogy hasznaltak illetve van e lencse zoom nem ertek hozza semennyire. a vaszon is ott volt azzal hasznaltak

what should I do about this?!

(#44936) sg22 válasza sg22 (#44935) üzenetére


sg22
senior tag

jolvan megtalaltam balfasz vagyok koszi szepen

what should I do about this?!

(#44938) BBéci válasza #99499520 (#44937) üzenetére


BBéci
titán

Jó néhány topiktársunk vetít hófehér falú és plafonú szobában. Voltam riportot készíteni olyanban, majdnem elsírtam magam, amikor megláttam a SIM2 C3X gép képét. Ráadásul a plafonba voltak beépítve a háttérsugárzók. :(

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44940) kalapacsolok válasza #99499520 (#44873) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

ok, köszi a segítséget! Mit kell pontosan keresnem, milyen márka vagy hol? Media martkban nem láttam ilyet :)

(#44941) Vhiktor válasza M@trixfan (#44930) üzenetére


Vhiktor
veterán

3 proji van versenyben.
Benq w2000(esetleg W2000+), Epson Tw6700 és 5650 a kisebb fényerő miatt.
Közelről vetítenék 275cm a lencse a vászontól, ezért is aggódok a fényerő miatt.
Néztem használt gépeket is, de azok általban ilyen közelre elég kis képet vetítenek.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#44942) Pro Koryak válasza Vhiktor (#44941) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Van eladó jvc hd350, nézted mit tud?

(#44945) BBéci válasza #99499520 (#44939) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem kevés a 130 centi, viszont a vászon melletti és mögötti fal színe lényegtelen.
Miért barlang a bordó falú szoba? Mondjuk engem nem zavarna, mert 90 %-ban olyan célból megyek be a nappaliba, amihez nem kell fény. Olvasáshoz elegendő egy állólámpa, amikor a Paperwhite van használatban, akkor még az sem kell.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44946) Vhiktor válasza Pro Koryak (#44942) üzenetére


Vhiktor
veterán

Igen néztem mré, de ha jól láttam nem tud 3D-t így rögötn kiesik.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#44948) Ijk válasza #99499520 (#44947) üzenetére


Ijk
nagyúr

Fekete függöny mimdenhova. Mondjuk nem olcsó.

/人◕ ‿‿ ◕人\

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.