Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) szaszlaci válasza BBéci (#2998) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nem találkoztál SD BD rippel? :Y :Y
Az 10x jobban néz ki, mint bármelyik DVD..
Ne haragudj, de ismét bebizonyítottad, hogy komoly kiterjedésű vakfoltok vannak nálad.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#3002) szaszlaci válasza szaszlaci (#3001) üzenetére


szaszlaci
addikt

Meg lehet lesni, ebből 2-3 darab felmegy egy DVD-re, normálisan felskálázva nem épp csúnya.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#3003) szaszlaci válasza #95590400 (#2999) üzenetére


szaszlaci
addikt

Ezek vannak, torrentől függetlenül:
-DB/DVD iso. Képfájl, egy az egyben az eredeti.
-DB/DVD rip. Valamibe át van kódolva a lemez. Lehet mkv, xvid, DivX, .. 1080 sor, 720 vagy az SD valamelyik fajtája. Ezek mind a képi tömörítésre vonatkoznak. Kaphat plusz hangsávot, ami lehet DolbyDigital vagy valami sztereó, vagy akármi más.
-BR rip. Ez a BluRay lemezről készült (általában mkv) rip újra tömörítése. Tehát az előző kategóriáé. Itt jelentős minőségromlással kell számolni szemben azzal, ha egyből a lemezről készült volna.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#3004) szaszlaci válasza szaszlaci (#3003) üzenetére


szaszlaci
addikt

Az előző kettő nem DB, hanem BD, logikusan.. Mind BluDisc.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#3005) #95590400 válasza szaszlaci (#3003) üzenetére


#95590400
törölt tag

ez má' nagyonawarez ám. hadd ne linkeljek scene rulz-t.
de nem ugyanezt írtam, csak a "hivatalos" filenévjelölésekkel? annyi kivétellel, h a BDRip meg a BRRip az, amit leírtam, nem kellene összemosni a kettőt. meg nem csak iso-ba kerülnek fel komplett BD-k, hanem full lerippeléssel is, ezt mondjuk a scene nem szereti. (de ezekben az a jó, h elég a legnagyobb m2ts-t leszedni, haali-val mehet mkv-ba, a hangsávokat szanálni, aztán kész is van a házi remux, anélkül, h a full lemezt leszedné az ember).
meg lehetne bonyolítani a BD5-el, BD9-el, a ps2/xbox optimalizált vackokkal.
a remux meg az ami. szerintem a legértelmesebb kompromisszumos dolog, ha valaki a legjobb minőséget akarja, de nem akar egy full BD-t letölteni. persze a tizenakárhány hangsáv nem kerül fel. meg sajna ritka madár.
torrentre 90%-ban az kerül fel, ami a topftp-kre, így névjelölések változatlanok, mert hibás név miatt kapják a nuke-ot, oszt nem lesz meg a credit.
meg persze minden oldalnak megvannak a saját kis csapatai, akik csak torrentoldalakra dolgoznak, névadás, kódolás szabályait nem tartják be a kis hamisok, aztán van is néha keveredés. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3006) fecke


fecke
tag

Sziasztok
most voltam projektor nézöben optoma hd 20 kontra epson eh-tw 3200
Nálam az epson nyert ,én mondjuk nem láttam a szivárványt a optománál de az aszony az igen . És hát elöször öt kell meggyöznöm ,hogy mennyire kell ez nekünk :)

(#3007) sebipayne válasza fecke (#3006) üzenetére


sebipayne
tag

Ezt ki tudnád kicsit bővebben is fejteni, hogy miben nyert az Epson? Engem is érdekel ez a 3200-as, de idáig sajnos sehol sem tudtam élőben kipróbálni...

(#3008) fecke válasza sebipayne (#3007) üzenetére


fecke
tag

Én speciál a szineket és az egészet élénkebbnek láttam az optoma picit mozisabb képet nyújtott . Nekem nagyon bejött othon 50" panasonic plazmám van full-hd . Anak a képét vettem alapul

(#3009) szaszlaci válasza fecke (#3008) üzenetére


szaszlaci
addikt

Azért a rendes értékeléshez illene ezeket alaposan beállítani (feltételezés csak, hogy nem tetted meg).

avman: dehogy warez az, csak infót cserélünk :D

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#3010) BBéci válasza #95590400 (#3000) üzenetére


BBéci
titán

Kedvenceimet, pl. Taken, igyekszem BD jelzésü változatban megszerezni, ami m2ts fájlokból áll és a Dune Blu-ray lemezként kezeli. 3-4 hangsáv és 6-12 felirat szokott lenni rajtuk, viszont az extrákat lehagyják, amit nem bánok. Ezek már vásznon is brutáljól mutatnak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3011) BBéci válasza szaszlaci (#3001) üzenetére


BBéci
titán

Az SD BD ripek nemismerése mennyiben érinti a vetítőkkel és egyéb házimozis készülékkel kapcsolatos tapasztalataimatés munkámat?
Töredelmesen bevallom, nem foglalkozom lebutított felbontású filmekkel.
Ha ez bűn, akkor vessetek a mókusok közé!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3012) #95590400 válasza BBéci (#3010) üzenetére


#95590400
törölt tag

én csak azokat szedtem le, amikre a mára már pislákoló gyűjtőszenvedélyem megvételre kényszerített. viszont a kedvükért meg nem vettem bd lejátszót még. legfeljebb ha kidöglik valamelyik optikai.
ezek is kb. úgy néztek ki, szétkaptam őket, mégis mi mozgassa, meg hogyan. van ami kapott magyar szinkront (pl. űrod., crow), meg a saját, javított, vagy éppenséggel fordított feliratomat, csináltam belőlük egy szép nagy mkv file-t, belenéztem itt-ott, aztán majd ha lesz méltó vetítő, akkor leülök, és szépen megnézem őket.
bár monnyuk az űrod-át 2-3 évente megnézem. úgy is jött ki, xga vetítőn dvd, 480p-n hdtv, 720p-n blur forrás.

[ Szerkesztve ]

(#3013) BBéci válasza #95590400 (#3012) üzenetére


BBéci
titán

A 2001. Űrodüsszeia kedves emlékeket ébreszt bennem, nagyon fiatal voltam, amikor először láttam, a zenéjét is azonnal megszerettem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3014) BBéci


BBéci
titán

Tegnap (pénteken) másfél órát töltöttem JVC vetítők társaságában, mindkettő - DLA-X3, HD350 - rendkívül jó képminőséggel, gyakorlatilag zajtalan működéssel lopta be magát a szívembe. Az X3 méretét, súlyát kicsit durvának találom, más kifogást nem tudok említeni, ár/érték arányát tekintve egyértelműen kategóriája (egyik) legjobbja.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3015) szaszlaci válasza BBéci (#3011) üzenetére


szaszlaci
addikt

Aki sok-sok éve újságíró a témában (azaz más embereknek ad vásárlási tanácsokat), ismernie kell egy olyan formátumot, ami előbb említhető egy lapon a BluRay-el, mint a DVD-vel. Főleg, hogy el van terjedve.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#3016) #95590400 válasza BBéci (#3014) üzenetére


#95590400
törölt tag

hát, aki manapság egymilláért nem tud kiváló házimozi vetítőt gyártani, annak magam veszem meg és viszem házhoz az ásd el magad felszerelést- :DDD

(#3017) xtremetuning válasza #95590400 (#3016) üzenetére


xtremetuning
addikt

Gyártani legyártják, csak b@xnak odaadni annyiért... :(

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#3018) Integra válasza BBéci (#3014) üzenetére


Integra
titán

gyanítom nem éppen a mitsu hc4000-res árkategória... :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3019) Ati007 válasza BBéci (#3014) üzenetére


Ati007
őstag

És szerinted annyival jobb az X3 2Dben mint amennyivel többe kerül?

(#3020) yodamastah válasza Ati007 (#3019) üzenetére


yodamastah
őstag

Szerintem az egyik legjobb ar/teljesitmeny aranyu vetito most az X3. Termeszetesen nem belepo kategoriahoz viszonyitva, hanem mondjuk a belepotol a high-end kategoriaig. Sokan keresik ezt a modellt. Altalaban azok, akik kicsit komolyabb mozit epitenek.

Kb 1 hetet volt nalam sz x3, es nekem nagyon bejott. Pedig en nagy DLP rajongo voltam az elmult 7-8 evben. Most mar kezd halvanyodni a dolog :)

Relativ jo arahoz kepest, egeszen felso kategorias erzetet kapsz az X3-al. Lattam mar jobb vetitoket, de sokkal sokkal tobb penzert. A tesztet meg mindig nem birtam osszerakni, de jovo heten szerintem meglesz.

[ Szerkesztve ]

(#3021) #95590400 válasza xtremetuning (#3017) üzenetére


#95590400
törölt tag

gondolom egy high end, neves matricával ellátott felsőkategóriás vetítőn az árrések is végig magasabbak (míg a legyártott termékek száma kevesebb), és így valóban, az előállítási költség és ár aránya teljesen máshogy alakulhat, mint egy óccónál. azaz az egymillás vetítő önköltsége a közelében sincs a végső árnak. legalábbis ez általában így szokott lenni, tippem szerint itt is így van, ahogy más luxus(abb)cikknél is.

[ Szerkesztve ]

(#3022) xtremetuning válasza #95590400 (#3021) üzenetére


xtremetuning
addikt

Kiváncsi lennék, mennyi egy sim2 önköltségen... :((
A kereskedők haszna sem kevés. Persze megmagyarázzák, hogy nekik kell beletenni a pénzt, raktár, garis szervíz...stb. Ezt értem... De hogy lesz egy 5000 eurós vetítőből 10000 ? Khmmm. Persze a kőgazdagok nagy részénél mindegy, a lényeg a minél nagyobb árcédula.

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#3023) BBéci válasza Ati007 (#3019) üzenetére


BBéci
titán

A Streamaudiónal pontosan ugyanannyiba kerül az X3 és egyértelműen jobb a képe, mint a 350-esé, ezért ez utóbbi maradt ott. :K

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3024) BBéci válasza szaszlaci (#3015) üzenetére


BBéci
titán

Ha Te mondod, biztosan el van terjedve, de valamiért az én ismeretségi körömben senki nem néz lebutított felbontású vackot, ezért nem is foglalkozom velük.
Szerintem a Digitális Házimozi magazin olvasóit sem érdekelné.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3025) yodamastah válasza xtremetuning (#3022) üzenetére


yodamastah
őstag

Sim2-nel sok olyasmit meg kell fizetni, amit nem tudsz kezbe fogni. Sikerult az egyik sim2 marketingessel egyszer jol berugni, es jol kikerdeztem hogy mennek naluk a dolgok. Kis ceg, sajat fejleszto gardaval. Rengeteg olyan dolog van, ami azert is draga mert ok maguk fejlesztenek. Es ugye nem adnak el akkora peldanyszamban mint mondjuk a Sony... De persze extra "marka" felar mindenkepp van. Jo pelda erre a Sim2 D60, ami egy Benq vetito. Benq felirattal fele az ara. (jo szar amugy mindketto). Hulye huzas volt a Sim2-tol a D60, le is alltak vele...

Az arat olyan dolgok is felhajthatjak ami se papiron se kezben nem latszik. Mondjk egy jobb optika... Csak aztan nezi az ember a kepet es valahogy megis csak jobb valamiert a dragabb :) Masik pelda: a Darkchip3 DMD az nem ugyanaz egy 400ezres alap vetitonel, meg egy 1.5 milliosnal. Azt hiszem 7 fele szintje van a DC3-nak. A draga vetitokben szoktak lenni a valogatott, jobb kontarsztot tudo, specialisan feluletkezelt (stb) panelek. Ezek SOKKAL dragabbak mint az alap DC3. Aztan papiron DC3 mindketto. Nyilvan nincsen sokszoros kepminoseg differencia, de sajnos itt is az van, hogy pici minosegbeli javulasert egy bizonyos szint utan mar nagyon sok plusz pent kell kifizetni.

Kereskedok arrese az megint mas kerdes...

[ Szerkesztve ]

(#3026) BBéci válasza yodamastah (#3025) üzenetére


BBéci
titán

A D60 nem egyezik meg mindenben, 100 %-ig az eredeti Benq modellel, egyébként igaz, jogos amit leírtál.
A DC3-at használó vetítők képe közötti jelentős különbségek nekem is feltűntek. A többi DMD-re is áll, amit elmeséltél.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3027) xtremetuning válasza yodamastah (#3025) üzenetére


xtremetuning
addikt

A fejlesztéseket természetesen megértem . A hosszászólásom fanyalgása a disztribútori haszonról szólt . :(((
D60-at anno hasonlítottam az epson 5000-esemhez. Maradt az epson. Annyival nem volt jobb a d60. D80-at nem kommentálnám... :C Pláne az utolso d80E szériát. :R
Ha jól tudom, nikon objektív dolgozik benne. :K

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#3028) yodamastah válasza BBéci (#3026) üzenetére


yodamastah
őstag

Hat ezt mondja a Sim2 is (a belsos informaciok is ezek). Nalam viszont volt mindet vetito. D60 tobb honapig. Eleg jol kiismertem. Gyakorlatilg alig lett jobb a Sim2 verzio. Ez egy elkurt probalkozas volt es kesz. Nem baj jonnek az uj also kategorias ledes sim2-k tavasszal. Ideje valami tortenjen mert amiota leallitottak a D80E-t azota nagyon halal volt naluk az olcsobb szegmensben...

(#3029) yodamastah válasza xtremetuning (#3027) üzenetére


yodamastah
őstag

Nekem kb 2 evig volt D80E. A mai napig az egyik legjobbnak sikerult 1 chip DLP projektornak tartom. Valami eszement jol filmszeru kepe van mozihoz. Persze kezd eljarni felette az ido, a kalibralt nativ on/off kontrasztja az ilyen 4500:1 merve, az ma mar kezd keves lenni az olyan projektorok mellett mint pl. amit a JVC hoz ki manapsag. A kepi dinamikaja viszont kivalo, 750-800:1 koruli ANSI kontasztot tudott. Nagyon jo optika van benne... A sima D80 az nem volt ilyen jo... Sokkal kevesebb volt a nativ kontrasztja.

Persze azert messze nem tokeletes a D80e sem. Pl mocsok hangos. Miatta kifurtam a falat, es a konyhaba raktam a projektort :D

[ Szerkesztve ]

(#3030) BBéci válasza yodamastah (#3029) üzenetére


BBéci
titán

A D18-hoz képest mindegyik csendesnek számít.
Viszont a JVC X3 tényleg suttog, csak fél méterről hallani, hogy működik. 3D-ben bizonyára hangosabb, azt nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3031) xtremetuning válasza yodamastah (#3029) üzenetére


xtremetuning
addikt

Hát nem halk, az tuti. :N
De a képe miatt, mindent megbocsájtok neki... :DDD

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#3032) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Ezért ez eléggé hájtek már, nem?
Retinára vetített kép.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#3033) Lipton


Lipton
őstag

Van a cégnél egy NEC prezentációs projektor (DLP). Nézegettem, próbálgattam, de engem abszolút nem zavart a rambó.

(#3034) #95590400 válasza Lipton (#3033) üzenetére


#95590400
törölt tag

töksötétben próbáld, és ha úgysem zavar, ha pl. a bal alsó sarokból hirtelen a jobb felsőbe kapod a pillantásod, akkor elismerésem... :DDD
de nem úgy volt, h a lens shift miatt az lcd?
mert amúgy meg akkor a samu, oszt kalapkabát, indulhat a mozi.

[ Szerkesztve ]

(#3035) Begi válasza #95590400 (#3034) üzenetére


Begi
senior tag

Benq w1000-ről mi a véleményetek?

(#3036) #95590400 válasza Begi (#3035) üzenetére


#95590400
törölt tag

nekem magáról a benq-ról van meg a véleményem... de ez személyes, rossz tapasztalatokon alapul, mind a vetítő minőségével (w100), mind a szervizháttérrel kapcsolatosan.
így teljesen elfogult véleményem szerintem házimozinak álcázott prezisvetítőket gyártanak, túlárazva. lehet, ez már változott. de én többet semmilyen benq cuccot nem veszek és szeretek másokat is lebeszélni a termékeikről, kiélve így kicsinyes bosszúszomjamat is . mellesleg másik fórumon egy kicsit komolyabb benq vetítővel is csak a szívások voltak akkortájt-
[link]
itt a hd20-at jobbnak állítják be, de monnyuk a rengeteg kifényképezett kép meg a tartalom a készítőjének hozzáértését és épelméjűségét kicsit megkérdőjelezi.
részemről olcsó, belépős 1080p vetítőnek samu a600, továbbra is. azt láttam, teccett, a benq khm.

[ Szerkesztve ]

(#3037) Lipton válasza #95590400 (#3034) üzenetére


Lipton
őstag

Úgy nem tudtam, csak egy félig sötét tárgyalóban. Fehér alapon fekete dolgot rángattam a képernyőn windows-ból :). Láttam, hogy milyen a rambó, mert valamennyire látszott, de nem zavart, nem volt annyira erős. Ültek még ott hárman, ha nem mondom, hogy mit nézzenek, nem láttak volna semmit sem. Mondjuk egy egy prezentációa 1024x768 projektor volt, nem tudom ez mennyire számít.

Lens shift miatt igen, de végre láttam rambót élőben :)

(#3038) BBéci válasza Begi (#3035) üzenetére


BBéci
titán

Nekem sem szimpatikus a benkjú, de Itt elég jókat írnak róla.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3039) Begi válasza BBéci (#3038) üzenetére


Begi
senior tag

Köszi. Megnéztem.

Azt hiszem eldölt... Ez sajna nem tud elég nagy képet vetiteni, akkora távolságból, mint ami nálam adott:(
Tetszik ez az epson, még megnézem hogy ténylegesen mekkora és hogy tényleg olyan a képe, mint amiket láttam.

Bár még a samu versenyben van... Csak tudnám hogy el tudom-e helyezni megfelelően:S

[ Szerkesztve ]

(#3040) BBéci válasza Begi (#3039) üzenetére


BBéci
titán

Hány méterről szeretnél vetíteni?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3041) Begi válasza BBéci (#3040) üzenetére


Begi
senior tag

3,4m faltól falig. Ebből jön le a projektor mérete.
Azaz kb. 3m, de inkább 2,8 ha a kábeleket is rendesen el akarom helyezni, illetve a számolási hibával is számolok.

(#3042) BBéci válasza Begi (#3041) üzenetére


BBéci
titán

Az nem nagy távolság, viszont nem is kell oda 2 méternél szélesebb vászon, 4 méteres nézési távolsághoz szerintem ideális a 2,4-es.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3043) Begi válasza BBéci (#3042) üzenetére


Begi
senior tag

Igen én is olyan 2m-re gondoltam. De a Benq, HD20 nem képes erre. A samu is csak éppenhogy. Az epson lazán teljesiti, bár itt a méret is elég nagy:).
Tényleg a samsung esetében ugye nem sok lehetőség van állitani a lencsén. Ha én a falra rakott polcra akarom rakni, pont a vetitő közepével egy vonalban az úgy okés?
Vagy esetleg ha a plafonról akarom belógatni, akkor hova kéne raknom? Ahogy nézem az epson esetében ez teljesen mind1.

(#3044) Begi válasza Begi (#3043) üzenetére


Begi
senior tag

Természetesen azt akartam irni a falra rakott polc esetén hogy igy a proji lencséje pont a vászon közepével lenne egy vonalban.

(#3045) BBéci válasza Begi (#3044) üzenetére


BBéci
titán

Ezeket a vetítő műszaki adatai között megtalálod, fejből nem tudok válaszolni.
Furcsállom, hogy 3 méterről nem képes 2 méter széleset vetíteni, az lenne a minimum.
Nálam inkább az ellenkezője szokott gondot okozni, mert a vetítő helye szintén a hátsó falon lévő polc, a frontlencsétől 4,5-4,6 méterre lévő 2 méter széles vászon kicsinek bizonyul. Nem mindig tudok 2,4-est kapni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3046) Begi válasza BBéci (#3045) üzenetére


Begi
senior tag

Igen, én is furcsállottam. Ahogy nézem tévedtem, csak a Benq nem tud... Bocsesz.
Amúgy itt nézegettem: Projection Calculator Pro

[ Szerkesztve ]

(#3047) sebipayne válasza Begi (#3043) üzenetére


sebipayne
tag

Hogy érted azt, hogy a Benq meg a HD20 nem képes a 2m-re? Nincs elég fényerejük? Miben különbözik tőlük az Epson? Meg kíváncsi lennék melyik Epson-ra gondoltál.

(#3048) BBéci válasza sebipayne (#3047) üzenetére


BBéci
titán

Az objektív terítése miatt. Nézd meg a linket!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#3049) Begi válasza sebipayne (#3047) üzenetére


Begi
senior tag

Ahogy BBéci mondta.
De közben javitottam magam. Csak a Benq nem képes rá, ja és a Samsung sem:). (3m-ről 2 méter széles képet vetiteni)
Epsonok közül pedig az EH-TW3200-ra gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#3050) Begi


Begi
senior tag

Megjött az Epson a boltba. Meg lehet tekinteni.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.