Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44151) Ájvé válasza BBéci (#44150) üzenetére


Ájvé
veterán

Ezt nem tudom, de már annyi mindennel foglalkozik és árul, hogy semmin nem lepődök meg.

(#44152) sg22


sg22
senior tag

Sziasztok!

Mar egy ideje olvasgatom ezt a topikot de nem lettem okosabb. Egyszeruen semennyire sem ertek a projektorokhoz es annyi van hogy csak na. Szoval a tetoterbe szeretnek egy projektort ugy ahogy itt is megvan csinalva, ez ugyanaz a tetoter csak az elozo lako elvisz innen mindent.

Milyen projektort ajanlanatok ide 150-300 ig bezarolag? Illetve milyen vasznat? ha kesobb esetleg lefestem a falat kell vaszon?

Jo lenne ha 2-3 fajtat is tudnatok mondani.

Koszonom elore is :R

what should I do about this?!

(#44153) cinemazealot válasza sg22 (#44152) üzenetére


cinemazealot
addikt

Beszélj az előző lakóval, hogy hagyja ott Neked a cumót! :)

Aztán idővel legfeljebb lecserélsz mindent. De ha most az exnek is le kell szerelni mindent, Neked meg fel kell szerelned az új (ráadásul csupa kérdőjellel kiválasztott) kütyüket, nem egyszerűbb, ha ezt most kipróbálod, és ha tetszik, mondasz rá egy ajánlatot?

[ Szerkesztve ]

(#44154) gyulaipal válasza vhunor (#44147) üzenetére


gyulaipal
tag

Szerintem ha nagyon kevés pénzből kell FullHD projektort venni, akkor a Samsung a600 is egy jó lehetőség. Ezt 80eFt környékén már szokták hirdetni használtan, ha találsz egy jobb állapotú (kevés órát "futott") példányt, szerintem első körben ez jól használható. Ráadásul ezek elromlani sem szoktak sűrűn...

(#44155) gyulaipal válasza sg22 (#44152) üzenetére


gyulaipal
tag

Milyen széles a vászon és milyen messze van tőle a projektor? Ezt jó lenne tudni...

A másik kérdés: a plafonon odébb lehet tenni a projektor tartóját? Ez azért lenne logikus mert ahogy én látom, ez a képen egy jó széles szögben vetítő gép. Ha egy "normál" lencsés gépet használhatnál, sokkal több és olcsóbb lehetőség közül választhatnál ... de ehhez valószínű messzebb kell tenni a konzolt ... vagy kisebb (keskenyebb) vászon kellene.

Abban különbözik a véleményünk, hogy 2-3 típust kellene mondani Neked. Szerintem elég lenne 1-et, de az vetítsen olyan képet, hogy abban ne legyen hiba... ezzel sokkal jobban jársz mint 2-3 olyan típussal, amit azután fél év múlva már le akarsz cserélni, mert nem vagy elégedett ... de ez szigorúan magánvélemény! :-)

(#44156) qqzs


qqzs
őstag

Koszi a velemenyeket a Xiaomi projektorrol, ilyesmi infokat szerettem volna olvasni. Hazimozira W2000-est hasznalok ez masodik projektor lenne a paromnak tanitashoz amihez eddig egy 8ezer forintos kinai projektort hasznalt szerintem kezzel csiszolt muanyaglencsevel :) meg kertmozihoz nyari estekre ahova nem raknam ki a Benq-t, esetleg gyerekszobai vetites ilyesmire, akkor ugy latom ez jo ar ertek aranyba. Multkor majdnem elcsabultam egy xiaomi wc kefere. Nemhiaba mondjak a kinai Apple-nek, ra lehet szokni. eddig barmit vettem minden tokeletes es nem utolso sorban szep mattfeher :)

Eladó: GTS450

(#44157) péjé válasza qqzs (#44156) üzenetére


péjé
őstag

Oktatni sztem jó lehet egy 1024x768-as vmi ismert márkás DLP proji, ezek 20-30eft körül mennek és még a kertbe is jó lehet...:-)

[ Szerkesztve ]

(#44158) -KP- válasza sg22 (#44152) üzenetére


-KP-
addikt

hát ha úgy is üres lesz a szoba, szerintem egy festetéssel kezdj. Ez a minden fehér, a vetítés halála kb.

(#44159) gyulaipal válasza péjé (#44157) üzenetére


gyulaipal
tag

Teljesen igazad van, a kertben tényleg jó lehet egy egyszerűbb gép is ... de azért szerintem egy komoly(abb) gép használatának is van racionalitása a kertben ... ööö ... izé ... talán részletezem.

Mi nyári estéken a kertben a melléképület oldalára szoktunk vetíteni kb. 5m széles 21:9 képet (persze tipikusan valami nagyobb DLP géppel). Ennél (szó szerint és képletesen) nagyobb "házimozis" (vagy inkább "kertmozis") élmény szerintem nincs. Ez még úgy is igaz, hogy a hang halk és szar minőségű (2 csatornán szokott menni a hang, régi Orion HS9-eken és mivel vannak szomszédok, csak ésszel "toljuk neki" a Watt-okat :-).

A nagy kép valamiért (nekem úgy tűnik) intenzívebb hatással van a nézőre, mint egy kisebb (2-3 méter széles) kép. Tudom, hogy ránézésre nincs sok logika a dologban ... de én ezt tapasztalom (és ezért is fáj a szívem, hogy 3,2m-nél nagyobb képet bent nem tudok vetíteni).

Pont ezért nem értem azt sem, hogy miért gondolja mindenki azt a fórumokon, hogy a "házimozi" szó lényegében a "hangot" jelenti ... hiszen ha így lenne, akkor nem lenne ilyen nagy élmény a kertmozi (ilyen szar hanggal).

A kertben igen jó az ANSI kontraszt, mert a teljes "plafon" (a csillagos ég) gyakorlatilag tökfekete, a fű pedig szintén elég sötét anyag (csak ezt a napfényben nem vesszük észre). Meg merem kockáztatni, hogy ha nincsenek pl. fehér falak a vetített felület körül, akkor jobb képet lehet vetíteni a kertben, mint egy "átlagos" dedikált házimoziban. Plusz a nagy méret ... aaahhh ... :)

Ha van a környéken közvilágítás, akkor jó izmos fényerejű projektort érdemes használni, de ma már az olcsó gépek is elég fényesek, így ez nem gond. Szerintem érdemes kipróbálni ... de csak óvatosan, mert ha valaki leszedi a projektort a moziból azért, hogy a kertmozit kipróbálja, lehet, hogy őszig a gép nem kerül vissza a konzolra... :-)

(#44160) gyulaipal válasza gyulaipal (#44159) üzenetére


gyulaipal
tag

Egy kép kedvcsinálónak kertmozizáshoz (a képben a 172cm magas feleségem áll az 5,2m széles kép bal oldalán, csak a méret szemléltetése céljából). Középen látszik a melléképület ablakát letakaró gyereklepedő ... ami borzalmasan néz ki így a képen, de élőben (a vetített képet szemből nézve) egyáltalán nem zavaró ... ami engem is meglep egy kicsit, de mégis tény, hogy (eddig) emiatt senki nem panaszkodott... :-)

(#44161) Ijk válasza gyulaipal (#44160) üzenetére


Ijk
nagyúr

Hát igen, itt nem probléma a fehér mennyezet. Mondhatni ki tudja magát futni a projektor teljes mértékben.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#44162) mmoht válasza Ájvé (#44144) üzenetére


mmoht
csendes tag

Te aztán tudhatod miben veszek el!
Köszi, az ANSI lumenről is tőled hallottam először! Hogy jön ide a te projektorod? A Xiaomi leírásában egy szóval sem említik, hogy HDR kép vetítésére alkalmas. Sem papíron, sem a gyakorlatban nem körözi le a projektorodat, ja de, a lámpaélettartamban mégis. A teljesítményeik nem értem hogyan jöttek ide. Az általam megemlített egyetlen extra egy hordozható projektornál eszméletlenül praktikus dolog, neked telepítettnél persze, hogy nem derogál egyszer beállítani a fókuszt. Örülök, hogy elégedett vagy a saját gépeid kontrasztjával.
[#44145-péjé]
Mivel is állítottam, hogy nincsenek gyengeségei? Köszi fogok guglizni!
"Mire lehet elég ez a fényerő?"
No ezt éppen első kézből tudom, ugyanis van egy 450 ANSI lumen fényerejű projektorom is, meg egy X-Rite kalibráló műszerem, így mérni és kalirálni is tudom, mert CMS van ebben is, minden bizonnyal a Xiaomi projektorában is van. Számomra teljesen elfogadható a képe, nem egy kontrasztbajnok, de nem is annak készült, teljesen alkalmas arra, hogy tv-t nézzek rajta besötétített nappaliban 80-100"-on. (Egy barátomnak mutattam és annyira megtetszett neki, hogy ő is elkezdett azóta projektorozni. Az igényeit meghallgatva egy használt Benq W2000-t ajánlottam neki.) A led miatt mehet éjjel nappal, a másik projektort csak mozifilm nézéséhez kapcsolom be. A beépített lejátszó hidegen hagy, LibreELEC-et használok Kodival az kadenciahelyes. Attól, hogy van a Xiaomiban beépített lejátszó, nem kötelező használni. 4K, HDR kompatibilitás, nyugodj meg, tudom értelmezni mit jelent. Mivel várjak? Ja, avatar bezavart :D ? Egy jó tesztet szívesen olvasnék róla, annyira nem csigázott fel, hogy vegyek egyet és magam teszteljem le. Viszont, ha nem lenne kettő, másodiknak vennék most egyet, bár nem tartok kizártnak egy harmadikat sem, de nem ebben a kategóriában, az natív 4k és lézeres lenne.

(#44163) péjé válasza mmoht (#44162) üzenetére


péjé
őstag

Igazából mindenre megvolt a saját válaszod, minek is kérdeztél? :) Ha elsőre leírod ezt akkor nem futunk felesleges kört ráadásul ebben a melegben

(#44164) mmoht válasza péjé (#44163) üzenetére


mmoht
csendes tag

Tényleg meleg van, még mindig összekeversz a kérdezővel! :(

[ Szerkesztve ]

(#44165) Ájvé válasza mmoht (#44162) üzenetére


Ájvé
veterán

Én csak a véleményem írtam le, ha téged ez bánt akkor sajnálom.
Tőlem nyugodtan megveheted, ahogy írták ha utána írsz róla akkor legalább mások el tudják olvasni, ennyi. Olvasd el HDR 10 videó megjelenítést támogatja. Nem mondtam hogy jobb vagy rosszabb mint az enyém, csupán egyetlen technikai adatot összehasonlítattam, azért mert az én projektorom is belépő szintű, a célom nem fikázás volt.
Azért vettem projektor mert könnyű hordozni és nagy képet tudok vele vetíteni, ergo jobb mint egy TV mondjuk és nem fixen használom egyelőre.
Ansi Lumen értéket is van felvetettem, az én projektoromba éppen elég, sötét szobában jó képet ad, de ha több fény van akkor már kevés, csak ezért hoztam fel.
Szóval nem említettem 4K-t, HDR-t hoztam fel mert támogatja a Xiaomi projektora és szóval nem állítottam hogy nem érted miről van szó.
Ha téged zavar mások véleménye akkor nem értem miért kéred egyáltalán ki, vagy de, megerősítést vártál, hát bocs, vélemény nyilvánítás nem ezt jelenti.
Jó teszt tényleg jó lenne róla, egyetértünk ebben.
Xiaominak van 4K lézeres projektora natív 4K-val, nem olcsó de jókat írnak róla, 3000:1-es valós kontraszt, 5000 Ansi Lumen stb.
Ui én most olvastam el az Ansi Lument mit jelent, azért linkeltem, de bocsánat nem feltételeztem, hogy nem tudod mi az.

[ Szerkesztve ]

(#44166) mmoht válasza Ájvé (#44165) üzenetére


mmoht
csendes tag

Most már tényleg kezd fárasztó lenni a figyelmetlenség, főleg ebben a melegben! Utoljára leírom én (mmoht), nem kérdeztem az adott projektorról senkit, azt qqzs tette! Elnézést kérek azoktól, akik nick neveket nem szeretnek elolvasni, csupán avatar képek alapján azonosítanak személyeket, hogy ugyanolyat választottam, mint annak idején qqzs! Nem zavar a véleménye senkinek, azzal meg sem lehet bántani.

[ Szerkesztve ]

(#44167) mbaker


mbaker
tag

Sziasztok!Véleményt szeretnék kérni Tőletek.Jelenleg egy AcerH5360 projektorom van.Előre lépés lenne-e egy Acer H6510bd.Gyerekek miatt vennék 3D.Mostani is tudja de úgy tudom kell hozzá valami nvidia cucc+szemüvegek...Eddig csak filmeket néztem rajta és xbox360.Most vettem xbox one-t.asus multim van tudja a halfsbs és a fullsbs is.Harveraprón találtam egy szimpatikus projektortSzívesen fogadok minden más ötletet is.Köszönöm mindenkinek a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#44168) Ájvé válasza mmoht (#44166) üzenetére


Ájvé
veterán

Bocsánat, tényleg elsiklottam ez felett.
Rossz hsz-re reagáltam, de a lényegen nem változtat, tényleg nem neked kellett volna írnom.

[ Szerkesztve ]

(#44169) péjé válasza mbaker (#44167) üzenetére


péjé
őstag

szia,

kb. csak felbontásban lépnél előre...ebben az árban van pár benq w1070 használtan, pl. ez 670 órával [link] vagy ez 90eft 1200 órával...[link]
Mozizni egyértelműen jobb, megy rajt a fullhd 3D (DLP link szemüveg kell hozzá, pár ezres alin, jófogáson) és xbox is oké vele.

(#44170) gyulaipal válasza Ájvé (#44165) üzenetére


gyulaipal
tag

> Xiaominak van 4K lézeres projektora natív 4K-val, nem olcsó de jókat írnak róla, 3000:1-es valós kontraszt, 5000 Ansi Lumen stb.

Én úgy fogalmaznék, hogy van egy olyan projektora amiről ezeket leírták a katalógusba. Meglepődnék ha 5000 lumen fényereje lenne egy 0,47"-es DMD-vel működő gépnek, kb. 10 perc után leolvadnának a mikrotükrök a lapka felületéről, kivéve talán ha vízhűtést használnának. Ez kb. az az eset, amikor a kínai piacon 10000W-ot írtak nagy piros betűkkel a zsebtelepről működő kisrádióra...

A 0,47"-es DMD egy FullHD chip aminek két dimenzióban tologatják a pixeleit. A pixelek kétszer nagyobbak mint ami a 4K felbontáshoz kellene ... és ha ebből a chip-ből kihoztak 3000:1 kontrasztot, akkor azok inkább varázslók mint mérnökök. Ez maximum dinamikus lézer-teljesítmény vezérléssel lehet ennyi, magyarul ez dinamikus kontraszt, a natív meg mondjuk 600:1.

Az, hogy jókat írnak egy projektorról olyan dilettánsok akik még életükben nem láttak rendes projektort, szintén nem jelent sokat ... szerintem.

Ha valakinek van ilyen vagy hasonló gépe, szívesen letesztelem, bemérem és meglátjuk mit mutat a műszer. De megeszem a kalapomat ha a mért adatok akár csak nagyságrendileg is hasonlítanának a fent leírt számokhoz, mert azok szinte lehetetlenségek optikai értelemben.

(#44171) Ájvé válasza gyulaipal (#44170) üzenetére


Ájvé
veterán

Látod ezt nem tudom, itt írnak róla valós mért értékeket, 1035 Lumen fényerőt (úgyhogy ez tényleg kamu lehet) és 2419:1 valós kontraszt (hagyjuk hogy legjobb projektorok dedikált mozi szobában 1000:1-et ha tudnak, mert erről már kiderült hogy hülyeség, ennyit kivettem az itteni vitákból már). Eredetileg FHD-s ez a projektor, de van egy upgrade verzió ami 4K-s erre 1500 Ansi Lument írnak itt. Többit nem tudom, de elég jókat írnak róla a legtöbb helyen. Viszont 25000 óra lámpa élettartam elég biztató azért.

(#44172) mbaker válasza péjé (#44169) üzenetére


mbaker
tag

Nagyon köszi!

(#44173) BBéci válasza gyulaipal (#44170) üzenetére


BBéci
titán

"Ez kb. az az eset, amikor a kínai piacon 10000W-ot írtak nagy piros betűkkel a zsebtelepről működő kisrádióra..."
Elemlámpára írva láttam 50000, sőt, 90000 wattot. :Y Utóbbi nagyobb teljesítményű, mint az autóm. Lehet, hogy bele kellene tenni motor helyett.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44174) sixpak válasza gyulaipal (#44170) üzenetére


sixpak
nagyúr

Az a baj ezzel, kedves Pál, hogy 100 emberből 99, le sem szarja a számokat, meg a méréseket.
2 lehetőség van: vagy tetszik neki, amit lát vagy nem.
Azt gondolod, hogy az egyszeri user x ideje megelégedéssel használt készülékét, hirtelen a szemétre dobná, mert a mért eredmények szerint kicsi a kontraszt, szarok a színek, etc?
Dehogy, ugyanúgy élvezné a filmezést, ahogy előtte.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#44175) Ijk válasza sixpak (#44174) üzenetére


Ijk
nagyúr

Gondolom az a baj hogy nem élvezi. Megeszi a drága kínai projektort, lehet hogy először még tetszik is a nagy képátló miatt, aztán elkezdni rágni a kefét hogy szuper speckók köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, magyarul szar a kép. Ezeket általában ki sem nagyon tudod próbálni, megveszed webshopból, aztán lesz ami lesz.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#44176) Ájvé válasza Ijk (#44175) üzenetére


Ájvé
veterán

Azért ebben az esetben a felhasználók többsége elégedett a minőséggel (bár pont árukeresőn írta az egyetlen vélemény az hogy jó de ennyit nem ér meg), az meg hogy speckók nem felelnek meg a leírtakkal, hát legtöbb termék esetében ez ugyan úgy igaz. Az összes gyártó kamuzik, kicsit vagy sokat, de mindenki. Ilyen világban élünk, erről szól ez az egész, nézd milyen jó és vedd meg. Akad néhány teszt és azok szerint is jó a Xiaomi projektora, szerintem inkább a rizikó faktora nagy, semmi támogatás és normális garancia sincs egy 600k-s készülék esetében (lényegében erre utaltál te is a mondandód végén).

Ui:
Elemlámpát meg hagyjuk, még sem az a kategória ez. Xiaomi azért egy fokkal komolyabb mint ezek, még akkor is ha ezeket nem is ők gyártják, akármihez nem adja a nevét, nekem legalábbis eddig úgy tűnt.

[ Szerkesztve ]

(#44177) BBéci válasza Ájvé (#44176) üzenetére


BBéci
titán

Az árukeresős vélemények jelentős része kamu, marketing rizsa, fizetett emberek írják azokat. Az egész oldal komolytalan, azok a cégek kerülnek fel, akik fizetnek érte.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44178) Ájvé válasza BBéci (#44177) üzenetére


Ájvé
veterán

Talán, de ne mondd hogy egy részben negatív vélemény egy itthon hivatalosan nem kapható készülékről kamu. Nem írt semmit az üzletről, csak a termékről.

(#44179) gyeniko válasza BBéci (#44177) üzenetére


gyeniko
őstag

Elvileg minden lehetséges, de...
Én gyakran vásárolok olyan webshopból, amelyhez az árukeresőn keresztül jutok el. Ebben az esetben - de ilyenkor kivétel nélkül mindig - érkezik email az Árukeresőtől, melyben arra kérnek, hogy értékeljem a terméket. Szerintem ez egy zárt rendsze, amely automatikusan működik.
Való igaz, hogy a cégek fizetnek, hogy megjelenjenek az árukeresőn (miként a Google- nak is fizet mindenki, hogy a kereső program megjelenítse), de azt nem tudom elképzelni, hogy az Árukereső fizessen kamu vevőknek bármiért is. Miért is tenné, ebből milyen előnye származna?

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#44180) qqzs válasza gyeniko (#44179) üzenetére


qqzs
őstag

Nem az Arukereso fizet hanem a ugynevezett gerrila marketing mikor valos vevoknek latszok ertekelest. amaozonnal is volt botrany hogy ingyentermeket kuldtek es amazonon valos vasarlokent jelent meg az ertekelesuk.

Mondjuk pont nem a Xiaomit kene hazudos gagyi kinai gyartonak nevezni, eddig barmit vettem kivalo minoseg, semmi nem romlott el, pedig van par cuccom toluk. Venni kell par xiaomi cuccot elobb.

Eladó: GTS450

(#44181) gyulaipal válasza qqzs (#44180) üzenetére


gyulaipal
tag

> Mondjuk pont nem a Xiaomit kene hazudos gagyi kinai gyartonak nevezni...

A speckó szerint 5000 lumen a gép, a mért adat 1050 alatt van. OK, elfogadom, ez nem volt hazugság, picit kisebb mint ötszörös érték van a katalógusban a valósághoz képest. De hol kezdődik a hazugság? 10x-es értéknél? 100x-osnál?

Az ipari szabvány az, hogy kb. a valóság duplája van a katalógusban. Az 5x-ös érték azért szerintem ehhez képest már durva...

(#44182) Ájvé válasza gyeniko (#44179) üzenetére


Ájvé
veterán

Én is el tudom képzelni, hogy cégek felfuttatják magukat kamu vásárlásokkal, de egy része valós vélemény, mint ahogy te is írtad (én is írtam már véleményt árukeresőn történt vásárlás után).
Amit írtam árukeresős vélemény pedig a csak a projektorra vonatkozott nem az eladóra, szóval szerintem ez hihető. Kétlem hogy a Xiaomi fizetett reklámot csinálna egy olyan piacon ahol nem is árulják hivatalosan az adott terméket.
Xiaomi termékei szerintem is elég jók (egyetértek qqzs-vel) , kevés csalódás ért még engem, pedig számos terméket vettem tőlük. Viszont itt hívták fel az én figyelmem is akit azóta máshol is olvastam, vannak cuccok amik csak a Xiaomi név alatt futnak, de nem saját termékei, de szerintem bármihez nem adja a Xiaomi se a nevét, hiszen csak lejáratná magát.

gyulaipal:
Ilyen mindig is volt, régen milyen nagy divat volt 100k 1 millás kontrasztot írni, ja hogy ez dinamikus és egy teljesen torz a valóságnak távolról sem megfelelő képen jelenítik meg, ezzel szemben a statikus kontraszt meg töredéke ennek (ne ötöde). Ezt talán a mai napig csináljak gyártók, elég megnézni néhány monitor leírást, márkától függetlenül.
Szóval ki nem hazudik manapság?

[ Szerkesztve ]

(#44183) kokokka válasza gyulaipal (#44160) üzenetére


kokokka
őstag

Ha engem meghívnál egy ilyen vetítésre hidd el, hogy én panaszkodnék :) Ez így a képen konkrétan a nézhetetlen kategória számomra. Mármint a lepedő miatt :)

(#44184) BBéci válasza Ájvé (#44182) üzenetére


BBéci
titán

Nem a Xiaomi (velük semmi bajom, határozottan jó véleménnyel vagyok róluk) hanem a boltok, ahol kapni lehet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44185) Ájvé válasza BBéci (#44184) üzenetére


Ájvé
veterán

De ezért írom, boltról szó sem esik, a termékről írt véleményt nem az boltról.

(#44186) kokokka


kokokka
őstag

Nem egyszer értékeltem a megvásárolt árut az Árukeresőn. Tudásomhoz képest próbálok alapos lenni, tapasztalatokat írni tehát nem két szavas értékeléseket szoktam adni. Azok használhatatlan, dilettáns emberek hozzászólásai amikkel az ég világon semmit sem segítenek egy leendő vásárlónak. Tehát én azt mondom, hogy az árukeresős vélemények nagy része (úgy 99%-a) az ég világon semmit sem ér, úgyhogy már rég nem is olvasgatom őket. Lehet, hogy az enyémet sem nézi meg senki, de ha egy ember is rátalál aki hasznát tudja venni, akkor már megérte. És érdekes, de én sem vagyok fizetett ember. Csupán szeretnék segíteni másoknak a véleményemmel.

[ Szerkesztve ]

(#44187) #48613632 válasza kokokka (#44183) üzenetére


#48613632
törölt tag

"Ha engem meghívnál egy ilyen vetítésre hidd el, hogy én panaszkodnék"
Hát, biztosan nem értenéd az okát, de én meg megmutatnám, hogy merre van a kijárat ;]

(#44188) kokokka válasza #48613632 (#44187) üzenetére


kokokka
őstag

Csak mert fájna az igazság? :))

(#44189) #48613632 válasza kokokka (#44188) üzenetére


#48613632
törölt tag

Mondtam, hogy nem fogod érteni.

(#44190) gyulaipal válasza kokokka (#44183) üzenetére


gyulaipal
tag

>...Ha engem meghívnál egy ilyen vetítésre hidd el, hogy én panaszkodnék :) Ez így a képen konkrétan a nézhetetlen kategória számomra. Mármint a lepedő miatt :)

Én azt gondolom, hogy meg kellene érteni végre, hogy mi a "fontos" az emberi szemnek ... ehhez viszont kísérletek kellenének, Ez egy pontosan ilyen kísérlet volt.

Én kipróbálok minden "őrültséget", hogy megértsem mi fontos az ember szemének. Itt volt két lehetőség:
- kisebb képet vetíteni az ablak mellé
- az ablakot letakarni egy elé lógatott lepedővel és kérszer nagyobb képet vetíteni.

Én is azt gondoltam, hogy a lepedő tönkre fogja tenni a képet, de kipróbáltuk és mindenki teljes meglepetésére film közben egyáltalán nem volt zavaró a lepedő. Hangsúlyozom, hogy a lenti kép oldalról készült, ezért sokkal jobban látszanak pl. az árnyékok, mint szemből nézve a képet. Szemből nézve a lepedő alig látszik.

De persze tiszteletben tartom a véleményedet, lehet, hogy a Te szemed más szempontok alapján értékeli a képet és Téged nagyon zavarna a dolog. Szerencsére azonban eddig még senkit nem zavart, a kép mérete és a fényerő/kontraszt simán elfeledtette a megoldás bénaságait...

[ Szerkesztve ]

(#44191) Ájvé válasza gyulaipal (#44190) üzenetére


Ájvé
veterán

Szerintem nincs ezzel gond, nem egy dedikált mozi szobát akartál, hanem egy szabadtéri mozis szórakozást, szerintem jó megoldás, az élmény meg többet ad, mint amit veszítettél a vetítő felületen.
Nemrég panzióban voltam egy darabig és mozizni akartam, de nem voltam megelégedve a 42"-os 4K TV-vel. Vetítés a szoba méretei és lehetőségei miatt korlátozottak voltak, hely se volt még a vászont is felállítani. Falra vetítettem ezért, a fal viszont nem volt teljesen sima, mivel direkt úgy volt kialakítva a felülete. De kipróbáltam és nem volt zavaró filmezés közben, csak ha nagyon világos képen nagyon kerestem az egyenetlen felületet akkor láttam. Számomra ez a megoldás volt a megfelelő, még akkor is ha nem volt éppen tökéletes, de a vetített kb 120"-os kép sokkal többet adott.

(#44192) gyulaipal válasza Ájvé (#44191) üzenetére


gyulaipal
tag

Szerintem sincs gond ezzel, főleg mivel azóta lett itt egy kb. 10m széles (nagymozis) vászon, amiből bőven ki lehet vágni egy akkora darabot, hogy arra vagy 6m széles képet vetíthessünk (mivel így már a kisház lábazatára is mehet majd a "kép", annak a sötét színe már nem lesz gond ha előtte lesz a vászon). A baj csak az, hogy annyi projekt fut itt egyszerre párhuzamosan, hogy kb. belefulladok, semmire nincs időm, így ez a dögnagy vászon is csak pihen a sarokban, miközben már itt lenne az ideje a felszerelésének...de hát Rómát sem egyetlen nap alatt építették... :-)

(#44193) BBéci válasza gyulaipal (#44190) üzenetére


BBéci
titán

"Szerencsére azonban eddig még senkit nem zavart"
Talán azért, mert akik nézték, azok: "olyan dilettánsok akik még életükben nem láttak rendes projektort". ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#44194) Ijk válasza BBéci (#44193) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem lehet felmérni itt mások igényeit. Még magam is nehezen tudom a sajátom sokszor.
Értem én hogy minőségi hangrendszer 1 milliónál kezdődik, vetítő úgyszintén, és ha beleássa magát még jobban akkor csak a vetítőre, vászonra meg a hangra elment 3 millió, aztán még a további költségek mire elkészül egy alkalmas szoba.
Na most átlag magyarnak, de még átlag nyugatinak középosztálybelinek sincs ennyi pénze, még ha kifejezetten a hobbijára akarja elkölteni és nem csak össze akar valamit dobni. Aztán meg valószínűleg sokan elégedettek a 200k-s projektorral is.
Vagy álmodozhatunk a milliós rendszerekről, otthon meg üres a szoba.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#44195) weinmaker válasza Ijk (#44194) üzenetére


weinmaker
őstag

Nagyon igaz! Nálam 100 rugónál megállt, és teljesen el vagyok vele. Ennyire volt keret. Nem ez a hobbim, de azért egész más így mozizni. A hangcucc meg már adott volt, az sokkal drágább.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#44196) Ájvé válasza Ijk (#44194) üzenetére


Ájvé
veterán

Egyetértek, magasan van sokszor itt a léc, csak legtöbbünknek kevés hozzá a pénz, kevesen engedhetik meg maguknak.

(#44197) péjé


péjé
őstag

Ha észrevettétek mindenkitől megkérdezzük a keretet amit erre szán (benne van az összefoglalóban is) és ahhoz ajánlunk, legalábbis én erre törekszem.
Azt is tudjuk hogy miért a drágább a jobb ebben a hobbiban de mindenki meghúzza a határt magának és ezt kell tiszteletben tartani, ezért is inkább csak olvasgatom az avx-es fórumot mert ott tényleg drága gépekről megy a diskurzus.
Az is érdekes hogy nem egyszer jön vki kérdezni hogy 30-40eft-ból akar megoldani 3 m-es vetített képet miközben tuti hogy csak a telója a sokszorosa ennek, ha visszakérdezek hogy ennyiért venne- e tv-t akkor meg nem érti....:-)

(#44198) motoroskanál válasza BBéci (#44193) üzenetére


motoroskanál
tag

Egy hájend projektor minőségi optikával a lepedőt is eltünteti. ;]

(#44199) #48613632 válasza péjé (#44197) üzenetére


#48613632
törölt tag

Telefon és projektor, egészen más célterület. A projit az ember alkalmanként használja, míg a teló egy multifunkciós számítógép, ami egyben fényképezőgép, navigáció, internetes böngésző, jegyzetfüzet, játék platform, vagy éppen kijelző az otthoni cctv rendszerehez. Ezen felül meg bármi IS!

Igényfüggő, de sokaknál, így például nálam is, ki vannak használna rendesen, a benne rejlő featurek. Fentiektől függetlenül, ha csak a telefon opciót nézem, akkor napi 5 percet talán használnám, de pl nálam még munkaeszköz is. (Leszámítva persze, hogy meló közben órák hosszat pofázok a haverokkal, vezetés közben, ami nem szükségszerű, de telik az idő)

Ezen felül, a telefonokat aránylag jutányos áron hozzád vágják a szolgáltatók, mindenfajta hitelvizsgálat nélkül, és a csomagok is úgy vannak kialakítva, hogy ne nagyon érje meg csak a beszélgetést fizetni, a havi számlában.
Egészen más lenne a helyzet, ha a telefont külön kellene beszerezned, vagy mondjuk ha értékarányosan kellene fizetned a beszélgetés és mobildíjjal együtt.
Tehát itt a piac van úgy kialakítva, hogy megvedd a telefont, méghozzá a szolgáltatódtól, mert a perc és adatforgalmi díjak, dinamikusan változnak.

Ez projektor esetében úgy nézne ki, hogy egyfelől, a felső kategóriás projik olyan 300E körüli árban lennének maximalizálva, amit az UPC 2 éves "kamatmentes" részletre, az előfizudhoz vágna hozzá, amire 2 évre leszerződtél.
Ilyen azonban jelenleg nincs, és a projik is inkább ebben az árszegmensben kezdődnek, mintsem ez lenne a csúcskategória.

(#44200) Ájvé válasza #48613632 (#44199) üzenetére


Ájvé
veterán

Látom akkor te se látsz az orrodnál tovább. Azt amit te kedvezménynek vélsz havi díjas előfizetésben, vastagon kifizeted. Adnak látszólag kedvezményt a listás árhoz képest, mert a lista ár már jóval a piaci ár fölött helyezkedik el. Még a legdrágább előfizetések mellett is elég sokba kerül egy készülék.
Példáddal élve ez úgy nézne ki, hogy az UPC lista áron 30%-al a piaci ár felett árulná a készülékeket, előfizetéssel pedig csökkenne némileg az ára, legdrágább előfizetéssel pedig mondjuk piaci áron kapnád meg. (Ui.: Piaci ár nem a szürke importos nem Magyarországon forgalomba hozott készülékeket jelentené hanem itthon hivatalosan forgalomba hozott készülékeket).
Annyiban jogos amit írtál, hogy a telefon már egy olyan eszköz lett ami az élet sok területén hasznosul, nem csak egy szórakozási cikk mint egy projektor.
Annyiban viszont igaz amit korábban írtak, hogy mások az arányok, projektor belépő szint ahogy nézem 100k környéke, ezért telefon esetében már akár felső közép kategóriás is kifogható (közép még mondjuk 400-500k, ennyiért már sok felső kategóriás telefon is kapható), magyarul a projektor jóval drágább mulatság.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.