Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5001) Whysperer


Whysperer
addikt

Amúgy játékra melyik az a projekctor amit a legolcsóbb ,de jó ? Nem tudom melyik felbontás az aminél projecktornál szép a kép olvasható betűk stb. + melyik márka és verzió. tudnátok ajánlani játékra egyet? ha lehet olcsó kategóriába. lehet több fajta is.

Előre is Köszi

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#5002) yodamastah válasza M@trixfan (#5000) üzenetére


yodamastah
őstag

Nezd a szurke vaszon mindenkepp noveli az ansi kontasztot, de csodat nem fog tenni. A sotet falak nagyon sokat szamitanak sajnos. Konkretan nem tudok valaszolni mert a belinkelt vasznakat nem ismerem tapasztalatbol. Stewart valoban jo, de pl az o fokuszalt vasznaik is becsillannak es van egy kis hotspotting.

CMS-eknel az a poen hogy meg ha mindent is lehet alitani akkor is elofordulhat hogy keptelenseg beallitani a projektort. Erre jo pelda az also meg a kozep kategoria CMS-es projektorai. Pl a TW3200 pl bazi olcso, van benne CMS, es bar lehet mindent allitani, soha nem lesz jo a kep. HIaba rakod heylre a 100% szaturacioju referencia pontokat, ha a kozetes szaturaciok ossezvissza mennek mint az okorhugyozas :) Es hat ugye CMS-el csak a 100% pontokat lehet allitgatni. De hasonlo bajok vannak a Panasonic LCD projektorokkal is.... PErsze lehet torekedni egy olyan beallitasra ami a lehetosegekhez kepest a legjobb, de ez mar egy hosszadalmas pocsoles, nem eleg annyi hogy beallitod az RGBCMY pontokat a REC709 szabvany szerint...

Szurke skallat altalaban lehet allitani az alap projektorokon is. Gamma az ami probelmasabb lehet...

(#5003) yodamastah válasza Whysperer (#5001) üzenetére


yodamastah
őstag

SZvsz az olcsok kozul egyik jo valasztas meg mindig a kedvencem, az Acer 5360BD. Igaz csak 720p, de mivel 3D-t tamogat, meg tudod hajtani pc-rol 120hz-en! Ha be tudod loni a PC-t hogy fix 120hz-en menjen a jatek akkor brutalisan folyamatos lesz :) EZt [link] a videot meg az elozo 5360-al csinaltam. Eleg utos volt fix 120hz-en tolni :) Persze ugyanez mukodott vele 3D-ben is :D Ugy meg jobb, csak neha majdnem behanytam tole 1-2 ora szimulatorozas utan :D

[ Szerkesztve ]

(#5004) Whysperer válasza yodamastah (#5003) üzenetére


Whysperer
addikt

Kszi,de bocsi lehet hülye kérdés lesz. '20hz-et nem belövöm a VGA setup-ba és kész nem?

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#5005) Gigi01 válasza yodamastah (#5003) üzenetére


Gigi01
őstag

Hali! Mekkora képet vetítettél,milyen közel ültél?Nem láttad onnan már a pixeleket?Én kb.180cm széles képet vetítek,és olyan 280cm-ről már látom,főleg ha arra fókuszálok.
Bár igaz én 60Hz-en.

[ Szerkesztve ]

(#5006) yodamastah válasza Gigi01 (#5005) üzenetére


yodamastah
őstag

Termeszetesen lattam a pixeleket szimulatorozas kozben mert kozel ultam hozza, kb 1.2 meterre. Persze 8xfsaa azert segitett, hogy ne legyen annyira zavaro. Nyilvan filmezni nem ulok ilyen kozel, csak vezeteshez szeretem ha jo nagy a latoszog, sot oldal iranyba meg ez is kicsi nekem... de ez most itt offtopic :)

1080p mindenkeppen jobb, de az tobbe kerul. Ez a projektor nem a vilagmegvalto csoda, hanem egy olcso megis sokmindenre jo, teljesen alap vetito :) Itt van rola a teszt: [link] Azoknak szoktam ajanlani, akik prezentacios vetitot akarnak venni otthonra szorakozni. Azoknal sokkal jobb. MOst mar uj verzioja van az 5360BD, ami 1.4 HDMI-s es mindenfele trukkozgetes nelkul lehet vele 3D-zni a szabvanyos 3D forrasokbol.

[ Szerkesztve ]

(#5007) knbs válasza yodamastah (#5002) üzenetére


knbs
senior tag

Kedves mester :R
Nehogy felreertsd nem meg kerdojelezni akarom a tudasod, sokat olvasom a topicot es a hozzaszolasaid mindig pozitiv/hasznos infokent tartolodnak el bennem ebben a temaban.

Ez a fal szine tema piszkalja a csoromet picit. Nalam feher minden(amolyan fekete/feher koncepcio, falak feherek butorok feketek), tehat nalam is ajanlatos lenne szurke vasznat venni a feher helyett?

Igazabol mennyire lenyeges ez? Tudom fekete nyilvan a legjobb,de most nem mozit szeretnek epiteni hanem, hazi mozit aminek vannak korlatai es ez sok lakasban pl. a feher fal szine es az hogy a projektor es vaszon a nappaliba kerul es nincs egy kulon terem fentartva a mozinak.

Szerintem sokan tanulnak itt toled koztuk en is meg teszed a kedvemert(tudom ez szakmai forum) ,de ha legkozelebb ilyet irsz: "A sotet falak nagyon sokat szamitanak sajnos" hozzatenned mondjuk tudom is en, azt hogy: az igazi mozi elmenyhez akkor halas lennek.
Csak meg mielott barki nekialna sotet szinure festeni a nappalit, holott azert valljuk be nem annyira fontos ez egy hazimozihoz. SZERINTEM persze en nem vagyok guru, de elnezve ezen videot 0:35 mp-tol
nem 20 filleres szettek vannak a kepeken es ha jol latom bar lehet csal a szemem, de en egytol egyig feher falakat latok.

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá

(#5008) #95590400


#95590400
törölt tag

ha esetleg használja valaki itt, ennek a reclock nevű cuccnak van értelme sima 60hz-es projektoron is, vagy csak ebben a 24 fps mizériában segít?

(#5009) ChRiS_RS


ChRiS_RS
aktív tag

Sziasztok!

Legfőképp prezentációk és álló képek mutatására keresek erős fényerejű projektort, csak ritkább esetben lenne használva filmek vetítésére. Tud valaki vmit ajánlani? :F

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#5010) yodamastah válasza knbs (#5007) üzenetére


yodamastah
őstag

Ja ezek a belinkelt szoba kepek mind elrontott mozik :D Hogy mennyit szamit? mintha masik vetitod lenne... A lenyeg az, hogy minden feny ami nem a projektorbol jon, az durvan ront a vetitett kepen. Feher falu szobaban pedig a falak brutalis mennyisegu fenyt vernek vissza. Merve ez kb ugy nez ki, hogy van mondjuk egy 700:1 ansi kontrasztot tudo f*sza DLP projektorod, es berakod a feher szobaba, a 700:1-bol lesz kb 60:1-70:1 koruli ertek. Ha mindezt egy olyan szobaba mered ahol a falak jo sotet arnyalatuak, akkor 500:1 korul is lehet. Tokeletes szobaban persze megvan a 700:1, de persze ez igen ritka.

A feher/vilagos falu szobaban ugy nez ki a vetitett kep, mintha nem lenne feketeje a vetitonek. A jol bevilagitott film jeleneteken lapos dinamikatlan a kep, kivilagosodik. A sotet jeleneteken hirtelen megjon a fekete, mert ugye keves a feny ami visszaverodjon...

A szurke es foleg a fokuszalt vasznakat kevesbe befolyasolja a visszavert feny. Nyilvanvalo hogy egy nappalit senki nem akar feketevel bevonni, igy ott sok mas lehetoseg nincsen. De egy igazan jo szurke fokuszalt vaszon az komoly penz is lehet....

[ Szerkesztve ]

(#5011) knbs válasza yodamastah (#5010) üzenetére


knbs
senior tag

Ja ezek a belinkelt szoba kepek mind elrontott mozik

Vicces, de tenyleg. Semmi reklam a videot en is csak ugy talatam de elviekben amolyan referencia kepek egy cegtol.

Na most mennyire profi egy ceg, ha kepes tobb millios szettet telpiteni valakinek es nem vilagositja fel a kedves vevot arrol, hogy ha feheren hagyod a falakat akkor nagy BAROM vagy.... vagy valami ilyesmi.

Ha teszem azt lenne ennyi penzem, hogy profit hivjak hazimozit epiteni, es azt mondja na 3 millio itt a vaszon projektor hifi cucc hozza, de at kene festened a falakat feherrol legalabb sotet bordora vagy barmi masra, biztos megteszem, hisz kiadok 3 milliot a cuccra azt mondja a profi,hogy at is kene festeni(ami kerul par tizezerbe) es nem csinalom meg... :W eleg butan hangzik.

Nem akarok ezen lovagolni, lehet pont a legrosszab peldat kaptam el yotube-rol ;]

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá

(#5012) yodamastah


yodamastah
őstag

Lattam en mar 20+ millios rendszert feher falu nappaliban. Le is toltam a tulajt, hogy ha mar 3 szintes haza van, es ennyi penz elkolt, akkor miert nem epitett egy jol megcsinalt kulon szobat neki?

A helyzet az, hogy akik aruljak ezeket a cuccokat, azok eladni akarnak, nem elriasztani. Ha azzal kezdik hogy sotet falu moziszoba kell a tokeletes kephez, akkor 10bol 9 vevo elszalad. Igy meg az van, hogy elmesz a bemutato terembe ahol van egy jol megcsinalt mozi szoba, megnezed a kepet ami azonnal meggyoz hogy ilyen kell. Aztan otthon meg egy nagysagrenddel gyengebb kepet kapsz.

[ Szerkesztve ]

(#5013) Gigi01 válasza yodamastah (#5012) üzenetére


Gigi01
őstag

Tudom,már olvastam sokat,hogy a rolós vászon nem megfelelő,hullámos,stb.
Hát én most még is berendeltem egyet,szerintem igen jó áron.Arra várok,hogy csörögjön a telóm,hogy félreírták,és drágábban tudják szállítani. :DD
Vasárnap rendeltem,de még nem szóltak rám.Ez lenne!

(#5014) jracz válasza Gigi01 (#5013) üzenetére


jracz
tag

Ez tényleg jó áron van.
Remélem bejön majd neked. :-)

(#5015) yodamastah válasza Gigi01 (#5013) üzenetére


yodamastah
őstag

Ennyi penzert csoda ha mukodni fog :D Remeljuk jo lesz :)

(#5016) epzon válasza knbs (#5011) üzenetére


epzon
őstag

az nem úgy van

a fal színét anya határozza meg.... a többit intézheti apa :D

(#5017) knbs válasza epzon (#5016) üzenetére


knbs
senior tag

:C pontosan igy van!

A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá

(#5018) M@trixfan válasza yodamastah (#5010) üzenetére


M@trixfan
addikt

Elkezdtem kalibrálni és belefutotam abba, hogy választanom kell a pontos gamma vagy a viszonylag normálisabb rgb együttfutás között. Nagyon pongyola kérdés: melyik paraméter a fontosabb?

A sima gamma állítás mellett megtaláltam a "Custom Gamma" almenüt ahol RGB-csatornánként lehet 10 ponton állítani. Ezzel nemcsak a grafikon szintjét de az elején és végén levő huplikat sikerült eltüntetni. Ennek nagyon megörültem. Viszont a szürkeskála méréseknél észrevettem, hogy pont olyan alakban csúnya az RGB grafikon ahogyan a "Custom Gamma" beállításnál változtattam. Itt hagytam abba tegnap. Ha most elkezdeném korrigálni az RGB grafikont akkor úgy gondolom visszahatna a gammára. Sajnos más komolyabb több ponton állítható dolog nincs a menüben. Szóval gamma vagy RGB együttfutás? :F

Jaj, még egy dolog amiben el vagyok veszve! Mégpedig ez a "full range" vagy "limited" beállítása a HDMI-nek. Az olvastam, hogy a rec 709-hez a "limited" kell. Igenám, de a PS3 is és a vetítő is ismeri a beállíást. A kalibráló lemezem az AVS HD 709 AVCHD DVD ami valószínű "limited". Ha ezel a lemezzel dolgozom akkor tegyek mindent "limited" állásba a PS3-on és a vetítőn is? Vagy pedig mivel a lánc minden eleme tudatosan kezeli a "full range" módot ezért jó helyre kerül a brightness és a contrast az AVS HD lemezzel?

Előre is köszönöm ha ezt a hosszú üzenetet átfutod!

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#5019) jamdom


jamdom
csendes tag

Sziasztok!

Mi a véleményetek az Optoma ML500-ről?
Házimozizásra kellene.

(#5020) yodamastah válasza M@trixfan (#5018) üzenetére


yodamastah
őstag

Nos a gamma es ay rgb tracking ez ket kulon dolog. Mindketto jo kell legyen. Ay RGB egyuttfutast altalaban az RGB gain/bias bealliotasokkal lehet finomhangolni. A gammat pedig a gamma beallitasoknal (ha van ilyen) Szokott lenni RGB csatornankent is gamma beallitas, ezzel tudod meg pontositani az RGB trackinget, de elsosorban az RGB gain/bias az amivel kezdeni kell. A Gain/Bias beallitas neve projektoronkent is valtozhat, de ez altalaban meg a leggyagyibb projektorokban is benne van. Ez nem mas mint az rgb csatornak brightness contrast beallitasa.

HTPC-rol lehet limited es lehet full range is. A fontos hogy a vetito ehhez hozza is legyen allitva Be kell allitani a projektorban is hogy full vagy limited. Utana a vegpontokat pontosan meg kell keresni (brightness/contrast), es ha ez megvan akkor a gammat be kell loni pontosan (ha van ra lehetoseg). Aztan allandoan vissza kell ellenorizgetni hogy egy-egy beallitas nemn rontott-e a korabban beallitott dolgokon.

(#5021) BBéci válasza knbs (#5011) üzenetére


BBéci
titán

Aki fehérfalú szobába akar vetítőt telepíteni, azt teljes erővel lebeszélem róla, ha nem akarok neki eladni projektort és vásznat. De valamirevaló hangrendszert sem tennék csupasz falak közé.
Ahogy már előttem leírták, a világ legjobb vetítőjének a képét is élvezhetetlenné teszi a világos falakról, mennyezetről visszavert fény.
A demóképeket, filmeket nem szabad etalonnak tekinteni! Némelyik prospektusban olyanokat látni, amiktől a hozzáértőnek égnekáll a haja.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5022) szaszlaci válasza jamdom (#5019) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szerintem várj még egy kicsit a megfizethető és elég fényes ledesekre!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5023) M@trixfan válasza BBéci (#5021) üzenetére


M@trixfan
addikt

Valamennyit hoznia kell egy szürke vászonnak nem? Gondolom az átlagos, alacsony belmagasságú lakásokban ( 2.65 m) a plafon vágja haza a képet. Mennyit számítana egy sötétített mennyezeti sáv a vászon előtt? Katalógusokban egyébként mindenki Apple Store-ban lakik :D

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#5024) yodamastah válasza M@trixfan (#5023) üzenetére


yodamastah
őstag

korbe 2-2.5 meterre (plafon, oldalt, padlo) benyulo sotet barsony szeru anyag mar eleg sokat segit... De legjobb ha minden sotet. Meg a butorok is...Szurke vaszon is valoban segit, de ami tenyleg sokkal jobb az a fokuszalt szurke vasznak, az meg nem 100ezres tetel...

(#5025) Dexar007


Dexar007
veterán

Pesten hol keressek bemutatótermet ? Milyen projektorok vannak ott?

Give me your cum,bull!

(#5026) M@trixfan


M@trixfan
addikt

Úristen, most találtam meg a Balck Diamond felületű vásznakat. :Y Gyakorlatilag ez lenne a tökéletes megoldás, nagyon impresszív ez a két videó amit találtam felkapcsolt világítás mellett és fehér plafonnal sötétben.Természetesen többe kerül mint egy projektor. Az a durva, hogy nem csak simán sötétszürke, mert az még nem növelne kontrasztot csak eltolná a tartományt.

Nincs valami hasonló, kicsit elérhetőbb árú alternatívája ennek a technológiának?

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#5027) yodamastah


yodamastah
őstag

Sajnos a Black Diamond nem az igazi mozira. A vaszon texturaja es a hotspotting, valamint a beszukult latoszog egy ilyen erosen fokuszalt vaszonnal nem igazan elkerulheto.

Probaltam tobb forgalmazot is ravenni hogy rendeljen egyet kiprobalni, hatha megsem olyan rossz ez :D De sajna senkit nem sikerult rabeszelni :)

[ Szerkesztve ]

(#5028) M@trixfan válasza yodamastah (#5027) üzenetére


M@trixfan
addikt

Véletlenül nem a Stewart valamelyik hasonló vásznára gondoltál? :F Megnéztem pár videót és említik, hogy mennyire ultrasima felület (4k ready) és hotspot mentes. Én akkor hidaltam le amikor a fehér plafonú teremben szinte teljesen besötétedett az egész tér amikor felhúzták a sima vásznat a Diamond elől. Sajnos élőben nem láttam még ilyen high-end megoldást, ezért csak találgatni tudok. Talán a látószög nem akkora probléma egy otthoni kis mozinál ahol 3-4 ember ül egymás mellett és max 100" a vászon.

Egyre jobban elgondolkodom vajon merre érdemes menni ha megindulnak a nagyobb plazmák és idővel árban is jobbak lesznek. Megnéztem a Panasonic VT és GT szériát: otthoni körülmények között szvsz elérhetetlen vetítővel az a képminőség :( 75" már vállalható kompromisszum lenne. A "bat cave" sokunknak nem lehetséges, a Black Diamond is egy másik vetítő ára. Mondjuk világos falú szobába lehet többet érne mint egy új projektor. De jó lenne ezt körbejárni, de azt sem tudom meg lehet-e itthon legalább valami hasonlót nézni.

Tudnál javasolni valami alternatív márkát vagy anyagot ami ugyanígy világosabb szobába való és itthoni forgalmazója is van?

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#5029) yodamastah válasza M@trixfan (#5028) üzenetére


yodamastah
őstag

"Tudnál javasolni valami alternatív márkát vagy anyagot ami ugyanígy világosabb szobába való és itthoni forgalmazója is van?"

Nem tudok ...

Az ara magas, de csak 1x kell megvenni... Persze ehhez jo lenne megnezni hogy valoban hotspot mentes...

(#5030) BBéci válasza M@trixfan (#5028) üzenetére


BBéci
titán

Volt nálam VT30, valóban kiváló a képminősége, de nem lehet egy napon emlegetni az általa nyújtott élményt azzal, ami egy vetítővel elérhető. Bármennyire csökkennek a tévéárak, ez soha nem lesz másképp.
Azt gondolom, hogy a VT30 képminőségét 1 M Ft alatti vetítővel nem lehet felülmúlni, de inkább kötök ebben kompromisszumot, mint méretben. 20-25 négyzetméteres szobában iszonyú monstrumnak tűnik egy 63-65 colos tévé, ami 4-4,5 méterről nézve nem ad moziélményt, de a 2,4 m széles vászon igen.
Ezeket konkrét tapasztalatok alapján írom.
Már beterveztem a plafon sötétebb árnyalatúra festését, nemsokára sort kerítünk rá. Most sem fehér, nem kórházban lakom. :D

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5031) kisgyerek85


kisgyerek85
senior tag

Csak az én olcsó projektoromba nincs elalvás időzítő vagy a komolyabb gépekbe sincs?
Ma reggel arra ébredtem, hogy még megy a projektor :W

(#5032) Integra válasza kisgyerek85 (#5031) üzenetére


Integra
titán

nem egy elegáns megoldás, de akkor a dugaljba rakj egy időzítőt.
amúgy meg ha hulla vagy, aludni kell, nem ezeket a szarokat bambulni :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5033) szaszlaci válasza Integra (#5032) üzenetére


szaszlaci
addikt

Remélem, csak viccnek írtad az első sort :U

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5034) Integra válasza szaszlaci (#5033) üzenetére


Integra
titán

én be nem tennék, de ha a készüléket nem tudja kikapcsolni és nagyon ki akarja.. :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5035) kisgyerek85 válasza Integra (#5032) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

De az sem jó, mert lekapcsolja egyből nem? Nem lenne ilyenkor visszahűtés.
Projektor menübe van egy olyan időzítő opciót, hogy max 1óra múlva sípolni kezd, de ez elég halk. Lehet fel sem ébrednék rá, de még ki sem próbáltam.
Azt kéne megtanulnom, hogy amikor kezdem érezni az álmosságot akkor lekapcsolom egyből és megyek aludni. De én nem, én küzdök ellene amíg be nem alszok. :D Nem ez volt az első eset, de máskor legalább felébredtem pár óra után. Most viszont reggel 7ig ment.

(#5036) szaszlaci válasza Integra (#5034) üzenetére


szaszlaci
addikt

Na de nem hűt vissza, elolvad a gépe.
Vagy esetleg a DVDhez, beltérihez lehetne időzítőt, a proji meg -ha olyan- kikapcsol, ha nincs bemenő jel egy ideig.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5037) kisgyerek85 válasza szaszlaci (#5036) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Na azt még kipróbálom, hogy a médialejátszóba beállítom az elalvás időzítőt.

Már jó ideje csináltja azt a projektorom, hogy amikor bekapcsolás után melegedig fel (1óra után már nem hallok ilyet) akkor ilyen pattogó hangokat ad ki néha. Én a műanyagra gyanakszom. Ahol ki lehet venni az izzót, azt a lapot amikor nyomkodok akkor is ilyen hangot ad. Azt hittem, hogy kiengedtek a csavarok, de nem. Érdekes, mert 1 hónapos koráig nem hallottam ilyen hangokat.

[ Szerkesztve ]

(#5038) Integra válasza szaszlaci (#5036) üzenetére


Integra
titán

na látod, már volt értelme beírni, te mondtad meg rá a "megoldást" :))
aludni kell ilyenkor, ez az ideális megoldás :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#5039) yodamastah válasza szaszlaci (#5036) üzenetére


yodamastah
őstag

"Na de nem hűt vissza, elolvad a gépe."

Ez projektor fuggo. Egy atlag DLP projektor rohogve kibirja egyszeruen kihuzod a konnektorbol. A venti ezeken a projektorokon kikapcs utan csak azert megy, hogy gyorsan lehuljon a lampa es minel elobb vissza lehessen kapcsolni. Ugyebar meleg lampat nem illik visszakapcsolni...

Persze vannak olyan vetitok amik erzekenyek. Pl az LCD panel nem nagyon bir sok plusz hot elviselni. Ott lehet gond ha csak ugy lekapcsolod. MIndenesetre lattam mar olyan DLP-t amin nem volt off gomb. A tavvezerlon volt, de a kesuzlekrol lesporoltak. Nem veletlenul... De lattam mar 10k euros gepet a ceg feljesztomernoke fogta es kihuzta a konnektorbol amikor lefagyott a software... hozzatette hogy nem kell befosni, ezt gyakran szokta csinalni, a projektornak nem lesz baja, csak a gyors lampa hutes miatt kell a venti.... Viszont ilyenkor varni kell sokat ha vissza akarjuk kapcsolni...

A lenyeg nekem mar egy csomo fajta/fele projektor lett veletelnul kihuzva, vagy mashogy aramtalanitva. Nem olvadt le egyik se :D Persze ne huzogassa senki a konnektorbol ha lehet, de ha neha elofordul, nem kell befosni. Foleg ha DLP :)

[ Szerkesztve ]

(#5040) kisgyerek85 válasza yodamastah (#5039) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Ezt írhattad volna pár hónappal korábban :) Konkrétan emiatt vettem szünetmentes tápot, mert nálunk nyáron gyakori volt a pillanatnyi áramszünet és féltettem a projektort.

Te tesztelted az Acer h5360bd projektort. Nálad nem voltak ilyen pattogó hangok? Illetve találkoztál már olyannal ami csinálta? Fogjam fel úgy, hogy olcsó és betudható a gagyi műanyagnak?

[ Szerkesztve ]

(#5041) #95590400 válasza kisgyerek85 (#5040) üzenetére


#95590400
törölt tag

nem akkora baj az a szünetmentes. gondolj bele, ha elmegy 2 mp-re a delej, lekapcs, várhatsz 1 órát, míg újraindítod, fél óra után megint egy rövid szünet. oszt a ha pornót nézel, ottan maradol álló farokkal :DDD
amúgy meg tegyél egy időzítőt a szünetmentes elé h mittomén 2 órakor lekapcsoljon, állítsd a szünetmentest h jelezzen folyamatosan áramszünetnél. felébredsz a folyamatos hangra és lelövöd a projit.
(mögé is tehetsz, ha bátor vagy és akkor fel sem kell kelned)

[ Szerkesztve ]

(#5042) szaszlaci válasza yodamastah (#5039) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nahát. Nálam annyit csinál, hogy 10 másodpercig megemeli a hűtést és utána kikapcsol. Tény, hogy ez majdnem olyan, mintha kihúznám..

Mi a helyzet, ha menet közben úgy dönt a venti, hogy megáll? Lehet bízni a vetítő hőfigyelésében, vagy akkor már késő, mire lekapcsol?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5043) yodamastah válasza kisgyerek85 (#5040) üzenetére


yodamastah
őstag

Nem remlik a pattogas... De igen alapvetoen ez egy olcso alap projektor, az ilyesmit el kell nezni neki...

(#5044) yodamastah válasza szaszlaci (#5042) üzenetére


yodamastah
őstag

Ha leall egy venti, azt ezrekeli a vetito, es azonnal reagal. Leginkabb valoszinu hogy az osszes tobbi venti maxra kapcsol, es azonnal leallitja a projektort.

(#5045) liquidmoon válasza yodamastah (#5006) üzenetére


liquidmoon
aktív tag

Szia!

Olvastam a tesztben(Acer H5360BD), hogy Xbox360 3D-ben ment, akkor a PS3-al is működnének a játékok és a 3D BD filmek?

[ Szerkesztve ]

(#5046) yodamastah válasza liquidmoon (#5045) üzenetére


yodamastah
őstag

Sajnos nem tudom, a teszt alatt nem volt alkalmam kiprobalni PS-el. A szabvanyos 3D jelekkel megbirkozik, szoval igazabol inkabb az a kerdes hogy a PS hogyan viszonyul a dologhoz. De amugy arra tippelek hogy a 3D BD tuti megy, es valoszinu ha jatekokat is ki lehet sajtolni valahogy 3d-ben. Utana kell jarni :)

(#5047) szaszlaci válasza liquidmoon (#5045) üzenetére


szaszlaci
addikt

Az Xbox két egymás mellé rakott és ezért összenyomott képet tesz olyankor ki, darabonként fél HD vagy fél FHD felbontásban ugye. SBS. A PS-nél másképp lenne?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#5048) t_vilmos


t_vilmos
tag

Sziasztok !

Erősen gondolkodom egy 3d projektor vásárlásán. A fő cél mozizás minél szebb képpel, és néha xbox360 és ps3 konzollal való játszás, utóbbinál 3D-ben, mivel már több játékom van amit 3d-ben is lehet nyomni. Nem tudom ps3nál ez hogy működik.

A benq w700 tipuson gondolkodtam, ami igaz nem full hd, de jó a kontrasztarány, és elég jókat olvastam róla. Nem vagyok tisztában a dolgokkal a dlp 3d és az nvidia 3d , ebben mindkettő benne van. Szemüveget is lehet venni dlp3d és nvidia is. Na most pl. ps3 játékoknál melyik kell? Vagy sima filmeknél amit 3d be tölt le az ember.

Van valakinek tapasztalata ezeknél a 3d játékoknál, vagy a benq w700as projektorral?

köszi.

Aki esetleg ajánlani tudna mozizásra projektort, lényeg a mese szép kép, azt megköszönöm.

(#5049) t_vilmos


t_vilmos
tag

Közben rájöttem hogy a Benq w700 nem támogatja a blue ray 3d-t, márpedig a ps3 játékok blue ray-esek.

(#5050) fecos2 válasza t_vilmos (#5049) üzenetére


fecos2
csendes tag

Szeva!

Tegnap jött meg a w700 projektorom. Gyönyörű, hibátlan képet ad.Majd írok adatokat, hogy milyen távolságból, mekkora képet csinál.Csak ajánlani tudom.Az viszont fura, hogy kb 5ms-ig megy leállításnál. Elég neki ennyi hűtés?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.