Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
Az is baromság, már bocs, hogy 65" oled vagy vt60 és akkor megvan a brutál képminőség és majd közelebb ülök.
A szemed meg jojózik egy film megnézése után, mert a pofádba világít a tv 1,5m-ről.
1 év múlva meg mehetsz valamelyik optikába szemüvegért.
Egy vetített kép sokkal szemkímélőbb, tök sötétben is, főleg 3-4m-ről. -
Ijk
nagyúr
válasz Pro Koryak #43454 üzenetére
Miért szemkímélőbb 3m-ről bámulni egy nagyobb méretű képet, mint 1,5-ről arányosan kisebbet?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dorian
félisten
válasz Pro Koryak #43454 üzenetére
Az a baromság, amit te írsz. A távolság / képterület ami számít, ehhez kell beállítani a megjelenítő max fényességét. Olednél, plazmánál szerencsére a jó fekete szint miatt nem kell úgy megemelni, mint egy lcd-nél.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ijk
nagyúr
válasz Vikthor #43456 üzenetére
Megfelelően beállított fényerősségű ipad-en semmivel nem fárasztóbb olvasnom mint egy könyvet. Fény az ugyanúgy fény, akár visszavert, akár közvetlen. Nyilván a szórásról lehet vitázni, de inkább itt az a kulcs hogy egy LCD fényereje sokszorosa egy házimozi vetítőjének, csak ugye a tv fényerejét le tudod szabályozni, a vetítő 1500 lumenjéből meg soha nem lesz 5000 egy félárnyékos szobába.
VT60 fényereje nem túl combos, szerencsére sötétben filmezek oda meg tökéletes, még 3D-ben is. Nem érzem fárasztóbbnak egy mozinál. De projektor meg jó lenne, mert 3-4-en már nem férünk el előtte kényelmesen, meg nem jó hogy át kell rendezni a nappalit, magyarul 1,5m-rel közelebb húzni a kanapét filmezéshez./人◕ ‿‿ ◕人\
-
junior19
senior tag
válasz G-Bali #43457 üzenetére
Minden képmód picit másképp viselkedik, tévéknél például amelyik képmód a legjobb, általában az kalibrálható is. A többi képmódban pedig letiltásra kerülnek azok az opciók, amik a kalibráláskor kerülnek előtérbe.
Nem minden megjelenítőnél, így projektornál sem a film mód a legjobb, így projektoroknál sem lehet azt mondani, hogy mindig azt kell kalibrálni. Ha nem ismeri azt a készüléket, vagy még nem kalibrált olyat, akkor illik minden képmódot megmérni, s amelyik a legkevésbé szorul korrigálásra, azt kalibrálni.
Az alap kérdésedre visszatérve, nem igazán lehet okosat rámondani egy ilyen kép alapján. Az a kép ráadásul nagyon a DCI-P3 színtérre hasonlít, így még azt sem lehet rámondani, hogy rossz, ha nem ismerjük a mérés körülményeit, s az adatokat. Ez utóbbi azért fontos, mert egy ilyen ránézés alapján adná magát, hogy csökkentsük a színtelítettséget. A fehérben, mert a színtelítettséget annak értékéhez kell állítani, 71% a zöld, 21% a piros és 8 % a kék szín. Így ha csökkentjük a színtelítettséget, akkor még arra is lehet, hogy lenne esély, hogy megközelíti a három szín, a referencia pontokat. De, s ez egy nagy de, nem tudjuk, hogyan fog a megjelenítő a színtelítettség csökkentésére chroma értéken változni. Mert a színmegjelenítésnek 3 paramétere van, telítettség, árnyalat, fényesség. A színtelítettség csökkentése biztosan fényesség csökkentéssel is fog járni, de ennek mértékét mérés nélkül nem tudhatjuk. Ezért is szokás használni a mások is által emlegetett színkezelő rendszereket, már ha van. Mert a színkezelő használatával történő telítettség csökkentés, az nem jár olyan fényesség csökkentéssel, mint ha a fő színtelítettség szabályozóval csökkentünk.
De egy ilyen ábrából azért sem lehet konkrét választ adni, mert ez egy színtér mérés ábrája, nem tudjuk meg belőle, hogy a 6 szín különböző telítettségi pontokon hogyan teljesít. Lehet, egy mérés azt mutatná, hogy 75%-os telítettségi pontig nincs nagy eltérés egyik színnél sem, azután jönnek az eltérések. Akkor viszont ezeken a pontokon, ahol jó volt a megjelenítés, akár láthatóan rosszabbak is lehetnek.
S akkor nem beszélve arról, hogy nem tudjuk, mi a megjelenítő típusa, mert azok is állítási lehetőségei is másként viselkednek.codec project
-
makkai
aktív tag
Üdv!
Valakinek van tapasztalata MEDIUM fix keretes vászonnal?
Még konkrétabban EZZEL, vagy EZZELEgész jó árnak tűnnek.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
BBéci
legenda
Az életünk során döntő többségben visszavert fény jut a szemünkbe, kivételt képeznek a telefonok, tabletek, laptopok, monitorok, tévék. Egyszerűen természetellenes egy fényforrás - lámpa - bámulása. Rontja a szemet, a látást, ez nem lehet vita tárgya.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pro Koryak
addikt
válasz Dorian #43458 üzenetére
...és te 1,5m-ről bámulod a 65"-os tévét?
Ahhoz, hogy kb, ugyan akkora képet kapj, mintha 3,5m-ről néznéd a ~100-110"-os vásznat.Tök mindegy, hogy alacsonyabb a fényereje a plazmának, olednek, akkor is közvetlenül a szemedbe világít.
Főleg ha a hdr-t is kihasználod, tök sötétben.
Majd próbáldd már ki!+ a front oldali hangfalak is pont megfelelő távolságban lesznek 1,5m-re tőled, ha már mozizunk otthon.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Pro Koryak #43467 üzenetére
Olyanokat írtál, amiket Dorian sosem említett és mindazokkal tisztában van.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kokokka
őstag
válasz Pro Koryak #43467 üzenetére
Tényleg nem kötözködésből, de ezt nem értem :
+ a front oldali hangfalak is pont megfelelő távolságban lesznek 1,5m-re tőled
Honnan jött a másfél méter? Vagy nem figyeltem valamire?
-
Pro Koryak
addikt
Nincs tisztában vele, mert nem látja be, hogy a szemébe világít, még ha nem is annyira, mint egy 100wattos izzó fénye.
#43469) kokokka:
Annyit jelentene, 3-4m-ről már élvezhetőbb a front oldal pl. kellemesen nagy hangerőn, amit éppen a film megkívánna, 1,5m-ről meg + nem kell 45°-ban beforgatni a frontokat, esetleg a centert is...stb. -
Dorian
félisten
válasz Pro Koryak #43470 üzenetére
Ha vmiről visszatükröződik akkor pont ugyanúgy a szemedbe világít, csak annyival alacsonyabb fényerővel ami az adott anyag elnyelése. A fény az fény, ez színtiszta fizika.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ijk
nagyúr
válasz Dorian #43471 üzenetére
A szórás is számít, de fényáteresztő rétegen ugyanúgy lehet szórni fényt mint visszavertet, nyilván ez nehezebb mint egy fehér matt felülettel szórni egy direkt világítást. De ugyebár a tükör is visszaveri a fényt, közel zéró szórással, mégsem kevésbé "káros" a szemnek mint a direkt fény.
Ironikus hogy projektoroknál pont a visszaverődéssel küzdünk, legalábbis hogy a vászonról visszaverődő már ne verődjön tovább vissza a vászonra kinyírva a kontrasztot.
Szóval semmivel nem kímélőbb a képe a projektornak mint ugyanolyan fényerőre kalibrált képernyőnek. A vetítésből adódó képi hibákat egyesek hajlamosak túlmisztifikálni, ennek elllenére mégis mindenki arra törekszik hogy tv-szerű legyen a vetített kép, feketére festett szobával./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Janaboy
Topikgazda
Értem én hogy fizika meg fény meg minden, de hová akar vezetni ez az egész beszélgetés?
Janaboy
-
Laza...
addikt
Van egy Benq th-534 projektorom, ehhez szeretnék 3d élményhez szemüveget venni. Van polarizált 3d passzív tv-hez, ez viszont nem jó a vetített képhez. Jól gondolom, hogy az olcsó piros-kék szemcsi jó lehet?
Never give up!
-
Márton
nagyúr
válasz Laza... #43479 üzenetére
Ahogy látom ez nem 3D projektor, tehát igen, itt csak az anaglif szemüveg játszik..
Pár percig jó lesz, tesztelni érdekel-e annyira a 3D, hogy olyan projit vegyél.
Végülis én is így kezdtem jópár éve. A fehér függönyről rámnézett egy dinó, azóta a rabja vagyok a technikának három 3d projektorral, két tv-vel, egy monitorral, egy autosztereó telefonnal, sok-sok fényképezővel és kamerával. De ez itt offEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Tudom hogy ez sokak szerint szentség törés lesz.
Tegnap este küldte egyik ismerősöm ezt a projektort Aun M18 szerintetek megér ez ennyit próbának?
Illetve láttam sima M18-at is, szerintem ez ugyan az és csak a lumen több meg nincsen rajta android.
Nyilván nem egy ajánlót termék lehet, de ennyi pénzért nem hiszem hogy van jobb (használton kívül) -
Janaboy
Topikgazda
-
weinmaker
őstag
válasz #99499520 #43483 üzenetére
Kíváncsi lennék, mert semmi normális teszt nincs ezekről a kínai cuccokról. Mondjuk én nem bántam meg, hogy picit többet adtam érte és vettem normálisabb projektort. Van aki azt mondja, hogy mennyire jó, más meg azt, hogy nem ér semmit, és szutyok. Nekem az a furi, hogy itt is sokan véleményt formálnak anélkül, hogy egyetlen példányt is láttak volna élőben.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bul07
nagyúr
Egyik ismerősöm keres projektort, irodai alkalmazásra, powerpoint és hasonló dolgokra.
Vászon is kellene hozzá.Keret max 100e Ft
Csak egy jó megbízható irodai cucc kellene.
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
péjé
őstag
válasz weinmaker #43484 üzenetére
Sztem teszt helyett elég beszédes ha megnézed a jófogáson mennyi ilyent árulnak fillérekért. Gondolom bedőltek a leírásoknak a vevők, otthon meg szembesültek a homályos, beállíthatatlan géppel.
Persze nagy képet vetítenek ezek is de ha véletlenül meglát a tulaja egy kicsit is jobb projektort akkor kidobja nyomban.
Az ismert gyártók gépei használtan elég olcsón elérhetők már, ami van az adatlapjukon azt szinte mindig tudják, mondjuk a kontraszt érték van kimaxolva mindig vmi lehetetlenre de ettől függetlenül ezek nézhető, vállaható képet adnak. Bármelyik 720p-s gépre merem mondani láttatlanban hogy kenterbe veri ezeket a noname gépeket. Nem véletlenül neked sem ilyen vetítőket ajánlottunk itt...:-)Egy kínai gépet tudok mondani ami jónak tűnik, a xiaomi MI2 lézer projektorát de ez a gyártó sztem már bőven túllépett a noname kategórián.
-
bul07
nagyúr
És mégis mi a belépő?
Számlás kell nem játszik a használt.Ha mégis kellene mondanotok 100e környékén akkor melyik? Nem akkar felé menni de nyagat hogy melyiket.
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
péjé
őstag
Mindegyik 3000 lumenes fényerő felett van, irodai alkalmazásra jók lesznek, mondjuk dokumnetumok, táblázatok nézegetésére jobb ha a nagyobb felbontást választod.
800x600 felbontással az elérhető legolcsóbb új : BenQ MS506 85eft
1024x768: InFocus IN114xv 96eft
1280x800 : InFocus IN116x 106eft -
bul07
nagyúr
-
senior tag
Nekem már volt 2 kínai projektorom. Azokkal kezdtem projektorozni. A hűtés mindig maxon pörgött,nincs ventilátor szabályzás. A színek vicc kategória. Vagy középen,vagy a széleken éles a kép. Egy 1024x768-as optoma szebb képet vetít náluk. Nem ajánlom senkinek az olcsó cuccokat. Ott is van jó,de az ott is drága.
[ Szerkesztve ]
ForzaHorizon1-2-3-4-5 - XENON010101
-
Gomba1974
tag
Sziasztok
Optoma GT5500 van benne 2000h kb, meg ér 170E?
Érdemes vele foglalkozni, hogy a panasonic PT-AT6000E lecseréljem rá?
-
jano1313
újonc
Üdv, Nekm is van egy Exelvan cl720 d projectorom és némelyik filmnél nincs hang,úgy olvastam neked a kodi megoldotta ezt a problémát.Segítenél nekem hogyan tudom én is megoldani,sajnos nem vagyok profi a számitástechnikában ezért a lépésről -lépésre módszert talán én is meg tudnám oldani. Köszönöm a segítséged.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs