Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43601) péjé válasza Roudi (#43600) üzenetére


péjé
őstag

Ha a kábelcsere is azt mutatja hogy minden működik csak a vetítő nem akkor a proji hdmi csatija hibásodott meg. Ahogy nézem nincs ezen a gépen más videó bemenet mint a 2 hdmi így marad a szervíz.
A kábelcsere arra volt jó hogy kizárd a kábelhibát, ne a szerelőnél derüljön ki ez. Nem tudom milyen szervíz van a környékeden, érdemes többet is megkérdezni mennyiért javítják. Nekem bevált a Batyo ill.a Független szervíz Gödöllőn.

(#43602) zsoika válasza Zola007 (#43599) üzenetére


zsoika
addikt

Majd írd meg a tapasztalatokat ha felszerelted és a projiról is. :R

(#43603) johnny111 válasza c4 (#43548) üzenetére


johnny111
csendes tag

egy ilyen projira kíváncsi lennék a gyakorlatban...

(#43604) pet007


pet007
aktív tag

Sziasztok! Infocus in3916-al volt mar valakinek tapasztalata? Uton van egy, egy optoma ew536ot fog lecserelni ha minden mukodik, leginkabb a kep novelese miatt szeretnem cserelni. (En jelenleg meg vagyok elegedve a 720p-vel, 1080p majd par ev mulva lesz szerintem.) Ami tenylegesen erdekelne, hogy infocus color processing-je 8bites az optoma 10bitesevel szemben, ez mit jelent gyakorlatban? :R

(#43605) Pro Koryak válasza johnny111 (#43603) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Elugrasz Palihoz és meglesed, a többi eladó gépével együtt :Y
Ha nem lenne az ami, én is tőle vásárolnék. :R

[ Szerkesztve ]

(#43610) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Ha valaki nincs tisztában a projektor árával akkor azt erre lehet megkerdezni:
[link]

Janaboy

(#43611) Roudi válasza péjé (#43601) üzenetére


Roudi
újonc

Köszönöm, körülnézek.
A projektor HDMI is oké, a tv-ről, laptopról veszi a jelet, csak a panasoniccal van baja.

Abban még bízom egy kicsit, hogy ahogy hirtelen elvesztette a jelet majd meg is találja :)

(#43612) Janaboy válasza Roudi (#43611) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Szerintem az erősítővel lehet a baj pl kondis stb nem ad kello kraftot.

Janaboy

(#43613) Apicius


Apicius
tag

Sziasztok!

Megosztanám a mai élményeimet. 100-as Grandview rolós vásznat szereltem fel a nappaliban a bútor és a tv elé a plafonra. A vászon tökéletesen egyenletes és sima; remélem sokáig így is marad. A falak egyelőre fehérek maradnak, mert a családnak is szoknia kell a vászon látványát.
(Tanulság, ha valaki most fogna még csak bele hasonló munkába: Eddig sosem fúrtam vasbeton födémet. A plafon fúrása előtt igyekeztem mindent letakarni, hogy ne legyen betonporos. A törmelék nagyja a fúrás közelében hullott alá, viszont lisztnél finomabb por lepte be szinte az egész nappalit. Így a takarítás több időmet vette el, mint maga a fúrás.)

''Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló.''

(#43614) brembo


brembo
tag

Sziasztok!

Kezdő projektorosként szeretném kérni a segítségeteket az alábbi hibajelenség megfejtését illetően:

Van egy két hdmi kimentettel rendelkező házimozi erősítőm (Denon AVR-4308), az egyik kimenet megy a tv-be, a másik a projektorba. A projektor nagyon gyakran nem érzékeli a bejövő jelet. Ahhoz, hogy bejöjjön a kép, sokszor ki és be kell kapcsolnom az erősítőt, vagy váltanom kell a bemenetek között oda-vissza, ezek gyakran segítenek, de alapból (simán bekapcsolva mindent) ritkán kapok azonnal képet, játszanom kell vele.

Az erősítő és a projektor között egy 15 méter hosszú kácsa HDMI kábel dolgozik. Lehetséges, hogy ez túl hosszú, emiatt gyenge a jel? Ha igen, kellene jelerősítő? Vagy lehet, hogy az erősítő a ludas (nem mai darab)? Vagy bármilyen egyéb tipp, ötlet? Köszönöm előre is a segítséget.

(#43615) #48613632 válasza Apicius (#43613) üzenetére


#48613632
törölt tag

Egy javaslat, ha legközelebb fúrsz. Mi is mindig így csináljuk. Legyen egy segítőd, aki odatart egy porszívószárat, vagy a gégecsövet, helyzettől függően. Természetesen, legyen egy bekapcsolt porszívó a másik felén ;)

brembo

Ez nálam is így van, bár mi nem kapcsoljuk ki az erősítőt, és a média forrást (HTPC), szinte sosem. Én nem kapcsolom ki/be, hanem elváltok egy másik HDMI bemenetre, majd vissza, és úgy is működik.

[ Szerkesztve ]

(#43616) pozsoka


pozsoka
aktív tag

Üdv,
Acer P1500 projektoromnál azt tapasztalom, mintha sötétebb lenne a kép, pedig nincs semmi elállítva és elvileg a lámpában is 170 óra van csak, mi lehet az oka?

Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!

(#43618) péjé válasza Janaboy (#43610) üzenetére


péjé
őstag

Itt azért többet foglalkozunk projektorokkal mint az árazós topikban, lehet maradhatnának ezek a kérdések....vagy van erre vmi szabály?

(#43619) Apicius válasza #99499520 (#43617) üzenetére


Apicius
tag

80.645 bruttó

''Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló.''

(#43621) Feri_1


Feri_1
csendes tag

Sziasztok!

Kicsit félve kérdezek olvasva az előző topikokat :).

Egy alap-alap szintű projektort kéne javasolnom a barátomnak, legyen benne HDMI ha lehet, 100.000 alatt.
Most egy Acer X110P-vel :) nézünk filmeket - azaz nem a csúcsminőségre hajtunk - , de lassan behal.

Ha van nem sokkal drágább, amin van wifi-s kapcsolat az még sztem belefér.

Előre is kösz, Feri

(#43622) péjé válasza Feri_1 (#43621) üzenetére


péjé
őstag

szia,
ha használt is belefér akkor ezért kaphattok pl. fullhd benq w1070-et ami a DLP belépő kat. egyik igen jól sikerült darabja, pár mindig van eladó alacsony óraszámmal. Szervíz menü képet kell kérni, ott látni a valós üzemórát.
Új gépet 100eft-ért filmezőst nem kapni.

(#43623) tvse1995


tvse1995
senior tag

Sziasztok, vászon vásárlásánál mire kell figyelni?
Szüleim keresnek 200*140cm körüli vásznat. Kint lenne használva, 99%ban sportra.

Előre is köszönöm!

(#43624) brembo válasza #48613632 (#43615) üzenetére


brembo
tag

Igen, inkább az ide-oda bemenet váltás segít nálam is. De mivel sokszor több alkalomra sem jön be a kép, azt gondolom, hogy ez semmiképp sem a normál működés része. Az erősítőm sem mai darab, sokszor a hangerőt is tekergetni kell, hogy minden csatorna megkapja a jelet, erről azt hallottam, hogy orvosolható néhány kondi cseréjével. Elképzelhető, hogy ugyanez okozza a HDMI jelgyengeségét?

(#43625) péjé válasza brembo (#43624) üzenetére


péjé
őstag

A 15m hdmi már határeset hogy kell-e erősíteni a jelet. A projik alapban érzékenyebbek erre mint a tévék, egy jelerősítő nem nagy érték, az valszeg segít ezen.

(#43627) brembo válasza #99499520 (#43626) üzenetére


brembo
tag

Sajnos a távolság és a kábel elvezethetősége miatt nem tudom megoldani 15 m alatti kábellal. De akkor egy jelerősítő megoldhatja a problémát. Ezekből létezik olyan, ami nem igényel külön áramforrást, de jól gondolom, hogy jobb, ami kap egy kis áramot kívülről?

(#43628) péjé válasza brembo (#43627) üzenetére


péjé
őstag

Beluudj sztem arra célzott jogosan hogy ideiglenesen egy rövidebb kábellel is ki kellene próbálni mit csinál a vetítő....esetleg a lejátszóból - kihagyva az AV-t -direkt a projiba vinni a 15 m hdmi-t mi történik ....

[ Szerkesztve ]

(#43629) #48613632 válasza brembo (#43624) üzenetére


#48613632
törölt tag

Nem hiszem, bár nem értek hozzá. Nálam nincs gond a kondikkal, vagyis inkább azt mondom, minden csatornán jön a jel, és mindig.
A HDMI vagy 3m, vagy 5m, most nem emlékszem.
Szerintem, ez valami power save funkció lesz, de őszintén, annyira nem zavar, hogy komolyabban utána néztem volna.
Lehet, hogy a HDMI portokat kapcsolja le az erősítő X idő után, ha nem megy rajta keresztül jel, vagy valami hasonló. Vagy megy jel, csak nem változik, pl ugyanaz a háttér. Tényleg nem tudom, de minimális bosszúság, még pont belefér.
Mondjuk, én azt hittem, hogy ez csak nálam jön elő, mert én sosem kapcsolom ki az erősítőt. (Macska szereti, azon alszik :D )

péjé
Nálam TV-nél is csinálta korábban.

[ Szerkesztve ]

(#43630) junior19 válasza brembo (#43624) üzenetére


junior19
senior tag

Annak az erősítőnek jeleznie kellene, ha a forrástól megkapja a jelet a kijelzőjén. Ha ez megtörténik minden alkalommal, akkor az erősítő és a projektor között van gebasz. A 15m az már elég sok, szerintem egy aktív toldót kellene kipróbálni, bár felvetődik a kérdés, hogyha a toldó után marad a 15m kábel, akkor fog-e működni. Vagy ez az aktív toldós is csak úgy működik, hogy 5m kábel - toldó- 10 m kábel. Ennek kellene utána járni, mert ha a toldót a távolság közzé kell helyezni, akkor nem biztos, hogy előrébb vagy.
A hang kimaradás az erősítőnél nem kondi hiba, a hang kimeneti relék érintkezői égnek össze. A 8-as sorozatú denonok típushibája. Ha van egy kis elektronikai készség, akkor szét kell szedni az erősítőt, a reléket kiszedni, s megtisztítani. Ez a jelenség biztos, hogy nincs hatással a hdmi kézfogásra.
Esetleg még a bekapcsolás sorrendjével lehet játszani. Projektor bekapcsol, az erősítőt bekapcsol, de csak akkor, amikor a projektor már működő állapotban van. Ha megvan a kapcsolat a proji és az erősítő között( erősítő menüje látszik), akkor kapcsolni a forráskészüléket.

codec project

(#43631) Janaboy válasza péjé (#43618) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Igen van rá sajnos, ha van árazó topik, akkor kötelezően azt kell használni.

Janaboy

(#43632) brembo válasza péjé (#43628) üzenetére


brembo
tag

Jah, igen, jogos, meg fogom próbálni. És erősítő nélkül is. :K

junior19
Köszi, ezek hasznos tippek, meg fogom próbálni.
Az erősítő kapcsán is igazad van, a relét már említette más is, csak rosszul emlékeztem. :R

[ Szerkesztve ]

(#43633) Feri_1 válasza péjé (#43622) üzenetére


Feri_1
csendes tag

Köszönöm a tanácsot!

(#43634) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Megérkezett az utód (9400). Még állítgatom, meg várom a másik vászont. Minden esetre nagyon meg vagyok elégedve vele. Nem tudom milyen a nativ 4 k, de a 4k anyagok nagyon tetszik, éreztem képminőségben az ugrást FHD hez képest, pedig FHD is nagyon szép rajta. Nem hittem sosem a képjavító cuccosban de jó minőségű FHD anyagoknál ha bekapcsolom, akkor még élesebb képet kapok. Madvrt-t belőttem igaz nem tudom hogy most valóban 10 bites színmélységgel megy-e. Ki kéne próbálnom valami jó medialejátszóval is.

Köszi még 1x Szepi, a supportot és teljes műszaki kiokosítást. Nem érzem, hogy mellé nyúltam volna.



(#43635) Vikthor válasza Khaosz55 (#43634) üzenetére


Vikthor
nagyúr

ua voltam a pana 3000-es után való váltással epson 9100-re. ég és föld!

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#43636) zsoika válasza Khaosz55 (#43634) üzenetére


zsoika
addikt

Jól néz ki a " kicsike" :C
A csatlakozók hátul vannak? Hogy férnek el a faltól? Vagy csak nekem tűnik úgy hogy nincs hátul hely .

[ Szerkesztve ]

(#43637) Khaosz55 válasza zsoika (#43636) üzenetére


Khaosz55
addikt

Van kemény 2 cm a falig. A csatlakozók be vannak sűlyesztve a projektor házába.

Egy dond van hogy ha valamit be akkarok kötni akkor le kell venni a projektort, de nem szándékozom.

Viszont kell a távolság, hogy a 120" ki tudja vetítetni.

[ Szerkesztve ]

(#43638) pozsoka


pozsoka
aktív tag

Üdv, melyik lehet jobb választás filmekre, játékra közepesen sötétíthető helységben?
[link]
[link]

Mennyit számít a papíron kétszeres lumen érték? A benq-ról olvastam itt jókat.

Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!

(#43639) pozsoka válasza pozsoka (#43638) üzenetére


pozsoka
aktív tag

Úgy tudom a benq-nak alacsony az input lagja, az infocus-ról nem találtam infót.

Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!

(#43640) péjé válasza pozsoka (#43638) üzenetére


péjé
őstag

A magas lumen irodai alkalmazásra kell inkább, 4000 lumen mozizni finoman szólva sok, sztem ez az infocus nem igazán házimozis gép. A benq w2000 jó mozis gép (nekem volt ilyen), a belépő kategóriában egyedül teljesen üveg lencse rendszerrel. Használtan kevés órával láttam120eft-ért az avx-en, játszani is lehet vele.

(#43644) Rick4 válasza brembo (#43614) üzenetére


Rick4
félisten

15M-es "nem kácsa" kábelem van, ami azt jelenti, hogy pont ugyanazt tudja mint a drágák, csak sokkal olcsóbb volt, W1070 és Pio vsx 520k között nem kell semmi erősítő, ha az eszközök és a kábel jó, akkor ennek is mennie kell. Ja, a kábelt 3 év garival 5-6 éve vettem 2990Ft-ért, itthon, rendes boltból, azóta teszi a dolgát.

HA egy kábel jó, akkor van kép, ha nem jó, akkor nincs kép. A kábel nem fog a kapcsolgatástól meggyógyulni, szerintem inkább valamelyik eszköz hdmi feldolgozója lesz a bűnös.

2 perc utánakeresésből meg is lett a gond, ott van, hogy hard resetelni kell az erősítőt: [link]

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#43645) brembo válasza Rick4 (#43644) üzenetére


brembo
tag

Köszi! Azért ez a kácsa kábel sem a minőség csúcsa, mondhatni annak az alja. Én azt hallottam, hogy 10 m felett azért jobb kábelekkel is előfordul, hogy gyengül a jel. Persze, ez nem törvényszerű, de valóban függhet attól is, hogy az adott erősítő HDMI feldolgozója milyen jelerősséget közvetít. Könnyen lehet, hogy ezt egy párezer forintos repeater orvosolja. A hard reset tippet is köszönöm, de ezt a végére hagyom (a rövid kábellal úgy tűnik nincs gondja az erősítőnek).

(#43646) Rick4 válasza brembo (#43645) üzenetére


Rick4
félisten

Nade ott volt a llnk, ha megy az angol, olvashatod magad is, pont ugyanúgy a te problémádat írták le mások is, és minő véletlen, pont ugyanolyan erősítőjük van, mint neked. Nem hiszem, hogy az összes ember akinek ilyen erősítője van, egyben rossz vagy hosszú kábelt is vett. :D A kábel dolog kétélű fegyver, nyilván könnyű rövid távon jelet továbbítani, de az erősebb jelet is könnyű egy rossz feldolgozónak feldolgozni. Ám amikor egy akármilyen más eszköz hosszabb kábel- rosszabb jel esetén észrevétlenül teszi a dolgát, pont a te féle erősítőd ami problémázik.

Szerintem erre nem a jelerősítő a megoldás...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#43647) bandor válasza brembo (#43645) üzenetére


bandor
tag

Én is 15 m-es hdmi kábelt használok , és a projektorral gond nélkül működik. A dolog érdekessége , hogy amikor a tévéhez kötöttem , max 8 bit-en . működött ,afölött eldobta a jelet. Projektorhoz kötve simán megy a 4k hdr 10-12 biten. Ezek szerint nem csak a forrás , hanem a megjelenítő is számít. Már én is majdnem kábelt cseréltem, csak közben megjött a projektor , és láss csodát , azzal működik.Jelerősítő valószínűleg nem segít , sokkal inkább a kábel csere.

(#43648) pozsoka válasza péjé (#43640) üzenetére


pozsoka
aktív tag

Köszi, láttam én is az avx-en, csak messze van. Az acer p1500 kép sötétedés problémára nincs ötleted?

Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!

(#43649) péjé válasza pozsoka (#43648) üzenetére


péjé
őstag

Így csak tippelni tudok: az új lámpa nem eredeti és ennyit bírt az olcsóbb noname lámpa... lehet tudni milyet vettél bele? ...esetleg a színkerék elkoszolódott vagy sérült.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.