Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peddy789
őstag
válasz WolfheartGR #8801 üzenetére
várjál már, szóval egy 20-30ezres billentyűzet jobb lenne mint a 7ezres? thank you captain obvious!
Az igényeim szerintem reálisak, azt szeretném ha világítanának a gombok, nem a legjobb minőséget akarom, jó ár/érték arányt akarok. Szerinted ezen mi nem REÁLIS???
csak abban kértem tanácsot hogy ennyiért reális-e ez a billentyűzet, vagy ugyanezt az alja minőséget megkapom 3ezerért is, ebben meg leszarozó hozzászólásod semmit nem segített...
-
stranger28
addikt
-
hitman,
őstag
Én is világítós bill.-t keresek 10-15k közötti árban!
A G105 ás a SideWinder X4-en kívül van még választási lehetőségem ami ennyiért van újonnan és van ilyen jó mint ez a kettő?
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Peddy789
őstag
válasz stranger28 #8803 üzenetére
Ahha, jah lehet akkor marad a revoltec, majd kicsit korulnezek mikvannak meg..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz stranger28 #8803 üzenetére
De a módosító gombok közé tartozik az Alton kívül a Shift, Ctrl, Alt Gr, Fn, meg a Windows-gomb vagy Maces Cmd, stb...
Azt állítod, hogy akkor ezek az NKRO és hasonló témákban nem számítanak? Én furcsállnám, mert nem nagyon értem, milyen különbséget jelent a lényeg szempontjából, hogy egyáltalán átmegy-e a jel, hogy lenyomtam plusz egy gombot.
Csak mert mondjuk játék közben az sokszor előfordulhat, hogy mondjuk valaki oldalazva ugrik, és a levegőben lőni is akar, aztán fingom sincs, még milyen mutatványokat akar előadni, és ilyenkor a Ctrl, Alt billentyűk szerepet játszhatnak.Sk8erPeter
-
WolfheartGR
őstag
válasz WolfheartGR #8807 üzenetére
Erről van szó.
(szerk időn kívül értem géphez)
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
vlevi
nagyúr
Tessék :
Az az érdekes, hogy a kurzormozgatókkal simán működik. De a numerikus blokk érdekesen adja elő magát. Elsőre nem sikerült. Aztán egy másik kombinációval már bevette mind a négyet (8462 numerikus gombokat) egyszerre. És utána már bármilyen sorrendben nyomtam, képes volt érzékelni. Fura
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz Sk8erPeter #8806 üzenetére
"6KRO means you can push up to 6 keys + modifier keys (CTRL, ALT, etc.) at once and the keyboard will recognize all of your key presses." Forrás: [link]
Illetve több hozzászólásban/helyen is olvastam a témával kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz stranger28 #8811 üzenetére
Többek között ezért szeretem én is game közben nem a C-re állítani a guggolást, mint sokan mások. Sprint mindig a bal shift, guggolás mindig a control, a hasalás mindig az alt. jaj és ugrás mindig a space.
Így marad potenciál a betű gombokban.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
stranger28
addikt
válasz gordonfreemN #8812 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz stranger28 #8811 üzenetére
Na ezt nem vágtam, köszi. Bár az okát nem nagyon értem még mindig, hogy miben más, hogy módosító billentyűt nyomsz le, de ha így van, hát akkor így van.
Sk8erPeter
-
stranger28
addikt
válasz Sk8erPeter #8814 üzenetére
Még én sem, de csak idő kérdése.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Billentyűzetet keresek, a keret 3000-5000 Ft ig. Viszonylag sokat gépelek, de előfordul, hogy játszogatok is rajta, összességében viszont nincs agyon nyüstölve (napközben inkább noti megy). Fontos lenne, hogy legyen rajta multimédiás bill sor, (vagy legalább hangerő) és gépelésnél ne legyen túl hangos. Jól elkülönülő nyilak, ill. numerikus rész előny, hosszú backspace szinte kötelező. Köszi előre is !
Ahogy néztem elég nagy a szórás még ebben az árkategóriában is. Most egy Chicony bill.em van, igazából nincs vele gond, csak egy picit hangos...
Egyelőre ezeket találtam, a felsoroltak közül melyiket ajánlanátok jó szívvel?
-Logitech K200
-A4 Tech KB 28-G
-Genius KB M 200(Esetleg egy első hsz.t nem akar összedobni valaki..?)
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Phvhun
őstag
-
Egon
nagyúr
Ez tényleg magyar kiosztású lenne?!?
Ha igen, akkor megvan az első honosított mechanikus billentyűzet... Mondjuk az ára igencsak húzós. Viszont ha jól láttam, Red mikrokapcsolók kerültek bele, ami (tudtommal) a leghalkabb verzió, ez jó."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nagyúr
Már majdnem megállapodtam a k750-nél, de nem tudom kiverni a fejemből ezt az ujjlenyomat gyűtő zongoralakkos cuccot. Néztem a Fujitsu lx900-at. Külföldi tesztekben, ahol többek közt az Applre wireless, és a K750, stb szerepel, azt írják, az egyik leghalkabb közülük. Van magyar kiosztásban is. Viszont elég kevés az infó ról a neten, youtube videó meg egy sem...
Valaki tud ellenérvet?Az egér nem érdekel, nem használnám,csak a billt. A K750 azért lenne ok, mert Logitech Performance egerem van, így mennének egy unifying-ról, viszont a fuji bill meg nem fényes, csillogós.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
rayoliviero
veterán
Microsoft Desktop 3000 vagy Logitech MK 520 ajánlottabb?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz rayoliviero #8820 üzenetére
Olvass vissza (használd a keresőt). Nekem nagyon rossz tapasztalataim voltak az MK520-szal (elég hosszan írtam róla korábban), viszont itt a MS 3000-et már dicsérték.
Sk8erPeter
-
neilyoif
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy eddig egy Logitech K300-at használtam és hát nagyon szerettem. Viszont tönkre ment sajnos, még benne volt az egy évbe, de a PCX nem tudott vele mit kezdeni úgyhogy most vagy levásárolhatom vagy visszakapom az összeget ami eléggé akciós ár. Ahogy néztem, 6-7k alatt nem úsznám meg, nekem az viszont sok. Néztem ezt a K200 és K340-et, de nekem azért a k300 a best. Tudtok valami hasonlót ajánlani esetleg? Vezeték nélkülit is óvakodva vennék, de ahogy néztem Logitech-nek nem olyan rossz. Még egy utolosó kérdésem lenne, hogy szerintetek ilyenkor visszakérhetem a szervizből a billentyüzetet és ha megvárom az egy évet(most fog letelni) akkor a Logitech support kicserélné?
Sorry, hogy ilyen hosszúra sikerült, azért előre is köszi. -
vlevi
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8821 üzenetére
Az MS3000-nek az egerét nem mondanám valami nagyon híresnek. A billentyűzet viszont jó, már persze akkor, ha valaki szereti a lapos billentyűket és a csuklótámaszt, és nem kap agylobbot attól, hogy a funkcióbillentyűket egyáltalán nem látja. Mert idétlen módon fekete alapon kékkel vannak felírva a funkciógombok.
Az MS 3000 egy igencsak lapos bill, mert a többi MS billentyűhöz képest néhány mm mély árokban vannak a billentyűk. Pont úgy, mint egy laptopban. Vagyishát úgy kell ezt a laposságot érteni, hogy a billentyűzet oldalról nézve normális magasságú, de maguk a gombok nem olyan kiálló hatalmas kockák, mint pl. egy Dell quietkey-en, és mivel be vannak süllyesztve, ezért nem állnak ki a csuklótámasz síkjából. Nekem ez volt a fő ok, ami miatt lecseréltem. Egy Wireless 800-ra. Ez sem tökéletes, de legalább a gombok lenyomásához nem kell a pincébe lemászni, és a funkciógombok is fehérrel vannak feliratozva. Bár még mindíg aprók, és nincsenek négyesével csoportosítva, mint egy 100%-ban hagyományos billentyűzeten, de már nagyjából elmegy.
De aki hozzá van szokva a laptop billentyűzethez, és az neki kényelmes, annak nem lesz baja a Wireless 3000-el.Ahogy olvastam, másnak meg a Logi Mk520 az, ami nem jött be.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz Sk8erPeter #8821 üzenetére
Köszi szépen, akkor visszakeresem a tapasztalatokat.
-
rayoliviero
veterán
A Logitech kizárva, elolvastam mindent. A kérdés, hogy a Microsoft Desktop 3000 vajon jobb-e a mostani billentyűzetemtől és egeremtől (Revoltec Lightboard XL 2 és Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 6000)? Megéri vajon váltanom az MS 3000-re? Hogy lapos, az engem annyira nem hiszem, hogy zavarna.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, pl. nekem.
Mert egy gagyihatású kopogós fos. Röviden összefoglalva.
Hosszabban itt írtam róla.Nekem egyébként a lapos, szigetes kialakítású, halk billentyűzet jön be (a gamer billek meg még sok más tipikusan nem ilyenek, de nekem nem is az kéne), de még sajnos mindegyik billentyűzetnél találtam valamit, amibe bele lehet kötni, még a 20 ezres kategóriában is... Pl. vagy túl nagy az adóvevő, vagy karcolódós, fényes felület - lásd pl. a Logitech K750-et...
(#8824) Gazsi00 : nincs mit!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8826 üzenetére
Pontosan ez tart még vissza a K750-től és nézegetem a fujitsu-t, de arról meg olyan kevés az infó
-
nyunyu
félisten
válasz icecave #8819 üzenetére
Néztem a Fujitsu lx900-at.
Ejj, de ismeros valahonnan ez az eger dizajn.
Nem jovok ra, konkretan honnan, pedig megneztem par matricazo muhelyt.
Par nem gyenge copy+paste:
Hama Raptor (MS WLM6000/7000)
Hama M2150 (MS Explorer)
Sharkoon FireGlider (MS/Razer Habu)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
stranger28
addikt
Na, már kis hazánkban van a Filco. Ha van rá igény, írok róla szívesen egy tesztet/cikket.
-
WolfheartGR
őstag
válasz stranger28 #8830 üzenetére
Miért nincs még kész a cikk?
-
K_Gabor
tag
Engem is érdekelne
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
depzoo
tag
Sziasztok!
Érdekelne mik a legolcsóbb gamer billentyűzetek, hangerő gombbal és legalább 500HZ polling rate-tel? Nem baj ha világít, de 10k alatt szereték nézelődni.
Köszi!
Ryzen + Vega (?)
-
Phvhun
őstag
Kiváncsian várom.
-
stranger28
addikt
válasz WolfheartGR #8834 üzenetére
Juj.
-
depzoo
tag
válasz WolfheartGR #8834 üzenetére
Rendkívül mókás, de ha nem segítesz légyszíves ne szólj hozzá.
Valaki, aki otthon van a témában, megdobna pár ötlettel, hogy milyen modellek illenek legjobban arra amit írtam?
Ryzen + Vega (?)
-
WolfheartGR
őstag
Olvass vissza pár oldalt mielőtt kérdezel és fel sem teszed a kérdést. Nagyjából ezért nem válaszol senki, hetente egy, de inkább több ember jön hasonló kérdéssel (bár általában a gammer legyen meg világíccson meg tízezeré de inkább öté me azissok igények szoktak felmerülni). A bill frekijével eleddig különösképp senki sem foglalkozott, az antighosting/nkro probléma ami releváns a billentyűzeteknél.
-
csaabz
őstag
Melyik a "legjobb" magyar kiosztású világitós billentyűzet?
Gamer célokra...https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
nagyúr
Más: szerdán viszik a billemet, döntenem kell addig,hogy k750 vagy fujitsu lx900. Nem tudom, k750 ugye az unifying miatt jó, hisz az egerem miatt már egyet úgyis használok, fuji meg nem szedi jjlenyomat, de nem tudom, mennyire halk/hangos, mert kipróbálni sehol nem tudom,...
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz icecave #8842 üzenetére
Nem lenne túl etikus egy privát üzenetet bemásolni, úgyhogy nem teszem, de nekem Pierre75 írt elég részletesen privátban a K750-ről, esetleg őt megkérdezhetnéd még megvétel előtt.
Engem tulajdonképpen ő beszélt le a K750 megvételéről. Mondjuk nem voltam nehezen meggyőzhető, miután említette, hogy rendkívül zavaróan ujjlenyomatgyűjtős anyagból van, és tényleg nagyon könnyen karcolódik. Én meg nem akarom, hogy olyan billentyűzetem legyen, ami két hónap után eléggé karistolt állapotban van, csak azért, mert Logitech-ék ennyi pénzért képtelenek voltak valami normális anyagból készíteni azt a nyomorék billentyűzetet.
Pedig nekem gépelési élményre is nagyon tetszett, meg külsőre is, meg az sem egy szar dolog, hogy soha nem kell bele elemet venni, de ha ilyen áron fos az anyaga, akkor inkább mégsem...
Persze nem akarlak lebeszélni róla, mert fogalmam sincs, milyen a Fujitsu LX900.
Azt sem tudom, hogy tényleg minden K750 ilyen-e, bár feltételezem, nem csak ő kapott ilyen különlegesen szar (karcolódós-fényes) anyagból lévő billt.
Én nagyon sajnálom, hogy ez a bill. végül kiderült, hogy nem túl fasza ennyi lóvéért, pedig már épp elhatároztam, hogy akkor rászánom azt a pénzt... azóta sem találtam igazán jó billentyűzetet, ami ugyanilyen szigetes kialakítású, és ilyen kellemesen nyomkodható lett volna, persze tájékozatlan is vagyok bill. kérdésben, ezért figyelem folyamatosan a topicot, hátha érkezik valami kihagyhatatlan ajánlat.Sk8erPeter
-
Pantok
aktív tag
Vállalkozó kedvűeknek feltűnt egy ilyen is kínából:
[link]Elméletileg Costarra épül mint a filco billek vagy a CM Quickfire rapid
Jópofán világít, mechanikus akármelyik switchekkel, talán még az áfát is meglehetne úszni ha szerencsés az ember.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Milyen Illuminated billentyűzet létezik (ha van egyáltalán), ami az alábbi kritériumoknak megfelel:
- matt külső, nem szedi össze az új lenyomatokat.
- magyar kiosztású.
- nem lapos (nem notebook féle), hanem sima/normál felépítésű.
- játékokhoz is alkalmas.
- lehetőleg fehéren világít.
- lehetőleg 10k alatt megáll."A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #8845 üzenetére
"nem szedi össze az új lenyomatokat"
A régieket akkor összeszedheti?
Egyébként én rég vadászok ilyet, de nemigen lehet kapni, főleg nem 10k körül... bár az is igaz,hogy nálam a vezetéknélküliség is kritérium, a világításról már lemondtam.
-
Tothgera30
Ármester
válasz icecave #8846 üzenetére
A régieket had szedje...
Még az nem is igazán lényeges, mert át lehet törölni, csak este jó lenne ha nem kellene mindenhez lámpát kapcsolni, és a billentyűzetet úgy is látnám, ha épp az asztalinál ülök. Vezeték nélkülit én nem szívesen vennék, akksi töltési procedúra, és társai miatt, körülményes az egész, egy nagy billentyűzettel meg úgy se mászkál el úgy az ember a monitortól, akkor inkább noti elő ül az alkalmi user. Bár én már notit használok 80%-ban, most is arról írok, de este felé már fáradtabban, jó jön az asztali nagy kijelzője, és akkor érdekes a világítós billentyűzet számomra.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #8847 üzenetére
"mert át lehet törölni"
Igen, csak pont megint az én példám, hogy a k750-ről akik le akarnak beszélni, épp azt mondják erre, hogy ha letörlöm, akkor karcolódik, annyira hülye anyagból van.
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Egy Fujitsu KB900-at használok már 2 éve, ami baromi jó billentyűzet. Nem klaffog, könnyen jár, szép, minden ott van, ahol kell. De jó lenne, ha vezeték nélküli lenne és világítana is. Próbálta már valaki ennek az ilyen verzióját?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Logitech G413 TKL SE /// Mechanikus Billentyűzet // EU // ÚJ // Számla + Garancia
- Microsoft Designer Compact vezeték nélküli billentyűzet /// ÚJ // Számla + Garanica
- ASUS ROG Strix Scope RX billentyűzet HUN
- Gigabyte AORUS Gaming Keyboard AORUS K7 HU
- Keychron K6 mechanikus billentyűzet angol kiosztással (ENG)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest