Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8051) kexksz válasza FuRiONight (#8050) üzenetére


kexksz
addikt

Blackwidowon van makró és mechanikus switchek, ami összehasonlíthatatlan egy hagyományos "gumidarab a gomb alá" billentyűzettel.

(#8052) FuRiONight válasza kexksz (#8051) üzenetére


FuRiONight
őstag

És mit veszel rajta észre ? Nagyon semmit, csak hogy kevesebb van a pénztárcádban. Majdnem dubla annyie lett volna BW vagy SS bille mint az én logim. Annyit nem ér egy bill sem.

Jah igen és melyikben van meg mind1k amelyiket irtam és persze milyen áron? :U

(#8053) WolfheartGR válasza FuRiONight (#8047) üzenetére


WolfheartGR
őstag

sidewinder x4 egyértelmüen.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#8054) jaffa 2843 válasza FuRiONight (#8052) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Azért nem tudod, mert még nem próbáltad.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#8055) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Sziasztok.

Szeretnék billentyűzetet venni maximum 4 ezerért. Programozásra, játékra használnám leginkább. Esetleg tudtok ajánlani valami jófélét? :)
Igazából én erre gondoltam, mert nem szeretném, hogy a gombok közé bemenjen a piszok. Viszont elég furcsának tartom a gombok közötti távolságot. Esetleg játéknál ez nem zavaró? Köszi.

(#8056) FuRiONight válasza jaffa 2843 (#8054) üzenetére


FuRiONight
őstag

40e ft bill-t nem is veszek, inkább veszek egy kat-al nagyobb vga-t. :U

WolfheartGR : keksz által felsoroltra gondoltam :U

[ Szerkesztve ]

(#8057) KonzolKartel

Logitech dinovo edger-röl mi a véleményetek? :R

Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007

(#8058) draco31 válasza Egon (#7088) üzenetére


draco31
veterán

Ez a billentyűzet nagyon élni akar, ugyanis ismét kapott egy kis teát pár napja. Teljesen darabokra szedtem, minden egyes gombot egyesével megsikáltam, összeraktam, és tökéletesen működik, minden gomb szépen jár, nem szorulnak egyáltalán.
És kiderült az is, hogy az egér zavart be mindig, ugyanis 1 hónapja nem használom, és azóta nem produkál furcsaságokat a billentyűzet. Nem ír össze-vissza ahogyan korábban párszor tette. Még biztosan sokáig fogom használni ezt a klaviatúrát.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\

(#8059) kexksz válasza FuRiONight (#8052) üzenetére


kexksz
addikt

"Nem hiszem, hogy azok a billek többet tudnának mint a g510."

Nem arról volt szó, hogy mi mennyibe kerül, te szimplán állítottál valamit, én megcáfoltam, majd áttértél egy másik témára, az árra.

Persze ha fele annyiba került mint amennyi a listaára a G510-nek (Ami mellesleg több, mint a Blackwidowé...) akkor nyilván jó vétel volt, de ennek még mindig semmi köze annak, hogy az egyetlen érv amit fel tudsz hozni, hogy drágább, és emiatt rossz a billentyűzet. :D

(#8060) ingyom007


ingyom007
tag

szerintetek ha a num padot öntöm le levessel akkor miért romlik el helyette a (q w e r u i o 2)gombok
szétszedtem tisztitottam száritottam annyit javult hogy S gombra nem 3Ö-t ir hanem 1A-t jelenleg osk virtuális kattintgatós billentyüzet használatára kényszerülök
nem akarok másik billt mert járt már ebben kóla kávé 2deci viz furcsa hogy a leves kifogott rajta:D

(#8061) sultansmith válasza ingyom007 (#8060) üzenetére


sultansmith
senior tag

mert a numpadnál lévő résznél van a billentyűzet vezérlő "agya", az összes többi részen csak érintkezők vannak, ami a leütéseidre reagálnak, maguk a nyomtatott áramkörök nem ott vannak.

Egyébként ha már ere járok, nem tud valaki nekem egy olcsó, világítós billentyűzetet?
lehetőség szerint legyen kisebb fajta (ne foglalja el a fél asztalomat, csak mert van rajta 12 db multigomb, meg beépített csuklótámasz, ilyenek nem kellenek.), slim kivitel, na meg az se lenne baj, ha szigetes kialakítású.

Babakék is never ever motherfuckin' DIE!

(#8062) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Hali!
Nézegetem a billentyűzeteket, de hát ez elég kemény téma... A mostani ami nekem van talán valami 7-8 éves már egy sharkoon lumious mediaboard. Egész jó kis darab, különösebb bajom nem volt vele, de a világítása már meggyengült, néhány gombja már lekopott (a WASD totál eltűnt :DDD) és van gombja, ami nehézkesen veszi a jelet. Szóval bár elvagyok vele, de lassan megérik a cserére. Azért is gondoltam, hogy benézek ide, hátha tudtok ajánlani valamit, ami megtetszik. Ár nem nagyon számít, mivel nem most akarom venni, ezért későbbre össze tudok rá szedni elég pénzt (bár 30 ezret nem szívesen adnék ki billentyűzetre...) Olyan 10-15-20-25-öt még talán áldoznék rá, ha nagyon magával ragad a lélekvilága. :D

Amire nekem kellene:
-Játék a köbön
-Gépelés, elég sokat szoktam chat-elni skype, facebook, msn, fórumok és programozok is.
-Hangja: jobban szeretem, ha csendesebb.
-A sharkoonom bár lapos billentyűzet, de nem határolódom el a magasabb gomboktól sem. Igazából nekem bejönnek a laposabb és magasabb gombok is, ha azokat jól eltalálta a gyártó.
-MINŐSÉG a jelenlegi legfontosabb szempont számomra. Kényelmes, komfortos billentyűzetet szeretnék, aminek jó érzés a gombjait nyomkodni és használata közben érzem, hogy nem egy csattogós tesco billentyűzetről írok vagy játszok.
-Háttérvilágítás is eléggé fontos nekem.
-Kiosztás: jobb szeretnék magyart. De nyitott vagyok angol vagy egyéb kiosztású billekre is, bár olyanokat még nem használtam Itt visszaolvasva találtam egy kommentet ami kb erről szól, még azt olvasgatom. :)

Persze már kicsit olvasgattam-nézegettem billeket, de eddig nem találtam olyat, ami megfogott volna. Látom a logitecheket, ezek a csucsszuper billek tele vannak olyan sok felesleges dologgal, amit a büdös életbe nem használnék (LDC kijelző mi a francnak??). Razerbe még nem tudtam belekötni de most azt is górcső alá fogom venni. Magyar kiosztásban milyen gamer billek vannak?

Találtam egy ilyen érdekesebb billentyűzetet, ezt tuti megkeresem valamelyik boltban és megnyomkodom: GIGABYTE GK-K8100
Nekem erről elsősorban a Lamborghini jut eszembe, valamint az Asus ROG formavilágát idézi számomra. Valakinek van ilyene vagy véleménye erről? :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#8063) WolfheartGR válasza Dyingsoul (#8062) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Olvass vissza a topikba, Páran használnak olyan Giga billt és szeretik.
Én személy szerint Microsoft Sidewinder X4-et ajánlom a kiemelkedő antighosting képességei miatt. Esetleg X6-ot ha az antighostingban tudsz kompromisszumot kötni de kell a hely, ugyanis levehető-átrakható a numpadja.
Razer billek közül pedig a Lycosa erősen felejtős. Amiről tudom, hogy jó, az a Blackwidow de az drágásabb, zajosabb.
Stelseries mechanikusokat is szeretik, csak nem olcsóak...
Ezek közül csak a Giga van magyarban. Kiosztásokról is találsz bőven viszaolvasva infót.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#8064) Dyingsoul válasza WolfheartGR (#8063) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Rendben, köszi! A Lycosa miért felejtős? Pont egy lyennel kezdtem el szemezgetni és enm tűnik rossznak :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#8065) WolfheartGR válasza Dyingsoul (#8064) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Használd a keresőt jobb fent a sarokban.

Tele van a net vele de leírom neked is. Gyorsan kopó festés, valahol linkeltem is egy videót róla visszább , rossz antighosting képesség, és az botrány, hogy egyes példányok meghülyülnek, nem fizikailag ragadnak be a gombok, hanem elengeded a mondjuk D-t és a bill továbbra is küldi a jelet. Tehát a monitoron folyamatosan jobbra pörögsz körbe... Érintésérzékeny vezérlőpanelje szintén meghülyül, automatikusan váltogat számot stb.

Ja és a Rajzer azt nyilatkozta, hogy 2008 vagy mikor megszüntették a problémát. Ehez képest tavaji bill van otthon belőle ami ugyanezeket csinálja (asszony használja)...

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#8066) Dyingsoul válasza WolfheartGR (#8065) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Jah értem, hát köszi a személyes tapasztalatot is, amugy megtaláltam a videót is amit linkeltél, eddig olvasgattam vissza, a gigabyte-ról is láttam miket irogattak, bár kb semmi érdemi infót nem kaptam róla.

Kemény dolog ez a billentyűzet téma... Még vacilálok rajta, meg hányom-vetem a dolgokat, hátha lejjebb megy a mechanikusok ára. Majd elmegyek valamelyik hülyeazértnemvagyokba hátha ott lesz valami mechanikus amit meg lehet nyomkodni.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#8067) meili


meili
tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy új billentyűzetet, mert elegem van belőle, hogy néha csak minden második billentyűleütést veszi észre. Nem tudom, hogy szeretnék-e vezeték nélkülit, mivel eddig az volt, és gondolom amiatt nem veszi a dolgokat, mondjuk nem egy márkás darab volt. Az sem lenne baj, ha a billentyűzet gombjainak lenne egy kis ellenállása/billenőpontja, hogy érezzem, mikor ütöttem le.
Egeremnek pedig a görgője ment tönkre nagyon hamar, nehezen tudok görgetni vele, lehet azért, mert sokszor használtam középső gombként, és megterhelte a görgő tengelyét. Szóval lehet, hogy egy olyanra lenne szükségem, amin van külön középső gomb, vagy strapabíróbb. Nem kell, hogy vezeték nélküli legyen, sőt, inkább ne, de jó lenne, ha nagyobb darab lenne, hogy könnyen rá tudjak fogni.
Nem szeretnék nagy összeget rákölteni, mit ajánlatok? Nem játékhoz kell.

(#8068) nyunyu válasza Dyingsoul (#8066) üzenetére


nyunyu
félisten

Majd elmegyek valamelyik hülyeazértnemvagyokba hátha ott lesz valami mechanikus amit meg lehet nyomkodni.

Nem jellemzo, hogy lenne naluk mechanikus.

Gamer billzet teren max a MS/Razer Reclusa, jobb esetben a Sidewinder X4 vagy X6, meg a Logitech Gakarmennyi szokott ilyen helyeken lenni.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8069) stefyY


stefyY
őstag

Tegnap vettem az Aqua-ban alig 3,7k hufért egy Gigabyte GK-6800-at. Ennyiért bőven jó. Anyagminőségíleg korrekt, csak át kell szoknom a ratyi billről erre. :'DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#8070) Pantok válasza Dyingsoul (#8066) üzenetére


Pantok
aktív tag

Aligha várható hogy lemenjekenek, mechanikusnál gyakorlatilag a hardwaret is megkell fizetni, azért lesznek drágák.
Kipróbálási lehetőség is majdnem nulla, MOn szinte csak Cherry mx Black switches mechanikusok vannak, ami a legrosszabb típus.

Én már egy-két hónapja vizsgálom a rendszert de egyszerűen nincs semmi elfogadható egyelőre ár/minőség/layout szinten.
Kompromisszumok nélkül, minőségi mechanikus bill 30 alatt nincs.

(#8071) Prof válasza Dyingsoul (#8062) üzenetére


Prof
addikt

Neked szerintem akkor a Roccat Isku való.
Mindent tud amit írsz anno én is azért vettem, mert hasonló igényeim voltak.

Én mielőtt ezt vettem kipróbáltam a K8100-at és nagyo nnem győzőtt meg pattogós/kattanó hangú makro választó gomb mint egy 100ft-os kínai játék, idétlen alakú messze lévő kivilágítatlan macro gombok.

[ Módosította: doc ]

(#8072) vlevi válasza stefyY (#8069) üzenetére


vlevi
nagyúr

Hűbammeg, milyen szutyok billentyűzeted volt korábban, ha ez szerinted jó? :DDD
De most komolyan. Én próbáltam nyomogatni ennek a drótbélküli változatát, és nagyon-de-nagyon nem győzött meg. Kemény gombok, csillapítás alig érezhető rajta, keményen csattan az alatta lévő műanyagon, és az enter olyan, mintha meg akarna szorulni lenyomás közben, satöbbi.
Pedig a formája nekem is tetszett volna, főleg az a szép hangerő gomb.
Nem akarlak elkeseríteni, de egy Wired 600-at érdemes lett volna megnézni. Lehet, hogy kicsit drágább (pedig nem is az, csak az egér miatt kerül többe), de töbszörösen jobb billentyűzet. Igaz, kevesebb rajta a csicsa, de aki sokat gépel, annak csak a gépelési komfort számít.

(#8073) TA68


TA68
senior tag

Én is használtam másfél évig Gigabyte GK-6800 billentyűzetet, de nem kívánom senkinek azt a kínlódást a folyton beragadó enter gombjával. Szétszedtem és sajnos javíthatatlan, mert konstrukciós hiba. Ellentétben a külsejével, belülről nagyon gagyi az egész! Elnézést kérek azoktól, akik ilyet vettek, csak a tényeket írtam le.

(#8074) kexksz válasza Prof (#8071) üzenetére


kexksz
addikt

Rejtett reklám, alig észrevehető. :D

(#8075) stefyY


stefyY
őstag

tesco-s silverline... :'DDDDDDDDDDDDDD ez meg egész korrekt.

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#8076) Prof válasza kexksz (#8074) üzenetére


Prof
addikt

:U

(#8077) TA68 válasza stefyY (#8075) üzenetére


TA68
senior tag

Attól viszont biztosan jobb a Gigabyte. :)

(#8078) kexksz


kexksz
addikt

Harmadik webshoptól kapom telefonon egyből azt a kérdést, hogy "Mi közte a különbség" amikor megkérdezem, van-e Blackwidowból UK, vagy csak US. Kezdem feladni. :D

(#8079) Pantok válasza kexksz (#8078) üzenetére


Pantok
aktív tag

A "nagy-enteres, kis-enteres" tűnik a magyar szakkifejezésnek.

[ Szerkesztve ]

(#8080) TA68


TA68
senior tag

Erről mi a véleményetek?:[link]

(#8081) vlevi válasza kexksz (#8078) üzenetére


vlevi
nagyúr

Kérdezz rá a németre, jobban jársz :D

(#8082) VinoRosso


VinoRosso
veterán

Sziasztok !

Milyen vezeték nélküli bill+egér kombót érdemes venni manapság 5-10K körül ? A lényeg, hogy minél olcsóbb és megbízhatóbb legyen, mit ajánlotok és mi az amit messziről érdemes elkerülni ?

(#8083) Beri


Beri
addikt

Ma meg is jött a német Sidewinder X4-em. Postával együtt sem került annyiba, mint egy itteni kiskerben a US ENG.
Egyébként hogy a túróba gondolták ezt a négy méter hosszú space-t? :DDD

eladó Aromamizer RDTA V1

(#8084) kexksz válasza Beri (#8083) üzenetére


kexksz
addikt

Honnan rendelted/mennyi volt/mennyi idő alatt jött meg?

(#8085) TA68 válasza VinoRosso (#8082) üzenetére


TA68
senior tag

Például ez egy nagyon megbízható cucc: Logitech MK320

(#8086) Beri válasza kexksz (#8084) üzenetére


Beri
addikt

Ebay-en vettem, 33 EUR volt postával és valamivel több mint egy hét volt, mire ideért.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#8087) vlevi válasza VinoRosso (#8082) üzenetére


vlevi
nagyúr

Vagy a Microsoft Wireless Desktop 800. Én azt használom, igaz csak a billentyűzetét, mert az egéren kevés a gomb, de az egér se nagyonszar, csak egyszerű.
Korábban volt Logitech Mk250-em, annál sokkal kényelmesebb a Wireless 800.

[ Szerkesztve ]

(#8088) vlevi válasza Beri (#8083) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Egyébként hogy a túróba gondolták ezt a négy méter hosszú space-t?"
Régesrégen, még a Win95 előtt, amikor nem volt Windows gomb (kettő is), meg jobboldalt popup menü gomb, ezeknek a helyén is space volt. Később az volt a fújolás tárgya, hogy mi a bánatnak kellett az a 3 gomb, amikor semmi sem használja. És még mindíg, a gamer billeken ezeket külön le lehet tiltani :)

(#8089) Beri válasza vlevi (#8088) üzenetére


Beri
addikt

Csak én mindig a bal szélét csapkodom a space-nek. Kíváncsi leszek, mennyi idő alatt kopik majd félre.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#8090) VinoRosso


VinoRosso
veterán

@vlevi,TA68: Köszönöm a válaszokat, az MK250-ről mi a véleményetek ?

(#8091) nyunyu válasza Beri (#8083) üzenetére


nyunyu
félisten

Egyébként hogy a túróba gondolták ezt a négy méter hosszú space-t? :DDD

MS joideje nem tesz Win gombot a jobb oldalra, igy a jobb Alt nagyjabol ugyanott van, mint a 95 elotti billzeteken, igy a szokoz is akkora, mint regen.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8092) vlevi válasza nyunyu (#8091) üzenetére


vlevi
nagyúr

"MS joideje nem tesz Win gombot a jobb oldalra,"
Akkor a Wireless Desktop 800-on mit keres ott?
És a wired 600-on?
:)

A Wireless 3000-en valóban nem volt, de arra raktak egy winflip3d gombot (ami a win8-ban már megszűnt, mint funkció :DDD )

Mi számít új billentyűzetnek az MS-nél, amin már nincs jobb oldali win gomb?

(#8093) K_Gabor


K_Gabor
tag

Sziasztok!

Nemrég beszereztem egy MS natural ergo 4000et.
Most kezdtem el barátkozni az IntelliType-pal,és érdekelne hogy beállítható-e macronak mondjuk olyan parancs,hogy leáll a gép és ha igen akkor hogy?
Ha esetleg tudtok mutatni valami kis útmutatót az jó lenne.
Köszönöm a segítséget!

Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei

(#8094) Sk8erPeter válasza vlevi (#8088) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"mi a bánatnak kellett az a 3 gomb, amikor semmi sem használja"
Én a bal oldali Windows gombot, és a jobb oldali context menü gombot rendszeresen használom. Alapvetően utálom az egeret használni.
A jobb oldali plusz Windows gombot abszolút feleslegesnek tartom (elég belőle egy, bal oldalt), de a context menü gombjára nekem nagyon is szükségem van, ezért is zavar pl. hogy az Fn-nel elérhető gombok közé tették pl. Logitech-eknél, párnál, amit láttam, fölülre.

Sk8erPeter

(#8095) TA68 válasza VinoRosso (#8090) üzenetére


TA68
senior tag

Több ismerősömnek is van, nem panaszkodtak még rá!

(#8096) vlevi válasza Sk8erPeter (#8094) üzenetére


vlevi
nagyúr

Azért írtam, hogy régesrégen így volt.
De az igaz, hogy nem emlékszem rá, hogy valaha is megnyomtam volna a jobb oldali wint megnyomtam volna.
Mostanában már néha én is a Win+E gombbal indítom az intézőt, meg ilyen apróságokra.
De a start menü nálam még mindíg Ctrl+Esc, nem bírtam még hozzászokni, hogy elég a win gomb.

(#8097) vlevi válasza VinoRosso (#8090) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem rossz, nekem volt, de az MS Wireless 800 jobb nála. Annyival kevesebb az MS Wireless 800, hogy alig van rajta multimédia gomb.
Ha olyan kell, akkor MS Wireless 3000-et érdemes megnézni, bár az már drágább. Ráadásul az egerét sem merem tiszta szívvel ajánlani, mert nekem marhára nem jött be a kemény gombjaival és a fokozat nélküli gombjaival.

(#8098) TA68 válasza vlevi (#8097) üzenetére


TA68
senior tag

"fokozat nélküli gombjaival"
Ezt a görgőjére érted?

(#8099) Dyingsoul válasza Prof (#8071) üzenetére


Dyingsoul
veterán

A Roccat-ről mint márkáról lemondtam, mert egeret biztos, hogy nem tudnak gyártani. Ezért nem bízom bennük bill téren sem. Egyre inkább húzódon a sidewinder X6 felé :DDD
Ha germán vagy US billt veszek, akkor milyen lehetőségeim vannak a billentyűzetre varázsolni a magyar karaktereket? Vagy semmilyen, meg kell jegyezni, hogy magyar billen hol voltak?

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#8100) WolfheartGR válasza Dyingsoul (#8099) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Matrica. Vagy kinyomtatod ezt és a monitor fölé ragasztod pl.
Fontold meg, hogy X4 vagy X6. Előbbinek jobbak az antighosting képességei. Utóbbinak levehető a numpadja, illetve akár makrógombokként is funkcionálhat ha rajtahagyod és felprogramozod.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.